Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Πυρά» Ρικ Πέρι εναντίον Ομπάμα για μεσανατολικό

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....κερδίζει έδαφος .....
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

"Aφελής, αλαζονική και επικίνδυνη"είναι  η πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα στο μεσανατολικό ζήτημα, υποστήριξε σήμερα από τη Νέα Υόρκη ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, Ρικ Πέρι, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρόεδρο ότι ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση.

Δηλώσεις Μπλανσάρ στο κανάλι France 24 ΔΝΤ: Να ετοιμαστεί η Ευρώπη για διάσωση της Ιταλίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......αχ μωρέ Σύλβιο......περαστικά σου....
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=147094
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι αγορές να βάλουν στο στόχαστρό τους την Ιταλία και κάλεσε την Ευρώπη να είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει τη χώρα αυτή μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή ακόμη και μέσω άλλων μηχανισμών, όπως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.405,634,62 0,04%  
  Nasdaq2.590,24-22,59 -0,86%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street χάνοντας στο τέλος τα κέρδη τους σε κλίμα έντονης νευρικότητας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones βρέθηκε στα υψηλά της ημέρας να σημειώνει άνοδο 1,3% για να περιορίσει στη συνέχεια τα κέρδη του κλείνοντας με οριακά κέρδη 0,07% καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σε αρνητικό έδαφος διολίσθησαν στο τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq και ο S&P 500.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς βρέθηκαν νωρίτερα να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα ανακοινώσει και νέες δράσεις για την τόνωση της αδύναμης ανάκαμψης μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης νομισματικής πολιτικής το βράδυ της Τετάρτης.

Η συνάντηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Federal Reserve ξεκίνησε σήμερα στην Ουάσινγκτον. Οι ανακοινώσεις της Fed  για τα αμερικανικά επιτόκια, την πορεία και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας θα γίνουν αύριο το βράδυ, με τους αναλυτές να περιμένουν πάντως και νέες πρωτοβουλίες της κεντρικής τράπεζας για την τόνωση της αναιμικής ανάπτυξης.

Η Βενεζουέλα εθνικοποίησε την εξόρυξη χρυσού

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Τσάβες , αλλά τουλάχιστον προσπαθεί για την χώρα του .....και αυτό φαίνεται....
Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/20/56443977.html

Photo: EPA




Στη Βενεζουέλα τέθηκε σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα για την υποχρεωτική πούληση στο κράτος του χρυσού που εξορύσσεται στο έδαφος της χώρας.

Στηρίζουν οι Ρώσοι τις ερευνών της Κύπρου στην ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Στηρίζουν οι Ρώσοι τις ερευνών της Κύπρου στην ΑΟΖ
Τη στήριξή της στο δικαίωμα της Λευκωσίας για έρευνες στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη επανέλαβε η Ρωσία, διά του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Από δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενα από δώδεκα αεροσκάφη και ένα CN-235 σε ανεξάρτητη περίπτωση πραγματοποίησαν τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών και επτά παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από τα δώδεκα τουρκικά μαχητικά τα έξι έφεραν οπλισμό.

Τουρκία: Φονική επίθεση του PKK σε σχολή της Αστυνομίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......το σύνδρομο του Κουρδιστάν και ο ξεδοντιάρης σκύλος .....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση Κούρδων ανταρτών του PKK σε μια αστυνομική σχολή στη νοτιοανατολική Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Σιίρτ.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Eφ. Χουριέτ 20-9-2011

Ισραηλινή πρόταση για βάσεις προς την Ελλάδα
Λέγεται ότι το Ισραήλ πρότεινε στην Ελλάδα ¨Εάν η Τουρκία επιχειρήσει οτιδήποτε στρατιωτικής φύσεως να χρησιμοποιήσω τις βάσεις σου, και τα αεροπλάνα μου να σταθμεύουν στις βάσεις σου¨.

Η ανωνυμία και η λήθη είναι η τιμωρία της Ιστορίας που τους αναμένει

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας και βέβαια αυτοί που έχουν την κύρια και την πρωταρχική ευθύνη είμαστε εμείς οι πολίτες που ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς: Ο λόγος για τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας. Ενας είναι, αλλά δεν θυμόμαστε το όνομά του, ούτε το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ανέφερε, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία των δελτίων Τύπου του υπουργείου.

