Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Διασυρμός-μήνυμα για την Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Διασυρμός-μήνυμα για την Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία
 Βουτιά σε ποσοστά πρωτόγνωρα από το τέλος του πολέμου κάνουν οι Χριστιανοδημοκράτες στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας.
Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, η Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, έστειλε σημαντικό μήνυμα στην Αγκελα Μέρκελ και τους Χριστιανοδημοκράτες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα exit-poll των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών.
Το κόμμα της καγκελαρίου, οι Χριστιανοδημοκράτες, κερδίζει μόλις το 26%, που είναι το χειρότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ η παράταξη μετά την ήττα της Γερμανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν από μόλις 2 χρόνια είχαν πάρει σχεδόν 35%.

Eπτά θέσεις από Καμμένο

Επιμένει σε καταγγελία των συμβάσεων ο Καμμένος
Επτά θέσεις, η αποδοχή των οποίων από τους πολιτικούς αρχηγούς, αποτελεί προϋπόθεση για να μετέχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα, ή να προσφέρουν τη στήριξή τους, παρουσίασε σήμερα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, στην συνάντηση που είχαν απόψε.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος, είπε επίσης ότι συμφώνησαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα, και να προκύψει μέσα από εποικοδομητικό διάλογο ένα κυβερνητικό σχήμα.
Οι επτά θέσεις, που θεωρούνται από τον κ. Καμμένο προϋποθέσεις για την στήριξή του, ή την συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είναι οι εξής:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Dom Juan και Ανθρωπότητα"

 Κυριακή πρωί, 13/05/2012. Στο φιλόξενο πατάρι του Takadum, πραγματοποιήθηκε θεατρική ανάγνωση του έργου του Μολιέρου «Δον Ζουάν ή  ο Πέτρινος Δείπνος» ο κ. Λυγερός με την διεισδυτική ανάλυση  πρόσφερε μια βουτιά στα βαθειά της ανθρωπότητας.
Δείτε Φωτό

Η "ισπανική κρίση" επί τάπητος στο Ecofin της Δευτέρας με τεράστια ανησυχία για τις εξελίξεις

Οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες έχουν μπροστά τους ακόμα ένα πιεστικό και υπό προϋποθέσεις πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα από το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδας.
Ο λόγος για την Ισπανία και την προσπάθεια που καταβάλλεται να συγκρατηθεί η κρίση που μέρα με τη μέρα διογκώνεται στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Παρά τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση Θαπατέρο, αλλά και τα ακόμα πιο «σκληρά» που δρομολογεί η νέα κυβέρνηση Ραχόι, η Ισπανία κατρακυλάει ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση και ήδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών επιθέσεων των αγορών. Σε σημείο ώστε ήδη από τα μέσα της εβδομάδας το κόστος δανεισμού της από τις αγορές να είναι απαγορευτικό, πάνω  από το 6% για τα δεκαετή ομόλογά της, σε επίπεδο δηλαδή «Μνημονιακό».

Προκλητικό ρεπορτάζ της Daily Mail: Στην Ελλάδα πουλάνε τα παιδιά τους

Μπορεί η βρετανική εφημερίδα Daily Mail να έχει βραβευτεί πάμπολλες φόρες και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά, ωστόσο φαίνεται ότι στον… βωμό των clicks δεν διστάζει να παραπληροφορήσει το κοινό της.
Στην διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας δημοσιεύεται σήμερα άρθρο για την Ελλάδα με τίτλο: «Οι μητέρες αναγκάζονται να πουλήσουν τα παιδιά τους».
Η ρεπόρτερ πράγματι βρέθηκε στους δρόμους της Αθήνας. Επισκέφτηκε συσσίτια αστέγων, μίλησε με ανθρώπους και δημοσιεύει τις μαρτυρίες τους.
Δεν μένει όμως εκεί…
Ειρωνεύεται το γεγονός ότι κάποιοι επαγγελματίες έπαιρναν σύνταξη στα 50 τους, ενώ αναφέρεται και στο κίνημα «Δεν πληρώνω» για το οποίο γράφει ότι είναι «σημάδι της επιμονής των Ελλήνων να μην αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα».

