Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικός βόθρος: Με extreme βίντεο της κόρης του εκβίαζε ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον A/ΓΕΕΘΑ!


Προ ενός τεράστιου κυβερνητικού σκανδάλου εκβιασμού του πρώην αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μπουγιούκανιτ βρίσκεται η τουρκική πολιτική σκηνή, με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να χαρακτηρίζεται από τους Αμερικανούς της πρεσβείας της Άγκυρας σε απόρρητο τηλεγράφημα που διέρρευσε μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, ως ανήθικος εκβιαστής με αφορμή την χρησιμοποίηση τής, ας πούμε, "extreme" ερωτικής ζωής της κόρης του στρατηγού (δεύτερη στην φωτό πριν κουρέψει κοντό το μαλλί της) για να τον πείσει να στηρίξει την εκλογή στην προεδρία του Α.Γκιουλ!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι για να αποσπάσει την στήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην εκλογή του Γκιουλ στην προεδρία, μία εξέλιξη στην οποία αντιδρούσαν σφοδρά οι στρατιωτικοί, παρουσίασε στον Μπουγιούκανιτ ένα βίντεο με την κόρη του σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες και γυναίκες! 

ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ: "Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007"


«Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».
Αυτό αποκαλύπτει σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 ετών βέβαια ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία"
«Ένα πληροφοριακό σημείωμα των υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο εδόθη στις 17 Νοεμβρίου 2007 στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλη Μεΐμαράκη οι πυρκαγιές του θέρους 2007 σε σημαντικό αριθμό είναι έργο εξτρεμιστών Σκοπιανών, σε συνεργασία με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων».

"Tα έδωσαν όλα" και υποδύονται τους ήρωες! - Ανακοίνωση-κόλαφος από Λ.Παπαδήμο

"Τα έδωσαν όλα", στην τρόϊκα σήμερα οι τρεις αρχηγοί και η εικόνα της δήθεν "αντίστασης" που θέλησαν να περάσουν κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, αλλά και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π.Μπεγλίτης δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό γεγονός της συμφωνίας την οποία αποκάλυψε ο Λ.Παπαδήμος με μία ανακοίνωσή του που πραγματικά τους εξέθεσε. 
Ενωρίτερα κατά την έξοδό τους οι Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, προέβησαν σε δηλώσεις ... ηρωικές, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο, οι οποίες όμως πολύ σύντομα αποδείχθηκαν και ... πένθιμες!

Η τραγωδία: Της πατρίδος πτωχευμένης και παραδομένης αυτοί άδουν για 13ο & 14ο μισθό!


Ίσως το πιο τραγικό από όλα όσα γεγονότα βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι η παράδοση της χώρας στους ξένους υποτίθεται πως γίνεται για να αποφύγουμε την χρεοκοπία, η οποία είναι το μόνο σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αποφύγουμε και αυτό θα συμβεί άμεσα!
Η απόφαση που έλαβαν χθες οι Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς και Γ.Καρατζαφέρης, θα αποδειχθεί «χρεοκοπία μετά παραδόσεως» της χώρας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πηγαίναμε απλά σε «απλή» χρεοκοπία.

Τουρκικός βανδαλισμός, σε βυζαντινό παλάτι

  
Πενταώροφο ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης, πάνω σε ερείπια φερόμενα ως μέρος του βυζαντινού παλατιού, αφού προηγουμένως αυτά ισοπεδώθηκαν!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ, οι αρμόδιες αρχές σταμάτησαν την κατασκευή ένα μήνα μετά τις σχετικές καταγγελίες και αφού προηγουμένως ισοπεδώθηκαν τα ερείπια και οικοδομήθηκαν οι πέντε όροφοι.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα ερείπια γκρεμίστηκαν μέσα σε μια νύχτα και αφού προηγουμένως καλύφθηκε το εν λόγω οικόπεδο με τρόπο που να μην φαίνεται τίποτα.

Άτακτη χρεοκοπία "βλέπει" για την Ελλάδα ο Fitch

Με μια ελληνική χρεοκοπία να θεωρείται ήδη ορατή στον ορίζοντα, το πώς θα διαμορφωθούν τα τιτλοποιημένα προϊόντα της Ελλάδας, εξαρτάται από τον τύπο της χρεοκοπίας, σύμφωνα με την Fitch Ratings.
Ο οίκος επισημαίνει, ότι η Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα διασφαλίζει ένα σύστημα πληρωμών.
Ωστόσο, μια άτακτη χρεοκοπία, η οποία μπορεί να καταλήξει και σε έξοδο από την ευρωζώνη, δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως, και μπορεί να καταλήξει σε πιο επιζήμια αποτελέσματα για τα ελληνικά τιτλοποιημένα προϊόντα.

Το παραδέχθηκε! Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν απολυθεί 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι!

- Αφορά τους πάντες! 'Eνστολους, εκπαιδευτικούς, τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.α.
- Επίσης ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ το γεγονός ότι: 150.000 θα έχουν φύγει έως το τέλος του 2015
- Απολύονται και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ από την περικοπή 440 εκατομμυρίων που ζήτησε η Τρόικα
- Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Ρέππας δηλώνει αντίθετος με τις "τυφλές απολύσεις" και υποστηρίζει ότι όλα τέθηκαν πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή!

Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα.

Όλος ο κόσμος περιμένει τις κρίσιμες συναντήσεις της Αθήνας

CNBC : «Χαοτικό ξεκίνημα εβδομάδας για την Ελλάδα» (δείτε εδώ: http://www.cnbc.com)

BLOOMBERG: «Η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού, μιαν ανάσα από την χρεοκοπία» (δείτε εδώ: http://www.bloomberg.com)

Wall Street journal: «Η Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στη συμφωνία για τη διάσωσή της».

Marketwatch: «Η Ελλάδα πιέζει τις αγορές».
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δημοσιεύματα των κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης που τις τελευταίες ώρες έχουν αναδείξει την Ελλάδα και τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που αναπόφευκτα θα τη συνοδεύουν σε πρώτο θέμα της ειδησεογραφίας τους. Με τα περισσότερα δημοσιεύματα να εστιάζουν στη νέα καθυστέρηση, στη νέα αναβολή λήψης μιας τελικής απόφασης και να προχωρούν σε πληθώρα σεναρίων, πρωτίστως αρνητικών έως και … καταστροφολογικών!

Κι αύριο άνεμοι 9 μποφόρ και δυνατές βροχές Πρωτοφανείς καταιγίδες κτυπούν Δυτική Ελλάδα και Αττική

Στον «ύπνο» έπιασε η ξαφνική καταρρακτώδης βροχή χιλιάδες Αθηναίους που κινούνται αυτή την ώρα στους δρόμους, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει πάρει «φωτιά» από εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Η βροχή συνεχίζεται όπως και οι δυνατοί άνεμοι με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει. Η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε από τα νότια προάστια ενώ σταδιακά μεταφέρεται προς τα βόρεια.

Υπό κατάρρευση η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στην Κερύνεια

Από το delfinaki-sunset
 
Η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα βρίσκεται 28 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Κερύνειας και έλκει την ίδρυσή του από τον 5ο αιώνα μ.Χ. όταν σύμφωνα με την παράδοση δύο μοναχοί από τη Μικρά Ασία έφτασαν στη Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας κρατώντας μια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία ήταν κρυμμένο ένα κομμάτι από το δάκτυλο του Αγίου. Η εικόνα και το μέρος του λειψάνου του Αγίου έγιναν αιτία για πολλά θαύματα στους πιστούς της περιοχής, οι οποίοι ως ένδειξη σεβασμού, έκτισαν πρώτα Ναό και ύστερα μοναστήρι προς τιμήν του.
Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας η Μονή ανακαινίστηκε από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρύσανθο και απέκτησε διώροφο συγκρότημα στα νότια και δυτικά, σε συνεχόμενες τοξοστοιχίες και στους δύο ορόφους για να ικανοποιήσει τόσο τις ανάγκες των μοναχών όσο και της Μητρόπολης Κυρηνείας, η οποία είχε εδώ την έδρα της μέχρι το 1917.

«Το εργατικό εισόδημα στο εκτελεστικό απόσπασμα»


