Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Η Μέρκελ στηρίζει το Γερμανό πρόεδρο των 500.000 ευρώ!



Η γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να τρέφει "υψηλή εκτίμηση" στο πρόσωπο του Κρίστιαν Βουλφ, δήλωσε εκπρόσωπός της χθες, παρά το ότι οι επικρίσεις στο πρόσωπό του συνεχίζονται δύο ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε συγγνώμη για το τηλεφώνημα με το οποίο αποπειράθηκε να εμποδίσει μια εφημερίδα να δημοσιεύσει άρθρο που τον έθιγε.

   

Ο σάλος σχετικά με τον Βουλφ, η σύγκρουση του οποίου με την εφημερίδα Bild άρχισε πριν από τρεις εβδομάδες, απειλεί να πλήξει και την ίδια την Μέρκελ, η οποία τον είχε προτείνει για το θώκο.

   

Νέο κόμμα στην Αλβανία διεκδικεί την μισή Ελλάδα!

Από την Ηγουμενίτσα έως τη Φλώρινα! Ιδρυτής του είναι ο αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης

Νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες, η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, που υπάρχει ως εθνικιστικός σύλλογος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά! Παράλληλα, σε αυτά τα μέρη, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, «αιμοσταγείς Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!  

Το ποντίκι μπήκε στη φάκα

Το ποντίκι μπήκε στη φάκα
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Τα κατάφεραν τελικά οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ελλάδας. Έβαλαν τη χώρα μας στη φάκα.
Αφού άνοιξαν τους τραπεζικούς κρουνούς τα τελευταία χρόνια να βρέχουν ευρώ για όλους μας (ναι, για όλους μας και μην θυμώνετε. Όταν παίρναμε με ένα τηλεφώνημα διακοπο-δάνεια για να πάμε μια βδομάδα στη Μύκονο ή για να πάρουμε τζιπ ή για να κάνουμε μία γκλαμουράτη δεξίωση στο γάμο μας, όταν ο μισθός μας ήταν ίσα – ίσα για να τα βγάλουμε πέρα, καλά ήταν;).Τώρα λοιπόν έρχονται και τα παίρνουν πίσω και με ληστρικά επιτόκια.
Έβαλαν το ποντίκι στη φάκα. Και του δίνουν τώρα ψίχουλα τροφής για να ζήσει κάνοντας επάνω του, το μεγαλύτερο παγκόσμιο πείραμα: Πώς οι ισχυρά οικονομικά χώρες μπορούν να αποκτήσουν αποικίες με δούλους, χωρίς πολέμους και αιματοχυσίες με θύματα τις μικρές και αδύνατες, αλλά πλούσιες χώρες.

Μας βάζουν το «μαχαίρι στο λαιμό»

Μας βάζουν το «μαχαίρι στο λαιμό»
Επιμέλεια Τάσος Ζάχος από το newsbomb

«Το μαχαίρι στον λαιμό θα μας βάλει η τρόικα για τους μισθούς».
Με αυτή την χαρακτηριστική φράση περιέγραψε την επικείμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου η γ.γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα σε συνέντευξη της σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Οι επιθεωρητές της ΕΕ , του ΔΝΤ και της ΕΚΤ καταφθάνουν στην Αθήνα με πλούσια ατζέντα και με την εντολή να επιδείξουν «μηδενική ανοχή» όσον αφορά τις δεσμεύσεις της χώρας μας για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης που φθάνει τα 89 δισ. ευρώ.
Εκείνες περίπου τις ημέρες υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα.
Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων θα είναι και ο πιο δύσκολος με την τρόικα να θέτει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέματα μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ, αλλά και ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού.

Η εξομολόγηση του Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη σήμερα στην λειτουργία για τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε εκκλησία στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου -όπως είπε ο ίδιος--βαπτίστηκε στα κρυφά τη σοβιετική εποχή.

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρακολούθησαν την λειτουργία των Χριστουγέννων, που, σύμφωνα με το παλαιό, Ιουλιανό ημερολόγιο που ακολουθεί η Ρωσία, τελείται τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου και στις 7 Ιανουαρίου που είναι αργία.

Νομιμοποιείται η μη καταβολή δεδουλευμένων... Δηλώστε μόνο όσα σας πλήρωσε ο εργοδότης σας!