Τεμαχίζουν την Ελλάδα οι Τούρκοι!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι τελευταίες κινήσεις της Τρόικας δεν είναι για να σώσουν από χρεωκοπία την Ελλάδα , γίνονται για να μην μπορεί να αντιδράσει σε τετελεσμένα γεγονότα , που θα λάβουν χώρα σύντομα με false flag operations .....αλλά δεν υπολόγισαν , η μάλλον καλύτερα , υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο (Κούρδοι).........
Τι νομίζετε ότι κάνει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής στην Τουρκία???
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Εκμεταλλευόμενη την πλήρη αδυναμία και ανυποληψία της Ελλάδας διεθνώς αυτή την εποχή, η Τουρκία βάζει σε εφαρμογή το «σχέδιο τεμαχισμού της Ελλάδας στο Αιγαίο βήμα-βήμα» με το πρόσχημα θαλάσσιων ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Ellas Never Die: Εξοφλούμε το χρέος της Ελλάδας!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....εάν είναι αλήθεια , μάλλον κάποιοι να ετοιμάσετε πρόχειρα το Γουδί.......
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Είμαστε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «E.N.D.», με αριθμό Δημοσίευσης 166/2011 και ΑΦΜ 998037980. Η αμύθητη περιουσία των 2,7 τρις ευρώ, που είναι περιουσία της «E.N.D.», προέρχεται από δωρεά και θα διατεθεί για την εξαγορά του συνολικού χρέους της Πατρίδας μας.
Η Δήλωση Φόρου Δωρεάς έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. με αριθμό πρωτοκ.20459/25-08-2011.
Έπεται συνέχεια…

Τεκμήρια

ΠΗΓΗ: http://www.ellasneverdie.org/

ISDA: Παρά τους κινδύνους η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει την ενεργοποίηση των CDS - Ακόμη κι αν δεν καταβάλλει μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ακριβώς εδώ είναι το μυστικό της όλης υπόθεσης , δηλαδή να γίνει εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να πληρωθούν κανονικά οι τοκογλυφικές δόσεις των κερδοσκόπων και έτσι η αγορά να μην το θεωρήσει επίσημη πτώχευση της χώρας αλλά απλά μια κυβερνητική αναδιοργάνωση εξισορρόπηση των δημοσιονομικών της......όπως τα λέει και το troll .....
Βέβαια όλες αυτές οι πιέσεις/απειλές αποσκοπούν και αλλού , καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοούμε ... 
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενδεχομένως να μην οδηγήσει σε ενεργοποίηση των CDS βραχυπρόθεσμα, ακόμη κι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις τον ερχόμενο μήνα.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε δηλώσεις του ο David Geen, ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association - ISDA).
"Τα CDS συνδέονται με υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με το χρέος - όπως ομόλογα και δάνεια", δηλώνει χαρακτηριστικά ο Geen.
"Ακόμη κι αν τα ελληνικά ομόλογα και τα δάνεια της χώρας είναι ακόμη σε ισχύ, ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση παύσει την καταβολή μισθών για δασκάλους και αστυνομικούς, αυτό θα συνιστά μια πολύ άβολη κατάσταση, ωστόσο δεν συνιστά αυτόματα ενεργοποίηση των CDS", προσθέτει ο αξιωματούχος της ISDA.

www.bankingnews.gr   

Δυναμικό rebound στις ευρωαγορές

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές συναλλαγές εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα και θα εξασφαλίσει την αποδέσμευση της έκτης δόσης.

Την ίδια στιγμή, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας πέρασε στο περιθώριο με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί στις αγορές.

Το θετικό κλίμα διαμόρφωσαν ταυτόχρονα οι προσδοκίες για νέες επιθετικές πρωτοβουλίες της αμερικανικής Federal Reserve για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης νομισματικής πολιτικής το βράδυ της Τετάρτης.

"Περιμένουμε από την Fed να ανακοινώσει νέες δράσεις για να στηρίξει την οικονομία", σχολίασε ο Duarte Caldas, αναλυτής της IG Markets μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Γλίτωσε την υποβάθμιση το ΧΑ...

Από το ιστολόγιο  http://www.reporter.gr/            
Γλίτωσε την υποβάθμιση το ΧΑ...
Παραμένει στις αναπτυγμένες αγορές και υπό παρακολούθηση. Τον Μάρτιο η επόμενη αξιολόγηση.
Δεν υποβάθμισε τελικά το Χρηματιστήριο της Αθήνας ο οίκος FTSE, αν και αναμενόταν από μεγάλη μερίδα της αγοράς, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον πρόεδρο του ΧΑ, κ. Σ. Λαζαρίδη, ο οποίος στο πλαίσιο του πρόσφατου roadshow στο Λονδίνο, είχε δηλώσει ότι ο οίκος FTSE θα τοποθετήσει την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά εκεί που θέλουν οι επενδυτές.

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΡΟΥΧΩΝ Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αντίκειται στα χρηστά ήθη το σφυροδρέπανο

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......ωχ........στα κιλοτάκια επιτρέπεται???
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63391491
Το ευρωπαϊκό δικαστήριο απαγόρευσε την χρήση του σφυροδρέπανου ως σήμα ρούχων στην ευρωπαϊκή αγορά με το σκεπτικό ότι αντίκειται "στα χρηστά ήθη" ορισμένων κρατών - μελών.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Αντίκειται στα χρηστά ήθη το σφυροδρέπανο

