Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 Στρος-Καν: «Ηταν ένα ηθικό λάθος...»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Βρε συ Ντομινίκ , όλα καλά , σε πιστεύουμε και σε στηρίζουμε , ένα πράγμα όμως δεν σου συγχωρούμε ......ΠΟΛΥ ΣΑΒΟΥΡΙ ΓΑΜΩΤΙ ΜΑΣ  , ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=146573
«Ηθική αδυναμία» χαρακτήρισε ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ ό,τι συνέβη με την περίφημη καμαριέρα στη σουίτα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη.

20 ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ AΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ/ΕΚΔΗΛΩΣΗ 18-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε .ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
1)ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ(ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ), ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ-ΥΠΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΜΕ ΗΘΙΚΟ-ΜΕΣΑ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ. ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
2)ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ FYROM ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Στο δικαστήριο του Μιλάνου αύριο ο Μπερλουσκόνι

Σχόλιο ιστολογίου μας :........να ζητηθεί η υποχρεωτική κλήτευση του Ιταλού πρωθυπουργού με αστυνομική συνοδεία. 
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=93356&catID=14


Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλάζοντας το πρόγραμμά του, πρόκειται να παρουσιασθεί τελικά, αύριο το πρωί, ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου, για τη δίκη της υπόθεσης σχετικά με την πιθανή δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μιλς, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Αρχικά, ο Μπερλουσκόνι είχε ανακοινώσει ότι έπρεπε να προετοιμασθεί για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη συνέχεια, όμως,αποφάσισε να αναβάλει την αναχώρησή του.

Σε ότι αφορά, τώρα, στην υπόθεση των σχέσεών του με τον επιχειρηματία Τζαμπάολο Ταραντίνι (που φέρεται να του παρουσίαζε σειρά καλλονών για τα πάρτι σε διάφορες επαύλεις) ο "Καβαλιέρε" δεν άλλαξε στάση: δεν εννοεί να επιτρέψει στους εισαγγελείς της Νάπολης να τον ανακρίνουν ως μάρτυρα, χωρίς, δηλαδή, την παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Σκόπια: «Μαθήματα σκοπιανών μέσω διαδικτύου για «Μακεδόνες» της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_1147.html#more


Σεπτέμβριος 18, 2011.
«Μάθετε Μακεντόνσκι on-line» είναι το σύνθημα της προώθησης των Σκοπίων  για τους Σλάβους που κατοικούν στην Ελλάδα και πηγαίνουν σε Δημοτικό Σχολείο.

Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις στα τελευταία προπύργια του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2057856

Με αμείωτη σφοδρότητα συνεχίζονται οι μάχες στο μέτωπο της Σύρτης, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αλλά και στην Μπάνι Ουαλίντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.

Συνάντηση Λαμπρινίδη με τον Μάθιου Νίμιτς

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Με στελέχη μεγάλων εβραϊκών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη.
Σ τη συνάντηση των δύο πλευρών, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και θέματα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Ο κ. Λαμπρινίδης, μετά τη συνάντησή που θα έχει με το Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, θα συναντηθεί αργά απόψε και με τον προσωπικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.

«Δεν στρατιωτικοποιούμε τη συζήτηση» Τον ΓΓ του ΟΗΕ ενημέρωσε ο Σταύρος Λαμπρινίδης για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλόγκ μας , όταν ο γ.γ ρώτησε τον Λαμπρινίδη που είναι ο Jefrey .......αυτός απάντησε you foul !!!!
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231128974

Ο κ. Λαμπρινίδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο κ. Λαμπρινίδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Ηνωμένα Έθνη

Λιβύη: Αναβάλλεται επ' αόριστον η ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατική κυβέρνησης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μην πεις , να μαντέψουμε ....είπε όχι ο Καντάφι....εεεε????
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Αναβάλλεται επ' αόριστον η ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατική κυβέρνησης
Επ' αόριστον αναβλήθηκε η ανακοίνωση της σύνθεσης της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τη Βεγγάζη ο δεύτερος τη τάξει στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

