Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Wall Street: Κέρδη για τα blue-chip, αρνητικός ο Nasdaq

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.153,98143,08 1,30%  
  Nasdaq2.480,76-10,82 -0,43%  
Η Wall Street σήμερα

Μικτή εικόνα παρουσιάζει το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο τέλος μιας ημέρας συναλλαγών που χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις της αγοράς, η οποία δυσκολεύεται να "επαναπαυτεί" στις ενδείξεις προόδου στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Στους θετικούς καταλύτες η ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο β΄ τρίμηνο, η μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αλλά και η έγκριση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του EFSF από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δείκτες – Στατιστικά

Έχοντας ενισχυθεί έως και 260 μονάδες στη διάρκεια των συναλλαγών και υποχωρήσει έως και 45 μονάδες, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε στο κλείσιμο 143,08 μονάδες (1,3%), διαμορφούμενος στις 11.153,98 μονάδες. Οι μετοχές με την υψηλότερη άνοδο ήταν η Travelers Companies, η Bank of America και η JP Morgan Chase.

Lorenzo Smaghi: “Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση είτε πάρει είτε δεν πάρει μέτρα”

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  θεωρεί δεδομένο πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση είτε λάβει νέα μέτρα και τα υλοποιήσει είτε όχι και πως δεν έχει καμία σημασία αν οι υποσχέσεις Παπανδρέου γίνουν πράξη και ο λόγος είναι πως, απλούστατα, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δε μπορούν να αντέξουν μία ελληνική πτώχευση.

Δύο κορυφαίοι Ιταλοί τραπεζίτες δείχνουν το χάρτη της καταστροφικής μόλυνσης αν η Ελλάδα πτωχεύσει

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Δύο Ιταλοί κορυφαίοι τραπεζίτες, ο Federico Ghizzoni, επικεφαλής της UniCredit Italia και ο Attila Szalay-Berzeviczy, Head of Global Securities στην ίδια τράπεζα, δημιούργησαν ένα χάρτη της πορείας που θα ακολουθήσει η καταστροφική μόλυνση στην περίπτωση που η Ελλάδα αφεθεί να πτωχεύσει ανεξέλεγκτα και εξηγούν γιατί κάτι τέτοιο η Ευρώπη των 17 δε θέλει ούτε να το σκέφτεται. 

Σε εξέλιξη σύσκεψη Βενιζέλου με υπουργούς

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με άλλους υπουργούς, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Δημήτρης Ρέππας και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου, αύριο, στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Βενιζέλου με την τρόικα μετά το μεσημέρι αλλά και την Κυριακή στο υπουργικό συμβούλιο.

Στόχος είναι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και μαζί με αυτές το μέγεθος του προϋπολογισμού του 2012, που θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής και να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.



Πηγή:www.capital.gr

Τουρκία προς Ρωσία: «Μειώστε την τιμή του φυσικού αερίου, αλλιώς σταματάμε τις εισαγωγές»

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που η Τουρκία εισάγει από την Ρωσία απαίτησε η κυβέρνηση Ερντογάν σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός ενέργειας Taner Yıldız η κυβέρνηση Ερντογάν ζήτησε από την Ρωσία την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που η Τουρκία εισάγει από τον "Δυτικό Αγωγό".
Εάν η Ρωσία δεν ανταποκριθεί θετικά στο τουρκικό αίτημα τότε η Τουρκία θα διακόψει την αγορά φυσικού αερίου από την Ρωσία. Το συμβόλαιο που οι δύο χώρες έχουν υπογράψει λήγει στο τέλος του 2011, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός η τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 39% τους τελευταίους 29 μήνες. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΖΕΛΙΤΣ και άλλες ειδήσεις από Σερβία....

