Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μάχη στον Έβρο - Ένας Τούρκος τραυματίας, δύο αιχμάλωτοι


Με μαζικές ριπές απέτρεψαν στρατιώτες και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο έναν Τούρκο δουλέμπορο να αφήσει στην ελληνική όχθη το εμπόρευμά του: Τον τραυμάτισαν στο πόδι, αφού προηγουμένως ο σκληρός δουλέμπορος (είχε πυροβολήσει πολλές φορές στο παρελθόν κατά των Ελλήνων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων) άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον τους. 
Τελικά η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψή του.     
Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής και παρακολουθούσαν με θερμικές κάμερες τις κινήσεις από την τουρκική πλευρά. 

Ετοιμάζουν παρέλαση με ...προσκλήσεις (!!!) την 25η Μαρτίου για να αποφύγουν αντιδράσεις!



Έχει …χαθεί η μπάλα στη κυβέρνηση! Η χώρα καταρρέει και αυτό που τους απασχολεί είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και οι αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν από το κόσμο! Τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου φαίνεται ότι …πόνεσαν πολύ και τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου …παίρνει τα μέτρα της!!!

Με έγγραφό της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, δύο μήνες πριν από τη παρέλαση (!) καθορίζονται πόσα και ποια άτομα θα βρεθούν στη παρέλαση!Οκτακόσια άτομα με ονομαστικές (!!!) προσκλήσεις θα κάθονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων!

Σε 70 ημέρες η ελληνική χρεοκοπία με ευρώ στις 1.530 δραχμές

  
Δεδομένη θεωρούν αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος, αλλά και επενδυτικών οίκων, όχι μόνο την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και τη σημαντική υποτίμηση του νομίσματος της Ελλάδας, όπως και αν θα λέγεται αυτό.
Eκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο αλλά και των Sunday Times που αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .
Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες,θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ. Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή,επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου".

Δηλώσεις Πετσάλνικου με νόημα "Ποτέ μην λες ποτέ" για τον Παπανδρέου...

«Ποτέ μην λες ποτέ»! Με αυτή την φράση ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος απαντώντας σε δημοσιογράφους που ζήτησαν την άποψή του για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πετσάλνικος, που τοποθετείται στον στενό πυρήνα των «προεδρικών», επιχείρησε να τροφοδοτήσει ακόμα περισσότερο τα σενάρια που καθιστούν πιθανή την παραμονή του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία του κόμματος αν και ο ίδιος δήλωσε στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος ότι θα αποχωρήσει και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο επισήμανε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσει τις διαθέσεις του κ. Παπανδρέου» αν και εκτίμησε πως «δεν θα ήταν αρνητικό για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

Δεν πέρασε από την Βουλή το ξεπούλημα των air bus

Δεν πέρασε από την Βουλή το ξεπούλημα των air bus
Δεν πέρασε η «προσπάθεια κάθαρσης» που επιχείρησε η κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του ξεπουλήματος των τεσσάρων κρατικών airbus καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να αποσύρει άρον – άρον την σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.
Να σημειωθεί ότι η απόσυρση της διάταξης δεν σημαίνει ότι το ξεπούλημα των αεροπλάνων δεν θα γίνει καθώς υπάρχει ήδη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα, οι υπουργοί της κυβέρνησης για να αποφύγουν τις τυχόν ποινικές ευθύνες από την σκανδαλώδη απόφαση να πωλήσουν και τα 4 σύγχρονα αεροσκάφη έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ προσπάθησαν να εντάξουν την πώληση σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

Είμαστε οι καλύτεροι... Είμαστε Έλληνες

Είμαστε οι καλύτεροι... Είμαστε Έλληνες
Από το newsbomb

Ότι ομορφότερο υπάρχει σήμερα στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αγώνα. Όλος ο Ελληνικός πολιτισμός, φορέας κάθε δίκαιου, κάθε ανθρώπινου και αληθινού είναι ζυμωμένος με μόχθο, με θυσία, με αγώνα.
Από τα σπάργανα του. Από τότε που η Γαία έδωσε τα μυστικά της Γεωργίας στα παιδιά της για να τα θρέψει, αλλά και να τα εκπολιτίσει.
Έτσι γεννήθηκε ο πολιτισμός. Η ίδρυση της Πόλεως δηλαδή που σηματοδοτούσε τη μόνιμη διαβίωση,την κληρονομιά της γνώσης από γενιά σε γενιά. Η λέξη έγινε ομιλία, η ομιλία γραφή, η γραφή ποίηση και λογοτεχνία. Τέχνη της δημιουργίας, τέχνη της αρμονικής συμβίωσης, της κοινωνίας. Οι γηγενείς όμως ποτέ δεν ξέχασαν τη μεγάλη Μητέρα. Την τιμούσαν πάντα στις παραδόσεις τους, στις μυσταγωγίες, στις τέχνες και τα γράμματα. Την είχαν στις ψυχές τους ως Πατρίδα, Πατρώα Γη. «ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ». Και η θυσία για την Πατρίδα, για τον κοινό πρόγονο, συνεχιζόταν στους αιώνες σαν μία κωδικοποιημένη τελετή, φτάνοντας μέχρι τον Σολωμό και τον Ηλιάκη.

