Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ! ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!



Aπό το ygro-pyr
 
"Αντίσταση και αντάρτικο έκανε στο πρώτο θρανίο αριστερά, όταν ο συμμαθητής μας, Κωστάκης Δημητρίου, προσπάθησε να αρπάξει το μολύβι από την Ελενίτσα Καρανικόλα και ο Κάρολος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να σωθεί το ιστορικό μολύβι της Ελενίτσας με το οποίο λίγο αργότερα η ίδια έλυσε την άσκηση και μας την έκανε σκονάκι οπότε και πήραμε όλοι 10."

Λευτέρης Τσιάμης, συμμαθητής Καρόλου Παπούλια στο σχολείο Πωγωνιανής Ιωαννίνων 1944.

@ GOOD WINES... (KΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ)

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν από το harryklynn.

@ Δεν δημιουργήσαμε εμείς την ασυδοσία των κεφαλαιοκρατών. Τους άνοιξαν τις πόρτες διάπλατα οι «σωτήρες», υποκλινόμενοι σε κάθε επιθυμία του παγκόσμιου κεφαλαίου, ξεπουλώντας τους ...
δικαιώματα που θεσπίστηκαν με αίμα
@Το χαμόγελο του παιδιού κλείνει γιατί δεν έχει χρήματα και ο το Τοτέμ της Ηρώδου του Αττικού εισπράττει ένα Τζακ Ποτ του Τζοκερ κάθε χρόνο για να περιφέρεται στην επικράτεια με επίσημα ενδύματα….


@Ο Ιερώνυμος πάει στο Κατάρ, ο Τζέφρυ στον Άγιο Νικόλαο και ο Παπούλιας όπου φύγει-φύγει
@“Κάθε 4 χρόνια οι εκλογές, σύμφωνα με το Σύνταγμα”, είπε ο Θεματοφύλακας!!! @Αθάνατοι έλληνες έκδοτες. πάντα σταθεροί, στην υπηρεσία της τρόικας…

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗΗ


Προκαλούν οι μουσουλμάνοι στη Σερβία

Aπό το defence-point

Με πηχυαίους τίτλους αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ την κίνηση των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νόβι Παζάρ, των Βόσνιων μουσουλμάνων που ζουν στη Σερβία, να ακολουθήσουν την ομάδα τους στο Βελιγράδι για τον αγώνα της κατά του Ερυθρού Αστέρα, με τουρκικές σημαίες και οθωμανικά στρατιωτικά εμβατήρια!
Η κίνησή τους αυτή προφανώς αποτελεί απάντηση στην επιχείρηση της σερβικής αστυνομίας κατά Βόσνιων ισλαμιστών, μετά την επίθεση ενός από αυτούς κατά της Αμερικανικής πρεσβείας στο Σεράγεβο.
Οι «δημοκράτες» Τούρκοι βέβαια χαιρέτησαν την κίνηση των Βόσνιων «αδελφών» τους, προβάλλοντάς την ως αποτύπωση της τουρκικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Ρώσοι Πεζοναύτες παρελαύνουν στην Αλεξ/πολη! (βίντεο)



Από το defencenet
Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα οι δύο μεγαλύτεροι Στρατοί της Ορθοδοξίας, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, ενώθηκαν πριν λίγο και παρέλασαν για πρώτη φορά, μαζί, στην ίδια διάταξη (προηγήθηκαν των Ελλήνων), σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες κατοίκους της ακριτικής Αλεξανδρούπολης που τους αποθέωσαν (ακούστε σε αυτό το πρώτο βίντεο που αποκλειστικά φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, τις ουρανομήκεις επευφημίες των πολιτών την ώρα που περνούν τα τμήματα της ελληνικής 12ης Μεραρχίας και οι Ρώσοι πεζοναύτες).
Οι πεζοναύτες ανήκουν στο αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof, το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως προπομπός της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που όπως γράφει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί, έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο.
Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων και στην σπάνια έκδοση SHORAD με βλήματα SA-16, BRDM κλπ., το Tsesar Kunikof, αποτελεί ένα σχετικό σύγχρονο αποβατικό σκάφος.
Το κλίμα στην Αλεξανδρούπολη ήταν τελείως διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Μπορεί κι εδώ να μην έλειψαν οι αποδοκιμασίες των κυβερνητικών (όσων είχαν τολμήσει να παρευρεθούν), αλλά η παρουσία των Ρώσων πεζοναυτών λειτούργησε κατευναστικά και όλοι περίμεναν να δούν την γαλάζια «χιαστί» σημαία του ρωσικού Ναυτικού να παρελαύνει στους δρόμους της πόλης.