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/


Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας, κ. Božidar Đelić, δήλωσε στη συνάντηση που είχε με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τον πρέσβη της Ένβωσης στη Σερβία, κύριο Vensan Dežer, ότι ο διάλογος Βελιγραδίου και Πρίστινας χάνει κάθε έννοια όταν οι άνδρες των διεθνών δυνάμεων πυροβολούν, ξεπερνώντας το πλαίσιο της εντολής τους, εναντίον των πολιτών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο. «Η Σερβία δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη για αυτήν τη συμπεριφορά των διεθνών δυνάμεων, και η ίδια παραμένει καθηλωμένη προς την επίτευξη φιλειρηνικής λύσης για όλα τα θεάματα, ακόμα και για εκείνα τα θέματα που οδήγησαν προς την κλιμάκωση των εντάσεων και προς τις βιαιότητες»,- είπε ο κ. Đelić και υπενθύμισε ότι ακριβώς η Σερβία βγήκε, ενώπιον όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλία να διεξαχθεί διάλογος με την Πρίστινα, ο οποίος έχει ήδη δώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, ο κ. Đelić υπέδειξε και ότι στη Σερβία εμφανίζει πτωτική τάση η υποστήριξη των πολιτών προς την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν συνέπεια των πιο πρόσφατων συμβάντων στο Κοσσυφοπέδιο. Άλλωστε, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας συναντήθηκε με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τον κύριο Dežer προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα τα οποία έχει σημειώσει μέχρι τώρα η Σερβία, καθώς και για τα παραπέρα μέτρα που πρόκειται να λάβει η ίδια, με σκοπό να αποκτήσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου"Άκου, Ρώτα, Μάθε"της ΕΡΤ-3 102FM


                                                             Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
                                                    στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
                                                                   "Άκου, Ρώτα, Μάθε"

                                                                     της ΕΡΤ-3 102FM

Ηρεμούν σταδιακά τα πνεύματα Την φοροδιαφυγή ισχυρών παραγόντων ανέδειξαν τα επεισόδια στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Μετά την ένταση των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί
Μετά την ένταση των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )       Σόφια, Βουλγαρία
Έρευνα για το καθεστώς φορολογικής ασυλίας που απολαμβάνουν ισχυροί παράγοντες -Βούλγαροι και Ρομά- προτίθεται να αρχίσουν οι Αρχές της χώρας σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η δυσαρέσκεια και κυρίως η ένταση από το θάνατο νεαρού που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο του λεγόμενου «βασιλιά των Ρομά».

Μάχη για την προεδρεία

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Η έξοδος από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και το θέμα της ανεργίας ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη δεύτερη από τις τρεις τηλεμαχίες μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Οι Παλαιστίνιοι αναζητούν την 9η ψήφο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Με αυτή τη αίτημά τους θα αποτελέσει αντικείμενο «σύστασης» στον ΟΗΕ

Μέχρι σήμερα οι Παλαιστίνιοι έχουν λάβει την υποστήριξη οκτώ εκ των δεκαπέντε μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το αίτημά τους που αφορά στην ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στον οργανισμό.

Στο Ισλαμαμπάντ Εκρηξη σε ξενοδοχείο στο Πακιστάν

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Εκρηξη σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αίτια της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστά, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί.

Περίεργη εμπλοκή της CIA σε πρόγραμμα εμβολιασμού

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Σε κίνδυνο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Πακιστάν

Μετά την απόφαση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Save the Children να απομακρύνει το προσωπικό της λόγω των απειλών που έλαβαν για τη ζωή τους, εντείνονται οι φόβοι ότι ένα ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμού που κατασκεύασε η CIA στο πλαίσιο της καταδίωξης του Οσάμα μπιν Λάντεν θέτει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις των ανθρωπιστικών οργανώσεων στο Πακιστάν.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης των μυστικών φυλακών της CIA στη Λιθουανία ζητά η Διεθνής Αμνηστία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τη διερεύνηση της υπόθεσης των μυστικών φυλακών της CIA στη Λιθουανία ζητά η Διεθνής Αμνηστία
Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τη Λιθουανία να ανοίξει ξανά την έρευνα για τις μυστικές φυλακές της CIA, που φέρονται να υπήρχαν στο έδαφός της για υπόπτους της αλ Κάιντα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία.

