Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΕΑ/7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
AΠΟ ΤΟ drougos.gr

*Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΡΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
*ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.
*ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΥΣΗΣ-ΜΟΣΧΑΣ.
*ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΟΜΣ.
*ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ-ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.
*ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ.
*Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ 200 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ , ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

Σαλπάρει η ρωσική αρμάδα για Αιγαίο-Α.Μεσόγειο - Συνέδριο για ΑΟΖ

Από το defencenet

Μία τεράστια αρμάδα, που αποτελείται από έξι πλοία που αποτελούν την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου  Admiral Kuznetsov, αποπλέει σε 10 ημέρες από τον Βόρειο Ωκεανό και ξεκινάει το μακρύ ταξύδι του για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, όπου θα βρίσκεται περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Με την προστασία αντιτορπιλικών κατευθυνομένων βλημάτων, αλλά και ανθυποβρυχιακού πολέμου κλάσης Udaloy I/II και Sovremenny και βέβαια, τουλάχιστον ενός υποβρυχίου που αθέατο κινείται πάντα κάτω από το Admiral Kuznetsov για "ενεργητική" ανθυποβρυχιακή προστασία (η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί έχει όλες τις λεπτομέρειες για την αρμάδα και των σκαφών που την ακολουθούν), η ρωσική αρμάδα έρχεται για να δώσει το "παρών" στον αγώνα ισχύος που παίζεται γύρω από τα χρυσοφόρα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Α.Μεσογείου.

Τουρκία: Καίνε σπίτια Ελλήνων στην Καππαδοκία!


Aπό το defence-point

Για τις «ανάγκες» του νέου τουρκικού σήριαλ «Η ζωή συνεχίζεται», το οποίο προφανώς θα σπεύσουν να προβάλουν τα ελληνικά κανάλια, πυρπολήθηκε τουλάχιστον ένα από τα εγκαταλειμμένα σπίτια των Ελλήνων που, διωκόμενοι από τις κεμαλικές ορδές, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα για αιώνες ελληνικά εκείνα χώματα.
Η κίνηση αυτή του Τούρκου σκηνοθέτη έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε Τούρκους, σκεπτόμενους, οι οποίοι κατηγορούν τους παραγωγούς του σήριαλ ότι απλώς επιδιώκουν να εξαλείψουν την ιστορική μνήμη στην Καππαδοκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και παλαιότερα Τούρκοι τηλεοπτικοί παραγωγοί είχαν προχωρήσει σε πυρπόληση ελληνικών σπιτιών, αλλά και εκκλησιών για τις «ανάγκες» άλλων τουρκικών σήριαλ.

Ζητά εγγυήσεις από όλα τα ελληνικά κόμματα «Βέτο» Αυστρίας για την εκταμίευση της έκτης δόσης

Από το protothema

Μπλόκο στην εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου απειλεί να θέσει η Αυστρία εάν προηγουμένως δεν λάβει γραπτές εγγυήσεις για υλοποίηση – και δη άμεσα - όλων των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας.

Η υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ ξεκαθάρισε πως αυτές οι εγγυήσεις αποτελούν για τη χώρα της προϋπόθεση για να συναινέσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων Ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα. Τη θέση αυτή μάλιστα θα επαναλάβει στην εν εξελίξει Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

NYTimes: Ο Παπανδρέου εξέτασε μέχρι και την έξοδο από το ευρώ

Από το newscode


Όταν την περασμένη άνοιξη, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε ότι η Ελλάδα χρειαζόταν νέο πρόγραμμα διάσωσης, εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενοι τραπεζίτη από την Ελλάδα που είχε συζητήσει μαζί του.
Σε δημοσίευμα με τίτλο «οι αρνήσεις που παγίδευσαν την Ελλάδα», ο συντάκτης επιχειρεί μια αναδρομή για το πώς η χώρα μας έφτασε μέχρι εδώ.
Μάλιστα, αναφέρεται σε μια απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που συνέταξε ο Μπομπ Τράα στα μέσα του 2009, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα χρέη της, που προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Οργανωμένη επίθεση Τουρκίας, Αιγύπτου, Σκοπίων σε εθνικά θέματα


Οργανωμένη επίθεση Τουρκίας, Αιγύπτου, Σκοπίων σε εθνικά θέματα
του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Όλη την ημέρα σήμερα φθάνουν πληροφορίες στην Αθήνα από την Άγκυρα, το Κάιρο και τα Σκόπια ότι οι δηλώσεις Παπανδρέου το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή προκάλεσαν ήδη τις εξής αντιδράσεις στις γειτονικές μας χώρες:
1. Η δήλωση Παπανδρέου ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έρευνες για το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης, προκάλεσε άμεση παρασκηνιακή αντίδραση της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Τα «γεράκια» της Άγκυρας ανεπίσημα αλλά κατηγορηματικά ειδοποίησαν την ελληνική πλευρά μέσα από τους διαύλους της μυστικής διπλωματίας να μην προχωρήσει στην παραμικρή κίνηση νότια της Κρήτης γιατί υπάρχει πρόβλημα με την τουρκική ΑΟΖ που περιλαμβάνει και το... Καστελόριζο.