Φυλάκιση τριών ετών σε πρώην υπουργό στην Αίγυπτο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τώρα είναι να ντρέπεσαι ΝΑΙ Η ΟΧΙ????
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Είχε εκδώσει παράνομες άδειες σε τουριστικά γραφεία

Το Κουαρτέτο για τη Μ. Ανατολή δεν επιθυμεί προσφυγή Παλαιστινίων στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/09/2011_406927


 Ο Τόνι Μπερ ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προσπάθειες να αποτρέψουν τους Παλαιστίνιους να ζητήσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος.
«Πιστεύω ότι υπάρχει ένας τρόπος να αποφευχθεί η αντιπαράθεση», όμως «τελικά ο μοναδικός τρόπος για να καταλήξουμε σε ένα παλαιστινιακό κράτος είναι μέσω διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Μπλερ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Ο Μπλερ επεσήμανε ότι το Κουαρτέτο (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ) θα προσπαθήσει στη διάρκεια των επόμενων ημερών να βρει έναν τρόπο να συνθέσουμε τα στοιχεία που θα επιτρέψουν να αναγνωριστούν τα αιτήματα και οι προσδοκίες τους για ένα κράτος επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Καταστροφή ή διατήρηση αρχείων δικτατορικών καθεστώτων;

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

H σημασία και οι τρόποι αξιοποίησης αρχείων των υπηρεσιών ασφάλειας των άλλοτε σοσιαλιστικών καθεστώτων ήταν το αντικείμενο συνεδρίου που διοργάνωσε η Εταιρία Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Χειρόγραφο “καίει” τον Χριστόφια!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ......με αγάπη , επειδή στην χαρίσαμε πριν.....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Σύμφωνα με δημοσίευμα, χειρόγραφο σημείωμα, με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2009, εκθέτει τον πρόεδρο Χριστόφια, ως υπεύθυνο για έκδοση άδειας αποθήκευσης του “φονικού” φορτίου. Σκληρή αντίδραση από το ΑΚΕΛ.
Σοφία Κατσαρέλη

Ομήρου: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις έκνομες τουρκικές απειλές

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


omirou 300x203 Ομήρου: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις έκνομες τουρκικές απειλέςΗ Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα πτοηθεί από τις απαράδεκτες και έκνομες απειλές της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή να παρέμβουν αποφασιστικά προς την πλευρά της Τουρκίας και να της υποδείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει μια συμπεριφορά ταραξία και παραβάτη του διεθνούς Δικαίου.

EROĞLU: «ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ»

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος προειδοποίησε για ακόμη μια φορά τη Ρωμαίικη διοίκηση σχετικά με τις έρευνες πετρελαίου


Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Καθοδόν για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστόφιας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα έχει σκάσει από την στεναχώρια του ο GAP , να βλέπει τον Χρουστόφια να πάει Υόρκη και αυτός με το troll (http://en.wikipedia.org/wiki/Troll) παρέα........ να τα ακούει από τους ευρωπέους.....
Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79937

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Και άλλο ερευνητικό ιταλικό πλοίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Αττάλειας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι Έλληνες Αξιωματικοί είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζουν , οι παντογνώστες μας οι πολιτικοί το γνωρίζουν??????
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7666.html#more

Μεγάλη ένταση προμηνύεται στην Ανατολική Μεσόγειο

Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος Explora OGS πέρασε χθες Νότια της Κρήτης , 10 ν.μ. κάτω από το Καστελόριζο ,για να καταλήξει στο λιμάνι της Αττάλειας.

"Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να απειλεί"

Σχόλιο ίστολογίου μας : ......την γλύτωσες .....για την ώρα όμως.....
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Σκληρή απάντηση στις τουρκικές απειλές για τις έρευνες για το φυσικό αέριο έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται πριν μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ…

Σχόλιο ιστολογίου μας : ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ταράφ 18-9-2011

Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους υπερηφανεύονται για την κοινότητα τους, για την φυλή τους, για την θρησκεία τους και την ιστορία τους.
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη να περηφανεύονται για την κοινότητα, για την φυλή, για την θρησκεία, και το παρελθόν τους, αλλά το αντίθετο οι κοινότητες, οι φυλές, και οι θρησκείες υπερηφανεύονται και στηρίζουν τέτοιους ανθρώπους.

Η κίνηση του ερευνητικού πλοίου που δείχνει ότι η Άγκυρα αρχίζει έρευνες.

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......κατά τα άλλα διπλωματικές σφαλιάρες , σαν να λέμε Ελληνική Διπλωματία???
Ο περίγελος του πλανήτη με τους άχρηστους που μπλέξαμε.......
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8360

Το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι "έριξε καλώδια" κατά τη διάρκεια του χθεσινού πλου του σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου. Αυτό δείχνει ότι ετοιμάζεται για να προχωρήσει σε έρευνες,υποστηρίζει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Τουρκία: Απειλεί με πάγωμα σχέσεων την ΕΕ λόγω Κύπρου!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20091

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπεσίρ Αταλάι, προχώρησε σε νέες απειλές εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη φορά, με αφορμή την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ένωσης από την Κύπρο.
Η απειλή του, σε μορφή τελεσιγράφου, θέλει την Τουρκία να παγώνει τις σχέσεις της με την Ε.Ε. σε περίπτωση που η Κύπρος αναλάβει την ηγεσία στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Gül: «Ναι, η ΜΙΤ είχε συνομιλίες με το PKK»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μεγαλώνει η μύτη σου η μας φαίνεται?
Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/gul-pkk.html#more

Σεπτέμβριος 18, 2011.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ παραδέχθηκε ότι υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών/ ΜΙΤ, με ανώτερα στελέχη του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος/ PKK,  και αυτές, ήταν μέρος της διαδικασίας λύσης ενός ‘σημαντικού ζητήματος της χώρας’.

Απειλεί τους πάντες ο Νταβούτογλου

Σχόλιο ιστολόγιου μας : ........τρία πουλάκια κάθονταν.....
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
«Η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι χώρος που μπορεί να στριμωχθεί η Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για την στάση που θα κρατήσει η χώρα του σχετικά με την πρόθεση της Κύπρου να διεξάγει έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Μήνυμα: Μεγάλες ασκήσεις προσβολής εχθρικών αεροδρομίων από Π.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Μήνυμα στην Τουρκία με μεγάλες ασκήσεις προσβολής και καταστροφής στόχων εδάφους και ειδικότερα πολεμικών αεροδρομίων, στέλνει αυτή την εβδομάδα η Πολεμική Αεροπορία με ανάλογο προγραμματισμό αποστολών βομβαρδισμού από την 116 Π.Μ. και τις Μοίρες 335 (F-16 Adv.) και 336 (Α-7Ε)του Αράξου και την 117 Π.Μ. της Ανδραβίδας με την Μοίρα 338 (F-4E PI 2000).

Οι 15 δυσβάσταχτοι όροι της τρόϊκας για να πάρουμε την 6η δόση Ζητούν την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, να μπεί λουκέτο σε 65 οργανισμούς του δημοσίου και να μειωθούν οι συντάξεις σε ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΤΕ

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4657924

Δεκαπέντε δυσβάσταχτους όρους έβαλε στην ελληνική κυβέρνηση η τρόϊκα προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την είσπραξη της 6ης δόσης, σύμφωνα με tovima.gr. Οι όροι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απόλυση 100.000 δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων και συμβασιούχων) από αύριο ως το 2015.

