Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γερμανία πολώνει το λαό της… Τώρα που ξέρει ότι ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ την Ελλάδα! (αποκλειστικό)

Από το ιστολόγιο http://filologos10.wordpress.com/

Την Δευτέρα 4/10/2010 δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο στο  The Christian Science Monitor :
Η Γερμανία ολοκλήρωσε την καταβολή αποζημιώσεων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κλείνοντας τον αιώνα της «ενοχής»
Λίγοι άνθρωποι στη Γερμανία αντιλήφθηκαν την Κυριακή, την τελική καταβολή αποζημιώσεων της χώρας ύψους 94 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μερικοί ιστορικοί λένε ότι είναι για το καλύτερο.
Της Isabelle de Pommereau, Ανταποκρίτριας / 4 Οκτωβρίου, 2010

Φρανκφούρτη

Απώλειες άνω του 10% στην Wall το γ΄τρίμηνο

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow10.913,38-240,60 -2,16%  
  Nasdaq2.415,40-65,36 -2,63%  
Η Wall Street σήμερα

Με απώλειες άνω του 2% έκλεισαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street σημειώνοντας παράλληλα σε επίπεδο τριμήνου τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δυόμιση ετών.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με αρνητικό πρόσημο υπό το βάρος των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη οι οποίες αναζωπυρώθηκαν λόγω της συρρίκνωσης του μεταποιητικού κλάδου τα Κίνας για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της HSBC, παρέμεινε και τον Σεπτέμβριο στο 49,9, αμετάβλητος από τον Αύγουστο. Σύμφωνα με αναλυτές οι ενδείξεις συνεχώς αυξάνονται για μια επιβράδυνση στην οικονομία της Κίνας, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι η χώρα που υπήρξε ο μοχλός ανάπτυξης παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, δεν θα είναι σε θέση να εξισορροπήσει τις συνέπειες από την κρίση σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα ικανοποιητικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεταποιητική δραστηριότητα στο Σικάγο δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα στην Wall με τους δείκτες περιορίζουν ελάχιστα τις απώλειες, για να τις διευρύνουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Πετρέλαιο στην Αλβανία αναζητούν οι Καναδοί

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Η καναδική εταιρεία ενέργειας Petromanas και η Εθνική Υπηρεσία Φυσικών Πόρων της Αλβανίας σύναψαν συμφωνία συνεργασίας για το έτος 2012.

Το πρόγραμμα προβλέπει πως η Petromanas θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε τρεις πηγές με σκοπό την εξόρυξη πετρελαίου στην Αλβανία το επόμενο έτος. Μία από τις γεωτρήσεις θα γίνει κοντά στην περιοχή Shkodra, άλλη κοντά στο Elbasan και μία τρίτη στην περιοχή του Berat.

Μετά από προκαταρκτική μελέτη, εκτιμάται ότι αυτά τα τρία σημεία θα μπορούσαν να παράγουν πετρέλαιο, επεκτείνοντας τον χάρτη εξόρυξης πετρελαίου στην Αλβανία.

από: emea.gr

Αντεγκλήσεις και παραιτήσεις αρμοδίων Σε κλίμα καχυποψίας για «μαγείρεμα» εθνοτικών στοιχείων η απογραφή στην πΓΔΜ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Νεαροί στα Σκόπια, υπό τη σημαία της πΓΔΜ, γιορτάζουν τα 20 χρόνια ανεξαρτησίας
Νεαροί στα Σκόπια, υπό τη σημαία της πΓΔΜ, γιορτάζουν τα 20 χρόνια ανεξαρτησίας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Σκόπια, ΠΓΔΜ
Εν μέσω των διαφωνιών για το πώς θα απογραφούν οι διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στην πΓΔΜ, οι οποίες προκάλεσαν τις παραιτήσεις των μελών της επιτροπής απογραφής, ξεκινά το Σάββατο η απογραφή στη γειτονική χώρα.

Νέα από Σερβία......