Οι εισαγγελείς πρέπει "να ανοίξουν επειγόντως την έρευνα", δήλωσε στους δημοσιογράφους η Τζούλια Χαλ της Διεθνούς Αμνηστίας. "(Η έρευνα) πρέπει να είναι ολοκληρωμένη, αποτελεσματική, ανεξάρτητη, αμερόληπτη και να ακούσει τα φερόμενα ως θύματα", πρόσθεσε.

Συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη η Γαλλία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η Γαλλία συνεχίζει τις επιχειρήσεις της στη Λιβύη με περίπου 150 εξόδους πολεμικών αεροσκαφών της σε μια εβδομάδα, για «πενήντα στόχους», ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο, την επομένη των εκκλήσεων από τους μαχητές του νέου καθεστώτος για εντατικοποίηση των πληγμάτων του ΝΑΤΟ.

ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ιστοσελίδα askerhaber 29-9-2011

Μίλησε σαν εκπρόσωπος του ΠΚΚ
Ο επικεφαλής της Γερμανικής επιτροπής κουράστηκε να υπερασπίζεται το ΠΚΚ
Επιτροπή 15 ατόμων που ήρθε από το Βερολίνο στο Χακκάρι και περιλάμβανε βουλευτές, ιστορικούς και φοιτητές επισκέφτηκαν το Τμήμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο πρόεδρος της επιτροπής ιστορικός Μίκαεμ Κνοπ μιλώντας σαν εκπρόσωπος του ΠΚΚ ισχυρίστηκε πως η τρομοκρατική οργάνωση δεν είναι υπεύθυνη για τις συγκρούσεις και τους θανάτους πολιτών, αλλά υπεύθυνο είναι το κράτος.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει πολεμικά πλοία κοντά στα αμερικανικά χωρικά ύδατα

  Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στείλει εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους πολεμικά πλοία στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ενώ η Ουάσιγκτον επισήμανε ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την ανακοίνωση αυτή.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί ανακοίνωσε ότι πολεμικά πλοία θα αναπτυχθούν στον Αμερικανικό Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στα χωρικά ύδατα της Αμερικής.

Νέα διαδήλωση την Παρασκευή Θέμα διεξαγωγής εκλογών εγείρουν κόμματα στην Αίγυπτο, απειλούν με μποϊκοτάζ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Μεταρρυθμίσεις και διακιοσύνη ζητούν οι Αιγύπτιοι
Μεταρρυθμίσεις και διακιοσύνη ζητούν οι Αιγύπτιοι   (Φωτογραφία:  Reuters


Κάιρο, Αίγυπτος
Την εφαρμογή νόμου που ουσιαστικά θα απαγορεύει στους υποστηρικτές του καθεστώτος Μουμπάρακ να κατέβουν στις εκλογές ζητούν κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα στην Αίγυπτο και απειλούν με αποχή από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου αν το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο δεν δώσει άμεσα λύση.

Κατάσχεσε εξοπλισμό Η αιγυπτιακή αστυνομία εισέβαλε στο Al Jazeera

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/

Στα γραφεία του Al Jazeera εισέβαλε την Πέμπτη η αιγυπτιακή αστυνομία και κατάσχεσε τον εξοπλισμό, ενώ περιόρισε τους δημοσιογράφους σε ένα δωμάτιο παίρνοντας τους τις ταυτότητές του.
Είναι η δεύτερη φορά που η αστυνομία μπαίνει στα γραφεία του Al Jazeera, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε ανακοίνωση για τα αίτια της εισβολής στα γραφεία του αραβικού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Οι δικτάτορες μπορεί να ανατραπούν» Η Λιβύη «πηγή έμπνευσης για Συρία, Ιράν, Κίνα και Ρωσία» λέει ο Τζον Μακέιν

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Η επανάσταση στη Λιβύη και η πτώση του Μουαμάρ Καντάφι μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ τους του Σύρους, τους Ιρανούς, τους Κινέζους και τους Ρώσους, υποστήριξε από την Τρίπολη ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.