Ειδική ρύθμιση  για να μη φορολογηθούν οι μισθοσυντήρητοι  για μισθούς που δεν έχουν  καν εισπράξει, φέρνει το υπουργείο  Οικονομικών, επισφραγίζοντας ουσιαστικά στην πράξη την μη καταβολή δεδουλευμένων  σε επιχειρήσεις που επικαλούνται προβλήματα λόγω ύφεσης.

Ενώ δηλαδή η κυβέρνηση  επιχειρεί παντί τρόπω να εισπράξει  από επιχειρήσεις και επαγγελματίες  όσα δεν εισέπραξε ποτέ, νομοθετεί  για το πώς θα δηλώσουν οι μισθωτοί στην εφορία τα ποσά που δεν εισέπραξαν!

Κρίσιμη διαπραγμάτευση στις 13 Ιανουαρίου για το PSI Η αγωνία κτυπάει “κόκκινο” για το ελληνικό χρέος

Σε ένα  πάρα πολύ  σκληρό παιχνίδι «Bras De Fer» μεταξύ IMF και IIF εδώ και 20 ημέρες εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για το ελληνικό  PSI(απομείωση του δημόσιου ελληνικού χρέους). Ένα παιχνίδι για πολύ  γερά νεύρα και δυνατούς παίχτες. Ένα παιχνίδι με επίκεντρο την ελληνική πλευρά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που δίνει μάχη με τον χρόνο κολλημένο κυριολεκτικά στο ακουστικό του και σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής του IIF Charles Dallara. Παλαιό φίλο και γνώριμο από προηγούμενες μεταξύ τους συνεργασίες,  ο οποίος τον ενημερώνει διαρκώς -πολλές φορές δυο και τρεις φορές την ημέρα - για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τα προβλήματα, τις δυσμενείς κατά περίπτωση εξελίξεις(αποχωρήσεις από τις διαπραγματεύσεις εκπροσώπων διαφόρων τραπεζικών fund όπως της Ισπανίας και άλλων που φαίνεται πως τελικά θα αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις πριν την ολοκλήρωσή τους με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει) αλλά και τις καθημερινές εντάσεις-μεταξύ IMF & IIF που επικρατούσαν μέχρι και το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, όταν ξαφνικά οι διαπραγματεύσεις φάνηκε προς στιγμή να  σημείωνουν μια ελάχιστη πρόοδο.

Αναπληρωτής Διευθυντής με 9.000 μισθό!!!

Τελικά κανείς δεν χάνεται... αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους...». Mε αυτή τη φράση οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Μία εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο 2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της Επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δεν διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Τσουνάμι στην Τήνο(Βίντεο)


Τεράστιο κύμα χτύπησε στο λιμάνι της Τήνου, παρασύροντας παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Κέρδη στην πρώτη εβδομάδα του 2012 για την Wall

Dow12.359,92-55,78 -0,45%  



  Nasdaq2.674,224,36 0,16%  

H Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι δείκτες της Wall παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ καθώς αναλυτές χαρακτηρίζουν τη βελτίωση της αγοράς εργασίας αναμενόμενη και οι ανησυχίες για την επίδραση της κρίσης στην Ευρωζώνη συνεχίζουν  να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σε επίπεδο εβδομάδας οι δείκτες κατέγραψαν  κέρδη με τον Dow να ενισχύεται 1,2%, τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 1,6% και τον Nasdaq 2,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για το μήνα Δεκέμβριο οι καταστάσεις μισθοδοσίας αυξήθηκαν κατά 200.000 με τον ιδιωτικό τομέα να προσθέτει 212.000 και το δημόσιο να εμφανίζει πτώση 12.000. Παράλληλα, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,5% -το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2009 – από 8,7% το Νοέμβριο για τον οποίο το ποσοστό αναθεωρήθηκε ανοδικά από 8,6%.

Τα στοιχεία για το Δεκέμβριο αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν αύξηση των καταστάσεων μισθοδοσίας κατά 155.000 και ποσοστό ανεργίας 8,7%.

Επίσης αναθεωρήθηκε η αύξηση στις θέσεις εργασίας για το Νοέμβριο από 120.000 σε 100.00 και για τον Οκτώβριο από 100.000 σε 112.000. Τέλος, το ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 4 σεντς στα 23,24 δολ.