Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Dow


  Dow11.644,49166,36 1,45%  



  Nasdaq2.667,8547,61 1,82%  

Η Wall Street σήμερα
Aπό το capital

Με κέρδη άνω του 1% και στα υψηλά ημέρας ολοκλήρωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τις συναλλαγές της Παρασκευής κατά τις οποίες Dow Jones και Nasdaq πέρασαν σε θετικό έδαφος για το 2011.

Στην τελευταία συνεδρίασης της εβδομάδας οι δείκτες εμφάνισαν θετικό πρόσημο από την έναρξη των συναλλαγών μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Google, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο.

Ο Dow σε επίπεδο εβδομάδας εμφάνισε κέρδη για τρίτη συνεχή φορά, καθώς ενισχύθηκε 4,9%. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 6% ενώ ο Nasdaq 7,6%. Για τον πρώτο είναι η υψηλότερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Ιούλιο του 2009 ενώ για το δεύτερο από το Μάρτιο του ίδιου έτους.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 166,36 μονάδες (1,45%) κλείνοντας στις 11.644,49 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 47,61 μονάδων (1,82%) και έκλεισε στις 2.667,85 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 20,92 μονάδων (1,74%) κλείνοντας στις 1.224,58 μονάδες.

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Εμείς και ο κόσμος μας"

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή
"Εμείς και ο κόσμος μας"
με την Έλενα Χαραλάμπους
Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ

Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας Nα μην καταναλωθεί ούτε 1 ευρώ!!!


Για παλιοσίδερα είναι το Πίρι Ρέις, όχι για έρευνα...

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Με προβλήματα μέσα στη Μεσόγειο

Οκτώβριος 14, 2011

Μεγάλο κίνδυνο και ρίσκο μεσοπέλαγα διαβλέπει για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Πίρι Ρέις» και το πλήρωμά του το ινστιτούτο θαλάσσιων ερευνών της Τουρκίας, τόσο επειδή το πλοίο εξακολουθεί να κινείται με την παλιά του μηχανή όσο και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε με προσοχή το άρθρο ενός Τούρκου για το Πίρι Ρέις και την τουρκική εξωτερική πολιτική!

Από το ιστολόγιο infognomonpolitics.blogspot.com/
Η τουρκική εξωτερική πολιτική και το Πίρι Ρέις
του Yavuz Oğhan
Ο Πίρι Ρέις ήταν ένας από τους πιο φημισμένους ναυτικούς της Οθωμανικής ιστορίας.
Θυμόμαστε το όνομά του λόγω του ότι τις ημέρες αυτές το ερευνητικό σκάφος που φέρει το όνομά του, χρησιμοποιείται από το τουρκικό κράτος για να κάνουμε επίδειξη δύναμης στη Μεσόγειο.
Αν δει κανείς τη φωτογραφία του πλοίου, θα διαπιστώσει ότι δεν ταιριάζει καθόλου με τη δόξα και το μέγεθος του Οθωμανού ναυτικού.

Τριάντα χιλιάδες μελλοθάνατοι για 8 λεπτά στον ελληνικό ουρανό

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

  Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τριάντα χιλιάδες επιβάτες, 150 αεροπλάνα που πετούσαν στον ελληνικό ουρανό λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης και για 8 αγωνιώδη λεπτά, έζησαν ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
 

Ήταν τα 8 κρίσιμα λεπτά που έπαθαν μπλακ άουτ όλα τα ραντάρ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρέθηκαν 150 αεροπλάνα να πετούν εντελώς στα τυφλά μες στη νύχτα και χωρίς καμία καθοδήγηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Από εκείνη την ώρα και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευή υπήρξε κατάρρευση και των ραντάρ ελέγχου και του FIR Αθηνών που για 11 ώρες παρέμεινε «σκοτεινό» στη μισή του έκταση χωρίς να μπορούν να το ελέγξουν τα «μάτια» της πολεμικής αεροπορίας.

