Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Παράνομος πράξις ἡ κατάθεσις στεφάνου στὸ μνημεῖον τοῦ Ἀγνώστου Στρατιώτου;

Ἀπὸ τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου


Μὲ τὰ νέα δεδομένα; Φυσικά! 

Οἱ καταδρομεις ἔσπασαν τὸν κλειὸ τῶν ΜΑΤ καὶ κατέθεσαν στεφάνι! 
Κάποιοι εἶναι ἀνίκανοι; 
Ὄχι… Ἁπλῶς κάποιοι ἄλλοι εἶναι καταδρομεῖς…
Δῆλα δή;
Δῆλα δή κοντεύουμε νὰ γίνουμε ὅλοι καταδρομεῖς… Δὲν τὸ γλυτώνουμε…
Φιλονόη

Citigroup: Τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου αναμένεται η χρεοκοπία της Ελλάδας – Θα ακολουθήσουν και η Πορτογαλία και η Ιρλαδία

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου τοποθετούν την χρονική στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οι αναλυτές της Citigroup, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νέου ρόλου του EFSF από τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτά αναφέρουν στην τελευταία έκθεση τους για την πορεία της ευρωζώνης, την οποία και αναμένουν να υποχωρήσει σε ύφεση από το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τη Citigroup, η έξοδος από την ευρωζώνη για την Ελλάδα είναι σχεδόν απίθανη, αφού οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, ακόμη και να μην υπάρξει αυτή η εξέλιξη, η Citi τονίζει ότι θα υπάρξει μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά εξαιτίας της απειλής μετάδοσης της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία.
Η αμερικανική επενδυτική αναμένει η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην αναδιάρθρωση του χρέους σύντομα, κυρίως λόγω της «πολιτικής επιδημία». Μια ελληνική χρεοκοπία θα ενισχύσει περισσότερο την εκτίμηση της αγοράς ότι η πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων από τις άλλες δύο χώρες, καθώς οι φορολογούμενοι αυτών των χωρών θα ζητήσουν άμεσα ελάφρυνση του χρέους και περαιτέρω χρηματοδότηση ως αντάλλαγμα για τις προσπάθειές λιτότητας, όπως άλλωστε και η Ελλάδα. 

Όλη η Ευρώπη κοιτάζει κατά δω… Πρώτη είδηση στην Ευρώπη οι απολύσεις Δ.Υ και ο νέος προϋπολογισμός

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης αναφέρονται εδώ και λίγη ώρα στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να απομακρύνει 30.000 δημοσίους υπαλλήλους, τονίζοντας όμως πως αυτή η απόφαση καθυστέρησε έναν ολόκληρο χρόνο.

30.000 άτομα σε εφεδρεία το 2011 Κύμα αξιολόγησης στο Δημόσιο από τη νέα χρονιά

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

30.000 άτομα σε εφεδρεία το 2011

Κρίσιμες αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο ξεκίνησε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής. Η εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 είναι τα δύο θέματα επί των οποίων συζήτησαν τα μέλη της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει η τρόικα στη σύνταξη της έκθεσής της για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

ΥΠΟΙΚ: Από τη στάση των πολιτών εξαρτάται το μέλλον της χώρας

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012
Στην ανταπόκριση του Κρατικού Μηχανισμού και στη στάση των πολιτών εξαρτά το υπουργείο Οικονομικών την επίτευξη της... απόκλισης του στόχου για έλλειμμα φέτος στο 8,5% του ΑΕΠ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνοντας ότι εγκρίθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012.

Σκληρή λιτότητα για τουλάχιστον δύο χρόνια

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Πρόσθετα μέτρα 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού που ενέκρινε την Κυριακή το υπουργικό συμβούλιο. Εκτός στόχου το έλλειμμα. Την ύφεση επικαλείται το οικονομικό επιτελείο

ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ Reuters: Στο 8,5% το έλλειμμα το 2011 έναντι στόχου 7,6%

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Εκτός στόχων λόγω ύφεσης, κινείται το έλλειμμα του 2011 και του 2012, όπως καταγράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που συζητείται αυτήν την ώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Reuters: Στο 8,5% το έλλειμμα το 2011 έναντι στόχου 7,6%

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011/ΚΥΡΙΑΚΗ/20.00ΜΜ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΑΥΡΙΟ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΑΡΙ.
*ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΦΓΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΑΜΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ.
*ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

"Ο Μουμπάρακ δεν ζήτησε ποτέ από τον στρατό να πυροβολήσει τα πλήθη"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής εξουσίας στην Αίγυπτο, στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι.

