Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Σκληρές δηλώσεις Μόντι «Η Ελλάδα έδωσε την εθνική της κυριαρχία, εμείς την γλιτώσαμε»!

Σκληρές για την Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι την Κυριακή.

Όπως είπε για τη χώρα μας, αλλά και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που βρίσκονται σε καθεστώς τρόικα, και «οι τρεις χώρες έχουν παραχωρήσει μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας» κάτι που όπως τόνισε «δεν θα ευχόταν ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες».

«Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, κάτι που δεν θα ευχόμουνα ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μόντι, τονίζοντας ότι η Ιταλία «λίγο έλειψε να μετατραπεί σε αποικία».

Με «δόσεις» οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με Παπούλια(Βίντεο)

Στις 12 το μεσημέρι οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με Βενιζέλο - Σαμαρά και Τσίπρα. Στην συνέχεια θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. 

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 37, παρ.3, εδάφιο Γ’ του Συντάγματος, θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, που προέκυψε από τις διεξαχθείσες, στις 6 Μαΐου 2012, γενικές βουλευτικές εκλογές.

Το βρήκαν μετά από 70 χρόνια

Ένα βρετανικό μαχητικό αεροπλάνο της RAF που είχε εξαφανιστεί στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 1942 βρέθηκε εβδομήντα χρόνια αργότερα, άθικτο, σε μια έρημο, στα δυτικά της χώρας, όπως έγινε γνωστό από την πρεσβεία της Βρετανίας στο Κάιρο.
Το αεροσκάφος, ένα καταδιωχτικό αμερικανικής κατασκευής τύπου Kittyhawk R-40, εντοπίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την εξόρυξη μεταλλευμάτων, δήλωσε ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας, σμηναγός Πολ Κόλινς, χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές σημείο.
Σύμφωνα με τον Κόλινς, το αεροπλάνο προφανώς έκανε μια "άψογη" αναγκαστική προσγείωση και "είναι ουσιαστικά άθικτο, σε εκπληκτική κατάσταση".

Aλβανός αρχαιολόγος παραδέχεται την ελληνικότητα της Αλβανίας!

Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολόγους της Ευρώπης, που μίλησε πριν μερικές ημέρες στα Γιάννινα, ο Αλβανός Νεριτάν Τσέκα, παραδέχεται την ελληνική προέλευση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην Αλβανία! Ο σπουδαίος αρχαιολόγος παρουσίασε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή της Χαονίας, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με τις ανασκαφές που έκανε ο Σωτήρης Δάκαρης στην Ήπειρο. Οι Χάονες θεωρούνται σαν το αρχαιότερο από τα δεκατέσσερα ηπειρωτικά φύλα. Λαός ιδιαίτερα σκληρός και
μαχητικός, διακρινόταν για το σύστημα αυτοδιοίκησης που βασιζόταν όχι στη βασιλεία μα στο αιρετό χαρακτήρα της. Οι Χάονες κατόρθωσαν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ήπειρο, η οποία τα πανάρχαια χρόνια ονομαζόταν και Χαονία.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !

Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή
Προς: Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)
Περιοχή : κόσμος
Ιστορικό (Προοίμιο):
english version here (αγγλικά)

Ως γνωστό, εδώ και περίπου τρία χρόνια, όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα και η γενική εντύπωση είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση μάχεται να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την καταστροφή (!).
Στη πραγματικότητα όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και ακριβώς οι φερόμενοι ως σωτήρες, είναι εκείνοι που όλον αυτόν τον καιρό, μάχονται να καταστρέψουν την χώρα και το λαό της και ήδη κατάφεραν πάρα πολλά.

Κατεβάστε Δραχμές σε χαρτονομίσματα (Νέα συλλογή)

Από το krasodad
Συλλογή 240 αρχείων σε μορφή jpg & μέτρια ανάλυση που απεικονίζουν τραπεζογραμμάτια (χαρτονομίσματα) με δραχμές, που εξεδόθησαν από το νεοελληνικό κράτος μεταξύ 1885 και 1997.

Εθνική Αντίσταση ~ Ναπολέων Ζέρβας - Η Μηχανή του Χρόνου (Βίντεο)

Ο Ναπολέων Ζέρβας γεννήθηκε το 1891 στην Άρτα και οικογένεια του κατάγονταν από το ιστορικό Σούλι. Μετά το τέλος των γυμνασιακών σπουδών του κατατάχθηκε εθελοντής στο στράτευμα (1910) και κατά τους Βαλκανικούς πολέμους έλαβε έπ' ανδραγαθία τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Αργότερα φοίτησε στη Σχολή Υπαξιωματικών και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός (1914).

Κατά τους πρώτους μήνες της Κατοχής, στις 9 Σεπτεμβρίου 1941, μαζί με τον Λεωνίδα Σπαή και τον Ηλ. Σταματόπουλο, ίδρυσε τον ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Επαναστατικός Σύνδεσμος)...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ:Ο ΕΥΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΗΣ ΘΕΟΣ (Βίντεο)

Διόνυσος:Ο εύθυμος και εκπολιτιστής θεός της αρχαιότητας. Θα διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια του αμπελιού και την παρασκευή του κρασιού. Ο χορός, το τραγούδι.... και οι μεταμφιέσεις στις πανάρχαιες Διονυσιακές τελετουργίες θα αποτελέσουν την πρώτη και πρώιμη μορφή του θεάτρου.
Ο Διόνυσος θα ταξιδέψει και θα μεταφέρει τον πολιτισμό. Αναφορές για τις εκστρατείες και την έλευση του Διονύσου, μεταξύ "μύθου"και ιστορίας θα βρούμε στις παραδόσεις αρκετών λαών, σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Από τις Ινδίες, μέχρι την μακρινή χώρα των Ίνκας!

Χωρίς προσωπικό οι αρχαιολογικοί χώροι στη Ρόδο

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να αναφέρει, ότι στην Ακρόπολη της Λίνδου και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου υπηρετούν μόνο έξι φύλακες που εξυπηρετούν περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες (!) που λίγο πριν από τις τρεις το απόγευμα κατεβάζουν ρολά!

Διευρυμένο ωράριο 

Κατ' αρχήν το ενιαίο ωράριο μπορεί να μετατεθεί μερικώς, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι πρωινές, όσο και οι απογευματινές επισκέψεις. Παράλληλα, στους μεγάλους χώρους, όπως των αρχαιολογικών χώρων της Ρόδου θα πρέπει να παραμείνει το ισχύον πρωινό  ωράριο έναρξης λειτουργίας και διευρυμένο ωράριο, όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομές της κρουαζιέρας. Ο ΗΑΤΤΑ επισημαίνει ότι πρέπει να οριοθετηθούν αυστηρά οι θέσεις εργασίας σε κάθε χώρο, ώστε να γίνεται οικονομία ανθρώπινων πόρων. 

Στο Ιδαίο Άντρο της Κρήτης, το αρχαιότερο αστεροσκοπείο!

Στον εξωτερικό περίβολο του Ιδαίου Άντρου, στον Ψηλορείτη, λειτουργούσε (τουλάχιστον από την Μινωική περίοδο, αν όχι νωρίτερα), ένα οργανωμένο σε επιστημονική βάση Αστεροσκοπείο. Ως όργανα επιστημονικής μέτρησης των ηλιοστασίων, λειτουργούσαν ο βωμός του Δία καθώς και οι βάσεις των αγαλμάτων που βρίσκονταν έξω από την είσοδο του ιερού σπηλαίου.

  Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε επιστημονική ανακοίνωση -που αποτελεί πολιτισμική ανατροπή για τον αρχαίο κόσμο- του μηχανικού και ερευνητή κ. Νίκου Λεβεντάκη, που έγινε στο 11ο Διεθνές Κρητολογικό Επιστημονικό Συνέδριο, ανακοίνωση που βασίζεται στην «ανάγνωση» των μη κατανοητών αρχαιολογικών συμβολικών δεδομένων με βάση παραμέτρους των Θετικών Επιστημών.

Πακιστανοί νάρκωσαν & βίασαν 630(!) κορίτσια στην Βρετανία...

