Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού στο REAL FM(Βίντεο)


Συνέντευξη Νίκου Λυγερού στο REAL FM 97.8 FM
με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.
12/12/2012

ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Επεισόδιο ιαπωνικών F-15J με κινεζικό α/φος ναυτικής συνεργασίας πάνω από τα Senkaku

Παραλίγο αερομαχία στη νότια κινεζική θάλασσα τα ξημερώματα σήμερα όταν κινεζικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας παραβίασε τον ιαπωνικό εναέριο χώρο πάνω από τη διαφιλονικούμενη περιοχή των νησιών Senkaku.
Με την είσοδο του κινεζικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Ιαπωνίας ιαπωνικά δόθηκε εντολή σε δύο ιαπωνικά μαχητικά F-15J που βρίσκονταν σε ετοιμότητα (readiness) να απογειωθούν αμέσως προς αναχαίτιση του κινεζικού αεροσκάφους. Τα ιαπωνικά F-15J εντόπισαν το κινεζικό αεροσκάφος ένα SH-5  και το αναχαίτισαν προκαλώντας την οργή του Πεκίνου.

LE POINT "Η "Μακεδονία" (Σκόπια) είναι χώρα που δεν υπάρχει"


Πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν το τεχνητόν της δημιουργίας του κράτους των Σκοπίων. Το Γαλλικό περιοδικό Le Point δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο “ "Μακεδονία" (σικ), μια χώρα που δεν υπάρχει,” στο οποίο ο αρθρογράφος Yves Cornu ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς. Ο Cornu ανάμεσα στα άλλα αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Σκοπιανοί “δεν έχουν ταυτότητα και επομένως κλέβουν την Ιστορία των άλλων“. Χρησιμοποιεί ως παραδείγματα τον Μ. Αλέξανδρο και την Μητέρα Τερέζα.
Στο κείμενο του στηλιτεύει τα “Σκόπια 2014″ και ειδικά το τεράστιο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου το οποίο χαρακτηρίζει ως “μνημείο Βαλκανικού Κιτς”.

Εμπλέκουν Βουλγαράκη στα εσωκομματικά των ΑΝ.ΕΛ

Της Λώρας Ιωάννου από το real.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη, ο Γιάννης Κουράκος προχώρησε σε καταγγελία λέγοντας ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από πολιτικό που του είπε ότι «τώρα που σας βρήκαμε λεφτά, εσείς πάτε να το διαλύσετε;» και πρόσθεσε ότι ο πολιτικός αυτός ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως ανέφερε ο Γ. Κουράκος ο Γ. Βουλγαράκης μίλησε και με τον Χρήστο Ζώη. «Αν υποκρύπτονται άνθρωποι όπως ο Γ. Βουλγαράκης που βρίσκουν λεφτά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εγώ δεν έχω θέση στο κόμμα.

Επέτειος της σφαγής των Καλαβρύτων

H αιματοβαμμένη μέρα που οι ναζί αφάνισαν πάνω από 1.000 άτομα και έκαψαν εκατοντάδες σπίτια.
Σήμερα συμπληρώνονται 69 χρόνια από την ημέρα που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα. 
Η διαταγή της μαζικής δολοφονίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Καλάβρυτα» (Unternehmen Kalavryta), ξεκίνησε από την παράκτια περιοχή της Αχαΐας στη βόρεια Πελοπόννησο, όταν τα στρατεύματα της Βέρμαχτ στην πορεία τους έκαψαν χωριά και δολοφόνησαν τους πολίτες στο δρόμο τους. Η επιχείρηση «Καλάβρυτα» ήταν μια επιχείρηση κύκλωσης των ανταρτών του ΕΛΑΣ η οποία όμως κατέληξε σε μαζικά αντίποινα επί του άμαχου πληθυσμού της περιοχής, μετά το θάνατο Γερμανών στρατιωτών σε μάχες με τους αντάρτες και, ιδιαίτερα, μετά την εκτέλεση 77 Γερμανών αιχμαλώτων που είχαν συλλάβει οι αντάρτες, λίγες μέρες νωρίτερα.

Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Μαρκόπουλος

Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Μαρκόπουλος
Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 12:48
Επιστολή αποχώρησης έστειλε ο Κώστας Μαρκόπουλος, από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην επιστολή του ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι παραπλανήθηκε ενώ επιτίθεται και στον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο για ερασιτεχνισμό και την χαοτική αντίληψη.
Διαβάστε την επιστολή:
«Οι περισσότεροι από εμάς γνωριστήκαμε μετά την εκλογή μας τον Μάιο του 2012 και αφού πρώτα ενώσαμε δυνάμεις για να στηρίξουμε και να εκπροσωπηθούμε μέσα από το μικρό, μονοπρόσωπο κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος.

Οι έξυπνοι και τα κορόιδα της εφορίας!

Οι έξυπνοι και τα κορόιδα της εφορίας!
Εισοδήματα πείνας δήλωσαν πέρυσι στην εφορία ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες, ένας στους τρεις έμπορους και βιομηχάνους και επτά στους δέκα αγρότες και εισοδηματίες.
Στις φορολογικές τους δηλώσεις αποτύπωσαν εισοδήματα χαμηλότερα των 5.000 ευρώ.
Αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ελληνικού κράτους είναι ανύπαρκτοι, απέφυγαν να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν, μεταφέροντας τα βάρη σε αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να κρύψουν τα εισοδήματά τους.
Δηλαδή στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Χριστούγεννα με σκουπίδια για άλλη μια χρονιά!

Για άλλη μια φορά η χώρα θα κάνει Χριστούγεννα με τόνους από σκουπίδια αφού οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να απεργήσουν τις εορταστικές ημέρες. Αυτή τη φορά η αιώνια κόντρα της εκάστοτε κυβέρνησης με τους δήμους κορυφώνεται με τις διαθεσιμότητες.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει με το όποιο κόστος στην εφαρμογή της διαθεσιμότητας στους δήμους. Αυτό εξόργισε τους εργαζόμενους οι οποίοι με την συνδρομή των Δημοτικών Αρχοντων κήρυξαν πόλεμο διαρκείας.

Από τον Μάρτιο του 2014 η τραπεζική εποπτεία στην ΕΕ

Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σήμερα τα ξημερώματα σε ομόφωνη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης, ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες 14 ωρών.

"Πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία", σχολίασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος, λίγο αργότερα, σε συνέντευξη Τύπου χαιρέτισε "το πρώτο βήμα προς την τραπεζική ένωση" την οποία οι ευρωπαίοι ηγέτες επεδίωκαν για να αποτρέψουν νέες κρίσεις στο μέλλον.

Μέρκελ: Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα

«Ελπίζω ότι οι υπουργοί θα αποφασίσουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Είναι επείγον», τόνισε το πρωί της Πέμπτης η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag όπου αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Κρίσιμη συνεδρίαση για το κόμμα Καμμένου

Ύστατη προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των προερχόμενων από τη Νέα Δημοκρατία προβεβλημένων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταβάλει ο κ. Πάνος Καμμένος.

Η προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι συνεδρίασης της 20μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έχει προσλάβει χαρακτήρα προσκλητήριου παρόντων αλλά και απόντων, καθώς θα γίνει καταμέτρηση των βουλευτών που παραμένουν πιστοί στον κ. Καμμένο και εκείνων που αμφισβητούν το μοντέλο ηγεσίας και τον προσανατολισμό που εκείνος θέλει να δώσει στο κόμμα του.

Πολιόρκησαν το ξενοδοχείο για τον Φούχτελ που είναι... στη Γερμανία!

Από ένα... λανθασμένο συναγερμό ξεκίνησαν τα σημερινά επεισόδια μεταξύ εργαζομένων στους δήμους και συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με αστυνομικούς, έξω από ξενοδοχείο στη λεωφόρο Κηφισίας όπου συναντώνται δήμαρχοι. 

Η πληροφορία ότι στη συνάντηση με τους δημάρχους θα παρευρίσκεται και ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ σήμανε συναγερμό στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που έδωσε εντολή σε δεκάδες εργαζόμενους σε δήμους να σπεύσουν για να διαμαρτυρηθούν στον απεσταλαμένο της καγκελαρίου Μέρκελ. 

Αποφασίζει για τη δόση το Eurogroup

Την κρίσιμη, για τα ελληνικά συμφέροντα, απόφαση της εκταμίευσης της δόσης αναμένεται να λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση.

