Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κέρδη 1,7% στην εβδομάδα ο Dow

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.103,12-20,21 -0,18%  
  Nasdaq2.479,35-27,47 -1,10%  
Η Wall Street σήμερα

Αποτυχημένη αποδείχθηκε η προσπάθεια των βασικών δεικτών της Wall Street να κλείσουν με θετικό πρόσημο καθώς στο τελευταίο μισάωρο των συναλλαγών οι πιέσεις επανεμφανίστηκαν.

Οι συναλλαγές της Παρασκευής ξεκίνησαν με κέρδη, με τους S&P 500 και Nasdaq ωστόσο να εναλλάσσουν πρόσημα, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο. Έπειτα από τις υποβαθμίσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας από την Fitch Ratings οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη τους τα οποία ανέκτησαν για να τα ξαναχάσουν λίγο πριν το κλείσιμο.

Η εβδομάδα ωστόσο ήταν θετική για τους δείκτες με τον Dow να σημειώνει άνοδο 1,7%, τον Nasdaq 2,6% και τον S&P 500 κέρδη 2,2%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 20,21 μονάδες (-0,18%) κλείνοντας στις 11.103,12 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 27,47 μονάδων (-1,10%) και έκλεισε στις 2.479,35 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 9,51 μονάδων (-0,82%) κλείνοντας στις 1.155,46 μονάδες.

Ισπανία: Η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ "δεν στρέφεται εναντίον κανενός", δηλώνει η ΥΠΕΞ Χιμένεθ

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Τρινιδάδ Χιμένεθ δήλωσε σήμερα ότι η αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ "δεν στρέφεται εναντίον κανενός", μετά τις επικρίσεις της Ρωσίας για τη συμμετοχή της Ισπανίας σε αυτό το αμυντικό σύστημα.
"Η αντιπυραυλική άμυνα έχει ένα χαρακτήρα αποτρεπτικό, όχι επιθετικό, για να μας προστατεύει.
Δεν στρέφεται εναντίον κανενός", δήλωσε η υπουργός στην ισπανική τηλεόραση.

Η Ισπανία παραχώρησε βάση της για το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/





Το Υπουργικό Συμβουλιο της Ισπανίας σε συνεδρία του την Παρασκευή ενέκρινε την απόφαση για την εγκατάσταση στην ισπανική στρατιωτική ναυτική βάση στη Ρότα 4 πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ εφοδιασμένων με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Aegis και 1100 Αμερικανών στρατιωτικών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ AFRICOM ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Σχόλιο ιστολογίου μας :......α βρε Καντάφι ...δεν τους πρόλαβες....
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_1169.html
Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΡΤΕΡ ΧΑΜ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΠΕ:

Τουλάχιστον οι 82 νεκροί από την επίθεση στη Σομαλία Πολλά από τα θύματα ήταν μαθητές

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τρίτη έξω από συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες Σεμπάμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η κυβέρνηση εκτιμά ακόμη ότι περίπου 110 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, που υπήρξε η πιο πολύνεκρη των τελευταίων ετών στη σομαλική πρωτεύουσα.

Ομπάμα: «Έτοιμοι για τερματισμό των επιχειρήσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ»

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη «θυσία» των στρατιωτών και λέει ότι ο πόλεμος τελειώνει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτισε σήμερα, Παρασκευή, τη «θυσία» των στρατιωτών που πολέμησαν στο Αφγανιστάν από την έναρξη του πολέμου πριν από δέκα χρόνια και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να θέσουν τέρμα στις επιχειρήσεις στη χώρα αυτή και το Ιράκ «με υπεύθυνο τρόπο».
«Πριν από δέκα χρόνια σαν σήμερα, σε απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η χώρα μας μπήκε στον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα και των προστατών της Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν», υπενθύμισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση του, αναφερόμενος σε μια «δεκαετία θυσίας» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε «περίπου 1.800 Αμερικανούς πατριώτες».
«Η Μισέλ και εγώ ενωνόμαστε με όλους τους Αμερικανούς για να χαιρετίσουμε πάνω από μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες που γενναία υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν για να εγγυηθούν ότι η χώρα μας θα παραμείνει ασφαλής», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ταλιμπάν: "Ο αφγανικός λαός αγωνίζεται κατά των ΗΠΑ"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Τα δέκα χρόνια "αντίστασης" των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν υποχρέωσαν το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα, υποστηρίζουν οι ισλαμιστές αντάρτες σε ανακοίνωσή τους με την ευκαιρία της 10ης επετείου από τη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.

