Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βουβάλια και βατράχια!

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/

αρισταρχος
Κύριε πρωθυπουργέ, κε υπουργέ των οικονομικών, κύριοι του ΠΑΣΟΚ.
Μου μειώσατε την σύνταξη και συνεχίζετε.
Μου αυξήσατε τα είδη πρώτης ανάγκης και συνεχίζετε.
Μου φορτώσατε δύο «παιδιά» άνεργα χωρίς επίδομα ανεργίας και συνεχίζετε.
Μου αλλάξατε την ζωή και τον προγραμματισμό μου και συνεχίζετε.
Μου στέλνετε ραβασάκια με ότι βλακώδη χαρακτηρισμό σας έρχεται .
Με απειλείτε σαν κοινοί τοκογλύφοι του δρόμου με κόψιμο του «αγαθού» που λέγεται Ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί όχι και το νερό; Σας διέφυγε;
Και συνεχίζετε …

«Die Deutsche Karte» (Ο Γερμανικός Χάρτης).

Από το ιστολόγιο http://polemosgenel.blogspot.com/
Μεταπολεμικό Μνημόνιο των Δημοκρατικών για την διαρκή υποτέλεια της Γερμανίας στους σιωνιστές.




Του Γκένριχ Γκρόουτ

Gerd-Helmut Komossa: «Die Deutsche Karte» (Ο Γερμανικός Χάρτης).

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του 2007 των Ανεξάρτητων Ειδήσεων (Unabhängige Nachrichten), μηνιαίο περιοδικό στην Γερμανία, έχει δημοσιευθεί μια αποκάλυψη.

«Στο τραπέζι» τα σενάρια για ομόλογα, ταμειακά διαθέσιμα και Αγροτική Νυχτερινή σύσκεψη Βενιζέλου με Προβόπουλο, Θωμόπουλο, Πανταλάκη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Σύσκεψη για τα σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου στην οδό Ζαλοκώστα. Στη σύσκεψη μετέχουν ο διοικητής της ΤτΕ κύριος Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος κ. Θωμόπουλος αλλά και ο πρόεδρος της Αγροτικής Τραπέζης κ. Θεόδωρος Πανταλάκης.

"Φαρμάκι" Μέρκελ για την Ελλάδα - Ανοίγει την κουβέντα για έξοδο από το ευρώ των απείθαρχων χωρών - “Κούρεμα” χρέους έως 50% βλέπει το ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/

- ΔΝΤ: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και άρα δεν μπορεί να δοθεί η έκτη δόση"
- Η Γαλλία πλέον άλλαξε γνώμη και στηρίζει και εκείνη περαιτέρω περικοπή του χρέους
- Σιγήν ιχθύος από την ελληνική κυβέρνηση που δηλώνει πως έχει πλήρη άγνοια
- Αναλυτές: Μόνο σε εθελοντική βάση ένα επιπλέον κούρεμα αλλιώς θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός

Χ. Σμιτ: Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Να σωθεί η Ελλάδα και το ευρώ ζητά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, που κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βοηθήσουν τη χώρα μας. «Να πάρει ο διάολος τους ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!» δήλωσε ο Χέλμουτ Σμιτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit».

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη το πρωί υπό τον Πρωθυπουργό

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Eυρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 10:00 στη Βουλή.

Στη σύσκεψη θα εξετασθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ενώ θα τεθούν και θέματα απασχόλησης .

FT: Αντιμέτωπες με νέα "stress tests", λόγω Ελλάδας, οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     Πιέσεις φαίνεται πως ασκούν στην ΕΒΑ οι Ευρωπαίοι ηγέτες επί των οικονομικών, προκειμένου να διεξάγει έλεγχο για το κατά πόσο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ θα μπορέσουν αν αντέξουν ισχυρές απομειώσεις στο ελληνικό χρέος…
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι πιέσεις έρχονται στον απόηχο των «αποτυχημένων» προηγούμενων stress tests της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) και των εξαγγελιών της Γερμανίδας Καγκελαρίου ότι είναι έτοιμη να στηρίξει πιθανές αμκ των γερμανικών τραπεζών, αν χρειαστεί. Μάλιστα, η A. Merkel πρότεινε συντονισμένη δράση στην ΕΕ για κοινές κεφαλαιακές αυξήσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες…
Σύμφωνα με αξιωματούχους, που επικαλούνται οι FT, η ΕΒΑ έχει λάβει οδηγίες να παρέχει μεμονωμένη ανά κάθε χώρα βοήθεια για τις τραπεζικές αμκ, σε περίπτωση απομειώσεων λόγω Ελλάδας.
Οι αξιωματούχοι επιμένουν πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει απαραίτητα ότι η ΕΒΑ ετοιμάζεται για την ελληνική χρεοκοπία, αλλά αντιθέτως η Αρχή προνοεί να λάβει κάποια μέτρα προκειμένου να προστατέψει τις τράπεζες μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες στην ΕΕ για συντονισμένη ανακεφαλαιοποίηση.

«Καρατομήσεις» στη UBS μετά το σκάνδαλο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι δύο επικεφαλής για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της ελβετικής τράπεζας UBS AG, μετά την υπόθεση απάτης που ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην Ουάσινγκτον;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στην Ουάσινγκτον;
TWITTER: Ο κ. Μιχάλης Ιγνατίου ενημερώνει…

Occupy Wall Street –Διάφορα Στοιχεία

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


Νέα Υόρκη
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία χθες κοντά στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη με πρόθεση να «καταλάβουν» την οδό, σύμβολο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της απληστίας, της διαφθοράς και της περιστολής των δαπανών στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά η προσπάθειά τους εμποδίστηκε από τις αρχές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές, νέοι στην πλειονότητά τους, ήθελαν να στρατοπεδεύσουν στον δρόμο όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να εκφράσουν την οργή τους εναντίον του οικονομικού συστήματος που λένε ότι ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς.
«Το μόνο πράγμα που έχουμε κοινό είναι πως είμαστε το 99% του πληθυσμού και δεν θα ανεχόμαστε πλέον την απληστία και την διαφθορά του 1%», ανέφερε ανακοινωθέν στον ιστότοπο «Occupy Wall Street».
Το κίνημα ιδρύθηκε από το online περιοδικό Adbusters τον Ιούλιο και οι διοργανωτές ήλπιζαν να μετατρέψουν την Γουόλ Στριτ και το Λόουερ Μανχάταν σε μια «αμερικανική πλατεία Ταχρίρ» ή έκαναν παραλληλισμό με το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ισπανία.
Όμως η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Γουόλ Στριτ και όλους τους κοντινούς δρόμους, όπου εδρεύουν μεγάλες τράπεζες, πολύ προτού αρχίσουν να φθάνουν οι διαδηλωτές.

Επιμένει στις κρατικές περικοπές Για παγκόσμια ύφεση προειδοποιεί ο Κάμερον στο συνέδριο των Τόρις

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
«Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία -και για τη Βρετανία- είναι εξίσου σοβαρή σήμερα όσο ήταν το 2008» δήλωσε ο Κάμερον   (Φωτογραφία:  Reuters )         

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο
Η απειλή για την παγκόσμια οικονομία είναι σήμερα εξίσου σοβαρή όσο το 2008, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανεβαίνοντας την Τετάρτη στο βήμα του ετήσιου συνεδρίου των Τόρις στο Μάντσεστερ.

MEΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/TETAΡΤΗ ΒΡΑΔΥ/5-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 9 ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
*Η ΜΑ/ΗΠΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΣΟΥΖΑΝ ΡΑΙΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΥΡΩΣΕΩΝ.
*ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΠΕΞ ΧΕΓΚ. ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΑΛΛΟΙ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ.

Προκλητικό αλβανικό δημοσίευμα για την απογραφή

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Ένα πολύ ενδιαφέρον όσο και αποκαλυπτικό για την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία μεταφέρει από την ιστοσελίδα του ο Γιώργος Εχέδωρος το οποίο σχετίζεται με το αντίστοιχο θέμα του «defence-point.gr» το οποίο αφορά την απογραφή.
Το δημοσίευμα μπορούν οι αναγνώστες μας να το διαβάσουν και στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.echedoros-a.gr/2011/10/gazeta-shqip.html
Ακολουθεί το δημοσίευμα:
Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζει η αλβανική εφημερίδα το αίτημα των ατόμων που δηλώνουν ελληνική ιθαγένεια να βγάζουν φωτοαντίγραφο της δήλωσής τους. «Η απογραφική διαδικασία στη νοτιοανατολική περιοχή της Κορυτσάς, κατά την έναρξή της, συνάντησε αρκετές περιπτώσεις χειραγώγησης των δηλώσεων, όσο αφορά, την εθνικότητα, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη επίσημα αλλά τίθεται θέμα για την τακτική εκτέλεση της διαδικασίας αυτής.» Δύο ημέρες μετά την έναρξη της καταγραφής του πληθυσμού και των κατοικιών, στην πόλη της Κορυτσάς υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον τρόπο της δήλωσης της εθνικότητας.

ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠ - ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Βρήκαν οπλοστάσιο στη γιάφκα της Τριανδρίας

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 32χρονου που τραυματίσθηκε θανάσιμα ύστερα από την χθεσινοβραδυνή έκρηξη σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρίας της Θεσσαλονίκης. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε επισήμως ότι πρόκειται για 32χρονο άνδρα, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας.

 Επίσης οι έρευνες της ΕΛΑΣ αποκάλυψαν, μέσα σε κρύπτη στην κουζίνα του διαμερίσματος:

Οι εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης θα επισκεφθούν τη Ρωσία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/
Photo: EPA

Δύο αντιπροσωπείες της συριακής αντιπολίτευσης θα επισκεφθούν τη Ρωσία στη διάρκεια του Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος, η μιά από αυτές εκπροσωπεί την εσωτερική αντιπολίτευση, που εδρεύει στη Δαμασκό και η δεύτερη – το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο είχε συσταθεί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Λουκασέβιτς υπογράμμισε ότι οι αντιπροσωπείες θα έρθουν στη ρωσική πρωτεύουσα μέσω κοινωνικών οργανώσεων. Και οι δύο θα γίνουν δεκτές στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συμφωνία ΗΠΑ - Ισπανίας στην αντιπυραυλική άμυνα

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ισπανία συμφώνησαν για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, τοποθετώντας αμερικανικά αντιπυραυλικά πολεμικά πλοία στη ναυτική βάση Ρότα της Ισπανίας.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από τον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και τον γγ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, καθώς και τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα.
www.kathimerini.gr

Διαμήνυσε Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν Στην επιβολή κυρώσεων στη Συρία επιμένει η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Στην επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η Αγκυρα, παρά το βέτο που άσκησαν Κίνα και Ρωσία στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καταδικάζει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από το συριακό καθεστώς.

ΟΗΕ: Βέτο Ρωσίας και Κίνας σε καταδικαστικό ψήφισμα για τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.imerisia.gr/

Βέτο στο σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ που καταδικάζει το συριακό καθεστώς για τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, άσκησαν η Ρωσία και η Κίνα. Το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν έκανε λόγο για κυρώσεις, αλλά απειλούσε με «στοχευμένα μέτρα», στην περίπτωση που συνεχιστεί η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Αχμαντινετζάντ:Το Νατοικό Ραντάρ δεν θα σταματήσει την πτώση του Σιωνιστικού Καθεστώτος

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

O Ιρανός πρόεδρος ασκεί έντονη κριτική στην Τουρκία για τη φιλοξενία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας που έχει ως στόχο να εντοπίζει πυραυλικές απειλές που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρώπης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Ιράν.Kατά τον Ιρανό Πρόεδρο το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης αποσκοπεί στην υπεράσπιση του σιωνιστικού καθεστώτος.

Eρντογάν κατα του Τελ Αβίβ." Το Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
       Ο Ερντογάν, συνεχίζει την κόντρα του με το Ισραήλ  και να παρουσιάζεται ως ο προστάτης των Παλαιστινίων.
       Ο τούρκος πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία της λεκτικής επίθεσης από τη Νότια Αφρική που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Τι δεν είναι ο Στρατός

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/

Ο Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποστολή, πολύ συγκεκριμένη. Την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της τιμής, των ευρύτερων συμφερόντων του Έθνους. Και λέω του Έθνους, διότι έχουν καθήκοντα, έχουμε καθήκοντα, που φτάνουν στην Κύπρο, την Βόρειο Ήπειρο κι αλλού, ξεπερνώντας τα μικροελλαδικά σύνορα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ως βασική αποστολή να κάνουν τον τροχονόμο στους πρόσφυγες που άλλοι δημιουργούν, ούτε να μαζεύουν τα μπάζα των βομβαρδισμών που άλλοι κάνουν. Δεν είναι φιλανθρωπική ΜΚΟ.

