Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η ιστορία της δραχμής(Βίντεο)

Μια βαριά ιστορία από την αγαπημένη μας δραχμή. Σε πολλούς έχει λείψει και κάποιοι σίγουρα δεν θα την γνωρίσουν ποτέ.
Ας δούμε ένα βίντεο με μια τρομερή συλλογή της δραχμής.

Ν.Λυγερός - Θ.Καρυώτης Ημερίδα περί ΑΟΖ.(Βίντεο)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα χιλίων και πλέον ατόμων ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε και συντόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, με θέμα:
AOZ: Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός οι οποίοι ήρθαν αποκλειστικά στην Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος τόνισε πως « η ΑΟΖ αποτελεί αναγκαιότητα που διασφαλίζει πλούτο και εθνική κυριαρχία για τη χώρα. Οι ενέργειες της Κύπρου πρέπει να μας παραδειγματίσουν».

Με το τριαντάφυλλο στο βλέμμα

Tου Ν.Λυγερού

Ο Δάσκαλος μελετούσε το βιβλίο με πάθος. Υπήρχαν όντως πολλά στοιχεία. Ο συγγραφέας ως ιχνηλάτης είχε βρει σπάνια χειρόγραφα που επέτρεπαν την ταυτοποίηση των στιγμάτων που έκρυβαν τα τείχη. Κάθε σελίδα τον βοηθούσε να εισβάλει όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των Ιπποτών. Πέρα από την κλασική εραλδική που του ήταν γνωστή εδώ και αιώνες, προσπαθούσε ν' αντλήσει νέες γνώσεις από την παλαιογραφία και τη νομισματική. Η πατρίδα του ήταν πλουσιότερη απ' ότι πίστευε η κοινωνία της λήθης και της αδιαφορίας. Ήταν βαθιά αγκυροβολημένη μέσα στο χρόνο για ν' αντέξει τις επιθέσεις της βαρβαρότητας. Αλλά ποιος το έβλεπε; Κοίταζαν όλοι ποιος κυριαρχούσε στα μέσα και ξεχνούσαν τις στρατηγικές λεπτομέρειες που καθοδηγούσαν τη σκέψη του στο μονοπάτι του φωτός. Γύριζαν γρήγορα οι σελίδες του βιβλίου του πάνω στο γραφείο του όπου υπήρχαν οι πένες, τα μελάνια, και το πορτραίτο με το τριαντάφυλλο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ίσως! το πήρα μέσω email .
 Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο.

 "Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή,
 με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση
που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία
και όχι στην διεύθυνση."

Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς.

Χάρτης της λεγόμενης “Μεγάλης Μακεδονίας” σε σχολείο της Οχρίδας


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Θεόδωρος Καράογλου για έναν ακόμα χάρτη που εμφανίσθηκε σε σχολείο των Σκοπίων και παρουσιάζει τη… «Μεγάλη Μακεδονία», λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής: «Χάρτης της λεγόμενης… «Μεγάλης Μακεδονίας» εμφανίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» στην πόλη της Οχρίδας.
Στο σχολείο αυτό φοιτούν μαθητές από όλες τις εθνικές κοινότητες της περιοχής και ο συγκεκριμένος χάρτης βρίσκεται στην αίθουσα των μαθημάτων του σχολείου, ζωγραφισμένος στον λευκό τοίχο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το Σλαβικό Υπουργείο Παιδείας, ερωτώμενο για την εμφάνιση του χάρτη αυτού, δεν έχει προβεί σε καμία απάντηση επί του θέματος.

Έγκλημα πολέμου ο θάνατος Καντάφι;

Το ενδεχόμενο ο θάνατος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι να συνιστά έγκλημα πολέμου αφήνει ανοιχτό ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο
Ο θάνατος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, "μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου", δήλωσε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Λουίς Μορένο Οκάμπο.
"Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας στη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης και ζητήσαμε να δικαστούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τα δύο στρατόπεδα κατά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Λιβύης" είπε ο εισαγγελέας του ICC.
"Ο θάνατος του Μ.Καντάφι είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να διευκρινιστούν, να μάθουμε τι συνέβη, γιατί υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πολέμου" δήλωσε στο Τύπο ο Μορένο Οκάμπο.

