Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (Bίντεο)


Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ στο defencenet.gr.
Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.
Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov

Φιλέλληνες Ευρωπαίοι ζητούν συμβολικά την Ελληνική υπηκοότητα!

decrease font size ''Για αλληλεγγύη, είμαι και εγώ Έλληνας''. Έτσι ονομάζεται μια γαλλική σελίδα στο blogspot η οποία ξεκίνησε ένα νέο κίνημα συμπαράστασης προς τη χώρα μας. (http://jesuisgrec.blogspot.com)
Αρκετοί Ευρωπαίοι φιλέλληνες, μετά τη σύνοδο των Καννών, έχουν καταθέσει αίτηση συμβολικά για απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας καταγγέλλοντας τη ''δικτατορία των αγορών'', που θέλει να τσακίσει έναν λαό που αντιστέκεται.
Η ιδέα για τη μαζική υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από την πόλη Νάντη της Γαλλίας και αποτυπώνεται σε ένα κείμενο που έχουν δημοσιεύσει οι εμπνευστές του κινήματος και κυκλοφορεί στο ίντερνετ, σε αρκετές μάλιστα γλώσσες.
Κοινό τους αίτημα: να λάβουν και την ελληνική υπηκοότητα ως μια έμπρακτη, συμβολική συμπαράσταση στους Έλληνες.

Οι χάρτες με το κοίτασμα - μαμούθ

του Παναγιώτη Σουρέλη από το newsbomb

Τα «χρυσά» μπλοκ της Κύπρου
Οι χάρτες με το κοίτασμα - μαμούθ
Χάρτες που καταγράφουν το κοίτασμα των 5 έως 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου στην Κύπρο, αξίας 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb. Οι χάρτες αυτοί αποδεικνύουν, ότι η Κύπρος «κάθεται» σε ένα θησαυρό υδρογονανθράκων, που θα συμβάλλει στη μακρόχρονη οικονομικής της ανάπτυξη, ενώ θα καταστεί μεγάλος «παίκτης» στον τομέα της ενέργειας.

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Πόλεις και χωριά της Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας (περιοχές Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών κλπ) κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από χάρτες, φωτογραφίες και δήθεν ντοκουμέντα των Σκοπιανών ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μία ξεχωριστή βαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία που ξεκινάει από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων και καταλήγει στη Χαλκιδική και την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.Παράλληλα, σε μία πρωτοφανή διεθνή εκστρατεία, η κυβέρνηση των Σκοπίων με κεφάλαια του ιδρύματος Σόρος, προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα είναι μία αναξιόπιστη και ανιστόρητη χώρα που έχει σφετεριστεί τη Μακεδονία σαν δικό της έδαφος, ιστορικά και πολιτικά.
Κορυφαία πράξη της διεθνούς απάτης των Σκοπιανών, αποτελεί η δημιουργία ενός μνημείου-μαυσωλείου στα Σκόπια του ήρωα Έλληνα Μακεδονομάχου Γιώργη Γκότση, που γεννήθηκε στο Κιλκίς και σκοτώθηκε από τους Τούρκους στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στο χωριό Καρυές κοντά στις Σέρρες.

Ο ανορθόδοξος πόλεμος εναντίον της Ελλάδας Πώς οι Τούρκοι έκαιγαν τα ελληνικά δάση

Βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη, τη Ρόδο και άλλα νησιά του Αιγαίου που αποτελούν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Προσχεδιασμένοι εμπρησμοί δασικών εκτάσεων στην Ελλάδα και άλλες δολιοφθορές στην ελληνική επικράτεια. Επιθέσεις Τούρκων πρακτόρων σε περιοχές που θεωρούσαν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων. 

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου που είχαν αναλάβει τουρκικές ομάδες ειδικών αποστολών την περίοδο 1995-1997. Επρόκειτο για μικτές ομάδες στις οποίες μετείχαν στελέχη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, του Γενικού Επιτελείου, της Στρατοχωροφυλακής και της Ασφάλειας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις στρατολογούνταν ποινικοί και έμποροι ναρκωτικών. Κι όλα αυτά χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να αντιληφθεί την κατάσταση.

