Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη περιμένουν τα βιβλία τους 130 Ελληνόπουλα της Πόλης

Τους στερούν τη σωστή ελληνική παιδεία

Η είδηση είναι απίστευτη όμως απόλυτα αληθινή. Όλη η ομάδα Τσολάκη, που δούλεψε αφιλοκερδώς προκειμένου να ολοκληρωθούν τα βιβλία νεοελληνικής γλώσσας που...


... αφορούσαν τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της Κωνσταντινούπολης, νοιώθει ότι δεν συνέβαλε καθόλου στον εμπλουτισμό της σχολικής ύλης αφού το ελληνικό Δημόσιο δεν προχώρησε ποτέ με τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων στην εκτύπωσή τους.


Αποτέλεσμα, όπως επιβεβαιώνει την σχετική πληροφορία η καθηγήτρια Μαρία Δημάση, είναι τα παιδιά της Πόλης να διαβάζουν μέσα από τα παλιά βιβλία και τώρα να διδάσκονται μέσα από τα βιβλία Δαμανάκη, που αφορούν τα Ελληνόπουλα της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, αξίζει να σημειωθεί ότι όλη αυτή η δουλειά της προετοιμασίας των βιβλίων νεοελληνικής γλώσσας του δημοτικού και γυμνασίου είχε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, όπως γίνεται με βάσει το μορφωτικό πρωτόκολλο του 1968, αλλά το ελληνικό κράτος με διάφορα προσκόμματα και κυρίως με προπέτασμα την αδιαφορία του -γιατί τότε το 2004 δεν υπήρχε η κρίση- δεν προχώρησε ποτέ στην εκτύπωσή τους.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι οι συγγραφείς του δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και η πνευματική εργασία τους ήταν προσφορά, αφιλοκερδής προκειμένου τα παιδιά να έχουν το δικό τους σωστό έντυπο υλικό μελέτης της ελληνικής γλώσσας στην Τουρκία.
"
Κι όμως αυτή η πατρίδα τα ξέχασε ακολουθώντας μπαλωματικές λύσεις αποφεύγοντας να διαθέσει ένα μικρό κονδύλι για την ολοκλήρωση του έργου ενώ διαθέτει χιλιάδες ευρώ για την ελληνομάθεια των μουσουλμάνων στην Θράκη χωρίς καν να τηρεί κάποια ισορροπία στο θέμα μέριμνας μειονοτικής παιδείας! 

ΠΗΓΗ karfotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου