Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΟΖ: Από τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα

Του Ν.Λυγερού


Εδώ και μήνες ακούμε μερικούς αναλυτές να μας εξηγούν ότι η ΑΟΖ είναι μόνο και μόνο ένα θεωρητικό πλαίσιο δίχως καμιά πρακτική αξία στον τομέα της οικονομίας. Δέχονταν βέβαια την πραγματικότητα του παραδείγματος της Κύπρου, αλλά όχι τις εφαρμογές του στην Ελλάδα. Οι θέσεις της Κύπρου ήταν πολύ πρωτοποριακές και ριψοκίνδυνες. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι γνωρίζουμε όλοι τη γεωπολιτική της θέση και τις στρατιωτικές της ικανότητες. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος είναι μαζί μας και μετέτρεψε σιγά σιγά τις εκτιμήσεις σε πραγματικότητα. Τώρα η Κύπρος δεν προσφέρει πια θεωρητικούς υπολογισμούς για το φυσικό αέριο αλλά χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία δεν δίνουν μεγάλες δυνατότητες επιλογής. Η Κύπρος θέλουνε δεν θέλουνε έχει με την ΑΟΖ της έναν πραγματικό πλούτο. Και αυτοί που δεν το βλέπουν, ήρθε η ώρα να ξεστραβωθούν, διότι δεν υπάρχει πια δικαιολογία.

Η δύναμη της ιδέας

Του Ν.Λυγερού 

Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ
να σου πει με λόγια
πώς νιώθουμε εδώ και αιώνες
εκτός αν αντέξεις κι εσύ
τη δύναμη της ιδέας
ότι είμαστε και πάλι εδώ
για το έργο της Ανθρωπότητας
και του χρόνου που δεν βλέπεις
όσο κοιμάσαι μες στην κοινωνία

Πρόβλημα στο Facebook


Το πρόβλημα στο Facebook παραμένει.
Καμιά ανάρτηση συνδέσμου δεν μπορεί να γίνει από το blog μας.
Αντίθετα μπορεί να αναρτηθεί σαν σχόλιο!!!!!
Από όλα τα άλλα blog οι αναρτήσεις γίνονται κανονικά.
Σε ερώτηση που υποβάλαμε στο Facebook απάντηση δεν πήραμε.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμάς αυτά μας δυναμώνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Διάσημες ρήσεις περί Ελλήνων (Bίντεο)

Έλλάς γάρ μόνη άνθρωπογεννεί, φυτόν
Ούράνιον και βλάστημα Θείον...

Βίντεο με μερικά από τα πιο γνωστά αποσπάσματα για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, τους Έλληνες, που απεικονίζουν τον τεράστιο ρόλο τους, στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού, το θάρρος τους, την ανδρεία τους και γενικότερα στην αρετή τους.
Έλληνες, θυμηθείτε ποιοί είστε, και από που προέρχεστε, σηκώστε το κεφάλι και κάντε την αντεπίθεση σας για ένα καλύτερο κόσμο, όπως έκαναν τόσες.... φορές οι πρόγονοι μας στο παρελθόν.
Είμαστε η κοιτλιδα του πολιτισμού, η χώρα του φωτός, ας είμαστε άλλη μια φορά αυτοί που θα σώσουν τον κόσμο!

Οι Τούρκοι, στα τουρκο-ιρακινά σύνορα ξεκλήρισαν ολόκληρο χωριό... από λάθος!!!


«Χθες το βράδυ, στη διάρκεια  καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στα σύνορα με το Ιράκ, έγινε μεγάλη καταστροφή που σκόρπισε την ανησυχία στους κατοίκους οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις γιατί οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις σκότωσαν 35 άτομα του  παραμεθόριου χωριού και τραυμάτισαν άλλον έναν, στο Ουλούντερέ κοντά στην πόλη Σιρνάκ», σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι.

Οι υποτιθέμενοι τρομοκράτες και λαθρέμποροι, ήταν κάτοικοι του χωριού.
Σύμφωνα με την περιγραφή αυτόπτων μαρτύρων το βράδυ της Τετάρτης στις 18:39 πάνω από τα ιρακινά σύνορα πετούσε έναν μη επανδρωμένο αεροσκάφος και αμέσως μετά στις 21:37 μέχρι τις 22:24 η τουρκική αεροπορία άρχισε να βομβαρδίζει την περιοχή.

Αντικαθεστωτικοί Λίβυοι σε Μαβί Μαρμαρά – Συρία!

«Κάθε καρυδιάς καρύδι» φαίνεται ότι συμμετείχε τελικά στο τουρκικό σκάφος «Μαβί Μαρμαρά» η «ανθρωπιστική» αποστολή του οποίου περιέπλεξε τόσο πολύ τις ισορροπίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οδηγώντας σε ανατροπή δεδομένων και κατακόρυφη αύξηση της έντασης.
Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα της Ισπανίας «ABC», στην αποστολή συμμετείχε ο Μαχντί Αλ Χαράτι, «οπλαρχηγός» των αντικαθεστωτικών, επικεφαλής των αποκαλούμενων ως «Ταξιαρχιών της Τρίπολης»! Ζούσε εξόριστος στην Ιρλανδία, από όπου επέστρεψε στη Λιβύη τον Φεβρουάριο του 2011 για να συμμετάσχει στην εξέγερση. Στο επεισόδιο με το «Μαβί Μαρμαρά» φέρεται να τραυματίστηκε, ενώ παρέμεινε για εννέα ημέρες κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο (ο Αλ Χαράτι) θεωρούνταν ως ο δεύτερος στην ιεραρχία των αντικαθεστωτικών στρατιωτικών διοικητών, μετά τον Αμπντούλ Χακίμ Μπελχάτζ, κατάταξη η οποία οριστικοποιήθηκε αμέσως μετά την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας από τους αντικαθεστωτικούς τον περασμένο Αύγουστο.

Δημοψήφισμα για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου!


Τρεις στους τέσσερις δήμους των Σέρβων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου αποφάσισαν να διεξάγουν δημοψήφισμα στις αρχές του 2012 με το ερώτημα της αναγνώρισης ή μη της αλβανικής «κυβέρνησης» στην Πρίστινα, ώστε εάν λάβουν το «πράσινο φως» από τους πολίτες να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση του Βελιγραδίου!
Υπάρχουν βέβαια και δήμαρχοι που δεν συμφωνούν, με το επιχείρημα ότι το σερβικό Σύνταγμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι τμήμα της Σερβίας, άρα δεν υπάρχει λόγος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Με τους δημάρχους αυτούς συντάσσεται και το Βελιγράδι, προειδοποιώντας τους συμπατριώτες τους ότι θα επηρεαστούν οι συνομιλίες με την Πρίστινα, το οποίο με τη σειρά του θα καταστρέψει τις προοπτικές έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

1 τρισ. ευρώ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβουν νότια της Κρήτης


Eπιμένει στην άρνησή της να μην δοθούν άδειες γεωτρήσεων νότια της Κρήτης η κυβέρνηση, παρά την επιμονή των ρωσικών και των ισραηλινών εταιρειών, όπως πρώτο αποκάλυψε το defencenet.gr, αλλά τώρα βάζει περιτύλιγμα στην άρνησή του λέγοντας ότι "Του χρόνου θα δουλεύουν γεωτρύπανα στην Ελλάδα", αλλά αναφέρεται στα μικρά κοιτάσματα των 400-500 εκατ. βαρελιών της Δυτικής Ελλάδας που θα αλλάξουν βέβαια τις τοπικές οικονομίες, αλλά δεν αποτελούν την "κρίσιμη" ανακάλυψη που θα αλλάξει την πορεία του Έθνους, όπως συμβαίνει με την Κύπρο αυτή την στιγμή.
Τα κοιτάσματα αυτά είναι στην καλύτερη περίπτωση διπλάσιας περιεκτικότητας σε πετράλιο από τον Πρίνο (ίσως και τριπλάσιας, αλλά απέχουν πολύ από τα ήδη προεντοπισμένα κοιτάσματα των 20-42 δισεκλατομμυρίων βαρελιών νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το καράβι βυθίζεται και ο Λ.Παπαδήμος (λέει ότι) θα προσλάβει 150.000!!!

