Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Φοροδιαφυγή το μεγαλείο σου! Υδραυλικός με 300.000€ στην Credit Agricole στη Γαλλία – Πατωματζής με 250.000€ στην Ελβετία

 - Εργολάβος που εμφανιζόταν ως... πάμφτωχος είχε καταθέσεις 350.000€ στη Γαλλία
- Κομμωτές που δήλωναν ζημίες είχαν καταθέσεις από 700.000€ έως 1 εκατ. ευρώ
- Αστρολόγοι βρέθηκαν με καταθέσεις έως και 800.000€ στο εξωτερικό
- Ποιους καίνε τα CD που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ!

Αν η φοροδιαφυγή ήταν Ολυμπιακό άθλημα, το χρυσό μετάλλιο το είχαμε στο τσεπάκι. Ναι, οι Έλληνες δεν είναι ο μοναδικός λάθος που φοροδιαφεύγει, υπάρχουν κι αλλού. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είμαστε καλοί. Είμαστε πολύ καλοί...

Ύδρα:Ανακλήθηκε μετά το σάλο που προκάλεσε,η μετάθεση του αστυνομικού διευθυντή!

Η ένταση στο νησί συνεχίζεται, 9 μέρες μετά τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια ελέγχου ταβέρνας. Τότε η σύλληψη της ιδιοκτήτριας που δεν έκοβε αποδείξεις, είχε ξεσηκώσει φίλους και κατοίκους του νησιού, που προπηλάκισαν κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ...

Τα επεισόδια είχαν προκαλέσει τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας, κάτι που φάνταζε πολύ πιθανό να ξανασυμβεί τις επόμενες μέρες, με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να μεταθέσει τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, Γιώργο Ζώτα.

«Γάμος» ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ την Πέμπτη ενόψει προεδρικών εκλογών

Λευκωσία: Εβδομάδα καθοριστικών εξελίξεων για την οριστικοποίηση του σκηνικού για τις προεδρικές εκλογές είναι η επόμενη, με πιο σημαντική τη συνάντηση των ηγεσιών του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος. Η συνάντηση της προσεχούς Πέμπτης στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ αναμένεται να «σφραγίσει» τη συνεργασία των δύο πολιτικών δυνάμεων προς στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη, διατηρώντας ανοιχτή την προοπτική προς διεύρυνσή της με το Ευρωπαϊκό Κόμμα ή και τους Οικολόγους.

Σενάρια για ίδρυση κόμματος από τον Νίκο Νικολόπουλο ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"

Σύμφωνα με ανάρτηση του enikos.gr ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος.
Συγκεκριμένα το enikos.gr σε σημερινή του ανάρτηση αναφέρει:
"Την πρόθεσή του να προχωρήσει μαζί με άλλα στελέχη από όλη την Ελλάδα στην ίδρυση ενός νέου φορέα πολιτικής παρέμβασης, θα ανακοινώσει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το απόγευμα της Τετάρτης στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Patras Palace .

Απονομή χάριτος σε αλλοδαπούς για να γίνουν Έλληνες!

Απονομή χάριτος σε αλλοδαπούς για να γίνουν Έλληνες!
Η όποια προσπάθεια του προγράμματος «Ξένιος Ζευς» φαίνεται πως πέφτει στο κενό...
Την ώρα που ο «Ξένιος Ζευς» «καθαρίζει» τη χώρα από τους λαθρομετανάστες, η ελληνική πολιτεία σβήνει καταδίκες για λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, δουλεμπόριο, μαστροπεία και οπλοφορία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι απονομές χάριτος αφορούν αλλοδαπούς που υπέβαλαν αίτημα απονομής χάριτος για να γίνουν Έλληνες, αλλά και Έλληνες πολίτες που ζήτησαν χάρη για να αποκτήσουν λευκό ποινικό μητρώο για να διοριστούν στο Δημόσιο, ακόμη και για να εργαστούν σε σχολεία.

Δημόσιο: Δεν πληρώνει ούτε με δικαστικές αποφάσεις!!!

Δημόσιο: Δεν πληρώνει ούτε με δικαστικές αποφάσεις
Τρόπους να καθυστερήσει την εξόφληση των υποχρεώσεών του προς τους ιδιώτες φαίνεται πως αναζητά το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του δίνει αναλυτικές οδηγίες για τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα εξοφλούνται υποχρεώσεις του δημοσίου προς ιδιώτες όταν οι τελευταίοι έχουν πετύχει σχετικές αποφάσεις για την εξόφλησή τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις Εφορίες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ισχύουν τα εξής:
-Προκειμένου να εκτελεστεί δικαστική απόφαση, από την οποία απορρέει χρηματική υποχρέωση του Δημοσίου, στην περίπτωση που αυτή δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή τράπεζας, ισόποση με την απαίτησή του κατά του Δημοσίου.

«Μάχη» για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς!

«Μάχη» για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς!
Το θέμα των παιδικών σταθμών βασανίζει χιλιάδες μητέρες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να φροντίσουν τα παιδιά τους... Χιλιάδες οικογένειες βλέποντας τα μηνιαία εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των φόρων, την ακρίβεια και την ανεργία, δίνουν πραγματικά «μάχη» για μια θέση σε έναν παιδικό σταθμό, αφού δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Επιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων για θέσεις σε παιδικούς σταθμούς υπολογίζεται ότι μπορούν να καλυφθούν σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Βάσεις 2012: Αύριο στις 10:00 η ανακοίνωση

Βάσεις 2012: Αύριο στις 10:00 η ανακοίνωση
Αύριο το πρωί στις 10:00 θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας, βάζοντας τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις του Αυστριακού καγκελαρίου και της υπουργού Οικονομικών Διαξιφισμοί στην Αυστρία για την «ανάσα» στην Ελλάδα

«Οργισμένη» με την Ελλάδα δείχνει να παραμένει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, η οποία σε συνέντευξή της στην ελβετική εφημερίδα  «NZZ am Sonntag» ανέφερε ότι τίποτα δεν προχωρά στη χώρα.