Η τηλεδιάσκεψη καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις Αλλαγές στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου εξετάζουν οι Γερμανοί

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=420371&h1=true

Η τηλεδιάσκεψη καθοριστική για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις

 Οικονομικές και ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις κρίνονται στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος με την τρόικα το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σοκ για τους Φιλελεύθερους του Ρέσλερ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....ωχ πάει το πουλέν της Άνγκελα.....
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15397423,00.html

Πανωλεθρία για το κόμμα των Φιλελευθέρων στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου. Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls μένουν εκτός κοινοβουλίου λαμβάνοντας μόλις το 2 % των ψήφων.

«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟ FOCUS Ελληνική χρεοκοπία προβλέπουν οι Γερμανοί

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μάλλον αυτοί θα βουλιάξουν μόλις μας δώσουν τα λεφτά που μας χρωστάνε......
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63387072
Τα κράτη της ευρωζώνης δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, εκτιμά η πλειονότητα των Γερμανών σε δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του Focus, το εξώφυλλο του οποίου εικονίζει την Ακρόπολη να βουλιάζει υπό το βάρος των ελληνικών χρεών...

Ελληνική χρεοκοπία προβλέπουν οι Γερμανοί

"Οφείλουμε ακόμα χρήματα στους Έλληνες;"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Μέχρι και 70 δισ. ευρώ μπορεί να χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Songtag. Η προϋπόθεση για να αναγνωριστεί η οφειλή

"Καυτά" ερωτήματα σχετικά με την πιθανότητα να χρωστάει χρήματα η Γερμανία στην Ελλάδα, διατυπώνει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα"Welt am Sonntag"

ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ «Λιγότερο κράτος» προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63387060
Χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα αλλά προδιαγράφοντας με σαφήνεια την κατεύθυνση στην οποία αυτά θα κινηθούν (δαπάνες, κράτος, δημόσιο) ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε ουσιαστικά την εξειδίκευση των νέων παρεμβάσεων στην αυριανή, νέα κυβερνητική σύσκεψη. Θα έχει προηγηθεί η κρισιμότερη επί μνημονίου διαβούλευση (τηλεδιάσκεψη) με την Τρόικα.
«Λιγότερο κράτος» προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Δεν χάνουμε το χιούμορ μας

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Αδειάζουν σίγουρα τα πορτοφόλια μας, αλλά το χιούμορ των Ελλήνων παραμένει αστείρευτο. Η αντίδραση στα συνεχή μέτρα μέσα από το Facebook

Μπορεί τα μέτρα να διαδέχονται το ένα το άλλο, οδηγώντας στην απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εξαντλεί το χιούμορ των Ελλήνων.

ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟΨΕ Στρος Καν: Οι μισοί Γάλλοι θέλουν την αποχώρηση του από την πολιτική

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ντομινίκ , μην τους ακούς τα παραφουσκώνουν και εξάλλου το 53% μπορείς να το ανατρέψεις........στάσου γερά στα πόδια σου και πάρτους , Ντομινίκ... , Ντομινίκ ..., για σένα ζούμε.... Προέδρα να σε δούμε..........!!!
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63387041
Σε εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Γαλλία, του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1, θα εμφανιστεί απόψε, τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος απαλλάχθηκε των σε βάρος του κατηγοριών στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση προκύπτει ότι ένας στους δύο Γάλλους θέλουν την αποχώρησή του από την πολιτική.

Στρος Καν: Οι μισοί Γάλλοι θέλουν την αποχώρηση του από την πολιτική

ΥΠΕΘΑ: Aνίκανοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες;

