Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ποιήματα και σκίτσα του Νίκου Λυγερού

Ενθύμιον Σαλαμίνος

Γιατί αποσιωπούν την ιστορία μας; (Βίντεο)

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδας ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού...
πρόκειται απλά για ένα οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα.

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών και χρονολόγηση στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του «ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ! Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον) έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!! (Κατά την επίσημη τουλάχιστον χρονολόγηση).

Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης ως έμμεση ενίσχυση της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, είναι ένας πλωτός υπεράκτιος σταθμός αεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο φορέας ανάπτυξης καλλιέργειάς του είναι η GASTRADE A.E., η οποία ανήκει στον όμιλο Καπελούζο. Ο στόχος του ΑΣΦΑ είναι μία ευέλικτη λύση αεριοποίησης, δίχως να προκαλεί φθορά στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι λοιπόν μία επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις στη Θράκη. Το ΑΣΦΑ αποτελεί ως ενεργειακός κόμβος μία οικονομική υποστήριξη της Θράκης και μία αξιοποίηση της τοποθεσίας σε ενεργειακό αλλά και στρατηγικό επίπεδο της περιοχής σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και βέβαια την Τουρκία. Είναι επίσης ένας έμμεσος τρόπος ενίσχυσης της ελληνικής ΑΟΖ.

Τουρκικές γελοιότητες στα κατεχόμενα

Tου Ν.Λυγερού

Αφιερώνουμε με αγάπη σε όσους ραγιάδες πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα της Τουρκίας, την επόμενη φωτογραφία που δείχνει ένα τουρκικό γεωτρύπανο στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο έρχεται να αντισταθμίσει τις εργασίες της Κύπρου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Φανταζόμαστε το μέγεθος και το βάρος του έργου μέσω του φορτηγού που βρίσκεται αριστερά. Δεν αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κατασκοπική δράση. Ένας μόνο μαθητής μας κατάφερε να βγάλει αυτήν την φωτογραφία για να αναδείξουμε τα τεράστιο έργο του νεοθωμανικού δόγματος, όπως θα έλεγε ο υπουργός εξωτερικού της γειτονιάς. Εκτιμούμε ότι λόγω παράδοσης και μόνο περιορίστηκαν σε ένα ύψος που δεν ξεπερνά εκείνου ενός μιναρέ, αλλιώς θα είχαν υποστεί σοβαρές κριτικές εντός γειτονιάς.

Σε 800 κασόνια και χαρτοκιβώτια μουχλιάζουν μυθικοί θησαυροί της Ρόδου!!!

ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Εξήντα χρόνια μετά την απελευθέρωση και τα εκατομμύρια που εισπράττει κάθε χρόνο το κράτος από τους αρχαιολογικούς χώρους, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να γίνει ένα νέο σύγχρονο μουσείο!
Πάνω από 800 κασόνια και χαρτοκιβώτια σε διάσπαρτες αποθήκες …φυλάσσονται αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν κατά καιρούς σε ανασφαλές της Αρχαιολογίας, ή σε ιδιωτικές εκσκαφές για την ανέγερση οικοδομών. Πρόκειται για μυθικό θησαυρό που λίγες περιοχές της χώρας έχουν την τύχη να διαθέτουν. Ανάμεσα σ’ αυτόν τον θησαυρό συγκαταλέγονται μοναδικά αντικείμενα ανυπολόγιστης ιστορικής και οικονομικής αξίας!

Ρόδος:Λαθροθηρία ελαφιών με στημένα τροχαία!!!

 ΕΝΕΔΡΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «RealsNews» μετά το αποκλειστικό δημοσίευμα του «Rodosalarm». Δήλωση καταπέλτης από θηροφύλακα!
Το ρεπορτάζ του «Rodosalarm» για «στημένα» τα τροχαία «ατυχήματα» με θύματα ελάφια, που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου, έγινε πρωτοσέλιδο στο ειδικό ένθετο «realplanet», της Real News στη σημερινή έκδοσή της. Το ρεπορτάζ καλύπτει δύο ολόκληρες σελίδες και κάνει εμβόλιμη αναφορά στον υπεύθυνο του site Θανάση Μαρασιώτη, αλλά όχι και στο «Rodosalarm»! Τίτλος του ρεπορτάζ: «ΡΟΔΟΣ: Ενέδρες θανάτου στα ελάφια. Συναγερμός στις Αρχές για τα «στημένα τροχαία»από λαθροκυνηγούς».