Επιτέλους μια ξένη αντικειμενική περιγραφή για την Ελλάδα και τους Έλληνες, της Kajsa Ekis Ekman από Σουηδία.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δεχόμαστε αρκετά email για αναδημοσιεύσεις άρθρων τα οποία τα μελετούμε αρκετά ώστε να τα αναρτήσουμε , από το ιστολόγιο (http://kanena2010.blogspot.com/) μας στάλθηκαν 2 άρθρα αλλά προτιμήσαμε να αναρτήσουμε μια σημερινή δημοσίευση του αρκετά ενδιαφέρουσα.....
Τώρα θα θέλαμε να πούμε 2 λόγια για τις θέσεις του κινήματος , που μας θυμίζουν αρκετά τους αναρχοαριστερούς NWO Αγανακτισμένους της κάτω Πλατείας Συντάγματος......
Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος και εκεί (π.χ. απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ, ιθαγένεια μεταναστών, συμμετοχή σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές κλπ, με τρόπο που θα συμφωνηθεί, μέσω του διαδικτύου ή με δημοψήφισμα) που λέτε για ιθαγένεια μεταναστών να μην εννοείτε συλλήβδην ελληνοποίησεις της κάθε καρυδιάς καρύδι...παρόλο που ψάξαμε , ΔΕΝ βρήκαμε κάτι για την λαθρομετανάστευση (σαν να μην υφίσταται ως πρόβλημα της χώρας σήμερα.....)!!
Ίσως καλό θα ήταν να διαχωρίσετε τις θέσεις σας ώστε ο κόσμος να γνωρίζει με τι έχει να κάνει ......
Σε πολλά άλλα συμφωνούμε και επαυξάνουμε.....

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 
στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter,ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου,
και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα, μάλλον αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ
(και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
Κάισα Έκις Έκμαν
Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Απίστευτη πρόκληση Διαμαντοπούλου: Αντικατέστησε το ελληνικό αλφάβητο με greeklish στα dvd των βιβλίων!!!

Από το tro-ma-ktiko
Τα λόγια είναι περιττά: Πραγματικά συγκρατούμαστε πολύ για να μην εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε, από τη στιγμή που είδαμε το... παρακάτω τερατούργημα των μαθημάτων να αναγράφονται στην γνωστή βαρβαρική γραφή "greeklish"!

Και μην τολμήσει κανείς να πει πως "δεν γινόταν αλλιώς", γιατί μια χαρά γράφονται όλα τα αρχεία υπολογιστή στα ελληνικά!

Η Αννούλα της Μπίλντερμπεργκ, ξεκίνησε το τελικό στάδιο της διάλυσης της Παιδείας, ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ!

Φοβίες και πραγματικότητα

Του Ν.Λυγερού


Όλο και περισσότεροι προσπαθούν να προκαλέσουν φοβίες στο λαό μας, θεωρώντας ότι είναι ευάλωτος και ότι είναι πρόσφορο το έδαφος. Μόνο που η χώρα μας δεν είναι μόνο χώρος όπου ο καθένας μπορεί να έχει όποιες απαιτήσεις θέλει. Μόνο που ο λαός μας έχει ζήσει και ξεπεράσει χειρότερα κι έχει αποδείξει την αξία του σε κρίσιμες καταστάσεις. Κατά συνέπεια, οι φοβίες αγγίζουν περισσότερο αυτούς που θέλουν να μας τις προκαλέσουν, διότι τόσα χρόνια ραγιαδισμού δεν κατάφεραν να καταστρέψουν την πατρίδα μας, διότι οι νέοι πασάδες δεν είναι παρά εκφυλισμένες περιπτώσεις που δεν αγγίζουν την πραγματικότητα. Και τώρα που υπάρχει το πλαίσιο της ΑΟΖ με τη δυναμική του, φοβούνται ακόμα περισσότερο! Ακόμα και αν υπάρχουν δυσκολίες, ποτέ ο ελληνισμός δεν έκανε τόσο σημαντικά βήματα στον τομέα του Δίκαιου της Θάλασσας. Ποτέ το Αιγαίο δεν έδειξε τόσο ξεκάθαρα τις δυνατότητες που προσφέρει στην πατρίδα μας. Και όλα τα λόγια περί στρατηγικού βάθους και νεοοθωμανισμού φαίνονται πολύ μεγάλα μπροστά στις λεγόμενες μικρές πράξεις. Κι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, πρέπει να αποδεχθούν ότι έχει μεγάλα προβλήματα με μικρούς παίκτες. Την ενοχλούν οντότητες, όπως είναι το Καστελλόριζο και η Κύπρος και δεν μπορεί ν' αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μεγάλα λόγια και μικρές πράξεις

Του Ν.Λυγερού


Τώρα, την ώρα της δράσης, ποια ψέματα θα πουν εκείνοι που δεν θα κάνουν τίποτα αλλά που θα μας εξηγήσουν τα πάντα ακόμα και αυτά που δεν είχαν προβλέψει; Πόσες θολές σκέψεις θα ακούσουμε και πάλι να μας μιλούν για την ανεπάρκεια της πατρίδας όταν το παίγνιο είναι σοβαρό και μεγάλο για τις υπερδυνάμεις; Δεν έχουν σημασία αυτές οι φωνές και ποτέ δεν είχαν σε όλη την ιστορία της πατρίδας. Υπάρχουν βέβαια αλλά δίχως έργο και δεν επηρέασαν ποτέ παρά μόνο τους δειλούς. Μόνο που στους αγώνες μας δεν άλλαξαν ποτέ τίποτα. Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους τους δικούς μας να είναι αγωνιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε και ρόλους ακόμα και αν είναι επαγγελματίες. Το θέμα δεν είναι πια μόνο πολιτικό ή διπλωματικό. Δεν είναι πια μια αντιπαράθεση μεταξύ υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν αυτοί που δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα. Ακολουθούμε και το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κατά συνέπεια το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Κι αν δεν είμαστε ικανοί ν' αντισταθούμε στην επιβολή μιας βαρβαρότητας, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν μερικοί. Και βέβαια έχει οικονομικές επιπτώσεις αλλά είναι καθαρά στρατηγικό πλέον. Η πλατφόρμα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στο Καστελλόριζο κι ούτε βρίσκεται σε μια τοποθεσία που σχετίζεται με τους υπολογισμούς της ΑΟΖ σε σχέση με την ύπαρξη αυτού του νησιού.

Πρόκληση Τούρκων ανοιχτά της Κύπρου.Έκαναν παράνομα άσκηση.

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......ο ξεδοντιάρης κόπρος προσπαθεί να γαυγίσει....
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8419
Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Αγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.

Γιατί το ευρώ εξελίσσεται πλέον σε μόνιμη ξένη κατοχή και εθνικό σκοτάδι...

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......απαιτείται από όλους μας σύνεση και καθαρότητα σκέψης ....
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Με το ερώτημα αν «Θα υπάρξει χρεοκοπία της χώρας ή όχι» να έχει πρακτικά απαντηθεί καταφατικά, όχι μόνο από τις αγορές, αλλά και από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. και την ίδια την κυβέρνηση, το ερώτημα που κυριαρχεί αυτή την στιγμή είναι αν η Ελλάδα  «Θα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή όχι».

Η ελληνική κρίση κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση Θολές οι αναλαμπές στο ΧΑ - Πωλήσεις στις τράπεζες από HSBC, Cheuvreux, Deutsche - Νέα ιστορικά υψηλά για τα CDS στο 66% ή 6600 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd8)Ο κίνδυνος η ελληνική κρίση χρέους να μετεξελιχθεί σε τραπεζική εντός και εκτός Ελλάδος σκιάζει κάθε προσπάθεια ανόδου στο ΧΑ το οποίο και σήμερα απέτυχε να αντιδράσει, η επιχειρούμενη αναλαμπή δεν απέδωσε, ολισθαίνοντας στις 844 μονάδες με πτώση -0,71% με τζίρο 45,6 εκατ ευρώ και όγκο 23,4 εκατ μετοχές... Οι τράπεζες καθήλωσαν το ΧΑ ενώ κράτησαν ΟΠΑΠ (+7,38%) και Τιτάνας.
Τα διαδραματιζόμενα με τις γαλλικές τράπεζες δεν πρέπει να υποτιμηθούν, οι κινήσεις μεγάλων εταιριών να μην εμπιστεύονται τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και να απευθύνονται στην ΕΚΤ και οι κινήσεις των Κινέζων να μην δανείζουν ευρωπαϊκές τράπεζες καταδεικνύει ότι η κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε τραπεζική κρίση.

Τρεις νεκροί και 15 τραυματίες από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......αυτό δεν το υπολόγισαν οι οίκοι........
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν, λόγω της βομβιστικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

"Ασκήσεις ισορροπίας" στη Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

 Dow11.441,3540,34 0,35%  
  Nasdaq2.609,03-3,80 -0,15%  
Η Wall Street σήμερα

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές κινούνται οι δείκτες της Wall Street στις αρχικές συναλλαγές της Τρίτης στον απόηχο των απαισιόδοξων προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και ενώ ενισχύονται οι προσδοκίες για νέες παρεμβάσεις της Federal Reserve στην κατεύθυνση της τόνωσης της οικονομίας.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 στο 4%, ενώ προειδοποίησε για "σοβαρές επιπτώσεις" στην παγκόσμια οικονομία χωρίς άμεση πολιτική δράση τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο το ΔΝΤ τοποθετούσε την παγκόσμια ανάπτυξη στο 4,5% για το επόμενο έτος.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι η αμερικανική και οι ευρωπαϊκές οικονομίες είναι πιθανό να υποφέρουν από βαθιά ύφεση, οδηγώντας σε μια "χαμένη δεκαετία" σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, εάν δεν υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Εκ δυσμάς (Ιταλία) υποβαθμίσεις, εξ ανατολάς αναβαθμίσεις - Σε BBB- από ΒΒ+ αναβάθμισε την Τουρκία η S&P - Θετικό το outlook

