Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Επανήλθαν οι πιέσεις στη Wall με φόντο την αβεβαιότητα για την ανάπτυξη

Dow12.727,21-49,88 -0,39%  



  Nasdaq2.896,94-11,53 -0,40%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η απροσδόκητη υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και οι προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις αντοχές της παγκόσμιας ανάκαμψης έπληξαν το επενδυτικό κλίμα.

Με τις σημερινές απώλειες ο βιομηχανικός Dow Jones συμπλήρωσε εφτά ημέρες απωλειών στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις. Ο βιομηχανικός δείκτης την Παρασκευή σημείωσε άλμα 204 μονάδων τερματίζοντας ένα πτωτικό σερί έξι διαδοχικών συνεδριάσεων.

Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσαν σήμερα τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για μικρή άνοδο.

Την ίδια στιγμή το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι η παγκόσμια ανάκαμψη δείχνει νέα σημάδια αδυναμίας.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ έκοψε κατά 0,1% το outlook της παγκόσμιας οικονομίας για φέτος και κατά 0,2% για το επόμενο έτος προβλέποντας ανάπτυξη 3,5% το 2012 και 3,9% για το 2013. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις του Ταμείου είχαν γίνει τον Απρίλιο.

"Τους τελευταίους τρεις μήνες, η παγκόσμια ανάκαμψη, η οποία δεν ήταν αρκετά ισχυρή από την αρχή, έχει δείξει και νέα σημάδια αποδυνάμωσης", αναφέρει το ΔΝΤ.

Έστειλε τα παιδιά του για φαγητό και κρεμάστηκε

Έδιωξε τα παιδιά του από το μαγαζί με την πρόφαση του μεσημεριανού φαγητού, έμεινε μόνος του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Ο 50χρονος φανοποιός από τη Φανερωμένη του δήμου Φαιστού που κρεμάστηκε μέσα στο μαγαζί του σήμερα το μεσημέρι , όπως αποκάλυψε το prismanews.gr, σοκάροντας την κοινωνία της Μεσαράς δεν άφησε τίποτα πίσω του που να εξηγεί το απονενοημένο βήμα του. Δεν είπε σε κανένα τίποτα, ούτε είχε δείξει σημάδια ανησυχητικά.

Αγρότης προς ΥπΟικ: "Θα γίνω φονιάς σας, όχι αυτόχειρας"

Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης που κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το... μπιλιετάκι της εφορίας που τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ βάση του εκκαθαριστικού του σημειώματος, το κράτος τον καλεί να πληρώσει αναλογικά το ¼ του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2000 ευρώ!

Διατηρώντας την ψυχραιμία του και επιστρατεύοντας την αίσθηση του χιούμορ ο ίδιος απέστειλε τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας ένα... πρωτότυπο υπόμνημα με το οποίο αναλύει για ποιους λόγους ο ίδιος δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ για τα χαράτσια της φετινής χρονιάς.

Ληστής: "Πείτε τους να με συλλάβουν, έχω σκάσει από τη ζέστη"(Βίντεο)

Συνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη και μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δύο άνδρες, που απείλησαν με κυνηγετική καραμπίνα αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, το πρωί της Δευτέρας, στην διασταύρωση των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων στο Γέρακα.
Η υπόθεση είχε ''κωμική'' εξέλιξη αφού ο δράστης ουσιαστικά παραδόθηκε διότι, όπως ανέφερε, τον πείραξε... η ζέστη. Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Αποκάλυψη ψυχής! Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΜΑΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ...

Γεννήθηκα σε Πομακοχώρι του νομού Ροδόπης ή σε «χωριό του ορεινού όγκου», όπως το αποκαλούν οι «Τούρκοι» και οι ελληνόγλωσσοι πολιτικοί. Οι συνθήκες ζωής στο χωριό ήταν δύσκολες. Δεν είχαμε δρόμους. Το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν η ανεργία. Έτσι, ο πατέρας μου αποφάσισε ότι δύο δρόμοι υπάρχουν: ή να μπω στην ΕΠΑΘ για να γίνω δάσκαλος ή να πάω στην Τουρκία και να γίνω ιμάμης. Στο χωριό μου εκείνη την εποχή είχε γίνει μόδα να γίνεσαι δάσκαλος στην ΕΠΑΘ ή ιμάμης. Ήταν ένας τρόπος να έχεις μια καλή δουλειά και να ανέβεις κοινωνικά. Εγώ, δεν ήθελα ούτε το ένα ούτε το άλλο. Στην Τουρκία δεν ήθελα να πάω. Από το σχολείο είχα κακή εμπειρία μια και ο μουσουλμάνος δάσκαλος που είχαμε μας χτυπούσε κάθε φορά που μιλούσαμε πομακικά μέσα στην τάξη. Έτσι, μίσησα τον δάσκαλο.

