Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Προκλητικός ο Γκιουλ " Η το Κυπριακό θα λυθεί ή η Ε.Ε. θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος"


   
MANΩΛΗΣ   ΚΩΣΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟ onalert

   Ξεκάθαρες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Αμντουλάχ Γκιούλ με τις προκλητικές του δηλώσεις κατά της Κύπρου τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση σύντομα η Ε.Ε. θα αναγκασθεί να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος!!
    Η τουρκική εφημερίδα Radikal στο πρωτοσέλιδο της έχει τίτλο « Η απειλή για την Κύπρο» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Γκιούλ, που έκανε στους τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από το Λονδίνο.

Χαράτσι για μια μέρα εργασίας

Το σκληρό και ανάλγητό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το κράτος, καθώς χιλιάδες πολίτες που είναι άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, ακόμα και αν έχουν εργαστεί για... μία μέρα μέσα στο 2011.
Όπως και με το χαράτσι, έτσι και με την έκτακτη εισφορά, το οικονομικό επιτελείο δεν θεώρησε αναγκαίο να προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα πολίτες να οδηγούνται στην απόγνωση και η Πολιτεία να γελοιοποιείται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία",  πολλοί άνεργοι, που έχουν καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά, θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται, αν κάποια στιγμή μέσα στο 2011 είχαν εργαστεί.

Χαλκίδα: Έσπασαν το χέρι 11χρονης μαθήτριας σε δημοτικό σχολείο

Από το newsit

Σύμφωνα με μαρτυρία της 11χρονης και άλλων παιδιών, οι 5 μαθητές περικύκλωσαν στο διάλειμμα την 11χρονη συμμαθήτριά τους και άρχισαν να την σπρώχνουν και να την πειράζουν. Κάποια στιγμή την πέταξαν με δύναμη στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο δεξί χέρι!

Όπως γράφει το egnomi.gr o πατέρας της μαθήτριας, που ειδοποιήθηκε για το συμβάν έγινε έξαλλος, όταν είδε το παιδί του τραυματισμένο σοβαρά. Οι φωνές του προς τους δασκάλους ακούστηκαν μέχρι τις διπλανές πολυκατοικίες, αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να υπάρχει ικανή εποπτεία από δασκάλους στο προαύλιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος.

Η επιστολή Καρατζαφέρη στους δανειστές - "Θα έρθει η ώρα των ευθυνών, τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας"

Από το newsit.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκε το άρθρο - επιστολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία δεσμεύεται και έναντι των εταίρων ότι θα στηρίξει το πρόγραμμα που συνοδεύει το νέο δάνειο.

Ο τίτλος του άρθρου είναι "Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ - Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ" και αναφέρει ότι "εξυπακούεται ότι ο ΛΑΟΣ θα στηρίξει μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την κυβέρνηση Παπαδήμου".

"Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών οικονομικών πολιτικών, οι οποίες συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις. Αυτή η εντολή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους όλων των βουλευτών μας" προσθέτει.

Το σχέδιο που προωθεί ο Παπανδρέου για τον εκλογικό νόμο

Από το newsbomb

Την μείωση των εκλογικών δαπανών και τον περιορισμό του φαινομένου των προπηλακισμών βουλευτών έχει ως στόχο η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το newsbomb και στην οποία επιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.Οι μικρότερες και περισσότερες περιφέρειες με την παράλληλη εκλογή 120 βουλευτών μέσω λίστας, υπολογίζουν στην κυβέρνηση πως θα ρίξει το πολιτικό θερμόμετρο κατά την ερχόμενη προεκλογική περίοδο, η οποία ανησυχεί τα δύο μεγάλα κόμματα και τους υποψήφιους βουλευτές τους. Με αυτό το επιχείρημα γίνονται προσπάθειες να μεταπειστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προς το παρόν εμφανίζεται αρνητικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκλογικός νόμος που προωθεί ο κ. Παπανδρέου έχει ως βάση το σπάσιμο των περιφερειών και την εισαγωγή της λίστας. Στη λίστα θα συμμετέχουν βουλευτές έπειτα από επιλογή του προέδρου του κόμματος και ο αριθμός εκείνων που θα εκλέγονται θα εξαρτάται από την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Συγκεκριμένα, εκτός αλλαγών της τελευταίας στιγμής, θα περιλαμβάνει:

"Κραχ" στα καταναλωτικά και στις πιστωτικές Δεν πληρώνονται ένα στα τέσσερα δάνεια!


