Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς "γερό πάτημα" η Wall εν αναμονή της ευρωπαϊκής Συνόδου



  Dow11.541,7837,16 0,32%  



  Nasdaq2.598,62-5,42 -0,21%  

Η Wall Street σήμερ
Aπό το capital.gr
 
Έκλεισε άλλη μία ημέρα έντονων διακυμάνσεων στην Wall Street η οποία "ταλαντεύτηκε" στο ρυθμό των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατάφερε να αντιστρέψει τριψήφιες απώλειες, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές σε θετικό έδαφος αλλά σε απόσταση από τα υψηλά ημέρας. Ο δείκτης εναλλάσσει διαδοχικά πρόσημα στις τελευταίες 10 ημέρες συναλλαγών. Μικρά κέρδη σημείωσε και ο ευρύτερος S&P 500, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισε ο τεχνολογικός Nasdaq.

Η νευρικότητα ήταν εμφανής από τις αρχικές συναλλαγές, καθώς ακολουθεί ένα κρίσιμο τριήμερο που θα καθορίσει πιθανώς την πορεία της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Αύριο θα λάβει χώρα το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Eurogroup το οποίο θα εξετάσει την έκθεση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Το Σάββατο θα συνεδριάσει το συμβούλιο Ecofin, ενώ την Κυριακή ακολουθεί η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Η εικόνα της αμερικανικής αγοράς βελτιώθηκε τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη γαλλο-γερμανικής συμφωνίας στην κατεύθυνση οριστικοποίησης του σχεδίου επίλυσης της δημοσιονομικής κρίσης. Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel προγραμμάτισαν να συναντηθούν το βράδυ του Σαββάτου στις Βρυξέλλες και έθεσαν ως στόχο την κατάρτιση οριστικού σχεδίου έως την Τετάρτη. Έως τότε είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μάλιστα και δεύτερη συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών.

Όλη η επιστολή Βενιζέλου στην Λαγκάρντ Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο ΔΝΤ

Από το protothema

Το protothema.gr δημοσιεύει την επιστολή του υπουργού των Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κυρία Κριστίν Λαγκάρντ από 27 σεπτεμβρίου του 2011, και στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύεται για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Με απόλυτη  ακρίβεια και λεπτομερειακές αναφορές, ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει την  κυρία Λαγκάρντ για τις προωθούμενες περικοπές στις συντάξεις, για το κούρεμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, για την μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ και για την άμεση –μέχρι το τέλος του 2011- εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας μέσω του οποίου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν σε στάδιο προ-συνταξιοδότησης.

Ακολουθεί –μεταφρασμένα  στα ελληνικά- το πλήρες κείμενο  της επιστολής που ο κ. Βενιζέλος  ταχυδρόμησε στην κυρία Λαγκάρντ.  

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη

Από το protothema
Ένα «όχι» έφερε την διαγραφή της κυρίας Λούκα Κατσέλη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Η βουλευτής είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι η καταψήφιση του άρθρου 37 αποτελεί για την ίδια «θέμα αρχής» ενώ ακόμα και στην τελευταία της θεσμική τοποθέτηση από το βήμα της βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση την 2μηνη απόσυρσή του προκειμένου να υπάρξει διάλογος μεταξύ τρόικας και κοινωνικών εταίρων.

Φαίνεται όμως ότι ούτε στην τελευταία συνάντηση που είχε στο παρα πέντε της ψηφοφορίας με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη βρέθηκε συμβιβαστική λύση με αποτέλεσμα η κ. Κατσέλη να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο το οποίο αναστέλλει τις κλαδικές συμβάσεις και ενισχύει τις επιχειρησιακές. Με τον τρόπο αυτό λίγα λεπτά μετά την τελεσίδικη απόφαση της βουλευτού ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος έλαβε επιστολή από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου σύμφωνα με την οποία «η κυρία Λούκα Κατσέλη τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ».

Μάρτιος 2011 Γ. Παπανδρέου: «Αν μείνω με 153 θα πάω σε εκλογές»


                                                          Σχόλιο από ALEXANDER yankees go home  


                                                          Από τη real
Στο πρωτοσέλιδο της στις 20 Μαρτίου του 2011 η Realnews που είχε αποκαλύψει ένα διάλογο που είχε ο Πρωθυπουργός με τους στενούς του συνεργάτες.

«Αν καταψηφιστεί νομοσχέδιο ή μείνω με 153 βουλευτές και κάτω, θα προσφύγω αμέσως στις κάλπες» φέρεται να είπε ο Γ. Παπανδρέου σε στενή ομάδα συνεργατών του, ζητώντας μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ρεγγίνα Βάρτζελη να «διαρρεύσει» το σχετικό μήνυμα προς τους βουλευτές της.

Μετά την διαγραφή της Λούκας Κατσέλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλέον 153 βουλευτές.

Κατευθύνονται "νότια" οι δείκτες της Wall Street



  Dow11.408,81-95,81 -0,83%  



  Nasdaq2.570,09-33,95 -1,30%  

Η Wall Street σήμερα
Από το capital
Σε χαμηλά ημέρας κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street κάτω από το πέπλο αβεβαιότητας για τις αποφάσεις της κρίσιμης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο.
Το κλίμα νευρικότητας εντείνουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο ισχυρότερων οικονομιών της Ευρωζώνης για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και το ενδεχόμενο ενός νέου αδιεξόδου. Μόλις τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, Γερμανία και Γαλλία συνεχίζουν να διαφωνούν για τον τρόπο μόχλευσης του EFSF με στόχο να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ οι επενδυτές αφομοιώνουν μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 97,14 μονάδες (-0,84%) και βρίσκεται στις 11407,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 41,12 μονάδων (-1,58%) φτάνοντας τις 2562,90 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει πτώση 10,38 μονάδων (-0,86%) και βρίσκεται στις 1199,50 μονάδες.

«Εκτιμώ πως αυτή τη στιγμή έχουμε μία αγορά χωρίς κατεύθυνση», με τους επενδυτές να διστάζουν να ενισχύσουν τις θέσεις τους εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής του Σαββατοκύριακου.

Σε υψηλό ημέρας οι τράπεζες, οριακή άνοδος για τον Γ.Δ.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital

Στο υψηλό ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Πέμπτης για τον δείκτη των τραπεζών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας όπου ξεχώρισαν τα κέρδη 9% για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Πιέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE20, όπως των Coca-Cola 3E, ΟΤΕ και ΔΕΗ, δεν επέτρεψαν ωστόσο στον Γενικό Δείκτη να ευθυγραμμιστεί με τις ανοδικές τάσεις των τραπεζών.

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου σε εύρος 21 περίπου μονάδων, ο ΓΔ έκλεισε με μικρή άνοδο 0,25% στις 742,76 μονάδες.

Ο συναλλακτικός όγκος έφτασε τα 29,37 εκατ. τεμάχια και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 37,72 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του ταμπλό, 92 μετοχές ολοκλήρωσαν σε θετικό έδαφος, 47 υποχώρησαν και 137 διατηρήθηκαν αμετάβλητες.

Αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη κατεύθυνσης στο ελληνικό ταμπλό και κορύφωση της αβεβαιότητας και της αποστροφής ανάληψης ρίσκου εκ μέρους των επενδυτών.

Όπως σημειώνουν, ο χαμηλός συναλλακτικός όγκος και τζίρος, σε συνδυασμό με το «θολό» τοπίο στο οικονομικό και πολιτικό -εγχώριο και ευρωπαϊκό- «μέτωπο», διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τη μεταβλητότητα.

Για την αυριανή συνεδρίαση δεν αποκλείουν ανοδική αντίδραση σε περίπτωση υπερψήφισης του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ, η κίνηση ωστόσο του Χ.Α. θα καθοριστεί και από τη ροή της ειδησεογραφίας που αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Αντιστάθηκε ως το τέλος...Δείτε βίντεο με τον νεκρό Καντάφι


Σχόλιο από ALEXANDER

ΠΡΟΣΟΧΗ Το βίντεο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες με τον νεκρό Καντάφι.
Θαυμάστε φυσικά και τη συμπεριφορά των ζωντανών προς το νεκρό.
Aπό το newsbomb

Ο άνδρας που συνέδεσε το όνομά του με τη νεότερη ιστορία της Λιβύης σήμερα είναι νεκρός, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, Αμπντούλ Χαφίζ Γόγκα.
Επίσης, η νέα ηγεσία της Λιβύης ενημέρωσε τις ΗΠΑ για το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ο Μουαμάρ Καντάφι επί 42 χρόνια βρισκόταν στο τιμόνι της πλούσιας πετρελαϊκής αφρικανικής χώρας.

Διαψεύδει την αναβολή της Συνόδου Κορυφής ο Όλι Ρεν



 Από το hellas.net
Διαψεύδουν σε όλους τους τόνους ανώτεροι αξιωματούχοι της Ε.Ε., της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναβολή της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής με πρωτοβουλία της γερμανικής Καγκελαρίας.

Σχολιάζοντας την είδηση παράγοντες της Κομισιόν, αλλά και εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών αρκετών ευρωπαϊκών χωρών δήλωσαν στο πρακτορείο Dow Jones Newswires πως δεν γνωρίζουν τίποτα για το ενδεχόμενο αναβολής της Συνόδου.Μάλιστα στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο πως όχι μόνο δεν έχουν επίσημη πληροφόρηση για μη τέλεση της Συνόδου, αλλά αντιθέτως η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνάντηση του Εurogroup και τις εργασίες της συνάντησης κορυφής των ηγετών το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη, ο πρέσβης της Ελλάδας στη μόνιμη αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενημέρωσε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση για αναβολή.

Τραγωδία! Νεκρός διαδηλωτής από τα επεισόδια

Από το protothema
Χωρίς σφυγμούς και αναπνοή διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτσαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.

Ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά ότι ο διαδηλωτής αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο. Εκεί έφτασε στις 16:23 μηχανή του ΕΚΑΒ - η οποία σημειωτέον είχε δεχτεί κλήση απο την αστυνομία για το περιστατικό - αλλά λόγω της βαρύτητας του περιστατικού κλήθηκε στη συνέχεια ασθενοφόρο. Το όχημα παρέλαβε τον 53χρονο σε κρίσιμη κατάσταση στις 16:40 και τον μετέφερε άμεσα στον «Ευαγγελισμό».

Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Άλλες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας είχε δεχτεί πέτρα στο κεφάλι. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικάτου οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα, ενώ ανήκε και στην ομάδα περιφρούρησης του Μετώπου, που παρατάχθηκε το πρωί έξω από τη Βουλή.

Αγριες συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος Μάχες σώμα με σώμα ΠΑΜΕ - κουκουλοφόρων με την αστυνομία θεατή

Σκηνικό πολέμου στο Σύνταγμα. Ομάδες αναρχικών έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή πετροπόλεμο με μέλη του ΠΑΜΕ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά. Tο ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Συντάγματος για διαδηλωτή που φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αναρχικών επιτέθηκε στο  ΠΑΜΕ, ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και βόμβα μολότοφ μέσα στο πλήθος. Την ίδια στιγμή, έξω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συνεχίζουν να ρίχνουν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 16 τραυματίες μέχρι στιγμής, που έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Είναι αυτός ο νεκρός Καντάφι; "Μην πυροβολήσεις" είπε στον αντάρτη που τον βρήκε

Από το newsit

Είναι αληθινή η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και εμφανίζει τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό, μέσα στα αίματα;

Πρώτα, η είδηση πως συνελλήφθη. Μετά η είδηση πως υπέκυψε στα τραύματά του και είναι νεκρός. Το τέλος μιας εποχής για τη Λιβύη φαίνεται πως ήρθε οριστικά το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο Συνταγματάρχης Καντάφι είναι νεκρός, σύμφωνα με τα μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Πανηγυρισμοί στη Σύρτη, τη γενέτειρά του, στην Τρίπολη, στη Βεγγάζη.

Ο Μοχάμεντ, ένας 20χρονος αντάρτης αποκάλυψε στο BBC πώς βρήκε τον πρώην ηγέτη της Λιβύης κρυμμένο σε μια τρύπα στο έδαφος (την ίδια τύχη είχε και ο Σαντάμ Χουσεΐν) της γενέτειράς του, της Σύρτης. Η τελική μάχη για την κατάκτηση της οποίας ήταν και το κύκνειο άσμα του Μουαμάρ Καντάφι, του ανθρώπου που επί 42 χρόνια είχε στα χέρια του την τύχη της χώρας.

«Μην πυροβολήσεις μου είπε», δήλωσε ο νεαρός αντάρτης, κραδαίνοντας ένα χρυσό πιστόλι, που άνηκε στον έκπτωτο ηγέτη.


Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι
Πρώτα το AFP μετά το BBC και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μένει να αποδειχτεί αν η φωτογραφία του νεκρού Καντάφι που τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο είναι αληθινή ή όχι

Reuters: Νεκρός ο Καντάφι




Aπό τη real
 
Νεκρός έπεσε ο συνταγματάρχης υποκύπτοντας στα τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψή του σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) Αμπντέλ Μαχίντ.

Σύμφωνα με το Reuters ο πρώην ηγέτης της Λιβύης τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη. Ήταν μέσα σε κομβόι φορτηγών όταν επιτέθηκαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Ρώσοι πεζοναύτες στον Έβρο - Κοινή παρέλαση με Ε.Σ.! (βίντεο)

Από το defencenet

Προπομπός του μεγάλου ρωσικού στόλου που καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο (μεγάλο αφιέρωμα στην κρίση της Α.Μεσογείου και στην κάθοδο του ρωσικού στόλου υπό το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», μπορείτε να βρείτε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί) το αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και σε λίγο καταπλέει στον Έβρο!

Με δύναμη 150 Ρώσων πεζοναυτών και δεκάδες τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων και στην σπάνια έκδοση SHORAD με βλήματα SA-16, BRDM κλπ., το Tsesar Kunikof, στο απόγειο της κρίσης στα μέσα προς τέλη Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στις ελληνικές θάλασσες, χωρίς να ανακοινωθεί το παραμικρό.

Τους ρήμαξαν! - Οκτώ διαφορετικούς στόχους κτύπησε το ΡΚΚ (upd)

Από το defencenet

Την πιο αιματηρή συνδυασμένη επιχείρηση των τελευταίων 12 ετών πραγματοποίησε το PKK, κατά δύο περιοχών, χθες μετά τα μεσάνυχτα (01.00), χτυπώντας ανελέητα τις κωμοπόλεις Cukurka και Yukcekova της επαρχίας Hakkari, όπου έπληξαν συνολικά ... οκτώ στόχους!

Συγκεκριμένα από την 01.00 τη νύκτα σήμερα και μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα σφυροκόπησαν ανελέητα με ρουκέτες RPG-7, IDS και χειροβομβίδες την περίμετρο και τα στρατόπεδα της περιοχής. Οι στόχοι που επλήγησαν είναι οι:

• Διοίκηση 2ου Μηχανομεταφερόμενου Λόχου (2. Motorize Bölük Komutanlığı)
• Τμήματα Διεύθυνσης Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet birimleri)
• Οικίες αστυνομικών Ασφάλειας Τσουκούρτζα (Çukurca Emniyet lojmanları)
• Τάγμα Στρατοχωροφυλακής Τσουκούρτζα (Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı)
• Λόχος Εσωτερικής Ασφγάλειας Τουκούρτζα (Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı)
• Συνοριακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Γκαζίτεπε (Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı)
• Συνοριακά Φυλάκια Μαρκάντι (Barkandi) και Κεκλίκτεπε (Keklikkaya)

Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση "σβήνει" δύο Στρατιές!


Από το defencenet

Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό. Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α' Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο. 
Πρακτικά ο ελληνικός Στρατός δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα Στρατού και την ΑΣΔΕΝ.

Βύθιση τουρκικού πλοίου στην Αδριατική με νεκρoύς και αγνοουμένους

Από την enet

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις ναύτες έχασαν τη ζωή τους και πέντε ακόμη αγνοούνται μετά τη πρόσκρουση ενός τουρκικού εμπορικού πλοίου με ένα ακτοπλοϊκό και τη βύθιση του στην Αδριατική θάλασσα.
Το τριών τόνων τάνκερ Reina 1 με δεκαμελές πλήρωμα και προορισμό το Μαυροβούνιο βυθίστηκε αμέσως μετά την σύγκρουση με το ακτοπλοϊκό Ankara στις 1 πμ σήμερα περίπου 20 ναυτικά μίλια (30 χλμ) από το αλβανικό λιμάνι Durres, σύμφωνα με την αστυνομία.

Έστησαν κρεμάλες για τους βουλευτές του Νομού στην Κ. Αχαΐα ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έστησαν κρεμάλες για τους βουλευτές του Νομού στην Κ. Αχαΐα  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-Οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών Οργισμένοι οι κάτοικοι από την διαφαινόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Από το thebest.
Εννέα κρεμάλες στην κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, είναι από το πρωί… έτοιμες , δια χειρός αγανακτισμένων πολιτών. Η διαφαινόμενη άνευ όρων ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έχει εξοργίσει τους πολίτες που σήμερα μια κρίσιμη ημέρα για το μέλλον των Ελλήνων, δεν διστάζουν ακόμα και με αυτό τον ακραίο τρόπο έκφρασης, να στέλνουν μηνύματα οργής και αγανάκτησης προς του Βουλευτές, ανεξαρτήτως παρατάξεων.Μάλιστα σε κάθε κρεμάλα έχει γραφτεί και το όνομα του καθε Βουλευτή, με τον χαρακτηρισμό προδότης

Βίντεο από την έκθεση ζωγραφικής του Ν.Λυγερού στην Κύπρο

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού
"Ανθρώπινα κάρβουνα"
Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών Πάρκου Ακροπόλεως στο Στρόβολο 




Φωτογραφίες από την έκθεση ζωγραφικής του Ν.Λυγερού στην Κύπρο


Φωτογραφίες από την έκθεση ζωγραφικής του Ν.Λυγερού στην Κύπρο