Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Εθνικό έγκλημα στην άκρη του Αιγαίου Πέρα βρέχει όμως για την Αθήνα

Εθνικό έγκλημα στην άκρη του Αιγαίου
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb.
 
«Ζητώ την άμεση κρατική επέμβαση στο Καστελόριζο που κομματιάζεται από σκοτεινά κυκλώματα και παραδίδεται σε περίεργους ξένους επενδυτές. Υπάρχει μέγιστο θέμα εθνικού κινδύνου».
Αυτή ήταν η τελευταία κραυγή αγωνίας με επίσημη έκθεσή του προς το υπουργείο Οικονομικών του Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης και Δωδεκανήσου Μανώλη Χριστοδουλάκη το Φεβρουάριο του 2008.
Λίγους μήνες μετά, ο ευαίσθητος και έντιμος αυτός ανώτερος κρατικός υπάλληλος που έκανε ειδική έρευνα στο Καστελόριζο, έφυγε από τη ζωή.

«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»!

«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»!
Το οριστικό διαζύγιό του με τον πάλαι ποτέ φίλο και εσωκομματικό του σύμμαχο προαναγγέλλει ο πρώην υπουργός Υγείας
«Εγώ σε αυτό το κόμμα, έτσι που έχει γίνει δεν χωράω πια, περισσεύω»! Αυτή είναι η επωδός των όσων τονίζει τις τελευταίες μέρες σε όλους τους συνομιλητές του ο Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην πορεία και το μέλλον των σχέσεών του με το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου και προαναγγέλλοντας έτσι ουσιαστικά το –επικείμενο- οριστικό διαζύγιό του με τον πάλαι ποτέ φίλο και εσωκομματικό του σύμμαχο.
Το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας συζητά όχι μόνο με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ανένταχτους του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, μα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με 5-6 βουλευτές του κόμματός του, απ’ το οποίο σύντομα θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Λουκέτο σε 55 στρατόπεδα βάζει ο Παναγιωτόπουλος!!!

Την «απενεργοποίηση», δηλαδή το κλείσιμο και την συγχώνευση 55 έως 57 στρατοπέδων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια έχει αποφασίσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Την λύση αυτή στηρίζει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εξοικονομηθούν περίπου 80 εκατ.ευρώ σε ετήσια βάση από τα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Τον Πάπα θα δει ο Σαμαράς το Σάββατο

Συνάντηση (και) με τον Πάπα Βενέδικτο θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία, όπου ταξιδεύει για να έχει επαφές με τον ομόλογό του κ. Μάριο Μόντι.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, και την επομένη, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, θα συναντηθεί, το πρωί, με τον κ. Μόντι, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων).

Το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα Πέφτουν όλοι, πλην Χρυσής Αυγής

Ο ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα το 20% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, το 9% το ΠΑΣΟΚ, το 8% τη ΔΗΜΑΡ, το 5% τη Χρυσή Αυγή, το 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 3% το ΚΚΕ.

Λίγους μήνες πριν, τον Ιούλιο του 2012, το 39% δήλωνε ότι δεν εμπιστεύονταν κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές»

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές, καθώς προωθεί αποφασιστικά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

Σοκ: Βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του αμερικανού πρέσβη(Βίντεο)

Κόβει την ανάσα το ερασιτεχνικό video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και μεταφέρει εικόνες του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη λίγο πριν πεθάνει.
Πλήθος Λίβυων σέρνουν τον διπλωμάτη Κρις Στήβενς έξω από το συγκρότημα των κτιρίων του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Στην αρχή, το πλήθος που προσπαθεί να βγάλει τον Αμερικανό έξω από ένα κτίριο του προξενείου δεν γνωρίζει αν ο «ξένος» είναι ζωντανός. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι ο Στήβενς δεν έχει χάσει τη ζωή του, οι Λίβυοι που τραβούν τον πρεσβευτή των ΗΠΑ από τα πόδια και τα χέρια αρχίζουν και ζητωκραυγάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

"Η Ελλάδα να υπαχθεί στην Τουρκία"!!!

Προκλητικός και ανιστόρητος ο Γερμανός επιχειρηματίας Graebner που δραστηριοποιείται στην Τουρκία.
O Γερμανός μπίζνεσμαν δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να υπαχθεί στην Τουρκία!
Η εφημερίδα γράφει ότι ο γίγας ακινήτων της Γερμανίας Graebner που είχε ξεκινήσει πριν πέντε χρόνια επενδύσεις στην Τουρκία , είπε: «Ο Ερντογάν κάποτε τα είχε πει σωστά. Η οικονομική κρίση πέρασε ξώφαλτσα από την Τουρκία. Φθάσατε στο σημείο να δίνετε πίστωση στο ΔΝΤ. Μακάρι η Ελλάδα να υπαγόταν σε εσάς και να γινόταν μια περιοχή της Τουρκίας.