Επικεφαλής αντιπροσωπείας γερουσιαστών, της πρώτης στη χώρα μετά την πτώση του Καντάφι, ο υποψήφιος για την προεδρία το 2008 τόνισε ότι «πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο λαός της Λιβύης σήμερα εμπνέει το λαό της Τεχεράνης, της Δαμασκού, ακόμα και του Πεκίνου και της Μόσχας»

Με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ Σφοδρές μάχες στη Σύρτη, στα χέρια των εξεγερμένων το αεροδρόμιο

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Οι μάχες συνεχίζονται στις εστίες αντίστασης των κανταφικών
Οι μάχες συνεχίζονται στις εστίες αντίστασης των κανταφικών   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Τρίπολη, Λιβύη
Άλλο ένα βήμα για την πλήρη κατάληψη της γενέτειρας του Καντάφι, Σύρτης, έκαναν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου μετά την ανακατάληψη την Πέμπτη του αεροδρομίου της πόλης.

Βόρειο Ιράκ: Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ύποπτους στόχους

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ύποπτους στόχους κούρδων ανταρτών του PKK, στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ανταρτών.

Στον Γ. Εισαγγελέα οι φάκελλοι για το Μαρί Ετοιμο το ανακριτικό έργο της αστυνομίας για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Στον Γ. Εισαγγελέα οι φάκελλοι για το Μαρί


Την ερχόμενη Τρίτη η Αστυνομία θα παραδώσει στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας τους φακέλους με το ανακριτικό έργο για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη ναυτική βάση στο Μαρί, δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός του Σώματος Μιχάλης Παπαγεωργίου.

ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Άλλη μια άστοχη (;) τοποθέτηση

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Σε διόρθωση προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την δήλωση της εκπροσώπου του, Βικτόριας Νούλαντ. Η κυρία Νούλαν είχε χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα την πρόταση για διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών στην επίλυση των διαφορών, σε σχέση με την διανομή των εσόδων από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου που βρίσκεται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανασκευάζοντας την δήλωση Νούλαντ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών δεν άλλαξε αναφορικά με το θέμα των Κυπριακών Γεωτρήσεων. Το Στειτ Ντιπάρμεντ παρέπεμψε σε δήλωση αμερικανού αξιωματούχου μετά την συνάντηση Κλίντον - Νταβούτογλου. Ο αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι Ηνωμένες πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να πραγματοποιεί έρευνες για φυσικό αέριο. Δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του δεν θεωρεί ότι οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υπονομεύσουν τις συνομιλίες για το κυπριακό.

Διάγγελμα Ερντογάν για τη Κύπρο-Εμπλοκές στο Αιγαίο!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Διάγγελμα προς τον Τουρκικό λαό έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάσταση στη Μεσόγειο!

Ζήτησε να αναβληθούν οι έρευνες μέχρι την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού τονίζοντας:

«Ξεκινώντας από το ότι αμφότερες οι πλευρές στο νησί πρέπει να επωφεληθούν από κοινό και επί ίσοις όροις από τις φυσικές πηγές της Κύπρου, ο όρος που θέτουμε είναι τα θέματα αυτά να παγώσουν μέχρι την επίλυση του Κυπριακού. Το αίτημά μας από τις ενδιαφερόμενες χώρες και τη διεθνή κοινότητα είναι να μεταπείσουν τους Ελληνοκύπριους».

«Ενιαίος Αμυντικός Χώρος» Κυπριακής Δημοκρατίας – Ισραήλ!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Αυτό που Αθήνα και Λευκωσία απέτυχαν αδικαιολόγητα να οικοδομήσουν φαίνεται ότι προκύπτει εκ των πραγμάτων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, σε μια αποθέωση της λογικής του πολιτικού ρεαλισμού που εισήγαγε στην επιστήμη των διεθνών σχέσεων ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας ιστορικός, ο Θουκυδίδης.

Ισραηλινά μαχητικά ανέλαβαν να διαβιβάσουν προς την Τουρκία μήνυμα αποφασιστικότητας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια ενέργεια η οποία είχε μια ακόμα πιο σημαντική «παράπλευρη» σημασία η οποία θα εξηγηθεί στη συνέχεια.