Του Θεοδώρου Κουτρούκη
 Επικ. Καθηγητή Παν/μιου Αιγαίου 

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόϊκα κυοφορούν δραματικές μεταβολές στην πολιτική μισθών και εισοδημάτων.
Ας γίνει κρυστάλλινο: Η λεγόμενη διελκυστίνδα για τον 13ο και 14ο μισθό είναι συμβολική και αποπροσανατολιστική. Το κρίσιμο διακύβευμα είναι το συνολικό ετήσιο εισόδημα των μισθωτών. Τυχόν διάσωση των δώρων Χριστουγέννων και του Πάσχα θα έχει αξία μόνο για επικοινωνιακές πιρουέτες και για επίδειξη υποτιθέμενων επιτυχιών από οιονεί «ηρωικούς διαπραγματευτές», όταν το πέραν του βασικού μισθού τμήμα των αποδοχών που είναι και το μεγαλύτερο (επιδόματα, μισθολογική ωρίμανση, λοιπές παροχές) θα κουρεύεται «με την ψιλή».
Η κατάργηση της μετενέργειας (ιδίως η άρση της αυτόματης ενσωμάτωσης των όρων των συλλογικών συμβάσεων που εκπνέουν στις ατομικές συμβάσεις εργασίας) και η μετατροπή της διαιτησίας σε εκούσια (και μάλιστα σε μια εποχή που τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο) θα αποτελέσουν την τελευταία πράξη του δράματος, ακόμη κι αν -υποθετικά- θεσμοθετηθεί και 15ος μισθός. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση ευεπίφορων στη μυθολογία ψηφοφόρων.

Η φιλική αναφορά

Του Νίκου Λυγερού

-Γιατί ο Δάσκαλος δεν έγραψε τίποτα για τον Μελιδόνη;
-Θα υπάρχει λόγος.
-Και αυτό σου αρκεί;
-Όχι, αλλά προσπαθώ να καταλάβω.
-Κι εγώ.
-Γιατί πιστεύετε ότι έπρεπε;
-Διότι, ήταν γνώστης της τουρκικής γλώσσας.
-Παράξενο επιχείρημα.

Η επανάσταση με τα λόγια των μικρών-Νά' τανε και το 22


Του Νίκου Λυγερού
Η επανάσταση με τα λόγια των μικρών


Αμαλία: Κυρία, κυρία, θα μας πείτε ποιoς ήταν ο Αφεντούλιεφ;
Μαρία: Ναι, ποιος είναι ο Μιχαήλ Κομνηνός;
Άλκης: Γιατί θέλετε να μάθετε γι’ αυτόν;
Αναστάσης: Διαβάσαμε ότι ήταν ο Αρχιστράτηγος της Κρήτης.
Άγγελος: Αυτό το διάβασα κι εγώ!
Ανδρέας: Και λοιπόν, τι άλλο διαβάσατε;
Γιάννης: Αυτός δεν έγραψε μια προκήρυξη το 1822.

Για τους δέκα γέρους μας, μωρέ!

Του Νίκου Λυγερού

Οι άντρες των Ανωγείων ήταν στη μάχη της Μεσάρας. Τότε, ο Σερίφ Πασάς θέλησε να χτυπήσει τα Ανώγεια, διότι είχαν γίνει το κέντρο των αγωνιστών. Έτσι, ανέβηκε με δύο χιλιάδες πολεμιστές κι έφτασε από το χωρίο Γωνιές. Για καλή τους τύχη τα γυναικόπαιδα είχαν βρει καταφύγιο στον Ψηλορείτη. Είχαν μείνει όμως οι δέκα γέροι μας που δεν θέλησαν να εγκαταλείψουν το χωριό μας. Όταν έφτασε στα Ανώγεια ο Σερίφ Πασάς κι είδε μόνο τους ηλικιωμένους ανωγειανούς εκνευρίστηκε. Είχε φέρει δυο χιλιάδες για δέκα ανθρώπους. Τους ανέκρινε και του απάντησαν.

ΑΟΖ: Από το Δίκαιο στην Επανάσταση της θάλασσας

Του Νίκου Λυγερού

Το πλαίσιο της ΑΟΖ είναι καθορισμένο από το Δίκαιο της θάλασσας και από το 1982. Κι όμως περιμέναμε χρόνια για να μετατρέψουμε αυτό το πλαίσιο σε πεδίο τουλάχιστον για τον ελληνισμό μέσω της θέσπισης της Κύπρου το 2004. Κι αυτό μετασχηματίσθηκε σε πεδίο δράσης με τις γεωτρήσεις το 2011 και με την ανακάλυψη του πλούτου του κοιτάσματος Αφροδίτη. Τώρα με το θέμα των αγωγών, το όλο θέμα θα γίνει πεδίο μάχης, λόγω του οικονομικού χαρακτήρα του. Κατά συνέπεια, θέλουμε δεν θέλουμε, το 2012 θα διαχειριστούμε την κρίση, διότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Στην πραγματικότητα, το θέμα της ΑΟΖ θα μπει σε μία νέα φάση. Αυτή θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε: Επανάσταση της θάλασσας. Βέβαια, υπάρχουν ακόμα και δικοί μας που δεν πιστεύουν σε αυτή την λύση για διάφορους και πολλούς λόγους, όπως και τότε με την Επανάσταση του 1821. Υπάρχουν όμως και πολλοί δικοί μας που έχουν κατανοήσει πλέον ότι το Δίκαιο που δεν διεκδικείς, το χάνεις. Και το θέμα της ΑΟΖ είναι πια ξεκάθαρο στους περισσότερους.