Γερμανία - Γαλλία έχουν τον τρόπο να επιλύσουν την ελληνική κρίση, αλλά πρέπει να περιμένουν την αξιολόγηση της τρόικα - Στο τραπέζι haircut 50% - Τι σχεδιάζουν για EFSF και ευρωπαϊκές τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd)Γερμανία και Γαλλία έχουν τον τρόπο να επιλύσουν την ελληνική κρίση χρέους, αλλά πρέπει να περιμένουν την αξιολόγηση της τρόικα για να υπάρξει πραγματική πρόοδος στην αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η ΕΕ προσανατολίζεται σε ένα haircut 50% για το ελληνικό χρέος.
Κατά τις πληροφορίες, Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται κοντά στην εξεύρεση λύσης για τη μόχλευση του Eυρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), χωρίς να συμπεριληφθούν σε αυτό κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Επί τάπητος έχουν τεθεί δύο μοντέλα για τον EFSF, ενώ αυτό που φέρεται να επικρατεί είναι η επιλογή μετατροπής του σε πρόγραμμα ασφάλισης ομολόγων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz. Οι τελικές προτάσεις αναμένονται έως τις 21 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η γαλλογερμανική συμφωνία για τις ευρωπαϊκές τράπεζες αφορά σε δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 9%, στόχος ο οποίος θα πρέπει να καλυφθεί σε χρονικό ορίζοντα 6-9 μηνών. Γαλλία και Γερμανία επιθυμούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές, ενώ η Γαλλία φέρεται να συμφώνησε οι γαλλικές τράπεζες να μην κάνουν χρήση του ΕFSF.

Το PSI τινάζει στον αέρα το deal Αlpha – Eurobank

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

Βόμβα θα αποτελέσει για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, εάν το Κατάρ αποφασίσει να αποχωρήσει από το deal της Alpha με τη Εurobank. Διεθνές πρακτορείο που ασχολειται με τις ανα τον κοσμο συγχωνευσεις υποστηρίζει σε δημοσίευμά του πως πηγές προσκείμενες στο Κατάρ ανέφεραν πως δεν θα ήταν έκπληξη, εάν οι Αραβες έκαναν πίσω και δεν επένδυαν τελικά το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Κατάρ, αυτό που ενδιαφέρει τους Αραβες είναι η οικονομική βιωσιμότητα των επενδύσεων και στην περίπτωση AlphaEurobank οι αβεβαιότητες είναι πολλές. 

Εξάλλου το πρακτορείο θυμίζει πως οι Καταριανοί δείχνουν απροθυμία για να προχωρήσουν τις επενδύσεις στο λιμάνι του Αστακού και στο Ελληνικό.

Ελλάδα: Εκεί που οι οικονομικοί δείκτες φανερώνουν πόνο & προμηνύουν αναταραχή

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Ένας από τους πιο δραματικούς αλλά και πιο χρήσιμους δείκτες της διεθνούς εταιρίας δημοσκοπήσεων και ανάλυσης 'Gallup', είναι αυτός που υπολογίζει το ποσοστό του πληθυσμού σε μία χώρα το οποίο 'υποφέρει' από την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Αυξητική τάση σε αυτό το δείκτη συνεπάγεται πτώση του βιοτικού επιπέδου, μείωση της πραγματικής οικονομικής δύναμης των χαμηλότερων σε εισοδήματα στρωμάτων, μετατροπή της προσπάθειας για ευ ζην σε προσπάθεια για ζην και επιβίωση και τελικά αύξηση του ρίσκου για κοινωνικές αναταραχές και ακόμη και εξεγέρσεις.

Καβαλιέρε και G20 έδωσαν τόνο ανόδου στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Χ.Α.: Κέρδη 4,12% στην εβδομάδα, κόπωση τραπεζών
Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαικές αγορές, αψηφώντας την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κατά μία βαθμίδα της Ισπανίας από το διεθνή οίκο αξιολόγησης S&P. Το "βλέμμα" τους στρέφεται στο Παρίσι και στη συνεδρίαση των ηγετών της ομάδας G20, κατά την οποία Ευρώπη και Ελλάδα θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Την ίδια στιγμή, για ακόμη μία φορά (56) κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης ο "Καβαλιέρε", ενισχύοντας και την εμπιστοσύνη των αγορών.
Στα ταμπλό, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε ανοδικά κατά 1,17% στις 5.466 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,97% στις 3.218 μονάδες και τέλος, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 0,89% στις 5.967 μονάδες. Λιανικές πωλήσεις και Google δίνουν τον τόνο στην αμερικανική αγορά σήμερα, με τους δείκτες της Wall να στέκονται αφενός στην μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των λιανικών πωλήσεων και στα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Google.
Αναλυτικότερα, ο Dow κερδίζει 0,58% στις 11.544 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στο +0,66% και στις 2.638 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,76% στις 1.213 μονάδες.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης-ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα σκουπίδια

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ξεκινάει σε λίγο, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού η αποκομιδή των σκουπιδιών από 3 ιδιωτικές εταιρείες.