Βρετανία: «Απογοήτευση» τα 10 χρόνια επέμβασης στο Αφγανιστάν

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Μπορεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν να συνεχίζεται αλλά «η μάχη της κοινής γνώμης έχει χαθεί» σύμφωνα με τον αρχηγό των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Η δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα τονίζει ότι η πλειοψηφία των Βρετανών επιθυμεί την άμεση αποχώρηση των Βρετανών στρατιωτών, 10 χρόνια μετά την έναρξη της επέμβασης. Παράλληλα ο Αφγανικός λαός συνεχίζει να είναι δυσαρεστημένος από τις εξωτερικές επεμβάσεις αλλά και το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.


Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης σκοτώθηκε στη Συρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........άσχημα τα πράγματα για τους Νικολά / Ρετζέπ.......εάν αποδειχτεί ότι το έκαναν μυστικές υπηρεσίες.......η οι αντικαθεστωτικοί.....
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Συνάμα, τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από οχυρωμένους σκοπευτές στην Ντούμα, κοντά στην Δαμασκό, και ένας ηλικιωμένος άνδρας σκοτώθηκε μετά τον τραυματισμό του από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας στη Χομς.

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Κούρδο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Συρία, μέσα στο σπίτι του στο Καμισλί, στα βορειοανατολικά της χώρας, όπως έγινε γνωστό από οργανώσεις ακτιβιστών.
Ο Ράμι Άμπντελ-Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι μπήκαν στο σπίτι του Μεσάαλ Τάμο, τον σκότωσαν και τραυμάτισαν τον αδελφό του.
Άλλη πηγή ωστόσο ανέφερε ότι οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν το γιο του Τάμο, Μαρσέλ, καθώς και ένα συνεργάτη του ενώ το επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι οι ένοπλοι επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος όπου βρισκόταν ο 53χρονος Κούρδος.

Ο Πόλεμος είναι η μόνη επιλογή για την ανατροπή του Καθεστώτος Ασάντ κατά τον συνταγματάρχη Ριαντ αλ-Ασάαντ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
O συνταγματάρχης Ριαντ αλ-Ασάαντ,ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός που αυτομόλησε από το συριακό στρατό και φέρεται να έχει βρεί καταφύγιο στην Τουρκία στην επαρχία Χατάι μαζί με άλλους 7000 Σύρους πρόσφυγες(και τυγχάνει ισχυρής προστασίας απο το Τουρκικό κράτος) προέβη σε δηλώσεις. Σε αυτές υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει αλλη επιλογή απο το ανατραπεί το καθεστώς Ασάντ με την βία.

Ανέφερε ότι περίπου 15.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και αξιωματικών έχουν εγκαταλείψει τον συριακό στρατό,έχουν σχηματίζει μονάδες και περιμένουν εντολή του να κινηθούν στο εσωτερικό της Συρίας με σκοπό να εμποδίσουν τον κυβερνητικό στρατό να εισέρχεται στα χωριά.Σύμφωνα με τις δηλώσεις του βρίσκεται μαζί τους καθημερινά σε επαφή και μαζί με μια ομάδα ανωτέρων αξιωματικών προσπαθεί να συντονίσει την δράση τους.Παράλληλα αναζητούν ασφαλή χώρο τον οποίον και θα μετατρέψουν σε βάση της ηγετικής ομάδας.

Ανέφερε ότι το ηθικό του κυβερνητικού στρατού είναι πολύ χαμηλό και παρόλο που αυτός αποτελείται στην πλειονότητα του απο σουνίτες βρίσκεται υπο τον έλεγχο μιας αιρετικής ομάδας σιιτών των Alawite (απο την συριακή αυτή μειονότητα προέρχεται και ο Πρόεδρος Ασάντ) και για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει αποστασία πολιτικών προσώπων όπως στην Λιβύη.

