Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σάιφ αλ - Ισλάμ

Σχόλιο από ALEXANDER:
Στο ίδιο έργό θεατές....
 
Από το karfotiko

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη στα νότια της Λιβύης ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ- Ισλάμ. Συγκεκριμένα, ο Λίβυος υπουργός...

Συνέντευξη Ν.Λυγερού στην εκπομπή "Casus Belli"

                                                         Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                            στην εκπομπή "Casus Belli"
                                                                με τη Δήμητρα Αλεξάκη
                                                                        στο Κανάλι 10

Πέθανε ο Νεοκλής Σαρρής

Από το newsit

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα τα ξημερώματα, ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, σε ηλικία 71 χρόνων. Η κηδεία του θα γίνει από το Πρώτο Νεκροταφείο την Τρίτη στις 3 το απόγευμα.Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής.

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα.

Η πιο καθαρή φωτογραφία της Σελήνης

Από το zougla

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχετε δει αρκετές φωτογραφίες του φεγγαριού του πλανήτη μας, πέρα από το να κοιτάξετε ψηλά στο νυχτερινό ουρανό, όμως κάποια σαν και αυτή αποκλείεται να έχετε ξαναδεί.

Αυτή η πραγματικά πανέμορφη φωτογραφία, τουλάχιστον για όποιον ασχολείται με την αστρονομία, αποτελεί αυτή με την μεγαλύτερη ανάλυση που έχει τραβηχθεί ποτέ. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται κάθε pixel ισοδυναμεί με το μέγεθος δύο ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Άρχισε η σπέκουλα εν αναμονή του «Κουζνέτσοβ»!

Από το defence-point

Η αναμενόμενη άφιξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Κουζνέτσοβ» έδωσε τροφή στην ανάπτυξη σεναρίων, τα οποία ως αφετηρία έχουνε της κάθε ενδιαφερόμενης πλευράς στη σύγκρουση στη Συρία…
Στόχος προφανής είναι οι ψυχολογικές επιχειρήσεις – αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση λίγο ερασιτεχνικές – με στόχο τη διαμόρφωση κλίματος περί του αδύνατου – αδιέξοδου της προοπτικής δυτικής επέμβασης στη Συρία.

Σύμφωνα λοιπόν με το ειδησεογραφικό κανάλι «Αλ Μανάρ» που στηρίζει τη Χεζμπολάχ και την τουρκική ειδησεογραφική πύλη «Yakın Doğu Haber», αναμένεται η ανάπτυξη των δυνάμεων του ρωσικού Ναυτικού – προφανώς μιλούν για το «Κουζνέτσοβ» – στα παράλια της Συρίας.

Μήπως τελικά η Γερμανία επιθυμεί τη διάλυση της ΕΕ;

Από το defence-point

Η ψευδαίσθηση που επικρατεί στην Ευρώπη ότι ο παράγων χρόνος είναι με το μέρος της χωρίς να υπάρχει συναίσθηση ότι η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης και της Ένωσης καθεαυτής έχει τεθεί σε κίνδυνο, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Τόσο απίστευτη φαντάζει, ώστε να σε κάνει να εξετάζεις ακόμα και το ενδεχόμενο μήπως τελικά η Γερμανία θέλει να διαλυθεί η Ευρώπη, απλά να το αφήσει να συμβεί από μόνο του ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες…
Πως βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα όμως; Η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της «σε 24 μήνες» ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Τουρκία καλλιεργεί το έδαφος για την πυρηνικοποίησή της


Από το defence-point.

Μια δήλωση του Αχμέτ Νταβούτογλου για το πρόβλημα των σχέσεων της Δύση με το Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, αποκαλύπτει, ή μάλλον για την ακρίβεια ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες ισχυρές ενδείξεις, ότι στόχος των Τούρκων είναι να φτιάξουν πυρηνικό οπλοστάσιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καλούμενος να σχολιάσει την κρίση με το Ιράν, δήλωσε ότι «το Ιράν θα πρέπει να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα σε ενδεχόμενη πυρηνική κρίση με τα έθνη της Δύσης». Αυτό το σημείο της δήλωσης είναι που έχει ειδικό ενδιαφέρον. Πρόσθεσε επίσης πως το Ιράν είναι μια σημαντική περιφερειακή δύναμη. Βέβαια ανέφερε και άλλα ενδιαφέροντα: Διατύπωσε την ελπίδα ότι η δυναμική των αξιών της Δημοκρατίας που υφίσταται λόγω της «αραβικής άνοιξης» θα φθάσουν το Ιράν. Για να καταλήξει με το «πολιτικά ορθό κερασάκι στην τούρτα»: Ότι η Τουρκία είναι εναντίον των πυρηνικών όπλων στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχει αρκετή ένταση ήδη στην περιοχή…

Τουρκικά μαχητικά πάνω από το Καστελόριζο: Στόχος το αεροδρόμιο


Από το defencenet

Το αεροδρόμιο του Καστελόριζου ήταν ο στόχος των τουρκικών μαχητικών-αναγνωριστικών RF-4E τα οποία χθες πέταξαν 300 μέτρα πάνω από το νησί στην πιο σοβαρή μέχρι στιγμής παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα αεροσκάφη τράβηξαν περίπου 150 φωτογραφίες, (κάτι παραπάνω από 60 φωτογραφίες το λεπτό τραβούν οι φωτομηχανές των τουρκικών RF-4E) και μάλιστα το ένα από αυτά έκανε «σπάσιμο» επάνω από το αεροδρόμιο, προφανώς για να φωτογραφήσει από μια ειδική γωνία κάποια σημεία του αεροδρομίου.

