Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η μυστική έκθεση για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η μυστική έκθεση για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα


 Σχόλιο από ΑLEXANDER


Για καλύτερη και πληρέστερη  ενημέρωση σας δείτε και εδώ

Μυστικά... τέλος! - Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κρήτης - Η κυβέρνηση γνωρίζει από τον περασμένο Ιούλιο το περιεχόμενό της και σιωπά. Γιατί;

Απόρρητη έκθεση τριών καθηγητών που έχει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς από τον περασμένο Ιούλιο αποκαλύπτει το μέγεθος και την αξία του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που κρύβεται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο!
Η έκθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.gr περιγράφει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων.

Αρχίζουν να ξηλώνουν τον Ατατούρκ στην ισλαμική Τουρκία;

Με δικαιολογία τα «έργα» αναβάθμισης και εξωραϊσμού πλατειών οι νεοθωμανοί έχουν αρχίσει να βγάζουν από τα βάθρα του τα αγάλματα του διαμορφωτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ, επονομαζόμενου και ως Ατατούρκ.

Χαρακτηριστική περίπτωση δεν είναι άλλη από αυτή της πλατείας Καντίκιοι στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα αναδιαμορφωθεί με ευκαιρία της δημιουργίας στάσης του μετρό. Το άγαλμα του Ατατούρκ, επισήμως, δεν πρόκειται να πειραχτεί, αλλά όπως έγινε γνωστό θα πρέπει να φύγει από τη θέση του «προσωρινά» λόγω των έργων ανάπλασης.

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες σχολών έως τα Χριστούγεννα

Οι συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες σχολών και τμημάτων των ΑΕΙ τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις έβαλαν στο τραπέζι του διαλόγου τις ιδιομορφίες που έχει κάθε πανεπιστήμιο, προκειμένου να μην ισχύουν τα ίδια κριτήρια για όλα  τα τμήματα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev αναφέρει την ύπαρξη εξωγήινων στη Γη!(Βίντεο)

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλάει για UFO κατά τη διάρκεια της ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη στο Ostankino TV Μόσχας την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, 2012. / RIA Novosti κυβερνητική Υπηρεσία Τύπου.

Ο Μεντβέντεφ μίλησε για άκρως απόρρητα αρχεία για αλλοδαπούς που μπορεί να έχουν προσγειωθεί στη Ρωσία. Το βίντεο καταγράφηκε την Παρασκευή μετά από μια τηλεοπτική συνέντευξη, ο πρώην πρόεδρος αστειεύτηκε ότι κάθε Ρώσος ηγέτης παίρνει δύο φακέλους με πληροφορίες σχετικά με εξωγήινους που επισκέπτονται τον πλανήτη μας για αγνώστους λογούς και ίσως να έμειναν εδώ.

Η ΦΑΓΕ μηνύει την αμερικανο-τουρκική Chobani


Σχόλιο από ALEXANDER

Εμείς τα λέγαμε από τον Αύγουστο του 2011 Δείτε εδώ και εδώ
Αλλά έστω και τώρα που ξύπνησε η ΦΑΓΕ καλό είναι.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δικαστήριο όσο για το Ελληνικό κράτος
μην κάνετε φασαρία και ξυπνήσει…

Ο Τούρκος ιδιοκτήτης εκμεταλλεύεται το "Greek Yogurt"
Η αμερικανο-τουρκική εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Chobani διαφημίζει το «γιαούρτι» της ως ελληνικό στη βρετανική αγορά, κάτι που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ανταγωνίστριας ΦΑΓΕ. Τη λύση θα κληθεί να δώσει ανώτατο... δικαστήριο της χώρας, το οποίο θα αποφασίσει αν η αμερικάνικη εταιρεία θα μπορεί να διαφημίζει το προϊόν της ως ελληνικό.