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ έχει περάσει στα αντίποινα κατά ηγετών της αντιπολίτευσης

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ έχει περάσει στα αντίποινα κατά ηγετών της αντιπολίτευσης
Το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει "περάσει σε αντίποινα" κατά των ηγετών της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας (CNS), Μπάσμα Κοντμάνι, μετά από τη δολοφονία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον εννέα νεκροί στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών

Δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδηλωτών μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Δαμασκό, στη Χομς και άλλες πόλεις, δήλωσαν ακτιβιστές. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άλλοι τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

Συνεχίζεται μέχρι νεοτέρας Δεν ήταν λάθος η επιχείρηση στη Λιβύη, λέει ο Λίο Πανέτα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....καλά το καταλάβαμε...
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίο Πανέτα
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίο Πανέτα   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Ρώμη, Ιταλία

Ευρείας κλίμακας επίθεση κατά της Σύρτης

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......τι θα γίνει βρε παιδιά ???
Θα την πάρετε ποτέ????
Αααααα ....και κάτι άλλο ....εάν φύγουν οι αξιωματικοί ΝΑΤΟ /ΗΠΑ και οι πράκτορες που είναι στην Τρίπολη , θα καταφέρετε να την κρατήσετε?????
Χμμμμ.....δεν το νομίζουμε....
Από το ιστολόγιο http://news.pathfinder.gr/

Λιβύη  —  Στρατιωτικές δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση κατά της Σύρτης, προπυργίου των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων.

Τρία χρόνια μετά τον πόλεμο Τέλος στις ρωσικές απειλές κατά της Γεωργίας ζητά ο Σαρκοζί από την Τιφλίδα

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ο Νικολά Σαρκοζί χειροκροτείται στην πλατεία Ελευθερίας της Τιφλίδας
Ο Νικολά Σαρκοζί χειροκροτείται στην πλατεία Ελευθερίας της Τιφλίδας   (Φωτογραφία:  Reuters


Τιφλίδα, Γεωργία
Τη γαλλική υποστήριξη στην εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία της Γεωργίας επαναβεβαίωσε ο Νικολά Σαρκοζί, επιστρέφοντας την Παρασκευή στην Τιφλίδα τρία χρόνια μετά τη μεσολάβηση για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

Συμφωνία Τουρκίας - Γαλλίας για την αντιμετώπιση των μαχητών PKK

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....η διπλωματική διγλωσσία στο μεγαλείο της ....
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο χώρες δεσμεύονται σε μία «επιχειρησιακή συνεργασία αντιμετώπισης της τρομοκρατίας».

Η Τουρκία και η Γαλλία υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή, στην Άγκυρα συμφωνία ευρείας συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας για την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK με την ευκαιρία της επίσκεψης του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν στην Αγκυρα.
Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο χώρες δεσμεύονται σε μία «επιχειρησιακή συνεργασία αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», που θα επιτρέπει στις τουρκικές και τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας να συνεργάζονται επιχειρησιακά επί του πεδίου, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, εκφράζοντας «την πλήρη και αδιάλειπτη αποφασιστικότητα της Γαλλίας να αγωνισθεί στο πλευρό της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας του PKK».

Δήλωσε Τούρκος υπουργός "Ο Σαρκοζί καλύτερα να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων"

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Σφοδρή ήταν η απάντηση της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις Σαρκοζί. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγκίς δήλωσε πως "ο Γάλλος πρόεδροςθα ήταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων αντί να παριστάνει τον ιστορικό στο θέμα της αρμενικής γενοκτονίας".

ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

¨H Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δίνει συμβουλές στην Ε.Ε.¨

Άρθρο των Financial Times της Αγγλίας εξετάζει το αδιέξοδο των σχέσεων Τουρκίας-Ε.Ε. Στο άρθρο αναφέρεται ότι ¨H Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να δίνει συμβουλές στην Ε.Ε.¨ .

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει φέρει σε δύσκολη θέση ακόμη και τους πιο επίμονους υποστηρικτές της όπως την Αγγλία και την Σουηδία, και ως τέτοια συμπεριφορά επιδεικνύεται η απειλή της Τουρκίας πως όταν οι Ελληνοκύπριοι αναλάβουν την προεδρία της Ε.Ε. κατά τον επόμενο Ιούλιο, η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Αποκάλυψη: Το μοιραίο λάθος του Κούρδου τρομοκράτη

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....1. Ετοίμαζε προβοκάτσια, γιατί ήταν μέλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ;.......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Ρεπορτάζ:
Κώστας Τζεβελέκος