Δίκη – εξπρές για την υπαγωγή των δικαστών στο ΙΚΑ

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Σε πρότυπη δίκη που θα προσδιοριστεί με διαδικασία εξπρές από την Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας(ΣτΕ) θα κριθεί αν τελικά οι νέοι δικαστές που έρχονται από τη σχολή Δικαστών θα υπάγονται ασφαλιστικά στο ΙΚΑ. Ουσιαστικά δηλαδή το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κρίνει τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής απόφασης για υπαγωγή των νέων δικαστών στο ΙΚΑ, κάτι το οποίο δεν επιθυμούν οι δικαστές.

Το σχετικό αίτημα για να συζητηθεί η υπόθεση με βάση τις διατάξεις για την «πρότυπη δίκη» υποβλήθηκε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο από τη δικηγόρο Αθηνά Πετρόγλου, η οποία εκπροσωπεί 65 σπουδαστές της
Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι δικαστικές ενώσεις έχουν ταχθεί κατά της υπαγωγής των νέων δικαστών στο ΙΚΑ και αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
 

«Καμπανάκι» από Σάλλα «Μεγάλο haircut δεν σημαίνει και μεγάλη μείωση του χρέους»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Μια καταλυτική παρέμβαση σε όλα όσα είχαν επικρατήσει τις τελευταίες μέρες με το περίφημο haircut του ελληνικού χρέους έκανε ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας.

Όπως υποστηρίζει, η διαπραγμάτευση που γίνεται αυτές τις μέρες στην Ευρώπη για το ύψος του κουρέματος, αν δηλαδή θα είναι 21%, 30% ή 50%, μικρό όφελος θα έχει το ελληνικό  κράτος και το συνολικό χρέος της χώρας.

Μέρκελ: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Η ευρωζώνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σχετικά με τις επιπτώσεις ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες για να μπορούν να τιμωρούνται οι δημοσιονομικοί παραβάτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Μπαρόζο για ΕΣΠΑ και Σύνοδο Κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είχε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Ετοιμα τα προεδρικά διατάγματα για κατάργηση των τομέων καθαριότητας Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέθεσε την αποκομιδή σε 3 ιδιωτικές εταιρείες - Προς απόλυση όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

 Τα προεδρικά διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης έχει έτοιμα η κυβέρνηση και αναμένεται να τα ενεργοποιήσει άμεσα αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Αυτό έκανε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή.

WSJ: Τρία τα απαραίτητα στοιχεία της λύσης για την ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Κομβική η συνάντηση στις 23 Οκτωβρίου, υποστηρίζει η αμερικάνικη εφημερίδα.
Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης βρίσκονται μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή και πρέπει να βρουν μία λύση στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου, υποστηρίζει η Wall Street Journal. Πρόκειται για ένα “καταστροφικό ρίσκο” που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση όπως εύστοχα το περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας, Τζέισεκ Ροστόφσκι.

Υποχρεωτική συμμετοχή των τραπεζών στο κούρεμα του χρέους;

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Η κρίση χρέους κυριαρχεί τόσο στη συνάντηση των υπ. Οικονομικών της G20, όσο και στις διαβουλεύσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ. Θα αυξηθεί το πλαφόν συμμετοχής των τραπεζών; Δρομολογείται υποχρεωτική συμμετοχή;

Πλαφόν στα καύσιμα επιβάλλει η κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Την επιβολή πλαφόν στις τιμές της βενζίνης ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, κατά τη διάρκεια της απεργίας των τελωνειακών. Διαβάστε τις τιμές σε κάθε νομό

ΥΨΟΥΣ 350 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Πρόσθετα κεφάλαια θα χρειαστεί το ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ποσό ύψους 350 δισ. δολαρίων ενδεχομένως να χρειαστεί να πάρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ),προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Περικοπές αποδοχών για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Περικοπές αποδοχών για τις καταλήψεις δημοσίων κτηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα μας αναγκάζει να διακόψουμε για 4 περίπου ώρες τις αναρτήσεις μας.
Θα είμαστε πάλι κοντά σας λίγο πριν τις 7 το απόγευμα.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Το νέο haircut 40% με 50% πλησιάζει...– Το ΧΑ χειραγωγείται τεχνικά ενώ για τραπεζικές μετοχές τα χειρότερα είναι εμπρός - Με μικρή συμμετοχή στην τριήμερη άνοδο οι ξένοι, οριακές κινήσεις από Citgroup, Deutsche - Ανοδικά τα CDS στο 63%