H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο...γυμναστήριο!!!

Aπο το newsit

Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή έτρεχαν να βρουν μικρόφωνα, κάμερες για να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό.
Ξαφνικά όλοι οι δημοσιογράφοι της Βουλής που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία της νέας κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι που άλλοι ξεκουράζονταν, άλλοι είχαν πάει στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής και κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και άλλοι έπιναν έναν καφέ να “ξυπνήσουν” στο κυλικείο της Βουλής, άρχισαν να τρέχουν.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

Από το protothema

Εμπλοκή έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν δέχεται για πρωθυπουργό τον κ. Λουκά Παπαδήμο λόγω των απαιτήσεων που πρόβαλε. Το γαλάζιο επιτελείο δεν δέχεται κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο ο οποίος θα επιλέξει το δικό του οικονομικό επιτελείο και θα έχει ορίζοντα εξαμήνου και πάντως μέχρι να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν την δανειακή συμφωνία και τα συνοδευτικά μέτρα.

Πιέζουν για συναίνεση και πρόσωπα εμπιστοσύνης Κρίσιμα τετ-α-τετ Βενιζέλου με Γιούνκερ και Ρεν

Από το protothema

«Η Κομισιόν δεν επεξεργάζεται μελέτες για το πώς μια χώρα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη» ανέφερε σήμερα ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί και θα μείνει στο ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρεν είπε: «Φυσικά η Κομισιόν όπως όλοι οι οργανισμοί που έχουν ευθύνες για την ευημερία των ανθρώπων και σε αυτή την περίπτωση την ευημερία και το μέλλον της Ευρώπης και των Ευρωπαίων πολιτών, πρέπει να κάνει σενάρια και να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν υπάρχει τέτοια μελέτη στην οποία εσείς αναφέρεστε».

Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν τον Έλληνα… «μαλακά, πιο μαλακά»(Βίντεο)

       Ριμέικ της μεγάλης επιτυχίας του Χάρρυ Κλυνν 

               αποκλειστικά για το newsbeast.gr

  

Με άνοδο "βγαίνει" το Χ.Α. από το πολιτικό αδιέξοδο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο της Αθήνας στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που, μετά από ένα «δραματικό» σαββατοκύριακο, οδηγούν σε αλλαγή κυβέρνησης και ενισχύουν τις προσδοκίες για ομαλή συνέχιση της διαδικασίας έγκρισης από την Ελλάδα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Αναλυτές χαρακτηρίζουν την άνοδο στο ταμπλό ως αντίδραση ανακούφισης, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές στο σύνολό τους οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

«Η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα μπορούσε να τονώσει κάπως την αγορά, το γεγονός όμως ότι κάποια θέματα παραμένουν ανοιχτά θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια πίεση» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis.

Σημαντικές απώλειες σημειώνει το ΧΑΚ

Aπό το ikypros

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το κυπριακό Χρηματιστήριο, εξανεμίζοντας τα μεγάλα κέρδη πέρα του 4% που σημείωνε στο πρώτο ημίωρο της χρηματιστηριακής συνάντησης.

Στις 13.11, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 323,32 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλη πτώση σε ποσοστό 2,39%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίαζε απώλειες σε ποσοστό 2,23%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευση στις 113,11 μονάδες. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις 833 χιλιάδες ευρώ.

Οι Τούρκοι έκαναν τζαμί την Αγία Σοφία της Βιθυνίας!!!



Σχόλιο από ΑLEXANDER
Όλοι οι «προοδευτικοί» που χαλάνε τον κόσμο στην Ελλάδα και υπερασπίζονται κάθε μετανάστη δεν άκουσα να διαμαρτυρηθούν.
Αν είχε γίνει όμως τζαμί εκκλησία θα είχαν ξηλωθεί και τα πεζοδρόμια… 

Toυ MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ από το onalert.