DAVUTOĞLU ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, δήλωσε ότι στο πλαίσιο του Συστήματος Αντιπυραυλικής Άμυνας που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στη Malatya, δεν θα ενεργοποιηθεί καμία διαδικασία εν αγνοία της Τουρκίας και δεν θα διοχετευθούν πληροφορίες σε οποιαδήποτε χώρα.

Τουρκία: Οξύνοια και πολιτική σοφία ή γεωστρατηγικά αδιέξοδα και παραλογισμοί;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Του Χρήστου Μηνάγια
Η περιφερειακή πολιτική της Τουρκίας στην επιδίωξή της να καλύψει το κενό ισχύος της Μέσης Ανατολής προέβαλε ιδιαίτερα τη στρατιωτική ισχύ της χώρας με αποτέλεσμα τον έντονο προβληματισμό όλων των γειτονικών της κρατών. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολιτιστική και οικονομική διείσδυση που επιχειρήθηκε από τουρκικής πλευράς ενέτεινε έτι περαιτέρω τις ανησυχίες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να δημιουργούνται πόλοι αντιπαράθεσης έναντι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στους οποίους η συμμετοχή, είτε φανερά είτε παρασκηνιακά, των Μεγάλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ερντογάν : "Απειλή για την περιοχή τα πυρηνικά του Ισραήλ"

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Αποκαλυπτικός για τις θέσεις του απέναντι στο Ισραήλ ήταν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ Ερντογάν. Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές του δηλώσεις ο μετριοπαθείς κατά ορισμένους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της Αθήνας, πολιτικός κατονόμασε το Ισραήλ ως απειλή για την σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής διότι όπως είπε κατέχει πυρηνικά όπλα.

«ΕΑ&Τ» Οκτωβρίου: «Βίβλος» Τακτικής US Navy – Έκτος Στόλος Εναντίον Τουρκικού Ναυτικού!

Από το ιστολόγιο http://www.hellenicdefence.gr/

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί την Τετάρτη 5 του μηνός, παρουσιάζεται πλήρες επιχειρησιακό σενάριο από το βιβλίο «Τακτικές Στόλου και Παράκτια Μάχη» (“Naval Tactics and Coastal Combat”, Naval Institute Press, 2000, σελ. 321-347) του Γουέιν Π. Χιουζ, απόστρατου πλοιάρχου του Ναυτικού των ΗΠΑ και καθηγητή Τακτικής Ανάλυσης της Ναυτικής Μεταπτυχιακής Σχολής (NPS) στο Μόντερεϊ της Καλιφόρνια. 

Έρογλου: Με τις γεωτρήσεις ο Χριστόφιας θέλει να διορθώσει την εικόνα του

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σωστό, την ώρα που διεξάγονται συνομιλίες για το Κυπριακό, η ελληνοκυπριακή πλευρά – όπως απεκάλεσε την κυπριακή Κυβέρνηση - να προχωρεί με τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Ρόλο στην όλη διαδικασία εντοπισμού και μεταφοράς φυσικού αερίου επιδιώκει η Λάρνακα

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/
Την εμπλοκή της στη διαδικασία εντοπισμού και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου επιδιώκει η πόλη της Λάρνακας, και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται κατά πόσο θα τροποποιηθούν οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης.
 Η Αρχή Λιμένων εξετάζει κατά πόσο θα ενοικιαστεί ένα μέρος από το κρηπίδωμα του λιμανιού και κάποιες από τις αποθήκες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες εξόρυξης φυσικού αερίου.

Θετικές αναφορές για την Κύπρο σε ψήφισμα της ΚΣΣΕ

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Εξαιρετικά θετικό ψήφισμα, με πολύ σημαντικές αναφορές για την Κύπρο, υιοθετήθηκε, κατά συντριπτική πλειοψηφία στη διάρκεια συνεδρίας της ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Στρασβούργο, στα πλαίσια του 4ου Μέρους της Συνόδου 2011 της Συνέλευσης.

Στεφάνου: Η κυβέρνηση προχωρεί στη β' φάση για το Φ.Α ''Δεν συνδέονται οι έρευνες με τις συνομιλίες''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Η ερευνητική γεώτρηση και γενικότερα οι έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων δεν έχει καμιά σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ούτε και με την πολιτική συγκυρία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη στο ειδησεογραφικό κανάλι Euronews.

