Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

"Βαρύ" ευρωπαϊκό κλίμα στην Wall www.capital.gr

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.010,90-179,79 -1,61%  
  Nasdaq2.491,58-55,25 -2,17%  
Η Wall Street σήμερα

Σε μάχη μεταξύ της ελπίδας για πρόοδο στην προσπάθεια επίλυσης της ευρωπαϊκής κρίσης και του φόβου πως η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο τελικά υπέκυψε στις ανησυχίες, δίνοντας τέλος στο ανοδικό σερί των τριών προηγούμενων ημερών.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα, οι βασικοί δείκτες έκλεισαν κοντά στα χαμηλά ημέρας, με τον  βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να αντιστρέφει κέρδη άνω των 125 μονάδων και να τα αντικαθιστά με απώλειες 180 μονάδων.

"Οποτε η χρηματιστηριακή αγορά καθοδηγείται από την ψυχολογία και την ελπίδα παρά από θεμελιώδη, εύκολα παρατηρεί κανείς μεταβολή της τάσης", σχολιάζει η Kate Warne, στρατηγική επενδύτρια της χρηματιστηριακής Edward Jones.

Η προσοχή της Wall Street παρέμεινε και σήμερα στραμμένη στις εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τους επενδυτές να παρακολουθούν νευρικά τις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας για την αποφυγή ενός αρνητικού ντόμινο που πιθανότατα θα ταξίδευε και στην αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού. Η αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους συντηρεί την αβεβαιότητα και οδηγεί τις διεθνείς αγορές σε νέα περίοδο αστάθειας, προειδοποιούν οι αναλυτές.

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 2.900 παράνομοι μετανάστες Δεν διέθεταν άδεια παραμονής και είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη

Από το ιστολόγιο http://www.skai.gr/

Περίπου 2.900 άνθρωποι που έχουν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη και δεν διέθεταν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα, στη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους που έχει διεξαχθεί ποτέ στην ιστορία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων (ICE).

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΡΙΝΕ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΡΕΜΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΤΣ / Ο ΤΑΝΤΙΤΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ

Από το ιστολόγιο http://glassrbije.org/

Η κατάσταση στη συνοριακή διάβαση Jarinje, στην πλευρά προς την πόλη Raška, της Κεντρικής Σερβίας, από σήμερα το πρωί είναι ήρεμη, και οι δυνάμεις Kfor έχουν ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα δικά τους σημεία ελέγχου, και απέκλεισαν όλους τους εναλλακτικούς δρόμους κοντά στην ίδια συνοριακή διάβαση. Συγκεκριμένα, άνδρες της γερμανικής και της αμερικανικής μερίδας των δυνάμεων Kfor έβαλαν και άλλα βότσαλα στα οδοφράγματα που βρίσκονται στους εναλλακτικούς δρόμους, και έκαναν ένα ανάχωμα στο δρόμο που συνδέει την πόλη Raška, της Κεντρικής Σερβίας, με την κωμόπολη Leposavić, του βορείου Κοσσυφοπεδίου. Πίσω απ’αυτό το ανάχωμα βρίσκεται ένα τεθωρακισμέν όχημα των δυνάμεων Kfor, και οι στρατιώτες των διεθνών δυνάμεων δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει και να τραβήξει φωτογραφίες, ούτε επιτρέπουν σε κανένα να γυρίσει με κάμερα.

Ο Ερντογάν πιέζει για ένα κοινό μέλλον με τα βαλκανικά κράτη

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/

photoΤο Βαλκανικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Βαλκανίων. [Ζλάτκο Κόβατς/SETimes]
Μιλώντας μαζί με τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών στο Βαλκανικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα (22 Σεπτεμβρίου), ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα είπε πως η περιοχή θα πρέπει να ξεπεράσει την ταραγμένη της ιστορία προκειμένου να συνεργαστεί και να ενωθεί για να συγκροτήσει ένα κοινό μέλλον.

Μακελειό με 8 νεκρούς στη Ρωσία από ισχυρή έκρηξη βόμβας (vid)

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Οχτώ νεκροί - ανάμεσα τους κι ένα 11χρονο κορίτσι - είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,  στην πόλη Dagestan νότιοανατολικά της Μόσχας, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε πολυσύχναστο δρόμο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περαστικοί, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι.