Έλληνες τραγουδιστές σε μιναρέδες του «Αττίλα»


Έλληνες τραγουδιστές σε μιναρέδες του «Αττίλα»
Επιμέλεια: Βελισσάριος Δραγάτσης από το newsbomb

Μια αβλεψία της «Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων» του ψευδοκράτους μετέτρεψε το σύστημα εκπομπής μουσουλμανικών προσευχών σε λαϊκό πρόγραμμα με γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές!
Αντί για προσευχές, κατανυκτικά... ζεϊμπέκικα απόλαυσαν στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Τουρκοκύπριοι. Αντί τη φωνή του ιμάμη ακούστηκαν γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές. Αντί για πλάκα κοντεύει να προκύψει ζήτημα με εθνικές, θρησκευτικές και διπλωματικές διαστάσεις!

Σκότωσε το παιδί της και το άφησε 8 μήνες στην κούνια του – Πουλούσε τα ρούχα του για να παίρνει ναρκωτικά

Την αποκαλεσαν «μητερα-τερας». Σκοτωσε το παιδι της, εκρυψε το πτωμα του και συνεχιζε να παιρνει κανονικα τα επιδοματα!

Η υπόθεση έχει συνταράξει τη Σκωτία. Η 37χρονη Κίμπερλι Χέινι φέρεται να σκότωσε το 15 μηνών αγοράκι της, το οποίο συστηματικά παραμελούσε και άφησε το άψυχο κορμάκι του στην κούνια του, προσποιούμενη ότι το παιδί είναι ζωντανό για να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας.

Το παιδί είχε πεθάνει τουλάχιστον 8 μήνες πριν αποκαλυφθεί το μακάβριο έγκλημα. Καταδικάστηκε για φόνο και τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή.

''Δίδυμο τραμπούκων Μέρκελ-Σαρκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα''

Με πρωτοφανείς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς οι Financial Times επιτίθενται στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας
- ''Η φούσκα των ισχυρών ηγετών της Ευρώπης'' είναι ο τίτλος για τους ''Μερκοζί''
- ''Για όλα τα ελληνικά και ευρωπαικά δεινά ένοχο είναι το αποτυχημένο ζευγάρι''
- ''Συγχωροχάρτι'' δίνουν σε Παπανδρέου και Κάμερον!
Με ένα ασυνήθιστα επιθετικό ύφος οι Financial Times κατηγορούν τους ''Μερκοζί'' πως διασύροντας την Ελλάδα κατάφεραν τη διάχυση της κρίσης στην Ευρώπη, οι πολίτες της οποίας πλέον ζουν τους χειρότερους εφιάλτες τους.
 

Σάλος από τα μπόνους στους υπαλλήλους της Βουλής!!!

«Εσπασε» το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής  από αγανακτισμένους πολίτες που τηλεφωνούν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «μπόνους» των υπαλλήλων του κοινοβουλίου, ενώ ανάλογα τηλεφωνήματα και mail δέχεται και το protothema.gr. Αφορμή, οι πληροφορίες που φέρουν τα πρώην «χρυσά παιδιά» του δημοσίου να αντικαθιστούν τον 15ο και 16ο μισθό με «πριμ αποδοτικότητας» και οι οποίες έκαναν, όπως ήταν φυσικό, έξω φρενών τους Έλληνες φορολογούμενους που διαπιστώνουν ότι την ώρα που οι ίδιοι υφίστανται τις συνέπειες των απεχθέστερων δημοσιονομικών μέτρων κάποιοι εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες οικονομικής ευμάρειας.

ΠΑΤΡΑ: Αντιμετώπισαν με καραμπίνες και σκουπίδια... υπαλλήλους της ΔΕΗ

Μέχρι και με σκουπίδια αντιμετωπίζουν πλέον οι πολίτες τους καταμετρητές της ΔΕΗ οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να λάβουν ενδείξεις από τα ρολόγια των πολυκατοικιών για να εκδοθούν λογαριασμοί! Οι πολίτες αηδιασμένοι πλέον από την κατάσταση και φορτωμένοι με μία σειρά φόρων και « χαρατσιών» αντιστέκονται με κάθε τρόπο!