Από το bankingnews
Στήνεται το σκηνικό χρεοκοπίας της Ελλάδος εντός του ευρώ καθώς το νέο haircut που μπορεί να φθάσει στο 40% ή 50% ενδέχεται να μην έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά.
Στο εξωτερικό οι υποβαθμίσεις χωρών (Ισπανίας από S&P) και τραπεζών από την Fitch καταδεικνύουν τη διάχυτη αβεβαιότητα.
Η δήλωση του Juncker του Eurogroup είναι χαρακτηριστική…θα πρέπει  να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικής συμμετοχής των ιδιωτών στη μείωση του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι οι γερμανικές τράπεζες ετοιμάζονται για haircut της τάξεως του 60%.
Η έννοια της εθελοντικής διαδικασίας λοιπόν αρχίζει να αναιρείται και για πρώτη φορά ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για υποχρεωτική συμμετοχή και όχι εθελοντική.
Ποιες είναι οι διαφορές;

Βενιζέλος: «Αν θέλει η χώρα να είναι εθνικά κυρίαρχη πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» «Αντιλαμβάνομαι κάποιον που θέλει να αποτινάξει το ζυγό της εξάρτησης, αλλά πρέπει να πούμε αλήθειες»

Από το tovima
«Αν θέλει η χώρα να είναι εθνικά κυρίαρχη, υπερήφανη και ανεξάρτητη, πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, παραδεχόμενος ότι «ναι, έχει περιοριστεί η οικονομική και δημοσιονομική μας κυριαρχία». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με το «αν η κυβέρνηση συμφωνεί στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας», σχολίασε ότι η εθνική κυριαρχία, δηλαδή η ικανότητα ενός κράτους να αυτοπροσδιορίζεται, «έχει κόστος».
«Ταυτίζουμε την εθνική κυριαρχία με την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική και εδαφική ακεραιότητα, την δυνατότητα του κράτους να χαράσσει την εξωτερική και αμυντική πολιτική του», τόνισε, αλλά εξήγησε ότι «προ πολλού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά» καθώς η εθνική κυριαρχία έχει διάσταση οικονομική. Υπενθυμίζοντας μάλιστα τις συνταγματικές προβλέψεις είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποδέχεται περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας για λόγους προστασίας του εθνικού συμφέροντος όπως είναι οι διαδικασίες ενοποίησης όπου εκχωρεί ένα μέρος της κυριαρχίας του αλλά στην βάση της θεσμικής ισοτιμίας».

Nomura:" Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει από λεπτό σε λεπτό"

Ο αναλυτής γεωπολιτικών εξελίξεων της Nomura, Alastair Newton, ο οποίος προέβλεψε τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο πολύ πριν αυτές λάβουν χώρα, μόλις εξέδωσε μία ανάλυση όπου αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα ως το πλέον προβληματικό μέρος στον κόσμο αυτή τη στιγμή και αυτό το οποίο πρέπει όλοι να παρακολουθούν γιατί θα καθορίσει τις διεθνείς εξελίξεις. Στην ανάλυση του αυτή ο Newton υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα δυσκολευτεί πολύ να αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις της και ότι “η κυβέρνηση της μπορεί να καταρρεύσει από λεπτό σε λεπτό”.
ΠΗΓΗ xrimanews

Έρχεται στην Αθήνα ο... Τσάρος

Ούτε το πότε, ούτε την ατζέντα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών όμως αποκάλυψε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μενβεντεφ θα έρθει στην Αθήνα «Βεβαίως και θα υποδεχθούμε με πολύ μεγάλη χαρά τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις. Και θέλουμε τη στήριξη της Ρωσίας, όπως θέλουμε και τη στήριξη της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας στο ΔΝΤ ..και για να υπάρξει το πρόγραμμα (στήριξης της Ελλάδας), για να μετέχει το ΔΝΤ, πρέπει στο διοικητικό του συμβούλιο να ψηφίζουν θετικά εκπρόσωποι 24 διαφορετικών περιφερειών του κόσμου», είπε ο Ε. Βενιζέλος

