Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από τη Σερβία

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ
15/12/2011
 Υπουργός για το Κοσσυφοπέδιο Γκόραν Μπογκντάνοβιτς απέρριψε τους ισχυρισμούς ενός μέρους του διεθνούς κοινού ότι οι διαμαρτυρίες των Σέρβων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο οργανώνονται και διαχειρίζονται από εγκληματίες. «Σκόπιμα υπερβάλεται με αυτή την ιστορία και παριστάνει μια προσπάθεια από ορισμένα λόμπι στην Πρίστινα και τη διεθνή κοινότητα για να παρουσιάσουν αυτούς τους  ανθρώπους που διαμαρτυρούνται ειρηνικά ως εγκληματίες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν να ομαλοποιηθεί η ζωή στο Βορρά», δήλωσε ο Μπογκντάνοβιτς στη συνέντευξή του για το Σταθμό μας. Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι Σέρβοι στο βόρειο τμήμα της επαρχίας είναι αποφασισμένοι να υπερασπίζουν ειρηνικά τα νόμιμα συμφέροντά τους, ακόμα κι αν συνειδητοποιούνται ότι με τα οδοφράγματα δεν λύνουν τα προβλήματα.
 

Σε πλήρη πολεμική έγερση το Π.Ν. - Όλος ο Στόλος βγήκε στο Αιγαίο


Σε πλήρη πολεμική έγερση βρίσκεται ο Στόλος και γενικότερα το Π.Ν. από την ερχή της βδομάδας, καθώς στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, πραγματοποιούνται τρεις συνδυασμένες ασκήσεις-επιχειρήσεις του ΠΝ που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των πλωτών και εναέριων του μέσων του σε μία σπάνια - πλέον - επίδειξη  δύναμης και ετοιμότητας.
Οι τρεις αυτές ασκήσεις είναι η «Αστραπή» της διοίκησης Φρεγατών, η «Ορμή» της διοίκησης Ταχέων Σκαφών και η άσκηση «Βροντή» της διοίκησης Κανονιοφόρων.
Για την πραγματοποίησή των παραπάνω ασκήσεων στο Αιγαίο η διοίκηση Φρεγατών έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 12 φρεγάτες από τις 14 συνολικά που διαθέτει το ΠΝ, η διοίκηση Ταχέων Σκαφών έχει κινητοποιήσει τουλάχιστον 10 πυραυλακάτους και αντίστοιχα η διοίκηση κανονιοφόρων έχει βγάλει στο Αιγαίο 8 κανονιοφόρους.

Η δίκη των Βατραχανθρώπων : Τους δικάζουν επειδή είναι Έλληνες!!!

Αύριο το πρωί στις 08.00 εκδικάζεται στο ναυτοδικείο Πειραιά η υπόθεση των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. (μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος) για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.
Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΠΣΕ). Μέλη του εν λόγω παρατηρητηρίου είναι και η Μιρέλλα Τσελνίκου αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αθήνας και ο Ντέιβιντ Βίτκος, πολίτης της ΠΓΔΜ, κάτοικος Αθηνών, οι οποίοι και προσεβλήθησαν από τα συνθήματα των ΟΥΚάδων.

Συνέλαβαν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας

ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ

Του Τηλέμαχος Κόκκος από το elzoni

Συνελήφθη από τις αρχές των Σκοπίων, στον μεθοριακό σταθμό «Μεντζίτλια»-Νίκη Φλώρινας ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ' (Γιόβαν Βρανσκόφσκι).

Η σύλληψη έγινε την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Ιντρίζοβο στα προάστια των Σκοπίων.

Ο Ιωάννης είναι Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας που θρησκευτικά ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και φυσικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,
κάτι που ουδέποτε μπόρεσαν να «χωνέψουν» οι Σκοπιανοί που απ' το 1968 δημιούργησαν μόνοι τους την τάχα αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία», μια εκκλησία που ουδέποτε αναγνωρίστηκε από οποιαδήποτε ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο Σκληρές κόντρες στο Υπουργικό Συμβούλιο!

Κόντρες υπουργών ξέσπασαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, για θέματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα για την εφεδρεία.

Συγκεκριμένα η κριτική των τεσσάρων υπουργών επικεντρώθηκε στην δυσκολία να εφαρμοστεί το μέτρο της εφεδρείας, ενώ ορισμένοι από αυτούς μίλησαν και για αποτυχία του προγράμματος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο Ρέππας

Της Αγγελικής Λάζου από το real.gr

Νευρική κρίση προκάλεσε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ομιλία Τόμσεν ο οποίος από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού συνεδρίου ζήτησε λουκέτα και απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δημήτρη Ρέππα στην άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είμαι κατηγορηματικός, δεν υπάρχει επίσημο αίτημα από την Τρόικα για απολύσεις» υπογράμμισε ο Υπουργός. Καυτηρίασε την ομιλία του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Τρόικα, υπογραμμίζοντας πως στα όσα είπε δεν υπάρχουν μέτρα κοινωνικής προστασίας.

Ανοδική αντίδραση στις τράπεζες, απογοητευτικός ο τζίρος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:10

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr


Η εύθραυστη απόπειρα αντίδρασης του τραπεζικού δείκτη, παρά τις συνολικές απώλειες που ξεπερνούν το 19% στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις, η απουσία τζίρου αλλά και οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE20 οδηγούν τον Γενικό Δείκτη σε νέες... παλινωδίες.

Την διολίσθηση του ΓΔ έως τις 652,54 μονάδες νωρίτερα «επιτρέπει» και η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών, που σήμερα βρίσκονται σε οριακά θετικό έδαφος παρά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες.

«Με περιορισμένες διακυμάνσεις και χωρίς ιδιαίτερες ανοδικές εξάρσεις αναμένεται να κινηθεί σήμερα ο Γενικός Δείκτης, δέκα συνεδριάσεις πριν την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Το ύψος των απωλειών από την αρχή του έτους στους κυριότερους δεικτοβαρείς τίτλους είναι τέτοιο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για το εποχικό φαινόμενο βελτίωσης των αποτιμήσεων, περιορίζοντας έτσι και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον κάποιων πιο ευέλικτων χαρτοφυλακίων» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Ελαφρά ανάκαμψη παρουσιάζει το ΧΑΚ

Μικρά κέρδη καταγράφει μετά τις 12.30 το κυπριακό Χρηματιστήριο κατά τη χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης.

Στις 13:11, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 238,72 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,39%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 85,18 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 0,33%.

Η αξία των συναλλαγών περιορίζεται μέχρι στιγμής στις 194.772 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, κέρδη σημειώνουν ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 0,51% και ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 0,52%.