Η Ρωσία παρουσίασε νέο σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Η Ρωσία παρουσίασε για συζήτηση στο ΣΑ του ΟΗΕ νέο σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία.
Όπως ανακοίνωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, η Μόσχα ελπίζει ότι αυτή η μορφή του εγγράφου θα συμβάλει στον τερματισμό της βίας σ΄αυτή τη χώρα, «γιατί είναι διατυπωμένο με πολύ αποφασιστικό πνεύμα»

Mια δημοκρατική χώρα που την έλεγαν Τουρκία:3.248 πτώματα θαμμένα σε 253 ομαδικούς τάφους

Στα Σκόπια την Πέμπτη ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια. Θα τον υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Πέντε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης του PKK

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Πέντε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης του PKK στην επαρχία Tunceli στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Οι Τούρκοι στρατιώτες κατευθύνονταν προς το σημείο που νωρίτερα οι μαχητές της κουρδικής οργάνωσης είχαν απαγάγει ένα φύλακα χωριού και είχαν πάρει μαζί τους δύο οχήματα με πετρέλαιο τα οποία χρησιμοποίησαν για να καταστρέψουν ένα τούνελ της περιοχής βάζοντας φωτιά σε αυτά.
Παράλληλα με αυτή την επιχείρηση οι μαχητές του PKK κατέστρεψαν τρία φορτηγά τα οποία μετέφεραν εμπορεύματα αφού πρώτα είχαν αφήσει ελεύθερους τους οδηγούς τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε ελληνοτουρκική κρίση;

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πιο καθαρά δεν θα μπορούσε να το πει ο Ερντογάν,ότι η αδιέξοδη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Τουρκία στη Κύπρο,θα οδηγήσει σε επιδείνωση των ελληνοτουρκικών!

Η σχετικά αναφορά έγινε σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη.

HAARETZ: Η Γαλλία προειδοποιεί εκ νέου το Ιράν – Η Δύση βάζει “φωτιά” στη Μέση Ανατολή!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Στη πρόσφατη Σύνοδο του ΟΗΕ η Γαλλίδα Πρέσβειρα στη Νέα Υόρκη Gerard Araud, προειδοποίησε ακόμη μία φορά το Ιράν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα γιατί σε αντίθετη περίπτωση είναι θέμα χρόνου να δεχτεί επίθεση από ξένη χώρα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτή. Πέρα αυτού προέβλεψε πως η επιχείρηση εναντίον του Ιράν θα είναι ναι μεν πολύ καλά σχεδιασμένη αλλά συνάμα πολύ περίπλοκη με συνέπεια να υπάρχουν κίνδυνοι έντασης στην ευρύτερη περιοχή…

Τα βρίσκουν ΗΠΑ και Συρία σε βάρος της Τουρκίας;

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/


Δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Δαμασκό τις οποίες δημοσιεύει το αμερικανικό περιοδικό TIME προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το παρασκηνιακό διπλωματικό παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία. Όλα δείχνουν ότι βαίνουμε για μια εντυπωσιακή ανατροπή η οποία θα οδηγήσει σε επιβίωση το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και την ενδεχόμενη απομάκρυνσή του από την Τεχεράνη, κάτι το οποίο εάν επαληθευτεί, τότε θα εξηγηθούν οι χθεσινές επιθετικές δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εναντίον του συριακού καθεστώτος!

Ανησυχία εκφράζει το Ισραήλ για τις απειλές από το Σινά

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Η Αίγυπτος καταδικάζει τον ισραηλινό εποικισμό

Ανησυχία εξέφρασαν σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ για τις απειλές για την ασφάλεια του Ισραήλ που προέρχονται από το Σινά της Αιγύπτου.

Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τη Σύρτη - Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Οι γιατροί που βρίσκονται στη Σύρτη αναφέρουν ότι πολλοί τραυματίες διακομίζονται στα νοσοκομεία, όμως υπάρχει σημαντική έλλειψη σε βασικά φάρμακα και αναισθητικά, σύμφωνα με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF).

Σε απεργία πείνας προβαίνουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/
Καταδικάζοντας την κράτηση ορισμένων Παλαιστινίων για χρόνια σε συνθήκες απομόνωσης.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ άρχισαν σήμερα, Τετάρτη, απεργία πείνας, καταδικάζοντας την κράτηση ορισμένων Παλαιστινίων για χρόνια σε συνθήκες απομόνωσης, δήλωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Κρατουμένων Ίσα Καράκε.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλοι οι (Παλαιστίνιοι) κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές άρχισαν απεργία πείνας τριών ημερών, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί, ως μια προειδοποίηση προς τις ισραηλινές αρχές», δήλωσε ο Καράκε σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα.
Επίσης «σχεδόν 200 κρατούμενοι του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) και άλλοι άρχισαν χθες (Τρίτη) απεργία πείνας επ' αόριστον για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη κράτηση σε συνθήκες απομόνωσης του ηγέτη τους Άχμαντ Σααντάτ για τέσσερα χρόνια», προσέθεσε ο υπουργός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΡΙΝ ΑΣΤΟΝ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας έκανε έκκληση στο Ισραήλ
Η Ε.Ε. αντέδρασε στην επίμονη στάση του Ισραήλ για την κατασκευή νέων οικισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στην Επιτροπή Ένταξης του ΟΗΕ το αίτημα των Παλαιστίνιων

