Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ήταν προστατευόμενο μνημείο Κατεδάφισαν οι Τούρκοι μέρος του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου!

Πράγματα αδιανόητα για μια χώρα που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί σαν πρότυπο δημοκρατίας και ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν στην Τουρκία.

Το Δεκέμβριο του 2011, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, καταστράφηκαν τμήματα του τείχους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης για να οικοδομηθεί πενταόροφο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι θέλοντας να κρύψουν το βανδαλισμό τοποθέτησαν ένα ξύλινο... παραβάν μπροστά από το γκρεμισμένο τείχος!

Πληροφορίες για "κίνημα" βουλευτών "Βράζουν" οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Με καζάνι που βράζει παρομοιάζουν πολιτικοί παρατηρητές την κατάσταση που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αναστάτωση επικρατεί στον κομματικό μηχανισμό και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που εντός των προσεχών ημερών θα κληθεί να ψηφίσει το σκληρό πακέτο μέτρων στην Βουλή και κατόπιν να απολογηθεί στην εκλογική βάση του κόμματος.

Εν τω μεταξύ ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσήλθε στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών αποφασισμένος να δώσει μάχη για τρία θέματα με επικοινωνιακή περισσότερο διάσταση:  να μην περικοπούν οριζόντια οι επικουρικές συντάξεις αλλά να ισχύσει το πλαφόν που ζητά απο την αρχή, να περιοριστεί η μείωση του κατώτατου μισθού μόνο για τους νοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και να μην κοπούν τα πολυτεκνικά επιδόματα.

ΓΙΑΤΡΟΙ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προϊόντα

Σε κοινή δράση και κοινές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, ενώ παράλληλα αποφάσισαν το μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και τη σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.
Στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη, μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστου Σπίρτζη και της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλου.
Μοναδικό θέμα της σύσκεψης αυτής ήταν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες πολίτες.

Άστεγος πέθανε έξω από νοσοκομείο του Ρίου

Ένας άνδρας βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός έξω από το νοσοκομείου του Ρίου, στο χώρο πίσω από το νεκροτομείο. Η ταυτότητά του δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί από την Αστυνομία, ωστόσο η ηλικία του υπολογίζεται γύρω στα 55.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας δεν φέρει κάποιο εμφανές εξωτερικό τραύμα και η Αστυνομία φαίνεται να οδηγείται στο συμπέρασμα πως ο θάνατός του, δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια.
Έτσι, δεν αποκλείεται ο άτυχος άνδρας να βρήκε το θάνατο, λόγω του ψύχους. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο, ενώ άλλες κάνουν λόγο ότι ήταν άστεγος και πως πήγε στο νοσοκομείο για να ζητήσει ρούχα.

Απαγόρευση εξόδου στον Άκη και 150.000 ευρώ εγγύηση

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή, Θεόδωρο Αγγελόπουλο για ανακρίβειες που υπήρχαν στα περιουσιακά του στοιχεία στο «πόθεν έσχες» του 2009.

Αμέσως μετά την απολογία του του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ και ο ανακριτής έδωσε εντολή δέσμευσης για το ακίνητο στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από επανέλεγχο που πραγματοποίησε στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού η Επιτροπή Ελέγχου Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής.

Αρνητική εικόνα παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Αρνητική εικόνα παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 352,28 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 1,94%. Ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 1.501.361,90 ευρώ.

Πτώση της τάξης του 1,88% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 123,66 μονάδες.

Ο δείκτης της Κύριας Αγοράς κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 2,01%, των Τραπεζών 2,02%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,59% και των Ξενοδοχείων 0,72%.

Τεντωμένα νεύρα στο Χ.Α. με "φόντο" τις διαπραγματεύσεις

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με... τεντωμένα νεύρα συνεχίζει να παρακολουθεί το Χρηματιστήριο της Αθήνας το «θρίλερ» της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

Μετά από τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων και τις αλλεπάλληλες αναβολές του ραντεβού των πολιτικών αρχηγών, το «σίριαλ» δείχνει να πλησιάζει στο τέλος του και στο ταμπλό του Χ.Α. η νευρικότητα παραμένει έκδηλη, παρά τις τρεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, που διαμορφώνουν τα συνολικά κέρδη του ΓΔ, από την αρχή του έτους, σε 18,91%.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ξεκίνησε με έντονα ανοδικές διαθέσεις και με τον ΓΔ να καταγράφει κέρδη έως 3,59% στις 830,97 μονάδες. Χωρίς να διαφοροποιείται από το συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ο ΓΔ περιόρισε αισθητά τα κέρδη του στη συνέχεια, χωρίς ωστόσο να χάσει το θετικό πρόσημο. 

Μάγοι στα Ανώγεια

Το θεατρικό έργο του Νίκου Λυγερού ‘Μάγοι στα Ανώγεια’ γράφτηκε μετά από
παραγγελία του δασκάλου Κατσιου Κωνσταντίνου για τα παιδιά της θεατρικής
ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων.

Παρουσίαση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ


     Παρουσίαση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ
  
       ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ: 12:00μ. – 2:00μ.μ.

     Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αμεσότητα που οργανώνει, με σκοπό την ενημέρωση των γονέων για τα νέα δεδομένα στην ανατροφή των παιδιών μας, προσκαλεί όλους τους γονείς με τα παιδιά σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ. 
   Το πρόγραμμα των ομιλιών  του  Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. που θα πραγματοποιηθούν  το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα : 12:00μ. – 2:00μ.μ. είναι το εξής :
       Εισαγωγή : Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος , Δικηγόρος, Πρόεδρος του ΓΟΝ.ΙΣ.
1.     « Νέες Μορφές Οικογένειας στη Σύγχρονη Κοινωνία»
    Ομιλήτρια: Δήμητρα Πανταζοπούλου , Κοινωνική Λειτουργός, ειδικευμένη στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών & εφήβων, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων – μκο Δίκτυο ΠΑΙΔΙ-ΓΟΝ.ΙΣ.

"Νευρική" άνοδος στη Wall Street με φόντο την Αθήνα

Dow12.878,2033,07 0,26%  



  Nasdaq2.904,082,09 0,07%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μακριά ωστόσο από τα υψηλά της ημέρας καθώς διατηρείται η επιφυλακτικότητα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα.

Παρά το αρνητικό ξεκίνημα οι δείκτες κατάφεραν να περάσουν σε ανοδικό έδαφος εν μέσω προσδοκιών ότι οι συνομιλίες στις Αθήνα σημειώνουν πρόοδο με στόχο το πράσινο φως για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Ο βιομηχανικός Dow κέρδισε 33 μονάδες για να τερματίσει στα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2008.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε παράλληλα σήμερα στην ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Ben Bernanke στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας.

Στην ομιλία του ο Bernanke δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει τους τελευταίους μήνες σημάδια βελτίωσης αν και προειδοποίησε ότι οι προοπτικές εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται από υψηλή αβεβαιότητα.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε εξάλλου τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων τονίζοντας ότι για τις Ηνωμένες Πολιτείες κορυφαία προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να μπει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι η δημοσιονομική πολιτική διασφαλίζοντας ότι το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ υποχωρεί ή τουλάχιστον παραμένει σταθερό.