Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΑΟΖ και πλωτό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Toυ Ν.Λυγερού

Αντί να εξετάζουμε δευτερεύοντα θέματα, πρέπει να μελετάμε τις επιστημονικές και τεχνικές λύσεις που προσφέρει το πλωτό υγροποιημένο φυσικό αέριο για να είναι ακόμα πιο αποδοτική η εκμετάλλευση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Και για να μη νομίζουμε ότι αυτές οι λύσεις δεν υπάρχουν ήδη, αρκεί να δούμε μερικά στοιχεία από το Prelude FLNG (Floating Liquefied Natural Gas) της Shell. Μάλιστα ο πρώτος στην Ελλάδα που ανέδειξε αυτή τη πρόταση είναι ο Ηλίας Κονοφάγος. Μόνο που η δικαίωση αργεί όπως το ξέρει και ο Θεόδωρος Καρυώτης για το θέμα της ΑΟΖ αλλά και ο Σόλωνας Κασσίνης για την ανακάλυψη του φυσικού αερίου.

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο

Με 30 αεροσκάφη σε δύο περιοχές του Αιγαίου,έκανε αισθητή τη παρουσία της η τουρκική ΠΑ! Μαζί τους και τέσσερα Mirage 2000 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,τα οποία συμμετείχαν σε μία από τις δύο ασκήσεις που έκαναν σήμερα οι Τούρκοι.

Και οι δύο ασκήσεις έγιναν σε περιοχές που είχαν δεσμευτεί από τους Τούρκους αλλά δεν είχαν εγκριθεί στο σύνολό τους από την Ελλάδα.Πρόκειται για τις δύο περιοχές που οι Τούρκοι συστηματικά δεσμεύουν 365 ημέρες το χρόνο.

Λιβύη: Καταλήφθηκε το αεροδρόμιο της Τρίπολης!

Πολιτοφύλακες της Λιβύης κατέλαβαν αιφνιδιαστικά το αεροδρόμιο της Τρίπολης στην Λιβύη, με έφοδο που έκαναν με θωρακισμένα οχήματα, πολυβόλα και αντιαρματικά.
Οι Αρχές του αεροδρομίου αναγκάστηκαν να το θέσουν εκτός λειτουργίας και να εκτρέψουν τις πτήσεις σε άλλους προορισμούς. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ασφάλειας στην Τρίπολη, στο Associated Press, οι πολιτοφύλακες, που ανήκουν στην Ταξιαρχία Al Awfea, διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για τη σύλληψη του διοικητή τους.

Ανεπιθύμητοι 17 πρεσβευτές στη Συρία

Ανεπιθύμητα πρόσωπα χαρακτήρισε η Συρία τους πρεσβευτές 17 χωρών, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν ανακληθεί ήδη από τις κυβερνήσεις τους, ως αντίποινα για την απέλαση των Σύρων διπλωματών από δυτικές πρωτεύουσες την περασμένη εβδομάδα.
«Η Συρία αποφάσισε να χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα πρόσωπα τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως και τον Βέλγο, τον Βούλγαρο, τον Γερμανό και τον Καναδό επιτετραμμένο», αναφέρει ανακοίνωση του συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Γερμανοί τουρίστες στη Χερσόνησο: «Δεν σας πληρώνουμε γιατί εσείς μας χρωστάτε»!!!

Σκηνές ''Φαρ Ουέστ'' εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Η παρέα των Γερμανών αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και διασκέδασε στο γνωστό μαγαζί της Χερσονήσου, δε δέχτηκαν να πληρώσουν, λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα!

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε... σύρραξη, με τους Γερμανούς να φεύγουν από το χώρο δαρμένοι.

Ντιμπέιτ ήταν και πάει

Ματαιώθηκε το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Αλέξη Τσίπρα, παρά το ότι είχε οριστεί η διεξαγωγή του για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, στον τρόπο διεξαγωγής ενώ στη Συγγρού τονίζουν ότι ενώ είχε συμφωνηθεί το όνομα του Νίκου Χατζηνικολάου για τη διεξαγωγή του, αίφνης η Κουμουνδούρου έβαλε στο τραπέζι κι άλλο όνομα δημοσιογράφου (Έλλη Στάη).

