Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Για γενικό ξεπούλημα της χώρας καταγγέλλει τον Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με έναν εξόχως σκληρό τρόπο επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του τελευταίου στη Le Monde.

«Στο πλαίσιο του δόγματος «όλα προς πώληση», ο κ.Σαμαράς προανήγγειλε ακόμα και το ξεπούλημα των νησιών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με σχόλιο του γραφείου Τύπου και υποστηρίζει ότι «η συνέχιση και «αναβάθμιση» της μνημονιακής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση θα οδηγήσει σε μια χώρα παράδεισο για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους ανθρώπους της».

Εξηγήσεις για γέλια και για κλάματα από τον Τραγάκη-Πρωθυπουργική παρέμβαση μετά την ντροπή με θυγατέρα Πολύδωρα και συγγενείς Τραγάκη

Εξηγήσεις, κατόπιν εορτής, που προκαλούν γέλια και κλάματα δίνουν «κύκλοι» του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη αναφορικά με τις αποκαλύψεις που τον θέλουν να έχει διορίσει σχεδόν όλο του το σόι στη Βουλή και που προκάλεσαν την «έκρηξη» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι συνεργάτες του κ. Τραγάκη χρησιμοποιούν «ιστορίες αγάπης» και «συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων», προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη όμως είναι εξίσου ενδεικτική για την ποιότητα του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Τέταρτη διαδοχική πτώση για τον Dow Jones

Dow13.057,46-115,30 -0,88%  



  Nasdaq3.053,40-20,27 -0,66%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα ενός μήνα κατέγραψαν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς συσσωρεύονται οι αμφιβολίες για το αν τελικά η Fed θα λάβει νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ αλλά και για τη βιωσιμότητα των καλοκαιρινών κερδών των μετοχών.

To αρνητικό κλίμα τροφοδότησαν και τα αποθαρρυντικά μάκρο από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, αλλά και αδύναμα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα σε Κίνα και Ευρωζώνη που αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 115,30 μονάδες (-0,88%) κλείνοντας στις 13.057,40 μονάδες. Τελευταία φορά που ο δείκτης είχε καταγράψει "τριψήφια" πτώση ήταν στις 24 Ιουλίου. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 20,20 μονάδων (-0,66%) και έκλεισε στις 3.053,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 11,40 μονάδων (-0,81%) κλείνοντας στις 1.402,00 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones μόλις 4 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 26 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Kraft Foods Inc κλείνοντας στα 41,27 δολάρια με άνοδο 0,26 δολ. ή σε ποσοστό 0,63%. Ακολούθησαν η Pfizer Inc με κέρδη 0,34% και κλείσιμο στα 23,78 δολάρια και η AT&T, η οποία έκλεισε στα 36,6289 δολάρια με άνοδο 0,19%.

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ράδιο Πάφος
στην εκπομπή: " Από το Α έως την πολιτική".
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κασιδιάρης: "Να μεταφερθεί τώρα σε φυλακές ενηλίκων ο δράκος της Πάρου"

Ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «τρελούς ή τυφλούς», τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που δέχθηκαν κατ' αρχήν ότι ο δράστης είναι ανήλικος

Να μεταταγεί ο κατηγορούμενος για τον βιασμό της Πάρου, από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα σε φυλακές ενηλίκων, αξίωσε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης, χαρακτηρίζοντας «τρελούς ή τυφλούς», τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που δέχθηκαν κατ' αρχήν ότι ο δράστης είναι ανήλικος.

Γεωργιάδης-Πλεύρης κατέθεσαν καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για το Indymedia

Από το news247.gr

Καταγγελία κατά του Indymedia, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με το στέλεχος του κόμματος Αθ. Πλεύρης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία μέσω του ιστοτόπου υπάρχει προκλητικό δημοσίευμα για τη δολοφονία του άνδρα στην Πάρο, ενώ μέσα από τον ιστοσελίδα πολίτες καλούνται να προχωρήσουν σε πράξεις βίας.