Στην Κύπρο ο ρωσικός στόλος - Για πρώτη φορά Ρώσοι πεζοναύτες πάτησαν στο νησί


Τον ναύσταθμο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη θυμίζει από το πρωί το λιμάνι της Λεμεσού καθώς έχουν καταπλεύσει το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetlivi, τελευταίο πλοίο της κλάσης Kashin Mod, τα αρματαγωγά Ν.Filchenkov (κλάσης Alligator/Project 1171) και Tsesar Kunikov (κλάσης Ropucha-I /Project 775) και το ρυμουλκό Shakhtar σε μία εντυπωσιακή και άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης της Ρωσίας και στην Κύπρο.
Τα σκάφη του ρωσικού στολίσκου, αντί να πλεύσουν κατ'ευθείαν προς την Συρία, προχώρησαν σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη σημαίας στην Κύπρο, στέλνονtας ένα μήνυμα στήριξης στον Ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ο οποίος πlηρώνει την στρατηγική απαξίωση της Mητρόπολης σε όλα τα επίπεδα: Αμυντικό και οικονομικό.

2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ. Γαύδος, 13 - 16 Ιουλίου 2012(Δείτε Φωτό)

Ολοκληρώθηκε, μετά από εργασίες 4.30 ωρών το 2ήμερο Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ, που ελάμβανε χώρα στο Καστρί της Γαύδου από τις 14 Ιουλίου 2012.  Ο Νίκος Λυγερός μίλησε για θέματα  Τοπολογίας, Φασματική Θεωρία Γραφημάτων, Μορφοκλασματική Ανάλυση. Παρά τον εξειδικευμένο χαρακτήρα των θεμάτων, το ακροατήριο παρακολούθησε καθηλωμένο και μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Νίκος Λυγερός θα παραμείνει με την ομάδα του μέχρι αύριο το μεσημέρι στη Γαύδο και θα επισκεφτεί διάφορες περιοχές του νησιού και θα έρθει σε επαφή με τους κατοίκους της Γαύδου.Έλαβε χώρα στο Καστρί της Γαύδου στις 14 Ιουλίου 2012 το πρώτο μέρος του δεύτερου κατά σειρά Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον Νίκο Λυγερό.

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Κατασχέσεις για όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ
Σε πέντε δόσεις θα γίνει η εξόφληση του τέλους ακινήτων – Στην εφορία οι ιδιοκτήτες που δεν θα πληρώνουν
Στα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει η αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνουν και την πρώτη δόση του χαρατσιού των ακινήτων.
Για τη φετινή χρονιά, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι, καθώς η οφειλή θα μεταβιβάζεται στην εφορία, η οποία θα την αντιμετωπίζει ως οφειλή προς το δημόσιο.
Δηλαδή, οι εφορίες θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν σε κατασχέσεις εισοδημάτων, ήτοι μισθών, συντάξεων, ενοικίων, ή και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων

Επιβολή πλαφόν στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων
Νέο ψαλίδι αναμένεται να «πέσει» στο σωρευτικό ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξοικονομήσεις 1.5 δισ. το χρόνο. Μέχρι σήμερα το πλαφόν που ισχύει είναι τα 3.680 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, είναι να εντοπίσει τους συνταξιούχους που λαμβάνουν διπλές συντάξεις.
Το νέο μέτρο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, της Ιονικής Τράπεζας, τους καθηγητές Πανεπιστημίου, τους Ανώτερους Δικαστικούς και τους Ανώτερους Στρατιωτικούς.
Στο μικροσκόπιο επίσης μπαίνει και το εφάπαξ, για τη λήψη του οποίου θα αποτελεί προϋπόθεση η συμπλήρωση 25 ετών προϋπηρεσίας.

Σχέδιο της κυβέρνηση για καθιέρωση λίστας στις εκλογές

Σχέδιο της κυβέρνηση για καθιέρωση λίστας στις εκλογές
Στόχος η κομματική πειθαρχία των βουλευτών ενόψει των δύσκολων νομοσχεδίων που πρέπει να ψηφιστούν
Είναι βέβαιο ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και για τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Θα έρθουν κρίσιμα νομοσχέδια στη Βουλή που θα περιλαμβάνουν διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, ενδεχομένως και μέτρα. Θα απαιτηθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφισή τους αλλά και θα πρέπει να διατηρηθεί μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να σταθεί και να προχωρήσει η κυβέρνηση.
«Την κυβέρνηση Παπαδήμου ξεκίνησαν να την στηρίζουν 258 βουλευτές και μετά από 4 μήνες μετρούσε απώλειες 60 βουλευτών. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν αντέχει να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των 170 βουλευτών, δεν αντέχει πολλές διαγραφές» επισημαίνει έμπειρος κοινοβουλευτικός.

Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων ζητά η Χρυσή Αυγή

Πρόταση νόμου για τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων στο 1/5 του ποσού που λαμβάνουν σήμερα κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Χρυσής Αυγής», ενώ επισημαίνει ότι «τα χρήματα που λαμβάνει το κόμμα μας από τα κρατικά ταμεία θα επιστρέφονται στον ελληνικό λαό κυρίως ως κοινωνικό έργο, συσσίτια για απόρους, ανέργους και πολύτεκνους συμπατριώτες μας».