Αυτοκτόνησε ο διευθυντής παραγωγής της Δωδώνης

Τέλος στη ζωή του έβαλε o 52χρονος διευθυντής παραγωγής της Δωδώνης. Σύμφωνα με το epiruspost.gr ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στα Γιάννενα έχοντας καταναλώσει ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Ο 52χρονος εργάζονταν ως διευθυντής παραγωγής στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη εδώ...και πολλά χρόνια. Οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν εργατικό άνθρωπο που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στον εργασιακό του χώρο. Το τελευταίο διάστημα έδειχνε προβληματισμένος αλλά κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα φτάσει στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Αυτοκτονία 17χρονου μαθητή στην Καρδίτσα

Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας
Σοκ έχει προκαλέσει στη κοινωνία της Καρδίτσας η αυτοκτονία ενός 17χρονου μαθητή από το Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του...

... την Κυριακή το απόγευμα.

Οι γονείς αντίκρισαν το χειρότερο θέαμα, όταν επέστρεψαν στο σπίτι και βρήκαν το παιδί τους κρεμασμένο από μια αυτοσχέδια αγχόνη.

Οι Αλβανοί σβήνουν τις ελληνικές επιγραφές από τις δίγλωσσες πινακίδες που υπάρχουν στον χώρο της Ελληνικής Μειονότητας...

Η αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shqiptare”, σε χθεσινό άρθρο της, 8 Δεκεμβρίου 2012, εκφράζει την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων και δυσάρεστων επεισοδίων με φόντο τον εθνικισμό μεταξύ των αλβανών των Σκοπίων και των Σλάβων της περιοχής. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει ως τυπικό παράδειγμα, το σβήσιμο των επιγραφών στην αλβανική γλώσσα σε μια ταμπέλα στην είσοδο της πόλης Κουμάνοβο. Η ταμπέλα ήταν γραμμένη σε δυο γλώσσες, στην αλβανική, με λατινικούς χαρακτήρες και στα σκοπιανά με σλάβικους χαρακτήρες.

«Στρατηγικές προοπτικές των Ασσυρίων 90 χρόνια μετά τη Γενοκτονία»

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2012 η ομιλία του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Στρατηγικές προοπτικές των Ασσυρίων 90 χρόνια μετά τη Γενοκτονία» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αιγάλεω «Γιάννη Ρίτσος». Ο κ. Λυγερός υπογράμμισε την αναγκαιότητα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ασσυρίων. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως η Ελλάδα ως κράτος που προασπίζεται και διεκδικεί τα ανθρώπινα δικαιώματα οφείλει στο πλαίσιο της αναγνώρισης της τριπλής γενοκτονίας από το ελληνικό κοινοβούλιο (Γενοκτονία Ποντίων 1994, Γενοκτονία Αρμενίων 1996) να αναγνωρίσει και την γενοκτονία των Ασσυρίων το συντομότερο δυνατό.

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους του κοσμηματοπώλη στην Λυκόβρυση

Τον είχαν πυροβολήσει με πολεμικό καλάσνικοφ μέσα στο κοσμηματοπωλείο του στην Λυκόβρυση όταν αντιστάθηκε στις ληστρικές τους διαθέσεις. Άφησαν ορφανό ένα κοριτσάκι 17 μηνών τότε, ενώ η σύζυγός του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.
Στις 7 Δεκεμβρίου, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, συνέλαβαν τον έναν από τους δύο δράστες, τη στιγμή που επέστρεφε στην Ελλάδα.
 Πρόκειται για έναν 23χρονο από την Αλβανία, ενώ ο συνεργός του στην άγρια δολοφονία του 35χρονου κοσμηματοπώλη Γιώργου Αλεξόπουλου, ένας 26χρονος ομοεθνής του αναζητείται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες στις 31 Μαΐου 2011, πήγαν στο κοσμηματοπωλείο του 34χρονου στην οδό Πλαστήρα 5 στη Λυκόβρυση, με σκοπό τη ληστεία. Εκείνος αντιστάθηκε και τον σκότωσαν. Άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν στο Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, μαζί με τα κράνη που φορούσαν και τα όπλα (ένα KALASHNIKOV και ένα πιστόλι MAKAROV).

ΑΟΖ εδώ και τώρα!

 Του  Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos.gr

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ  τραγική οικονομική και πολιτική συγκυρία και με την ελληνική κοινωνία να βιώνει πλέον έντονα συναισθήματα κατάθλιψης, είναι προφανές ότι η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως και απεγνωσμένα έναν «από μηχανής Θεό», μια δύναμη επιτάχυνσης της εξόδου από τη βαθειά και πολύπλευρη κρίση που τη μαστίζει. Η Ελλάδα είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία. Τον Σεπτέμβριο ο σχετικός δείκτης εκτοξεύθηκε στο 26%. Οι άνεργοι συμπολίτες μας σήμερα είναι περισσότεροι από 1.300.000! Οσο για την ύφεση, στο τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε αύξηση 0,9 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο. Εφθασε στο 7,2%! Και βέβαια, σημειώστε ότι οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν την εικόνα της οικονομίας μας προ της εφαρμογής του νέου σκληρού πακέτου μέτρων, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και που θα επιχειρηθεί τώρα να εφαρμοσθεί εντός του 2013. Είναι λοιπόν σχεδόν βέβαιο ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες. Αντίθετα μάλιστα, όλα δείχνουν ότι θα επιδεινωθεί δραματικά...

"Οχι" στις Κυριακές από εμπόρους-ιδ.υπαλλήλους-ΓΣΕΒΕΕ

Η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρά για τις Κυριακές

Η ΓΣΕΒΕΕ με δελτίο Τύπου για το άνοιγμα των καταστημάτων κάνει λόγο για "κέντρα λήψης αποφάσεων που υπερίπτανται της πραγματικότητας"...
Διαβάστε αναλυτικά:
" Επιτέλους μια πρόταση που δίνει χρόνο στους 1.300.000 ανέργους άρα και χωρίς εισόδημα “καταναλωτές”, στους 100.000 μικρομεσαίους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, στους υποαπασχολούμενους και στους υπόλοιπους που θα υποστούν τις συνέπειες  του νέου Φορολογικού νομοσχεδίου, να περιφέρονται στην αγορά για “shopping therapy”!!!

Με το βραβείο Νόμπελ τιμήθηκε η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της παρέλαβε επισήμως σήμερα στο Όσλο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε για το ρόλο της στην μεταμόρφωση "μιας ηπείρου πολέμων σε ήπειρο ειρήνης".
Παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών - μεταξύ αυτών ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ - το Βραβείο παρέλαβαν οι πρόεδροι των θεσμικών
οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Α. Τσίπρας: Το χρέος όλου του Νότου απαιτεί «κούρεμα»

Διεθνή διάσκεψη για το χρέος των νοτιοευρωπαϊκών χωρών, στο πρότυπο αυτής που απάλλαξε τη Γερμανία από το 60% του χρέους της, προτείνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα α Guardian  ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι καθώς η κρίση του χρέους εξαπλώνεται, είναι ζωτικής σημασίας οι ξένοι δανειστές να ανατρέξουν στα βιβλία της ιστορίας και να μεταχειριστούν την νότια ευρωπαϊκή περιφέρεια κατά τρόπο παρόμοιο με την μεταχείριση της Γερμανίας ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπερίσα: Προωθώ την «τελική λύση» ένωσης των απανταχού Αλβανών

Μπερίσα: Προωθώ την «τελική λύση» ένωσης των απανταχού Αλβανών


Σχόλιο από ALEXANDER

Προς Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών
Όνειρα γλυκά και ευτυχισμένα… 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ξαναχτύπησε και υπεραμύνθηκε, σήμερα, της απόφασής του να χορηγήσει αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς, όπου κι αν διαβιούν. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόσφατα αθωωθέντα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, ο κ. Μπερίσα αναφέρθηκε στην απόφασή του αυτή, η οποία αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» και από το υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποσταθεροποιεί την περιοχή, αλλά αντίθετα προάγει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Σημείωσε, δε, πως ανάλογη στάση έχουν υιοθετήσει αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σόιμπλε : «Θα διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα. Χέρι με χέρι τα λεφτά»

Σόιμπλε : «Θα διατηρηθεί η πίεση στην Ελλάδα. Χέρι με χέρι τα λεφτά»

-Απίστευτα κυνική και ταπεινωτική για την Ελλάδα, δημόσια τοποθέτηση του κ.Σόιμπλε. -Νέα μέτρα και ανταλλάγματα για κάθε δόση
Την ημέρα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στη Βαυαρία, επέλεξε να χτυπήσει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Με συνέντευξή του στην εφημερίδα BildAm Sonntag o κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι «η πίεση προς την Ελλάδα πρέπει να διατηρηθεί. Για αυτό και αποδεσμεύουμε τη βοήθεια χέρι με χέρι».
Η κυνική και προσβλητική αυτή τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί επικυρίαρχοι.

Κρεβάτια και αντιδραστήρια made in Turkey στα νοσοκομεία μας!!!

Κρεβάτια και αντιδραστήρια made in Turkey στα νοσοκομεία μας!
Αμφιβόλου ποιότητας, πάμφθηνα προϊόντα προμηθεύονται τα νοσοκομεία μας από τη γείτονα, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ελληνική παραγωγή.
Απανωτά «χαστούκια» δέχεται ο τομέας της υγείας της χώρας.
Δεν είναι οι περικοπές που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί στα φάρμακα, στα νοσοκομεία, στα μισθολόγια των γιατρών, στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις.
Τώρα, ακόμη και τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει, τα αφαιρούμε από την εσωτερική οικονομία, για να τα δώσουμε στην Τουρκία!
Η τελευταία …μόδα στις προμήθειες των νοσοκομείων, είναι να προμηθεύονται αναλώσιμα προϊόντα και εξοπλισμούς όχι ιδιαίτερης τεχνολογίας, από τους Τούρκους!

Πρέπει και η Πάτρα να τιμήσει τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο 110 χρόνια από τη γέννησή του


Την 30 Νοεμβρίου 2012 συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Πατρινού Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1902 και απέθανε στην Αθήνα το 1986. Τιμώντας τη μνήμη και το έργο του η «Εταιρεία Φίλων Π. Κανελλόπουλος» ετοιμάζει ένα μίνι Συνέδριο στην Πάτρα, του οποίου η ημερομηνία ακόμη δεν έχει κλεισθεί.
Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στην Αθήνα τα τέλη Νοεμβρίου η «Εταιρεία Φίλων Παναγιώτης Κανελλόπουλος» πραγματοποίησε στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής τετραήμερο Συνέδριο με 70 περίπου ομιλητές, οι οποίοι αναφέρθησαν σε όλες τις δραστηριότητες και τα έργα του μεγάλου Πατρινού. Παράλληλα, στις 25 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Προέδρου, η οποία ετοποθετήθη σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, στον πεζόδρομο μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας.

Αδίστακτοι ληστές πυροβόλησαν άνδρα στη Μιχαλακοπούλου

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην οδό Μιχαλακοπούλου, όταν άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι έναν άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κουβαλούσε τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ήθελε να καταθέσει.

Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εντόπισαν στις 14.25 τον άνδρα και τον πυροβόλησαν για να του αποσπάσουν την τσάντα με τα χρήματα.

S&P: Μία στις τρεις η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Οι πιθανότητες να αποφασίσει μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη είναι μία στις τρεις, υποστηρίζει υψηλόβαθμoς αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's.

Προειδοποιεί, πάντως, πως μια τέτοια κίνηση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τη χώρα και θα απέτρεπε άλλα κράτη - μέλη από το να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Μόριτζ Κρέμερ, επικεφαλής αξιολογήσεων της S&P για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ υπό την τωρινή κυβέρνηση. Ο ίδιος προσθέτει πως, ακόμα και αν αποχωρήσει η χώρα κάποια στιγμή στο μέλλον, η Ευρωζώνη δεν αναμένεται να διαλυθεί.

«Φουρτούνα» στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκαλεί η σκληρή κριτική που άσκησαν στον πρόεδρο, Πάνο Καμμένο, οι κύριοι Χρήστος Ζώης και Κώστας Μαρκόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής.

Οι κύριοι Ζώης και Μαρκόπουλος επέκριναν την στρατηγική του προεδρου του κόμματος, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Όταν ειδοποιήθηκε για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκειά της, ο κ. Καμμένος έσπευσε σε αυτήν και, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά το κόμμα αυτού του είδους η κριτική και η εσωστρέφεια.

Χαρακτηρίζουν την Κρήτη «gas giant»! Η μυστική έκθεση για τα ελληνικά πετρέλαια

Του Χάρη Φλουδόπουλου από το capital.gr

Μέχρι πρόσφατα, οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν τις μελέτες που υποστήριζαν ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο βυθό του Αιγαίου ή της Κρήτης, περίπου ως μυθιστορηματικές. Αυτό όμως άλλαξε το καλοκαίρι όταν η  νορβηγική εταιρεία PGS, η μεγαλύτερη ερευνητική εταιρεία στην αγορά πετρελαίου στον κόσμο, παρουσίασε για πρώτη φορά έναν χάρτη που αποδεικνύει ότι ερήμην του επίσημου κράτους έχουν γίνει  εκτεταμένες μυστικές σεισμικές έρευνες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η πρώτη παρουσίαση του χάρτη με τις μυστικές έρευνες έγινε στο ΥΠΕΚΑ και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Τα δεδομένα από τις έρευνες αυτές χρησιμοποιήθηκαν και αναλύθηκαν. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τεράστια κοιτάσματα υδρογονάνθρακων και πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα περαιτέρω έρευνες. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την αμερικανική γεωλογική εταιρεία USGS ως “gas giant” δηλαδή ως ένα από τα πιθανά γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου στον πλανήτη.

Είναι θύματα της κρίσης, λέει η Washington Post Η τραγωδία με τα τρία αδέρφια συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο

Σοκ όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο προξένησε η τραγωδία με τα τρία παιδιά που κάηκαν στη Μεσορόπη Καβάλας. Εκτενέστατο ρεπορτάζ για το συγκλονιστικό γεγονός δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post και μάλιστα με τίτλο: «Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα αφού αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στο δράμα αναφέρει ότι οι παπούδες των παιδιών είχαν θέρμανση αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν πετρέλαιο με αποτέλεσμα να στραφούν στη ξυλόσομπα. Μάλιστα το ρεπορτάζ μεταδίδει δηλώσεις κατοίκων που λένε ότι οι περισσότεροι στρέφονται πλέον σε τέτοιες λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ανοικτά τις Κυριακές όλα τα καταστήματα έως 250 τ.μ. - Επτά Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα υπόλοιπα!



Σχόλιο από ALEXANDER

Απαράδεκτη απόφαση που μετατρέπει τους εργαζομένους σε σκλάβους.
Και με αριστερά(λέμε τώρα)στην κυβερνητική τρόικα…. 

Την απελευθέρωση της λειτουργίας των μικρών καταστημάτων (έως 250 τμ) όλες τις Κυριακές του έτους, προβλέπουν οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών θα μπορούν να λειτουργούν επτά Κυριακές τον χρόνο.

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ, εν αναμονή του ποσού της Pimco για τις τράπεζες

Λευκωσία: Μικρές απώλειες καταγράφει τη Δευτέρα το κυπριακό Χρηματιστήριο, το οποίο τελεί εν αναμονή της ανακοίνωσης για το ύψος του ποσού που θα χρειαστεί για ανακεφαλαιοποίηση ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 13:00 στις 124,9 μονάδες, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,50%.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν στις 47,88 μονάδες, παρουσιάζοντας επίσης μικρή πτώση σε ποσοστό 0,46%. Ο ημερήσιος τζίρος διατηρείται στα χαμηλά επίπεδα των €151.921.

Στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. με "φόντο" το buyback

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Προς το επίπεδο των 850 μονάδων κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το εν εξελίξει πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία που δημιουργούν πιέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ως θετικό αξιολογείται το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς χρέους, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, σημειώνοντας ότι είναι εφικτή η επίτευξη του στόχου των 30 δισ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει ομαλά η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

6 Συνεντέυξεις του Ν.Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού, στον τηλεοπτικό σταθμό TV-10
και την εκπομπή ''Ορθά Κοφτά'' στις 06/12/2012.