Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη δημοσκόπηση του tromaktiko.gr - Πρώτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες - Πλήρης κατάρρευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ


Με αριθμό ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασαν τις 45.000 ψήφους μόλις σε λίγα 24ώρα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η πρώτη μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση. Ειδικότερα, στην μέτρηση ψήφισαν 46.206 αναγνώστες του πιο δημοφιλούς blog της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:



ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

-) Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα μεταξύ της Παρασκευής 24/02/2012 02:30 έως την Πέμπτη 01/03/2012 14:30 (μόλις 6 ημέρες).

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
στο ΕΓΝΑΤΙΑ TV
με τον Λάζαρο Λαζάρου
28/02/2012

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Aποκλειστική Oικονομική Zώνη. Από τη Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση»


Γιουχάισαν τον Γιώργο Νταλάρα την ώρα που τραγουδούσε!


Οι συναυλίες αλληλεγγύης στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά δεν πήγαν, όπως υπολόγιζε ο γνωστός τραγουδιστής.
Η αρχή έγινε χθες στη Νίκαια στο κλειστό γυμναστήριο του Πλάτωνα στις 7.30 το απόγευμα.
Οργισμένος ο κόσμος επιτέθηκε λεκτικά κατά του γνωστού τραγουδιστή για τις απόψεις του περί του Μνημονίου, αλλά και τον πολυτελή βίο που διάγει.
Ακόμη κι όταν παρενέβησαν άτομα της παραγωγής, οι κραυγές αγανάκτησης δεν σταμάτησαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η συναυλία…

ΠΗΓΗ prionokordela

Τουρκική «Νύχτα Κρυστάλλων» ή φάρσα τα σημαδεμένα σπίτια Αλεβιτών;

Σημαδεμένα βρέθηκαν σπίτια Αλεβιτών στην πόλη  Αντίγιαμαν της Τουρκίας. Το θέμα έφεραν στην δημοσιότητα  με καταγγελία τους οι βουλευτές του κόμματος CHP Χουσείν Αϊγκιούν και Σαλίχ Φιράτ. Ο τύπος κάνει λόγο για σημάδια σε 20-25 σπίτια Αλεβιτών, ενώ  η εφημερίδα Gunes ανεβάζει τον αριθμό των σημαδεμένων σπιτιών σε 200 .Υπενθυμίζει δε ότι είχαν σημαδευτεί με τον ίδιο τρόπο τα σπίτια των Αλεβιτών που είχαν σφαγιαστεί στο Καχραμανμαράς το 1978 .
Η  γειτονιά των Αλεβιτών στο Αντίγιαμαν έχει τεθεί σε συναγερμό, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την υπόθεση. Ο τοπικός κυβερνήτης Ραμαζάν Σοντάν  έκανε λόγο για προβοκάτσια ή για φάρσα ανηλίκων .
Οι αλεβίτες αποτελούν τη μεγαλύτερη θρησκευτική μειονότητα της Τουρκίας, όπως και την πιο …αόρατη καθώς δεν αναγνωρίζονται καν ως μειονότητα από το τουρκικό κράτος.

Wikileaks: Θέλουν την Ελλάδα στο δολάριο για να καρπωθούν τα πετρέλαιά της!

Η ιστοσελίδα Wikileaks δημοσίευσε τηλεγραφήματα, που διέρρευσαν από την εταιρία Stratfor, που θεωρείται βιτρίνα της αμερικανικής CIA και αφορούν τα ελληνικά κοιτάσματα πετρελαίων.
Τα τηλεγραφήματα κάνουν λόγο για πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή νότια της Κρήτης.
Οι Αμερικάνοι για αυτό το λόγο θέλουν την Ελλάδα στη ζώνη του δολαρίου και όχι του ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.
Τα τηλεγραφήματα, πάντως, φαίνεται να αναμειγνύουν στην υπόθεση και τον διευθυντή της Noble Energy, της εταιρίας που εμπλέκεται στις υποθέσεις που αφορούν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Κύπρου.

Στις 13 Μαΐου οι εκλογές Ο κύβος ερρίφθη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εκλογές θα έχουμε τελικά στις 13 Μαΐου.

Στις 13 Μαΐου οι εκλογές 
Συμφωνεί και το Βερολίνο σε αυτό με δεδομένο ότι και οι δικές του εκτιμήσεις καταλήγουν, ότι αν δεν υπάρξουν εκλογές μέσα στην Άνοιξη, το πλέον πιθανό είναι η λαϊκή δυσαρέσκεια, που θα αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις, μόλις γίνουν αντιληπτά στην καθημερινότητα οι επιπτώσεις των πρώτων εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου 2, δεν θα είναι διαχειρίσιμη.

Οι συζητήσεις Σαμαρά

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε η σιδηρά Καγκελάριος απεδέχθη και συνάντηση με τον επικεφαλής της Ν.Δ , Α. Σαμαρά, που είναι ο επικρατέστερος επόμενος πρωθυπουργός και σε κάθε περίπτωση , ο επικεφαλής του πλέον ισχυρού κόμματος στο επόμενο Κοινοβούλιο.
Ας μην αγνοείται μάλιστα ότι η Ν.Δ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πλέον μετά τη στάση που κράτησε στο Μνημόνιο 2, τις δεσμευτικές υπογραφές αλλά και την αποφασιστικότητα με τις διαγραφές των 21 διαφωνούντων, επιστρέφει στα «ευρωπαϊκά σαλόνια» μετά βαΐων και κλάδων.

Λουράντος: Πολιτικά συμφέροντα πίσω από τα γενόσημα

Τα συμφέροντα πολιτικού προσώπου πίσω από την διάθεση γενοσήμων φαρμάκων βλέπει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος που με δηλώσεις του το πρωί στον Real fm κατήγγειλε τη στάση του Υπουργείου Υγείας.
 Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και της Μαριάνθης Κωνσταντάτου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή που είχε πει "'Οσο είμαι εγώ στο υπουργείο, γενόσημα από το Ισραήλ δε θα έρθουν..." για να αποδείξει οτι αυτή η δήλωση δεν ήταν τυχαία. Ο κ.Λουράντος επικαλείται τη συμφωνία που έγινε το 2010 μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΑΤΡΑ: Το Καρναβάλι... στο BBC

Ειδικό αφιέρωμα στο καρναβάλι έκανε το ΒΒC σχολιάζοντας πως παρά την κρίση, οι Πατρινοί δεν το έβαλαν κάτω. Στο BBC μίλησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Καρναβάλι" Ηλίας Γρηγόρης ο οποίος δήλωσε πως η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του καρναβαλιού αλλά και η πρωτεύουσα της φτώχειας και μέσα από το καρναβάλι σατιρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και την αντιμνημονιακή πολιτική που θα πρέπει να υπάρξει. Tο ρεπορτάζ επιμελήθηκε η ανταποκρίτρια του καναλιού Roopa Suchak, η οποία το "έντυσε" και με πολλές εικόνες από την πορεία των αγανακτισμένων. 
 

Πόλεμος για τους Γερμανούς "ράμπο"



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος από το zougla

«Εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών και της φορολογικής διοίκησης έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη αποστολή 160 εφοριακών στην Ελλάδα.
Μέσω ανακοίνωσης του γερμανικού συνδικάτου εφοριακών, την οποία δημοσιεύει η zougla.gr, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για την επερχόμενη συνδρομή Γερμανών εφοριακών, προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδος. Τονίζεται, δε, ότι η χώρα μας δεν πάσχει από έλλειψη ικανών στελεχών που πλαισιώνουν τη φορολογική διοίκηση αλλά από πολιτική βούληση.

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για μείωση 22% στο επίδομα ανεργίας Φρούδες οι ελπίδες για τους ανέργους...

Φρούδες οι ελπίδες που δημιούργησε μόλις χτες στους ένα εκατομμύριο και πλέον ανέργους της χώρας ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, καθώς δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση με την οποία μειώνονται κατα 22% - όσο και ο βασικός μισθός - τα επιδόματα ανεργίας!

Χτες στη Βουλή ο υπουργός είχε αναφέρει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να εξαιρεθούν της μείωσης ορισμένες από τις κατηγορίες ανέργων

Ωστόσο, στην πράξη αποδεικνύεται ότι το σύνολο των επιδομάτων που δίνει ο Οργανισμός Απασχόλησης θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Συνεχίζεται το θρίλερ στο εργοστάσιο της HELESI PLC στην Κομοτηνή Ο ένοπλος ζητά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε!

Αδιέξοδο συναντούν οι διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά τους να πείσουν τον ένοπλο που κρατά δυο ή τέσσερις ομήρους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Hlesi PLC» στην Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής. Ο 62χρονος Δημήτριος Μανίκας πατέρας δυο παιδιών που έχει τραυματίσει τρία άτομα ζητά να του φέρουν… τσίπουρο και τον προσωπάρχη που τον απέλυσε, ενώ αποκάλυψε ότι μετά την απόλυσή του άρχισε να κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων!

