Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Νέα ημέρα ανόδου στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.518,85102,55 0,90%  
  Nasdaq2.604,7321,70 0,84%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street αν και μακριά από τα υψηλά της ημέρας, με τον τεχνολογικό Nasdaq και τον S&P να συμπληρώνουν τρεις διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε στα υψηλά της ημέρας να καταγράφει άλμα 200 μονάδων περνώντας πρόσκαιρα σε ανοδικό έδαφος για το 2011 πριν περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του.

Το κλίμα σήμερα στην αμερικανική αγορά διαμόρφωσαν οι προσδοκίες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναλάβουν αποφασιστική δράση στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου για την επίλυση της κρίσης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

"Οι αποσπασματικές αντιδράσεις σε διαφορετικές προεκτάσεις της κρίσης δεν είναι πια ικανοποιητικές. Η εμπιστοσύνη θα επανακτηθεί μόνο με την άμεση εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την επίλυση της κρίσης", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ενώ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου.

Νορβηγία: Υπό κράτηση 19 άτομα για το μακελειό στο νησί Ουτόγια

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Δεκαεννέα άτομα έχουν θέσει υπό κράτηση Πολωνοί ερευνητές, στο πλαίσιο των ερευνών για μακελειό στο νησάκι Ουτόγια στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή 77 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας Πολωνός, που έχει διαδικτυακό κατάστημα, πούλησε χημικά στον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, τον δράστη του μακελειού της 22ας Ιουλίου.

Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ο πρόεδρος Χου Τζιντάο υποδέχτηκε τον «παλιό φίλο της Κίνας» Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε σήμερα δεκτός στο Πεκίνο από τον Κινέζο πρόεδρο Χου Τζιντάο, ο οποίος χαιρέτισε στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας έναν «παλιό φίλο της Κίνας», κατά τη δεύτερη ημέρα μιας επίσκεψης στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν συμφωνίες ύψους επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η υπογραφή των συμφωνιών συνεργασίας δείχνει ότι η επίσκεψη επέτρεψε να προωθηθεί η σχέση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος Χου.
Ο πρόεδρος Χου χαρακτήρισε «παραγωγική» την επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο μετά τις συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της υψηλής τεχνολογίας. Η διήμερη επίσκεψη απέφερε «φιλικές και παραγωγικές συνομιλίες», είπε ο Χου πριν αρχίσει σήμερα τις κατ΄ιδίαν συνομιλίες με τον Ρώσο επίσημο.

ΗΠΑ: Δεν «πέρασε» από τη Γερουσία το σχέδιο Ομπάμα για την ανεργία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Με 50 Γερουσιαστές «κατά» και 49 «υπέρ», απορρίφθηκε το σχέδιο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
 

Πούτιν: Πολιτικό και όχι οικονομικό το πρόβλημα της Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πολιτικό και όχι οικονομικό κατά τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων» δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός.

«Γκρεμίζεται ο καπιταλισμός» Την «αμερικανική Άνοιξη» βλέπει το Ιράν στο κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το κίνημα των «Αγανακτισμένων»
Επεκτείνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το κίνημα των «Αγανακτισμένων»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Τεχεράνη, Ιράν
Το κίνημα κατά της Γουόλ Στριτ στις ΗΠΑ θα γκρεμίσει το καπιταλιστικό σύστημα της Δύση υποστηρίζει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Ζητάει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης ο Μπερλουσκόνι – Ηχηρή παρέμβαση Ναπολιτάνο

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Ακόμη κι ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρέπει να έχει χάσει το... μέτρημα των φορών που έχει αναγκαστεί να ζητήσει από τη Βουλή να τον κρατήσει την εξουσία.