Σε πολυκατοικία επί της οδού Αθηνών και Επιδαύρου, ο υπάλληλος - καταμετρητής διαπίστωσε πως τα ρολόγια ήσαν κλειδωμένα. Αν και προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιους ενοίκους... κανείς δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμά του. Αναγκάστηκε να φωνάξει «φωτιά» για να βγουν οι ένοικοι έξω! Οντως το κατάφερε, όμως αποτέλεσμα δεν είχε η προσπάθειά του και το «κόλπο» που εφάρμοσε.

Άλλα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για το τριπλό φονικό στην Πάφο


Η 24χρονη Γιούλα Οπόροκ από τη Μολδαβία διένυε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Πάφος: Τρία πρόσωπα, τη μητέρα, τη θεία και μια υπάλληλο του 29χρονου που τελεί υπό κράτηση γα τη στυγερή δολοφονία της 24χρονη Γιούλα Οπόροκ από τη Μολδαβία που διένυε τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και της 3χρονης κόρης της, συνέλαβε χθες βράδυ η Αστυνομία.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου με βάση μαρτυρίες η Αστυνομία συνέλαβε τη μητέρα, 56 χρόνων, τη θεία, 54 χρόνων και μια 16χρονη που δούλευε ως μαθητευόμενη στο κομμωτήριο του υπόπτου.

Νευρικές διακυμάνσεις για τον ΓΔ, εξανεμίζονται τα κέρδη στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νευρικά, μεταξύ του +1,2% και -1,2% κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με τον τραπεζικό δείκτη να περιορίζει αισθητά τα κέρδη του.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται οι μετοχές των Τιτάν και ΕΤΕ, με τη δεύτερη να ενισχύεται νωρίτερα σε ποσοστό έως και 7,01%, ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ δέχεται πιέσεις που τον έφεραν νωρίτερα έως τα 2,77 ευρώ (-6,10%).

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι ημέρα triple witching, λήγουν δηλαδή ΣΜΕ και Δικαιώματα σε μετοχές, στο Δείκτη FTSE/ATHEX 20 και στον FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικό Δείκτη.

Μικρές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρές απώλειες καταγράφει την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο, παρά το θετικό πρόσημο που παρουσίαζε μέχρις τις 12.00, περίπου.

Στις 13:10, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 238,18 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή πτώση της τάξης του 0,26%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 85,06 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,23%.

Η αξία των συναλλαγών περιορίζεται μέχρι στιγμής στις 201.310 ευρώ.

Wall Street: Διεκόπη μετά βίας το πτωτικό σερί

 Dow11.868,8145,33 0,38%  



  Nasdaq2.541,011,70 0,07%  

Η Wall Street χθες
Με τη βοήθεια των μακροοικονονικών μεγεθών, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να διακόψουν το πτωτικό σερί των τριών τελευταίων ημερών, κλείνοντας ωστόσο κοντά σε χαμηλά ημέρας μετά και τη νέα προειδοποίηση για την πορεία εξέλιξης της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης δια στόματος Christine Lagarde.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη κλιμακώνεται» και απαιτεί ενέργειες και από τις χώρες εκτός της ΕΕ, στερώντας από το βιομηχανικό δείκτη την "τριψήφια" άνοδο που κατέγραφε. Η ίδια χαρακτήρισε "γκρίζο" το outlook της παγκόσμιας οικονομίας και διεμήνυσε ότι καμία χώρα δεν έχει ανοσία στην κρίση.

"Η Ευρώπη μπορεί να υποστεί την ύφεση χωρίς απαραίτητα να παρασύρει τις ΗΠΑ", εκτιμά από την πλευρά του ο Howard Ward, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Gamco Growth Fund. "Είναι σημαντικό οι Αμερικανοί να καταλάβουν ότι η οικονομική επιβράδυνση στην Ευρώπη θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως η χώρα θα ακολουθήσει την Ευρώπη στην ύφεση".