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/


Την προσεχή Παρασκευή θα συζητήσει το αίτημα των Παλαιστίνιων για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ, η αρμόδια Επιτροπή Ένταξης.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την παραπομπή του αιτήματος στην Επιτροπή. Στη συνεδρίαση, που διήρκησε λιγότερο από δύο λεπτά, ο ασκών την προεδρία πρεσβευτής του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, διάβασε μια σύντομη ανακοίνωση σχετικά με την παραπομπή του αιτήματος.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Επιτροπή Ένταξης θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής, ώρα Νέας Υόρκης (19:00 ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει το αίτημα.

Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/




Η πολιτική επιστήμονας Χέλγκα Μπάουμγκαρτεν θεωρεί ότι ορθά οι Παλαιστίνιοι αιτούνται την ένταξή τους ως κράτους στα ΗΕ. Με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας πλησιάζουν έτσι πιο κοντά στη λύση των δύο κρατών, πιστεύει.

Νηνεμία στο «Αφροδίτη» Πολεμικά πλοία ισχυρών κρατών προέκτειναν την περιπολία τους και γύρω από το «12»

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/
Του Παναγιώτη Τσαγγάρη Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι στις επόμενες μέρες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση της έντασης που υπάρχει στο κυπριακό οικόπεδο. Επικοινωνιακό παιχνίδι Ερντογάν και μέσω των τουρκικών ΜΜΕ
Νηνεμία επικρατεί γύρω από το Οικόπεδο 12 ή αλλιώς «Αφροδίτη» μετά και την ένταση που προκλήθηκε από την παρουσία του «Πίρι Ρέις» στην ευρύτερη περιοχή. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η αποκλιμάκωση ενώ οι εκτιμήσεις αναλυτών συγκλίνουν ότι η όλη «φασαρία» του Ταγίπ Ερντογάν σε συνεργασία με τα τουρκικά ΜΜΕ γίνεται για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Πάντως η απόφαση ισχυρών κρατών να εντάξουν στις συνήθεις ναυτικές τους περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της «Αφροδίτης» λειτούργησε κατασταλτικά προς τις όποιες τουρκικές σκέψεις υπήρχαν για περαιτέρω όξυνση του κλίματος.

Στεφάνου: Το φυσικό αέριο δεν είναι ζήτημα των διαπραγματεύσεων

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


Stefanou Stefanos 300x289 Στεφάνου: Το φυσικό αέριο δεν είναι ζήτημα των διαπραγματεύσεων
Το θέμα του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για διεξαγωγή ερευνών και για αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γεικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ για το θέμα, είπε ότι «η θέση μας είναι καθαρή.

Συνάντηση Ντάουνερ με Χριστόφια στο προεδρικό Ανασκεύασε ο Ντάουνερ τη δήλωση του Χάθηκε στη μετάφραση κατά την έκφρασή του

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ανασκεύασε ο Ντάουνερ τη δήλωση του


Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ ανέφερε σήμερα ότι η χθεσινή του δήλωση για το θέμα των υδρογονανθράκων έχει χαθεί στη μετάφραση, κατά την έκφρασή του, εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία των Ηνωμένων Εθνών να μεταφράσουν στα ελληνικά τη συγκεκριμένη δήλωση «προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση».

«Δεν παρακολουθούμε από την εξέδρα» Επίδειξη δύναμης η παρουσία του Πίρι Ρέις στην περιοχή, παραδέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/

Δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την εξέδρα, δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.
Δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την εξέδρα, δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν.
Άγκυρα: Με τις έρευνες του ερευνητικού σκάφους Πίρι Ρέις, η Τουρκία κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και υποστήριξε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά, υπό την επίφαση των γεωτρήσεων, προβαίνει σε προβοκάτσια, ενώ οι θεσμοί, που έχουν ως καθήκον τη διατήρηση της ειρήνης, σιωπούν».