Πάτησαν το κουμπί για την δραχμή

Φαίνεται να πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι απλώς μπλοφάρουν και ασκούν πιέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης και τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το μνημόνιο, ενώ στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να μας πετάξουν από το ευρώ. Είναι όμως έτσι ή αυτή τη φορά θα κάνουν πράξη τις απειλές τους και θα διακόψουν τη χρηματοδότηση, οπότε θα μας αναγκάσουν να ζητήσουμε μόνοι την έξοδο; 

Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να μας έχει συνηθίσει σε σκληρές έως ωμότητας δηλώσεις κατά το παρελθόν, αλλά στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. «Η ευρωζώνη αυτή τη φορά είναι έτοιμη και θα αντέξει έξοδο της Ελλάδας, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια μάθαμε πολλά και εγκαταστήσαμε μηχανισμούς προστασίας ώστε να μη μεταδοθεί ο κίνδυνος και σε άλλες χώρες. 

«Αντίο Ακρόπολη» από τον Spiegel

Με πρωτοσέλιδο την Ελλάδα κυκλοφορεί το αυριανό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη».
Το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην  Ελλάδα και η εμφανής αδυναμία και απροθυμία εφαρμογής των σκληρών μέτρων λιτότητας το γερμανικό περιοδικό προβάλει την εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
Σε συνέχεια των δηλώσεων Σόιμπλε και Βεστερβέλε οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως επιθυμούν την Ελλάδα την ευρωζώνη, αλλά πως το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από του ίδιους τους Έλληνες, το γνωστό περιοδικό θεωρεί δεδομένη την έξοδό μας από την Νομισματική (τουλάχιστον) Ένωση.
Πανέτοιμη η Γερμανία για την έξοδό μας 
Την ίδια στιγμή το γερμανικό περιοδικό στην online έκδοσή του υποστηρίζει πως σύμφωνα με επίσημες πηγές από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών η Γερμανία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο ακόμα και μετά την έξοδό μας από το ευρώ με σκοπό να μετριάσει τις συνέπειες που θα έχει η έξοδός μας από το κοινό νόμισμα σε άλλες χώρες.

Οι τρεις πιθανοί Πρωθυπουργοί

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στις συναντήσεις που θα έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τους πολιτικούς αρχηγούς, τότε και σύμφωνα με το Σύνταγμα μέχρι τις 17 Ιουνίου, που πιθανότατα θα διεξαχθούν οι εκλογές, αναλαμβάνει υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό (υπηρεσιακής) κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά στην συνεννόηση (Βίντεο)

Δήλωση δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας έκανε ο Πάνος Καμμένος , λίγο πριν την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά όχι στην κοινή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

«Ο τεμαχισμένος διάλογος δεν βοηθά ούτε στη διαφάνεια ούτε στην συνεννόηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων . Όπως είπε, «οι πολίτες έδωσαν εντολή να συνεννοηθούμε» και ζήτησε συζήτηση σε κοινό τραπέζι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, «με σύνθεση που θα επιλέξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

ΜΙΑ ΠΡΟΑΙΣΘΗΣΗ

Του Χάρρυ Κλυνν από το harryklynn
 Κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Τόξο! Άλλη μια μπαρούφα του θαλασσοπνιγμένου Αντώνη Κομανέτση, που δεν πήρε χαμπάρι το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Εύκολο είναι;
Η ψήφος του Ελληνικού λαού ήταν καθαράαντιμνημονιακή κύριε ασχετίδη. Ψήφισαν οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι επιχειρηματικά κατεστραμμένοι, οι χωρίς ελπίδα νέοι, όλοι όσοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όλοι όσοι έπαυσαν να ελπίζουν στο αύριο, όσοι χάνουν τη δουλειά τους, όσοι χάνουν το σπίτι τους…
Ποιο Κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Τόξο εννοεί τώρα ο ισοπεδωτής της ΝΔ, μόνο αυτός το γνωρίζει και το «συμβουλευτικό τόξο Λαζαρίδη-Σταμάτη» που μόνο για κλωτσιές είναι.

Δεν επαναδιεκδικεί την προεδρία ο Δ. Χριστόφιας (;)

Κύπρος: Δεν επαναδιεκδικεί την προεδρία ο Δ. Χριστόφιας (;)
Την πρόθεσή του να μην επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, φέρεται να ανακοίνωσε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, την περασμένη Τέταρτη, ο Δ. Χριστόφιας σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα Κυπριακά ΜΜΕ, δήλωσε στους υπουργούς ότι η απόφασή του κλίνει προς την απόφαση αυτή, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι θα την ανακοινώσει οριστικά και αμετάκλητα ενώπιον της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ την ερχόμενη Δευτέρα.