Μια φοιτήτρια τραυματίστηκε Στους δρόμους της Μπολόνια οι Iταλοί «Αγανακτισμένοι»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Με κύριο σύνθημα «ντροπή Τρισέ, ντροπή Τράπεζα της Ιταλίας», περίπου εκατό φοιτητές που δηλώνουν πως «ανήκουν στο παγκόσμιο κίνημα των αγανακτισμένων» διαδήλωσαν μπροστά στην είσοδο των γραφείων της Τράπεζας της Ιταλίας στην Μπολόνια.

Εν όψει της επίσκεψής του Σύλληψη του Τζ.Μπους για τα βασανιστήρια ζητά από τον Καναδά η Διεθνής Αμνηστία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ο Αμερικανός τέως πρόεδρος Τζ.Μπους και ο υπουργός Άμυνάς του Ράμσφελντ: Ο Μπους έχει παραδεχτεί πως ενέκρινε ανακρίσεις με εικονικό πνιγμό
Ο Αμερικανός τέως πρόεδρος Τζ.Μπους και ο υπουργός Άμυνάς του Ράμσφελντ: Ο Μπους έχει παραδεχτεί πως ενέκρινε ανακρίσεις με εικονικό πνιγμό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Οτάβα
Να δικάσουν ή να εκδώσουν τον Αμερικανό τέως πρόεδρο Τζορτζ Μπους ως υαπίτιο για βασανιστήρια ζητά από τις καναδικές αρχές η Διεθνής Αμνηστία, εν όψει της επίσκεψης Μπους στον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου.

Δήμαρχος της Θράκης μιλάει για “ανεξάρτητη Θράκη”!!!

Σχόλιο από Faceof : .....επειδή αρκετοί φίλοι του ιστολογίου θεωρούν ότι τα βαλκανικά θέματα και δη του Κοσσόβου , δεν είναι και ότι το πιο ενδιαφέρον , η απάντηση μου δίνεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο!!!
Θα πω και δυο κουβέντες ακόμα ......επειδή οδεύουμε ολοταχώς σε προτεκτατορατοποίηση , δηλαδή όχι μόνο θα χάσουμε την Εθνική κυριαρχία μας (που είναι το πολιτικοοικονομικό σκέλος) αλλά και λόγω αυτού όπως η αδυναμία συγκράτησης Εθνικού χώρου λόγω μειωμένης στρατιωτικής υπεροχής , η απόσχιση / κοσσοβοποίηση 2 εθνικών περιοχών μας (Ήπειρος , Θράκη), θεωρείται από τους αναλυτές της Ε.Ε ως η μόνη διέξοδος για τον πλήρη ορισμό της Ελλάδος ως χώρα ......
Πρόβλημα για την ώρα παρουσιάζεται στο θέμα της Κεντρικής Μακεδονίας (3η απώλεια) λόγω της παταγώδους αποτυχίας για ορισμό Κράτους των Σκοπίων και της απογραφής που σχεδίαζαν χωρίς όμως τους φαντασμένους Αλβανούς ......
Αλλά καλύτερα να αφήσω τους ειδικούς να σας τα εξηγήσουν.....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Nέα από την Σερβία....

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ      
12/10/2011
Επικεφαλής του διαπραγματευτικού κλιμακίου της Κυβέρνησης Σερβίας, κ. Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, θεωρεί θετική την απαίτηση των παραγόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Βελιγράδι να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στο διάλογο με την Πρίστινα. «Το αίτημα είναι θετικό, επειδή η εκπλήρωσή του θα κάνει καλό σε όλες τις εθνικές κοινότητες στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο κ. Στεφάνοβιτς. Ο ίδιος υπέδειξε ότι η εξακολούθηση του διαλόγου φαίνεται, αλλά είναι απαραίτητο πρώτα να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις διοικητικές συνοριακές διαβάσεις Μπρνιάκ και Γιάρινιε, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. «Οι συνομιλίες για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι σε εξέλιξη», ανέφερε ο κ. Στεφάνοβιτς, προσθέτοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί αμέσως μετά την πρόταση προσχεδίων λύσεων για τις δύο συνοριακές διαβάσεις.
 