Βολές και για τις εξορύξεις Την ε/κ πλευρά κατηγορεί ο Μπαγίς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Άγκυρα: «Η ελληνοκυπριακή διοίκηση έχει παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου κάποιων χωρών που είναι εναντίον της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τώρα κάνει το ίδιο και με το Ισραήλ”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό “Κανάλι 24”.

2,5 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ «Ναι» από Υπουργικό στο ρωσικό δάνειο

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία για την παραχώρηση δανείου από τη Ρωσική Ομοσπονδία στην Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο επιτόκιο 4,5%, διάρκειας 4,5 χρόνων, δήλωσε μετά την τετράωρη και πλέον συνεδρία του σώματος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Το Υπουργικό, ανέφερε, εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών ''να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και δέουσες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο κρατών το συντομότερο δυνατό''.

Νέα χαστούκια στην Τουρκία από Βρετανούς

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/

Βρετανοί επίσημοι τονίζουν στην Τουρκία με κάθε δυνατή ευκαιρία ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της διεξάγοντας έρευνες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, δήλωσε ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, David Lidington.

¨ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Ισραηλινά ΜΜΕ : Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά

Η ισραηλινή εφημερίδα Γεντιότ Αχρονόθ σε άρθρο της με τίτλο ¨ Ο Ερντογάν παίζει με την φωτιά¨ ασκεί έντονη κριτική στην Τουρκία και γράφοντας πως ¨Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν ένας Τούρκος ή Ισραηλινός πιλότος αισθανόμενος πως απειλείται πατήσει το κουμπί του πύραυλου¨ τονίζει την πιθανότητα μιας προβοκάτσιας.

Τα ψάρια και οι άνθρωποι

Του Ν.Λυγερού

 Απόσπασμα από θεατρικό έργο του Ν.Λυγερού 

 Στα πλατάνια…

Γιαγιά: Μαρία, πού πήγαν τα παιδιά;

Μαρία: Για ψάρεμα.

Γιαγιά: Κι ακόμα να γυρίσουν;

Μαρία: Τώρα πήγαν πιο μακριά.

Γιαγιά: Γιατί, πώς κι έτσι;

Τουρκία: Ασκήσεις στα σύνορα με τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Λόγω της τεταμένης κρίσης στη Συρία, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή ασκήσεων στα σύνορα με τη Συρία, διάρκειας μίας εβδομάδας. Η άσκηση θα φέρει την ονομασία «Κεραυνός» και το σενάριό της θα αφορά το συντονισμό μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών υπηρεσιών και έλεγχο των διαδικασιών τους κατά τη διάρκεια κρίσης και πολέμου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ H NEA ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM

Από το ιστολογιο http://www.elkeda.gr/

Η Γαλλία επανέρχεται στην πρότασήτης προς την Ελλάδα για την άμεση έναρξη ναυπήγησης των stealth φρεγατών FREMM, και σύμφωνα με τη νέα πρόταση από το Παρίσι, δεν θα υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση της Ελλάδας επί μία πενταετία για τη ναυπήγηση των πλοίων. Το σύνολο τους κόστους για τις εργασίες της πενταετίας θα καταβληθεί απ’ ευθείας από την γαλλική κυβέρνηση, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών και άρα την αύξηση του κόστους ναυπήγησης λόγω τόκων χρηματοδότησης.

Οι Γάλλοι προτείνουν όπως η έναρξη της σειράς των ναυπηγήσεων γίνει στην Ελλάδα (πρώτο και δεύτερο σκάφος) και αν η Ελλάδα το 2016 θέλει να εντάξει το σκάφος στη δύναμη του Π.Ν., τότε θα αρχίσει να καταβάλει τμηματικά το τίμημα του πρώτου σκάφους με την καταβολή 100 εκατ. ευρώ (σύνολο κόστους ανά μονάδα, περίπου 700 εκατ. ευρώ με σημερινές τιμές).