Καπετάνιος Πίρι Ρέϊς: «Είμαστε στο Οικόπεδο 12 -Αν μας επιτεθεί ο οποιοσδήποτε, τα τουρκικά πλοία θα απαντήσουν»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



  • Το σημείο «G» τέμνει εν μέρει το οικόπεδο 12
  • Ταυτίζει το σημείο «G» με τα Οικόπεδα 8-9 στην ΑΟΖ της ΚΔ
  • Αν δεν λάβουν οποιαδήποτε νέα εντολή από την Τουρκία θα αποχωρήσουν από την περιοχή στις 5 Οκτωβρίου

Τον πλου του συνεχίζει το «Πίρι Ρέϊς» στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, ενώ πριν από λίγο ο καπετάνιος του πλοίου δήλωσε επί λέξει σε τουρκικά μέσα ότι "είμαστε στο οικόπεδο 12 και αν μας επιτεθεί ο οποιοσδήποτε, τα τουρκικά πλοία που μας συνοδεύουν θα απαντήσουν».


ΗΠΑ, Ρωσία και Ε.Ε. ζητούσαν άμεση έναρξη των κυπριακών ερευνών

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση καλούσαν την Κύπρο να μην καθυστερήσει την έναρξη των ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, αποκάλυψε την Τετάρτη ο διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας του κυπριακού υπουργείου Εμπορίου-Βιομηχανίας Σόλων Κασίνης.

Η Τουρκία σε γεωστρατηγικό αδιέξοδο

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)


Η Τουρκία έχει περιέλθει σε γεωστρατηγικό αδιέξοδο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της καταναγκαστικής διπλωματίας που επέλεξε στο θέμα των υποθαλασσίων ερευνών στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Το αδιέξοδο αποτυπώνεται στην απέλπιδα προσπάθεια της Άγκυρας, αφού εγκλωβίστηκε σε μία ρητορική χωρίς να μπορέσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία, να μεταπείσει τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη στάση τους στο θέμα των γεωτρήσεων.
Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεπερνούν τα 15 τρισ. κυβικά μέτρα, ποσότητα η οποία μεταφράζεται σε 1,6 τρισ. ευρώ, με βάση τις σημερινές τιμές. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει την τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τον επόμενο μήνα.

Προκλητικό ξέσπασμα Ερντογάν " Αυτό που κάνουν οι ελληνοκύπριοι είναι σαμποτάζ"

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
  Ο Ερντογάν πάλι βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Κύπρο και στο Ισραήλ και κατηγόρησε ότι σαμποτάρουν κάθε ειρηνευτική προσπάθεια στην Κύπρο΄.

Τουρκικό μήνυμα: Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/

Η φωτογραφία προέρχεται από το τουρκικό NTVMSNBC και δημοσιεύτηκε στη γνωστή τουρκική ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα Ναυτικού turkishnavy.net (Bosphorus Naval News). Προσέξτε τον χάρτη που για λόγους προπαγάνδας και άσκησης Ψυχολογικών Επιχειρήσεων (ΨΕΠ) από πλευράς Τουρκίας με τη συμμετοχή των ΜΜΕ, «άφησαν» επίτηδες να αποκαλυφθεί.
Πρόκειται για το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης (ΚΠΜ) της προσφάτως ενταγμένης κορβέτας «Heybeliada» (F511), το οποίο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος Γκιούλ με τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Στο άνω αριστερά της φωτογραφίας βρίσκεται οθόνη προβολής τακτικής εικόνας, όπου απεικονίζεται μέρος της κυπριακής ΑΟΖ, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου πλέον «Οικοπέδου 12». Επίσης εμφανίζονται ίχνη πλοίων με κόκκινο και γαλάζιο χρώμα (όπου τα φίλια είναι γαλάζια και τα εχθρικά ερυθρά!) ενώ οι Τούρκοι ηγέτες ενημερώνονται από αξιωματικό για τις ενδείξεις που παρουσιάζονται σε μια άλλη οθόνη, στην οποία απεικονίζεται η περιοχή Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου.

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με εικονικές καταρρίψεις! (upd)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Σκληρές εμπλοκές είχαμε σήμερα στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών μετά από πολύ καιρό, όταν τα τουρκικά μαχητικά επέδειξαν άκρως επιθετική συμπεριφορά και προσπάθησαν να προχωρήσουν σε εικονική κατάρριψη των ελληνικών!