 
Την αυξανόμενη δυσπραγία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, καταγράφει η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, η εξέλιξη στην ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, επιδεινώνεται μήνα με το μήνα.

Ένα στα τέσσερα καταναλωτικά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών καρτών, δεν πληρώνονται. Οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές αυξάνονται και οι προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες και για την επόμενη χρονιά.

«Ζούμε καθημερινά με τον τρόμο…»


 Από το protothema 
 
Πανικός, φόβος, αγωνία είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Εθνικού και Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, όπου τα ξημερώματα της Παρασκευής, έζησαν τον απόλυτο τρόμο.

Σύμφωνα με την  αστυνομία, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο χώρο, για να διαρρήξουν διαμερίσματα φοιτητών και επειδή έγιναν αντιληπτοί τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας εναντίον τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές!

«Ομοσπονδία της Ευρωζώνης» σκέφτεται το Βερολίνο «Η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ»


 
«Σίγουρα ήταν λάθος  η ένταξη στο ευρώ κάποιων χωρών  σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τώρα όμως έχουμε δύο μόνο επιλογές. Είτε να λάβουμε στα σοβαρά τις  αποφάσεις των Βρυξελλών, είτε να μην τις λάβουμε και να επιλέξουμε την έξοδο από το ευρώ».

Με αυτά τα λόγια  προσεγγίζει στέλεχος της Bundestag, που  επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, την κρίση δανεισμού σε Ελλάδα και Ευρωζώνη.

Ανοιχτά τα μουσεία το Σαββατοκύριακο


Από το real.gr


Κανονικά θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) προχώρησε σε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.
Η αναστολή αποφασίστηκε μετά την θετική εξέλιξη που υπήρξε σχετικά με την πληρωμή της πέραν του πενθημέρου εργασία τους, ενώ στην σχετική της ανακοίνωση η ΠΕΥΦΑ αναφέρει πως ελπίζει για οριστική λύση στο πρόβλημα, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακυρώνονται τα συνέδρια στην χώρα μας και «ταξιδεύουν» προς Τουρκία


Από το  real.gr


Με τα συνέδρια να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και τη χώρα μας να αποκλείεται επί της ουσίας από τον χάρτη του συνεδριακού τουρισμού, η Ελλάδα μοιάζει ανήμπορη να ανακτήσει τη διεθνώς χαμένη αξιοπιστία της.

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με τις κοινωνικές εκρήξεις που οδηγούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας συνιστούν μεγάλο πλήγμα για το συνεδριακό τουρισμό, αφού μόλις το τελευταίο τετράμηνο έχουν ακυρωθεί 25 συνέδρια σε όλη τη χώρα, ενώ για το 2011 ο αριθμός των συνεδρίων ίσως ξεπεράσει τα 90.

Στο μάτι του κυκλώνα η ευρωζώνη


Από το real.gr

Διαστάσεις χιονοστιβάδας απειλεί να λάβει η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, με την Ιταλία και την Ισπανία να δανείζονται ακριβά από τις αγορές και το Βέλγιο να υποβαθμίζεται από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's.

Η ανησυχία πλέον είναι διάχυτη καθώς η κρίση χρέους μεταφέρεται από την περιφέρεια στην «καρδιά» της ευρωζώνης, με ενδεικτικό παράδειγμα το γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη το Βερολίνο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 6 δισ. ευρώ στην δημοπρασία 10ετων ομολόγων.

Τις έγδυσαν για να τις προσλάβουν




Ρεπορτάζ: Μαριάνα Μαρμαρά-Φίλιππος Καραμέτος από το zougla.gr

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν οι ενέργειες και ο αυταρχισμός βαθμοφόρων ιατρών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι καταπατώντας κάθε έννοια προσωπικής αξιοπρέπειας και παραβιάζοντας κατάφωρα τους κανονισμούς, βάσει των οποίων διενεργούνται ιατρικές και άλλες εξετάσεις στα Σώματα Ασφαλείας, προχώρησαν στην ταπείνωση υποψηφίων γυναικών για το νομικό τμήμα του Λ.Σ.

