Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή "Casus Belli" με τη Δήμητρα Αλεξάκη
Κανάλι 10
Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ν.Λυγερός "H ΑΟΖ ως οικονομική λύση"

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "H ΑΟΖ ως οικονομική λύση"
Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τιμούν Τούρκους που κατάκτησαν τη Θράκη! Γιορτές στην Κομοτηνή για το «Κουρμπάν Τεπέ»

Τιμούν Τούρκους που κατάκτησαν τη Θράκη!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb.gr

Κάτω από τη δουλική σιωπή των ελληνικών αρχών (υπουργείο Εξωτερικών, Νομαρχίες, Δήμοι) άρχισαν στην Κομοτηνή οι μυστικές προετοιμασίες της εκδήλωσης – γιορτής των τουρκόφωνων της Θράκης «Κουρμπάν Τεπέ» για την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης πριν από 7 αιώνες.
Πυρήνας προετοιμασίας των εκδηλώσεων αυτών που θα γίνουν στις 9 του Μάη στα χωρά Δαρμένη και Σκάλωμα της Κομοτηνής, είναι ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη και οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι.
Εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη διεθνή θέση της Ελλάδας, οι διοργανωτές της ανθελληνικής αυτής εκδήλωσης θα φέρουν στα δύο χωριά τον προσεχή Μάιο που θα γίνουν οι θορυβώδεις αυτές εκδηλώσεις, Τούρκους υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς παράγοντες από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα για λίγα κρεμμύδια και πατάτες

«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα για λίγα κρεμμύδια και πατάτες
Από τις 6:00 το πρωί έστησαν στην πλατεία Συντάγματος μία αυτοσχέδια λαϊκή, όπου μοιράζουν δωρεάν λαχανικά προκειμένου να γνωρίσουν οι καταναλωτές τα άριστης ποιότητας, όπως υποστηρίζουν, προϊόντα τους.

Μέρκελ: «Αποτύχαμε πλήρως στην Ελλάδα!»

Μέρκελ: «Αποτύχαμε πλήρως στην Ελλάδα!»
Σε συνέντευξή της σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες ( Le Monde, Süddeutsche Zeitung, The Guardian, La Stampa, El Pais και Gazeta Wyborcza), η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας σε συνδυασμό με την επιβολή μέτρων λιτότητας «δεν δούλεψε» και έχει φέρει το ενιαίο νόμισμα στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Επίσης, η γερμανίδα καγκελάριος επέμεινε ότι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Στα πλαίσια αυτά, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης, στην οποία θα μεταβιβάζονται πολλές εθνικές εξουσίες, ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετατροπή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρώπης.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά, η Άνγκελα Μέρκελ εγείρει αμφιβολίες για τη στρατηγική που επέλεξε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ατάκα - γρίφος Βενιζέλου στη Βουλή "Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί..."

Με περίεργη στιχομυθία μεταξύ Βενιζέλου και Πετσάλνικου στο περιθώριο της επεισοδιακής ψηφοφορίας των άρθρων του πολυνομοσχεδίου η οποία δεν καταγράφηκε στα πρακτικά αλλά «πιάστηκε» από τα ανοικτά μικρόφωνα τροφοδότησε μια σειρά από σενάρια πολιτικής αστάθειας   που ήθελαν έως και παραίτηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του καταλόγου των ονομάτων των βουλευτών και όταν  όλα έδειχναν ότι καταψηφίζεται το άρθρο 29  ο κ. Βενιζέλους σηκώθηκε από τα υπουργικά έδρανα και ακούγεται να λέει «Δώστε μου το αποτέλεσμα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό να ξέρει τι θα κάνει, αν έχει την πλειοψηφία ή δεν την έχει».

Δημοσκόπηση-κόλαφος στο περιοδικό «Επίκαιρα» Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Σε κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται η δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που πρόκειται να δημοσιευθεί την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Το πάλαι ποτέ κραταιό κυβερνητικό κόμμα κατατάσσεται πέμπτο (!) στην πρόθεση ψήφου, πίσω όχι μόνο από τη ΝΔ, αλλά και από Δημοκρατική Αριστερά που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αλλά και από το  ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη και αν προσπαθήσει να συμμαχήσει με το ΛΑΟΣ ή το ΠΑΣΟΚ.

Κεραυνοί Αεροπαγίτη προς Λοβέρδο ...Ασχολήσου με τα νοσοκομεία και όχι με την Δικαιοσύνη .

Σκληρή επίθεση, που αγγίζει τα όρια του πολιτικού μανιφέστου, εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μέλος της Ενωσης Εισαγγελέων κ. Ρούσος Παπαδάκης εναντίον του πολιτικού συστήματος και ειδικά του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τις δηλώσεις περί «μακελειού αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

Αφορμή η απόφαση των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη να ζητήσουν την αποστολή της δικογραφίας για την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στη Βουλή.

Νέο τραπεζικό "ξέσπασμα" στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα απόι το capital.gr

Με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο των τελευταίων τριών μηνών ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο δείκτης των τραπεζών, ενώ με κέρδη και μια «ανάσα» από το υψηλό ημέρας έκλεισες και ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος μάλιστα διατήρησε θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Εντυπωσιακή υπήρξε η ημερήσια απόδοση για μεμονωμένους τραπεζικούς τίτλους, με ενδεικτικό το «άλμα» άνω του 20% που σημείωσαν οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank, ενώ με διψήφια ποσοστιαία κέρδη ακολούθησαν και οι μετοχές των Eurobank, ETE και Τ.Τ.

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει επικεντρωμένο στις διαπραγματεύσεις για το PSI, για τις οποίες εκφράζεται μεν προβληματισμός ως προς τις διαφορές που έχουν ανακύψει μεταξύ των μερών, κυρίως όσο γίνεται εμφανέστερη η διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Επιστροφή στα κέρδη για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη που αγγίζουν το 2,5% παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, επιστρέφοντας στις ανοδικές συνεδριάσεις. Ωθούμενος από τα κέρδη στις τράπεζες, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 2,48% κλείνοντας στις 284,36 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ανήλθε στις 101,20 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 2,43%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 1,15 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε νευρικά και εισήλθε σε μια πτωτική πορεία, που είδε τον Δείκτη να κατέρχεται στο χαμηλό της ημέρας (275 μονάδες). Στη συνέχεια με την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο Γενικός Δείκτης ωθήθηκε σε ανοδική τροχιά, που συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίας. Στο ψηλό της ημέρας ο Δείκτης ξεπέρασε ελαφρώς τις 286 μονάδες.