Μέρκελ: «Δεν μπορώ να αποκλείσω μια ελληνική χρεοκοπία»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία ελληνική χρεοκοπία, όμως δεν μπορώ να την αποκλείσω» φέρεται να δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Διευκρινιστικές δηλώσεις από την κυβέρνηση Από το 2012 το νέο σύστημα αποδείξεων

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το 2013 θα ισχύσουν τελικά οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων, και όχι απο τα εισοδήματα του 2011. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγελου Βενιζέλου, το υπουργειο Οικονομικών εξέδωσε σειρά διευκρινιστικών και καθησυχαστικών δηλώσεων, για να δοθούν τελικά και νέες διευκρινίσεις, σύμφωνα με τις οποίες για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2012 δεν θα υπάρξει αλλαγή, δηλαδή το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τις 15.000 ευρώ. 

O Barroso στηρίζει, η Τρόικα έρχεται - Η 6η δόση θα εκταμιευθεί αλλά το μέλλον είναι άδηλο - Τραπεζική αναλαμπή με αγορές από Citigroup, Cheuvreux, SG – Το ελληνικό CDS στο 65% το υψηλότερο στον πλανήτη

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9)Η τρόικα μπορεί να έρχεται όπως αναμενόταν στην Ελλάδα, μπορεί η 6η δόση να εκταμιευθεί αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το μέλλον της οικονομίας και της αγοράς είναι άδηλο. Ο Βarroso μπορεί να μιλάει για μηχανισμό εγγυήσεων με στόχο να στηριχθεί η Ελλάδα και οι τράπεζες αλλά το θέμα είναι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν; Η σημερινή αναλαμπή στο ΧΑ το οποίο κινείται οριακά άνω των 800 μονάδων στις 805 μονάδες με κέρδη 1,77% δεν μεταβάλλει την πτωτική τάση.
Η άποψη των Γερμανών Βιομηχάνων ότι δεν επενδύουν στην Ελλάδα γιατί η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αποτελεί το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει υποστεί η Ελλάδα…μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό των κερδοσκόπων.

"Η διάσωση της Ελλάδας σε έξι βήματα..."

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


Ανατολικογερμανική συνταγή διάσωσης με τον κωδικό: «Eureca» 
Στόχος του σχεδίου είναι η μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς να προκαλέσει χρεοκοπία και παράλληλα η δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης, χωρίς επίσης να υπάρξει κοινωνική δυσαρέσκεια. Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσιεύματα του Γαλλικού και Γερμανικού Τύπου:

Το σχέδιο χωρίζεται σε έξι φάσεις:

1. Η Ελλάδα πρέπει να καταγράψει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κράτους (τράπεζες, ακίνητα, τηλεφωνία, λιμάνια κτλ.) σε μία δομή (εταιρεία), όπως ακριβώς συνέβη με την Treuhand το 1990 στη Γερμανία για να ιδιωτικοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Ανατολικής Γερμανίας μετά την Ένωση. Τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους εκτιμώνται τουλάχιστον στα 125 δισ. ευρώ! Χθες στη συνέντευξή της προς στην κρατική τηλεόραση η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Ανγκέλα Μέρκελ μίλησε για δραματικές καθυστερήσεις στο Κτηματολόγιο, αλλά και τις ιδιωτικοποιήσεις...

Credit Suisse: Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι δεδομένη – Τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί η κατάρρευση της Ευρώπης και των τραπεζών

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στην πολύ κρίσιμη ερώτηση για το ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στον EFSF ώστε να λειτουργήσει σωστά σε περίπτωση που υπάρξει ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, απαντά στη σημερινή 24σέλιδη έκθεση της η Credit Suisse, με τίτλο «What package do we need to see to upgrade Continental Europe?» (Τι πακέτο χρειάζεται για να ενισχυθεί η ηπειρωτική Ευρώπη), στην οποία μάλιστα αναφέρει ότι αναμένεται η ελληνική χρεοκοπία μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με την CS, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία σειρά αλλαγών:
1)Θα πρέπει να αυξηθούν τα κεφάλαια του EFSF τουλάχιστον στο 1 – 1,5 τρις. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 40% του συνολικού χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας, το οποίο ανέρχεται στα 3,2 τρις. ευρώ. Αυτό το ποσό μπορεί να καλύψει και τις τράπεζες που θα έχουν πληγεί από την ελληνική χρεοκοπία.
2)Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να βρουν επιπλέον πηγές χρηματοδότησης, ώστε να μην υπάρξουν υποβαθμίσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει λίγο πριν χάσει η Γαλλία την άριστη αξιολόγηση της, ενώ τα κεφάλαια δεν θα πρέπει να είναι λιγότερα από 700 δις. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα μπορούσε να γίνει μέσω της ΕΚΤ, του ΔΝΤ ή της Κίνας. 