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη Το δικό της Εθνικό Συμβούλιο συγκρότησε η αντιπολίτευση της Συρίας

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ενωμένο μέτωπο κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ συγκρότησε η συριακή αντιπολίτευση
Ενωμένο μέτωπο κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ συγκρότησε η συριακή αντιπολίτευση   (Φωτογραφία:  Associated Press )         


Δαμασκός, Συρία

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά από τις αραβικές χώρες να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Οι αραβικές χώρες θα μπορούσαν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, ως αντιστάθμισμα των απειλών των ΗΠΑ να διακόψουν την οικονομική βοήθεια, με αφορμή το αίτημα για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ, τονίζει ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ-Αράμπι.

Απελπιστική η κατάσταση στη Σύρτη λέει ο Ερυθρός Σταυρός

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Τελευταία ενημέρωση:
Τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία της Σύρτης, ένα από τα τελευταία προπύργια του Μουαμάρ Καντάφι, διαπίστωσε αποστολή του Ερυθρού Σταυρού στη Λιβύη. Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να φύγουν από την πόλη ενώ άλλοι έχουν εγκλωβιστεί.
 

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ Λιβύη: Αγνοούνται 10.000 πύραυλοι

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Τα ίχνη τουλάχιστον 10.000 πυραύλων εδάφους-αέρος έχουν χαθεί στη Λιβύη, εκτιμά ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, τον οποίο επικαλείται την Κυριακή η ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Σύμφωνα με το Der Spiegel, ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής που αποτελείται από τους αρχηγούς των επιτελείων των χωρών του ΝΑΤΟ, Ναύαρχος Τζιανπάολο ντι Πάολα, πραγματοποίησε μια μυστική συνάντηση με Γερμανούς βουλευτές την περασμένη Δευτέρα, στην οποία εξέφρασε τις ανησυχίες της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Δεκτή η πρόταση του Κουαρτέτου «Ναι, με επιφυλάξεις» από το Ισραήλ σε έναρξη συνομιλιών με τους Παλαιστινίους

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ισραηλινός στρατιώτης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη: Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν πάγωμα των οικοδομικών δραστηριότητων πριν επιστρέψουν στις συνομιλίες
Ισραηλινός στρατιώτης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον εποικισμό στη Δυτική Όχθη: Οι Παλαιστίνιοι απαιτούν πάγωμα των οικοδομικών δραστηριότητων πριν επιστρέψουν στις συνομιλίες   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Ιερουσαλήμ

Αρμένιοι διεκδικούν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Μπορεί η βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα της Τουρκίας να είναι από τις πιο σημαντικές βάσεις που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεών τους στη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ωστόσο, μια δικαστική εξέλιξη προκαλεί εύλογα μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μπορεί να έχει δυνητικές επιπλοκές!
Πρόκειται για την δικαστική διαδικασία την οποία έχει ξεκινήσει σε δικαστήριο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ Αμερικανός πολίτης αρμενικής καταγωγής, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αεροπορική βάση βρίσκεται πάνω σε εδάφη τα οποία απέσπασαν παράνομα οι Τούρκοι από αρμενική οικογένεια το 1923.
Η μήνυση κατατέθηκε πέρσι από τον Άλεξ Μπακαλιάν, ο οποίος διεκδικεί αποζημίωση για την περιουσία του η οποία υπολογίζεται σήμερα σε 63 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και μέρος των εσόδων που προσπορίζεται το τουρκικό κράτος από την ενοικίαση της βάσης στις ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το σχόλιο του http://tourkikanea.gr/ : Σχόλιο : Δηλαδή οι Τούρκοι όχι μόνο τις βίαζαν αλλά έκαναν και ανεξίτηλο τατουάζ πάνω στο σώμα τους…
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18-9-2011

Αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι…
Στοκχόλμη – ¨Τι θες να πω, να πω ότι αυτά τα τατουάζ τα έκαναν οι Τούρκοι ; Γιατί ; Σήμερα πια αυτό δεν είναι σημαντικό…¨ Τα λόγια αυτά εκφράζουν το μυστικό χιλιάδων γυναικών που διασώθηκαν από την Αρμενική γενοκτονία. 