Η κινητικότητα των Ευρωπαίων χάρισε εντυπωσιακά κέρδη στις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

X.A.: Με μικρά κέρδη ο γενικός δείκτης
Εντυπωσιακά ήταν τα κέρδη που σημειώθηκαν σήμερα στις ευρωαγορές, με πρώτο βιολί τις τραπεζικές μετοχές, εν μέσω φημών ότι προωθείται σχέδιο στήριξης των ευρωπαϊκών τράπεζων. Η Morgan Stanley σε σημερινή της έκθεση αναφέρει πως αναμένει ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών με 140 δισ. μέσα από ένα πρόγραμμα "α λα TARP" την επαύριο της Lehman, ενώ το ΔΝΤ δήλωσε έτοιμο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμώντας τις ανάγκες των τραπεζών στα 200 δισ. ευρώ. Ο αγγλικός FTSE σκαρφάλωσε σήμερα κατά 3,19% στις 5.102 μονάδες, ο γαλλικός CAC κέρδισε 4,33% στις 2.974 μονάδες ενώ ο DAX έκλεισε με το εντυπωσιακό 4,91% στις 5.473 μονάδες.
Μετριοπαθής είναι μέχρι αυτήν την ώρα η άνοδος της Wall Street, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι τα σχέδια επίλυσης της κρίσης των Ευρωπαίων δεν είναι πάντα... αποτελεσματικά. Την ίδια ώρα μικρές πιέσεις ασκούνται και στον τραπεζικό κλάδο, εν μέσω ανησυχιών για την έκθεση τους στο ελληνικό χρέος.

Borges (ΔΝΤ): Δεν εξετάζεται η παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εξετάζει την αγορά ομολόγων σε συνεργασία με το EFSF αναφέρει σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Antonio Borges, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα εντός της ημέρας, ο Borges είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες πως δεν αποκλείει την παρέμβαση την από κοινού παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού.

Στην ανακοίνωσή του το στέλεχος του ΔΝΤ διευκρινίζει πως οι πόροι του οργανισμού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άμεση παρέμβαση στην αγορά ομολόγων.

Κάθε εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης απαιτεί μία διαφορετική νομική δομή και τη χρήση διαφορετικών πηγών χρηματοδότησης, τονίζει ο Borges προσθέτοντας πως τα μέλη δεν έχουν πραγματοποιήσει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Dexia: η πρώτη τράπεζα θύμα της ευρωκρίσης;

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/





Πρώτη τράπεζα θύμα της κρίσης στην Ελλάδα είναι η γαλλοβελγική Dexia. Αισιόδοξοι για την εξεύρεση λύσης εμφανίζονται τόσο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουά, όσο και ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.

Ένας στους δύο Γερμανούς επιθυμεί επιστροφή στο μάρκο

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Κατακόρυφη αύξηση των νοσταλγών του ισχυρού γερμανικού νομίσματος.
Επανειλημμένα μερίδα του Γερμανικού Τύπου "συστήνει" στους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή, εγκαταλείποντας το ευρώ.

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Συνάντηση Μέρκελ - Γιούνκερ την Παρασκευή

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να συναντηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Τζόρτζ Στρέιτερ, δηλώσεις του οποίου επικαλείται το Bloomberg.

Αρχίζει το κυνήγι οφειλετών του Δημοσίου από ιδιώτες

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/
Από τις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει και επισήμως το κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου από τις ελεγκτικές εταιρείες και τους δικηγόρους στους οποίους θα ανατεθούν οι υποθέσεις των φορολογούμενων.

Μέρκελ: Ίσως χρειαστεί αναθεώρηση των αποφάσεων του Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Στη συζήτηση που άνοιξε για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των όρων για δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μπήκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μετά τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Βίντεο ντοκουμέντο: ΜΑΤ χτυπούν αλύπητα πεσμένο διαδηλωτή - Επιχείρηση της αστυνομίας περιόρισε τους κουκουλοφόρους στο μετρό


Από το newsit

 - Απομάκρυναν τους ευζώνους από τον άγνωστο στρατιώτη
- Για ώρα άφησαν τους διερχόμενους οδηγούς στο... έλεος της μοίρας τους! Δείτε video
- Τουλάχιστον δυο οι τραυματίες - Καταγγελίες για ρίψη χημικών μέσα στο Μετρό
- Δείτε on camera τη σύλληψη κουκουλοφόρου
- Χημικά των ΜΑΤ σε εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί έσπρωξαν το φράχτη
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Σοκάρει η εικόνα που "αιχμαλώτισε" η camera του NewsIt: άνδρες των ΜΑΤ ρίχνουν στο έδαφος διαδηλωτή και τον χτυπούν με τα γκλοπ τους!