ΠΗΓΗ newsit

Για τεχνική βοήθεια απευθύνεται στο ΔΝΤ η Ουγγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Το 2010 η κεντροδεξιά κυβέρνηση απεχώρησε από τη συμφωνία βοήθειας που λάμβανε η χώρα από το Ταμείο
Την τεχνική υποστήριξε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται να έχει αξιοποιήσει τους τελευταίους μήνες και, μάλιστα, αλλεπάλληλες φορές η Ουγγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nepszabadsag, επικαλούμενη υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Bloomberg: Με αύξηση των πόρων του ΔΝΤ θα προστατευθούν από το ντόμινο οι αναδυόμενες οικονομίες

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

     Να αυξήσουν τους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξετάζουν οι αναδυόμενες οικονομίες, ως μία "ευρωπαική λύση" στην κρίση, τη στιγμή που και αυτές απειλούνται σοβαρά από το ενδεχόμενο "ντόμινο".

Πως το ισπανικό «χτύπημα» από την S&P αδειάζει την Μέρκελ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μπορεί να ακούγεται κάπως …μακάβριο, αλλά είναι το μοναδικό γεγονός το οποίο έκανε κάπως τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να «χαμογελάσουν».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της G20 η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Στελέχη των οικονομιών της G20 συναντιούνται σήμερα και αύριο, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να εξετάσουν την ενίσχυση της δανειστικής ισχύς του ΔΝΤ για να βοηθήσει την ευρωζώνη να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση χρέους.

Όπως επισημαίνει ωστόσο το πρακτορείο Dow Jones Newswires, οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία σύγκλιση μεταξύ των μελών της ένωσης για την ανάγκη και τα μέσα ώστε να δοθεί μια τέτοια ώθηση.

Επισημαίνει ακόμη ότι θα πρέπει πρώτα η ευρωζώνη να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και λειτουργικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, προτού το ΔΝΤ ξεκινήσει να επεξεργάζεται μια συμφωνία για την δική του δανειστική ισχύ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας της Κίνας, Zhu Guangyao, δήλωσε ότι οι συζητήσεις για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ συνεχίζονται. Άλλο στέλεχος χώρας της G20, δήλωσε ότι ενώ οι Βραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία και Ν. Αφρική είναι γενικά πρόθυμες να βοηθήσουν, δεν υπάρχει ακόμη μια γενική συμφωνία.

Όλα ανοιχτά… Τέσσερα συν ένα σενάρια για το «κούρεμα»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Η κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να κουρέψει τα δάνεια, τους μισθούς και τις συντάξεις  των Ελλήνων για να μπορεί να σταθεί στο εσωτερικό της.

Η Γαλλία προτιμά να κόψει η Ένωση χρήμα, ώστε να σωθούν οι τράπεζές της, που είναι εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα.

Σταρκ: «Η Ελλάδα έχει μπροστά της μαραθώνιο και όχι 100άρι»

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


«Η εξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή» ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, αναφέρει το Bloomberg.

S&P: Υποβάθμισε την Ισπανία σε «ΑΑ-»

O oίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε αργά την Πέμπτη το αξιόχρεο της Ισπανίας κατά μια βαθμίδα, εντείνοντας την πίεση προς τους παγκόσμιους ηγέτες να βρουν λύση στην κρίση χρέους.
Η κίνηση της S&P είναι ανάλογη προς αυτήν της Fitch, η οποία υποβάθμισε την Ισπανία την περασμένη εβδομάδα. Ως λόγους της υποβάθμισης από «ΑΑ» σε «ΑΑ-», η S&P επικαλέστηκε την αύξηση της ανεργίας, τη στενότητα στις συνθήκες χρηματοδότησης από τις τράπεζες και το υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα.
Η υποβάθμιση έρχεται λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και διοικητών των κεντρικών τραπεζών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) την Παρασκευή στο Παρίσι για να αναζητήσουν επειγόντως μία πειστική λύση στην επιδεινούμενη κρίση χρέους.

«Ειδική περίπτωση η Ελλάδα» Τρισέ: «Σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα γίνουν δεκτά ελληνικά ομόλογα»

Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα γίνονται αποδεκτά τα ομόλογά της ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρός της Ζαν Κλοντ Τρισέ. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία είναι μια «ξεχωριστή περίπτωση δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Πλέον η ευθύνη περνά στις κυβερνήσεις των χωρών της ζώνης του ευρώ».
«Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση πλέον να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή» δήλωσε.