Γκιουλ : ‘Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς για την Τουρκία’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


gkioul 300x186 Γκιουλ : Δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς για την Τουρκία
Λόγο για “έναρξη διαδικασίας η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην  Κύπρο”, με αποτελέσματα “που όλοι θα αναγκαστούν να δεχθούν” έκανε ο πρόεδρος  της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας ότι “δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς  ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα  εθνικά συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το νέο σύνταγμα και το κυβερνητικό διάταγμα για διασυνοριακές επιχειρήσεις θα απασχολήσουν την ατζέντα της βουλής

Τουρκικές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου και πλατφόρμας Στεφάνου: Δεν δίνουμε δικαίωμα στην Τουρκία να πάρει τα πράγματα εκεί που θέλει

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Τουρκικές ασκήσεις μεταξύ Κύπρου και πλατφόρμας


Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα δώσει το δικαίωμα στην Τουρκία να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που η ίδια επιθυμεί, αλλά θα ενεργήσει με προσεκτικές κινήσεις και ψυχραιμία, διαμήνυσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τις τουρκικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ της Κύπρου και της πλατφόρμας της Noble Energy.

Η Άγκυρα, δια των απειλών της, ζητά ανταλλάγματα Ανατολίτικο παζάρι με την κυπριακή ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Στον χάρτη με τις ΑΟΖ των χωρών στην Αν.Μεσόγειο, διακρίνονται ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της Άγκυρας να αποκτήσει μεγαλύτερη ΑΟΖ
Στον χάρτη με τις ΑΟΖ των χωρών στην Αν.Μεσόγειο, διακρίνονται ξεκάθαρα οι επιδιώξεις της Άγκυρας να αποκτήσει μεγαλύτερη ΑΟΖ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ "Π" Ιδού η ... πλατφόρμα μας!

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ως δημοσιογράφοι το είχαμε παράπονο από την πρώτη μέρα που η πλατφόρμα Noble Homer Ferrington αγκυροβόλησε στο οικόπεδο Αφροδίτη: «Μα ούτε μία φωτογραφία;».

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ Οι μπράβοι του Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Του Μιχάλη Ιγνατίου,mignatiou@aol.com 
σκηνή δεν είναι από ταινία... Είναι η πραγματικότητα χωρίς την προσθήκη ή την αφαίρεση ενός νι. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, οι μπράβοι του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς λόγο και αιτία, έσπασαν στο ξύλο τους υπεύθυνους της Ασφάλειας του ΟΗΕ, επειδή οι τελευταίοι ως όφειλαν και εκτελώντας διαταγές των ανωτέρων τους, δεν επέτρεψαν στον πρωθυπουργό της Τουρκίας και τη συνοδεία του να εισέλθουν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης από είσοδο που ήταν κλειστή για λόγους ασφάλειας των ξένων ηγετών.

Ερντογάν είμαι ο Αρχηγός της Ανθρωπότητας

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα παγκόσμιων αξιών και συνεργασίας για ένα κοινό μέλλον με τα βαλκανικά κράτη. Επίσης μίλησε σε Βαλκανικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη υπογραμμίζοντας τους δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Βαλκανίων.

"Χάθηκε" χθες βράδυ ο ουρανός πάνω από το οικόπεδο 12(video)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών δυνάμεων, εν καιρώ ειρήνης, παρατηρήθηκε χθες βράδυ, από τις 10 μέχρι τις 12, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην περιοχή γύρω από το οικόπεδο 12. Yπήρξαν επίσης πληροφορίες για παρενόχληση εμπορικών σκαφών του Ισραήλ από τουρκικά αεροσκάφη.


Προτεραιότητα σε Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία για τα οικόπεδα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Πριν από τον Δεκέμβριο του 2011 ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης. Θα αφορά μονό 4-5 οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ
Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

«Προτεραιότητα» σε εταιρείες βρετανικών, ρωσικών και γαλλικών συμφερόντων.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ακσάμ 2-10-2011

Στα χαρακώματα για ψηφιακή επίθεση
Ιδρύθηκε στην Τουρκία ο πρώτος στρατός ψηφιακής ασφάλειας. Ο στρατός αυτός θα αποτελείται από 200 στρατιωτικούς που θα γίνουν χάκερ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασφάλειας Πληροφοριών Μουσταφά Αλκάν προειδοποίησε : Από τιε 24/7 κινδυνεύουμε.