Οι αρχές Ασφαλείας της χώρας μας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα τρομοκρατίας που αποκαλύπτεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη. Νέα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το “Newsbomb” αναφέρουν  ποιο ήταν το μοιραίο λάθος του 32χρονου Κούρδου διπλωμάτη.
Σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να κατασκευάσει κάποια βόμβα την οποία θα πυροδοτούσε με τηλεχειρισμό και κατά πάσα πιθανότητα έκανε λάθος στη συνδεσμολογία! Με αυτό το δεδομένα προκαλούνται τα εξής ερωτήματα:

Ερώτηση Αυστριακού ευρωβουλευτή για αγορά αρμάτων μάχης από Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Την αποσαφήνιση από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να αγοράσει πολλές εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης τύπου “M1 A1 Abrams”, ζητά ο ευρωβουλευτής του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των “Ελευθέρων”, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, Αντρέας Μέλτσερ.

Οι δηλώσεις ΥΠΑΜ για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ / Ι. Γιλμάζ: Για όλη την Ευρώπη το ραντάρ ΑΒΜ Άμυνας

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ανακοίνωση Τύπου
Για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ:
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στη Λιβύη, την αξιολόγηση της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και ασφαλώς στα θέματα καταπολέμησης της πειρατείας στον ευρύτερο χώρο του κέρατος της Αφρικής και ιδιαίτερα στη Σομαλία.
Τα θέματα αυτά συνδέονται με μείζονες προκλήσεις για την Ατλαντική Συμμαχία. Η πρώτη πρόκληση είναι το πώς η Ατλαντική Συμμαχία θα μπορεί να υπερασπιστεί το ρόλο και την αποστολή της σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πώς, με άλλα λόγια, θα μπορεί να σταθεί στο ύψος των αναγκών της περιόδου αυτής, λαμβάνοντας υπόψη την καταλυτική επίδραση της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κρίσης πάνω στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων Άμυνας, δηλαδή πάνω στους αμυντικούς προϋπολογισμούς.

"Καθαρά" τα όπλα των Κούρδων στην Θεσσαλονίκη

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση της αστυνομίας στα όπλα που είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος απο έκρηξη χειροβομβίδας.

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί -σύμφωνα με τη βαλλιστική- στον Ελλαδικό χώρο, σε κάποια τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανοδικό κλείσιμο στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....Τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στην είδηση ότι ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας και της Ισπανίας, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κρίση στην Ευρωζώνη και την ασθενική προοπτική ανάπτυξης.
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Στο Λονδίνο ο δείκτης Fin.-Times100 έκλεισε στις 5.303,40 μονάδες με άνοδο κατά 0,23% στο Παρίσι ο δείκτης CAC-40 στις 3.095,56 μονάδες με άνοδο κατά 0,66%, στη Ζυρίχη ο SMI στις 5.652,23 μονάδες με άνοδο κατά 0,23% και στη Φρανκφούρτη ο DAX Index30 στις 5.675,70 μονάδες με άνοδο κατά 0,54%.

Σόρος: Η κρίση θυμίζει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης θυμίζουν στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος οι επιπτώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ των αναταραχών που ταλανίζουν τις αγορές από το 2008.

Οι υποβαθμίσεις έριξαν και τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Πτώση σημείωναν το βράδυ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά τις υποβαθμίσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Πτώση σημείωναν το βράδυ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά τις υποβαθμίσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, οι οποίες έφεραν ξανά στην επιφάνεια τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Barclays: Χάθηκαν 26 τρισ. δολάρια από τον Ιούλιο λόγω Ευρώπης

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στο ποσό των 26 τρισ. δολαρίων εκτιμά η Barclays τη ζημία που έχει προκαλέσει διεθνώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους από την 1η Ιουλίου.

Στη δεύτερη φάση λειτουργίας του το σύστημα ELENXIS

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Στη δεύτερη φάση λειτουργίας του Πληροφοριακού Σύστημα ELENXIS προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την ενδυνάμωση του ελεγκτικού έργου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η ένταξη του συστήματος σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες προκειμένου έχει τεθεί σε άμεση προτεραιότητα προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού με πληροφορίες και δεδομένα.