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκάλεσε διαφωνίες

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

© Фото: ru.wikipedia.org/MPorciusCato /cc-by-sa 3.0




Οι Βρυξέλλες κοινοποίησαν την Τετάρτη την έκθεση της Κομισιόν για τις προοπτικές διεύρυνσης της ΕΕ με την ένταξη βαλκανικών κρατών, η οποία έχει προκαλέσει διαφοροποιημένη αντίδραση από μέρους των μελών της ΕΕ.

ΕΕ: Πιέσεις στην ΠΓΔΜ για λύση στο ζήτημα της ονομασίας

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, επεσήμανε ο Επίτροπος Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την FYROM, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σκόπια:Η Αποτυχία της απογραφής- κακό σημάδι της συνύπαρξης των εθνοτήτων

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος  12, 2011.

Σε ένα μακροσκελές άρθρο της, η Σβετλάνας Ουνκόφσκα, αναφέρεται  στο σκάνδαλο που προέκυψε κατά τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της πΓΔΜ και τη διαμάχη που δημιουργήθηκε έπειτα από την αντίδραση της αλβανικής μειονότητας της χώρας αυτής.

Προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες αν ενέχεται σε συνωμοσία Νέες κυρώσεις της Ε.Ε. στο Ιράν

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος τριών Ιρανών υπουργών και 26 άλλων αξιωματούχων, ενώ προειδοποίησε επίσης ότι το Ιράν θα υποστεί "σοβαρές διεθνείς συνέπειες" αν αποδειχθεί ότι βρίσκεται πίσω από συνωμοσία για τη δολοφονία του Σαουδάραβα πρεσβευτή στις ΗΠΑ.

Αμερικανικές προειδοποιήσεις στο Ιράν για τα σχέδια δολοφονίας του Σαουδάραβα πρέσβη

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Η Κλίντον προειδοποιεί το Ιράν για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη.

Σε μεγαλύτερη απομόνωση θα τεθεί η Τεχεράνη, στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η ιρανική κυβέρνηση σχεδίαζε την δολοφονία του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.
«Θα συνεργαστούμε με τους φίλους και του συνεταίρους μας σε όλο το κόσμο ούτως ώστε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα που θα βάζει τέλος σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες» δήλωσε στο Τύπο η Κλίντον και συμπλήρωσε ότι είναι πλέον η ώρα να «στείλουμε ισχυρό μήνυμα στο Ιράν για περεταίρω απομόνωση του από τη διεθνή κοινότητα» .
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη ότι η σχέση της ιρανικής κυβέρνησης με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Σαουδάραβα πρέσβη στις ΗΠΑ, θα εξωθήσει τη χώρα της να πείσει και άλλα κράτη να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Διαδήλωση στη Δαμασκό υπέρ του αλ-Ασαντ

Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/


Συρία  —  Χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν στη Δαμασκό υπέρ του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, ο οποίος αντιμετωπίζει τους τελευταίους επτά μήνες ένα κίνημα αμφισβήτησης της εξουσίας του, στη διάρκεια του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους 2.900 άνθρωποι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
«Έξω η Αμερική, η Συρία θα παραμείνει ελεύθερη», φώναζαν τα πλήθη όπως και συνθήματα με τα οποία προειδοποιούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επέμβει στη χώρα τους.

Ισχυρή έκρηξη στη Δαμασκό

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Έβαλαν στόχο το αρχηγείο κρατικής ασφάλειας

Λιβύη Βρέθηκαν πτώματα σε σακούλες στη Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Τα πτώματα 25 ατόμων που ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό βρέθηκαν την Τετάρτη στην πόλη της Σύρτης από τις δυνάμεις της νέας κυβέρνησης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, οι οποίες κατηγόρησαν παραστρατιωτικές ομάδες που μάχονται για τον ανατραπέντα ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για εν ψυχρώ εκτελέσεις.