Οι άγριες διαθέσεις της τρόικας τρομάζουν το Μαξίμου

Κλειδώνει σήμερα η νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θορυβημένοι στο Μαξίμου από τις άγριες διαθέσεις της τρόικας ενόψει της πολυθρύλητης έκθεσης αξιολόγησης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα, θα γίνει όπως όλα δείχνουν η νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ραντεβού να μετακινηθεί για την Πέμπτη αφού μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά και ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στους δρόμους το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Στους δρόμους βγαίνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαδήλωση του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, ενώ αύριο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στις 6.30΄το απόγευμα το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, όπου δραστηριοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι και ο κορμός της πρωτοβουλίας, πραγματοποιεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

«Οταν έχουμε διατυπώσει μια τόσο καθαρή συλλογική γραμμή κι όταν συμμετέχεις σε μια δύσκολη διπλή διαπραγμάτευση δεν έχουν νόημα ατομικές κόκκινες γραμμές» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε με νόημα: «Δε θα δεχθούμε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση και κανένα τετελεσμένο γεγονός», ενώ σχετικά με το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί οριζόντιες περικοπές.

Τα πάνω – κάτω στις συντάξεις

Αναπόφευκτη φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια από τα 65 στα 67, η οποία ωστόσο μπορεί να αγγίξει και τα 5 έτη ανάλογα με την προϋπηρεσία και την κατηγορία του ασφαλισμένου.

Παράλληλα στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση των ετών απασχόλησης από 15 στα 20 χρόνια για την λήψη κατώτατης σύνταξης, οι μειώσεις στα εφάπαξ με την επιβολή ειδικής εισφοράς από 1-3% σε συντάξεις που οι ασφαλισμένοι έλαβαν υψηλότερα εφάπαξ από όσο θα έπρεπε για την βιωσιμότητα του ταμείου, αλλά και η περικοπή επιδομάτων πρόνοιας υιοθετώντας εισοδηματικά κριτήρια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: Προκήρυξη με προθεσμία... 1 ημέρας για το εστιατόριο ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ! ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Σάλος αναμένεται να προκληθεί μετά τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα το dete.gr σε σχέση με την προκήρυξη του διαγωνισμού γιατην εκμίσθωση του κυλικείου - εστιατορίου του Νοσοκομείου (έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων). Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου συνεδρίασε πριν από μερικές ημέρες και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου δημοσιοποίησε την προκήρυξη! Μόνο που σύμφωνα με αυτήν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν προσφορές μέχρι... και αύριο Τρίτη 18 του μηνός και ώρα 9 το πρωί!
Δηλαδή είχαν στην διάθεσή τους.... μόνο μία εργάσιμη ημέρα για να συγκεντρώσουν τα δεκάδες δικαιογητικά που ζητούνται. Εκτός των παραπάνω, η προκήρυξη ζητά και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους... 50.000 ευρώ! Οταν είναι σε όλους γνωστό πως μία τράπεζα για να εκδώσει επιστολή απαιτεί χρόνο κάποιων εργάσιμων ημερών.

Γκάφα από τους υπεύθυνους του «Costa Atlantica» «Welcome to Turkey», είπαν σε τουρίστες στη Λεμεσό!!!

Λεμεσός: «Καλωσορίσατε στην Τουρκία». Με αυτό τον τρόπο έγιναν δεκτοί στη Λεμεσό τρεις χιλιάδες επιβάτες πλοίου που κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης.

Το απαράδεκτο καλωσόρισμα έγινε μέσω φυλλαδίου που μοιράσαν οι αρμόδιοι του πλοίου.

Οι υπεύθυνοι του υπερπολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Costa Atlantica» απέδωσαν σε τυπογραφικό λάθος την αναγραφή στο φυλλάδιο της φράσης «Καλωσορίσατε στην Τουρκία και να έχετε μια απολαυστική παραμονή στη Λεμεσό».

Πάφος:Δεκατριάχρονη έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο Σύριο εργάτη

Πάφος: Δεκατριάχρονη από χωριό της επαρχίας Πάφου συνοδευόμενη από τη μητέρα της μετέβη σε αστυνομικό σταθμό της επαρχίας και κατήγγειλε βιασμό της από 28χρονο Σύριο, ο οποίος είναι εργάτης σε εταιρεία που είχε αναλάβει εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας της.

Η ανήλικη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ο 28χρονος τη βίασε μέσα στο ίδιο το σπίτι της, αλλά μόλις χθες αποφάσισε να το αποκαλύψει στη μητέρα της.

Υψηλές απώλειες στο ΧΑΚ, λόγω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες σημειώνει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, εν μέσω των ισχυρών πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:00, βρισκόταν στις 108,62 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,46%, ενώ πτώση σε ποσοστό 3,01%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 42,92 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 329.004 ευρώ.

Περιορίζονται οι απώλειες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Περιορίζονται αισθητά οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη του Χ.Α., επιτρέποντας στον Γενικό Δείκτη να κινηθεί εκ νέου προς τις 730 μονάδες. 

Προερχόμενος από κέρδη 44,91% στο διάστημα μεταξύ 14 Αυγούστου και 14 Σεπτεμβρίου -και με τα ποσοστιαία κέρδη μεμονωμένων τίτλων του κλάδου να είναι ακόμη μεγαλύτερα- ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί σε ποσοστό έως και 6,64%.

Από τη σύνθεσή του θετικό πρόσημο εμφανίζει μόνο ο τίτλος της Τρ. Κύπρου, ενισχυμένος πάνω από 6,5%, ενώ μετριάζονται οι πιέσεις στις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη.

Στον FTSE20 οι ΟΠΑΠ και Τιτάν διατηρούν το θετικό πρόσημο, ενώ ανοδικά επιχειρούν να κινηθούν και οι μετοχές των ΔΕΗ και Μυτιληναίος.