Πάτρα: Γκέτο μεταναστών και ρομα τα σπίτια που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή της γέφυρας Έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής

Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο, είναι οι κάτοικοι μιας μεγάλης περιοχής το Ριον. Αίτια είναι όπως καταγγέλλουν, η δημιουργία γκέτο από αλλοδαπους και εισαγόμενους ρομα, σε σπίτια της οδού Τραπεζούντας που βρίσκονται κάτω από την γέφυρα και τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, όταν κατασκευαζόταν το μεγάλο έργο.
Οι κάτοικοι κλειδώνονται από νωρίς στα σπίτια τους από τον φόβο που τους προκαλούν οι δεκάδες μετανάστες και εισαγόμενοι ρομα που τα έχουν καταλάβει και κυκλοφορούν συνεχώς στην ευρύτερη περιοχή.

Web κίνημα "για τη σωτηρία της Ελλάδας κι όχι των τραπεζών"!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/


Η υπόθεση της Ελλάδας και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισής της από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου,έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις σε πολλές χώρες. Όχι δεν εννοούμε αυτές που λένε “να μην δώσουμε λεφτά στους Έλληνες”. Υπάρχουν φωνές που κάθε μέρα ισχυροποιούνται κυρίως μέσα από το διαδίκτυο και οι οποίες φωνάζουν ότι από τα περίφημα σχέδια σωτηρίας,στην Ελλάδα δεν φθάνει…ούτε ευρώ!

Πρώην οικονομικός σύμβουλος του Bush: «Η Γερμανία προετοιμάζεται για να τυπώσει το μάρκo»!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

«Η Γερμανία βρίσκεται στο διαδικασία προετοιμασίας για να τυπώσει γερμανικά Μάρκα , σε περίπτωση που θα εγκαταλείψει το ευρώ». Την απίστευτη αυτή δήλωση έκανε η Philippa Malmgren οικονομικός σύμβουλος του πρώην αμερικανού προέδρου George Bush.
“Η άποψή μου είναι ότι η Γερμανία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ" είπε η  Malmgren κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο σύμφωνα με το ειδησιογραφικό ιστότοπο Citywire.

«Η απόφαση έχει ήδη παρθεί από την κυβέρνηση ότι θα εγκατάλειψη του ευρώ είναι μια υπαρκτή πιθανότητα. Νομίζω ότι ήδη έχουν θέσει σε κίνηση τις εκτυπωτικές μηχανές και πρόκειται να φέρουν το παλιό γερμανικό μάρκο πίσω».
Η ίδια παραδέχθηκε πως η αποχώρηση από το ευρώ είναι μια ριζοσπαστική κίνηση η οποία θα εκτινάξει τις τιμές των εξαγώγιμων προϊόντων της στα ύψη, αλλά συμπλήρωσε πως οι γερμανικές βιομηχανίες είναι αρκετά δυνατές για να αντέξουν αυτή την αύξηση των τιμών.
Η Malmgren προέβλεψε ότι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπες με το φάσμα της χρεωκοπίας προκαλώντας μεγάλες αλλαγές στις κοινωνικές δομές τους. «Είναι σημαντικό να αρχίζουν να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη έτσι ώστε να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση».
Και σαν μην έφτανε αυτό ο Stefan Homburg επικεφαλής του ινστιτούτου για Public Finance σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph δήλωσε πως το ευρώ φτάνει στο τέλος του. Η κατάρρευση της νομισματικής ένωσης τώρα φαίνεται ως αναπόφευκτη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σύνταγμα - Απομάκρυναν και τους τσολιάδες λόγω δακρυγόνων

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/
Τα χημικά, οι πέτρες και η «βροχή» από μολότοφ, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο Σύνταγμα, ανάγκασαν μέχρι και τους τσολιάδες να απομακρυνθούν από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Η ισχυρή τραπεζική αναλαμπή στο ΧΑ δεν μεταβάλλει την καθοδική τάση και τον στόχο των 500 μονάδων - Άνευρες κινήσεις από Citi, Deutsche – Dexia και σχέδια για αμκ επιδρούν θετικά – Καθοδικά τα CDS…στην Ελλάδα στο 63% και spread 2010 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd8) Μετά την χρηματιστηριακή και τραπεζική διάλυση…. η ανοδική αναλαμπή στο ΧΑ με επίκεντρο τον πολλάκις ταλαιπωρημένο τραπεζικό κλάδο.
Η σημερινή αντίδραση αναλαμπή ήταν προεξοφλημένη και αναμενόμενη μετά το χθεσινό σοκ που δέχθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά δεν πείθει.