Μεταξύ άλλων η Χρυσή Αυγή αναφέρει ότι «τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το Λαό και όχι για να υπηρετούνται από αυτόν» τονίζοντας ότι «είναι εσφαλμένο να επιβαρύνεται υπέρμετρα ο φορολογούμενος, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία γιγαντιαίων κομματικών μηχανισμών».

Μέρκελ: Το πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές

«Το πρόβλημα της Ελλάδας θα έχει λυθεί πριν τις γερμανικές εκλογές» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο ZDF την Κυριακή.

Αν και απέφευγε να κάνει συγκεκριμένα σχόλια σχετικά με τον πρόγραμμα της Ελλάδας, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως θα περιμένει την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων προτού αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειές της.

Ανέφερε επίσης ότι η Γερμανία δείχνει πάντα αλληλεγγύη αλλά όπως τόνισε «πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες», σημειώνοντας ότι θα περιμένει «μερικές εβδομάδες ακόμα».

Ο Παπούλιας έκοψε τη δεξίωση

«Η εκδήλωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο Ελληνικός Λαός.

Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της Επετείου».

Με αυτή την λιτή ανακοίνωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας γνωστοποιεί ότι η καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Στη Συρία ο «κόκκινος» στόλος

Η λεγόμενη «Κόκκινη Αρμάδα», δηλαδή, πολεμικά πλοία της Ρωσίας πλέουν στη ΝΑ Μεσόγειο με κατεύθυνση τη Συρία. Στις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν στη Μεσόγειο και άλλα δέκα ρωσικά πολεμικά, καθώς και βοηθητικά σκάφη. Προορισμός του δηλώθηκε το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, όπου εκεί υπάρχει η μοναδική ρωσική βάση ελλιμενισμού πολεμικών στη Μεσόγειο.

Γιατρός αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο της Λαμίας.Μαρτυρία ΣΟΚ- «Eίχε εξαντληθεί οικονομικά»

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας από το τραγικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ένας 64χρονος γιατρός πέφτοντας από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου της πόλης.
Ο αυτόχειρας γιατρός-ακτινολόγος στην ειδικότητα-ήταν και μέλος του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη της αντιπολίτευσης «Δύναμη Αλλαγής για την Λαμία».
Η Τζένη Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης στην οποία ήταν δημοτικός σύμβουλος ο 64χρονος γιατρός, λέει:
"Από ότι μάθαμε πήγε γύρω στις 5 το πρωί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πεθερά του. Εκει πέρασε από τον θάλαμο και βγήκε έξω στον εξώστη. Παρά τις προσπάθεις να τον πείσουν να κατέβει, έπεσε στο κενό.

Έρχονται μέτρα - φωτιά

Μεταθέτοντας χρονικά την πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα σκληρό αγώνα δρόμου, χωρίς περιθώρια ελιγμών, προκειμένου το προσεχές δεκαήμερο να οριστικοποιηθούν μέτρα ύψους άνω των 16 δισ. ευρώ που θα συζητηθούν με την τρόικα στις 23 Ιουλίου, οπότε οι πιστωτές καταφθάνουν στην Αθήνα.

Ο λογαριασμός είναι υπέρογκος, αφού περιλαμβάνει συμφωνηθέν πακέτο ύψους 3 δισ. ευρώ που πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στο 2012, την προβλεπόμενη απόκλιση στα έσοδα του τρέχοντος προϋπολογισμού που υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ και τα 11,7 δισ. του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για τη διετία 2013-2014.

Οριακή άνοδο παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακή άνοδο παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο κατά τη σημερινή πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Στις 12:48, ο Γενικός Δείκτης ανερχόταν στις 131,43 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,02%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρέμενε χωρίς μεταβολή και βρισκόταν στις 50,01 μονάδες

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 166.039 ευρώ.

Χ.Α.: Ήπια άνοδος, χαμηλός τζίρος

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς αξιόλογους καταλύτες, εντός ή εκτός συνόρων, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. ξεκινά την εβδομάδα με θετικό πρόσημο, διεκδικώντας το επίπεδο των 630 μονάδων.

Σε ποσοστό έως 6% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεσή του οποίου ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των ΤΤ και Τρ. Πειραιώς, ενώ στον FTSE20 πέραν των τραπεζικών τίτλων αξιόλογα κέρδη σημειώνει ο τίτλος της ΔΕΗ, ενισχυμένος νωρίτερα έως και 7,91%.

Στον αντίποδα, από τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αρνητικό πρόσημο και απώλειες άνω του 2% διαπραγματεύονται οι μετοχές των Βιοχάλκο και ΚΑΕ, και ακολουθούν οι Τιτάν, Coca-Cola 3E, ΜΕΤΚΑ και MIG.