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......δείτε τώρα εδώ , ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς είναι πολεμικές βιομηχανίες και μέτοχοί τους , που ξέρουν καλά ότι μόλις οι Τούρκοι πέσουν στην παγίδα της υποτιθέμενης αναβάθμισης θα τρέξουν στις αγορές για νέα δάνεια για να συγκρατήσουν την εικόνας τους ως δήθεν Ηγέτης της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και τις προμήθειες νέων στρατιωτικών υλικών που χάθηκαν από την κόντρα τους με το Ισραήλ......
Η Ιταλία αντίθετα έχει αρκετά καλή πολεμική βιομηχανία που όμως έχει χάσει την δύναμη της και οι αγορές όμως επιθυμούν το μερίδιό της ......η εξαγορά κάποιων εξ αυτών είναι ήδη στα σκαριά ...... 
Για να εξισορροπήσουν την κόντρα μεταξύ των (Τουρκία -Ισραήλ +Κύπρος+Ελλάδα) αλλά και για την περαιτέρω κλιμάκωσή της ο τρόπος είναι ένας , η ανακοίνωση της υποτιθέμενης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας......βλέπετε πόσο ωραία λειτουργεί μια φήμη ..εεεε???? 
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ένας απλός άνθρωπος , ΕΙΝΑΙ ΌΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΦΗΜΕΣ /ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ /ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ!!!!!!
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
     Η μεγάλη αντίφαση... Ενώ οι αναπτυγμένες χώρες υποβαθμίζονται, οι αναδυόμενες αναβαθμίζονται. Λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε στην αναβάθμιση, στο ΒΒΒ- από ΒΒ+ προηγουμένως, της αξιολόγησης της Τουρκίας σε τοπικό νόμισμα. Θετικό το outlook.

Σαμπάχ:Η Τουρκία είχε αρνηθεί επέμβαση για την ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, σε σχετικά ερώτημα της Ουάσιγκτον η Άγκυρα είχε απαντήσει “όχι”.
Ενώ η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Κυπριακής δημοκρατίας για το θέμα ερευνών στην ΑΟΖ κλιμακώνεται με αμείωτο ρυθμό, η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ με σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι η Άγκυρα είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση για το θέμα, πριν από μία εβδομάδα. 

Τυχόν συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους για την οριοθέτηση ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα θα αξίζει τόσα όσα και το χαρτί πάνω στο οποίο θα είναι γραμμένη, δηλώνει ο Τουμάζος Τσιελεπής

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......ακούει κανείς????
Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Τυχόν συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους για την οριοθέτηση ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα, από άποψη διεθνούς Δικαίου, θα αξίζει τόσα όσα και το χαρτί πάνω στο οποίο θα είναι γραμμένη, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο νομικός διεθνολόγος και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Τουμάζος Τσιελεπής, απευθύνοντας ταυτόχρονα πρόσκληση στην τουρκοκυπριακή πλευρά για συνεργασία ώστε να λυθεί το Κυπριακό το συντομότερο και να ωφεληθούν οι δύο κοινότητες από τον φυσικό πλούτο της Κύπρου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ GÜL-ΜΕΡΚΕΛ

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....το πρόγραμμα των διακοπών του Γκιούλ ....κατά τα άλλα στην φώτο η Μέρκελ κρατάει σθεναρά απόσταση ασφαλείας .....γλύκες όμως το τουρκόπουλο , λέτε να της τα ρίχνει???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τούρκος Πρόεδρος σήμερα επισκέπτεται το Όσναμπούργκ

Τουρκικά έγγραφα για τον πλούτο στο οικόπεδο 12 Αποθέματα 15 τρις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου αξίας 7 τρις δολαρίων

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Τουρκικά έγγραφα για τον πλούτο στο οικόπεδο 12


Έγγραφα του τουρκικού κράτους που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι υπάρχει απίστευτός πλούτος κάτω από το οικόπεδο «Αφροδίτη» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας θα αποφασίσει για τις ποινικές διώξεις Ολοκληρώθηκαν οι ανακρίσεις για το Μαρί, ετοιμάζεται το πόρισμα

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/80177

Περισσότερες απο 600 καταθέσεις λήφθηκαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.
Περισσότερες απο 600 καταθέσεις λήφθηκαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.
Λευκωσία: Η Αστυνομία έχει ολοκληρώσει τις ανακρίσεις για τη φονική έκρηξη στο Μαρί και βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας του πορίσματος που θα δοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αποφασίσει κατά πόσο θα διωχθούν ποινικά τα οποιαδήποτε άτομα, δήλωσε ο Αρχηγός της Δύναμης, Μιχάλης Παπαγεωργίου.