Λογαριασμοί από χρυσάφι σε Προεδρία της Δημοκρατίας, Βουλή, και σε πολιτικά γραφεία



Ρεπορτάζ : Θάνος Κολοβός από το zougla

Υπέρογκοι λογαριασμοί, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δαπανήθηκαν το 2010 για τις ανάγκες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, της Βουλής, των πολιτικών γραφείων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr προκύπτει αλόγιστη σπατάλη, σε καιρούς αιματηρής λιτότητας, που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα.

Είναι οξύμωρο από τη μία να επιβάλλονται έκτακτοι φόροι για την αύξηση των εσόδων του κράτους και από την άλλη να σπαταλούνται υπέρογκα ποσά για τις τηλεπικοινωνίες.

Επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση στους πολίτες




Για μόλις μερικές εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να ενώσουν τις φωνές τους και να βροντοφωνάξουν για τα μέτρα αιματηρής λιτότητας, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα για μία νέα σειρά κινητοποιήσεων, η αστυνομία επέδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά και επενέβη, καταστέλλοντας την ειρηνική διαδήλωση.

Ρημάζει το ολυμπιακό ιππικό κέντρο



Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης συναντά κάποιος επισκεπτόμενος τις άλλοτε υπερσύγχρονες και καλύτερες ιππικές εγκαταστάσεις της Ευρώπης, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, που πληρώνουν ακόμη οι φορολογούμενοι.

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο τελεί υπό ολοκληρωτική καταστροφή λόγω της εγκαταλείψεώς του από το ίδιο το κράτος αλλά κυρίως εξαιτίας της Εταιρείας Eλληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Ε.Τ.Α.) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Ισίδωρος Κούβελος.

«Το σύστημα εξουσίας έχει σαπίσει και δηλητηριάζει το έθνος»

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

«Το σύστημα εξουσίας έχει σαπίσει. Είναι ένα απόστημα που δηλητηριάζει το σώμα του έθνους», προειδοποιεί με συνέντευξή του στην «Real news» ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης και επικεφαλής του μετώπου της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) Μίκης Θεοδωράκης. «Μοναδική λύση είναι να ξηλώσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες βαδίζει η χώρα, δηλαδή τη ζώνη εξάρτησης», τονίζει, επισημαίνοντας πως «το μόνο που μπορεί να κάνουν οι εκλογές είναι να αλλάξουν τον μηχανοδηγό και τη θέση των κομμάτων στα βαγόνια που ακολουθούν». Παράλληλα, κατηγορεί τον Λουκά Παπαδήμο ότι εξυπηρετεί τους ξένους.

Στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε -24οC!

Στην «κατάψυξη» η χώρα καθώς στα βορειοδυτικά καταγράφονται από το πρωί πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 16/1/2012 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι:

Φλώρινα -24οC
Καστοριά -11οC
Τρίπολη -9οC
Koζάνη -8οC
Κόνιτσα -8οC
Λάρισα -7οC
Αλεξανδρούπολη -3οC
Καλαμάτα -3οC
Βόλος -3οC

Ήδη "έφυγαν" οι 20.000, αλλά η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ λέει "OXI" 50.000 εντολές για διακοπή ρεύματος για το χαράτσι

Άρχισαν να αποστέλλονται οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης για χιλιάδες καταναλωτές που δεν εξόφλησαν τους λογαριασμούς που περιέχουν και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήδη έχουν εκδοθεί 50.000 εντολές, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος. Να μην υλοποιήσουν τις εντολές ζητά από τους τεχνικούς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θα αρχίσουν να εκτελούνται από σήμερα, Δευτέρα, κατά προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Πιέσεις και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α. εν αναμονή εξελίξεων στο PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με νευρικότητα και πτωτικές τάσεις αναμένει το Χρηματιστήριο της Αθήνας τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας-ιδιωτών πιστωτών για το PSI.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, με εξαίρεση τη μετοχή της Τιτάν, ενώ σε απώλειες έως 4,5% υποχρεώνεται ο δείκτης των τραπεζών, στη σύνθεση του οποίου τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς και ΕΤΕ.

«Το κλίμα φαίνεται να είναι αρνητικό μετά τις υποβαθμίσεις της S&P, μετά το κλείσιμο της Παρασκευή και την αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις του PSI+» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Η διακοπή των διαπραγματεύσεων για το PSI και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μελών της Ευρωζώνης με -μέχρι πρότινος- την υψηλότερη διαβάθμιση, μεταξύ αυτών και της Γαλλίας, αναμένεται να προσδώσουν μεγαλύτερη νευρικότητα στην σημερινή συνεδρίαση, σχολιάζει από την πλευρά της η Beta Securities. 

Σημαντικές ζημιές καταγράφει το Χρηματηστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικές ζημιές καταγράφει αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, κατά την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας.

Στις 13:04, ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν στις 262,57 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές σε ποσοστό 3,18%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 93,22 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 2,75%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα στα 386.650 ευρώ.