Ναι στην συμφωνία της 21ης Ιουλίου από την Φινλανδία

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Αβίαστα είπε το ναι το κοινοβούλιο της Φινλανδίας και ενέκρινε σήμερα τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ Συνελήφθη ο «Τσάρος των Ρομά» στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/
Ο 69χρονος Κίριλ Ράσκοφ, ο αυτοαποκαλούμενος "Τσάρος των Ρομά", η ασυλία του οποίου και των συνεργατών του προκάλεσαν άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις και επεισόδια εθνοτικής βίας στη χώρα, τις τελευταίες μέρες, συνελήφθη στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας.

Συνελήφθη ο «Τσάρος των Ρομά» στη Βουλγαρία
"Ο Κίριλ Ράσκοφ συνελήφθη και κρατείται στην πόλη Πλόβντιβ", δήλωσε, σήμερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Καλίν Γκεοργκίεφ στον τηλεοπτικό σταθμό "Nova TV".

Μετά από διαφωνία της Σερβίας Ακυρώνουν τον τελευταίο γύρο συνομιλιών Βελιγράδι-Πρίστινα στις Βρυξέλλες

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Συμπλοκές ανάμεσα σε Σέρβους του Κοσόβου και δυνάμεις του ΝΑΤΟ σημειώθηκαν την Τρίτη
Συμπλοκές ανάμεσα σε Σέρβους του Κοσόβου και δυνάμεις του ΝΑΤΟ σημειώθηκαν την Τρίτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Το Βελιγράδι και η Πρίστινα αποφάσισαν να ακυρώσουν τον έβδομο γύρο διαλόγου στις Βρυξέλλες, μετά από διαφωνία της Σερβίας για την ατζέντα των συνομιλιών. 

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Κόσοβο εν βρασμώ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Ξέσπασε χθες η σοβούσα ένταση στα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Σέρβοι στα διοικητικά σύνορα της Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο, καθώς η Δύναμη Κοσσυφοπεδίου και η αστυνομία της Ε.Ε. επιχείρησαν να τα διαλύσουν. Οι Σέρβοι όμως τους πετροβόλησαν και εκείνοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Ανδρες της δύναμης του Κοσόβου στα οδοφράγματα που έστησαν οι Σέρβοι στα σύνορα. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν πάνω από οκτώ άτομα (φωτ. Reuters) 
Ανδρες της δύναμης του Κοσόβου στα οδοφράγματα που έστησαν οι Σέρβοι στα σύνορα. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν πάνω από οκτώ άτομα (φωτ. Reuters) 

Επιδείνωση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Πακιστάν «Προκειμένου για την ασφάλεια των στρατιωτών μας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», διαμηνύουν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.imerisia.gr/


  Της Ελενας Μπέλλη
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να μην εξαπολύσουν επιθέσεις εντός του Πακιστάν απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, σε ακόμη μία έκφανση της ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των άλλοτε συμμάχων στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Η κατακόρυφη άνοδος στο διπλωματικό θερμόμετρο σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εκφράσουν δημοσίως την κατηγορία ότι η μυστική υπηρεσία του Πακιστάν (ISI) έχει διασυνδέσεις με το δίκτυο Χακάνι, την οργάνωση που -υπό τη σημαία των Ταλιμπάν- έχει εξαπολύσει τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί ζητούν ζώνη εναέριου αποκλεισμού Στόχος τους, όπως λένε, η προστασία των αμάχων

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Συρία: Οι αντικαθεστωτικοί ζητούν ζώνη εναέριου αποκλεισμού
Πηγή: REUTERS

Ουάσινγκτον
 Το Συντονιστικό Οργανο της Επανάστασης στη Συρία, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες οργανώσεις της αντιπολίτευσης απέναντι στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ζώνης εναέριου αποκλεισμού ώστε να προστατευτούν οι άμαχοι στη χώρα.

Συρία: εκκαθαρίσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ αντάρτικο τάγμα οργανώνουν οι λιποτάκτες

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    
Επιχειρήσεις στο βορειοδυτικό, νότιο και κεντρικό τμήμα της Συρίας, με απολογισμό 6 νεκρούς πολίτες, πραγματοποίησαν χθες οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Ασαντ, την ώρα που λιποτάκτες του στρατού ανακοινώνουν τη δημιουργία δεύτερου αντάρτικου τάγματος και η αντιπολίτευση οργανώνεται.

Κατερρίφθη μαχητικό στην Υεμένη

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Μέλη φυλών συνέλαβαν τον πιλότο του

Την ώρα που εκτελούσε αποστολή ρουτίνας κατέρριψαν μέλη φυλών της Υεμένης ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος και στη συνέχεια αιχμαλώτισαν τον πιλότο του.

