Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Μήπως ήρθε η ώρα του μεγάλου όχι;

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να δώσουμε τις εξετάσεις μας στους υπάλληλους της τρόικα που έρχονται στην Αθήνα (και αυτό το γεγονός είναι ένα αγκάθι στην καρδιά μου για εκεί που φτάσαμε).
Βρήκαν λοιπόν οι τρεις της συγκυβέρνησης τα ισοδύναμα μέτρα για τα 11,6 δισ. που ζητά η τρόικα και θα τα βάλουμε υπό την έγκριση Τόμσεν και Μαζούχ που έρχονται αύριο.
Κι αν δεν τα δεχτούν; (πράγμα που είναι πολύ πιθανό).

Φόβος για κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα

Φόβος για κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα
Το δραματικό ποσοστό 91% των Ελλήνων εργαζομένων έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται, 7% εκτιμούν ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και 3% θεωρούν ότι έχουν ενισχυθεί, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC).Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ , η γενική γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ, ενώ κατά την παραμονή της στην Αθήνα συνομίλησε και με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Τραγικός ο απολογισμός του τροχαίου στην Χίο

Τραγικός ο απολογισμός του τροχαίου στην Χίο
Τραγικός είναι ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί, στο κόμβο «Συκιάδας» στην Εθνική Οδό Χίου – Καρδαμύλων.Ένα υπεραστικό λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χίου, με 11 συνολικά επιβάτες κατοίκου του νησιού, που είχε ξεκινήσει από την Χίο με κατεύθυνση τα Καρδάμυλα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε απότομη πλαγιά ύψους 15 μέτρων. Με την σύγκρουση του λεωφορείου στον γκρεμό αμέσως ξέσπασε και πυρκαγιά. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο του ατυχήματος αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ κάτι εργάτες που βρίσκονταν δίπλα και είδαν το ατύχημα έτρεξαν και απεγκλώβισαν σχεδόν όλους του επιβάτες, εκτός από δύο που ήταν ήδη αναίσθητοι και πιθανόν νεκροί και οποίοι ανασύρθηκαν στη συνέχεια απανθρακωμένοι.

Σε κρίσιμη κατάσταση η 15χρονη- Ψάχνουν τα τηλεφωνήματά της

Τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις από τις επτά το απόγευμα μέχρι και τις εννέα το βράδυ, στο κινητό της 15χρονης κοπέλας περιμένουν οι αστυνομικοί για να λύσουν το γρίφο με το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα βράχια της Χρυσής Ακτής στην Πάρο, όπου η νεαρή βρέθηκε ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση.

Παράλληλα,  κλιμάκιο από τα Εγκληματολογικά της Σύρου έχει μεταβεί στο σημείο προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία και να κοιτάξουν τις λεπτομέρειες καθώς ο ιατροδικαστής, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει αν η 15χρονη έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, χτυπήθηκε βάναυσα από κάποιους ή έπεσε μόνη της στα βράχια και τραυματίστηκε.

Επιστρέφει με δύο «γραμμές» και μια εντολή

Με δύο «γραμμές», αλλά με μια σαφή πολιτική εντολή επιστρέφει το βράδυ της Τρίτης η αποστολή της Κομισιόν - ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα: η κυβέρνηση πρέπει παρουσιάσει και να συμφωνήσει με ποιο τρόπο θα τηρήσει τη δέσμευση για έλλειμμα 14,9 δις ευρώ στο τέλος του έτους. Η διαφοροποίηση στη γραμμή μεταξύ ΔΝΤ και κοινοτικών είναι ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι ακόμα και τα 14,9 δις μπορεί να μην είναι ικανοποιητικό μέγεθος για να κλείσει το έλλειμμα του 2012 και αναμένεται να απαιτήσουν να επιτευχθεί και ο ποσοστιαίος στόχος για 7,1 μονάδες του ΑΕΠ ανεξαρτήτως ύφεσης.

Την Παρασκευή η τρόικα στον πρωθυπουργό

Νέα σύσκεψη θα έχουν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Στην ατζέντα της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Ανασκαφές στην Αρχαία Ελίκη- Που εντοπίζεται το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 οι φετινές έρευνες στην Αρχαία Ελίκη που θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 Αυγούστου, δηλαδή συνολικά έξι εβδομάδες. Οι ανασκαφικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη την περασμένη εβδομάδα από το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα βαφής νημάτων-υφασμάτων του 3ου αι. π.Χ., στα όρια Ελίκης-Βαλιμιτίκων Αιγιαλείας με την συμμετοχή της πρώτης ομάδας φοιτητών από τα Πανεπιστήμια του Σύδνεϊ (Αυστραλία), Βαρκελώνης (Ισπανία), Leeds (Αγγλία) και Σινσινάτι (ΗΠΑ) υπό την διεύθυνση της Προέδρου της Εταιρείας Καθ. Αρχαιολογίας Ντόρας Κατσωνοπούλου.

Μεγάλες απώλειες καταγράφει Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μεγάλες απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας και μετά τα μικρά κέρδη που κατέγραψε την Παρασκευή.

Στη 12:42 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 117,93 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωσε σε ποσοστό 5,10%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κινείτο επίσης πτωτικά κατά 4,67%, και βρισκόταν στις 45,57 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 266.451,89 ευρώ.

"Βαριές" απώλειες στο Χ.Α. - Η μεγαλύτερη πτώση του 2012 για τον ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες από την αρχή του έτους έκλεισε τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., μέσα σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης ανησυχίας και απωλειών και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, αναφορικά με τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία.

Το ενδεχόμενο να είναι αρνητική η αξιολόγηση της Τρόικας για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα τρομάζει ολοένα και περισσότερο επενδυτές και αναλυτές στο εξωτερικό, οι οποίοι βλέπουν το σενάριο μιας άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας -και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη- να επανέρχεται έντονα στο προσκήνιο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Αριστεράς.