«Η αντοχή των χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της», δηλώνει χαρακτηριστικά  η υπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να παράσχει στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια, με την οποία μπορεί να βοηθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, να μπορέσουν να αντληθούν κοινοτικοί πόροι ή να δημιουργηθεί ένα κτηματολόγιο, όπως επίσης και η οικοδόμηση αποτελεσματικών φορολογικών υπηρεσιών.

Εξωπραγματικές δαπάνες για social media Κονδύλι 1,3 εκατ. ευρώ για ένα site από την Περιφέρεια Αττικής

Μία άκρως ενδιαφέρουσα αντίληψη των οικονομικών μεγεθών στον χώρο των νέων τεχνολογιών, που ξεπερνά τα στενά όρια της Αυτοδιοίκησης, αν όχι της χώρας, φαίνεται ότι επικρατεί στην Περιφέρεια Αττικής, αφού ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός διαθέτει -όσο απίστευτο κι αν ακούγεται- το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ για να δημιουργήσει απλώς μία ιστοσελίδα τουριστικής προβολής!

Η συγκεκριμένη Περιφέρεια, σε καιρούς φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, με τη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ να μετράει, μοιάζει να κινείται σε εντελώς διαφορετική οικονομική κατεύθυνση, μια και όπως αποδεικνύεται δεν φείδεται χρημάτων δίνοντας 500.000 ευρώ μόνο και μόνο για να ανοίξει μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγκάθι» Σόιμπλε για την επιμήκυνση

«Επιπλέον χρόνος σημαίνει γενικά και περισσότερα χρήματα και αυτό σημαίνει πολύ σύντομα ένα νέο πακέτο στήριξης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να ζητεί περισσότερο χρόνο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος λιτότητας.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Der Tagesspiegel", αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «αυτός δεν θα ήταν ο ορθός τρόπος να επιλύσουμε το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρωζώνης» και, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που εγκρίθηκε στο τέλος του 2011, σημειώνει ότι «εάν μισό χρόνο μετά, αυτό δεν επαρκεί, τότε δεν μιλούμε πια για μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά

Γενναίες ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζουν οι τράπεζες με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους ως και τα 99 χρόνια, χωρίς να αυξήσουν τα επιτόκια, ενώ στα σχέδιά τους είναι και η δυνατότητα ενοικίασης κατοικιών υπό κατάσχεση για ορισμένη περίοδο.

Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» τα «κόκκινα δάνεια» αγγίζουν πλέον το ποσό των 40 δισ. ευρώ κι έτσι οι τράπεζες, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρούν το επόμενο διάστημα σε ρυθμίσεις που θα «ελαφρύνουν» όσους δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.

Τι θα γίνει με τις αποδείξεις από το 2013

Το... κυνήγι των αποδείξεων θα αρχίσουν εκ νέου οι φορολογούμενοι προκειμένου να μειώσουν τον φόρο εισοδήματος που πληρώνουν στην εφορία. Με το νέο σύστημα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και θα τεθεί σε ισχύ για τα εισοδήματα του 2013, όσο περισσότερες δαπάνες δηλώνονται τόσο θα μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και συνεπακόλουθα ο φόρος που θα πρέπει να καταβληθεί.

Ουσιαστικά ως αφορολόγητο όριο εισοδήματος θα αναγνωρίζεται το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε φορολογουμένου εκτός όσων αφορούν σε αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Οι δαπάνες θα... εκπίπτουν 100% από τα συνολικά εισοδήματα, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κ.α.

Η απόρρητη έκθεση για τις συντάξεις

Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

Τηλεφωνική επικοινωνία Α.Σαμαρά με Ευ.Βενιζέλο-Φ.Κουβέλη

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τους οποίους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του και με τον Φρανσουά Ολάντ. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα τηλεφωνήματα είχε κάνει ο κ. Σαμαράς και μετά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ετοιμάζεται συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν κι εντός της εβδομάδας, για τη συζήτηση των μέτρων.

Γαλλικό «οξυγόνο» για τον Γολγοθά του Σεπτεμβρίου

Το πρώτο βήμα ενός διπλωματικού μαραθωνίου μέχρι τη σύνοδο του Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αποτιμούν στο Μαξίμου για τα ραντεβού Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι. Αγώνας δρόμου για προϋπολογισμό και μέτρα.

Γαλλική… ανάσα προκειμένου να ανέβει τον Γολγοθά του επόμενου μήνα, πήρε ο Αντώνης Σαμαράς στο Παρίσι από τη θερμή δήλωση στήριξης του Φρανσουά Ολάντ ο οποίος με πιο σαφή τρόπο από τον κ. Μέρκελ διαμήνυσε πως δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ανοίγοντας μάλιστα για πρώτη φορά μία χαραμάδα στο θέμα της επιμήκυνσης που θα τεθεί επίσημα στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε η αποστροφή του κ. Ολάντ για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν... μέχρι εκεί όμως που αντέχουν οι Έλληνες -κάτι το οποίο έρχεται σε ευθεία "σύγκρουση" με τις κατά καιρούς παρεμβάσεις από κεντρικά στελέχη της καγκελαρίας.

Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων

Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν . H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε... "Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων" .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .

Απίστευτη θερμοκρασία στην Πάτρα!!!



Η φωτογραφία είναι από την Πάτρα την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012.
Μας την έστειλε ο φίλος Παναγιώτης.