Λιβύη: Χαώδης η κατάσταση στη Σύρτη από τις συγκρούσεις Άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου προχωρούν στη γενέτειρα του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Μάχες σώμα με σώμα, από σπίτι σε σπίτι, δίνουν στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, οι άνδρες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

Βίντεο-μήνυμα του νέου ηγέτη της Αλ Κάιντα καλεί σε εξέγερση

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Με ένα βίντεο περίπου 13 δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο νέος ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι καλεί τους Λίβυους να ιδρύσουν ισλαμιστικό καθεστώς και τους Αλγερινούς σε επανάσταση.
 

Σύλληψη Ισραηλινών για την επίθεση στο Mavi Marmara

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Ο Τούρκος εισαγγελέας Μεχμέτ Ακίφ Εκιντζί έστειλε επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία ζητά τη σύλληψη όσων πραγματοποίησαν την επίθεση και όσων την διέταξαν.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Τη σύλληψη 174 Ισραηλινών οι οποίοι φέρονται να είχαν εμπλακεί στην περσινή επίθεση των ειδικών δυνάμεων η οποία στοίχισε την ζωή εννέα Τούρκων ακτιβιστών οι οποίοι βρίσκονταν στο πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για την Γάζα, επιδιώκει Τούρκος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNN Turk, ο εισαγγελέας Μεχμέτ Ακίφ Εκιντζί έστειλε επιστολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία ζητά τη σύλληψη όσων πραγματοποίησαν την επίθεση και όσων την διέταξαν.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ…

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......για όσους καλοθελητές , έχουμε και άλλα πολλά να δημοσιεύσουμε , δείτε την πρόοδο της Τουρκίας , φρέσκο πράμα ...μαζί με την έκθεση μαλακίας!!!!
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

1 μέτρο απόσταση για λόγους ¨τιμής¨ στο σχολείο

Στην απόφαση του Διευθυντή Εθνικής Εκπαίδευσης της πόλης αναφέρεται πως ¨για να μην υπάρξουν περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης η απόσταση ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες δεν θα είναι μικρότερη από 1 μέτρο¨.

Πραξούλα: Αποφάσεις για το β’ γύρο αδειοδοτήσεων πριν το τέλος του έτους

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

Εκείνο που συζητείται αυτή τη στιγμή είναι η σύντομη τροχοδρόμηση των διαδικασιών για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Πραξούλα Αντωνιάδου, προσθέτοντας ότι αποφάσεις για αυτό το θέμα αναμένεται να ληφθούν πριν το τέλος του έτους.

Οζερσάι: Οσοι έπρεπε να ξέρουν ήξεραν για τη ''συμφωνία''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Οζερσάι: Οσοι έπρεπε να ξέρουν ήξεραν για τη ''συμφωνία''


Είχαν ενημερωθεί όσοι έπρεπε για τη ''συμφωνία'' Τουρκίας - ψευδοκράτους για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο σύμβουλος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε χθες στα κατεχόμενα.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......διαβάστε και καταλάβετε πόσο "καταπέλτης" είναι αυτή η παπαριά που υποτίθεται είναι η έκθεση προόδου , 1800 πολιτικοί κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες , είναι όντως σημάδι δημοκρατίας !!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Τους μεγαλύτερους επαίνους συγκεντρώνει η πρόοδος στις σχέσεις στρατού-πολιτείας και η ισχυρή οικονομία της Τουρκίας

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία.