Σχόλιο από Faceof : Δεν γνωρίζω τον κ. Μαλούχο και λίγο που έψαξα για κάποια άρθρα του ,πιο πολύ μου μοιάζει για φερέφωνο της ήπιας πολιτικής εξασθένησης του όχλου μέσω απαλών ονύχων απόδοσης ευθύνης του τύπου "πάντα οι άλλοι φταίνε" και ούτε γνωρίζω, τι προσβάσεις σε ευαίσθητες πληροφορίες έχει , αλλά το άρθρο του είναι επιεικώς απαράδεκτο....αλλά τουλάχιστον απηχεί την τελευταία δήλωση του ΥΕΘΑ http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_2351.html , τουλάχιστον να λέμε και μερικές αλήθειες που και που , δεν βλάπτει μίστερ......
Και ξεκινάω από την παραδοχή του <Αν και όποτε συμβούν, η χώρα διαθέτει και την αποφασιστικότητα και τα πολιτικά, στρατιωτικά και διπλωματικά δεδομένα για να αντιδράσει όπως και όταν πρέπει.> , δηλαδή κύριε πόσα ξέρετε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Ε.Δ της χώρας????Μάλλον τίποτα....
Από που να ξεκινήσουμε, από την ανύπαρκτη διπλωματική δεινότητα της χώρας??
Από την ανύπαρκτη πολιτική βούληση , ίσως μάλλον δεν γνωρίζει τις σχέσεις του νυν πρωθυπουργού μας με το project http://www.aegeanpolis.com/ που μαζί με τον οικονομολόγο 

Κεμάλ Ντερβίς (υπάρχει και σημερινό άρθρο που μας δίνει και συμβουλές τι να κάνουμε http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4640976) , για φιλικό διαμοιρασμό του Αιγαίου πάντα βάσει του Στρατηγικού βάθους του Νταβούτογλου.....


Να προσέχουν κάποιοι κύριοι , ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΗΛΊΘΙΟΥ!!!!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=20080

Λιβύη: Σκληρές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τον Καντάφι τον ρωτήσατε????
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Σκληρές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης
Σκληρές διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, πριν από την ανακοίνωση των προσωπικοτήτων που θα μετάσχουν στη νέα μεταβατική κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Προτιμότερο ένα Θερμό Επεισόδιο;

Σχόλιο από Faceof : Πραγματικά δεν είχα διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο (από την ίδια ιστοσελίδα ανάρτησα  αρκετή ώρα αργότερα το πρώτο άρθρο της ...) όταν και έγραφα το σχόλιο μας στην ανάρτηση http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_7163.html
Από το ιστολόγιο http://www.hellasontheweb.org/

Το ερώτημα απλό και κρίσιμο: Μέχρι ποιού σημείου πρέπει να εμμένει η Κύπρος στις έρευνες για φυσικό αέριο;
Τα σενάρια ενόψει συνοψίζονται στα εξής τρία:

ΗΡΘΕ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/true-reason-for-libya-invasion-muammar.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_1169.html
Από το ιστολόγιο http://newsn.wordpress.com/


.ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΟ Σ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΥ.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟ « ΞΕΠΑΓΩΜΑ» ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ Σ.Α ( FLY ZONE)
AΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ .

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ EROĞLU- ΦΟΥΛΕ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος ζήτησε την αναβολή των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου

  Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου Derviş Eroğlu είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον αρμόδιο επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας Στέφαν Φούλε.

Η Άγκυρα προχωρεί κανονικά στην έναρξη ερευνών δυτικά της Κύπρου Σκληρό πόκερ για το αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/79918

Στο διπλωματικό πεδίο, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ ενόψει και των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Στο διπλωματικό πεδίο, το ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ ενόψει και των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Λευκωσία: Κρίσιμη σε όλα τα πεδία κρίνεται αυτή η εβδομάδα, καθώς αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο κεφάλαιο των ερευνών της Κυπριακής Δημοκρατίας για εντοπισμό και εξόρυξη φυσικού αερίου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211880&-V=articles


Επεσήμανε μάλιστα ότι αντιπροσωπεία του υπουργείου Ενέργειας της Τουρκίας βρίσκεται στη Βόρεια Κύπρο για να συζητήσει το θέμα.
 