Σε 48 μήνες μπορούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Αλλά η ανακήρυξη ΑΟΖ αναβάλλεται!


Εντός 48 μηνών από την στιγμή που θα υπογραφούν τα συμβόλαια ερευνών για υδρογονάνθρακες, μπορεί η Ελλάδα να ξεκινήσει την εξόρυξη είτε φυσικού αερίου είτε πετρελαίου τόσο στην δυτικη Ελλάδα όσο και στη θαλάσσια περιοχή της νότια της Κρήτης!
Αυτό είναι το μοναδικό θετικό νέο που έχει η κυβέρνηση του Α.Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες και το μοναδικό το οποίο δίνει μια προοπτική κατά την οποία ένας εξωγενής παράγων σε σχέση με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να επηρεάσει θετικά, τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας, τα δεδομένα της κρίσης.

ΗΠΑ εκθέτουν Τουρκία: "Εντός του συριακού ΕΕΧ η κατάρριψη"! - Pantsir 1S o "φονέας"

Οι HΠΑ παραδέχθηκαν με διαρροή έκθεσης της Υπηρεσίας Στρατηγικής Αναγνώρισης ότι το τουρκικό μαχητικό/αναγνωριστικό RF-4Ε καταρρίφθηκε όχι απλώς εντός του συριακού εναέριου χώρου, αλλά και σε απόσταση "αναπνοής" από τις συριακές ακτές με βολή αντιαεροπορικού πυροβόλου!
Επιβεβαιώνουν δηλαδή πλήρως την θέση των Σύρων οι οποίοι ισχυρίστηkαν ότι το τουρκικό αεροσκάφος επλήγη από πυροβόλο κai ότι πετούσε περί το 1-2 χλμ από την ακτή της Λαττάκιας σε χαμηλό ύψος και με χαμηλή ταχύτητα, προφανώς για να διευκολυνθεί στο φωτοαναγνωριστικο του έργο, μη φανταζόμενοι οι Τούρκοι "φωστήρες" επιτελείς που είχαν σχεδιάσει την αποστολή ότι θα μπορούσε να καταρριφθεί πολύ εύκολα το αεροσκάφος.

Ελλάδα, η χώρα των καλάσνικοφ - Αποκαλύψεις για τις διαδρομές των όπλων

"Φέρνουμε τα Καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με... αγελάδες, βόδια και μοσχάρια προκειμένου να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο"... Αυτά αποκαλύπτει στην εφημερίδα το "Βήμα" ένας μεταφορέας και διανομέας όπλων στη χώρα μας. Στη συγκλονιστική αφήγηση του για τη διαδρομή των όπλων αναφέρει επίσης:

Στα χέρια ιδιωτών ΟΣΕ και θυγατρικές τραπεζών με διαδικασίες εξπρές

Με διαδικασίες-εξπρές προχωρεί η κυβέρνηση στην αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και της Αγροτικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους της Κυριακής, οι δύο ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το εναρκτήριο λάκτισμα του νέου προγράμματος και θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Στόχος είναι να σταλεί μήνυμα στις αγορές και στους Ευρωπαίους εταίρους για ισχυρή πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Βγήκαν τα μαχαίρια για μία πετσέτα του ΠΑΟΚ!!!

Σε άγριο επεισόδιο με ξυλοδαρμό εξελίχθηκε χθες το απόγευμα η αντιπαράθεση μεταξύ νεαρών οπαδών από τη Λαμία, στην παραλία Ραχών.