Αίγυπτος: Δέσμευση για σεβασμό της συμφωνίας με Κύπρο για την ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Η Αίγυπτος θα σεβαστεί τη συμφωνία της με την Κύπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μοχάμεντ Κάμελ Αμρ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Στ. Λαμπρινίδη.
«Η Αίγυπτος θα τιμήσει κάθε δέσμευση, κάθε συμφωνία και κάθε διαφωνία που έχει κάνει, όπως και κάθε εμπορική της συμφωνία.
Πρόκειται για μια ειλικρινή και σταθερή στάση της Αιγύπτου και αυτή ισχύει ανεξάρτητα από την όποια κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αιγύπτιος υπουργός, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Έκθεση καταπέλτης για την Τουρκία από την ΕΕ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....όταν έχεις δώσει δικαιώματα δειλίας , τέτοιες "εκθέσεις" φαντάζουν καταπέλτης ........κατά τα άλλα τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα........
Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/
  • Kαταπέλτης για την Τουρκία η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Την καλεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κύπρο
  • Υποδεικνύει ότι δεν υπάρχει χώρος για απειλές
  • Επίτροπος Διεύρυνσης:  «Υπάρχει απογοήτευση»
  • Απαντά με πρόκληση η Τουρκία

Η πρώτη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα πετρέλαια στο Ιόνιο.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 Ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διαγωνισμούς για την παραχώρηση περιοχών του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου προκειμένου να γίνουν έρευνες για πετρέλαιο εκφράζει η Energean Oil, εταιρία που έχει αναλάβει από το 2007 την εκμετάλλευση των πετρελαίων του Πρίνου.

Έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποθέματα υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές του Ιονίου που ανακοίνωσε έρευνες; Οι επίσημες εκτιμήσεις δημοσιοποιούνται στην δημόσια διαβούλευση που στις 16.30 έβγαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Διαβάστε τι λέει:

Ο δεκάλογος του Γιούνκερ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Λύση-πακέτο αποτελούμενη από 10 σημεία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, η οποία συμπεριλαμβάνει αυτόματες κυρώσεις για τα δημοσιονομικά ανεύθυνα κράτη - μέλη, μεγαλύτερες εξουσίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μερισματική επιβράβευση των φορολογουμένων που συνδράμουν στη διάσωση τραπεζών, παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Αίγιο Τώρα: Επεισόδια με στόχο τον Αχαιό υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο

Από το thebest
Επεισόδια έχουμε αυτή την ώρα στο Αίγιο με στόχο τον υφυπουργό Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο, ο οποίος παρακολουθεί τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων της αστυνομίας και του στρατού. Στον Υφυπουργό "την έπεσαν" εργαζόμενοι της ΕΒΟ και του Δήμου, οι οποίοι σπάνε τζάμια και φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης, ενώ αποδοκιμάζουν έντονα τον Αιγιώτη υφυπουργό.
Η αστυνομία μετά βίας κρατάει τους διαδηλωτές εκτός του γηπέδου.

SocGen: Το 2011 μοιάζει με το 2008 αλλά μπορούμε να αποφύγουμε να γίνει ίδιο

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Η SocGen έχει ένα πολύ ενδιαφέρον διάγραμμα των μεγαλύτερων χρηματιστηριακών κραχ στην ιστορία και το πώς αυτά συνδέονται με το 2011 -

Βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων προτείνει ο Χρ. Παπουτσής

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τη βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν τις κινητοποιήσεις, πρότεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής

IIF: Στο 39% πιθανόν το «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οι απώλειες των ιδιωτών που θα μετάσχουν στο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, βάσει της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να ανέλθουν στο 39%, σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές αγοράς για το προφίλ κινδύνου της χώρας, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του IIF, μετέδωσε το Reuters. 

Κατάληψη στην υπηρεσία έκδοσης λογαριασμών ΔΕΗ. Με Εισαγγελέα απειλεί ο Παπακωνσταντίνου

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Σε μια προσπάθεια να μπλοκάρουν την έκδοση λογαριασμών της Δ.Ε.Η που θα περιέχουν και το ειδικό τέλος, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κατέλαβαν το κτίριο στην οδό Πειραιώς.
Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την αποστολή των πρώτων 30.000 λογαριασμών αλλά και την έκδοση των υπολοίπων

Β. Παπανδρέου: Κουμάντο κάνει η Τρόικα!

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Κουμάντο κάνει η Τρόικα», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου η κ. Βάσω Παπανδρέου σε έναν εντυπωσιακό διάλογο, που είχε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.
Συγκεκριμένα, την ώρα που ο κ. Παναγόπουλος διαμαρτύρονταν για την πολιτική της κυβέρνησης και τις εντολές της Τρόικα, άκουσε το κουδούνι το οποίο σηματοδοτούσε τη λήξη του χρόνου για την τοποθέτησή του.

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στις συναλλαγές της Τετάρτης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εν μέσω εικασιών ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταλήξει σε συνολική λύση για την κρίση χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστίασε ταυτόχρονα στις ανακοινώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso για την έξοδο από την κρίση.  Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν παρουσίασε σήμερα έναν "οδικό χάρτη" πέντε σημείων για την έξοδο από την κρίση: αποφασιστική δράση για την Ελλάδα, ενίσχυση των μηχανισμών της Ευρωζώνης για την αντίδραση στην κρίση, συντονισμένη προσέγγιση για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών, εμπροσθοβαρείς πολιτικές για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης και ενδυνάμωση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κέρδισε 1,65% για να τερματίσει τις συναλλαγές στις 239,16 μονάδες ανακάμπτοντας από πτώση 1% στον απόηχο της άρνησης της Σλοβακίας να ψηφίσει υπέρ των αλλαγών στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημείωσε μεγάλη άνοδο 2,43%.

Μπαρόζο: Επειγόντως ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εκταμίευση της 6ης δόσης «Να γίνει κανονικά η εκταμίευση της 6ης δόσης» ζήτηαε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα από μια συντονισμένη προσέγγιση ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ακόμη, ζήτησε την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου και αποφασιστικές κινήσεις στο θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο ενός «οδικού χάρτη» για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη και στην ΕΕ.

Πούτιν: Με 1 τρισ. ευρώ η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση Δηλώσεις του ρώσου πρωθυπουργού από το Πεκίνο

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Πούτιν: Με 1 τρισ. ευρώ η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται με επίσημη πρόσκληση της κινεζικής ηγεσίας στο Πεκίνο


Μία ακόμα φωνή από πολιτικό ηγέτη εκτός Ευρώπης ακούστηκε σήμερα από την Κίνα καλώντας τους ηγέτες και τους αξιωματούχους της ζώνης του ευρώ να αναλάβουν δράση για την επίλυση της κρίσης χρέους.

Σλοβακία: Συμφωνία για τον EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον EFSF, με αντάλλαγμα εκλογές
Σε συμφωνία κατέληξαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Σλοβακία, Ρόμπερτ Φίκο με τον κυβερνητικό σχηματισμό, για την διεύρυνση του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου EFSF.

Γ. Παπανδρέου: Διαπραγματευόμαστε για μείωση του χρέους

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Η Ελλάδα διαπραγματεύεται για την ελάφρυνση του χρέους της, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο του 21% και χαρακτηρίζοντας τη διαπραγμάτευση «μεγάλη». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας αναταραχής και μέσα σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον η Ευρώπη και ιδιαίτερα η ευρωζώνη, καλείται πρώτη να βρει απαντήσεις στο πρόβλημα.
 

REUTERS Σχέδιο για «κούρεμα» μέχρι 50% εξετάζει η ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Οι απώλειες των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα θα κυμανθούν μάλλον μεταξύ 30 και 50%, αντί για 21% όπως προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, είπαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.

Σχέδιο για «κούρεμα» μέχρι 50% εξετάζει η ΕΕ

Ισχυρή τεχνική τραπεζική αναλαμπή στο ΧΑ έως 21% λόγω προσδοκιών για haircut 35%....η Γερμανία επιμένει για 50% - Αγοράζουν ελεγχόμενα Citigroup, Deutsche - Στο 63% τα CDS, άλμα στο ευρώ....

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9) Ισχυρή τραπεζική αναλαμπή σημειώθηκε  στο ΧΑ μετά από το κραχ των τελευταίων ημερών που υπέστη κυρίως ο τραπεζικός κλάδος. To XA έκλεισε στο +4,75% στις 760 μονάδες με όγκο 41,4 εκατ μετοχές  και τζίρο 55,5 εκατ ευρώ  και οι τραπεζικές μετοχές έως 21,25%. Οι περισσότερες τράπεζες και μετοχές του εικοσάρη έκλεισαν με εντολές αγοράς.
Ωστόσο η αναλαμπή αυτή δεν έχει αποκτήσει στοιχεία τάσης και αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό για την διάρκεια της....μάλλον θα είναι βραχυχρόνια καθώς  δεν εδράζεται σε γεγονότα που μπορούν να αλλάξουν την καθαρά πτωτική πορεία  της αγοράς.

Από τη μίζερη στάση στην εθνική κυριαρχία (ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)


Του Ν.Λυγερού

 Η κρίση δεν είναι παρά μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη μίζερη στάση που υπάρχει στην πατρίδα μας. Ο καθένας μετρά τα χρήματα του δίχως να εκτιμά το μέλλον, το οποίο δεν μπορεί να πιάσει με την αρπαχτή. Η νεολαία είναι αναγκασμένη πλέον να παραδεχθεί ότι το δημόσιο δεν αποτελεί πια το μοναδικό στόχο ακόμα και μιας κοινωνικής ζωής. Η πολιτική έχει γονατίσει διότι δεν μπορεί η ίδια να ακούσει τα προσχήματα της. Με άλλα λόγια, η αλλαγή φάσης υπάρχει ήδη απλώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να το αποδεχθούν διότι δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν δεδομένα γι' αυτόν σε όλες τις περιόδους της ύπαρξής του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να προσφέρει όχι μόνο στους συνανθρώπους μας αλλά και στην ανθρωπότητα μέσω του ελληνισμού. Πότε ήμασταν μια πλούσια χώρα; Πολύ απλά ποτέ ! Κι όμως είμαστε εδώ ως λαός εδώ και χιλιετίες.
Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί προσπαθούν όλοι να μας πείσουν ότι είμαστε γονατισμένοι. Ότι έχουμε γενίτσαρους, παπάδες και ραγιάδες δεν αντιλέγουμε αλλά δεν είμαστε όλοι μόνο αυτό αλλιώς πολύ απλά δεν θα υπήρχαμε πια. Ο ελληνισμός δεν είναι ούτε το κράτος ούτε θεσμός. Ο ελληνισμός είναι το είναι μας για να μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν ξέρει από κοινωνικά και μίζερα στοιχεία, είναι γενναιόδωρος. Γι' αυτό το λόγο πρέπει ν' αρπάξουμε την ευκαιρία για να υλοποιήσουμε τα οράματά μας και να παύσουμε επιτέλους να ζούμε μέσα στα όνειρα που αγοράζουμε με δάνειο. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από χρήματα λες και ζητά ελεημοσύνη. Ο λαός θέλει μέλλον και αυτό δεν αγοράζεται, βρίσκεται μόνο και μόνο με το έργο. Αντί να παλεύουμε δήθεν για μια αμφιλεγόμενη επιβίωση ας επικεντρωθούμε σε πραγματικά οράματα για τα οποία μπορούμε ακόμα και να θυσιαστούμε. Η εθνική κυριαρχία δεν είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, είναι μια ανθρώπινη δομή. Όποιος κοιτάζει τις ακριτικές περιοχές και δεν βλέπει τους δικούς μας δεν αξίζει να μιλά για αυτό το θέμα. Οι δικοί μας είναι η γη μας. Γι' αυτό δεν αρκεί η γη μας να είναι δική μας. Γιατί για να παραμένει δική μας πρέπει να προσέχουμε τους δικούς μας. Η καθημερινή, μίζερη στάση δεν βοηθά κανέναν ούτε τον εαυτό μας. Το να ανήκεις σε αυτόν τον λαό, δεν είναι δεδομένο. Δίχως αγωγή παραμένεις ένα άτομο και μερικές φορές ένας πελάτης μόνο που δεν είναι παρά ένα νούμερο σε μια κάρτα. Ενώ ο λαός μας όπως και η ανθρωπότητα θέλει ανθρώπους ικανούς να δημιουργήσουν το μέλλον.