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Βρετανία οι αποκαλύψεις για την αποτρόπαια δράση συμμορίας που φέρεται να έχει βιάσει πάνω από 630 νεαρά κορίτσια -ακόμη και 13 ετών- την.... τελευταία πενταετία.

Τα θύματα έζησαν εφιαλτικές στιγμές καθώς βιάζονταν κατ' εξακολούθηση, ενώ υποχρεώνονταν να καταναλώνουν αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.:
Εννέα από τους συλληφθέντες δράστες - ασιατικής καταγωγής - κρίθηκαν ένοχοι για βιασμούς τουλάχιστον 47 κοριτσιών.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού

Δείτε 3  διαλέξεις του Νίκου Λυγερού
με θέματα:
"Στρατηγική Ελληνικής ΑΟΖ"
"Η ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην οικονομική κρίση". 
Vasco da Gama, Feyzin 26/4/12

Παραλήρημα Καρατζαφέρη(Βίντεο)


Σε προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο
"Η αλαζονεία της χαμένης εξουσίας" αναφερθήκαμε στους νυν και πρώην βουλευτές που κατηγορούν με το χειρότερο τρόπο τον λαό γιατί δεν τους ψήφισαν.
Δείτε το παραλήρημα Καρατζαφέρη 48 ώρες μετά τις εκλογές.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με τον Μέγα Αλέξανδρο θα καταστρέψει η Μόσχα τη »αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ

Με τον »Μέγα Αλέξανδρο» θα αντιμετωπίσει και θα καταστρέψει η  Ρωσία, σε περίπτωση ανάγκης,  τα στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, που αναπτύσσεται από τις ΗΠΑ. Η προειδοποίηση προέρχεται από τον εκτελώντα χρέη υπουργού Άμυνας της Ρωσίας κ.Ανατόλι Σερντιουκόφ  και  το όπλο που μνημόνευσε δεν είναι άλλο από  το πυραυλικό σύστημα Iskander . Και  Iskander στα ρώσικα -και όχι μόνο – σημαίνει Μέγας Αλέξανδρος.
.Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Σερντιουκόφ σημείωσε ότι ο υπάρχων στη Ρωσία εξοπλισμός είναι ικανός να διαπεράσει το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.

CNN: Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;



Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει με ένα καυστικό άρθρο το αμερικάνικο δίκτυο, που ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίζει ωμά την Ελλάδα ως ''o άρρωστος της Ευρώπης''.
''Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη δημοκρατία και πολλές από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως νοσεί και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών αναρωτιούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισεκατομμύρια από τα χρήματά τους''.
Με τις λέξεις αυτές ξεκινά το δημοσίευμα και θέτει το ερώτημα: ''Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός της ευρωζώνης;'', υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή.

Economist: Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης

"Η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης". Με αυτόν τον τίτλο ο Economist αναφέρεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η διεθνής κοινότητα.
Και αυτό δεν είναι μόνο η κατάσταση στην Ελλάδα ή η οικονομική κρίση γενικότερα, αλλά "η ανησυχία ότι σε μια στιγμή που απαιτείται ρεαλιστική πολιτική, η πολιτική έπεσε θύμα αυταπάτης, με τους ηγέτες των κεντρικών κρατών (της ΕΕ) να "πλασάρουν" σαγηνευτικές μισές αλήθειες που υπόσχονται στους Ευρωπαίους πολίτες μια εύκολη έξοδο από την κρίση".
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι η Ευρωζώνη είναι απροετοίμαστη για να υπερασπιστεί το ενιαίο νόμισμα της. Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέο γύρο εκλογών και ξαναπεί όχι στη λιτότητα, τότε η Γερμανία θα λάβει δραστικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει δύο επιλογές.
Είτε θα πρέπει να αγνοήσει τον ηθικό κίνδυνο και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα είτε, όπως θεωρείται πιο πιθανό, να την απομακρύνει. "Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ίσως καθίστατο αναπόφευκτη", αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ακόμα ένα δημοσίευμα που προστίθεται στη λίστα της κινδυνολογίας από τα ξένα ΜΜΕ.