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εκτός ελέγχου οι τράπεζες - παρακρατούν αυθαίρετα μισθούς και συντάξεις!

Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η ΕΚΠΟΙΖΩ από οφειλέτες που έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι οι τράπεζα είχε παρακρατήσει μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία τους ή τη σύνταξή τους για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν δει τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, ενώ ολόκληρες οικογένειες συχνά επιβιώνουν με έναν μισθό. Οι τράπεζες, εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, φτάνουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων.

Δομικά στοιχεία περί κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Του Ν. Λυγερού


Η μελέτη της δημοσίευσης των Φώσκολου, Κονοφάγου και Bruneton επιτρέπει την ανάδειξη δομικών στοιχείων που σχετίζονται βέβαια με την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Στη γεωλογία ξέρουμε ότι οι συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες φιλοξενούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Συνεπώς είναι περιοχές για έρευνα. Η παρουσία λεπιώσεων και πτυχώσεων πρισμάτων επαύξησης είναι συνδεδεμένη με κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Συνεπώς είναι περιοχές για έρευνα. Τα ενεργά ηφαίστεια ροής λάσπης συνδέονται με ύπαρξη υδρογονανθράκων. Συνεπώς είναι περιοχές για έρευνα, διότι η γεωχημική ανάλυση των εκπεμπόμενων φυσαλίδων μεθανίου δείχνουν ότι η προέλευσή τους είναι θερμογενής. Επιπλέον όταν εξετάζουμε αναλογίες που υπάρχουν μεταξύ περιοχών ανά τον κόσμο, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψήφιες που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμα.

Ποιος θέλει πραγματικά την ΑΟΖ;

Του Ν. Λυγερού


Κάθε ψηφοφόρος πρέπει να απαντήσει στο φυσιολογικό ερώτημα: Ποιος θέλει πραγματικά την ΑΟΖ; Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να συμβάλλει στον αγώνα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Διότι μερικοί μιλούν για την ΑΟΖ, μόνο και μόνο επειδή βλέπουν ότι τη θέλει ο ελληνικός λαός. Ενώ σκέφτονται απλώς την καριέρα τους, είτε ως βουλευτής, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως κομματόσκυλο. Σε κάθε περίπτωση αυτοί δεν πρόκειται να δώσουν καμιά μάχη και βέβαια θα είναι από τους πρώτους που θα εγκαταλείψουν το πεδίο μάχης, αν τα πράγματα γίνουν πιο δύσκολα. Η ΑΟΖ θέλει πραγματικούς μαχητές, αλλιώς δεν θα μπορέσει να επιβληθεί λόγω των οικονομικών συμφερόντων που έχουν μερικοί που προτιμούν τη μιζέρια της Ελλάδας παρά την ανάπτυξή της. Διότι, όπως λέει ξεκάθαρα ο Αντώνης Φώσκολος, θέσπιση της ΑΟΖ σημαίνει και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων κάτω από την Κρήτη, δηλαδή φθηνό φυσικό αέριο, φθηνή κιλοβατώρα, φθηνή ενεργειακή πρώτη ύλη.

«Μην πάτε διακοπές στην Κρήτη – Θα ταλαιπωρηθείτε»!!!

«Μην πάτε διακοπές στην Κρήτη – Θα ταλαιπωρηθείτε»!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Μετά τους εκβιασμούς μεγάλων γερμανικών τουριστικών πρακτορείων περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή , τώρα άρχισαν και τα παιχνίδια με τον τουρισμό.
Κίνδυνο για «ναυάγιο» των καλοκαιρινών διακοπών των Γερμανών στην Κρήτη φαίνεται πως αποτελούν οι ψευδείς πληροφορίες που έρχονται από την Γερμανία για το νησί που έχει γίνει πόλος έλξης των τουριστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, Γερμανοί που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη δέχονται...παραπλανητικές πληροφορίες ότι το νησί είναι..υπερπλήρες, με αποτέλεσμα ο προορισμός να αποτελεί «εισιτήριο» για ταλαιπωρία.
Γερμανοί τουρίστες που έρχονται επί πολλά χρόνια στην Κρήτη επισκέφθηκαν διάφορα γραφεία για να ζητήσουν συγκεκριμένο «πακέτο» διακοπών...