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;


Aπό το defencenet

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της … Κρήτης!
Έτσι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Κρήτη ως να επρόκειτο για … ανεξάρτητο κράτος ή για επικείμενο ανεξάρτητο κράτος!
Οι παριστάμενοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους σήμερα όταν ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι  «Η Κρήτη θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».
Κατ’αρχήν ένα άμεσο ερώτημα είναι πότε απέκτησε η Κρήτη «ιστορικούς δεσμούς με τους Άραβες»; Η μοναδική περίοδος της ιστορίας που η Κρήτη είχε σχέσεις με τους Άραβες ήταν στα τέλη του 10ου αιώνα μ.Χ., αν δεν κάνουμε λάθος που είχε καταληφθεί από τους Σαρακηνούς, οι οποίοι την χρησιμοποιούσαν ως πειρατικό ορμητήριο.

Ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου στου Παπάγου.Ο πρώτος στην Αττική!



Από το onalert

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Μακεδόνων & Θρακών Παπάγου-Χολαργού (http://synmakthra.wordpress.com/), πρόκειται σύντομα να τοποθετηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο πρώτος στην Αττική. Το σύνολο των εξόδων αναλαμβάνεται από τον συμπολίτη μας αρχιτέκτονα κ. Μπάμπη Στάικο, ο οποίος επίσης χρηματοδότησε την κατασκευή και τοποθέτηση, τον περασμένο χρόνο, του ανδριάντα του Φιλίππου Β’, στου Παπάγου.
Προ των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα, και ειδικώς την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, ώρα 18.00, οργανώνουμε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, με θέμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος στο Μύθο και την Ιστορία», με σκοπό να παρουσιαστεί το έργο και η προσωπικότητά του μεγάλου στρατηλάτη.
Στην εκδήλωση αυτή θα είναι ομιλητές οι εξής:

"Δεν είστε εντολοδόχος της κυβέρνησης κ.Πρόεδρε".Άρθρο-σοκ Ναυάρχου.






Του ΣΗΦΗ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΝ ε.α

Από το onalert


Δυο μέρες πριν η Ελλάδα συρόταν από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις σε μια δέσμευση οικονομική και πολιτική τουλάχιστον εικοσαετούς προοπτικής. Νίκη παρουσίασε η Ελληνική κυβέρνηση ότι σε δέκα χρόνια θα ευρεθούμε στα οικονομικά επίπεδα που ήμασταν το 2009. Όμως εξ αιτίας της οικονομικής μας κατάστασης το 2009 συρθήκαμε σαν λαός ως εδώ με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας έχουν ρίξει στη δυστυχία.

Είναι καιρός τώρα, που ο Ελληνικός λαός, έχει δείξει την αγανάκτηση και την περιφρόνηση του στο υπάρχον συντεχνιακό κράτος που οικοδόμησαν οι πολιτικοί από την μεταπολίτευση και μετά. Πολλές φορές η αγανάκτηση αυτή εναντίον των πολιτικών έχει καταγραφεί όχι μόνον φραστικά αλλά και με έργα (ξυλοδαρμοί και εκσφενδόνιση αυγών και γιαουρτιών).