Πολιτικός λέει ότι δεν είναι, αλλά πολύ γρήγορα έμαθε τα κόλπα των πολιτικών και την τέχνη τού να πουλάει... φούμαρα και να υπόσχεται απίθανα και απραγματοποίητα πράγματα ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος σήμερα εξήγγειλε... προεκλογικό πρόγραμμα πρόσληψης 150.000 ανέργων τους επόμενους τρεις μήνες! Εκεί όπου όλοι τοποθετούν την (τυπική)  χρεοκοπία, δηλαδή.
Μάλιστα για να ενισχύσει την φερεγγυότητα της εξαγγελίας κουβάλησε και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (καντηλανάφτες θα προσλάβουνε;) και μετά την σύσκεψη, που βέβαια θα γίνει πρωτοσέλιδη και θα γράφουν οι λάτρεις του Παπαδήμου ότι "Προσλαμβάνονται 150.000 άνεργοι", είπε τα εξής περισπούδαστα:

O ιερός πόλεμος της Ρωσίας κατά της ελληνικής πολιτικής ελίτ


Την ώρα που ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας, δήλωνε προς την Ρωσία με αφορμή την διαμαρτυρία της στην υπόθεση του ηγούμενου Εφραίμ ότι «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών. Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» κατά μία περίεργη ιστορική συγκυρία δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιφορτισμένοι με την δίωξη του οικονομικού εγκλήματος παραιτούντο, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας στο έργο τους!
Δηλαδή η πραγματικότητα ισοπέδωνε τον βερμπαλισμό του ΥΠΕΞ .
Τι χρεία άλλων μαρτύρων είχε η Μόσχα για να προχωρήσει σε αυτό που ήδη έχει κάνει, με ασυνήθιστη, για τους αδαείς, σκληρότητα: Να κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήμου.

Ένταση Ιράν-ΗΠΑ.Αεροπλανοφόρο στα στενά του Ορμούζ!



Ιράν και ΗΠΑ άφησαν τα απειλητικά λόγια και σιγά,σιγά αρχίζουν τις πράξεις.

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισήλθε στο χώρο ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού κατγγέλει η Τεχεράνη και ο αρχηγός του Ναυτικού του Ιράν ναύαρχος Habibollah Sayari, είπε ότι αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο παρακολούθησης καθώς πέρασε από τα στενά του Ορμούζ στον Κόλπο του Ομάν. Η ιρανική κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα από ένα αεροπλανοφόρο, ακολουθούμενο από ιρανικό αεροπλάνο.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ναυτικού, Μαχμούντ Μουσαβί, δήλωσε στο επίσημο TV Press ότι το αεροπλανοφόρο μπήκε "μέσα στη ζώνη ελιγμών", όπου τα πλοία του Ιράν έκαναν ασκήσεις.

Βιάζεται ο Πούτιν για το South Stream



 Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, για την αποστολή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω της Μαύρης Θάλασσας να αρχίσουν στο τέλος του 2012 και όχι το 2013, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια.

   

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον επιφόρτισε με την επιτάχυνση των εργασιών. "Πιστεύω ότι θα ήταν καλό οι εργασίες να ξεκινήσουν ήδη από το τέλος του προσεχούς έτους", δήλωσε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

   

Ο Σαρκοζί μπάτλερ σερβίρει την Φράου Άνγκελα(Βίντεο)



Τον αποκαλούν "πιστό υπηρέτη" της Γερμανίδας καγκελαρίου. Ο λόγος για τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος απεικονίζεται ως "μπάτλερ" που σερβίρει τη "κυρία του", σε βίντεο - παρωδία.
Ίσως πρόκειται για την πιο διαδεδομένη κριτική που ασκήθηκε ποτέ στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της λήψης μέτρων για τη διάσωση της ευρωζώνης.
Ο Νικολά Σαρκοζί είναι "ο πιστός υπηρέτης" της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Κάτι που υιοθετήθηκε τόσο από Ευρωπαίους ηγέτες και σιγοψιθυρίζονταν σε διαδρόμους στις Συνόδους Κορυφής, όσο και από τη γερμανική τηλεόραση.
Προκειμένου λοιπόν, να αποτυπώσει αυτή την μάλλον τραγική πραγματικότητα και το ρητό..."η Μέρκελ αποφασίζει, ο Σαρκοζί ακολουθεί", ο Γερμανός κωμικός Udo Eling έφτιαξε μια παρωδία της γερμανικής τηλεοπτικής ταινίας μικρού μήκους "Δείπνο για Έναν", με τους Σαρκοζί και Μέρκελ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Φούσκα» οι παραιτήσεις Πεπόνη, Μουζακίτη

«Φούσκα» οι παραιτήσεις  Πεπόνη, Μουζακίτη  Οι δυο Εισαγγελείς δεν κατονόμασαν κανέναν στην έκθεσή τους και δεν έδωσαν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν οι παραιτήσεις τίθενται στο αρχείο, μαζί και οι καταγγελίες περί «πολυποίκιλων οργανωμένων συμφερόντων» που παρεμποδίζουν το έργο τους!