«Θύελλα» στο twitter για τα επιτεύγματα του Γιώργου

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/10/blog-post_5496.html
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


«Φωτιά» στο twitter του πρωθυπουργού για τη δήλωση περηφάνιας του Φίλιπ Ρέσλερ.
Την ικανοποίησή του για τα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλει στους Έλληνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ στον, Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέβασε στο twitter του τα …συγχαρητήρια του Ρέσλερ και όπως θα παρατηρήσετε και μόνοι σας, τα σχόλια των ακολούθων του, πήραν «φωτιά».

Fitch: Επιβεβαιώνει αξιολόγηση για Πορτογαλία, διατηρεί "Watch Negative"

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας "ΒΒΒ-" της Πορτογαλίας και την βραχυπρόθεσμη "F3" σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα επαναδιατύπωσε ο οίκος Fitch. Διατηρεί ωστόσο τις αξιολογήσεις σε καθεστώς "Watch Negative", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης.

Η αξιολόγηση του οίκου θα ολοκληρωθεί στο δ΄ τρίμηνο του 2011. Η Fitch θα λάβει υπόψιν τους όρους των δανείων της Πορτογαλίας, τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας υπό το πρίσμα της συμφωνίας που σύναψε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τον προϋπολογισμό του 2012, την πρόοδο στον τομέα των ιδωιτικοποιήσεων, τους κινδύνους του τραπεζικού συστήματος αλλά και την αναθεωρημένη αξιολόγηση για τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές και οικονομικές προοπτικές της χώρας.



Πηγή:www.capital.gr

Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ ψάχνουν λύση για το «ελληνικό πρόβλημα» Μπαράζ κρίσιμων συναντήσεων το Σαββατοκύριακο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Μπαράζ συναντήσεων μεταξύ κορυφαίων πολιτικών παραγόντων και σκληρές διαπραγματεύσεις προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα απόψεων και προσεγγίσεων αναφορικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Να πηγαίνουμε για δουλειά δύο ώρες νωρίτερα και να φεύγουμε μία ώρα αργότερα, ζήτησε ο Ρέσλερ!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δηλαδή σύνολο 11 ώρες δουλείας με μισθούς πείνας .....τι να κάνουμε παίδες Ελλήνων ......τέλος τα ψέμματα ......
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Να πηγαίνουμε για δουλειά δύο ώρες νωρίτερα και να φεύγουμε μία ώρα αργότερα, ζήτησε ο Ρέσλερ!
Να δουλεύουμε 11 ώρες την ημέρα, ζήτησε ο Φίλιπ Ρέσλερ, που επισκέπτεται την Αθήνα! Τη βόμβα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος, την έριξε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, όταν κάλεσε τους Έλληνες να πηγαίνουν στη δουλειά τους δύο ώρες νωρίτερα και να φεύγουν μια ώρα αργότερα!

Α. Μπόρχες: «Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» «Το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων»

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Α. Μπόρχες: «Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα ποιοτικά διαφορετικά πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να κάνει ανταγωνιστικότερη την οικονομία της κάνει ο Αντόνιο Μπόρχες του ΔΝΤ, επικεφαλής του τμήματος του Ταμείου για την Ευρώπη.

Προβληματισμός για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας :.........«Επίσκεψη με καρότο και μαστίγιο» χαρακτηρίζει την αποστολή Ρέσλερ η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» και εξηγεί:
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ και οι ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα για ξένους επενδυτές στην Ελλάδα σχολιάζονται εκτενώς σήμερα στον γερμανόφωνο Τύπο.

Αλλάζουν όλα στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Πηγή του Γαλλικού υπ. Οικονομικών αναφέρει σημαντικές αλλαγές στην αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Ρέσλερ: Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των Ναζί

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    «Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
 

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ «Επίτροπος του ευρώ»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Υπέρ της σύστασης μιας θέσης "επιτρόπου του ευρώ", ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με το ενιαίο νόμισμα, τάχτηκαν σήμερα, σε συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

«Επίτροπος του ευρώ»

Ο Fitch τρομοκρατεί την ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Απανωτά χτυπήματα δέχεται η Ιταλία καθώς ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε το αξιόχρεό της. Υποβάθμιση και για την Ισπανία. Αρνητικές οι προοπτικές των δύο χωρών. Τι αναφέρεται στην αξιολόγηση