Το ημέρωμα της Στρίγγλας

Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/

Της Ελένης Θεοχάρους

Η σκηνοθεσία εντάσσεται στη λογική διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Εθνών, όπως την εισηγήθηκε ο κ. Ντάουνερ


Σαρώνει το PKK!Κατέλαβαν υπό κατασκευή αεροδρόμιο!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Επιχειρήσεις που δείχνουν ότι κάνουν …ότι θέλουν στη νοτιοανατολική Τουρκία,κάνουν οι αντάρτες του PKK!

Πιο κοντά στη Τεχεράνη, η Τουρκία, προκαλεί τις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε νέα φάση καθόλου θετική για την Άγκυρα μπαίνουν οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ,μετά από την απόφαση για διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ισραηλινά εμπορικά σκάφη παρενοχλούν πλέον οι Τούρκοι!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Είναι να απορεί κανείς εάν η Τουρκία πάει γυρεύοντας για πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ι. ΜΑΖΗΣ> ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Ιωάννη Μάζη*
Ένα θερμό επεισόδιο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ίσως και πλησίον του Καστελλορίζου, το οποίο θεωρούν στην Άγκυρα άνευ ΑΟΖ (!) ώστε να επεκτείνουν την τουρκική ΑΟΖ μέχρι την Κρήτη και να καλύψουν και την Κύπρο, είναι πιθανό. Η αυτοπαγιδευμένη στους λεονταρισμούς της Άγκυρα, δεν έχει πολλά περιθώρια να περιορισθεί σε λόγια μόνον αυτήν τη φορά. Τα ακολουθούντα σημεία της έκθεσης του ΟΗΕ για το «Μαβί Μαρμαρά», όχλησαν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Άγκυρας:

● Σημείο 1: «Η Τουρκία δεν έπραξε παν το δυνατόν για να αποτρέψει το επεισόδιο».
● Σημείο 2: 1. Αναγνωρίζει ότι το Ισραήλ ως κράτος έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα. 2. Θέτει εν αμφιβόλω τα κίνητρα και τους σκοπούς των οργανωτών του στολίσκου και ιδιαιτέρως της Οργανώσεως ΙΗΗ (η οποία άλλωστε εξεδιώχθη από τα κεντρικά γραφεία της στη Φραγκφούρτη με απόφαση της γερμανικής κυβερνήσεως, ως συνεργαζομένη με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις).

"Κλείδωσε": Ελεγχόμενη πτώχευση μέχρι 17/10 - Και μετά, τι;

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Το έκτακτο Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου θα είναι αυτό που θα αποφασίσει, σε μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 17/10, την αναθεώρηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου, με το "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος κατά 50-60% και με την Γαλλία να εξακολουθεί να διαφωνεί, όπως και η ΕΚΤ. Επιβεβαιώνεται κατ' αυτόν τον τρόπο το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, που είχε δημοσιοποιήσει πρώτο στην Ελλάδα το defencenet.gr.

Νέα προειδοποίηση του Τούρκου προέδρου στην Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Τον «φόβο» του ότι επίκειται «έναρξη διαδικασίας, η οποία θα καταστήσει αδύνατη την ένωση στην Κύπρο», με υπαίτιο μάλιστα την ΕΕ, και αποτελέσματα «που όλοι θα αναγκαστούν να δεχθούν», εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, φροντίζοντας να τονίσει, επίσης, ότι «δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί όλα τα εθνικά συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κατά τη χθεσινή του ομιλία στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για την έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους, ο Αμπ. Γκιουλ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο Κυπριακό.

New York Times - Η Ελλάδα στρέφεται προς την ανταλλαγή μέσω διαδικτύο

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Στο δίκτυο ανταλλακτικής οικονομίας, μια πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί στο Βόλο και που έχει υιοθετηθεί και από άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως το Ρέθυμνο, η Πάτρα και η Κέρκυρα αναφέρονται σε δισέλιδο αφιέρωμα τους οι «New York Times».

Χιλιάδες Βρετανοί στους δρόμους κατά της λιτότητας

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μάντσεστερ για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές και τα μέτρα λιτότητας, κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος.

«Ο μεγάλος αδελφός στην τσέπη μας!»

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/


Του Γιώργου Δελαστίκ από το «Έθνος»
Ζαλισμένος παραπατάει και παραμιλάει ο ελληνικός λαός και αυτή την εβδομάδα, μετά τις νέες φορο-κατραπακιές που δέχτηκε από την ...κυβέρνηση Παπανδρέου!