Ποιος παίζει την Πινακωτή με την Ελλάδα

Ποιος παίζει την Πινακωτή με την Ελλάδα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Παλιά όταν είμαστε παιδιά παίζαμε είτε ξυλίκι στις αλάνες είτε το «πούντο, πούντο το δαχτυλίδι» είτε την «πινακωτή» όπου κάναμε όλοι τους κουφούς λέγοντας μεταξύ «πινακωτή, πινακωτή από το άλλο μου αυτί γιατί είναι η μάνα μου κουφή».Θυμήθηκα αυτό το παιδικό παιχνίδι παρακολουθώντας τις καντρίλιες, τις πιρουέτες, τις πολιτικές ακροβασίες- αλλά και τη βαθύτατη υποκρισία – κάποιων πολιτικών αρχηγών αυτές τις ημέρες που παίζεται η ύπαρξη της Ελλάδας.

Οι κάλπες δεν παραγράφουν τα αδικήματα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου

Οι κάλπες δεν παραγράφουν τα αδικήματα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεία του Συντάγματος κατά το δοκούν επιχειρούν να κάνουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η νέα προσφυγή στις κάλπες θα προκαλέσει αυτόματα παραγραφή των τυχόν αδικημάτων του κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους που οδήγησαν τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του μνημονίου.
Συγκεκριμένα, η εξέλιξη των διερευνητικών επαφών αλλά και οι τοποθετήσεις των κυρίαρχων πολιτικών αρχηγών συνομολογούν ότι το πιθανότερο σενάριο λέει ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές. Εφόσον το συγκεκριμένο σενάριο βγει πραγματικό, πρέπει του Προεδρικού Διατάγματος που θα προκηρύσσει εκλογές να προηγηθεί η σύγκληση της νέας Βουλής που προέκυψε απο τις εκλογές της 6ης Μαΐου προκειμένου να ορκιστούν οι βουλευτές. Ειδικότερα, συνταγματολόγοι μιλώντας στο newsbomb.gr εξηγούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλυση της Βουλής αν πρώτα δεν έχει συγκληθεί σε σώμα.

Καζάνι που βράζει η Νέα Δημοκρατία- Άκαρπες οι προσπάθειες επανένωσης της κεντροδεξιάς

Ρεύμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, έχει δημιουργήσει το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και οι μετεκλογικοί χειρισμοί της ηγεσίας που, σύμφωνα με πολλούς, δημιουργούν σκηνικό συσπείρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να εμφανίζεται μετριοπαθής, παραδεχόμενος την εκλογική του ήττα, μιλώντας ανοικτά για «χαμηλά ποσοστά», που δημιουργούν την «ανάγκη ενότητας», ωστόσο η αδυναμία της ΝΔ να ενισχύσει τις δυνάμεις της καθώς και οι πρώτες αποτυχημένες απόπειρες επανένωσης της κεντροδεξιάς

Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για την Wall υπό τη σκιά της JP Morgan

Dow12.820,60-34,44 -0,27%  



  Nasdaq2.933,820,18 0,01%  

H Wall Street χθες
Μικρές απώλειες κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με εξαίρεση τον Nasdaq που ολοκλήρωσε ουσιαστικά αμετάβλητος.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με αρνητικό βηματισμό υπό  το βάρος της είδησης για ζημιές 2 δισ. δολ. της JP Morgan Chase από πολύπλοκες πράξεις για την αντιστάθμιση κινδύνου γεγονός που οδήγησε σε πτώση τις τραπεζικές μετοχές.

Η ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan-Thomson Reuters σε υψηλό τεσσάρων ετών οδήγησε σε ανοδική αντίδραση την αγορά, η οποία ωστόσο υποχώρησε την τελευταία ώρα των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε περαιτέρω το Μάιο σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2008. Ειδικότερα, ο δείκτης αναρριχήθηκε στις 77,8 μονάδες για το διάστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου από 76,4 μονάδες στα τέλη του Απριλίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 76 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 34,44 μονάδες (-0,27%) κλείνοντας στις 12.820,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,18 μονάδων (0,01%) και έκλεισε στις 2.933,82 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,60 μονάδων (-0,34%) κλείνοντας στις 1.353,39 μονάδες.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Dom Juan και Ανθρωπότητα"


Σκίτσα ποιήματα και θεατρικά αποσπάσματα του Νίκου Λυγερού