Αιγαίο: Σε δυο μήνες αύξηση 700%+ των εμπλοκών σε σχέση με το 2010!


Από το defencenet

Κάθετη αύξηση βλέπουν από τα επιτελεία πως θα παρουσιάσει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο με πρόβλεψη για επιδείνωση της κατάστασης τους αμέσως επόμενους μήνες
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το defencenet.gr τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ είναι κάτι παραπάνω από «διαφωτιστικά»: Μόνο τ6ους δύο τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των «συμβάντων» στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις (πρώτη φορά πάνω από το Καστελόριζο μόλις πριν από δύο ημέρες) αλλά και εμπλοκές.
Πιο συγκεκριμένα μόνο μέσα σε δύο μήνες (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος) είχαμε 15 σκληρές εμπλοκές –δύο δηλαδή παραπάνω από όσες είχαμε όλο το 2010(!)-  μεταξύ ελληνικών τουρκικών αεροσκαφών, δύο υπερπτήσεις, 74 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 163 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ). Σε σχέση δε με τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2010 είχαμε μόνο δύο εμπλοκές δηλαδή αύξηση της τάξης του 700%+.

Το 4ο "οικονομικό" Ράϊχ είναι εδώ με πτωχεύσεις αντί για τανκς


Aπό το defencenet

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε δια του εκπροσώπου του ότι η γερμανική κυβέρνηση όντως εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες «συντεταγμένες αναδιαρθρώσεις χρέους πέραν της Ελλάδας» (δηλαδή πτωχεύσεις κρατών της ευρωζώνης), κάτι που αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph, δημοσιεύοντας μάλιστα ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα εξασέλιδο κείμενο του γερμανικού ΥΠΕΞ στο οποίο σημειώνεται ότι η «μερική πτώχευση» θα πρέπει να καταστεί μια δυνατότητα που θα μπορεί να εφαρμοστεί για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης τα οποία «δεν είναι σε θέση να επιτύχουν την βιωσιμότητα του χρέους» τους. Στο ίδιο σημείωμα, με αρχικό παραλήπτη τον υπουργό Γκουίντο Βέστερβελε, συμπληρώνει πως «πρέπει επίσης να υπάρχει η επιλογή μιας συντεταγμένης χρεοκοπίας για να μειωθεί το βάρος για τους φορολογούμενους άλλων χωρών της Ευρωζώνης που καταβάλλουν το τίμημα για τον δανεισμό των κρατών που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους»!

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης

Από το newsbomb

Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!
Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.

Μάλιστα, στο παραπάνω ποσό έχει υπολογιστεί και η παρακράτηση μιας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αν και έχει πριν από αρκετούς μήνες ακόμα δεν έχει παρακρατηθεί.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στο δημόσιο

Τις αποδοχές που θα ισχύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθορίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών. Πόσα θα χάσουν οι υπάλληλοι με το ενιαίο μισθολόγιο. Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα
Διευκρινίσεις σχετικά με το ψαλίδι στις αποδοχές υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα παρείχε το υπουργείο Οικονομικών.
Με εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 31 του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, το υπουργείο επισημαίνει ότι οι οργανισμοί, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) στο Δημόσιο.
Το άρθρο 31 εφαρμόζεται σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται τακτικά, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Ν. 3429/2005.

Έπεσε (προσωρινά) η αυλαία στην Όπερα- Μπούφα: «Αναζητώντας Πρωθυπουργό». Και μας έμειναν οι Μπούφοι

Του Κλεάνθη Γρίβα από το  zougla.gr


ΕΠΕΣΕ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ) Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ-ΜΠΟΥΦΑ
«Αναζητώντας Πρωθυπουργό».
ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΦΟΙ

«Κάποια από τα προβλήματα διακυβέρνησης σήμερα οφείλονται στην υπερβολική δημοκρατία… χρειάζεται πράγματι ένας βαθμός περιορισμού της δημοκρατίας… η αποτελεσμα-τική λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτικού συστήματος απαιτεί ένα βαθμό απάθειας και μη ανάμειξης ενός μέρους ατόμων και ομάδων…»

Έκθεση της “Τριμερούς Επιτροπής” (1975)
με τίτλο «Η Κρίση της Δημοκρατίας»,
γραμμένη από τον ο Samuel Huntington).

Σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι Νέες «θυσίες» 10,4 δισ. το 2012 και … χωρίς "πρόσθετα" μέτρα!