Έτσι θα αναταχθεί η Ελλάδα όπως έδειξε ο Κολοκοτρώνης

Πριν απο 179 χρονια οι νενεκοι και οι λογιστες φυλακισαν τον Γερο του Μωρια παροτι αυτος ελεγε οτι «οι Ελληνες ακομα και στους Θεους ορθιοι μιλανε».

Έτσι θα αναταχθεί η Ελλάδα όπως έδειξε ο Κολοκοτρώνης

«Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί.
Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή.
Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί.
Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί»
Περικλής Γιαννόπουλος

Μεγαλύτερη ήττα δεν είναι άλλη από την παρακμή. Η παρακμή φέρνει το προσκύνημα και την υπηρέτηση κάθε εχθρού είτε είναι αυτός εσωτερικός, είτε είναι εξωτερικός. Το προσκύνημα φέρνει ανελευθερία και συνιστά δουλία. Αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη ατιμασία για το Ελληνικό Έθνος με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συνεδριάζουν για να ξανακάνουν πάλι υπερήφανη την Ελλάδα και τον λαό. Ψάχνουν κούφιες λέξεις για να μας πείσουν ότι θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπειά μας θυσιάζοντας πολλά και περισώζοντας ελάχιστα.

Τελεσίγραφο από Μέρκελ-Σαρκοζί «Χωρίς συμφωνία δεν έχει άλλα λεφτά… »

Με την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε όλα τα μέτωπα ξεκίνησε η εβδομάδα.

Η συνάντηση των δύο κορυφαίων Ευρωπαίων ηγετών, του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας Καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ, στο Παρίσι, παρουσία μάλιστα των βασικών υπουργών των δύο κυβερνήσεων, είχε ως κύριο θέμα της ατζέντας το «ελληνικό ζήτημα», με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα, την πίεση να λυθεί «μια και καλή», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά και ενόψει της προγραμματισμένης για την Τετάρτη συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου θα πρέπει να υπάρχει προς έγκριση μια τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Πλήρης απορρύθμιση με την κατάργηση και της μετενέργειας Βόμβα για τους εργαζόμενους η μείωση του κατώτερου μισθού

Σε ελευθερη πτώση οδηγούνται οι μισθοί από την συρρίκνωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση της 6μηνης μετενεργειας που επιβάλλει η Τρόικα, σε ποσοστό της τάξης του 20% 
Η πτώση του βασικού μισθού θα συμπαρασύρει το επιδομα ανεργίας , οικογενειακά επιδόματα , υπερωρίες αλλά και το ύψος των συντάξεων ενώ στην πρέσα θα μπούν και οι υψηλότεροι μισθοί που έως σήμερα ορίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο - εργατολόγο κ. Τάσο Πετρόπουλο "η κατάργηση της μετενέργειας και η απαξίωση του ΟΜΕΔ δε θα αλλάζουν δραματικά το κλιμα που ήδη επικρατεί στην αγορά εργασίας η οποία έχει κατακλυστεί από ατομικές συμβάσεις και ελαστικές μορφές απασχόλησης . Η επιμονή της Τρόικας για γενικευμένη εφαρμογή του νόμου θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της αγοράς και θα οδηγήσει σε ταχύτερη μείωση των αποδοχών "

24ωρης Γενική Απεργία αύριο από ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ(Βίντεο)



Οριστικοποιήθηκε η απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμηνύουν ότι «αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί». Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

«Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για ωμό κοινωνικό εκβιασμό καθώς ολόκληρος ο λαός απειλείται με πτώχευση ούτως ή άλλως», τόνισε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι το περιτύλιγμα. Στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να μειώσουν κατά 20-30% τους μισθούς, επιπλέον των μειώσεων που έχουν ήδη γίνει και αυτό κανένας λαός δεν μπορεί να το δεχτεί».

Πάτρα: Την Τετάρτη ανοίγει τις πύλες της η Carnaval-Αrea στη λιμενική ζώνη Περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά μέτρα καρναβαλικής δράσης

Περισσότερα από 2.000 τετραγωνικά μέτρα καρναβαλικής δράσης, ένα παγοδρόμιο, ένα εντυπωσιακό καρουσέλ, μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για το Πατρινό Καρναβάλι με τη συμμετοχή 16 φωτογράφων, τρία ντοκιμαντέρ για το Πατρινό Καρναβάλι από τον Παναγιώτη Φαφούτη και κυρίως μια αίθουσα μαγική γεμάτη εντυπωσιακές δημιουργίες του Καρναβαλικού Συνεργείου δια χειρός του «πρωτομάστορα» Πέτρου Βρυώνη, με παραμορφωτικούς καθρέφτες, φιγούρες ντεκουπέ και μεγάλη σκηνή για caraoke …
Αυτές είναι κάποιες από τις θεματικές ενότητες και τα αριθμητικά στοιχεία της Carnaval-Αrea, του καρναβαλικού πολυχώρου που ξεκινά τη λειτουργία του την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα έχοντας την τιμή να φιλοξενεί δύο καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την εικαστική πλευρά του Καρναβαλιού, τον Δημήτρη Βούρτση και τον Γιώργο Μπογδανόπουλο.

Άρθρο του «Φ»: Να το σκεφτούν οι Βρετανοί

Από τον Ο Φιλελεύθερος

ΕΧΟΥΜΕπολλές φορές στο παρελθόν τονίσει την ανάγκη αλλαγής της στάσης μας, ως Κυπριακή Δημοκρατία, έναντι των Βρετανών. Δεδομένης της βρετανικής πολιτικής στο Κυπριακό, είναι σαφές πως δεν μπορεί με τη σημερινή τακτική της Λευκωσίας να αντιμετωπισθούν μεθοδεύσεις και να αποφευχθούν τρικλοποδιές. Για χρόνια επικρατεί η λογική στους εκάστοτε κυβερνώντες -με εξαιρέσεις φυσικά- ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε δεύτερο μέτωπο. Αυτή είναι μια φτηνή δικαιολογία που δεν συνδέεται με την πραγματικότητα. Συνδέεται με την ατολμία και την αδυναμία να αντιμετωπισθούν οι βρετανικές μεθοδεύσεις.
Παρακολουθήσαμετην τελευταία περίοδο τους Βρετανούς να ανασύρουν από τα συρτάρια τους τον μπαμπούλα αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από την Κύπρο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό τους επόμενους λίγους μήνες. Η θέση αυτή διατυπώθηκε πολλές φορές και πρόσφατα από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της χώρας αυτής στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Παρακολουθούμε από κοντά τους Βρετανούς (το Φόρεϊν Όφις) να διαμορφώνουν στο παρασκήνιο συνθήκες επιβολής στο Κυπριακό.

Επικριτικός ο Έρογλου εναντίον της ε/κ πλευράς για το Κυπριακό



Λευκωσία: Την ε/κ πλευρά για έλλειψη βούλησης ως προς τη λύση του Κυπριακού κατηγόρησε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου.

Εργαζόμαστε σκληρά για τη λύση αυτού του προβλήματος, αλλά η απέναντι πλευρά δεν έχει τέτοια ανησυχία, υποστήριξε μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης σήμερα με το ''επιμελητήριο καταστηματαρχών και επαγγελματιών''. Γι αυτό ούτε προετοιμάζει τους Ε/κ για συμφωνία, αλλά και μπορεί να απορρίψει κάθε πρότασή μας για να μην υπάρξει συμφωνία, πρόσθεσε.

Επιστροφή στα κέρδη για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Επιστροφή στα κέρδη καταγράφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, έπειτα από τις μεγάλες απώλειες της Παρασκευής και παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί για το τι δέον γενέσθαι στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:00) βρισκόταν στις 344,13 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,87%. Ελαφρώς μικρότερη άνοδος για τον Δείκτη FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 120,96 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 3,70%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών άγγιζε το ένα εκατομμύριο ευρώ (0,99 εκατ.)

Επιφυλακτικός για τις 800 μονάδες ο ΓΔ - υψηλά ποσοστιαία κέρδη στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τις 800 μονάδες επιχειρεί να κινηθεί εκ νέου τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, με ώθηση από το νέο «άλμα» των τραπεζών. Την τραπεζική άνοδο πυροδοτεί η διαφαινόμενη συμφωνία για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης η οποία, από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, δείχνει να προκρίνει μία λύση που δεν θα συνεπάγεται «κρατικοποίηση».

Οι μετοχές των Alpha Bank, Τ.Τ. και Τρ. Πειραιώς βρίσκονται στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20, ενισχυμένες σε διψήφια ποσοστά, ενώ ακολουθεί η ΕΤΕ που νωρίτερα βρέθηκε να διαπραγματεύεται έως τα 2,87 ευρώ (+12,55%).

Σε αρνητικό έδαφος, με απώλειες 0,79% και 0,41% βρίσκονται στον FTSE20 μόνο οι τίτλοι των ΔΕΗ και ΟΠΑΠ στα 3,75 και 7,22 ευρώ αντίστοιχα.

«Η παράταση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικας για την δανειακή σύμβαση αναμένεται να διατηρήσει την νευρικότητα και το κλίμα μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά, κρατώντας σε εγρήγορση τα αντανακλαστικά των εμπλεκομένων» σχολιάζει σήμερα στο πρωινό της report η Beta Securities. 

Άνοιξε το Τριώδιο!!!

Από τα Τα Ανήλια
 
Αγγέλω μ' κραίν' η μάνα σου
δεν ξέρω τι σε θέλει.
Σε θέλ' Αγγέλω μ' για νερό
να πας στα παλικάρια.

Τα παλικάρια κι αν διψούν
στη βρύσ' να παν' να πιούνε
κι εγώ θα πάω για κέντισμα
με τ'άλλα τα κορίτσια."

Ανοίγει το Τριώδιο με το γιόρτασμα των τριών εβδομάδων και τους οδηγεί ολόισια στην εβδομάδα της Προφανής, της Κρεατινής με την Τσικνοπέμπτη και στην εβδομάδα της Τυρηνής, που θα την ακούσεις και "μακαρωνού", απ'το στόμα του λαού μας. Την Κρεατινή, από μερικούς τσοπάνηδες, θα την ακούσεις και "συγκόκκαλη". Αυτός ο μήνας πάλι, καθώς διαβαίνει μέρα με τη μέρα και μαζεύει ο καιρός, φέρνει και τις τελευταίες Αποκριές με την Καθαρή Δευτέρα ή Καθαροδευτέρα."

Γλυκά ροδοπέταλα του Ν. Λυγερού

Γλυκά ροδοπέταλα του Ν. Λυγερού
Ερμηνεία: Κείρα Σταμπολίδου

Οι τελευταίοι σκλάβοι μας

Του Νίκου Λυγερού

-Ως εδώ ήταν !
-Τι έγινε;
-Το απαράδεκτο.
-Πες μας, δεν ξέρουμε τίποτα.
-Ένας Τούρκος έφιππος βρήκε ένα δικό μας πάνω στο άλογο.
-Και τι έκανε ο δικός μας;
-Κατέβηκε για να δείξει υποταγή.
-Δεν έπρεπε.
-Το ξέρω.

Η Τουρκία και η Παρεξήγηση

                                                                         Ν. Λυγερός
                                              Μετάφραση από τα γαλλικά Βίκυ Τσατσαμπά


Εφόσον κάποιοι έχουν δυσκολία να αντιληφθούν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή για την ποινικοποίηση της άρνησης των αναγνωρισμένων από τη Γαλλία γενοκτονιών, σκεφτήκαμε ότι το θεατρικό έργο με τίτλο Η Παρεξήγηση του Albert Camus, θα μπορούσε να αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια σε αυτή την επίγνωση. Για να γίνει αυτό αρκεί ν’ αλλάξουμε τα ονόματα των χαρακτήρων προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποφύγουμε, αν τολμάμε να πούμε, τις παρεξηγήσεις. Έτσι ο χαρακτήρας της Martha αντιστοιχεί σε αυτόν του δήμιου, της Maria στην επιζήσασα, της μητέρας στην συνεργό, του Jan στο θύμα και του γέρου υπάλληλου στον αδιάφορο. Μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο, το παράλογο παίρνει ένα νόημα που δεν είναι ούτε ξεπερασμένο ούτε παρωχημένο, αλλά επίκαιρο. Βεβαίως, πολλοί από μας δεν γνωρίζουν αρκετά καλά το θεατρικό για να θυμηθούμε τις ατάκες των χαρακτήρων, έτσι έχουμε σκεφτεί ότι μερικές από αυτές πρέπει να υπενθυμιστούν . Αυτές ακολουθούν την σειρά του θεατρικού έργου.