Η σοβαρότατη καταγγελία που έγινε στη zougla.gr από τη συμμετέχουσα Φ. Μάζαρη, αφορά την πρόσφατη διεξαγωγή διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Ειδικότητας Νομικού (ανδρών – γυναικών) έτους 2011.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΘΥΜΑ ΒΙΑΣΜΟΥ


Aπό το tourkikanea.gr

Η Γκιουλνάζ από το Αφγανιστάν βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της. Με βάση τους αφγανικούς νόμους το δικαστήριο την έκρινε ¨ένοχη¨ και της υπέβαλε την εξής απίστευτη πρόταση : Ή παντρέψου τον βιαστή σου ή κάτσε 12 χρόνια φυλακή !
Η γυναίκα που βιάστηκε στα 19 της από τον άντρα της ξαδέρφης της έχει τώρα στην αγκαλιά της και το μωρό του βιαστή της…
Η Γκιουλνάζ όσο και αν είπε πως αντιστάθηκε για να μην την βιάσει, την έριξαν στην φυλακή με την κατηγορία της πορνείας και τώρα περιμένει να τελειώσει η ποινή της έχοντας και στην αγκαλιά της το μωρό του βιαστή της.

Παρά τρίχα... άνοδος στην Wall Street

 Dow11.231,78-25,77 -0,23%  



  Nasdaq2.441,51-18,57 -0,75%  

H Wall Street χθες
Από το capital.gr
 
H υποβάθμιση του Βελγίου από τον οίκο S&P στέρησε την ευκαιρία στην Wall Street, που δε τράβηξε ούτε στιγμή το βλέμμα της από την Ευρώπη, να "συμμαζέψει" τις εβδομαδιαίες απώλειες. Αποτέλεσμα ήταν να σημειώσει τη χειρότερη "εβδομάδα Ευχαριστιών" από το 1942, με "φοντο" τις διογκούμενες ανησυχίες για την πορεία εξέλιξης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους αλλά και την αποτυχία της Επιτροπής Ελλείμματος του Κογκρέσου να καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ.

Σήμερα οι Αμερικανοί έκαναν έφοδο στα εμπορικά κέντρα ώστε να επωφεληθούν από τις προσφορές των λιανοπωλητών τη «Μεγάλη Παρασκευή» του αμερικανικού εμπορίου που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών προσφορών. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε νωρίτερα για αυτό και ο τζίρος συναλλαγών ήταν περιορισμένος.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 25,77 μονάδες (0,2%) κλείνοντας στις 11.231,78 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης έχασε 4,8%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 18,57 μονάδων (0,8%) φτάνοντας τις 2.441,51 μονάδες. Για την εβδομάδα έχασε 5,1%. O S&P 500 σημείωσε πτώση 3,12 μονάδων (0,3%) στις 1.158,67 μονάδες. Το ποσοστό πτώσης για την εβδομάδα διαμορφώθηκε στο 4,7%.

Νέα από τη Σερβία

 Aπό το glassrbije.org


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΖΒΕΤΣΑΝ
25.11.2011
Ο Δήμαρχος του Zvečan, κ. Dragisa Milovic, είπε ότι οι δηλώσεις του διοικητή της KFOR, Έρχαρντ Ντρεύς σχετικά για πιθανή κλιμάκωση της βίας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι ανησυχητικές για όλους όσοι ζουν στην εν λόγω Επαρχία. Επιπλέον, ο κ. Milovic για το ραδιόφωνο από τη Caglavica δήλωσε ότι η KFOR ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πρίστινα, και ότι οι Σέρβοι από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο δεν πρόκειται να επιδεινώσουν την ασφάλεια και να υπονομεύσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση. Είναι προφανές ότι οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται από την Πρίστινα. «Όπως λέει ο ίδιος ο Ντρεύς, παράγοντες της Πρίστινα έγιναν νευρικοί, και εμείς περιμένουμε από όλους τους εκπροσώπους της KFOR, σύμφωνα με την εντολή του ψηφίσματος 1244, να διατηρήσουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια όλων στο Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο δήμαρχος του Zvečan. «Παράγοντες της KFOR έχουν την πλήρη ελευθερία κυκλοφορίας και με εκπροσώπους της αποστολής αυτής συμφωνήσαμε ότι κάποιες μονομερείς κινήσεις δεν πρέπει να συμβούν. Από την άλλη πλευρά, ως την απάντηση έχουμε την απόπειρα βίαιης διάλυσης των οδοφραγμάτων στο Dudin Krs» είπε ο Μίλοβιτς.