Ποδαρικό της τρόικας με σκληρή επιστολή: Οπως πάτε θα χρεοκοπήσετε μέσα στο 2012 κ. Παπαδήμο

Αυστηρό μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, με περιεχόμενο «εσείς, όπως το πάτε, θα χρεοκοπήσετε», θα απευθύνουν την πρώτη εβδομάδα του 2012 τα κορυφαία στελέχη της τρόικας κύριοι Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς. 

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «ΘΕΜΑ», το μήνυμα αυτό θα περιέχεται σε επιστολή που θα στείλουν οι τρεις «μεγάλοι» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη ενημερωθεί και ο επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. Κάτι με το οποίο, όπως λέει ο ίδιος σε στενούς συνεργάτες του, συμφωνεί απόλυτα.  

Το 2012 υποδέχθηκε η Ασία(Βίντεο)














Το Χονγκ Κονγκ καλωσόρισε το 2012 σε μία φαντασμαγορική τελετή. Στον ουρανοξύστη που προέβαλε, σχηματιζόταν το 2012, ενώ χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.
Επίσης, Ιαπωνία και Ταϊβάν είναι οι χώρες όπου ο καινούργιος χρόνος έκανε ποδαρικό.

ΗΛΕΙΑ: Μηνύουν τους Τούρκους για τις πυρκαγιές του 2007

Απίστευτο! Σας το είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή που έκανε τις αποκαλύψεις ο Μ.Γιλμάζ, πως οι ασκοί του αιόλου άνοιξαν και δεν θα κλείσουν εύκολα..Πριν "αλέκτωρ φωνήσει" το δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως αποφάσισε να κάνει μήνυση κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007 στην περιοχή τους!
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Λαμπρόπουλος στο ΙΟΝΙΟΝ FM.
«Ο Δήμος Ζαχάρως είναι ο πιο κατεστραμμένος δήμος του αιώνα από τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, εμείς έχουμε και θεσμική, αλλά και ηθική υποχρέωση να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε ν α κάνουμε», σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος. «Μην ξεχνάτε είπε, πως είχαμε τόσους νεκρούς»

Στο έλεος ληστών, διαρρηκτών και απατεώνων η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα

Αυξάνει η εγκληματικότητα και στη Δυτική Ελλάδα καθώς με μια απλή ματιά στο αστυνομικό δελτίο παρατηρεί κανείς ότι καθημερινά σχεδόν διαπράττονται κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ δε λείπουν τα περιστατικά απάτης από επιτήδειους.Kαταγγέλθηκε σήμερα στην αστυνομία η κλοπή σε κατάστημα χαλιών, επί της Πατρών - Κλάους. Άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου με πέτρα και αφού μπήκαν στο κατάστημα αφαίρεσαν 25 χαλιά, αξίας 5.800 ευρώ.
Ακόμα, συνελήφθησαν χθες δύο νεαροί Έλληνες, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος, καθώς χθες αφαίρεσαν με φορτηγό , στην περιοχή της Μαγούλας, εξαρτήματα λατομικών μηχανημάτων. Οι δράστες ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον κάτοχο των μηχανημάτων, ο οποίος τους ακινητοποίησε και στη συνέχεια συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ο αετός και το γεράκι

Του Ν.Λυγερού


-    Πρέπει να σας ρωτήσω κάτι.
-    Τώρα;
-    Ναι, τώρα.
-    Τι έχεις;
-    Αλλάζω.
-    Σωστά.
-    Το θέμα είναι αν είναι αρκετά γρήγορα.
-    Εξαρτάται από τις κινήσεις τους.

Για τη δημιουργικότητα του Tesla

Tου Ν.Λυγερού

Αν διαβάσεις μια μέρα
την αυτοβιογραφία
του Nikola Tesla
και προσέξεις
τις εφευρέσεις του
τότε θα δεις
πόση σημασία έδινε
στη δημιουργικότητά του

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς