Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

"Σε ρυθμούς χρεοκοπίας η Ελλάδα - Είτε κρατικοποιεί τις τράπεζες, είτε τους παρέχει περισσότερα κεφάλαια για να επιβιώσουν"

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     "Σε ρυθμούς χρεοκοπίας κινείται η Ελλάδα", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει είτε να κρατικοποιηθούν, είτε να λάβουν περισσότερα κεφάλαια από το κράτος προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.
Σύμφωνα με τη WSJ τα σχόλια και οι δηλώσεις πληθώρας Ευρωπαίων αξιωματούχων την τελευταία εβδομάδα ότι εξετάζεται ακόμη και η αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου αποτελούν ξεκάθαρη ένδειξη ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
"Με την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στην Ελλάδα να εκτιμάται πάνω από 160% στα τέλη του 2011, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός βαθύτερου haircut έως και 50-60% στα ελληνικά ομόλογα", αναφέρεται επίσης.
"Ενα μεγαλύτερο haircut είναι αναπόφευκτο", καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr   

Οι τράπεζες στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν ένα σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Οκτωβρίου, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το σχέδιο, το οποίο προετοιμάζεται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ενόψει της συνόδου, θα μπορούσε να απαιτεί από τις τράπεζες της ζώνης του ευρώ και της Βρετανίας να ενισχύσουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας για παράδειγμα στο ελάχιστο επίπεδο του 10%, ενώ ενδεχομένως να επιβάλει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών.

Οι νέες απαιτήσεις αναμένεται να επιβληθούν σε τραπεζικά ιδρύματα συστημικής σημασίας  τα οποία θεωρούνται πολύ μεγάλα για να καταρρεύσουν χωρίς σοβαρές συνέπειες για τις χρηματοοικονομικές αγορές.

Οι τράπεζες που δεν θα καταφέρουν να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τις αγορές θα δεχτούν βοήθεια από τις εθνικές κυβερνήσεις, με βάση το σχέδιο, όπως αναφέρει το Spiegel.



Πηγή:www.capital.gr

"Μην γίνετε Αργεντινή"

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Ο Αργεντίνος πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρεί καταστροφικό για την Ελλάδα κάθε σενάριο επιστροφής στη δραχμή.
Ο άνθρωπος που ηγείτο του υπουργείου Οικονομικών της Αργεντινής, όταν η χώρα πτώχευσε, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση της Ελλάδας, την ώρα που πληθαίνουν δημοσιεύματα παγκοσμίως που θέλουν την χώρα μας να ακολουθεί την μοίρα της χώρας της λατινικής Αμερικής.

Ανεπαρκές βρίσκει τώρα το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο Σόιμπλε Ενώ κινδυνολογεί για επιδείνωση της κρίσης

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Μάλλον «ανεπαρκή» κρίνει τώρα τη μείωση του όγκου του ελληνικού χρέους κατά 21%, που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ».
 

"Η πολιτική μας στην Ελλάδα,είχε φέρει το Χίτλερ",λένε Γερμανοί ειδικοί!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Δεν τα λέμε εμείς.Τα λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί.Ο επικεφαλής του IFO (Ευρωπαϊκό οικονομικό think-tank) στη Γερμανία υποστηρίζει ότι η πολιτική που επιβάλει η χώρα του στην Ελλάδα είναι ταυτόσημη με τη πολιτική του Καγκελάριου Μπρούνινγκ ,το 1930 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Ποιο ήταν το αποτέλεσμά της; Η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία!

Θέμα ταμπού για τους Γερμανούς,αλλά καλό είναι ν΄ αρχίουν να το ακούνε.

Ισπανία: Υπέρ της λιτότητας τάσσεται ο επικεφαλής του PP Ραχόι, που είναι το φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές

Από το ιστολόγιο http://www.kerdos.gr/

Ισπανία: Υπέρ της λιτότητας τάσσεται ο επικεφαλής του PP Ραχόι, που είναι το φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές
Ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος (PP) στην Ισπανία Μαριάνο Ραχόι
Ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος (PP) στην Ισπανία Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος είναι το φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε σήμερα για μέτρα λιτότητας απέναντι στην κρίση, σημειώνοντας παράλληλα ότι τον ανησυχεί το ρεκόρ ανεργίας που πλήττει τη χώρα του.
"Η χώρα μας ζει μια σοβαρή οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση, η οποία θα μας υποχρεώσει να καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια στο μέλλον", δήλωσε ο 56χρονος Ραχόι στην ομιλία του για το κλείσιμο του συνεδρίου του PP, κατά την οποία σημείωσε ωστόσο ότι "η Ισπανία μπορεί να βγει από την κρίση και θα βγει".
Η οικονομική κατάσταση στην Ισπανία προκαλεί ανησυχία στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και μόλις χθες ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά δύο βαθμίδες σε ΑΑ-

Απέτυχαν οι συνομιλίες για την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γεωργιανός διπλωμάτης δήλωσε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία όσον αφορά την εισδοχή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) έληξαν σήμερα χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία και πως η Γεωργία δεν μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή της στην ένταξη της Ρωσίας.

«Οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και μπορούμε να πούμε ότι κατέρρευσαν, τελείωσαν χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Σέργκι Καπανάντζε, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Ελβετία.

Συρία: Φονικά πυρά του στρατού σε... κηδεία!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των συμμετεχόντων στην κηδεία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο,

Νέοι βομβαρδισμοί Μαίνονται οι μάχες κανταφικών και δυνάμεων του NTC για την κατάληψη της Σύρτης

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

  (Φωτογραφία:  Reuters )         


Τρίπολη, Λιβύη
Τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της Σύρτης διαθέτουν τώρα οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) στη Λιβύη μετά από σκληρές μάχες με κανταφικές δυνάμεις.

Ιράν: «Στρατηγικό λάθος της Τουρκίας να δεχθεί τη φιλοξενία ραντάρ του ΝΑΤΟ στο έδαφός της»

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Κορυφαίο ιρανικό κυβερνητικό στέλεχος, πρώην επικεφαλής του σώματος των φρουρών της επανάστασης και σύμβουλος του Ιρανού ηγέτη Ayatollah Ali Khamenei επανέλαβε σήμερα τις αιτιάσεις του Ιράν εναντίον της επιλογής της Τουρκίας να φιλοξενήσει στο έδαφός της ένα ραντάρ (AN/TPY-2) –και που αποτελεί μέρος του αντιβαλλιστικού προγράμματος THAAD= λέγοντας ότι η Άγκυρα έκανε με την κίνησή της αυτή ένα «στρατηγικό λάθος». 
Ο στρατηγός Yahya Rahim Safavi είπε ακόμη ότι η Τουρκία κινείται προς την λάθος κατεύθυνση με την απόφαση που πήρε το Σεπτέμβριο για τη φιλοξενία του ραντάρ του έδαφός της κοντά στην πόλη Μαλάτια στα σύνορα με το Ιράν. Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Safavi στο ημι-επίσημο ιρανικό πρακτορείο Mehr.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Αρχηγός: "Αφήστε την αστυνομία μακριά από σκοπιμότητες"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Με απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα ενεργούν οι αστυνομικοί ανακριτές, δήλωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, απευθύνοντας έκκληση όπως αφαιθεί η Αστυνομία μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες.
Σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Π" αναφορικά με το πόρισμα της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη στο Μαρί, καθώς και την αντίδραση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι αποστολή της Αστυνομίας είναι και η διερεύνηση και εξιχνίαση των όποιων ποινικών αδικημάτων διαπράττονται σε όλο το έδαφος της Δημοκρατίας.

Μπήκε και χωρικά ύδατα η ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......θα το ξαναπούμε : Σχόλιο ιστολογίου μας : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ : Θα σας πούμε για ποιο λόγο ήρθε η τουρκική φρεγάτα έως το Σούνιο....
Για να παραλάβει τα συλλυπητήρια του GAP.......
Αμέσως όλοι οι κακόπιστοι παραδόπιστοι συνωμοσιολόγοι να πείτε άσχημες κουβέντες για τους γείτονες .......

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
Και τα χωρικά ύδατα παραβίασε η τουρκική φρεγάτα ΚΕΜΑΛ ΡΕΙΣ,προσεγγίζοντας το Σούνιο. Δεν χρειαζόταν βέβαια να κάνει αυτή τη παραβίαση για να μιλήσουμε για προκληση. Περίπτωση αβλαβούς διέλευσης δεν υπάρχει,αφού η φρεγάτα απέπλευσε απο Αττάλεια με προορισμό το Βόσπορο.

Μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας έφτασε στην Κέρκυρα!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Το  μεγάλο αποβατικό πλοίο της Ρωσίας  Cesar Kunikov έφτασε στην Κέρκυρα, προκειμένου να πάρει μέρος στην παραδοσιακή Ρωσική Εβδομάδα.Το πλοίο για δύο μέρες θα είναι ανοιχτό για ελεύθερες επισκέψεις.

Ελλάδα-ΝΑΤΟ: Ή με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......επειδή η Ρωσία τυχαίνει να έχει στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής της έναν πραγματικά έξυπνο , χαρισματικό άνθρωπο τον Σεργκέι Λαβρόφ , δεν έχουν συμβεί τα χίλια μύρια όσα στην εγγύτερη περιοχή του Ελλαδικού χώρου ......
Δεν είμαστε κομμουνιστές (απεναντίας, είμαστε αντικομμουνιστές), η φιλορωσικοί τύπου Λιακό , απλά λέμε τα πράγματα με το όνομά τους......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Μια άσκηση ρουτίνας του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία την οποία παρουσιάζουμε σε γειτονική ανάρτηση τείνει να λάβει διαστάσεις… εξωπραγματικές, οι οποίες παραπέμπουν σε ένα ψυχροπολεμικό κλίμα το οποίο απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα των σύγχρονων ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Συλλυπητήρια Παπανδρέου σε Ερντογάν

Σχόλιο ιστολογίου μας : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ : Θα σας πούμε για ποιο λόγο ήρθε η τουρκική φρεγάτα έως το Σούνιο....
Για να παραλάβει τα συλλυπητήρια του GAP.......
Αμέσως όλοι οι κακόπιστοι παραδόπιστοι συνωμοσιολόγοι να πείτε άσχημες κουβέντες για τους γείτονες .......
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 8, 2011.

Ο  Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχασε την 88χρονη μητέρα του, Τανζίλε Ερντογάν, την Παρασκευή, σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Τουρκική φρεγάτα στο Σούνιο - "Έχασαν τη μπάλα" στο ΓΕΕΘΑ (upd)

Σχόλιο ιστολογίου μας : "
Παραλίγο να πέσει επάνω στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που χθες το απόγευμα, λίγα μίλια δυτικότερα στον Σχοινιά έκανε κανό! Μήπως μετέφεραν μήνυμα του Ρ.Τ.Ερντογάν και ήθελαν να του το επιδώσουν προσωπικά;
 "
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις" κλάσης ΜΕΚΟ 200ΤΝ τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια και άρχισε να βολτάρει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα από πλευράς ΓΕΕΘΑ που σαφώς συγκάλυψε - προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών - την κίνηση.

Φοβάται για τη ζωή του ο επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα;

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......σώπασε καημένε , ποιος στην Ελλάδα θα ήθελε να σε πειράξει????
Ούπσσσσσσσσ......................
Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/
image

Φρούριο απόρθητο έγινε το σπίτι του επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Μπομπ Τράα μετά τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του.

Μπορεί το γράφημα δραχμής προς δολάριο να δείχνει το παρελθόν και το .. μέλλον της ελληνικής κρίσης; (Α' Μέρος)

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

Από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και σήμερα οι ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα η μεγαλύτερη οικονομική, στρατιωτική και νομισματική δύναμη στον κόσμο, με το νόμισμα τους, το δολάριο, να είναι το νούμερο ένα αποθεματικό νόμισμα, αυτό στο οποίο αποτιμώνται όλα τα βασικά εμπορεύματα διεθνώς και αυτό στο οποίο γίνονται όλες οι συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Λ.Κατσέλη: Έρχονται μειώσεις μισθών 30%

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....δηλαδή τώρα η Λούκα τι θέλει να μας το παίξει???
Σοσιαλίστρια???
Πείτε της ότι την πρόλαβε η συχωρεμένη Αλίκη ......
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/10/500.html
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Με την πλήρη αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και των σωματείων, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, οι αμοιβές των εργαζομένων θα καθορίζονται πλέον από τους εργοδότες, επισημαίνει η πρώην υπουργός Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη.
Με άρθρο της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία εκτιμά πως η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύει σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία , θα φέρει μειώσεις μισθών που θα ξεπερνούν το 30%.
Προσθέτει δε πως οι μισθοί θα φθάσουν στο κατώτατο επίπεδο που είναι αυτό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Λεφτά υπάρχουν για τα... golden boys των τραπεζών

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......ακόμα οι ηλίθιοι Έλληνες πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι για να σωθεί η Ελλάδα .....όχι πουλάκια που μας έπιασαν από την μύτη .....για να σώσουμε το τραπέζι τους με τους αστακούς και τα χαβάρια και να συνεχίζουν οι δοσίλογοι , προδότες να μας κυβερνούν με ότι πιο έξυπνα μεταμφιεσμένο σύστημα έχουν βρει ......τον αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτισμό!!! 
ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Πρόκληση πρώτου μεγέθους αποτελεί το γεγονός ότι, τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών απολαμβάνουν παχυλές αμοιβές, την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των σκληρών μέτρων και οι δανειολήπτες βρίσκονται στη μέγγενη των τοκογλυφικών διαθέσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Και νέα συνάντηση Βενιζέλου με την Τρόικα Σκληρά παζάρια και πιέσεις για ακόμα πιο σκληρά μέτρα

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/10/500.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/10/blog-post_5496.html
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Δεν έχουν τέλος τα παζάρια, εντός και εκτός Ελλάδος για νέα μέτρα ώστε να κλειδώσει η 6η δόση αλλά και το νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας.

Για την ανάδειξη του αντιπάλου του Σαρκοζί Κάλπες την Κυριακή για το χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών, φαβορί ο Φρ.Ολάντ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Με τον Φρανσουά Ολάντ να κρατά σταθερά τη θέση του φαβορί διεξάγεται την Κυριακή ο πρώτος γύρος των προκριματικών εκλογών στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας για την επιλογή του υποψηφίου, που θα αναμετρηθεί με τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Οι -αμερικανικού τύπου- προκριματικές εκλογές για το χρίσμα συνιστούν «επίσημη πρώτη» για τους Γάλλους Σοσιαλιστές, οι οποίοι μετά την εκλογή Σαρκοζί το 2007 έχουν κερδίσει όλες τις άλλες αναμετρήσεις με πλέον πρόσφατη την ιστορική νίκη που κατήγαγε η Αριστερά στη Γερουσία.

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τις νέες φορολογικές κλίμακες Αναλυτικός πίνακας για την επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογούμενοι

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Διευκρινίσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τις νέες φορολογικές κλίμακες


Διευκρινίσεις σχετικά με την επιβάρυνση που θα υποστούν οι φορολογούμενοι από τις νέες φορολογικές κλίμακες έδωσε το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών.

“22 δισ. ευρώ σε ελληνικούς λογαριασμούς στην Ελβετία”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Τι δηλώνει ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης.
"Είκοσι δις ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στην Ελβετία” εκτιμά ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν όπως δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής . 
 

Φουκς: "Θέλουμε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας"

Σχόλιο ιστολογίου μας :........τα ακούσατε Ελληναράδες???
"Κάποιος πρέπει να σας ελέγχει" λέει ο Γερμανός πολιτικός, ο οποίος κάνει αποκαλυπτικές δηλώσεις."......αυτά τα λέει κάποιος Φούκς που να μην του φούκου τίποτα.......
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Βόμβες ρίχνει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ (CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Real news, θέτοντας όρους για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (Pic)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛ ΕΡΙΑΝ PIMCO: Οσο καθυστερείτε το «κούρεμα», τόσο χειρότερα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου επενδυτικού fund για ομόλογα θεωρεί ότι θα χρειστεί μείωση άνω του 50% για το ελληνικό χρέος και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Νέες γερμανικές προκλήσεις.

PIMCO: Οσο καθυστερείτε το «κούρεμα», τόσο χειρότερα

Τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα, εκτιμούν Τόμσεν και Μορς «Η Ελλάδα χρειάζεται αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Τα στελέχη της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς, προειδοποιούν με δηλώσεις τους στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ», πως τα μέτρα του σχεδίου για τη «διάσωση» της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, την προσοχή των Ευρωπαίων ηγετών εφιστά ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, σύμφωνα με δηλώσεις του στη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Βιρτσαφτσβοχε».
Ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα 

'Ασαντ: Η Τουρκία θα γίνει Συρία!

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......κι όμως είναι μια τρομερή αλήθεια , ακόμα και οι νεοθωμανοί έλληνες δοσίλογοι τύπου Κιτσίκη , που επιδιώκουν την ένωση /υποταγή της Ελλάδος υπό την σκέπη της νέας Πύλης των Νταβούτογλου/Ερντογάν .....αυτό τους φοβίζει στο βάθος του μυαλού τους , γιαυτόν ακριβώς τον λόγο μας έχουν βομβαρδίσει τελευταία με δηλώσεις αλλά και νέα τουρκικά σκουπίδια!!!!
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, μιλώντας με ομάδα Λιβανέζων πολιτικών που τον επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Δαμασκό, έκανε ορισμένες επισημάνσεις που αφορούν στην πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα του.
Συγκεκριμένα ο Άσαντ είπε ότι η κοινωνική, πολιτισμική και πολιτική δομή της Τουρκίας έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή της Συρίας και ότι σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να επωφεληθεί από τα συμβαίνοντα στη Συρία, θα αντιμετωπίσει τα ίδια ή σοβαρότερα προβλήματα.
Με άλλα λόγια, είπε ότι η Τουρκία θα μετατραπεί σε Συρία.

Γερμανοί βουλευτές στην Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


Bundestag Γερμανοί βουλευτές στην Κύπρο 
Αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας Κύπρου-Γερμανίας
στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας επισκέπτεται την Κύπρο



Φθάνουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Κύπρου στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας (Bundestag) κ. Dietmar Bartsch (Κόμμα της Αριστεράς) και τα μέλη της Ομάδας κα Bettina Kudla (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα), κ. Heinz-Jochim Barchmann (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα) και κ. Michael Kauch (Κόμμα Ελευθέρων Δημοκρατών).

Δηλώσεις Μαρκουλλή Αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της Τουρκίας Δεν είναι η προστασία των Τ/κ αλλά η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα της Τουρκίας


Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματά της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω όλων των κατάλληλων ειρηνικών καναλιών, τόνισε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες αποκαλύπτουν τα πραγματικά της κίνητρα που δεν είναι η προστασία των Τ/κ, αλλά η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου.

Η ΥΠΕΞ καλεί τον Λίβανο να μην υποκύψει στις πιέσεις της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σαφέστατο μήνυμα προς τον Λίβανο να μην υποκύψει στις πιέσεις της Τουρκίας και ακυρώσει τις συμφωνίες με την Κύπρο για την ΑΟΖ, έστειλε η Υπουργός Εξωτερικών . Η κυρία Μαρκουλή ξεκαθάρισε πως όποια και αν είναι η απόφαση του Λιβάνου, η Κύπρος θα προχωρήσει. Στο μεταξύ, αυξάνονται οι περιπολίες Ισραηλινών μαχητικών πάνω από το οικόπεδο 12 με αφορμή και την άσκηση του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν θέλουμε προστάτη, θέλουμε απλά έναν σύμμαχο…

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....επειδή είμαστε οι πρώτοι που το επισημάναμε , ξαναδιαβάστε το και από πιο επίσημα : "Είναι η πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία μας όπου τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος θα μπορούσαν να ευνοηθούν τόσο πολύ από τις αλλαγές ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Για την ακρίβεια, τόσο ευνοϊκές γεωπολιτικές συνθήκες για ένα έθνος εμφανίζονται μία φορά στα διακόσια χρόνια."
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Εν τω μέσω μίας πολυεπίπεδης και άκρως επικίνδυνης κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής το έθνος μας καλείται να πάρει κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα κρίνουν τη πορεία του για τον 21ο αιώνα, αν όχι και παραπέρα. Τόσο η Αθήνα, όσο και η Λευκωσία βρίσκονται σε μία κατάσταση η οποία όσο και να ψάξει κάποιος να βρει ανάλογη περίοδο στην νεώτερη Iστορία δεν μπορεί.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Εκδότης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ


Άντρο Ισλαμιστών και οι Μυστικές Υπηρεσίες

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


ΑΝΤΡΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
(ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ – ΣΕΛ 47)

Ο Νταβούτογλου διορίζει πρέσβεις που δεν προέρχονται απο το διπλωματικό σώμα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   «Επανάσταση» στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έχει φέρει ο Αχμέτ Νταβούτογλου με τον διορισμό νέων πρέσβεων. Στη λίστα νέων πρέσβεων περιλαμβάνονται ονόματα που δεν προέρχονται από το διπλωματικό σώμα και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής διπλωματίας. Ακαδημαϊκοί, διακεκριμένα ονόματα των τεχνών βρίσκονται στη λίστα των νέων πρέσβεων.

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Ιστοσελίδα habervaktim 8-10-2011

Οι συμφωνίες της Τουρκίας για φυσικό αέριο
Ο τερματισμός της συμφωνίας των 6 δις κυβικών φυσικού αερίου που ερχόταν από την Ρωσία έφερε μαζί του και την ανησυχία στους πολίτες ¨μήπως κρυώσουμε τον χειμώνα ;¨.

Γιατί προκαλούν οι Σκοπιανοί και πάλι

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Για μια ακόμα φορά οι Σκοπιανοί μέσα από δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας τους προκαλούν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό, τώρα; Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις;

Η τουρκική επιθετικότητα μεταφέρεται και στο Αιγαίο Στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Στην τακτική τον άσκοπων περιπλανήσεων ανάμεσα σε ελληνικά νησιά επανήλθε σήμερα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.
Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις η οποία τα ξημερώματα του Σαββάτου πέρασε νότια της Ρόδου κινούμενη δυτικά ξαφνικά άλλαξε πορεία κατευθύνθηκε βόρεια.

Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Στο τέλος του 2012 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα μας». Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον REALFM.
Όπως δεσμεύτηκε, οι έρευνες στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Κατάκολο, Κέρκυρα, Πατραϊκός Κόλπος) το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 θα δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα οπότε θα μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Θα έχει προηγηθεί στις αρχές του 2012 μία ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης προς όλες τις ξένες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου στην χώρα μας.

Νέα συνάντηση Βενιζέλου -τρόικας το απόγευμα

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/
Οι δανειστές μας συνεχίζουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας την αξιολόγηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Η απειλή νέας τραπεζικής κρίσης θα απασχολήσει Μέρκελ και Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Το ζητούμενο των αυριανών συνομιλιών Αγκελας Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο είναι η κοινή αντιμετώπιση της επαπειλούμενης νέας τραπεζικής κρίσης. Φρέσκο χρήμα ναι, αλλά από που, είναι το κρίσιμο ερώτημα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΡΚΟΖΙ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ Πυρετώδεις διεργασίες για το χρέος των γαλλικών τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Γάλλου προέδρου με την πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, ενόψει των αυριανών συναντήσεων με την Αγκελα Μέρκελ.

Πυρετώδεις διεργασίες για το χρέος των γαλλικών τραπεζών

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε»




«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
 πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι –το σωστό– εις όλην την ζωή του.»
Κ. Καβάφης

ΝΑΙ-ΟΧΙ… 2 λέξεις… 3 γράμματα… όλη μας η ζωή…μέχρι να μάθουμε πότε να λέμε ναι και πότε όχι…μάθημα ζωής, σωστά;
Συχνότερα λέμε το ναι… ίσως από συστολή, από φόβο, από ανασφάλεια, από ευγένεια, ενίοτε από αγάπη… και μας παίρνει ίσως και χρόνια μέχρι να μάθουμε να λέμε το όχι και πότε… μέχρι που φουσκώνει αυτό το όχι μέσα μας… κι ανεβαίνει.. κι ανεβαίνει… και μας πνίγει … και γίνεται κραυγή……. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Οι απεσταλμένοι του ΟΗΕ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας «σηκώνουν τα μανίκια» για την επανέναρξη των συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστίνης

Ιός μόλυνε Predator & Reaper!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Το λογισμικό των αμερικανικών UAV Predator και Reaper μολύνθηκε από ιό, αποκαλύπτει το Wired, χωρίς να υπάρχει απώλεια πληροφοριών, όπως τουλάχιστον οι υποστηρίζουν οι στρατιωτικές Αρχές.

Απογραφή στην Κορυτσά

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Προς τους απανταχού Έλληνες.. στις 06/10/2010



Ξεκίνησε και η απογραφή στην Αλβανία μετά από πολλούς μήνες ψυχολογικού, κοινωνικού, πληροφοριακού, τηλεοπτικού, εθνικιστικού πολέμου προς της Εθνικότητες. Ο εντονότερος πόλεμος, για γνωστούς λόγους, έγινε στην Κορυτσά, όπου οι Αλβανοί προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο με όποιο τρόπο μπορούσαν. Μετά και την αποχή την οποία ζήτησε η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ το κλήμα έγινε χειρότερο και οι Έλληνες πιο μπερδεμένοι , φοβισμένοι και διχασμένοι. Τουλάχιστον αυτό το ένοιωθα και εγώ.

Ταινία με …αρρωστημένο σενάριο ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δεν ξέρουμε εάν ψάχνουν ακόμα για χρηματοδότηση , αυτό που όμως είμαστε σίγουροι (αξιόπιστες πηγές , αναμένουμε όμως τα στοιχεία...) ότι τα αρχικά κεφάλαια προήλθαν από Ελλάδα ......οι όσοι ερευνητές ψάξτε το .....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

«Εξπρές του μεσονυχτιού» αλά ελληνικά, ετοιμάζουν Σκοπιανοί, με στόχο πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων στο εξωτερικό μέσω … Χόλιγουντ! Το σενάριο  της ταινίας έχει ολοκληρωθεί, όπως και ένα χαρακτηριστικό τίζερ που προβάλλεται στο διαδίκτυο, και πλέον αναζητείται αγωνιωδώς χρηματοδότης προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα.

Εκτός Ελλάδος το Καστελόριζο για την Google !!!!

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά η Google!!!
Στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google για Greece ή Hellas το Καστελόριζο ...λείπει!!! Στην ουσία τα όρια της Ελλάδας όπως παρουσιάζονται  στο Google Maps φθάνουν μέχρι Ρόδο!!!!
Άραγε να είναι τυχαία όλα αυτά τα λάθη;;; Δεν νομίζουμε!!
Παρατηρείστε προσεκτικά τα παρακάτω scans.
googlegreece Εκτός Ελλάδος το Καστελόριζο για την Google !!!!

Φινλανδοί, Abrams, o Κώστας Ηλιάκης και o ήρωας Σίμο Χάιχα…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Οι Φιλανδοί αντέδρασαν στην αδιαμφισβήτητη ανάγκη της Ελλάδας για απόκτηση σύγχρονων αρμάτων, λόγω της τουρκικής απειλής. Θεώρησαν παράλογο να προμηθευτεί η Ελλάδα τα μεταχειρισμένα άρματα M1A1 Abrams, τη στιγμή που η κυβέρνησή τους ζητάει εμπράγματες εγγυήσεις από τη χώρα μας για την παροχή δανείου. Αγνόησαν πλήρως το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ε.Ε. που βρίσκεται υπό απειλή πολέμου από την Τουρκία.

Ρωσική θύελλα κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τους "πάγους"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ θέτοντας στην διάθεση τοιυ ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη). Μάλιστα πρόκειται να δαπανηθεί και ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από εληνικής πλευράς για την πρoμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο όπου θα καταστρωθεί η επίθεση κατά της Ρωσίας.

Ανεβαίνει η «θερμοκρασία» στη Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.ellispoint.gr/

    
Περιπολία «σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί χωρικά της ύδατα, αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανακοίνωσε ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη», θα κάνουν τα πλοία του τουρκικού στόλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Η κίνηση πραγματοποιείται τη στιγμή που η Τουρκία ζητά να σταματήσουν οι έρευνες της Λευκωσίας για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο βγήκαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία Σαλίχ Ρεΐς, Σοκολού Μεχμέτ Πασά και Οντζού και όπως γράφει η Hurriyet, ένα εξ αυτών «θα βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σε απόσταση 6 μιλίων από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Σε Αίγυπτο και Λίβανο η ΥΠΕΞ για τους υδρογονάνθρακες

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Στο Ευρωκοινοβούλιο η Ε. Μαρκουλλή
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Στην Αίγυπτο θα βρεθεί στις 2 Νοεμβρίου 2011 η Υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, προκειμένου να έχει επαφές με την αιγυπτιακή πολιτική ηγεσία, σχετικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Κύπρο αντιπροσωπεία από τεχνοκράτες του Λιβάνου, για να συζητηθούν όλα τα θέματα αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και αμέσως μετά η κ. Κοζάκου - Μαρκουλλή θα επισκεφθεί επισήμως και το Λίβανο.

1800 φυλακισμένοι δήμαρχοι στην Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Χωρίς να έχει απαγγελθεί κάποια συγκεκριμένη κατηγορία σε βάρος τους, και συγκεκριμένα από το 2009 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1800 εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες της Τουρκίας βρίσκονται τις φυλακές ειδικού τύπου στο Ντιγιαρμπακίρ, σύμφωνα με όσα έκανα γνωστά, μετά από επίσκεψή τους στην περιοχή,  μέλη Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Τώρα θα αλλάξουν γνώμη για την αντίδραση τους ;

Το αποτέλεσμα βγήκε όπως το περιμέναμε…Η απόφαση που πήρε το κόμμα CTP προχτές το απόγευμα εκνεύρισε την Άγκυρα…Φαίνεται ότι δεν το περίμεναν καθόλου αυτό…Διότι αυτοί πίστευαν πως με την συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα στηρίζουν και διαφυλάττουν τα δικαιώματα μας. Από αυτό πηγάζει η έκπληξη τους…Υπάρχει και άλλος λόγος όμως για αυτήν την έκπληξη…Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην βουλή για καιρό τώρα δεν ασκούσαν κριτική στην Τουρκία…Κανένας δεν εναντιωνόταν στις πρακτικές που εφάρμοζε η Άγκυρα εδώ…

Από πρόκληση σε πρόκληση Οζγκιουργκιούν: Από το ίδιο σημείο θα εξορύξουν και οι Τ/κ το δικό τους πετρέλειο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Από πρόκληση σε πρόκληση


Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είπε ότι η άδεια που δόθηκε στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων καλύπτει το σύνολο της νήσου, επαναλαμβάνοντας ότι όσα δικαιώματα έχουν οι Ε/κ στον φυσικό πλούτο της νήσου, έχουν και οι Τ/κ.

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ 9+1 για ανθρωποκτονία

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Έξι ποινικά αδικήματα, με σοβαρότερα αυτά της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, θεωρεί η αστυνομία ότι προκύπτουν από τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην τραγωδία της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης.

Ο «Π» εξασφάλισε την έκθεση του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, η οποία εμπεριέχεται στο ογκώδες πόρισμα της αστυνομίας το οποίο παραδόθηκε την Τρίτη μαζί με το σύνολο του μαρτυρικού υλικού στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη.

Στην έκθεση, η οποία υπογράφεται από τον αστυνομικό διευθυντή του ΤΑΕ Αρχηγείου, ανώτερο αστυνόμο Χριστάκη Μαυρή, υπάρχει ξεκάθαρη εισήγηση για δίωξη δώδεκα προσώπων.

Ανάμεσά τους -και μάλιστα με εισήγηση για δίωξη ακόμα και για ανθρωποκτονία- είναι και ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ενώ, σε ό,τι αφορά τον επίσης παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Συγκεκριμένα, στο σημείωμα ο διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου «διερωτάται αν μπορούν να στοιχειοθετηθούν εναντίον του τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, των αμελών πράξεων που προκαλούν σωματική βλάβη και της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος».
Παραθέτουμε αυτούσια την έκθεση της αστυνομίας με τις εισηγήσεις για ενδεχόμενες ποινικές διώξεις.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Σε θέατρο άκρως επιθετικών επιχειρήσεων από Τουρκικά F-16 μετατράπηκε το Κεντρικό Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις, παραβάσεις και μιά εμπλοκή. Στα πλαίσια της πρωτοφανούς προκλητικότητας που επιδεικνύουν οι Τούρκοι, 6 F-16 εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, προέβησαν εκτός από τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και σε μια ηθελημένη εμπλοκή με κλειδωμένο στόχο.
Και οι Τούρκοι συνεπείς στην προπαγάνδα τους