Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΥΓΕΙΑ: Το πάρτυ σπατάλης συνεχίζεται ξεδιάντροπα…


Της Νατάσας Ράγιου

Πότε και πώς θα σταματήσει επιτέλους το πάρτυ απίστευτης σπατάλης στο χώρο της υγείας;

   ΚΑΙΝΕ την Ελλάδα  οι διαπιστώσεις της έκθεσης HEALTH DATA 2010, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που έδωσε στη δημοσιότητα η Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ) την 17-01-2012. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι :
      -Είμαστε η τρίτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό μαγνητικών τομογραφιών κατ΄ αναλογία πληθυσμού, μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία…
      -Η πέμπτη χώρα στους αξονικούς τομογράφους  μετά τις ΗΠΑ,  Ιαπωνία,  Αυστραλία και  Νότια Κορέα…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Ν.ΒΥΣΣΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο άγαλμα “Καραθεοδωρή” στη Νέα Βύσσα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί.
Η κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή την προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα, για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του “φράχτη” στο χερσαίο τμήμα των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας, στην περιοχή της Βύσσας.

Κρίσιμες ώρες

Του Νίκου Λυγερού

Δεν αρκεί πια να λέμε στο λαό μας ότι περνάμε δύσκολες στιγμές, διότι δεν είναι πια στιγμές. Δεν αρκεί πια να λέμε ότι πρέπει να αντέξει, διότι δεν βλέπει το όραμα. Ακόμα και οι μαχητές θέλουν να ξέρουν ποιος είναι ο στόχος, ποιος είναι ο σκοπός. Και οι φοιτητές δεν ξέρουν πια σε ποιο τομέα να σπουδάσουν, διότι όλοι τους εξηγούν ότι είναι δύσκολα τα πάντα λόγω κρίσης. Ποιος μπορεί όμως να κοροϊδέψει τους πιο έξυπνους, αυτούς που βλέπουν ότι η κρίση αποτελεί την τέλεια λύση για την αποτροπή κάθε ενθουσιασμού εκ μέρους του λαού μας, της νεολαίας μας. Με τις κοινωνίες της ευτυχίας να καταρρέουν, έχουμε την εντύπωση, κι αν δεν την έχουμε μας την δίνουν οι άλλοι, ότι δεν υπάρχει λύση. Βέβαια, εξακολουθούν να μας εξηγούν ότι υπάρχει ελπίδα, αλλά αυτό το κάνουν μόνο και μόνο για να μη γίνει καμιά λαϊκή εξέγερση. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Και όποιοι δεν έχουν σοβαρές γνώσεις σε έναν τομέα είναι καταδικασμένοι να ακούσουν κάποιους ειδικούς που τους καθηλώνουν και τους πείθουν για να μην κάνουν τίποτα.

Νίκος Λυγερός - Nikola Tesla


                                                         Ομιλία του κύριου Νίκου Λυγερού
                                                           στη Λυόν για τον Nikola Tesla

"Θα βάλετε επίτροπο",επιμένει η Γερμανία! Ψάχνουν για Έλληνα ...να πάρει τη θέση!!!



Δικό της «Επίτροπο λιτότητας» με διευρυμένες αρμοδιότητες και υποχρέωση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος κάνει, επίσης, λόγο για «ανυπολόγιστο οικονομικό και πολιτικό κόστος» από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

   
Ο κ. Αλτμάιερ, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» εμφανίζεται να συμφωνεί απολύτως με την ιδέα του ορισμού ενός «Επιτρόπου», ο οποίος θα παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει από πόλεμο μεταξύ φτωχών»Να αλλάξει όνομα η Ελλάδα για να κάνει μια νέα αρχή, ζητά σε συνέντευξή του στη Bild o ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης

Για τον κίνδυνο ενός πολέμου μεταξύ των «φτωχών» στην Ελλάδα προειδοποιεί ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Ο κ. Χατζημαρκάκης προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών, απορρίπτει την (γερμανική) ιδέα περί επιτρόπου στην Ελλάδα ενώ εισηγείται την αλλαγή της ονομασίας της Ελλάδας στις άλλες γλώσσες σε «Hellas» προκειμένου η χώρα να κάνει, όπως λέει, μια νέα αρχή με καινούργια εικόνα.