Αφορμή για την σημερινή αναλαμπή που προφανώς έχει και τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αφενός τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών αλλά και στα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης αλλά και ρευστότητας στην Dexia που αντιμετωπίζει προβλήματα.
Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καλλιεργηθούν εσφαλμένες προσδοκίες ότι μια αναλαμπή με περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξει την τάση.
Προφανώς η παρελθούσα εμπειρία έχει διδάξει ότι οι αναλαμπές στο ΧΑ κρατούν κατά βάση ώρες και ενίοτε 2 μέρες. 

Πηγή Τρόικας: Πιθανή, αλλά όχι εξασφαλισμένη η επόμενη δόση για Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος της τρόικας δήλωσε στο Reuters πως η οι ελεγκτές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ μάλλον θα αποφασίσουν υπέρ την αποδέσμευσης της έκτης δόσης για την Ελλάδα, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την θεωρεί δεδομένη και θα πρέπει να δείξει ότι εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

El-Erian: Η κρίση στην Ελλάδα αποσταθεροποιεί την Ευρώπη

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η κρίση χρέους και ανάπτυξης στην Ελλάδα έχει αποσταθεροποιήσει την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, και τώρα απειλεί τις Γερμανία και Γαλλία, τόσο μέσω του τραπεζικού συστήματος όσο και άμεσα, αναφέρει ο Mohamed El-Erian, ο διευθύνων σύμβουλος της PImco, σε άρθρο του στους Financial Times.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο El-Erian αναφέρει στο άρθρο ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να γίνει από μόνο του πηγή αποσταθεροποίησης, διευρύνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχές.

Μέσω του άρθρου του, κάνει λόγο για την ανάγκη σταθεροποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτεί την διοχέτευση κεφαλαίων καθώς και άλλα επείγοντα μέτρα, δομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση διαχείρισης της περιφερειακής κρίσης χρέους.

Διαφορές μόλις …13,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα τελευταία 4 χρόνια “Greek statistics” και πάλι στο προσκήνιο!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Δύο μέρες μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανατρέπει το σκηνικό και φέρνει στο προσκήνιο την γνωστή υπόθεση των greek statistics.

Σκηνικό πολέμου στο κέντρο της Αθήνας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Τραυματισμοί και προσαγωγές

Επεισόδια συνεχίζονται να γίνονται μεταξύ ομάδων νεαρών που έχουν καταλάβει το χώρο του μετρό στην πλατεία Συντάγματος και ανδρών των ΜΑΤ που βρίσκονται τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και μπροστά από τον  Άγνωστο Στρατιώτη.

Διαβουλεύσεις πριν την άφιξη του αντικαγκελάριου Ρέσλερ Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε την Τετάρτη με τον κ. Βενιζέλο

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου ενημερώνεται για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ υπάρχει προετοιμασία και για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

«Η Αθήνα τρέμει – και οι πιστωτές της επίσης»

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/





Σχόλια και παρασκήνια από την Ελλάδα κυριαρχούν και σήμερα στις γερμανικές εφημερίδες, ενώ δεν λείπουν τα επαναλαμβανόμενα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Κερδίζοντας (;) στον πόλεμο του νομίσματος

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Οι αναδυόμενες οικονομίες βγαίνουν νικήτριες αλλά κανείς δεν πανηγυρίζει, γράφει ο Economist(Πηγή φωτό: Εconomist)
Πριν από ένα περίπου χρόνο ο Υπουργός Οικονομικών τη Βραζιλίας, Guido Mantega, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του ότι με την υφεσιακή πορεία που έχει πάρει η παγκόσμια οικονομία, οι χώρες, μην έχοντας αρκετό ρευστό στα ταμεία τους θα προσπαθήσουν, αδυνατίζοντας το νόμισμά τους να ενισχύσουν λίγο τη ζήτηση.

Μέχρι τις αρχές του 2013 σε ύφεση η Ελλάδα ΔΝΤ: «Υπό όρους» η συμμετοχή σε δεύτερο πακέτο στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

Μόνο αν διαπιστωθεί ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο, θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της χώρας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες σε συνέντευξή του στο Reuters.