Χρυσά μπόνους στους Τροϊκανούς

Χρυσά μπόνους στους Τροϊκανούς
Έως και 30.000 ευρώ λαμβάνουν κάθε μήνα οι ελεγκτές της Τρόικας από τα κοινοτικά ταμείαμέσω του ελληνικού Κρατικού Προϋπολογισμού για να δίνουν συμβουλές που οδηγούν στην εξαθλίωση τους Έλληνες 
Από 25.000 έως 30.000 ευρώ το μήνα κυμαίνονται τα χρυσά μπόνους (πέρα από τους παχυλούς μισθούς τους), που λαμβάνουν οι ελεγκτές της Τρόικας για να ελέγχουν και να συμβουλεύουν την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση τι θα πρέπει να κάνει ώστε να μην εκτροχιαστούν ... τα οικονομικά της χώρας, οδηγώντας παράλληλα τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων στην εξαθλίωση.
Ωστόσο όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του bankingnews τα χρήματα που παίρνουν καταβάλλονται μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με κεφάλαια προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή τα κοινοτικά ταμεία, τα οποία πιστώνονται στο σκέλος των εσόδων του ΠΔΕ.

Δείτε τις απαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας , μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, ολοκληρώθηκε σήμερα ο βασικός κορμός των πανελλαδικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν για όσους έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στα ειδικά μαθήματα.

Επίσημη επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να ξεκινήσει τριήμερη επίσκεψη στην Κίνα, με την ενέργεια και την εξωτερική πολιτική αναμένεται να κυριαρχούν στην ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε πριν από το ότι επιθυμία του είναι να ενισχύσει περαιτέρω το διμερές εμπόριο το οποίο απέφερε 84 δις δολάρια το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το BBC, η κρίση της Συρίας αναμένεται επίσης να συζητηθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αντισταθεί στις δυτικές πιέσεις για την απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία μέσα συνεχιζόμενες ταραχές.

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις τράπεζες ζητεί Ισπανός υπουργός

Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε για πρώτη φορά, την Τρίτη, διεθνή οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπισης της κρίσης που πλήττει τις ισπανικές τράπεζες, καθώς ο αρμόδιος υπουργός για τον Προϋπολογισμό, Κριστόμπαλ Μοντόρο, είπε ότι οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» πρέπει να βοηθήσουν για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Μετά την απόφαση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Bankia ύψους 23,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Ισπανία βρίσκεται στο επίκεντρο των ανησυχιών της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές φοβούνται όιτι η χώρα δεν θα κατορθώσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της και ότι θα χρειασθεί οικονομική βοήθεια.

Ποιους κορυφαίους «φωτογραφίζει» το tweet Βενιζέλου

Σάλο έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα το περίφημο πια «τιτίβισμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου, με το οποίο ξεκαθάριζε το Σάββατο ότι «δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα», καθώς όπως θύμιζε για τον εαυτό του «όταν στάθηκα δίπλα στον Α.Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών».


Μεγάλες απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο υποχωρεί και σήμερα Τρίτη, στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το κυπριακό Χρηματιστήριο, λόγω κυρίως των έντονων πιέσεων που εξακολουθούν να δέχονται οι τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 13:43, στις 127,22 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 6,35%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 48,21 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες της τάξης του 5,56%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα επίπεδα των 394.470 ευρώ.

Σε νέα χαμηλά μετοχές και δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας


Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε νέα χαμηλά υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., καθώς οι πιέσεις στο ταμπλό συνεχίζονται αμείωτες, μετά και την τριήμερη διακοπή των συναλλαγών.

Πτωτικά σε ποσοστό έως 7,13% κινείται ο δείκτης των τραπεζών, από τη σύνθεση του οποίου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Alpha Bank και Eurobank.

Υποχωρώντας σε ποσοστό έως και 5,80% νωρίτερα, η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε να διαπραγματεύεται σε νέα ιστορικά χαμηλά στα 0,942 ευρώ.

Με απώλειες διαπραγματεύεται η πλειονότητα των μετοχών στον FTSE20, με εξαίρεση τους τίτλους των ΟΠΑΠ, Τιτάν και Βιοχάλκο.