ΥΠΑΜ: Λαμβάνουμε μέτρα για όλα τα ενδεχόμενα

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/420484

  • Δ.Ηλιάδης:"Η.Ε και Ε.Ε έχουν αναγνωρίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κ.Δ
  • Η διεθνής αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κ.Δ δημιουργεί ένα δίκτυο  πολιτικής και νομικής προστασίας για την Κύπρο
  • Κύπρος και Ελλάδα, θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως παράγοντας ομαλότητας
  • Η Ανατολική Μεσόγειος δεν χρειάζεται χωροφύλακες
  • Συνεχίσουμε να λειτουργούμε με ψυχραιμία και υπευθυνότητα
  • Λαμβάνουμε τα δέοντα μέτρα, σε όλα τα  επίπεδα και για όλα τα ενδεχόμενα.
  • Η Τουρκία παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη"

Στίς καλένδες η χερσαία επίθεση της Τουρκίας στο Ιρακινό Κουρδιστάν;

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211936&-V=articles

Δηλώσεις που προωθούν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποτελούν οι απειλές της Τουρκίας για χερσαία επίθεση στο Ιρακινό Κουρδιστάν σύμφωνα με Κούρδο στρατιωτικό αξιωματούχο και τούτο γιατί ούτε η ηγεσία της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, ούτε η ιρακινή κυβέρνηση έχουν λάβει επίσημα αίτημα της Τουρκικής κυβέρνησης για διασυνοριακή επιχείρηση στο Ιρακινό Κουρδιστάν αίτημα για μια νέα διασυνοριακή στρατιωτική επιχείρηση μέσα στην περιοχή του Κουρδιστάν.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 20-9-2011

Το κέντρο της Άγκυρας μετατράπηκε σε κόλαση
Έκρηξη συνέβη επί της λεωφόρου Κουμρουλάρ της Άγκυρας μπροστά στο επαρχείο Τσάνκαγιας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για δύο νεκρούς. Ο υπεύθυνος όμως για θέματα τρομοκρατίας αντιπρόεδρος Μπεσίρ Αταλάι ανέφερε πως δεν υπάρχουν απώλειες ζωών. Λόγω της έκρηξης τραυματίστηκαν πολλά άτομα, τρεις εκ των οποίων σοβαρά. Ο αντιπρόεδρος Αρίντς ανέφερε πως η έκρηξη προήλθε από βόμβα. Σχετικά με την έκρηξη συνελήφθη στην περιοχή μια γυναίκα ως ύποπτη. Ανακοινώθηκε πως η γυναίκα είχε φωνάξει σύνθημα. 

Αναβλήθηκε η δίκη των "βατράχων".

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8415

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη των 39 "βάτραχων" του Λιμενικού οι οποίοι ...κατηγορουνται για συνθήματα που φώναξαν μετά από παρέλαση στην Αθήνα.
Στη δίκη θα κατέθετε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρώην διοικητής των ΟΥΚ Γ.Θεοφανίδης, ο γνωστός "Ντάνυ",οπότε... Πάντως η πλευρά των μηνυτών δεν ζήτησε αναβολή γι΄ αυτό το λόγο!

Τουρκία, εκπλήξεις και η ελληνική στρατηγική αναθεώρηση

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..... το έχουμε ξαναπεί , όποιος  τολμήσει μια πρόχειρη ανάλυση , δεν χρειάζεται να είναι εξπέρ , θα καταλάβει ότι οι συγκυρίες είναι περισσότερο από ευνοϊκές.... 
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20308


Δυο δυσάρεστες εκπλήξεις περίμεναν τις τελευταίες ώρες τον Ερντογάν και το «πρωτοπαλίκαρό του», τον υπερφίαλο – αν και αναμφισβήτητα ευφυή – υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Π. Μπεγλίτης: «Παρά την οικονομική κρίση οι ΕΔ είναι σε υψηλό επίπεδο»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....οι Έλληνες Στρατιωτικοί γέννημα θρέμμα του Ελληνικού Λαού κρατούν την στάση που επιβάλλεται των συνθηκών και δεν ......σταματούμε εδώ γιατί θα ξεφύγουμε και δεν θέλουμε , πείτε τα μεταξύ σας  , τουλάχιστον μπας και το πιστέψετε και κάνετε μια σωστή κίνηση της προκοπής .......
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Τη διαβεβαίωση, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι ισχυρές και με υψηλό αξιόμαχο, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη διαφύλαξη της εθνικής μας ασφάλειας, έδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Νέες απειλές για την Α.Ο.Ζ. της Κύπρου, «Δεν πρόκειται για μπλόφα, δεν θα διστάσουμε» λένε οι Τούρκοι

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/cyprus/item/5823

«Σημασία έχει αυτό που κάνουμε εμείς», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, κληθείς σήμερα να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε χθες η Χίλαρι Κλίντον.

Η ελληνική κρίση χρέους θα μετατραπεί σε ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση; Θολές οι αναλαμπές στο ΧΑ που παραμένει αδύναμο... - Κινήσεις στις τράπεζες HSBC, Cheuvreux, Deutsche - Νέα υψηλά για τα CDS στο 63% ή 6300 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
20/09/11 - 15:12
(upd7)Σοβαρές είναι πλέον οι ανησυχίες στους επενδυτικούς κύκλους ότι η ελληνική κρίση χρέους μπορεί να μετεξελιχθεί σε τραπεζική κρίση πλήττοντας το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Τα διαδραματιζόμενα με τις γαλλικές τράπεζες δεν πρέπει να υποτιμηθούν, οι κινήσεις μεγάλων εταιριών να μην εμπιστεύονται τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και να απευθύνονται στην ΕΚΤ και οι κινήσεις των Κινέζων να μην δανείζουν ευρωπαϊκές τράπεζες καταδεικνύει ότι η κρίση χρέους μπορεί ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί σε τραπεζική κρίση.