Δυο νεαροί ΑΕΚτζήδες, ο ένας Λαμιώτης και ο άλλος φίλος του από την Αθήνα, πλησίασαν έναν οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν "αραχτός" στην ξαπλώστρα, πάνω στην οποία είχε την πετσέτα του ΠΑΟΚ.

Αρχικά υπήρξε έντονη λογομαχία και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει άγριο ξύλο με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ οι λουόμενοι έβλεπαν έκπληκτοι τις ξαπλώστρες να εκσφενδονίζονται γύρω τους και έτρεχαν να κρυφτούν.

Επιχειρηματίας αυτοκτονεί μπροστά στους δικαστές. Βίντεο - σοκ


Σοκαριστικό είναι το βίντεο που απεικονίζει 53χρονο επιχειρηματία να καταρρέει on camera, όταν δικαστήριο στο Φίνιξ τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό του σπιτιού του με κίνητρο την αρπαγή των ασφαλίστρων.


Ο Μάικλ Μαρίν κατάπιε ένα χάπι και έπεσε νεκρός μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συγγενών του.
Ο ίδιος, παλαιότερα ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, πρόλαβε τις χρυσές χρονιές του αμερικανικού χρηματιστηρίου και κατάφερε να κάνει τεράστια περιουσία.

4.000 Τσάμηδες οργίασαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα! Δείτε Φωτό


Τέσσερις χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά και κήρυξαν... τον πόλεμο στην Ελλάδα. Μίλησαν για επαναπατρισμό και επιστροφή
των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για "γενοκτονία". Ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να εντχθεί το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους.

To σωτήριο «Όχι»


Του Γιάνη Βαρουφάκη από το protagon.gr
 
Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις.» Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο:

Στα... χέρια του Χατζηδάκη η προώθηση του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας - Τι οδήγησε στην απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου - Ποια είναι η κριτική που ασκείται

Θέμα βούλησης του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αποτελεί πλέον η προώθηση για επικύρωση από τη Βουλή της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία η επένδυση της "Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε.", προϋπολογισμού 96 εκατ. ευρώ, έχει εγκριθεί από το Μάιο του 2011.
Αυτό άφησε σαφώς να εννοηθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Φλωράτος, μιλώντας στο attacktv.gr, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τακτικής Γενικής Συνέλευσής της.

Συνελήφθησαν οι δύο καταζητούμενοι για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα



Αθήνα: Στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα, προχώρησε σήμερα η Ελληνική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από έκδοση διεθνούς εντάλματος από τις κυπριακές Αρχές.

Οι συλληφθέντες στην Αθήνα είναι Έλληνες υπήκοοι, 29 και 41 ετών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τους αστυνομικούς να εστιάζουν στο σπίτι του 29χρονου στον Ταύρο.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Λευκωσία: Φθάνει σήμερα, Κυριακή, στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, μεταξύ 1 και 2 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατούς Κοζάκου-Μαρκουλλή.  Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών θα βρίσκονται η ανάληψη από την Κύπρο της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Κυπριακό και ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή και διεθνή επικαιρότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις στις χώρες της Νότιας Γειτονίας.

Η Κύπρος από σήμερα στην κορυφή της Ευρώπης




Στην Κύπρο, η τελετή ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο αρχαίο αμφιθέατρο Κουρίου. 
Λευκωσία: Με κυπριακό χρώμα θα στολίζονται από σήμερα οι Βρυξέλλες με το λογότυπο της πρώτης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ να στέλνει το μήνυμα «Για μια Καλύτερη Ευρώπη» σε αυτή την αναντίρρητα δύσκολη περίοδο που περνά η γηραιά ήπειρος. Τη σκυτάλη του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ παρέλαβε σήμερα η Κύπρος από τη Δανία. Ωστόσο, η έναρξη στις Βρυξέλλες θα γίνει τη Δευτέρα, όταν ο Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης θα παρουσιάσει και επίσημα τις τελικές προτεραιότητες της προεδρίας της Κύπρου, καθώς την Κυριακή τα θεσμικά όργανα της ΕΕ παραμένουν κλειστά.