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ UNMIK      
30/09/2011
Ο αρχηγός της αποστολής Unmik, κ. Farid Zarif, ζήτησε σήμερα από τους Σέρβους του βορείου Κοσσυφοπεδίου να παραμερίσουν τα οδοφράγματα, και δήλωσε πως, ως αντάλλαγμα, οι διεθνείς αποστολές δεν πρόκειται να μεταφέρουν τελωνειακούς υπαλλήλους του Κοσόβου στη διοικητική συνοριακή διάβαση προς την Κεντρική Σερβία. Επιπλέον, οι Σέρβοι που βρίσκονται δίπλα στα οδοφράγματα κοντά στη διοικητική συνοριακή διάβαση Jarinje, δήλωσαν στον κύριο Zarif ότι για αυτούς είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Αλβανοί – τελωνειακοί υπάλληλοι του Κοσόβου στις συνοριακές διαβάσεις του βορείου Κοσσυφοπεδίου προς την Κεντρική Σερβία, επειδή οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποτελούν το σύμβολο κρατικότητας, καθώς, επίσης, πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί καμία κρατική μεθόριος του ψευδοκράτους του Κοσόβου προς την Κεντρική Σερβία. 

Κουκάν: διάλογος, όχι οδοφράγματα Η βία στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου δεν βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων και μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, είπε ο επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΕΚ, Έντουαρντ Κουκάν, στους SETimes.

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

photoΈνας κάτοικος της εθνοτικά διχασμένης πόλης Μιτρόβιτσα περνά με το ποδήλατό του μπροστά από στρατιώτες της KFOR. Η ειρηνευτική δύναμη του NATO ενίσχυσε την παρουσία της μετά τις βιαιοπραγίες που έλαβαν χώρα στο συνοριακό πέρασμα την Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου). [Λάουρα Χασάνι/SETimes]
Ο Έντουαρντ Κουκάν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο, μίλησε στους SETimes σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/30-9-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Ο ΑΛ ΑΟΥΛΑΚΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ.
*Ο ΟΜΠΑΜΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ.
*ΜΕ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ HELLFIRE ΑΠΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ.
*ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΙΡ ΧΑΝ, ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ INSPIRE.

Νέα φονική ενέδρα από το PKK Σε εμπόλεμη κατάσταση η νοτιοανατολική Τουρκία, συνεχείς οι επιχειρήσεις κατά Κούρδων

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Δεκάδες τα θύματα των επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες
Δεκάδες τα θύματα των επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες  
Αγκυρα, Τουρκία
Τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα Κούρδων ενόπλων, αναφέρουν τα μέσα, την ώρα που σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις και κλιμακώνονται οι στρατιωτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Ιράκ: 18 νεκροί σε κηδεία Αυτοκίνητο εξεράγη ανάμεσα στον κόσμο

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σιιτική κηδεία στο Ιράκ, όταν εξεράγη ανάμεσά τους αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Περίπου 48 είναι οι τραυματίες.

Ομπάμα: «Νίκη κατά της Αλ Κάιντα ο θάνατος Αουλάκι»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Ο θάνατος του Ανουάρ αλ-Αουλάκι σηματοδοτεί μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά της Αλ Κάιντα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα. Οι αμερικανικές αρχές καταζητούσαν τον τρομοκράτη από το 2007, ενώ ο Ομπάμα είχε διατάξει ο ίδιος την εκτέλεσή του από πέρυσι.

ΗΠΑ: Δεν θα σταλούν χερσαίες δυνάμεις στο Πακιστάν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Δεν θα στείλουν χερσαία στρατεύματα στο Πακιστάν οι ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.
«Δε θα πατήσουν το χώμα (στρατιώτες). Αυτό το έχουμε μεταφέρει στους Πακιστανούς», είπε ο αξιωματούχος αυτός μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Συγκρούσεις δίχως τέλος στη Λιβύη - χωρίς νερό και τροφή οι άμαχοι

Από το ιστολόγιο

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί τους αντάρτες στη Λιβύη να σταματήσουν τις καταχρήσεις.

Όλη τη μέρα, σήμερα, Παρασκευή, οι άμαχοι στη Σύρτη αγοράζουν πανάκριβη βενζίνη και εγκαταλείπουν με τα αυτοκίνητά τους την πόλη τους, την ώρα που οι δυνάμεις της προσωρινής κυβέρνησης, μέσα στην πόλη, αναζητούν φίλα προσκείμενους στον Μουάμαρ Καντάφι μαχητές. Οι τελευταίοι ως και τώρα δεν διστάζουν να σκοτώνουν αμάχους, με την κατηγορία ότι είναι φιλικοί με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Άλλοτε, τους εξαναγκάζουν να πολεμούν στο πλευρό τους.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισέβαλαν σήμερα στη Σύρτη, τη γενέτειρα του Καντάφι, μια πόλη με 100 χιλιάδες κατοίκους, από τρείς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ στον ενάεριο χώρό της κάνουν περιοδικά την εμφάνισή τους τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς, τα πολεμοφόδια των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Σύρτης μειώνονταν διαρκώς τις τελευταίες ώρες, σε βαθμό πλήρους εξάντλησής τους.

Το ΣΑ του ΟΗΕ παράπεμψε την αίτηση της Παλαιστίνης στους εμπειρογνώμονες

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Το ΣΑ των Ηνωμένων Εθνών συζήτησε την αίτηση της Παλαιστίνης για να γίνει κανονικό μέλος του Οργανισμού και την παράπεμψε στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ανακοίνωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.

ΒΡΑΖΕΙ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Διαδηλώσεις σε Συρία,Υεμένη,Ιορδανία.

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

ΣΥΡΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν και σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη Συρία ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Την ίδια ώρα στο κεντρικό τμήμα της Συρίας συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις καθεστωτικές δυνάμεις και λιποτάκτες του στρατού που εισχώρησαν στο κίνημα αμφισβήτησης.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι επτά στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση κατά των λιποτακτών στη πόλη Ραστάν.

ΥΕΜΕΝΗ

Αντικαθεστωτικές συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα και στην Υεμένη, όπου πολίτες της χώρας ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Αλί Αμπτάλλα Σάλεχ.Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του καθεστώτος αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στη Συρία.

ΔΩΡΟ ΤΡΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΜΠΡΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 30-9-2011

Στήριξη με ¨Κόμπρα¨ από τις ΗΠΑ
 Ο Αμερικανός πρεσβευτής των ΗΠΑ Φράνσις Ριτσιαρντόνε ανέφερε πως οι ΗΠΑ στο θέμα του αντιτρομοκρατικού αγώνα στηρίζουν σε κάθε επίπεδο την Τουρκία, και ότι τρία από τα ελικόπτερα Σούπερ Κόμπρα που χρησιμοποιούνται ακόμη από τους Αμερικανούς πεζοναύτες στο Αφγανιστάν θα δοθούνε στην Τουρκία.

Αίτημα πληροφοριών για τη προμήθεια 27 αμφίβιων οχημάτων εφόδου από τη Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/


Στον ιστότοπο της τουρκικής Γραμματείας Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) αναρτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοίνωση για αίτημα πληροφοριών σχετικά με τη προμήθεια 27 αμφίβιων οχημάτων εφόδου, εκ των οποίων 21 αμφίβια τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, 3 αμφίβια τεθωρακισμένα διοίκησης και 3 αμφίβια τεθωρακισμένα περισυλλογής.

Αρχίζει μια πιο εντατική φάση συνομιλιών Μπάτενχαιμ: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση όλων των κεφαλαίων

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αρχίζει μια πιο εντατική φάση συνομιλιών


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η συζήτηση από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων όλων των κεφαλαίων στα πλαίσια των απευθείας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και μια πιο εντατική φάση θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα, με τη συζήτηση να αγγίζει όλα τα κεφάλαια, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Λίζα Μπάτενχαιμ.

ΟΗΕ: Δεν τίθεται θέμα σύνδεσης Κυπριακού - ερευνών υδρογονάνθρακα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση ενσωμάτωσης του θέματος των ερευνών για υδρογονάνθρακες στις εντατικοποιημένες συνομιλίες για το Κυπριακό.

Κέντρο Στρατηγικών Μελετών: Δεν υπερέχει η Τουρκία σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Η Τουρκία δεν είναι η μεγαλύτερη χώρα σε στρατιωτικά μεγέθη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για το 2011, με εξαίρεση την αριθμητική υπεροχή της στο Ναυτικό, καθώς Αίγυπτος, Ιράν και Συρία υπερτερούν σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με έρευνα του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών με θέμα ''Τουρκία και συσχετισμοί δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή''.