Τελικά οι παρεμβάσεις «βαπτίστηκαν» προσκόμματα και τα προσκόμματα «απαίτηση για υποβοήθηση» στο έργο τους υπό τον όρο όμως να μην οριστούν νέοι οικονομικοί εισαγγελείς σε κάθε ένα από τα 16 Εφετεία της χώρας. Και να παραμείνει στην αποκλειστική τους αρμοδιότητα η διερεύνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, 6.700 φοροφυγάδων, πλην των άλλων μεγάλων υποθέσεων που αφορούν στο οικονομικό έγκλημα. Έργο, τιτάνιο που δεν θα μπορέσει να επιταχυνθεί η διαλεύκανση του ακόμη κι αν τους δοθούν οι 40 και πλέον υπάλληλοι που ζήτησαν!

ΔΝΤ: Δεν είναι αρκετό το «κούρεμα» 50%

Του Κωνσταντίνου Ρομποτή από το real.gr


Νέα δεδομένα θέτει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα η εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το «κούρεμα» του χρέους κατά 50% μπορεί να μην είναι αρκετό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, τα στελέχη τουταμείουθεωρούν ότι ακόμη και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων(PSI) το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο.

Η μάχη του Βαλτετσίου

Του Ν.Λυγερού

-Ήθελα να σου πω για μια άλλη μάχη !
-Πες μου, ποια.
-Τη μάχη του Βαλτετσίου.
-Τον Μάιο του 1821.
-Σωστά. Θέλω να σου πω μερικές λεπτομέρειες.
-Για τους μαχητές;
-Για την αντίσταση και τη θυσία.
-Πες μου, λοιπόν.
-Δεν ήταν τυχαίος αυτός ο στόχος.
-Το φαντάζομαι.
-Γι’ αυτό οι δικοί μας έπρεπε να κρατήσουν.
-Και κράτησαν…
-Ενώ ήταν μόνο 750 στους 5 κλειστούς προμαχώνες και 850 αμυνόμενοι στην εκκλησία και στα σπίτια.

Ήπια άνοδος στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Η τελευταία συνεδρίαση του 2011 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας εκτυλίσσεται σε ήπιους τόνους και με τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης των τραπεζών διατηρεί την τάση υπεραπόδοσης που εμφανίζει έναντι του ΓΔ από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενισχυμένος σήμερα έως και 4,1%, ενώ από τη σύνθεσή του τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Marfin Popular Bank και Eurobank.

Στήριξη στην ανοδική κίνηση του ΓΔ προσφέρουν την Παρασκευή και τα κέρδη των Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα στο σύνολο του ταμπλό παραμένει σε αναμενόμενα υποτονικά επίπεδα.

Κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ στην τελευταία συνάντηση του 2011

Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει το κυπριακό Χρηματιστήριο στην τελευταία συνάντηση του 2011, στηριζόμενο από τις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 13:04, στις 302,28 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 3,14%. Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20, βρισκόταν στις 106,27 μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 2,91%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν, την ίδια ώρα, στα επίπεδα των 912.860,02 ευρώ.

Ανοδο σημειώνουν όλοι οι επιμέρους δείκτες, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφουν ο δείκτης των Τραπεζών σε 3,33% και της Κύριας Αγοράς 3,30%.

Κοντά στα υψηλά ημέρας το κλείσιμο στην Wall


  Dow12.287,04135,63 1,12%  



  Nasdaq2.613,7423,76 0,92%  

Η Wall Street χθες
Κοντά στα υψηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street διαγράφοντας σχεδόν τις απώλειες της Τετάρτης έπειτα από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψε συμβόλαιο για αγορά κατοικιών το Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 19 μηνών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors, o δείκτης πωλήσεων εκκρεμών κατοικιών ενισχύθηκε το Νοέμβριο κατά 7,3% στις 100,1 μονάδες, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010. Οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 0,5%. Παράλληλα, σε ετήσια βάση ο δείκτης διαμορφώθηκε κατά 5,9% υψηλότερα.

Ο δείκτης Chicago PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγου σημείωσε το Δεκέμβριο οριακή πτώση ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Institute for Supply Management. Ειδικότερα, ο δείκτης Chicago PMI υποχώρησε στις 62,5 μονάδες από 62,6 μονάδες το Νοέμβριο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 61 μονάδες. Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες υποδεικνύουν επέκταση της δραστηριότητας.