Με την ελληνική πλευρά να έχει τηρήσει το σύνολο των δεσμεύσεών της, καθώς προσέρχεται στις Βρυξέλλες με ολοκληρωμένη την διαδικασία της επαναγοράς χρέους – έστω κι αν χρειάστηκε η καθολική συνδρομή των ελληνικών τραπεζών και μια έξτρα δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EFSF) – αλλά και με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο χαρτοφύλακα του Γιάννη Στουρνάρα.

Πάτρα: Φαντάροι... συνέλαβαν κλέφτες σε στρατόπεδο...

Φαντάροι που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία στη ΜΟΜΑ (76 ΜΕ) κλήθηκαν να αποδείξουν τις ικανότητες που απόκτησαν από την εκπαίδευσή τους.
 Φαντάροι που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία στη ΜΟΜΑ (76 ΜΕ) κλήθηκαν σήμερα να αποδείξουν τις ικανότητες που απόκτησαν από την εκπαίδευσή τους.
Ενώ εκτελούσαν υπηρεσία (περίπολο) εντόπισαν και συνέλαβαν επ' αυτοφώρο Ρομά από την περιοχή του Ριγανόκαμπου την ώρα που αφαιρούσαν σίδερα και άλλα αντικείμενα από τον χώρο της μονάδας.

Μητροπολίτης Σεβαστιανός: 18 χρόνια ἀπὸ τὴν ἐκδημία του

Tου Χρύσανθου Σιχλιμοίρη
Ὀδοντιάτρου
Από το orthodoxia-ellhnismos 

Ὑπάρχουν πράγματι στιγμὲς ποὺ ἡ γραφίδα ἀποδεικνύεται ἀδύναμη νὰ ἀποτυπώσει πιστὰ στὸ χαρτὶ ὅλες τὶς πτυχὲς μίας πολύπλευρης, χαρισματικῆς προσωπικότητας καὶ νὰ ἑρμηνεύσει ἀποτελεσματικὰ τὸ χαρακτήρα καὶ τὸ ὕψος τῆς μεγαλωσύνης της. Καὶ τοῦτο διότι τὸ μεγαλεῖο μίας ἁγιασμένης μορφῆς δὲν ὑπόκειται στοὺς συνήθεις κανόνες τῆς ψυχρῆς λογικῆς καὶ συνεπῶς, δὲν μπορεῖ νὰ ἀποτελέσει ἀντικείμενο μίας κοινῆς ἁπλοϊκῆς ἑρμηνείας.

Απέτυχε να ενθουσιάσει τους επενδυτές η Fed

Dow13.245,45-2,99 -0,02%  



  Nasdaq3.013,81-8,49 -0,28%  

Η Wall Street χθες
Απέτυχε να ενθουσιάσει τους σκεπτικούς επενδυτές το νέο πρόγραμμα στήριξης της Fed, καθώς ενώ κρατούσαν τις μετοχές στην "πράσινη" περιοχή του ταμπλό για αρκετές ώρες πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, πήραν στο τέλος πίσω το μεγαλύτερο μέρος των κερδών αφήνοντας τους βασικούς δείκτες κοντά στη "γραμμή εκκίνησης".

Αναλυτές σχολιάζουν πως η Fed πρόσφερε τα αναμενόμενα, ενώ ο Bernanke επανέλαβε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα που έχουμε ακούσει αρκετές φορές το τρέχον έτος, αφήνοντας έτσι λίγα περιθώρια στήριξης της ανόδου των μετοχών έως τη λήξη των συναλλαγών.

Στη τελευταία συνεδρίαση του έτους, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed (FOMC) αποφάσισε να ξεκινήσει από το νέο έτος να αγοράζει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα αξίας 45 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση. Το τελευταίο μέτρο της Fed θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα -γνωστό ως Operation Twist- στο πλαίσιο του οποίου η Fed αγοράζει μηνιαίως μακροπρόθεσμους τίτλους αξίας περίπου 45 δισ. δολαρίων και πουλά βραχυπρόθεσμους τίτλους ίσης περίπου αξίας. Παράλληλα, η νομισματική αρχή αποφάσισε να συνεχίσει το πρόγραμμα αγοράς, διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια, τίτλων αξίας 40 δισ. δολαρίων κάθε μήνα έως ότου καταγραφεί ουσιαστική βελτίωση της αγοράς εργασίας.