ΛΙΒΥΗ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Τράβηξαν Σύρτη

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

Σύρτη και Μπάνι Ουαλίντ παραμένουν στο επίκεντρο των στρατιωτικών αλλά και των πολιτικών εξελίξεων στη Λιβύη, καθώς το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (ΕΜΣ) συνδέει τώρα το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης με την πλήρη κατάληψη των τελευταίων αυτών προπυργίων του Μουαμάρ Καντάφι.
Οι εξεγερθέντες ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον τον έλεγχο του λιμανιού της Σύρτης και διαπραγματεύονται εκεχειρία με τους υποστηρικτές του Καντάφι (φωτ. Reuters) 

Σύμφωνα με ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο «Στη Λιβύη υπό την προστασία των Τουαρέγκ ο Καντάφι»

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/



Ο Μουάμαρ Καντάφι πιστεύεται ότι βρισκόταν στην πόλη Σάμνου της νότιας Λιβύης πριν από μια εβδομάδα, πριν μεταβεί στην πόλη Γαντάμις, 550 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου βρίσκεται υπό την προστασία της φυλής Τουαρέγκ, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.
Ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, συντονιστής της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, τόνισε ότι γιος του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του.

Νέο βίντεο από τον καυγά των ανδρών της ασφάλειας του Ερντογάν στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Scuffle at United Nations Caught on Video



In the halls of the United Nations, where decorum and diplomacy usually reign, something decidedly more surly happened on Friday: a shoving match.
This video report by The Associated Press contains footage of that scuffle, which pitted United Nations security guards against Prime Minister Recep Tayyip Erdogan of Turkey and his security detail. In it, frantic onlookers rush toward the melee as someone is thrown to the ground.

Κατακόρυφη άνοδος της δημοτικότητας του Ομπάμα

Σχόλιο ιστολόγιου μας : ....έχει και εκλογές ο άνθρωπος.....
Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στον ΟΗΕ σχετικά με την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.
Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυξήθηκε κατακόρυφα στο Ισραήλ μετά την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, με την οποία τάχθηκε κατά της δημιουργίας Παλαστινιακού κράτους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Jerusalem Post.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 54% των Ισραηλινών Εβραίων πιστεύουν ότι η πολιτική του Ομπάμα είναι ευνοϊκή προς το Ισραήλ, ενώ το 19% πιστεύει ότι είναι φιλο-παλαιστινιακή. Αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάιο έδειχνε ότι το 12% των Ισραηλινών θεωρεί την αμερικανική πολιτική φιλο-παλαιστινιακή.
Την ομιλία του Ομπάμα χαιρέτισαν ισραηλινοί πολιτικοί στο σύνολό τους, ενώ η παλαιστινιακή ηγεσία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της επειδή ο Ομπάμα αγνόησε τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία.

Εκτιμούν ότι δεν βοηθούν τις συνομιλίες Έντονα αντιδρούν ΗΠΑ-ΕΕ στις νέες εποικιστικές δραστηριότητες του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

  (Φωτογραφία:  Reuters )         
Ουάσινγκτον
Η έγκριση για την ανέγερση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΗΠΑ και ΕΕ, την ώρα που η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να επιτύχει την επανέναρξη των ισραηλινοπαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων. Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη συνεχίζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η συζήτηση επί του αιτήματος της Παλαιστινιακής Αρχής για πλήρη ένταξη στον οργανισμό.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......το Ισραήλ για άλλη μια φορά εμφανίστηκε στην σκηνή αψηφώντας όλες τις πολιτικές εξελίξεις και ανακοίνωσε την ανοικοδόμηση 1.100 νέων κατοικιών.
«Κρύο ντους» για το Κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής ήταν η απόφασης του Ισραήλ που προσπαθεί για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και της αποτροπή της ιδέας αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους.
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Σήμερα στο ΣΑ του ΟΗΕ η συζήτηση για το αίτημα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους. 

Αρχικά "ναι" στην πρόταση του Κουαρτέτου λέει το Ισραήλ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........πρώτοι διδάξαντες του ψυχολογικού μοχλού πίεσης αλλά και του ψυχολογικού πολέμου......
Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ τάχθηκε σήμερα υπέρ της υιοθέτησης του σχεδίου του Κουαρτέτου για την επίτευξη μιας ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας πριν από τα τέλη του 2012.