Ανησυχία Παπανδρέου Φοβάται ότι κάποιοι στρώνουν το χαλί για σύσταση εξεταστικής επιτροπής -Ο πρώην Πρωθυπουργός αρχίζει να οργανώνει την άμυνά του

Ανησυχία Παπανδρέου
Η κατάθεση του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στους εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, δεν πέρασε απαρατήρητη από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Παπανδρέου, στην ανάλυσή τους, θεωρούν ότι η κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη ίσως αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα.
Ο κ. Παπανδρέου φοβάται ότι κάποιοι θα θελήσουν να τον «τσαλακώσουν» ηθικά και πολιτικά και να του φορτώσουν την προσφυγή στο ΔΝΤ και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Με πολύ απλά λόγια, στο βάθος βλέπει σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις δικές του ευθύνες αλλά και του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

Λευκωσία: Πτώση παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με την αγορά να εξανεμίζει τα αρχικά μικρά κέρδη.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε στις 13:03 ζημιές της τάξης του 1,12% και υποχωρούσε στις 103,43 μονάδες.

Απώλειες παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχωρούσε κατά 0,92% και διαμορφωνόταν στις 40,74 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν μόλις στις 72.506 ευρώ.

Προσπάθεια για τις 650 μονάδες στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στον «απόηχο» των χθεσινών επαφών του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, στην Αθήνα και εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης που θα έχουν σήμερα το απόγευμα στο Βερολίνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. επιχειρεί -επιφυλακτικά- να κινηθεί προς τις 650 μονάδες.

Αν και ενθαρρυντικές, οι χθεσινές δηλώσεις Juncker, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέδειξαν εκ νέου με σαφήνεια την κρισιμότητα της συγκυρίας για την πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ως προς το καίριο ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος, καθοριστική θα αποδειχθεί η έκθεση της τρόικας, όπως δήλωσε ο κ. Juncker, η αγορά ωστόσο θα επιχειρήσει να «ψηλαφίσει» σήμερα τις προθέσεις των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας, στις δηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν μετά τη συνάντησή τους.

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος Θα «λιώσουμε» στους 40 βαθμούς…


Καύσωνας μακράς διαρκείας ξεκινά από σήμερα σε όλη τη χώρα! Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 37 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 24 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα ανατολικά Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 35 ως 36 βαθμούς.

Επεισόδια έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου(Βίντεο)

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη της Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης "Ξένιος Ζευς".

Όπως μεταδίδει το korinthostv.blogspot.gr κάτω από άκρα μυστικότητα από νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο Κορίνθου.

Η κίνηση της αστυνομίας να συγκεντρώσει τους λαθρομετανάστες που συνέλαβε, στο στρατόπεδο της Κορίνθου μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.  

Η εφεδρεία πέρασε στη... διαθεσιμότητα!!!

Στο συρτάρι φαίνεται ότι μπαίνει πλέον το σχέδιο της εφεδρείας για τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στα πλαίσια του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Σε μία προσπάθεια να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας που ζητά απολύσεις στο Δημόσιο και τις ενστάσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, που απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση περί εφεδρείας, συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σόιμπλε: Η παράταση δεν θα λύσει τα προβλήματα

«Περισσότερος χρόνος δεν θα αποτελούσε λύση στα προβλήματα και ίσως συνεπάγεται περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την Αθήνα να επιθυμεί επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας κατά δύο έτη.

Μιλώντας στην Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR), ο κ. Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι κατά το τελευταίο έτος, σε ό,τι αφορά το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε με την Αθήνα, η Ευρωζώνη έφθασε στο όριο αυτού που θεωρείται κάπως οικονομικά λογικό.

Στο τραπέζι η «ανάσα στην Ελλάδα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να πουν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στις συναντήσεις τους αυτή την εβδομάδα, ότι μπορεί να του δώσουν λίγο περιθώριο για χαλάρωση των όρων της συμφωνίας διάσωσης της χώρας του.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντώνται για να οριστικοποιήσουν το κοινό μήνυμά τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επιζητά περισσότερο χρόνο για να εφαρμόσει η Αθήνα τις δεσμεύσεις της.

ΠΑΤΡΑ: Αλλοδαπός άρπαξε κοριτσάκι και το φίλησε στο στόμα!!!