«Το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρωπαϊκή τραγωδία» αναφέρει ο ευρωβουλευτής, σημειώνει ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ υπάρχουν ήδη 30.000 άστεγοι.

Πέντε γερμανοί βουλευτές ζητούν συγγνώμη απο τους Έλληνες

Η πρόταση για επιβολή ευρωπαίου επιτρόπου στην Αθήνα δεν προκάλεσε σάλο μόνο στην Αθήνα αλλά και στο εσωτερικό της ίδια της Γερμανίας.

Πέντε βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αντίθεσή τους και ζητούν συγγνώμη απο τους Ελληνες μέσω της εφημερίδας Καθημερινή .

Ενας απο αυτούς, ο Ερβιν Λότερ, των "Ελεύθερων Δημοκρατών" σε ανοικτή του επιστολή προς τον ελληνικό λαό, που δημοσίεύει η Καθημερινή  ζητά συγνώμη εκ μέρους των συμπατριωτών του "για τον εκνευρισμό, την οργή και τα πλήγματα που προκλήθηκαν από την πρόταση περί επιτρόπου".

Κινδυνεύει η «Κοιμωμένη» (και τα άλλα γλυπτά)

Εδώ «συναντώνται» οι σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της πολιτικής και του πνεύματος: Ήρωες της Επανάστασης του 1821, εθνικοί ευεργέτες, πολιτικοί που διαμόρφωσαν τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος, αλλά και σπουδαίες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες, «αναπαύονται» στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Μία υπαίθρια γλυπτοθήκη που σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων σε κίνδυνο για το 2012 του προγράμματος «Watch» του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (World Monuments Fund). Ο κατάλογος των μνημείων του προγράμματος «Watch» σκοπό έχει να στρέψει το ενδιαφέρον δωρητών και χορηγών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποια σημαντικά μνημεία.

Επτά νεκροί στην Ιταλία

Τους επτά έφτασαν οι νεκροί στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη.

Γυναίκα, 46 ετών, έχασε τη ζωή της στο Αβελλίνο της Κάτω Ιταλίας, όταν η οροφή του θερμοκηπίου, στο οποίο βρισκόταν, υποχώρησε στο βάρος του χιονιού, καταπλακώνοντάς την. Ένας άνδρας, 34 χρόνων, στη Λ' Άκουϊλα, πέθανε μέσα στο αυτοκίνητό του (όπου είχε μείνει παγιδευμένος, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης) εξαιτίας αναθυμιάσεων μονοξειδίου του άνθρακα. Ένας 68χρονος στην Ιζέρνια της κεντρικής Ιταλίας υπέστη καρδιακή προσβολή στο αυτοκίνητό του και ο θάνατός του αποδίδεται στην ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία.

Ζητούν ακόμη πιο επαχθή μέτρα - Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση Η Τρόικα οδηγεί σε αδιέξοδο την Αθήνα!

«Στον τοίχο» βρίσκονται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της Τρόικας με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Τρόικα επιμένει στις απαιτήσεις της τα τέσσερα βασικά θέματα: κατώτατος μισθός, δώρα, μετενέργεια και ασφαλιστικές εισφορές.
Οι πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης θα συναντηθούν με τον κ. Παπαδήμο την Κυριακή να συζητήσουν τα νέα δεδομένα και πιθανώς να λάβουν και αποφάσεις, μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν λίγο πριν το ραντεβού τους. Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συμμετέχει επίσης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα τους ενημερώσει για τις διαπραγματεύσεις. 

Πρώτα με Τρόικα ο Παπαδήμος, μετά με τους πολιτικούς αρχηγούς Η πιο δραματική μέρα της Ελλάδας

Νέα συνάντηση έχει με την Τρόικα από τις 13.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να περισωθεί ό, τι είναι δυνατό να περισωθεί στα εργασιακά, αφού οι ελεγκτές επιμένουν σε ιδιαίτερα επαχθή μέτρα, όπως η πειρκοπή του κατώτερου και του 13ου και 14ου μισθού καθώς και η περικοπή κατά 35% των επικουρικών συντάξεων.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Πρώτο Θέμα στην έντυπη έκδοση, οι ελεγκτές έχουν αξιώσει να ελέγχουν οι ίδιοι την διαδικασία των απολύσεων στο δημόσιο.

Πόλεμος νεύρων στην Ελλάδα για επίτροπο και δραχμή

Την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη δείχνουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί σύμφωνα με τη Bild. Επανέρχεται στα της δραχμής η Μ. Δαμανάκη, «ξαναζεσταίνουν» τον επίτροπο οι Χριστιανοδημοκράτες στο Βερολίνο.

Στο κυριακάτικο φύλλο της η «Bild» δημοσιεύει δημοσκόπηση της εταιρείας «Emnid» σύμφωνα με την οποία ποσοστό 53% των Γερμανών, , θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα για το ευρώ αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και επέστρεφε στη δραχμή. Αντίθετη γνώμη έχει το 34% των ερωτηθέντων.

Και μην ξεχάσετε να έρθετε για το χαράτσι . . .

Από το ilialive
 
Η φωτογραφία απεικονίζει ένα από τα νέα μοντέλα πισίνων που απέκτησαν οι κάτοικοι στην Ηλεία. "Δώρο Θεού" θα είπαν κάποιοι... Και επειδή είμαστε hi society νομός και αεράτοι,
μην ξεχάσετε να έρθετε τη Δευτέρα πρωί - πρωί να πάρετε το χαράτσι και παντώς είδους χαράτσι... Μην το ξεχάσετε...
 

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου-Απομάκρυναν με βάρκες και ελικόπτερα εγκλωβισμένους Η διάσωση μάνας και παιδιών στον ποταμό Ενιππέα (Βίντεο)

Εκκενώνεται και μάλιστα άμεσα - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - το νοσοκομείο Πύργου, που πλημμύρισε από το οκτάωρο σφοδρής βροχόπτωσης τα ξημερώματα της
Κυριακής. Το πως και το γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση για το στολίδι της Υγείας που εγκαινιάστηκε το 2004, δεν είναι της παρούσης να το θίξουμε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές άμεσα θα ξεκινήσει η μεταφορά των ασθενών προς τα γειτονικά νοσοκομεία της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, της Πάτρας, καθώς το δεύτερο υπόγειο που βρίσκεται όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που ρυθμίζει πλήρως τις λειτουργίες του νοσοκομείου.
Νερά έχουν περάσει και στο πρώτο υπόγειο που από κάποιες πλευρές του κτιρίου είναι σαν ισόγειο.

Βιβλική καταστροφή στην κεντρική Ηλεία - Νεκρή 80χρονη από πνιγμό - μεγάλες πλημμύρες σε Πύργο, παραποτάμιες περιοχές και δεκάδες χωριά (Bίντεο)

Τραγική είναι η κατάσταση τις τελευταίες ώρες στον Πύργο. Η καταιγίδα διαρκείας που ξέσπασε τα μεσάνυχτα έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην πόλη και στα περίχωρα
με το νερό της βροχής να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τα εβδομήντα εκατοστά σε διαμερίσματα μέσα στην πόλη. Σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, μια απέραντη λίμνη είναι οι εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικούς σταθμού του ΟΣΕ και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέγεθος της καταστροφής.
Ακόμα και το πρώτο φως της ημέρας δεν θα αποκαλύψει πλήρως τι έχει συμβεί. Το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε με σαφήνεια βάση των στοιχείων του Θοδωρή Κονδύλη, πως ο Πύργος ζει την σφοδρότερη καταιγίδα στο νομό τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.