 
Επιπλέον επιβαρύνσεις 5,3 δισ. από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, τις περικοπές στις φοροαπαλλαγές, την έκτακτη εισφορά και τα τέλη επιτηδεύματος, την κατάργηση της έκπτωσης λόγω αποδείξεων και την φοροκαταιγίδα σε ακίνητα και γιώτα-χι, κρύβει ο νέος προϋπολογισμός για το 2012. Μαζί με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και το ψαλίδισμα των κρατικών επιχορηγήσεων το «μάρμαρο» για μικρομεσαίους και μισθοσυντήρητους φτάνει στα 10,4 δισ. ευρώ επιπλέον βάρη, σε σχέση με φέτος.

«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» η Θεσσαλονίκη


Από το real.gr
«Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» για το έτος 2014 αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου παρουσίασε την τελική πρόταση διεκδίκησης του τίτλου. Οι άλλες δύο πόλεις που διαγωνίστηκαν ήταν το Ηράκλειο και το Ιβάνοβο της Ρωσίας.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, η μεγαλύτερη πλατφόρμα μη κυβερνητικών οργανώσεων νεολαίας στην Ευρώπη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνουν τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» σε πόλεις που παρουσιάζουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, ιδεών, προτάσεων και συνεργασίας για τους νέους σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα χρόνο.

Σοκ: Μαγευρεύουν με την Τρόικα ενιαία σύνταξη 350 ευρώ και μειώσεις συντάξεων κατά 20%

Aπό το isotimia

Χρειάζονται νέα μέτρα και παρεμβάσεις-σοκ προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των ταμείων στο 1,2% του ΑΕΠ μέχρι το έτος 2060

Νέα μέτρα-σοκ για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει: Περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων κατά 20%. Θέσπιση ενιαίας κατώτατης σύνταξης σε όλα τα Ταμεία, που δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ και ανώτερης, που δεν θα ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Ενσωμάτωση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στο ΙΚΑ και ενοποίηση των επικουρικών.

Εβδομάδα απωλειών στην Wall


  Dow11.796,1625,43 0,22%  



  Nasdaq2.572,50-15,49 -0,60%  

H Wall Street χθες

Από το capital.gr

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής με τους επενδυτές να παραμένουν διστακτικοί καθώς διατηρείται η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ενώ οι συζητήσεις στις ΗΠΑ για το έλλειμμα παραμένουν σε αδιέξοδο.

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών καταγράφοντας απώλειες σε επίπεδο εβδομάδας, με τον Dow να υποχωρεί 2,9%, το Nasdaq 4% και τον S&P 500 να χάνει 3,8%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η πρόταση για δανεισμό του ΔΝΤ από την ΕΚΤ για να μπορέσει το ταμείο να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα διάσωσης στην Ευρωζώνη φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Εφόσον συμφωνήσουν όλα τα μέρη, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Δεκεμβρίου δηλώνουν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος..

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi απηύθυνε νέα έκκληση για την πλήρη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) το συντομότερο δυνατό, χωρίς να κρύψει την ενόχληση του για την μεγάλη καθυστέρηση. 

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/18-11-2011.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/18-11-2011.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr

*ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ Η ΛΙΒΥΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΙ ΕΠΙ ΚΑΝΤΑΦΙ.
*ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ-ΤΡΙΤΗΣ ΤΗΣ ΙΑΕΑ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.
*16 ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
*ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΙΑΕΑ. 32 ΧΩΡΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, Η ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΑΠΕΙΧΕ , ΕΝΩ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΕΚΟΥΑΝΤΟΡ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ.

Vae Victis(*): Ο πολιτικός κόσμος σε εργασιακή εφεδρεία;

Του Δρ.Θεόδωρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Vae Victis(*): Ο πολιτικός κόσμος σε εργασιακή εφεδρεία;

Η παράδοση των ευθυνών διακυβέρνησης σε εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα αποκάλυψε το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Αφού κατασπατάλησε τους κοινοτικούς πόρους και διόγκωσε το δημόσιο χρέος σε αστρονομικά επίπεδα για να αποκομίσει εκλογικά και πολιτικά οφέλη, η εγχώρια πολιτική τάξη αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες της και επιχειρεί με την παράδοση της εξουσίας στην Τρόικα και τους συνεργάτες της «να δοξαστεί κρυπτόμενη».
Το πανθομολογούμενο έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας είναι πολυπλόκαμο. Ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού υπολείπεται ικανοτήτων διοίκησης και ηγεσίας, δε διαθέτει επαρκές ανθρώπινο κεφάλαιο (εκπαίδευση και εμπειρία, δεν έχει διακριθεί στον επαγγελματικό ή κοινωνικό στίβο, δε διαθέτει τις επιθυμητές ικανότητες ενός πολιτικού όπως είναι η πειθώ, η δράση, η σύνεση, η πρωτοβουλία, η τόλμη, η αποφασιστικότητα κ.α.