Η αξιολόγηση είναι "απολιτική", απαντά στη Ρώμη ο S&P

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....βρε μπας και μας διαβάζουν????
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P), ο οποίος υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ιταλίας, απέρριψε τις κατηγορίες της ιταλικής κυβέρνησης απαντώντας της πως η εκτίμησή του ήταν "απολιτική".

Κομισιόν: Οι μεταρρυθμίσεις της Ιταλίας θα βοηθήσουν τη χώρα

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....το λέει και η Κομισιόν.....
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Του Riva Froymovich

Βρυξέλλες (Dow Jones) – Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την Ιταλία θα περιορίσουν το υψηλό κυβερνητικό χρέος της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από την υποβάθμιση της Ιταλίας από την Standard and Poor’s.

«Η Ιταλία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειώσει το χρέος και να πετύχει τους στόχους που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους εταίρους της», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Amadeu Altafaj Tardio.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα απαιτήσεις μεγάλη πολιτική σύγκλιση. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση κρατικού χρέους της Ιταλίας σε Α από Α+ και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές για τη χώρα.

Οργισμένος ο Μπερλουσκόνι με την υποβάθμιση της Ιταλίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σύλβιο μην συγχύζεσαι ....θα χαλάσει το botox .... και θα φανούν οι ρυτίδες σου.....
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15401647,00.html

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέκρινε έντονα την υποβάθμιση της χώρας του από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard & Poor΄s. H πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κρίθηκε από Α-1+ σε Α-1. 

Πλήρωσε κανονικά το Δημόσιο τη δόση για ομόλογα του 2037 και 2040

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

Aύριο λήγουν τα CDS...
Το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε το ποσό των 769 εκατ.  ευρώ σε τοκομερίδια ομολόγων που έληγαν την Τρίτη, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. "Τα κουπόνια πληρώθηκαν κανονικά", δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος που  ζήτησε να μην κατονομαστεί. Τα 364 εκατ. ευρώ αφορούν σε κουπόνι 4,6% για ομόλογο λήξεως 2040 και τα  υπόλοιπα 405 εκατ. ευρώ σε κουπόνι 4,5% για ομόλογο λήξεως 2037.

Fitch: “Βλέπει” χρεοκοπία αλλά όχι έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για όσους δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν οι αγορές θα τους το δώσουμε με πολύ απλά κατανοητά λόγια....
Τα χρηματηστήρια και οι αγορές κατ επέκταση είναι μια χαβούζα κερδοσκόπων συνωμοσιολόγων της οικονομικής ουφολογίας (ο όρος είναι αδόκιμος ...αλλά στο περίπου σας δίνει μια ιδέα περί τίνος πρόκειται...) , μέσα από αυτές τις φήμες /συνωμοσίες κινούνται τα επενδυτικά κεφάλαια της δευτερογενούς αγοράς , δηλαδή τα παράγωγα που στηρίζονται σε περίεργες μαθηματικές εξισώσεις και προσπαθούν να εντοπίσουν την πιθανότητα (αν) και εφόσον άρα πρέπει να επενδύσω ....όλα αυτά όμως μέσω τεράστιων υπολογιστικών μηχανημάτων (οι traders είναι μόνο για την πρωτογενή αγορά αν και αυτοί σιγά σιγά εξαλείφονται..), άρα τόσο καιρό αυτό που βλέπετε να συμβαίνει είναι οι φήμες και τα συνωμοσιολογικά σενάρια που παίρνουν οικονομική αξία (κέρδη του αέρα ...ανύπαρκτα) τα οποία όμως φουσκώνουν τα επενδυτικά προϊόντα της πρωτογενής αγοράς ....το ζήτημα τώρα είναι η παρουσίαση του όλου γεγονότος και εάν αποδεκτούν αυτή την εξήγηση κατά κάποιο τρόπο οι κερδοσκόποι .......είναι η Αφροδίτη η είναι ένα UFO (αγνώστου ταυτότητος αντικείμενο??)!!!!
Ρίξτε και μια ματιά εδώ και σε όλα τα αφιερώματα για την Singularity , κάτι θα καταλάβετε: http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-12.html
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings με σημερινή έκθεση του τονίζει ότι υπάρχει και «τρίτος δρόμος» για την Ευρωζώνη, ενώ παράλληλα προβλέπει «χρεοκοπία εντός ευρωζώνης για την Ελλάδα». 

Τα τρία σενάρια της χρεοκοπίας Το ερώτημα είναι πότε και με ποιο τρόπο θα πτωχεύσει η Ελλάδα - Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο «δεν συμφέρει κανέναν η άμεση πτώχευση»(infographic)

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....προσοχή , το δημοσίευμα λέει τα τρία σενάρια ...λάθος οι 3 τρόποι που θα πρέπει να παρουσιαστεί η χρεωκοπία της Ελλάδος , παίζει ιδιάιτερα μεγάλο ρόλο , η χρεωκοπία έχει ήδη επέλθει .........αυτό που περιμένουν οι αγορές είναι ακριβώς αυτό πως η Ε.Ε θα την προβάλει και πόσο θα θελήσει να μοιραστεί τις συνέπειες και το βάρος αυτού του γεγονότος.....
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=420647

Τα τρία σενάρια της χρεοκοπίας


Αθήνα

“Ανεύθυνη η σεναριολογία για την ελληνική χρεοκοπία”/"Να μην μιλάμε δημόσια για ελληνική χρεοκοπία..."

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δείτε τώρα 2 ανακοινώσεις .....έχει πλάκα πάντως ....ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι........
Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα εκπληρώσει τους στόχους, υποστηρίζει ο J. Weidmann
Σκληραίνει τη στάση του απέναντι σε μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Jens Weidmann. Ο Πρόεδρος της Bundesbank δήλωσε ότι, αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στους στόχους της, δεν θα λάβει άλλη βοήθεια ακόμη και αν “αυτό οδηγήσει σε ένα μάλλον άβολο σενάριο”.

"Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει"

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......προσοχή πως το λέει "Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει" ....εμείς θα σας εξηγήσουμε τι εννοεί : η χρεωκοπία ήδη έχει υπάρξει αλλά το πως το πρέπει να το παρουσιάσουμε στον κόσμο χωρίς να ξεσηκωθεί ......οι αγορές εννοείται ότι το ξέρουν από την αρχή , γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει ότι συμβαίνει??????
Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Χαρακτηριστικό δείγμα της διαδικασίας πτώχευσης η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, που πέτυχε η Ελλάδα, λέει Γερμανός Οικονομολόγος



Ρωσικές διεκδικήσεις στην Αρκτική

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=311261
Η Ρωσία ανακοινώνει ότι θα αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Αρκτική, προειδοποιώντας το ΝΑΤΟ να μείνει μακριά.

 

Νέο μήνυμα Καντάφι

Σχόλιο ιστολογίου μας: http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_1169.html
Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2059115

«Το πολιτικό σύστημα στη Λιβύη είναι ένα σύστημα που βασίζεται στη δύναμη του λαού ... και είναι αδύνατο να καταλυθεί», υποστηρίζει ο Καντάφι σε νέο μήνυμά του που μετέδωσε το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Αrrai. (Φωτογραφία αρχείου)

Μήνυμα του ανατραπέντος ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, στο οποίο δηλώνει ότι το πολιτικό σύστημα στη χώρα δεν μπορεί να καταλυθεί, μετέδωσε το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Αrrai.

"Η έκρηξη προκλήθηκε απο βόμβα" ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8411

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς πριν απο λίγα λεπτά επισκέφθηκε τον τόπο της έκρηξης στην Άγκυρα κια ανακοίνωσε πως προκλήθηκε απο βόμβα.
  " Μας πληροφόρησνα πως σημείώθηκε έκρηξη κια οτι μέσα στο όχημα υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός."
  Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως απο την έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 10 άνθρωποι.

Δωρεά μετοχής 670 δισ. ευρώ από τον Αρτέμη Σώρρα – Γιατί η Ελλάδα δεν εξοφλεί ολόκληρο το χρέος της;

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....για να πεισθούν και οι πιο άπιστοι καλοθελητές (κομματόσκυλα και άλλα ζωντανά ....), ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν και ότι θέλουν όμηρο την Ελλάδα για να μπορούν να καλοζωούν εις βάρος του κάθε Έλληνα.......όχι μόνο ότι από την πρώτη στιγμή όλα αυτά μπορούσαν να αποφευχθούν αλλά και ότι όλα αυτά τα χρόνια τουλάχιστον της μεταπολίτευσης και μετά έκαναν όλοι τους όσα μπορούσαν ο καθένας  τους ώστε να φτάσει αυτή η χώρα σε αυτή την κατάσταση.....η κλαίουσα επαίτης με τα χρυσά δόντια ......δείτε τις αποδείξεις , μια από τις πολλές που υπάρχουν!!!!

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/



Παντελής Οικονόμου: «Η κρίση στη Μεσόγειο ακύρωσε το ταξίδι»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....μην τα λέτε έτσι απότομα βρε παιδιά ....θα πάθουμε κατιτίς......
Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20298


Ο Γιώργος Παπανδρέου ματαίωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ λόγω της κρίση που υπάρχει στην Μεσόγειο. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον REAL FM με τον Νίκο Χαντζηνικολάου ο Παντελής Οικονόμου.

Αλβανία: Ο Σέρβος πρέσβης ζήτησε την αλλαγή των αλβανικών ιστορικών βιβλίων

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_2302.html#more

Σεπτέμβριος 20, 2011.

Ο Λιούμπομιρ Ζάτιτς, πρέσβης της Σερβίας στα Τίρανα, στη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή  Φίερ, δήλωσε ότι μερικά βιβλία ιστορίας δεν αντιμετωπίζουν με τρόπο αντικειμενικό τις σχέσεις της Αλβανίας με τις γειτονικές χώρες.