Ερντογάν: Ακατανόητη και άδικη η ελληνική θέση στο Σκοπιανό

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/

«Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, ’νω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ακατανόητη και άδικη χαρακτήρισε ο Ταγίπ Ερντογάν τη θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, μετά από συνάντηση που είχε με το Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια.

Τι σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στα Σκόπια

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί από σήμερα, ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Ερντογάν θα συμμετέχει στην επίσημη τελετή αποφοίτων πρώτης γενιάς από το τουρκικό πανεπιστήμιο των Βαλκανίων που βρίσκεται στα Σκόπια.
Επίσης, θα συμμετάσχει στην πανηγυρική εκδήλωση του πολύχρωμου τζαμιού στο Τέτοβο και στα εγκαίνια της θρησκευτικής σχολής Hafiz που λειτουργεί μέσα στο τζαμί και χρηματοδοτήθηκε από το κόμμα του Ερντογάν, δηλαδή από τον μέντορά του και πολυεκατομμυριούχο Γκιουλέν.

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη  ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.

Η Goldman Sachs επιδιώκει να κλείσει συμφωνίες στην Ελλάδα αλλά και να αποκαταστήσει «την φήμη της» αλλά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον – Στα σχέδια και μειοψηφική συμμετοχή σε τράπεζα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     Η Goldman Sachs μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον πλανήτη με πολυσχιδής δραστηριότητες και με μεγάλη παρουσία στις αγορές επιδιώκει να επανακάμψει στην ελληνική αγορά με στόχο να κλείσει συμφωνίες και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει την φήμη της.

Έχουν υπάρξει 4 σημαντικές επαφές, στελέχη της Goldman Sachs Ευρώπης ήρθαν στην Ελλάδα συναντήθηκαν, με πολιτικούς, τραπεζίτες και επιχειρηματίες και διαπίστωσαν ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Σαρκοζί εν όψει της συνάντησης με Παπανδρέου

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία.

Ο κ. Σαρκοζί συνεχάρη τη Γερμανίδα Καγκελάριo για την έγκριση από τη Βundestag του διευρυμένου ρόλου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Σύνταξη στα 65 για όλους από το 2015

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             Τέλος στα πλασματικά χρόνια για τους συνταξιούχους υπό ευνοϊκό καθεστώς. Πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα
Το μπόνους της αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης δεν ισχύει για τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με ευνοϊκό καθεστώς ενώ αυξάνονται σταδιακά έως το 2015 στα 60 και στα 65 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για απονομή μειωμένης και πλήρους σύνταξης αντίστοιχα.
Επίσης, καθιερώνεται πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ τα 2773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011 στο οποίο ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.
Σύμφωνα με τις εγκυκλίους που απέστειλε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης στα ταμεία δίνεται επίσης το δικαίωμα με κάποιες προυποθέσεις στον ασφαλισμένο του Ο.Α.Ε.Ε. να διατηρήσει το επάγγελμά του μετά την αίτηση συνταξιοδότησης.
Συγκεκριμένα για τις παλαιές ασφαλισμένες του Ι.Κ.A
- Ε.Τ.Α.Μ. (δηλαδή, υπαγόμενες στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, για πρώτη φορά, μέχρι και την 31.12.1992), οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει, κατ΄ελάχιστον, 4.500 ημέρες ασφάλισης, προβλέπεται σταδιακή προσαύξηση του ισχύοντος, μέχρι 31.12.2010, ορίου ηλικίας των 60 και 55 ετών, προκειμένου για λήψη, αντίστοιχα, πλήρους και μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος, αρχής γενομένης από την 01.01.2011 και μέχρι τη συμπλήρωση (κατά το έτος 2015), των 65 και 60 ετών, αντίστοιχα.