Είναι όντως περιφερειακή υπερδύναμη η Τουρκία;

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......η Τουρκία έκανε όσα έπρεπε για να θεωρείται σήμερα μια υπερδύναμη στην περιοχή (η Ελλάδα ως γνωστόν όχι μόνο δεν έκανε, ΑΛΛΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΦΤΙΑΞΕΙ), παντού υπάρχει ένας Μύθος.........
Από το ιστολόγιο http://strategyreports.wordpress.com/

Η προσπάθεια χαρακτηρισμού ενός κράτους ως υπερδύναμη, μεγάλη δύναμη ή μεσαία δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα υπεισέρχεται σε ένα πεδίο όπου τα σύνορα είναι κάπως ασαφή και οι ορισμοί συζητήσιμοι. Παρά ταύτα η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με οποιεσδήποτε από τις κατηγορίες αυτές και η αναφορά σ’ αυτή ως «περιφερειακή υπερδύναμη» δεν συνάδει με τις πραγματικότητες. 

Επικρίνουν αναφορές του Φούλε οι Κύπριοι ευρωβουλευτές

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.com.cy/

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωάννης Κασουλίδης σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι στην πλειοψηφία τους οι ευρωβουλευτές μίλησαν επικριτικά για την Τουρκία, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων οι οποίοι μίλησαν για αναβολή των γεωτρήσεων.
Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η αναφορά Φούλε ότι το θέμα της υφαλοκρηπίδας μπορεί να είναι διμερής διαφορά και άρα μπορεί να παραπεμφθεί στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, είναι λύση ποντιοπιλατική. Επεσήμανε ωστόσο ότι ο κ. Φούλε είπε πως οι απειλές εναντίον κράτους-μέλους αφορούν και την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία έχει υποχρέωση να επιδείξει αλληλεγγύη στο μέλος της.
Καταλήγοντας, ο κ. Κασουλίδης διατύπωσε τη θέση ότι η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω των απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι, παρά τα κάποια αρνητικά, η συζήτηση της Τρίτης έβγαλε και θετικά στοιχεία. Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος έχει αρκετές υποστηρικτικές δηλώσεις από πολλές χώρες και οργανισμούς.

Στεφάνου : ‘Η Τουρκία πρώτα να υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας’

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......η Τουρκία με αυτές τις κινήσεις των σεισμικών ερευνών , δημιουργεί τετελεσμένα και η Τουρκική εταιρία πετρελαίου ήδη συζητάει με πετρελαϊκούς κολοσσούς για πωλήσεις δεδομένων και αδειοδοτήσεις.......
Η Ελλάδα , ούτε καν στο Ιόνιο τέτοια αμαρτήματα , εκεί υπάρχει η Αλβανία(?)........
Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


stefanos stefanou 300x199 Στεφάνου : Η Τουρκία πρώτα να υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας
Αναμένουμε από το διεθνή παράγοντα, και ειδικά από την ΕΕ, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος, να λειτουργήσει ακόμα πιο αποφασιστικά προς την κατεύθυνση της Τουρκίας για να σταματήσει να δημιουργεί ένταση και να προκαλεί εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Λονδίνου LGR ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ναυπήγηση νέου τουρκικού ερευνητικού πλοίου Σε 100 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό κόστος

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....η Ελλάδα παρότι έχει την θάλασσα στο βρακί της , δεν έχει εξερευνητικό πλοιάριο , αλλά ακόμα και να μην έχει μπορεί να μισθώσει .....φανταστείτε πόσο χρήμα χάνεται από την μη σεισμική χαρτογράφηση του βυθού ????
Η Τουρκία αυτό που κάνει τώρα είναι η χαρτογράφηση μέσω σεισμικών ερευνών για απόκτηση δεδομένων αποκλειστικού χαρακτήρα και μετά να μπορεί να τα πουλήσει στις εταιρίες πετρελαίου που ενδιαφέρονται για εξόρυξη ......
Όπως και έχει γίνει με χάρτες και δεδομένα της Κύπρου που τις πούλησε σε 2 γαλλικές εταιρίες , 1,5 δις η κάθε εταιρία....
Για όσους θα θελήσουν να πουν ότι έχουμε σεισμικά δεδομένα αλλά και χαρτογραφήσεις , θα τους πούμε να πάνε να ψάξουν και εάν βρουν, ας κοιτάξουν πρώτα από πότε είναι ........!!!!!
Όσο για το κόστος , σκεφτείτε ότι σε καιρό κρίσης το troll ΑΓΌΡΑΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ 900.000 ....ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ , ΕΑΝ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ναυπήγηση νέου τουρκικού ερευνητικού πλοίου