Πηγή: Ράδιο 107,6

18/09/2011 - 10:44

(Πολυ)επίπεδες οι ευθύνες…

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/419772



Ποιο είναι το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Προέδρου της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»
Η διαδικασία της έρευνας από τη Μονομελή Επιτροπή είχε θεωρηθεί από τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους συνεργάτες του ως μια «ευκαιρία διαφυγής». Όλες αυτές τις εβδομάδες δόθηκε χρόνος και όλες οι πλευρές κατέστρωναν τα σχέδιά τους. Τόσο ο Δημήτρης Χριστόφιας, συνεπικουρούμενος από την κατάθεση Παντελίδη, αλλά και «πολιορκημένος» από το ξέσπασμα Παπακώστα, όσο και ο τέως υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, καθώς και ένας προς έναν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι ξαφνικά κινδυνεύουν.

Ο πρόεδρος μιας χώρας που υπερασπίζεται με δολοφονική ψυχρότητα τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι, κατηγορεί τη Γερμανία ότι ...κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_7862.html#more
Γκιουλ: «Η Γερμανία παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών»
Ο πρόεδρος της Τουρκία επικρίνει την πολιτική της Γερμανίας έναντι των μεταναστών.

Η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, το Σάββατο, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη χώρα.
Ο Γκιουλ επέκρινε ειδικά την τροποποίηση που είχε γίνει το 2007 στο νόμο για την μετανάστευση, η οποία προβλέπει ότι οποιοσδήποτε ή οποιαδήποτε στην Τουρκία μπορεί να μεταναστεύσει στη Γερμανία εάν ζει εκεί ο ή η σύζυγός του μόνο εάν μπορεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ακσάμ 18-9-2011

Κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ που σήμερα αρχίζει επίσκεψη στην Γερμανία, έκανε δηλώσεις στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, στις οποίες άσκησε κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας.

Η όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και οι επόµενες κινήσεις της Άγκυρας

Από το ιστολόγιο http://www.enkripto.com/2011/09/blog-post_1863.html

Του Χρήστου Μηνάγια

Τις τελευταίες ηµέρες και ειδικά µετά τη δηµοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ για το Mavi Marmara παρατηρείται µια ραγδαία όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, µε την τουρκική πλευρά να επιδεικνύει µια συµπεριφορά πλούσια σε αλαζονεία, οργή, απειλές και εκβιασµούς, δίδοντας την εντύπωση ότι έχει απολέσει σηµαντικό µέρος της ψυχραιµίας της. στόσο, παρά την αποφασιστικότητα που θέλει να προβάλλει η τουρκική ηγεσία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, θεωρείται σκόπιµο να παρουσιασθούν ακολούθως ορισµένα άρθρα έγκριτων Τούρκων αρθρογράφων και ενός ακαδηµαϊκού τα οποία δίδουν µια άλλη διάσταση “αποκωδικοποίησης” της τουρκικής στρατηγικής και των κινήσεων που θα ακολουθήσουν.

Τürkiye "Toύρκικες φρεγάτες ανοιχτά της Κύπρου". Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος για την κρίση στη Μεσόγειο

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8353

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
  
  Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στον τουρκικό Τύπο, σχετικά με τις υποθαλάσσιες έρευνες που ξεκινά οι Κυπριακή Δημοκρατία στην Μεσόγειο.
  Πόλεμος αερίου» στη Μεσόγειο είναι ο τίτλος της εφημερίδας Τürkiye. H εφημερίδα γράφει « παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας οι ελληνοκύπριοι ξεκινούν τις έρευνες». Η εφημερίδα υποστηρίζει πως 2 φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν νότια της Πάφου και ελικόπτερα του τουρκικού στρατού ήδη πετούν κοντά στην Κύπρο και κάνουν παρατηρήσεις στην περιοχή.

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σε κρίση

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Του Βασίλειου Δαμηρά
Η Ελλάδα, αφού άγγιξε το όριο της οικονομικής καταστροφής, αφού υπέστη έναν ανηλεή διεθνή διασυρμό, εξαιτίας των εσφαλμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, που απεμπόλησαν κάθε ευκαιρία εξέλιξης και προόδου, σήμερα αδυνατεί να παράξει πολιτική στο εσωτερικό της, ενώ εισέρχεται σε βαθιά κρίση, η οποία είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως οικονομική.