Αυτός που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δεν είναι στην  βασική θεματολογία μας γιαυτό δεν ασχοληθήκαμε ....αλλά...τρομερή η σύγκριση από τα παιδιά από το http://www.defencenet.gr/ , εμείς θα βάλουμε μόνο τις φωτογραφίες και των άρθρων αλλά μόνο το άρθρο για τον Steven Paul "Steve" Jobs , για τον άλλον λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε......
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο Steven Paul "Steve" Jobs αποτέλεσε το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του εφευρέτη επιχειρηματία που λατρεύτηκε από τον κόσμο ωσάν να ήταν ποπ στάρ. Ήταν ένας από τους ιδρυτές και διευθυντής του κολοσσού Apple, με παρουσία ακόμα και στον χώρο του θεάματος, αφού ήταν ο παραγωγός της διασκεδαστικής ταινίας "Toy Story". Είχε χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μισθός δημοσίου υπαλλήλου 34,78 ευρώ ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Από το dete

Η κρίση έφερε τα μέτρα και τα μέτρα έφεραν το αδιέξοδο. Και η απόγνωση εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα αρχίζει να φαίνεται το τελευταίο δίμηνο, με τις μειωμένες μισθοδοσίες που ελέω τρόικας και δανεισμού δίνονται στους υπαλλήλους. Πολλοί από τους οποίους ούτε καν που υπολόγιζαν πόσο λίγα χρήματα θα πάρουν στο χέρι. Και όταν το συνειδητοποίησαν απορούσαν για το πώς θα τη βγάλουν όλο το μήνα.
Το ίδιο... πέσαμε κι εμείς από τα σύννεφα, όταν μία γυναίκα υπάλληλος παρέδωσε στην εφημερίδα "Κόσμος" της Πάτρας, το χαρτί της μισθοδοσίας της, το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα αποκρύπτοντας το τμήμα που αναφέρεται στα στοιχεία της. Δείχνουμε, όμως, το επίμαχο τμήμα που είναι και το σημαντικό αναφορικά με τα πόσα χρήματα εισέπραξε η ίδια από την υπηρεσία της για όλο τον μήνα εργασίας. Μόλις... 34,78 ευρώ!
Πρόκειται για εργαζόμενη στην Πολεοδομία της Πάτρας. Ο κανονικός μισθός της ανέρχεται (όπως άλλωστε αναγράφεται και στο έγγραφο που παρουσιάζουμε) στα 1.251,44 ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών της από την υπηρεσία, στην οποία απασχολείται εδώ και επτά περίπου χρόνια. Όπως μας είπε η ίδια, την τελευταία διετία πληρώνει τις δόσεις για ένα δάνειο που είχε πάρει. Κάθε δόση ανέρχεται στα 400 ευρώ περίπου για κάθε μήνα και αυτό το χρηματικό ποσό αφαιρείτο από τη μισθοδοσία της. Δηλαδή από τα 1.251,44, οι αποδοχές της έπρεπε να είναι γύρω στα 850 ευρώ. Όμως είναι και οι νόμιμες κρατήσεις (ασφάλιση κ.λπ.) αλλά τον προηγούμενο μήνα προστέθηκαν και οι μειώσεις που η τρόικα αποφάσισε να γίνουν σε όλο τον δημόσιο τομέα. Έτσι οι συνολικές κρατήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγίζουν, όπως φαίνεται στη μισθοδοσία, τα 1.21674 ευρώ. Και το τελικό πληρωτέο ποσό δεν ξεπερνά τα... 34,78 ευρώ!

Πάτρα: Γεμάτο το κέντρο από αφίσες των Παπανδρέου – Βενιζέλου

Με αφίσες που απεικονίζουν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομίας Ευ. Βενιζέλο, είναι γεμάτο σήμερα το κέντρο της Πάτρας. Η αφίσα υπογράφεται από την ιστοσελίδα ardin-rixi.gr.
Μάλιστα για τη συγκεκριμένη αφίσα, όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα, χθες έγιναν συλλήψεις από την αστυνομία.

«Η ελληνική χρεοκοπία και τα Σκόπια»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/

Οκτώβριος 7, 2011.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα έχει αντίκτυπο  και στην πορεία των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πΓΔΜ, πιστεύουν οι οικονομολόγοι.
Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η επιχειρηματική κοινότητα, δεν αναμένει η κρίση να επηρεάσει αρνητικά τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε αντίθεση με τους οικονομολόγους που δηλώνουν απαισιόδοξοι.