Συνάντηση των ΥΕΘΑ Ελλάδας-Τουρκίας τη Κυριακή στην Αττάλεια!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Συνάντηση με τον Τούρκο ΥΕΘΑ Ισμέτ Γιλμάζ θα συναντηθεί ο Π.Μπεγλίτης τη Κυριακή. Η συνάντηση γίνεται στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των ΥΕΘΑ νοτιοανατολικής Μεσογείου και σ΄ ένα τεταμένο κλίμα λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας.Η συνάντηση θα γίνει στην Αττάλεια.

Ο ΥΕΘΑ θα πετάξει για Τουρκία αμέσως μετά από την επίσκεψή του στη Κύπρο.  

Οι Τούρκοι στήνουν μουσουλμανικούς θύλακες στα Βαλκάνια

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Η πρόσφατη επίσκεψη του Ερντογάν στα Σκόπια δεν είναι και τόσα αθώα ώστε να αφορά μόνο τις διμερείς οικονομικές συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών. Γνωρίζουν πολύ καλά οι επιτελείς του Ερντογάν και του μέντορα του κ. Γκιουλέν ότι οι άνθρωποι δένονται και ελέγχονται καλύτερα όταν μεταξύ τους υπάρχει η θρησκεία του Ισλάμ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ιστοσελίδα haber365.net 30-9-2011

Επίθεση αυτοκτονίας στην Αττάλεια
Έκρηξη συνέβη στην αυλή της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής του Γκιόϊνουκ στην Αττάλεια

Νυκτερινή αερομαχία μεταξύ τουρκικών F-16 και ισραηλινών F-15

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου και πιο συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz η οποία επικαλείται δημοσίευμα της τουρκικής Today Zaman και της Vatan  δύο ισραηλινά μαχητικά τύπου F-15  –δεν διευκρινϊστηκε πάντως εάν πρόκειται για F-15C "Baz” ή για F-15I "Ra'am" τα τελευταία επιχερούν από την ΑΒ Hatzerim ενώ τα F-15C "Baz” από την ΑΒ Tel Nof   – πέταξαν το βράδυ της Πέμπτης με στόχο το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Piri-Reis» περνώντας μέσω του εναέριου χώρου της Κύπρου αλλά και της παράνομης Βόρειας  Κύπρου.

Στο προσκήνιο ανεπίσημες συζητήσεις για επιβολή haircut 75% στο ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd3)Νέες πληροφορίες που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο επιβολής haircut έως και 75% στο ελληνικό χρέος κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φέρεται να δηλώνουν πως έχουν ήδη αρχίσει να διεξάγονται ανεπίσημες συζητήσεις με την τρόικα για το ενδεχόμενο επιβολής haircut έως και 75% στα ελληνικά ομόλογα, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 21% των αρχικών σχεδιασμών.
Το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τεθεί επί τάπητος, με ανεπίσημο τρόπο ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Ανοιχτό αφήνει η Τρόικα το ενδεχόμενο μεγαλύτερου haircut στα ελληνικά ομόλογα
Ανοιχτό αφήνει η τρόικα το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερου haircut στα ελληνικά ομόλογα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr

Βερολίνο: Κοντά σε λύση για τις Φινλανδικές εγγυήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι "κοντά" η επίτευξη μιας λύσης όσον αφορά το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία από την Ελλάδα.

"Μία λύση είναι κοντά", δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η Φινλανδία είχε ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα προκειμένου να μην χάσει το σύνολο της βοήθειας που θα δοθεί στη χώρα σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του χρέους. 

Το χειρότερο τρίμηνο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Υποχώρησαν θεαματικά σήμερα οι δείκτες των δυτικοευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Financial Times - Κοντά στο να κόψει πολυ χρήμα η Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Στην εκτίμηση πως  έχει έλθει η ώρα για την  Ευρώπη να τυπώσει χρήμα σε ευρεία κλίμακα προχωρά ο κορυφαίος  αρθρογράφος των Financial Times κ. Martin Wolf, την ίδια ώρα που οι αναλυτές της JP Morgan προειδοποιούν (!) τους Ευρωπαίους πολιτικούς ότι η Ευρώπη...
βρίσκεται ήδη σε τροχιά νέας πιστωτικής κρίσης και απειλείται όχι απλώς με υποχώρηση των ρυθμών ανάπτυξής της, αλλά με μια ήπιας μορφής ύφεση που πιθανότατα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι …

"Μετά την 6η δόση .. η Ελλάδα θα ξαναζήσει το ίδιο θρίλερ και με την 7η"

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GRΗ 6η δόση θα δοθεί στην Ελλάδα αλλά αυτό δε θα είναι το τέλος στο θρίλερ των νέων μέτρων και πιέσεων που θα δεχτεί η χώρα, σύμφωνα με πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του . Η Τρόικα δεν είναι ευχαριστημένη από την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και θα συνεχίσει την πίεση με αποκορύφωμα την 7η δόση, όπου θα η χώρα θα ζήσει το ίδιο έργο σε επανάληψη, χωρίς, ωστόσο να είναι απόλυτα βέβαιο αυτήν τη φορά αν θα τη λάβει.
Δε γνωρίζουμε κατά πόσο οι δυσοίωνες αυτές προβλέψεις θα επαληθευτούν ή όχι αλλά για την ιστορία η πηγή των πληροφοριών αυτών είναι η ίδια που είχε χρησιμοποιήσει το XrimaNews.gr στο παρελθόν και σε ανύποπτο χρόνο για να γράψει σε αποκλειστικότητα ότι το ΔΝΤ θα απειλούσε με αποχώρηση από την Ελλάδα και άρνηση εκταμίευσης των επόμενων δόσεων, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο.
XrimaNews.gr

«Μαγειρεύουν» αλλαγή του Νόμου για τις απολύσεις;

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε και σε αυτή την συνάντηση με την τρόικα η κυβέρνηση, αφού αποδείχθηκε απροετοίμαστη στο φλέγον θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων.

Κρίσιμη και για το PSI η έκθεση της τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Καθοριστικής σημασίας για ενδεχόμενη επανεξέταση της συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα είναι η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα.

Ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Οι επενδύσεις Ρώσων στην Ελλάδα θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, όμως αυτό αποτελεί συνάρτηση της πολιτικής που εφαρμόζει η χώρα σας σε πολλούς τομείς, τονίστηκε χθες το απόγευμα από τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας βρίσκονται στη Ρόδο για το ελληνορωσικό επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Μόσχας.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα και θα συνεχιστούν αύριο με θεματικά work shop, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα.
Όπως συγκεκριμένα τόνισε, ο κ. Μ. Ντιμιτρίεφ, πρόεδρος του ιδρύματος στρατηγικών επεξεργασιών, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στοιχεία που αφορούν το θέμα των επενδύσεων Ρώσων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, καθώς όπως υπογράμμισε η χώρα του αποτελεί τα δύο τελευταία χρόνια την κινητήρια δύναμη της Ευρώπης.
Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια αμέσως μόλις έφτασε η ρωσική αντιπροσωπεία στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ιδρύματος είπε μεταξύ άλλων ότι όλα όσα περνά η Ελλάδα αυτό το διάστημα τα πέρασε η Ρωσία τη δεκαετία του ΄90.

Προσωρινά, μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά Μπαίνουν διόδια στην Εγνατία Οδό

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/


Tην τοποθέτηση προσωρινών διοδίων, μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία Οδό, δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογράψει ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης και εκκρεμεί η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Le Monde: «Τη μετανάστευση επιλέγουν οι νέοι έλληνες» Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων ηλικίας 20 έως 30 ετών

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Le Monde: «Τη μετανάστευση επιλέγουν οι νέοι έλληνες»
Για μαζικό ρεύμα μετανάστευσης νέων ελλήνων κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Monde


Παρίσι

«Οργή, απαισιοδοξία και ανασφάλεια» αυτές οι τρεις λέξεις συνοψίζουν τα συναισθήματα των νέων στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Le Monde.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Ρέσλερ

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας θα επισκεφθεί τη χώρα μας επικεφαλής πολυπληθούς ομάδας επιχειρηματιών

Έλεγχο από Γάλλους ειδικούς ζήτησε ο πρωθυπουργός

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αποφασισμένος να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις με κάθε τίμημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας στο Παρίσι. Σαρκοζί: "Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης". Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου

Ο κίνδυνος αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας ελλοχεύει…- Το ΧΑ διολισθαίνει ως συνήθως, οι τράπεζες υποχωρούν ως συνήθως και το μέλλον άδηλο….Πουλάνε Citi, Cheuvreux - Στο 65% σταθερά το ελληνικό CDS

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9)Το ομιχλώδες τοπίο που περιβάλλει την ήδη θολή ελληνική πραγματικότητα δεν έχει καθαρίσει, καθώς παραμένει ασαφές και αβέβαιο το μέλλον της χώρας.
Οι πολιτικοί της Ευρώπης χωρισμένοι στη μέση σχεδόν, οι μισοί δεν αποκλείουν χρεοκοπία της Ελλάδος αλλά αποκλείουν έξοδο της από το ευρώ οι άλλοι μισοί θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει νέο haircut στο χρέος ενώ δεν αποκλείουν και την χρεοκοπία.
Οι γερμανικές τράπεζες δηλώνουν επίσημα ότι τάσσονται κατά ενός haircut 50% αλλά ανεπίσημα υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν συμβεί θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν.

Ερντογάν: Θέλουμε να εκλέγουμε Μουφτή στη Θράκη

Σχόλιο από Faceof : .....μου αρέσει που συζητάτε για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας μόνο οι αδελφές και οι κοπαδοί της ιουδαϊκής αίρεσης , τους Εθνικούς δεν τους βλέπετε καν.......αλλά καλύτερα , σύντομα θα τα βρείτε μπροστά σας ....μπαστούνια !!!!!
Σκεφτείτε το όταν θα ζητήσετε βοήθεια ...πολύ καλά......... 
Είναι προειδοποίηση από έναν Εθνικό η και όπως λέτε οι ιουδαιοχριστιανοί από έναν νεοπαγανιστή(?)........για να το ξεκαθαρίζουμε.....
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

«Είπαμε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι πρέπει και υποχρεούται να ανοίξει την θεολογική σχολή της Χάλκης και εκείνος μας είπε πρέπει και η Ελλάδα κάτι να μας δώσει, τότε του θύμισα ότι με τους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία η Ελλάδα βοήθησε». Τη δήλωση αυτή έκανε ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας ελληνοαμερικανός John Catsimatides αποκλειστικά στο protothema.gr λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση που είχε ο Τούρκος πρωθυπουργός με την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπό τον Αρχ. Δημήτριο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.


Τι άλλο ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός ; «Θέλει και η Τουρκία κάτι, μας είπε, θέλει να εκλέγει τον Μουφτή της στην Θράκη που κατοικείται από Τούρκους Μουσουλμάνους». Στην συνάντηση κυρίαρχο θέμα ήταν το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών και το ζήτημα της Χάλκης καθώς και τα δικαιώματα της Ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία που ολοένα συρρικνώνεται.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ INTERNATIONAL BALKAN UNIVERSITY

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......μας προετοιμάζουμε ψυχολογικά ...ούτως η άλλως για την ώρα, μας διοικούν οι πραιτωριανοί της Ε.Ε ....σε λίγο ο κανονικός πρωθυπουργός/Σουλτάνος......
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
«Η Τουρκία επιθυμεί να δει τα Βαλκάνια ως μια λεκάνη ειρήνης και ευημερίας όχι στην άκρη της Ευρώπης, αλλά στο κέντρο της»

Επιστολή Παπούλια προς Χριστόφια Ευχές για την επέτειο της ανεξαρτησίας και για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Επιστολή Παπούλια προς Χριστόφια


Παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και παρά την εμμονή της Τουρκίας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των δικών σας πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων.

Στα χέρια του Προέδρου στις 3/10 Έτοιμο το πόρισμα Πολυβίου για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Λευκωσία: Ολοκληρώθηκε σήμερα η ετοιμασία του πορίσματος της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τα μάζεψαν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της αμερικανικής Κυβέρνησης γύρω από τις κυπριακές έρευνες και γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες, ανασκευάζοντας τις προχθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου του, Βικτώριας Νούλαντ.

Τουρκικά ΜΜΕ: Αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου συγκέντρωσε η καθέλκυση του «πρώτου εθνικού πολεμικού πλοίου» της χώρας, με την ονομασία TCG Heybeliada. Η περίσταση συνδέθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο από την Κύπρο.

ΝΑ Τουρκία: Υποχρεωτική εκκένωση χωριών λόγω ΡΚΚ

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στη νοτιοανατολική επαρχία της Τουρκίας, Χάκαρι, εξέδωσε υποχρεωτική εντολή με την οποία διατάσσει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά τα οποία αναφέρονται στη σχετική διαταγή.



EΘΝΙΚΗ ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΗ> ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Ήρκεσε μια δήλωση ενός Τούρκου πολιτικού. για να αποκαλυφθεί πανηγυρικά  αυτό που όλοι υποπτεύονται : Ούτε ένας Έλληνας δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του και τον Πρωθυπουργό, σε ότι αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία. Ακραίο να παίρνουμε τοις μετρητοίς ότι λέει – για τους δικούς του λόγους – ο κάθε ξένος καλοθελητής. Ίος όμως απώλεσε την «έξωθεν καλή μαρτυρία» των Ελλήνων πολιτών με μπουρδολογίες για «φιλίες των λαών», «θάλασσες συνεργασίας και φιλίας» και «ευρωπαϊκές προοπτικές της Τουρκίας» του casus belli;

Tελικά υπαναχώρησε ο Τούρκος και κατέφυγε στο κλασικό κόλπο των απανταχού προπετών, προβοκατόρων και επιπόλαιων : «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου»! Όμως αυτό είναι το πρόβλημα;

Ρωσική Ομάδα Μάχης αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ Κύπρου... (βίντεο)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Η Μόσχα ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου "Νάυαρχος Κουζνέτσοφ" από την Βόρεια Θάλασσα (θάλασσα Μπάρεντς) πρόκειται να πλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην περιοχή της κυπριακής γεώτρησης του "Οικοπέδου 12", σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία στην περιοχή!
Η διάρκεια της αποστολής της Ομάδα Μάχης του αεροπλανοφόρου στην Μεσόγειο θα είναι τρεις μήνες. Με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του ρωσικού αεροπλανοφόρου, το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ και τα πλοία συνοδείας του αναμένονται να περάσουν τα στενά του Γιβραλτάρ σύντομα και να πλεύσουν "πάση δυνάμει" προς την Ανατολική Μεσόγειο! Η ναυτική δύναμη αποτελείται από 6 αντιτορπιλικά, φρεγάτες και πλοία υποστήριξης!

Τι θα συμβούλευε ο Διονύσιος των Συρακουσών την ΕΚΤ; Να τυπώσει χρήμα για να σώσει την Ελλάδα....

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     Την ώρα που ο κίνδυνος χρεοκοπίας πλανάται απειλητικά πάνω από την Ελλάδα, με τις ενδείξεις να τείνουν ότι θα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα οδηγηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να δούμε μία περίπτωση του «απώτερου» παρελθόντος και πως οι πρόγονοι των Ελλήνων είχαν λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους τους.
Σύμφωνα με την μελέτη “Foreign Bonds: An Autopsy” (ξένα ομόλογα: μία αυτοψία), των Max Winkler και Thomas H. Healy, περίπου το 400 π.Χ. ο Διονύσιος των Συρακουσών, τύραννος, είχε βρεθεί στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί ένα υπέρογκο χρέος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο Διονύσιος απολάμβανε όλα τα οφέλη ενός σύγχρονου κράτους. Ήταν τύραννος. Επομένως η πολιτική του δεν ελεγχόταν. Όλο το χρέος του ήταν σε εγχώριους πιστωτές και όχι σε «βαρβαρικά» φύλα. Όπως άλλωστε και η ελληνική κυβέρνηση που έχει δανειστεί κυρίως από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, με τους οποίους μοιράζεται το ίδιο νόμισμα.
Ενώ είχαν προταθεί πολλές λύσεις ο Διονύσιος διέταξε να συγκεντρωθούν όλα τα χρήματα στην κυβέρνηση, και μετά προχώρησε στη μετατροπή κάθε νομίσματος σε… δύο. 