Η Τουρκία ξεκινά την επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα» εναντίον του Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_9498.html#more


Σεπτέμβριος 18,  2011. (Regnum)

Το στρατιωτικό επιτελείο της Τουρκίας αρχίζει σύντομα μια νέα ναυτική στρατηγική που ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα-Ασπίδα Αιγαίου».

Η Λευκωσία αναλαμβάνει τον Ιούλιο Με πάγωμα των σχέσεων με την ΕΕ απειλεί η Τουρκία εάν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231128915

Η Λευκωσία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του 2012
Η Λευκωσία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του 2012   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι δήλωσε ότι η χώρα του θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν η Κύπρος αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το 2012, μετέδωσε αργά χθες Σάββατο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Μόνο το 26% των Ευρωπαίων αποδέχονται ως θετικη την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/26_18.html

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας του Transatlantic Trends που πραγματοποιήθηκε από το Γερμανικό Ταμείο “Marshall” των Ηνωμένων Πολιτειών.
Δεν συμμετείχαν όμως όλες οι χώρες της ΕΕ στην έρευνα.
Συμμετείχαν : η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβακία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σουηδία.
Και εάν λάβουμε υπόψη μας τους εθνολογικούς πληθυσμούς , στην Τουρκιά την Βουλγαρία την Ρουμανία και τα ισλαμικά χαλιφάτα της Σουηδίας , Γαλλίας και μεγάλης Βρετανίας , ευκόλως αντιλαμβανόμαστε , ότι ακόμη και το 26% ως νούμερο , είναι μάλλον παραφουσκωμένο .

Αμάν πια με την Εβραιολαγνεία!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

zaf_cΜέρες του καλοκαιρού του 1974, ζει η Ελλάδα σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα και την εξωτερική της πολιτική. Το σκηνικό μοιάζει εξαιρετικά το ίδιο. Οι προσδοκίες, τα φεφομένα, οι μθστικές συμφωνίες και στο τέλος η ειβολή του Αττίλα και η καταστροφή της Κύπρου.
Αν οι σημερινοί κρατούντες είχαν την διάθεση να μιλήσουν με κάποιον επιζώντας από τον στενό κύκλο του Ιωαννιδικού καθεστώτος, ή εάν κάοος από τονς συνεργάτες του "αόρατου" δικτάτορα είχε το θάρρος να μιλήσεις, θα μορούσε να ζωγραφ΄΄ισει τον καμβά μίας προαναγεγελθείσας καταστροφής. Γιατί και τότε, όπως και σήμερα, οι αμερικάνοι και οι ισραηλινοί είχαν δώσει παρασκηνιακά το "ΟΚ" για την επέμβαση κατά του Μακαρίου που θα οδηγούσε στην Ένωση, για την γεώτρηση των πετρελαίων του Αιγαίου κλπ. Μόνο που όπως αποδείχθηκε, την ίαι ώρα συνομιλούσαν και με άλλους εκτός του Ιωαννίδη γιατί πολύ απλά ενδιαφέρονταν να προστατέψουν τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Λονδίνο:Τα κοινωνικά δίκτυα ενώπιον επιτροπής για τις αιματηρές αναταραχές του Αυγούστου

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Ειδική επιτροπή συστάθηκε στο Λονδίνο για να ερευνήσει αν το κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων Blackberry Messenger αλλά και τα δίκτυα Facebook και Twitter χρησιμοποιήθηκαν στον σχεδιασμό των βίαιων επεισοδίων που συνέβησαν το καλοκαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως ισχυρίζονται πολλοί βουλευτές.