Ο υπουργός Οικονομικών Ζόραν Σταβρέσκι, είπε ότι η πτώχευση της Ελλάδας είναι αναμενόμενη και θα έχει συνέπειες στη σταθερότητα του ευρώ και της ευρωζώνης καθώς και στην εγχώρια οικονομία.

Θα αγοράσει η Λιθουανία ελληνικό νησί;

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Ο δήμαρχος της Βίλνας Άρτουρας Ζούοκας πρότεινε να αγοράσει νησί για τη Λιθουανία από την Ελλάδα, που έχει οικονομικές δυσκολίες.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΕ ΑΣΑΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από το Σύρο ηγέτη να αποχωρήσει από την εξουσία αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις

Δυο μέρες μετά από το βέτο που άσκησε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις κατά της Συρίας ο Πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απεύθυνε μήνυμα στον Μπασάρ αλ Άσαντ καλώντας τον «να αποχωρήσει από την εξουσία εάν δεν μπορεί να ηγηθεί των μεταρρυθμίσεων».

Πλήρως ετοιμοπόλεμο το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/



Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (S210) Τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά απαιτητικών βολών που πιστοποιούν τις δυνατότητες του προηγμένου Υποθαλάσσιου Συστήματος Ολοκληρωμένων Αισθητήρων (ISUS) 90-15.

Η Τουρκία χρηματοδοτεί νέα αναπτυξιακά έργα στα κατεχόμενα

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com
KATEXOMENA 300x197 Η Τουρκία χρηματοδοτεί νέα αναπτυξιακά έργα στα κατεχόμενα
Σε νέα αναπτυξιακά σχέδια στα κατεχόμενα τα οποία θα χρηματοδοτήσει κυρίως η Τουρκία, αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του παράνομου Μπαϊράκ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Συνάντηση Δημήτρη Ηλιάδη και Ματζιέι Ποπόβσκι Αναγνώριση κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από ΕΕ Ξεκάθαρη η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αναγνώριση κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από ΕΕ


Τη θέση της ΕΕ για αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ Ματζιέι Ποπόβσκι, δηλώνοντας ότι η ΕΕ προσβλέπει στη μείωση της έντασης και τη λύση του Κυπριακού.

Αριθμό θεμάτων συζήτησαν σήμερα Χριστόφιας και Έρογλου Σε νέα φάση εισήλθαν οι συνομιλίες, δήλωσε η Λίζα Μπάτενχαϊμ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων κράτησε έξι ώρες.
Η σημερινή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων κράτησε έξι ώρες.
Λευκωσία: Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ δήλωσε ότι «εισήλθαμε σε μια νέα φάση» των συνομιλιών και πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συζήτησαν σήμερα εκτενώς αριθμό θεμάτων.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ «Φτάνει πια. Έχω μπουχτίσει!»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

«Εχω μπουχτίσει από τις επιθέσεις των κομμάτων», δήλωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας πως ο καθένας πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. ''Εγώ ασκώ τα καθήκοντα που απορρέουν από το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την εντολή που μου έδωσε ο λαός και δεν έχει κανένας δικαίωμα να αμφισβητεί αυτή την εντολή πριν από τη λήξη της θητείας του οποιουδήποτε Προέδρου'', τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

Περί αναβολής της τριμερούς

Προκλητικές παραβιάσεις FIR από την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σε θέατρο άκρως επιθετικών επιχειρήσεων από Τουρκικά F-16 μετατράπηκε το Κεντρικό Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις, παραβάσεις και μια εμπλοκή.
Στα πλαίσια της πρωτοφανούς προκλητικότητας που επιδεικνύουν οι Τούρκοι, έξι  F-16 εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, προέβησαν εκτός από τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και σε μια ηθελημένη εμπλοκή με κλειδωμένο στόχο.

Σε νέες προκλήσεις προβαίνει η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

...Ενοχλημένη, εξάλλου, από τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας ΥΔΡΑ σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, η οποία θα διεξαχθεί ανοιχτά της Κύπρου, απειλεί να βγάλει στο Αιγαίο την αόρατη, όπως αποκαλείται, κορβέτα ''Χε'ι'μπελιαντάν'', η οποία δε μπορεί ν' ανιχνευθεί από τους αισθητήρες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας.,,,