Με διακομματική συμφωνία Η Σλοβακία επικύρωσε τελικά τον EFSF, τελευταία από τις ευρωπαϊκές χώρες

Η Σλοβακία ενέκρινε τελικά την επέκταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του EFSF, μετά τη συμφωνία της απερχόμενης πλέον κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την έγκρισή του και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2012.
Ο Μηχανισμός εγκρίθηκε άνετα με 114 βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», σημαντικά περισσότεροι από τους 76 που απαιτούνταν, 30 «όχι» και τρεις να απέχουν.
Ήταν η τελευταία χώρα της Ευρωζώνης που επικύρωσε το μηχανισμό.

Η Deutsche Bank απειλείται με υποβάθμιση

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Στο στόχαστρο του οίκου Fitch μπαίνουν 12 τράπεζες, όπως η Deutsche Bank, η βρετανική Barclays και οι γαλλικές BNP Paribas και Societe General, ενώ την ίδια στιγμή υποβαθμίζονται δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες.

Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα ο Μπερλουσκόνι

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναμένεται να ''περάσει ξυστά'' από μια ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή, παρά τα σκάνδαλα, την οικονομική στασιμότητα και την έντονη πίεση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές που μαστίζει τον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Ο Μπερλουσκόνι αναγκάστηκε να καταφύγει στην ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή νωρίς σήμερα το απόγευμα, μετά που η διαιρεμένη κεντροδεξιά κυβέρνησή του ήρθε σε μεγάλη αμηχανία όταν απέτυχε να περάσει μια τακτική πρόβλεψη του προϋπολογισμού, την Τρίτη.

Πολυνομοσχέδιο: Αλλάζουν βασικές διατάξεις με τροπολογίες που κατατέθηκαν ή θα υποβληθούν σήμερα στη Βουλή Διπλή εισφορά αλληλεγγύης το 2012

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Το νέο καθεστώς παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δύο έκτακτες εισφορές αλληλεγγύης θα κληθούν να πληρώσουν το 2012 οι φορολογούμενοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι, ύστερα από νέα ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου για να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» και να ενισχύσουν τα έσοδα του νέου προϋπολογισμού.

Χωρίς γιατρούς και δικηγόρους η χώρα Από Δευτέρα απεργούν και οι ναυτεργάτες

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προχωρήσει οι γιατροί του ΙΚΑ, αντιδρώντας στην κατάργηση οργανικών θέσεων και το καθεστώς εφεδρείας. Οι γιατροί έχουν εξαγγείλει για όλη την ερχόμενη εβδομάδα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενώ τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Παράλληλα οι δικηγόροι έχουν κατέβει σε πανελλαδική αποχή μέχρι και την Τετάρτη 19 του μηνός ενώ οι λιμενεργάτες έχουν εξαγγείλει 3ήμερη απεργία η οποία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.
 

Ποιός είπε το "ΟΧΙ" το 1940

Από το diplomatikoperiskopio

Επειδή συνηθίζεται την επέτειο της 28 Οκτωβρίου 1940 να αμφισβητείται ποίος είπε το ΟΧΙ, καλό είναι να θυμηθούμε τα βασικά γεγονότα που οδήγησαν στη Ιταλική επίθεση και τη στάση της Ελλάδας, διότι παραγνωρίζεται ότι η άρνηση υποταγής αρχικά στην Ιταλία και ακολούθως και στη Γερμανία και η Ελληνική 7μηνη συνολικά άμυνα στις δύο επιτιθέμενες Αυτοκρατορίες, ήταν αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων που είχαν ληφθεί ήδη από το 1936 και συντόνων έκτοτε προετοιμασιών σε όλους τους τομείς, που εξ αποτελέσματος αποδείχθηκαν επιτυχείς.
Ας δούμε τι αναφέρει η ολοκληρωθείσα το 1953 "ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ Β. ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ 1940-1944" ως προς την προετοιμασία του Πολεμικού μας Ναυτικού για τον επερχόμενο Πόλεμο.

Ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων έφερε η κυβέρνηση! (βίντεο)

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......και πολύ άργησε να αποκαλυφθεί ........
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί στην Ελλάδα μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogedfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το timing που επιλέχθηκε για την άσκηση είναι επιεικώς ατυχές, αν όντως πρόκειται για άσκηση.