Διαφάνεια και σύμπραξη Ελλήνων ζητούν επίδοξοι γερμανοί επενδυτές

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Η διαφάνεια των συναλλαγών, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η σύμπραξη Ελλήνων επιχειρηματιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να γίνουν στη χώρα μας επενδύσεις από τη Γερμανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Κάιτελ.

Σύντομα η κατασκευή του φράχτη στον Εβρο

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή έγινε η τελετή ορκωμοσίας των 608 αποφοίτων της Σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Ο κ. Παπουτσής, αφού συνεχάρη τους ίδιους και τις οικογένειές τους, εξήρε το επίπεδο εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτές τους, υπογραμμίζοντας ότι εκ των ακρογωνιαίων λίθων της λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ασφάλεια των πολιτών και η κοινωνική συνοχή.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα στελέχωσης που παρατηρούνται σε υπηρεσίες της περιφέρειας, ο κ. Παπουτσής είπε ότι, αυτά υπάρχουν σε όλη την επικράτεια και τα κυριότερα εντοπίζονται στην πρωτεύουσα, ωστόσο, όμως, το υπουργείο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να καλύψει κάθε έλλειψη σε επίπεδο υποδομών στην περιφέρεια.

Αναφορικά τέλος με την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, για την αντιμετώπιση του φαινομένου των παράνομων μεταναστών, ο κ. Παπουτσής εκτίμησε ότι θα ξεκινήσει άμεσα, δεδομένου ότι στις 4 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών από τις εταιρείες που θέλουν να είναι ανάδοχοι του έργου.
Πηγή: www.athina984.gr


Πηγή:www.capital.gr

Αναγκαία η μετεξέλιξη της Ένωσης «Η κρίση του ευρώ έχει ήδη αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Αυξάνουν οι φωνές και τα δημοσιεύματα στην Ευρώπη που κάνουν λόγο για μια αναγκαία μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την αποφασιστικότητά της 

Σε εξελιξη η συνεδρίαση Εφεδρεία και προϋπολογισμός στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η εργασιακή εφεδρεία και το προσχέδιο προϋπολογισμού 2012 είναι τα δύο θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης, επί εδάφους των επαφών που ολοκλήρωσε το Σάββατο η τρόικα στην Αθήνα. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα, προκειμένου η τρόικα να συντάξει την έκθεση για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

Λε Μοντ: “Ανεπαρκείς οι θυσίες που ζητούνται από ιδιώτες”

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι προσπάθειες που ζητά η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν θα είναι αρκετές για την Αθήνα

Φέκτερ: Τον Οκτώβριο η εκταμίευση της έκτης δόσης

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην εκταμίευση της έκτης δόσης του πακέτου στήριξης, δηλώνει η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Τις λεπτομέρειες του Β` πακέτου στήριξης συζητά αύριο το Eurogroup.

Το μεγάλο φαγοπότι του ελληνικού Κοινοβουλίου

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Συνεχή αύξηση για μια ολόκληρη δεκαετία παρουσίαζαν οι δαπάνες για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός μόνο του 2009. Αθρόες προσλήψεις υπαλλήλων από διαδοχικές κυβερνήσεις

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΕΣ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Πυρά κατά Σόιμπλε για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Τα πυρά Χριστιανοκοινωνιστών και Φιλελευθέρων για τη στάση του στο ζήτημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και στο πεδίο της διάσωσης του ευρώ, δέχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πίστη στην πατρίδα, πάντα. Πίστη στην κυβέρνηση, όταν το αξίζει. (Mark Twain)

Από Faceof 
Όπως διαπιστώνετε σήμερα θα επικεντρωθούμε στα σοβαρά θέματα της χώρας......
Σχεδόν πάντα πριν την κήρυξη ενός πολέμου προηγείται και για όσο διάστημα χρειάζεται ένας αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος.


Για να μην πάμε και πολύ μακριά .....διαβάστε λίγο τα πρόσφατα παραδείγματα των πολέμων του 20ου αιώνα .....Ρωσία ,Παλαιστίνη , Ιράκ , Αφγανιστάν , Τυνησία , Αίγυπτος , Λιβύη και τώρα η Συρία .....