Στα άκρα η κόντρα συνδικάτων-διοίκησης στη Qantas

Από το zougla
«Καθηλωμένα» παραμένουν τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας Qantas στην Αυστραλία, από το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Τα μέλη των συνδικάτων έχουν προχωρήσει σε κυλιόμενες απεργίες από τον περασμένο Αύγουστο, προκαλώντας ζημίες στην εταιρεία εκτιμώμενου ύψους 15 εκατ. δολαρίων κάθε εβδομάδα.



Οι σχέσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους επιδεινώθηκαν τον Αύγουστο έπειτα από την ανακοίνωση ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας και ανάθεσης υπηρεσιών σε τρίτες εταιρείες. Τα συνδικάτα αντέδρασαν άμεσα, θεωρώντας ότι οι αλλαγές θα έχουν ως αποτέλεσμα την περικοπή θέσεων εργασίας. Παρόλο που η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιχείρησε να μεσολαβήσει προκειμένου να δοθεί μια λύση, καμία από τις δύο πλευρές δε δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω. Αποτέλεσμα ήταν να ανακοινωθεί χθες η ματαίωση όλων των πτήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

ΑΞΙΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΗΡΩΕΣ




 
Από τη real
 
Παραδεχτείτε το: Ελάχιστοι δεν έχουν κάνει «Like» στη φωτογραφία του νεαρού παραστάτη από την παρέλαση του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας, που ανεβαίνει διαρκώς (από προχτές) στα sites κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλάμε φυσικά για τη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία ο μαθητής όχι απλά δεν καταδέχεται να γυρίσει το κεφάλι του προς τους πολιτικούς, αλλά τους ‘σερβίρει’ και μια ωραιότατη μούντζα.


Handelsblatt : Μηνύστε τους δανειστές σας




Aπό τη real

Ένα άρθρο-καταπέλτη εναντίον των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών της Ελλάδας υπογράφουν οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, οι οποίοι έζησαν για λίγες μέρες από κόντά τα γεγονότα της κοινωνικής εξέγερσης των Ελλήνων , εναντίον της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Μετά την ολιγοήμερη επίσκεψή τους στην Αθήνα- και αφού μίλησαν με πολιτικούς, επισκέφθηκαν υπηρεσίες και ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο- οι 20 συντάκτες της Handelsblatt μετέφεραν τις εντυπώσεις τους από έναν λαό γεμάτο «απογοήτευση, οργή, αγανάκτηση και απελπισία».

«Η Ελλάδα είναι μια εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα» αναφέρει το άρθρο και οι συντάκτες τονίζουν: «Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο» .

Μπ. Άσαντ: «Φωτιά» στη Μέση Ανατολή από πιθανή επέμβαση της Δύσης

Από το kathimerini
Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι «οι δυτικές χώρες θα συνεχίσουν την πίεση, αλλά η Συρία είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό». Συνάμα, συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις με αύξηση των νεκρών.
Οι δυτικές δυνάμεις διακινδυνεύουν να προκαλέσουν έναν «σεισμό» που θα βάλει «φωτιά» στην Μέση Ανατολή εάν επέμβουν στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.
Η κυβέρνηση Άσαντ έχει επικριθεί έντονα από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Αραβικό Σύνδεσμο και Δυτικές κυβερνήσεις για τη βίαιη καταστολή με την οποία αποπειράται να συντρίψει την επτάμηνη εξέγερση εναντίον της.
Ο Άσαντ είπε στη συνέντευξή του ότι οι δυτικές χώρες «θα συνεχίσουν την πίεση, οπωσδήποτε», προσθέτοντας πως «η Συρία όμως είναι διαφορετική σε όλα από την Αίγυπτο, την Τυνησία, την Υεμένη. Η ιστορία είναι διαφορετική. Η πολιτική είναι διαφορετική. Η Συρία είναι το κέντρο σε αυτή την περιφέρεια. Είναι το σεισμικό ρήγμα, και αν παίζει κανείς με αυτό θα προκαλέσει σεισμό».
«Θέλετε να δείτε άλλο ένα Αφγανιστάν, ή δεκάδες Αφγανιστάν; Οποιοδήποτε πρόβλημα στη Συρία θα βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή. Εάν το σχέδιο είναι να διασπαστεί η Συρία, αυτό θα σημάνει ότι θα διασπαστεί όλη η περιφέρεια».

Στην τελική ευθεία η συμφωνία φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Από το kathimerini
Η βασική επιλογή όσων διατηρούν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες θα είναι είτε να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές, είτε να καταβάλουν ένα φόρο που θα επιβληθεί επί του συνόλου του κατατεθειμένου κεφαλαίου. «Η Ελλάδα θα εισπράξει σημαντικούς διαφεύγοντες φόρους πολλών ετών», δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Στην τελική ευθεία εμφανίζεται να είναι η συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl, με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες.
Η υπό κατάρτιση συμφωνία θα βασίζεται στο πλαίσιο συμφωνιών που ήδη υπεγράφησαν μεταξύ Ελβετίας-Ηνωμένου Βασιλείου και Ελβετίας-Ο.Δ. Γερμανίας, με στόχο να περιοριστεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωσή της (οι διαπραγματεύσεις με Η.Β. και Ο.Δ.Γ. ξεκίνησαν την άνοιξη του 2010 και η υπογραφή έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2011), λαμβανομένων υπόψη των ειδικών χαρακτηριστικών της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Οι Σούβλες του Διαβόλου

Από το kourkouti

Ο Θόδωρος Πάγκαλος πρωταγωνιστεί στο remake του Prince Of Persia, αλλά σε αμιγώς ελληνικό περιβάλλον, “Prince Of Κοκορέτσια“. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που η κρίση μαστίζει την κοινωνία και οι ταβέρνες κλείνουν μία προς μία, ένας ήρωας ψάχνει να βρει δικαιοσύνη… και κοκορέτσι.


Η "εξέγερση" των γηπέδων: 50% κούρεμα κάντε σε κάνα γίδι από εμάς θα πάρετε ένα αρ....ι.!!!

sinthima

Πήραν φόρα και δεν...σταματάνε, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στα γήπεδα. Και στο γήπεδο Καραϊσκάκη εκφράστηκε απόψε έντονα η δυσαρέσκεια του κόσμου για την κυβερνητική πολιτική. Κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός-ΟΦΗ οι οπαδοί των “ερυθρολεύκων” ξέσπασαν με υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών, ενώ ανάρτησαν και τρία πανό. Και στο Αγρίνιο ανέβηκε πανό το απόγευμα, στον αγώνα Παναιτωλικός-Ξάνθη.
Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού στη θύρα 7 σήκωσαν ψηλά τρία πανό στο 12ο λεπτό. Τα κατέβασαν αμέσως, αλλά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα ανάρτησαν κανονικά. Το β' ημίχρονο καθυστέρησε να ξεκινήσει για λίγα λεπτά, ο διαιτητής Σπύρος Σελίμος από τη Λακωνία ζήτησε να κατέβουν τα πανό, έγιναν οι σχετικές συστάσεις από τα μεγάφωνα, αλλά το ματς έγινε κανονικά χωρίς να τα αποσύρουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Το περιεχόμενο των τριών πανό:

Σόιμπλε σε τράπεζες: Αν δεν συμφωνήσετε στο κούρεμα τότε πάμε σε αναγκαστική χρεοκοπία της Ελλάδας