Ο δράστης φέρεται να είχε κάνει απεργία πείνας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που πιθανότατα ενέτεινε το σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε.

Άνοδος στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη (στις 13:09) να παρουσιάζει κέρδη, σε ποσοστό 2,22% ξεπερνώντας το φράγμα των 300 μονάδων (304,63), χάριν στο επενδυτικό ενδιαφέρον στους τίτλους της Λαϊκής.

Ανοδικά κινείται και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 107,79 παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 2,19%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρίσκεται ήδη στο 1,76 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σε συνδυασμό με τον αριθμό συναλλαγών καταδεικνύει την έντονη κινητικότητα που επικρατεί στο πάτωμα.

Μικρή άνοδος στο ΧΑ, διατηρείται η μεταβλητότητα

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης ανέκαμψε από ενδοσυνεδριακές απώλειες 1,7%, με «φόντο» τη σημερινή απόφαση της ISDA, βάσει της οποίας δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός (και άρα δεν ενεργοποιούνται τα CDS) η εισαγωγή των CACs στα ελληνικά ομόλογα.

Οι συναλλαγές στο ΧΑ ξεκίνησαν με εναλλαγές προσήμου και απώλειες έως 1,71% για τον ΓΔ, ο οποίος ωστόσο «κράτησε» τις 730 μονάδες, ενώ αυξημένη για μια ακόμα φορά ήταν η διακύμανση στις τράπεζες.

Παρά το ενδοσυνεδριακό -2,59%, ο δείκτης των τραπεζών ανέκαμψε έως το +3,41%, για να ολοκληρώσει τελικά με οριακά θετικό πρόσημο. Από τη σύνθεσή του ξεχώρισε η κίνηση της μετοχής της Marfin Popular Bank, που έφτασε να ενισχύεται έως και 23,05%, κέρδη που στο κλείσιμο περιορίστηκαν, ενώ ο όγκος της μετοχής διαμορφώθηκε σε 12,49 εκατ. τεμάχια (ο δεύτερος υψηλότερος εντός του 2012). 

Η φωτογραφία με την Καρυάτιδα που συγκινεί όλους τους Έλληνες

«ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ»
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την κλεμμένη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο που φαίνεται να ζητά να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η φωτογραφία έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες κοινοποιήσεις και όλο και γίνεται και...
γνωστότερη, ενώ. συγκινητικό είναι το μήνυμα που αναγράφεται δεξιά και αριστερά από το άγαλμα της Καρυάτιδας.

Άδοξο τέλος σε έναν ισχυρό μήνα



  Dow12.952,07-53,05 -0,41%  



  Nasdaq2.966,89-19,87 -0,67%  

Η Wall Street χθες
Μπορεί οι δείκτες να παρέδωσαν απλόχερα τα κέρδη τους μετά τις κατώτερες των προσδοκιών δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke για την οικονομία, κατάφεραν ωστόσο να κατοχυρώσουν ισχυρή άνοδο στο μήνα. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 μάλιστα πραγματοποίησε το καλύτερο ξεκίνημα στο έτος από το 1991, με συνολικά κέρδη 8,6%.

"Ο συνδυασμός των θετικών οικονομικών ειδήσεων με τα συνεχιζόμενα μέτρα στήριξης οδηγεί σε μια καλή αγορά", σχολιάζει ο Mark Martiak, στρατηγικός αναλυτής της Premier Financial Advisor στη Νέα Υόρκη. "Επίσης, η Ευρώπη κινείται στη σωστή κατεύθυνση, αν και πολλές από τις εξελίξεις αναφορικά με την κρίση χρέους έχουν ήδη προεξοφληθεί στην αγορά", προσθέτει.

DOW JONES

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 53,00 μονάδες (-0,41%) κλείνοντας στις 12.952,00 μονάδες. Το Φεβρουάριο ο δείκτης κέρδισε 2,5% στην πέμπτη διαδοχική μηνιαία άνοδο, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 6%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 9 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Coca Cola κλείνοντας στα 69,86 δολάρια με άνοδο 1,01 δολ. ή σε ποσοστό 1,47%. Ακολούθησαν η Home Depot με κέρδη 0,72% και κλείσιμο στα 47,57 δολάρια και η United Technologies, η οποία έκλεισε στα 83,87 δολάρια με άνοδο 0,48%.