      Πρόκληση από την Τουρκία. Η αλλαγή λειτουργίας του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Βιθυνίας στην Τουρκία, δείχνει ότι καταργούνται αποφάσεις του Κεμαλικού κράτους.  
Από το Σάββατο ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας , που μέχρι τώρα  είχε ανοιχτές τις πύλες του ως μουσείο , θα λειτουργεί ως τζαμί. Η απόφαση πάρθηκε από τις τουρκικές αρχές.
   Η Αγία Σοφία στη Βιθυνία, για πολλά χρόνια βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Οι τουρκικές αρχές είχαν εγκαταλείψει τον ιστορικό αυτό ναό που χρονολογείται από τον 8Ο αιώνα. Το 2005 το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας αποφάσισε την αναστήλωση του ναού και το έργο ολοκληρώθηκε το 2007. Από τότε ο ναός αυτός άνοιξε τις πύλες του ως μουσείο και δεν γίνονταν καμία θρησκευτική λειτουργία, όπως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη

Φ. Ρέσλερ: «Μεταρρυθμίσεις ή έξοδος από την ευρωζώνη»



Από το onalert

O αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποιεί την Ελλάδα με έξοδο από την ευρωζώνη. «Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή θα κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις και θα φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», τόνισε μιλώντας στην λαϊκή εφημερίδα Bild και αποτελεί την πρώτη αντίδραση από τη Γερμανία μετά την ανακοίνωση για συμφωνία μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Αδειάζουν οι τράπεζες υπό το φόβο της δραχμής Αναλήψεις 2 δισ. ευρώ μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος


Αδειάζουν οι τράπεζες υπό το φόβο της δραχμής
Από το newsbomb

Λύσεις για να διασφαλίσουν τις οικονομίες μιας ζωής αναζητούν οι Έλληνες, οι οποίοι στο άκουσμα ότι η χώρα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ έσπευσαν να τραβήξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Αμέσως μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, οι Έλληνες καταθέτες απέσυραν από τις τράπεζες περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών.
Οι καταθέτες αποσύρουν τα κεφάλαιά τους είτε για να τα «φυγαδεύσουν» στο εξωτερικό, είτε για να τα κρύψουν σε στρώματα και «ασφαλή» μέρη στο σπίτι. Υπάρχουν άλλοι που μετατρέπουν τις καταθέσεις τους σε ξένα νομίσματα, ενώ κάποιοι άλλοι τα μετατρέπουν σε  λίρες. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που επενδύουν σε κρατικά ομόλογα υψηλής πιστοποίησης.
Το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

«Ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του» Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ιστορική συμφωνία στην Αθήνα


«Ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του»
Aπό το newsbomb

Δεκάδες δημοσιογράφοι, απεσταλμένοι από Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο,  βρέθηκαν χθες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να μεταδώσουν την είδηση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ελλάδα.
Τα περισσότερα μέσα έκαναν λόγο για ιστορική συμφωνία, ενώ το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου, ως επόμενου πρωθυπουργού, αναφέρεται σχεδόν σε όλα τα μεγάλα διεθνή Μέσα.
«Αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου παραδίδει το γραφείο του», γράφει το Spiegel. 
Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πρώτο θέμα και στους New York Times, που αναφέρουν το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου ως το επικρατέστερο για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Οι Έλληνες συμφωνούν για κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον Παπανδρέου», γράφει το BBC, ενώ η Bild διερωτάται «Ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας σε πτώχευση»;
«Η Ευρώπη δίνει τελεσίγραφο στην Ελλάδα», γράφει το Sky News.

Εμπλοκή μετά την άρνηση της ΝΔ για συμμετοχή στελεχών της στην κυβέρνηση


Από το real

Εμπλοκή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση Παπανδρέου με Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση δεν γίνεται αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν πώς θα αντιδράσουν σε μία τέτοια εξέλιξη οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Η ΕΕ θέλει να στηρίξει "τη δυναμική της αλλαγής" στη Μιανμάρ


Από το real

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρέτισε σήμερα τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη Μιανμάρ όπου το νέο καθεστώς εντείνει τις κινήσεις ανοίγματος της χώρας.

"Σημαντικές αλλαγές είναι σε εξέλιξη στη χώρα αυτή", δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίπμαν πρεσβευτής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος και τη Μιανμάρ.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί πράγματι να στηρίξει και να ενθαρρύνει αυτή τη δυναμική της αλλαγής", πρόσθεσε ο ίδιος στο περιθώριο ενός σεμιναρίου για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τον περιορισμό της φτώχειας που άρχισε σήμερα στη Ρανγκούν.

«Γίνε Έλληνας για μια βδομάδα»

Από το real

Εντύπωση δημιουργεί η προβολή ενός νέου ριάλιτι από τη βρετανική τηλεόραση, σύμφωνα το οποίο τρεις οικογένειες θα δοκιμάσουν να ζήσουν... σαν Έλληνες και να δείξουν πώς έφθασε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Channel 4, οι Βρετανοί που θα συμμετάσχουν θα βιώσουν τη φορολογία, τις συντάξεις αλλά και τις εργασιακές πρακτικές που τελικά επέφεραν την οικονομική κρίση και οδήγησαν στην επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα και να δοθεί το πακέτο διάσωσης από την Ευρώπη.