Η «μαύρη τρύπα» του «Εύρηκα» και η χαμένη ρύθμιση Παμπούκη

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την αποχώρηση της Τρόικας και το «σκληρό παζάρι» για την 6η δόση; Η σύγκρουση Βενιζέλου με τους τροΐκανούς είναι η πρώτη απάντηση, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα. Η πραγματικότητα όμως τελικά είναι πολύ χειρότερη.

Ευρώπη: Επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος χωρίς τον FTSE 100

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές τραπεζών όπως Commerzbank και BNP Paribas να κερδίζουν έδαφος στον απόηχο των θετικών στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ αλλά και της έγκρισης του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στο EFSF από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 228,90 μονάδες. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο πανευρωπαϊκός δείκτης, με πτώση 1,1%, διέκοψε το ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ημερών.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μεγαλύτερο των αρχικών εκτιμήσεων το β΄ τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου. Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,3% το β΄ τρίμηνο με βάση τα τελικά στοιχεία. Στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η αμερικανική κυβέρνηση είχε αναφέρει ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 1% το β΄ τρίμηνο.

Το BBC αποκαλεί «ηλίθιο» Αμαντέου Αλταφάζ (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Έξαλλος είναι ο Όλι Ρεν και σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τις προσβολές που εκτόξευσαν ζωντανά στον αέρα δημοσιογράφοι του BBC εναντίον του εκπροσώπου Αμαντέου Αλταφάζ.

Πράσινο φως από την Κύπρο για το EFSF

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Το κυπριακό κοινοβούλιο επικύρωσε την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Η Βουλή της Κύπρου έδωσε σήμερα το πράσινο φως για τη συμμετοχής της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς οι βουλευτές όλων των κομμάτων ανταποκρίθηκαν θετικά, εκτός από το βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, που δήλωσε αποχή.
"Με την ψήφιση του νομοσχεδίου δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. Εξέφρασε την ελπίδα, παράλληλα, η Κύπρος να μην χρειαστεί να προσφύγει στον Μηχανισμό.


24h NewsRoom

"Είστε έτοιμοι για επανάσταση. Εκμεταλλευτείτε το..."

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
"Είστε όλοι μία γροθιά. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό". Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν μιλά στο NEWS 247 και παραδέχεται ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε όσα είδε και άκουσε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας (Pics)

"Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Μας αφορά όλους. Δεν επωφελείται κανείς, εάν από έναν εργαζόμενο κόψεις το μισθό του. Κανείς. Είναι καιρός να ξεσηκωθούμε... Ο ένας για τον άλλο".

Με γερμανική ώθηση Wall και ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Οι ανακολουθίες της κυβέρνησης ρίχνουν σήμερα το Χ.Α.
Στις ανακολουθίες της κυβέρνησης αποδίδεται η σημερινή πτώση του Χρηματιστηρίου. Η εικόνα με τα κλειστά υπουργεία λόγω επίσκεψης της τρόικας, τα πισωγυρίσματα στις αποδείξεις και την εργασιακή εφεδρεία κλονίζουν την εμπιστοσύνη των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, σε μία δύσκολη στιγμή. Κυρίως, τη στιγμή, που και με το σχέδιο “Εύρηκα”, το κλίμα είχε αρχίσει να αλλάζει.

Ράλι 250 μονάδων στην Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.220,89209,99 1,91%  
  Nasdaq2.526,8035,22 1,41%  
Η Wall Street σήμερα

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το αμερικανικό χρηματιστήριο στα ενθαρρυντικά στοιχεία για το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο β΄ τρίμηνο αλλά και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας, μετά και την έγκριση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του EFSF από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Δείκτες-στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 251,91 μονάδες (2,29%) και βρίσκεται στις 11262,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 44,77 μονάδων (1,80%) φτάνοντας τις 2536,30 μονάδες.  O S&P 500 σημειώνει άνοδο 24,61 μονάδων (2,14%) και βρίσκεται στις 1175,60 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε κλίμα έντονης νευρικότητας και εναλλαγές προσήμων, οι δείκτες έκλεισαν κοντά σε χαμηλά ημέρας, δίνοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ημερών. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 180 μονάδες (-1,61%) κλείνοντας στις 11.011 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 24 μονάδων (-2,07%) στις 1.151 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 55 μονάδων (-2,17%) φτάνοντας τις 2.492 μονάδες.