Το ΔΝΤ εξετάζει την αύξηση των πόρων του

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διερευνά τρόπους για να αυξήσει τη δυνατότητα δανεισμού του σε τουλάχιστον 1,3 τρισ. δολάρια, προκειμένου να είναι σε θέση να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι έχει τους πόρους να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην Ευρώπη και αλλού, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους που συμμετέχουν στις σχετικές συζητήσεις, σημειώνει ότι σήμερα οι διαθέσιμοι για χρήση πόροι του ΔΝΤ ανέρχονται σε 630 δις. δολάρια, τα δύο τρίτα των οποίων μπορεί να τα δανείσει με βάση τους δικούς του κανόνες. Το σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει να γίνει μόνιμη η προσωρινή δανειακή διευκόλυνση ύψους 590 δις. δολαρίων προς το Ταμείο, η οποία θεσπίστηκε ως απάντηση στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

H τρόικα έλεγξε και την ανεξάρτητη Ελληνική δικαιοσύνη (ποιος κυβερνάει;)

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Το Πρωτοδικείο Αθηνών επισκέφθηκαν τα μέλη της τρόικας. Στη συνάντησή τους παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

WSJ: Η ελληνική κρίση "ξεσκέπασε" την Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Υπό τον τίτλο «Η ελληνική κρίση ξεσκεπάζει το ελάττωμα της Ευρωζώνης» η εφημερίδα Wall Street Journal...  
WSJ: Η ελληνική κρίση ξεσκέπασε την Ευρώπη
εξετάζει γιατί οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ μπορεί να έχουν τη θέληση να αποτρέψουν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, δεν έχουν τον τρόπο…




«Ο συγγραφέας Norman Angell είχε γράψει το 1910 ότι τα κράτη είναι τόσο οικονομικά αλληλένδετα που ένας πόλεμος θα μπορούσε να καταστρέψει τόσο τον νικητή όσο και τον ηττημένο. Υπό αυτές τις συνθήκες, έλεγε, κανένα έθνος δε θα είναι τόσο ανόητο να ξεκινήσει μία σύρραξη», αναφέρει ο αρθρογράφος Stephen Fidler.

Ωστόσο τέσσερα χρόνια μετά, οι ευρωπαϊκές χώρες ενεπλάκησαν σε έναν τρομερό πόλεμο.

Η Σλοβακία καθυστερεί το ΕΤΧΣ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Είναι προς το συμφέρον της Σλοβακίας να ψηφιστεί άνευ καθυστέρησης η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εν μέσω των ανησυχιών που υπάρχουν όσον αφορά την ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της χώρας αυτής.

Βόμβα: “Δεν υπάρχει Νοέμβριος για το ελληνικό χρέος”

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

Σύμφωνα με ανώτερο XRIMANEWS.GRαξιωματούχο της κυβέρνησης ο Οκτώβριος θα είναι ο μήνας όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος του ελληνικούς χρέους, όποιες και αν είναι αυτές.
“Ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί εντός του Οκτωβρίου” είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr υποστηρίζοντας ότι φτάσαμε στην τελική ευθεία. Αυτό μεταφράζεται μόνο με δύο τρόπους: είτε προχωρούμε σε ελεγχόμενη πτώχευση είτε σε μία λύση που μεταφέρει το ελληνικό πρόβλημα πολλά χρόνια στο μέλλον, δίνοντας μία χρηματοπιστωτική λύτρωση στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, ωστόσο, η ελληνική οικονομία θα αργήσει να αναρρώσει από τα ανελέητα χτυπήματα που έχει δεχτεί ενώ η χώρα θα βρίσκεται υπό 'εποπτεία' για να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται, για δεκαετίες.
XrimaNews.gr

Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/
Ισμήνη Λέντζου



- Από που θα την προμηθευτείτε
- Πως θα την ενεργοποιήσετε
- Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
- Ανέτοιμη η αγορά για τη φοροκάρτα λένε στο Νewsit οι φοροτεχνικοί

«Θα γίνουν και λάθη!» λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τον δημοσιογράφο που άφησε ανάπηρο

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τις δηλώσεις του κ. Κοκαλάκη, επισήμου εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες έγιναν στα πλαίσια έρευνας, που διεξήγαγε ο οργανισμός «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα», σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά του συναδέλφου, Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του στη διάρκεια των γεγονότων της 15ης Ιουνίου στο Σύνταγμα.

JP Morgan: Η πιστωτική κρίση στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιστωτική κρίση, ενώ στα επόμενα τρίμηνα θα εμφανίσει ήπια ύφεση, υποστηρίζει οικονομολόγος της JP Morgan, σύμφωνα με τους Financial Times.