Bank of America: Σε μονόδρομο χρεοκοπίας η Ελλάδα – Τέσσερις στους πέντε διεθνείς αναλυτές περιμένουν ελληνική στάση πληρωμών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επίσης ένα πουλάκι μας σφύριξε για μια μελέτη ενός πανεπιστημίου με αντικείμενο την πολιτική ανικανότητα της Ελλάδος ........εάν ισχύει ...θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.........
Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τέσσερις στους πέντε επενδυτές αναμένει χρεοκοπία της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα/δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Bank of America/Merrill Lynch, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες χρεοκοπίας των άλλων δύο χωρών που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης, της Ιρλανδίας (33%) και της Πορτογαλίας (41%).
Παρά το γεγονός ότι οι πιέσεις για εξεύρεση λύσης τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα προς τους Ευρωπαίους, η ελληνική κρίση χρέους έχει φτάσει σε οριακό σημείο, εξαιτίας των αναποτελεσματικών μέτρων. Σ’ αυτό το σημείο οι πιθανότητες στάσης πληρωμών καθιστούν σχεδόν βέβαιο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, για τις επόμενες επτά ημέρες οι πιθανότητες ελληνικής χρεοκοπίας φτάνουν το 20% και για το επόμενο χρόνο το 70%.
Σύμφωνα με τους επενδυτές η χρεοκοπία της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση την ευρωζώνη, γεγονός που θα φτάσει σε οριακό σημείο και τις υπόλοιπες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, σε περίπτωση μάλιστα που η Αθήνα ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πιθανόν να είναι οι επόμενες.

www.bankingnews.gr   

«Πειρατές» στη γερμανική πρωτεύουσα; Εκλογική μάχη για το Κόκκινο Δημαρχείο στο Βερολίνο, στοίχημα Μέρκελ η δεύτερη θέση

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231128906

Διαμαρτυρία μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου για πιο ανοικτή κοινωνία της πληροφορίας: Το πολιτικό ρεύμα στο Βερολίνο ευνοεί το κόμμα των Πειρατών, που μπορεί να αποσπάσει το 8% στις κάλπες
Διαμαρτυρία μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου για πιο ανοικτή κοινωνία της πληροφορίας: Το πολιτικό ρεύμα στο Βερολίνο ευνοεί το κόμμα των Πειρατών, που μπορεί να αποσπάσει το 8% στις κάλπες   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Βερολίνο

Χορστ Ζεεχόφερ: Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σαν πολλά άλογα [Χορσ(τ)] δεν μαζεύτηκαν τελευταία(?) .....εμείς γαϊδουράκια έχουμε .....
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο πρόεδρος της συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα ο κ. Ζεεχόφερ υπερασπίζεται τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων και υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, που έθεσε ζήτημα ελεγχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σόιμπλε: Χωρίς το «ναι» της τρόικας δεν θα δοθεί η έκτη δόση

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πάντως να ξέρετε ότι έχει πολύ πλάκα όταν πρέπει να σηκώνεις αναρτήσεις με δηλώσεις του ιδίου προσώπου ........χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Συγκεκριμένους αριθμούς που θα δείχνουν ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ζητά η γερμανικά πλευρά, με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διαμηνύει ότι χωρίς το «ναι» της τρόικας, η επόμενη δόση δεν θα δοθεί.

O Σόιμπλε λέει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα «Δεν είναι τόσο επείγουσα»

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....είμαστε μια ωραία παρέα , λέμε και μερικές μαλακίες για να περάσει η ώρα.......
Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσης αναχρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δίνοντας έτσι στον πολιτικό κόσμο χρόνο για να βρουν λύσεις για την υπερχρεωμένη χώρα.

Επίσκεψη Γκιουλ στη Γερμανία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/79621/episkepsh-gkioyl-sth-germania

Τη Γερμανία επισκέπτεται ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, αύριο Δευτέρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του, θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Κρίστιαν Βουλφ και την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Εκτός αυτού, στο επίκεντρο θα είναι η δήλωση Γκιουλ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF χθες, ότι η πολιτική της Γερμανίας στο ζήτημα της μετανάστευσης παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.