Aπό το newsit

- Ο γερμανός υπουργός οικονομικών στέλνει μήνυμα στις τράπεζες να αποδεχθούν το εθελοντικό κούρεμα
- Νωρίτερα ο Τσαρλς Νταλάρα είπε οτι 9 στις 10 τράπεζες λένε ΝΑΙ στο κούρεμα
- "Στρατός" 100 επιτρόπων φτάνει στην Αθήνα
- "Δεν σας έσωσε το κούρεμα, έχετε χρεοκοπήσει" λένε διεθνείς οίκοι και σύμβουλος του Σόιμπλε

Λίγες μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής κι ενώ έχει αποφασιστεί κούρεμα 50% ο γερμανός υπουργός οικονομικών ουσιαστικά απειλεί τις τράπεζες οτι αν δεν αποδεχθούν το εθελοντικό κούρεμα τότε είναι ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Δευτέρα στο περιοδικό Σπίγκελ ο Σόιμπλε είπε ότι μολονότι η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό "κούρεμα" του χρέους από τις τράπεζες, "δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος".

Τσάμπα παρκινγκ σε στρατιωτικά αεροδρόμια




Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός από το zougla.gr
Σε δωρεάν παρκινγκ εναερίων μέσων ιδιωτικών εταιρειών έχει μετατραπεί το στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Φωτογραφίες-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η zougla.gr εμφανίζουν δυο ιδιόκτητα ελικόπτερα της εταιρείας SCORPION, την οποία εκπροσωπεί ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Δαφέρμος, να «στρογγυλοκάθονται» -παράνομα και χωρίς μίσθωμα- στη βορειοανατολική πλευρά του Αεροδρομίου. Συγκεκριμένα δίπλα στη βάση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ.

Μπερλουσκόνι μαινόμενος … «Το ευρώ δεν έπεισε κανέναν»

Σχόλιο από ALEXANDER
Λιρετα εν΄οψη;

Από το protothema

Σε μια ακόμα  εκτός … «διπλωματικών ορίων» δήλωση προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αυτή τη φορά «επιτιθέμενος» αρχικώς κατά του ευρώ (!) και στη συνέχεια κατά των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο Καβαλιέρε, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση μετά την τελευταία  Σύνοδο Κορυφής, τις πιέσεις των  Ευρωπαίων εταίρων του για άμεσες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, αλλά και τις πιέσεις των αγορών που πλέον έχουν βάλει ξεκάθαρα στο στόχαστρό τους την ιταλική οικονομία, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε μια παρέμβαση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το εξωτερικό εμπόριο της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντας το ευρώ ως «περίεργο νόμισμα» και ως «κύρια πηγή των δεινών των ευρωπαϊκών οικονομιών»!

O Μέγας Αλέξανδρος κατακτά το Παρίσι

Aπό το protothema

Σάββατο μεσημέρι και οι Γάλλοι απολαμβάνουν τις τελευταίες καλές μέρες του Οκτώβρη, πριν ξεκινήσει το τσουχτερό κρύο στους δρόμους του Παρισιού. Μετά την γυάλινη πυραμίδα σύμβολο του μουσείου, βλέπω τον κόσμο να κατευθύνεται προς την είσοδο ενός από τους μεγαλύτερους «ναούς» της τέχνης.

Οι ουρές στα ταμεία του Λούβρου είναι τεράστιες αλλά οι Γάλλοι είναι συνηθισμένοι. Εκτός από τους τουρίστες που περιμένουν υπομονετικά να δουν την Τζοκόντα, υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα Παριζιάνων που έχουν έρθει να δουν μια έκθεση γεμάτη ελληνικούς θησαυρούς. Η πρώτη μεγάλη έκθεση αφιέρωμα στον Μεγάλο Αλέξανδρο, μόλις πέντε μέρες μετά τα εγκαίνια της, φαίνεται να κερδίζει το ενδιαφέρον τους.

Μπαίνοντας στην έκθεση το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς είναι το ψηφιδωτό με το λιοντάρι και τους πολεμιστές που βρέθηκε στην Πέλλα, κάτω από τον τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου-η αρχαία Μακεδονία» .