Η Κομισιόν μας εγκαλεί γιατί πολύωρη εργασία των γιατρών στα νοσοκομεία

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ιρλανδία και την Ελλάδα να εξασφαλίσουν την πλήρη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες της Ε.Ε., σχετικά με τα όρια του χρόνου εργασίας για γιατρούς στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.
Tο αίτημα της Επιτροπής διατυπώθηκε, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης, που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.

Προς παράταση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μεταξύ των θεμάτων είναι και η συνέχιση ή μη της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων η οποία ισχύει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 25 Αυγούστου είχε ενημερώσει πως προς το τέλος Σεπτεμβρίου θα λάμβανε απόφαση για συνέχιση ή μη της απαγόρευσης.

Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου.

Σημειώνεται πως Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν αποφασίσει την παράταση της απαγόρευσης των ανοικτών πωλήσεων, κίνηση την οποία εκτιμάται ότι θα μιμηθεί και η Ελλάδα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Γ. Κ.



Πηγή:www.capital.gr

Και πάλι στην… κόψη του ξυραφιού

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

questionΣτην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται για μια ακόμη φορά οι σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα λόγω του θέματος που έχει προκύψει με την εργασιακή εφεδρεία. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των κκ. Ρέππα και Βενιζέλου διαπιστώθηκαν σοβαρά νομικά και συνταγματικά κωλύματα στην εφαρμογή του μέτρου, ενώ σημαντικό είναι το ζήτημα που προκύπτει με το θέμα της καταβολής αποζημίωσης σε όσους εν τέλει απολυθούν από θέσεις αορίστου χρόνου ή και μονίμων υπαλλήλων. Γι’ αυτούς τους λόγους αργά το βράδυ της Τετάρτης αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα της εφεδρείας, μετά τις διαφωνίες υπουργών για το ζήτημα της εφαρμογής της στο στενό δημόσιο τομέα.

Ποντάρουν στη διάσωση της Ελλάδας οι κερδοσκόποι...

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Ποντάρουν στη διάσωση της Ελλάδας οι κερδοσκόποι...

Τα hedge funds ευελπιστούν σε παχυλά κέρδη ποντάροντας στο ότι η EE και το ΔNT θα σώσουν και πάλι την Ελλάδα, φοβούμενοι τα χειρότερα...
Στη διάσωση της Ελλάδας, όχι φυσικά από φιλελληνικό...ενδιαφέρον, ποντάρουν τα hedge funds, καθώς όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των NY Times το 30% των επενδυτών οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων, αγόρασαν τα ομόλογα μετά τις 21 Ιουλίου...

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το άρθρο:

Στις 19 Δεκεμβρίου η υπογραφή της συνθήκης ένταξης της Κροατίας στην Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Η συνθήκη ένταξης της χώρας στην ΕΕ θα υπογραφεί στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία.

Η συνθήκη ένταξης της Κροατίας στην ΕΕ θα υπογραφεί στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ Κόνραντ Νίκλεβιτς.
«Αυτή τη στιγμή στέλνουμε στις χώρες και τους θεσμούς της ΕΕ προσκλήσεις για την τελετή της υπογραφής της συνθήκης, στις 19 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Νίκλεβιτς.
Η Κροατία ολοκλήρωσε στις 30 Ιουνίου τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, και πρόκειται να γίνει το 28ο μέλος της Ένωσης την 1η Ιουλίου 2013. Είναι η δεύτερη από τις έξι πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες που εντάσσεται στην ΕΕ, μετά τη Σλοβενία, η οποία είναι μέλος της ΕΕ από το 2004. Πριν από την υπογραφή του, το κείμενο της συνθήκης ένταξης πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρώην ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Κακώς επέλεξε αυτό το δρόμο η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.theinsider.gr/

Argentina_oikonomiwn
«Καλή τύχη με τη χώρας σας», ευχήθηκε ο Μαρτίν Λουστό λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες. Το 2008 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, μιας χώρας που πριν από 10 χρόνια μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τη σημερινή Ελλάδα. Το μήνυμα που διατύπωσε μέσω του tvxs.gr είναι κατηγορηματικό: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής. Κοστίζει πολύ».