Όλα τα βλέμματα στο «Μονακό» της Πάτρας! Με επιτυχία η πρώτη ημέρα του 3ο PICK BP Ultimate

Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη φορά το Διεθνές Σιρκουί για Καρτ, P.I.C.K. BP Ultimate, (1-2/10). Οι δρόμοι του κέντρου της Πάτρας γέμισαν με κόσμο την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, στην οποία οι οδηγοί πήραν μέρος στις ελεύθερες δοκιμές, στις κατατακτήριες, καθώς επίσης και στα ημιτελικά.

Κινδυνεύουν με κατάσχεση 50.000 κατοικίες

Αναχώματα για το τσουνάμι των πλειστηριασμών


Κινδυνεύουν με κατάσχεση 50.000 κατοικίες Αναχώματα για το τσουνάμι των πλειστηριασμών


Διευρύνουν τη δράση τους οι επιτροπές αγώνα «Δεν πληρώνω». Πρόσφατα απέτρεψαν έναν πλειστηριασμό ακινήτου οφειλέτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Καλούν μάλιστα οποιονδήποτε αντιμετωπίζει αντίστοιχη διαδικασία να ενημερώνει έγκαιρα τις επιτροπές για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής πλειστηριασμών, προκειμένου να παρέμβουν και να τον εμποδίσουν.
Παρ' όλο που οι πλειστηριασμοί της κύριας ή μοναδικής κατοικίας έχουν ανασταλεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου (νόμος 3869/2010), εντούτοις, ενώσεις καταναλωτών και πολιτών υποστηρίζουν ότι εάν δεν αλλάξει κάτι, ώς το τέλος του χρόνου, θα χαθούν χιλιάδες περιουσίες.
Περισσότερα από 50 χιλιάδες ακίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή πλειστηριασμού και τα μισά απ' αυτά αφορούν πρώτη κατοικία. Μπορεί να μην έχουν βγει ακόμη στο σφυρί, λόγω της αναστολής, αλλά για τα ακίνητα αυτά έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί οι κατασχετήριες εκθέσεις.

Τα βάσανα της Ψωροκώσταινας

Του Ν.Λυγερού 

 Το θεατρικό έργο «Τα βάσανα της Ψωροκώσταινας» γράφτηκε από τον Νίκο Λυγερό για τους μαθητές της Σαντράπειας Αστικής Σχολής Μεγίστης  μετά από παραγγελία της δασκάλας τους Χρυσούλας  Χαρισμαΐδου

Δύο ψηλοί και δύο κοντές σ' ένα μαγαζί του λιμανιού.

Θανάσης: Εμείς το έχουμε τούμπανο!

Χρύσα: Κι εγώ κρυφό καμάρι…

Στέλιος: Ποιο πράγμα, ρε παιδιά;

Δέσποινα: Για να καταλάβουμε κι εμείς.

Η εξέγερση των ενστόλων

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Από τις αεροµαχίες... στο πεζοδρόµιο, επειδή «παίζουµε τη ζωή µας κορόνα-γράµµατα για 1.000 ευρώ»
Β. Χιώτης
Οι διαδοχικές µειώσεις στο εισόδηµα όσων φορούν στολή στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει σοβαρή αναταραχή τον τελευταίο µήνα στις Ενοπλες ∆υνάµεις και στα Σώµατα Ασφαλείας, µε το προσωπικό τους να δηλώνει έτοιµο... να βγει και αυτό στους δρόµους!
Από τους πιλότους των F-16 ως τους άνδρες των ΜΑΤ που δίνουν καθηµερινά µάχες για να απωθήσουν αγανακτισµένους πολίτες, ενώ κατά κανόνα συµφωνούν µε τα συνθήµατά τους, όλοι είδαν τον Σεπτέµβριο να µειώνονται οι αποδοχές τους ως και 35%, ενώ παράλληλα άρχισαν και οι ίδιοι να παραλαµβάνουν σηµειώµατα για την καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης και αναµένουν και τον λογαριασµό για το τέλος ακινήτων.
«∆εν µπορούµε να παίζουµε τη ζωή µας κορόνα -γράµµατα για 1.000 ευρώ» φωνάζουν ήδη στρατιωτικοί και αστυνοµικοί που περνούν την ηµέρα τους µε αεροµαχίες στο Αιγαίο ή σε µάχες µε Καλάσνικοφ, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναπληρώσει τις εισοδηµατικές τους απώλειες µε τη σύνταξη του νέου µισθολογίου.