Ο νεαρός αλλοδαπός, γύρω στα 30 βρισκόταν στην οδό Ρήγα Φεραίου της Πάτρας όταν πλησίασε από πίσω μία μητέρα που κρατούσε από το χέρι το κοριτσάκι της, μόλις 14 μηνών, άρπαξε την μικρή την φίλησε στο στόμα και εξαφανίστηκε! Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κοντά στην οδό Κολοκοτρώνη. Σε πολυσύχναστο δηλαδή σημειο. Η γυναίκα κατατρόμαξε, φοβήθηκε ακόμη και για την υγεία του παιδιού της, άγνωστο ποιες ασθένειες θα μπορούσε να έχει ο Ασιατικής καταγωγής αλλοδαπός. Οι πολίτες της Πάτρας δηλώνουν πλέον απροστάτευτοι.

ΠΑΤΡΑ: Τον γρονθοκόπησε Αφγανός ενώ έπινε καφέ!!!

Απίστευτο συμβάν σε κεντρική καφετέρια της Πάτρας το περασμένο Σάββατο (στην Πλατεία Γεωργίου). Ο 52χρονος Πατρινός Βασίλης Ζάγκλας έπινε τον καφέ του με παρέα και όπως σηκώθηκε δέχθηκε εντελώς απρόκλητα και αναίτια, δυνατό γρονθοκόπημα στο μάτι με αποτέλεσμα να πέσει κάτω λιπόθυμος ενώπιον των υπολοίπων θαμώνων. Δράστης ένας Αφγανός ο οποίος ακινητοποιήθηκε από περιοίκους και παρεδόθη στην αστυνομία. Ο κ. Ζάγκλας... πλήρωσε 100 ευρώ για να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου σε βάρος του Αφγανού, αλλά στο Δικαστήριο φάνηκε ξεκάθαρα τι ακριβώς συνέβαινε! Ο Αφγανός φαίνεται πως το «έπαιζε τρελός» και προκαλούσε έτσι ώστε να τον... επιστρέψουν στην Ιταλία όπου αρχικά είχε συλληφθεί (έτσι πίστευε).

Απίστευτη πρόκληση Αλβανών στα Καλάβρυτα -Πυροβολούσαν και έκαιγαν ελληνική σημαία ! - Το Youtube "κατέβασε" το βίντεο-Δείτε το βίντεο σε Φωτό

Aπό το kalavrytanews
 
Το ανακαλύψαμε αργά χθες το βράδυ και πραγματικά δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS  είναι στην δυσάρεστη θέση να δημοσιέυσει ένα απίστευτο γεγονός.
Απίστευτη πρόκληση ομάδας Αλβανών στα Καλάβρυτα με βίντεο που ανέβασαν στο youtube (21/8) γυρισμένο  σε πλαγιά του Χελμού, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Πυροβολούν με καλάζνικωφ την Ελληνική σημαία, βρίζουν χυδαία και απειλούν.

Η Wall Street "έλαβε" το "μήνυμα" της Fed

Dow13.172,76-30,82 -0,23%  



  Nasdaq3.073,676,41 0,21%  

Η Wall Street χθες
Διέγραψαν τις περισσότερες απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές κοντά στη γραμμή εκκίνησης, χάρη στις ανανεωμένες προσδοκίες για παρέμβαση της Fed με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed, έδειξαν πως πολλά μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής έκριναν πως η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα θεωρείται αρκετά σύντομα δικαιολογημένη, εκτός έαν ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης επιταχυνθεί. Δεν δόθηκε ωστόσο σαφές χρονοδιάγραμμα για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων. Σίγουρα περισσότερες ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed θα πρέπει να αναζητήσει κανείς στην ομιλία του Bernanke στο Jackson Hole στο τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ η προσοχή των επενδυτών παρέμεινε στραμμένη στην Ευρώπη και στις συναντήσεις κορυφής που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα. Σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean-Claude Juncker στην Αθήνα, σε πολύ φιλικό κλίμα. Ο Juncker δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει για να αποκαταστήσει τη χαμένη της αξιοπιστία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ίδιος στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και εμμένει στην άποψή του πως πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Την Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα συναντηθούν στο Βερολίνο, ενώ θα ακολουθήσουν επισκέψεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε Παρίσι και Βερολίνο.