Ο Ερντογάν θέλει νέο Σύνταγμα

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ευρεία συμφωνία στην Τουρκία για την ανάγκη εκσυγχρονισμού

Διακομματική συναίνεση θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συντάξει νέο Σύνταγμα ως το τέλος του πρώτου ξαμήνου του 2012.

«Συγγνώμη από τον Επίτροπο Ετινγκερ» - «Ήταν παρεξήγηση»

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/
Τη διαβεβαίωση πως ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ εξέφρασε «πειστικά» τη «βαθύτατη λύπη του» για την «παρεξήγηση», έδωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μπαρόζο στους ευρωβουλευτές, προαναγγέλλοντας και την αποστολή γραπτής απάντησης από τον ίδιο τον κ.Έτινγκερ.

«Σίλβιο, πάρε νέα μέτρα» - Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τον Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία ζητούνται νέα έκτακτα μέτρα από την ιταλική κυβέρνηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Αλβανία: Η «Ομόνοια» θα μποϊκοτάρει την απογραφή Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο νόμος για την απογραφή δεν πληροί τα διεθνή κριτήρια

Από το ιστολόγιο http://www.imerisia.gr/

Την ομόφωνη απόφασή τους να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού, που αναμένεται να διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν η οργάνωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας "Ομόνοια", η ένωση των Βλάχων, όπως επίσης και οι οργανώσεις της σερβικής και της σλαβομακεδονικής μειονότητας.

Aνησυχία της KFOR για την αποστολή δικαστών στο βόρειο Κόσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/


Ανησυχία του διοικητή της KFOR για την αναγγελία Χ. Θάτσι ότι θα αποσταλούν δικαστές από την Πρίστινα στο βορρά.
Ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) Έρχαρντ Ντρεβς εξέφρασε ανησυχία για την αναγγελία του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ότι σύντομα θα αποσταλούν από την Πρίστινα Αλβανοί δικαστές για να στελεχώσουν υπηρεσίες στο βόρειο Κόσοβο.

Κόσοβο: οι Σέρβοι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις, ενώ κοντράρονται Γαλλία - Ρωσία

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Εκτός συνόρων μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση Σέρβων και ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, παρά την ηρεμία που επικρατούσε χθες στα συνοριακά περάσματα προς τη Σερβία, με τη Γαλλία και τη Ρωσία να κατηγορούν τους «αντιπάλους» τους για την ένταση.

Ρωσία: "To NATO προκαλεί νέα σύγκρουση στα Βαλκάνια"

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι η ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), με τις τελευταίες ενέργειες στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας, προκαλεί νέα σύγκρουση στην περιοχή και πρόσθεσε ότι η Συμμαχία αγνοεί τις εκκλήσεις για συγκρότηση επιτροπής που θα ερευνήσει εγκλήματα σε βάρος πολιτών στο βόρειο Κόσοβο.

Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ ματαίωσαν τις συνομιλίες του Βελιγραδίου και της Πρίστινας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Το Βελιγράδι απαίτησε από το ΝΑΤΟ να κάνει διερεύνηση του επεισοδίου στο φυλάκιο Γιάρινε στα σύνορα της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, που σημειώθηκε την Τρίτη.

Υεμένη: Νέες αιματηρές συγκρούσεις

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τις σφοδρές συγκρούσεις, που συνοδεύθηκαν από εκρήξεις, και ξέσπασαν νωρίς το πρωί στις πόλεις Σαναά και Ταΐζ μεταξύ της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, του επίλεκτου σώματος του υεμενίτικου στρατού και των ανδρών του στρατηγού 'Αλι Μόχσεν αλ 'Αχμαρ που έχει προσχωρήσει στο κίνημα κατά του καθεστώτος, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.