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ/TOY ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΕΑ) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Με την επιστολή μου αυτή θέλω να δώσω λίγο φως στο θέμα των συνταξιούχων στρατιωτικών, προκειμένου οι αναγνώστες να ενημερωθούν για την άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, που έχει στηθεί σε βάρος των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι ήρωες της διπλανής πόρτας – Μισθός ψίχουλα (ας το ξαναθυμηθούμε αν και δεν πονάνε μόνο εκείνοι)

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Το δημοσίευσα 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 (εδω)
Ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος κέρδισαν το 1ο και το 2ο βραβείο στα στρατιωτικά γυμνάσια της Συμμαχίας, που γίνονταν επί έναν μήνα στην Ισπανία και πήραν μέρος αεροπορικές δυνάμεις από εφτά ευρωπαϊκές χώρες.

Το ζηλευτό Δουκάτο του κ.Γιούνκερ.Μέρα -απολύσεων- που είναι διαβάστε το!

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/10/1801-1801.html

Λουξεμβούργο: Στα 1.801 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/
Ο κ. Jean-Claude και εσχάτως λόγω Βενιζέλου, "Byron" Juncker είναι ένας από τους ανθρώπους που μαζί με τους Τρισέ, Σόιμπλε, Μέρκελ, Fitch, Moody's, S&P και λοιπούς έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, την οποία και προσπαθεί να ρυθμίσει προς τη γνωστή κατεύθυνση.

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εδώ πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η δικτατορία άφησε το Δημόσιο χρέος στο 25% του ΑΕΠ και το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος το 1981, το Δημόσιο χρέος αντιστοιχούσε στο 27% του ΑΕΠ, ενώ το παρέδωσε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 στο 80%. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απ΄την άλλη, μέσα σε τρία χρόνια εκτίναξε το Δημόσιο χρέος στο 110% του ΑΕΠ. 
Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Στις 24 Ιουλίου 1974, η Χούντα του Ιωαννίδη έχει καταρρεύσει και τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου κάνουν εκτενείς αναφορές στον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι. Ο ερχομός του σηματοδοτούσε Εθνικές εκλογές και δημιουργία Νέου Συντάγματος. Κατά χιλιάδες οι Αθηναίοι πολίτες, με αναμμένες λαμπάδες έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν, καταθέτοντας έτσι την αμέριστη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Ο Κ. Σημίτης ρίχνει λάδι στη φωτιά: Η έξοδός μας από το ευρώ έχει καθοριστεί νομικά (!)

Σχόλιο από Faceof : Δεν είχα σκοπό ούτε να αναρτήσω τις δηλώσεις του συγκεκριμένου (ούτε καν να τον βρίσω δεν θέλω), που κανονικά ο συγκεκριμένος έπρεπε να σάπιζε κάπου σε κάποιο σημείο ενός βαράθρου αντί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να καλοζεί με τα τα λεφτά των Ελλήνων ......
Απαξιώ πλήρως και είναι η τελευταία φορά που κάνω τέτοιο λάθος .....αλλά επειδή Έλληνες μας μέτρησαν και βρήκαν τον τρόπο να μας εξημερώσουν πλήρως ωσάν πρόβατα στο μαντρί .....απλά θα προσπαθείτε κάθε ημέρα να κρύβεστε (μήπως και πάρουν άλλο πρόβατο πρώτα για σφαγή...)  , θα έρθει όλων η σειρά ......
Τα πράγματα είναι άσχημα , αλλά τα χειρότερα έπονται και επειδή έχω δηλώσει ότι θα μιλήσω μόνο όταν θα έρθει η ώρα και για ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ......ΚΑΛΆ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ...ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ........
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης (ωσάν να είναι αμέτοχος για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας!), σε άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής", υποστηρίζει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη και τονίζει ότι μέσω των προβλέψεων του νέου Μηχανισμού Σταθερότητας, “οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν καθοριστεί”.

Αναλυτικά, ο κ. Σημίτης λέει ότι καθυστέρησε η λήψη αναγκαίων μέτρων γιατί επικράτησε εφησυχασμός, καθώς "πολιτικοί και εμπειρογνώμονες μας διαβεβαίωναν ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι δυνατή διότι δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες η αποχώρηση χώρας ή αποπομπή μας".
 

Οι κρίσιμες ημερομηνίες του Οκτωβρίου για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού αλλά και του διεθνούς ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας και τον Οκτώβρη, καθώς κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις που θα οδηγήσουν στην έκτη δόση αλλά και οι διεργασίες για την επικύρωση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.