Επέτειος Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς,σήμερα!Μη ξεχνάμε.

Σχόλιο από Faceof : ....ειλικρινά από εχθές βασανίζομαι εάν πρέπει η όχι να κάνω την συγκεκριμένη ανάρτηση , αλλά επίσης και τι να πω .......ακόμα όμως δεν θέλω να πω κάτι γιατί είμαι αρκετά στεναχωρημένος γενικά με όλα και συνάμα εξοργισμένος, με την κατάντια μας την ξεφτίλα μας και όλα όσα συμβαίνουν και δεν θέλω να παρεκτραπώ........, έκανα όμως την ανάρτηση .....
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Αθήνα από τους Γερμανούς. Περίεργη η φετεινή επέτειος. Χωρίς άλλο σχόλιο δείτε μερικά πλάνα από εκείνη την εποχή που τα συνοδεύει η μουσική του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκη. Είναι εμψυχωτικά και τα δύο.Και τα πλάνα και η μουσική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η έκθεση που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, αποτυπώνει την εικόνα της Τουρκίας

Σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτυπώνει την εικόνα της Τουρκίας στη διάρκεια ενός έτους.

ΝΕΚΡΗ Η ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com/

Σε ανάλυση που δημοσιεύεται στην αγγλική εφημερίδα Financial Times αναφέρεται πως ¨Η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας προς την Ε.Ε. είναι απολύτως νεκρή¨

Τα άρθρο που φέρει την υπογραφή του Ντανιέλ Ντομπέι περιγράφει πως στο Πανεπιστήμιο του Μπαχτσεσεχίρ το μάθημα σχετικά με την Ε.Ε. που παρέδιδε ο Τζενγκίζ Ακτάρ καταργήθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και αναφέρει πως ¨Αυτή λοιπόν η απόφαση ανάκλησης δείχνει την αξιολύπητη κατάσταση της υποψηφιότητας της Τουρκίας για την Ε.Ε.¨

Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βρετανό Ύπατο Αρμοστή

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

iliadis 300x194 Συνάντηση Υπουργού Άμυνας με Βρετανό Ύπατο Αρμοστή
Tη θέση της Βρετανίας για αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της  Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε  ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Kidd στην Κύπρο κατά τη  διάρκεια συνάντησης του με τον Υπουργό Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Συνάντηση ΥΠΕΞ με Γερμανούς Βουλευτές

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Συνάντηση ΥΠΕΞ με Γερμανούς Βουλευτές


Θέματα της επικαιρότητας και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Γερμανίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Κύπρου στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Καμιά κριτική στην Έκθεση - «Αθωώνει» την Άγκυρα στο Κυπριακό «Ποντιοπιλατική στάση» της Κομισιόν για τις τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Έγγραφο Στρατηγικής της Κομισιόν δεν επικρίνει την τουρκική πολιτειακή ηγεσία για το πολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Έγγραφο Στρατηγικής της Κομισιόν δεν επικρίνει την τουρκική πολιτειακή ηγεσία για το πολεμικό κλίμα που έχει προκαλέσει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βρυξέλλες: «Αθωωτικό πόρισμα» για τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό θα εκδώσει σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά της Έκθεσης Προόδου, κάνοντας λόγο για «δημόσια στήριξη» (public support) της Άγκυρας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού.