Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Wall Street: Δυναμικό comeback με φόντο την απασχόληση

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.414,86275,56 2,47%  
  Nasdaq2.548,9475,11 3,04%  
Η Wall Street σήμερα

Σε υψηλά ημέρας, με κέρδη περίπου 2%, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, δίνοντας τέλος στην "κακοτυχία" των πρώτων συνεδριάσεων του Σεπτεμβρίου που στοίχισε στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones περί τις 470 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στη σημερινή ανάκαμψη έπαιξαν οι φήμες πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama θα εξαγγείλει αύριο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ομιλίας του για τις θέσεις εργασίας, «πακέτο» 300 δισ. δολαρίων με στόχο την τόνωση, ίσως του πιο νευραλγικού τομέα της αμερικανικής οικονομίας: του τομέα απασχόλησης.

Θετικά μηνύματα ήρθαν και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με την ιταλική Γερουσία να εγκρίνει το πρόγραμμα λιτότητας των επόμενων ετών με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας να απορρίπτει τις προσφυγές ομάδας ακαδημαϊκών και πολιτικών κατά της συνταγματικότητας της συμμετοχής της χώρας σε πακέτα διάσωσης μελών της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα.

Τα κέρδη του αμερικανικού χρηματιστηρίου διευρύνθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας έκθεσης της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας (Beige Book) που κατέδειξε επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις 7 από τις 12 περιοχές που ελέγχουν οι περιφερειακές κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι ζητούν πίσω τον Ερωτά τους!!!

Σχόλιο ιστολογίου: «Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί πως το συγκεκριμένο αντικείμενο ανήκει στην Τουρκία. Πιστεύουμε πως αν ένα αντικείμενο έχει μετακινηθεί από τη χώρα καταγωγής του, θα πρέπει να επιστραφεί σε αυτή»
Από που το έφεραν οι Τούρκοι;Από την Μογγολία;

Την επιστροφή ενός μικρού μαρμάρινου κεφαλιού - πιθανότατα του Ερωτα - που προέρχεται από μια πλούσια σε ανάγλυφη διακόσμηση σαρκοφάγο τύπου Σινταμάρα, ζητά η Τουρκία από το βρετανικό μουσείο Victoria and Albert. Η μικρή κεφαλή δεν εκτίθεται στο μουσείο σε αντίθεση με την σαρκοφάγο που χρονολογείται πριν από 1.700 χρόνια και αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου της Κωνσταντινούπολης.
«Το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί πως το συγκεκριμένο αντικείμενο ανήκει στην Τουρκία. Πιστεύουμε πως αν ένα αντικείμενο έχει μετακινηθεί από τη χώρα καταγωγής του, θα πρέπει να επιστραφεί σε αυτή», επισημαίνει στον «Indepedent» η διευθύντρια του τουρκικού γραφείου πολιτισμού και τουρισμού στο Λονδίνο, Τόλγκα Τουιλουόγκλου.
Το γλυπτό αφαιρέθηκε το 1882 από τον σερ Τσαρλς Ουίλσον, αρχαιολόγο και τότε πρόξενο της Βρετανίας στην Ανατολία. Ο σερ Τσαρλς είχε διευθύνει ανασκαφικές έρευνες στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο πριν μετακινηθεί στην Ανατολία το 1879. Οταν ανακάλυψε την εντυπωσιακή σαρκοφάγο, αφαίρεσε το κεφάλι και την ξαναέθαψε ελπίζοντας να μπορέσει να επιστρέψει και να την πάρει ολόκληρη. Η κεφαλή αργότερα δωρήθηκε στο βρετανικό μουσείο από την οικογένεια του σερ Τσαρλς, όπου και παραμένει στις αποθήκες.
Από την πλευρά του, το V&Α παραδέχεται ότι έχει δεχθεί επίσημο αίτημα από την τουρκική κυβέρνηση και εξετάζει σοβαρά το θέμα.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ



Άλλα λέει ο Juncker, άλλα ο Rehn - Juncker: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι - Να κλείσει η "τρύπα" στον προϋπολογισμό ζητούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το μεγαλύτερο πείραμα και εν δυνάμει πολεμική (δίχως όπλα) σύγκρουση της Ελλάδος με την Ευρώπη και τα μεγάλα συμφέροντα /αρπακτικά εναντίον της και γενικά των Ελλήνων εξελίσσετε με αιχμές και πρωτεύων τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (psyops) και την κοινωνική μηχανική (sosial engineering) και συνδυαζόμενα με υπερβολικές δόσεις ανακοινώσεων -ψευδοανακοινώσεων  προκαλώντας υπερπληροφόρηση με συνέπεια την αναισθητοποίηση των ανακλαστικών του λογικού των πειραματόζωων /Ελλήνων μέχρις την πλήρη εξουδετέρωσή τους.........τα υπόλοιπα όσοι μπορείτε ...απλά φανταστείτε τα....
Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     (upd3)Νέα δήλωση βόμβα βγήκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, J. C. Juncker, παρά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση. Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του προγράμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Juncker. Από την πλευρά του ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ, Olli Rehn εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτή θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.

ΙΔΟΥ, Η ΛΙΣΤΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ/ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ… ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…!

Από το ιστολόγιο http://gr.europanetwork.org/

Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα εσχάτη προδοσία

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php
Στις επόμενες 100 ημέρες η χώρα αλλάζει. Πρακτικά έχουμε "τέλος εποχής". Και οι αλλαγές αυτές θα είναι επώδυνες: Η χώρα ήδη έχει πτωχεύσει (όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, καμία ξένη τράπεζα δεν δέχεται πλέον εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ούτε καν της Εθνικής Τράπεζας!). Το ότι διάγουμε από τον περασμένο Ιούλιο και τυπικά κατάσταση «περιορισμένης χρεοκοπίας»  έχει αποκρυβεί από το λαό.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΝΕΑ/ΤΕΤΑΡΤΗ. 7-9-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

*ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.

*Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ.

*ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

*ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Επίθεση με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, εξαπέλυσαν σήμερα οι Συριακές δυνάμεις στην πόλη Χομς.
Ακτιβιστές και κάτοικοι της περιοχής, ανέφεραν πως οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται τουλάχιστον στους 14, σε μια από τις σφοδρότερες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Συριακό στρατό τους τελευταίους έξι μήνες.
Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν σε παλιές γειτονιές της πόλης, η οποία βρίσκεται 165 χιλιόμετρα βορείως της Δαμασκού.

Να εμποδίσει τη φυγή του Καντάφι ζήτησε από το Νίγηρα το νέο καθεστώς της Λιβύης Οι εξεγερμένοι υποστηρίζουν ότι δυνάμεις τους έχουν περικυκλώσει τον συνταγματάρχη

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=418362

Να εμποδίσει τη φυγή του Καντάφι ζήτησε από το Νίγηρα το νέο καθεστώς της Λιβύης
Δυνάμεις προσκείμενες στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κατευθύνονται στη στρατιωτική βάση Χαμίς, 35 χλμ ανατολικά του Μπάνι Ουαλίντ, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011. ( Πηγή: REUTERS/Goran Tomasevic)

Τρίπολη


Μαργκέλοφ: κρίνεται η τύχη της ενότητας της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: EPA




Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να λάβει υπόψη τα διαπραχθέντα στο Ιράκ και το Αφγανιστάν λάθη και να μην προσπαθήσει να επιβάλει στη Λιβύη δημοκρατία ευρωπαϊκού τύπου.

Σε ρόλο διεθνούς δύναμης στοχεύει ο Ερντογάν

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Οι προσπάθειές του είναι πιθανόν να φτάσουν στα όρια λόγω της σοβαρής κρίσης που φέρνει την Άγκυρα αντιμέτωπη με το Ισραήλ.

Η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιζητεί, μέσω μίας τολμηρής διπλωματίας που ασκεί από τη Λωρίδα της Γάζας μέχρι τη Σομαλία και το Πακιστάν, να αποκτήσει ρόλο διεθνούς δύναμης, όμως είναι πιθανόν το εγχείρημα να φθάσει στα όριά του στη σοβαρή κρίση που φέρνει την Άγκυρα αντιμέτωπη με το Ισραήλ.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε την Τρίτη ότι επιδιώκει να επισκεφθεί τη Γάζα, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, σε μία κίνηση η οποία θα επιδείνωνε περαιτέρω τις ήδη δυσχερείς σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, πρώην σύμμαχό του.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ "ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ"

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/



Εκμεταλλευόμενη τον διαρκώς αυξανόμενο μεγαλοϊδεατισμό των Αλβανών, μια Καναδική εταιρία παραγωγής ενδυμάτων (εκτύπωσης επί των ενδυμάτων), συμπεριέλαβε στη γκάμα της και την "κολεξιόν" Great Albania, με τον περίφημο χάρτη της "Μεγάλης Αλβανίας".


Με τιμές που ξεκινάνε από μόλις 14 Δολάρια Καναδά (10€ περίπου) οι ανά γης Αλβανοί εθνικιστές μπορούν να φορούν την Αλβανία των "ονείρων" τους.

Η γκάμα μεγάλη, το δικτυακό κατάστημα προσφέρει από μπλουζάκια και στριγκς, μέχρι κούπες και τσάντες με την Μεγάλη Αλβανίας, το πιό "άρρωστο" όμως είναι τα μωρουδίστικα ρούχα με τα ίδια σύμβολα, που νοθεύουν από την κούνια, αθώες ψυχές με το σύγχρονο εθνικιστικό αμόκ της Αλβανίας.

Έκτακτη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ για το Ισραήλ και το PKK.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8113

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε εκτάκτως με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Νετζντέτ Οζέλ και συζήτησαν  για την κρίση με το Ισραήλ αλλά και το θέμα του PKK.

Το Ισραήλ θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_1368.html#more


Σεπτέμβριος 7, 2011.

 Σύμφωνα με τηλεοπτικό τουρκικό ρεπορτάζ της NTV, το Ισραήλ είναι έτοιμο να προβεί σε αντεπίθεση κατά της Τουρκίας, όταν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η Άγκυρα ανακοίνωσε ένα πακέτο κυρώσεων κατά του Τελ Αβίβ, επειδή δεν έλαβε συγνώμη από την επίθεση των  ισραηλινών κομάντος  το περασμένο έτος, κατά του ανθρωπιστικού στολίσκου, προκαλώντας το θάνατο εννέα Τούρκων υπηκόων.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά θεωρεί την «ισλαμική τρομοκρατία» τη μεγαλύτερη απειλή

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/4701

Σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι CBC News, και θα μεταδοθεί την Πέμπτη, ο καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, δηλώνει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Καναδά μια δεκαετία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να είναι κατά την άποψη της κυβέρνησης η «ισλαμική τρομοκρατία».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΑΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 7-9-2011

Σκληρή δήλωση από το Ισραήλ
 Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Γιααλόν δήλωσε πως η κρίση του Ισραήλ με την Τουρκία δεν πηγάζει από κάποιο λάθος του Ισραήλ. Ο Γιααλόν αναρωτήθηκε ¨αν είναι δυνατόν να χαίρει εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση που έχει φιλικές σχέσεις με το Ιράν και την Χαμάς¨ και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία ¨έχει μετατραπεί σε μια Ισλαμική Δημοκρατία¨. 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΩΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας :  ο Bağış δήλωσε «και όσοι επιμένουν να μην καταλάβουν θα αναγκαστούν να κατανοήσουν».
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο υπουργός ΕΕ Bağış σχολίασε την προσέγγιση των ευρωπαϊκών χωρών στην Τουρκία


Κριτική στον Ερντογάν από την αξιωματική αντιπολίτευση ''Που είναι η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες;''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Κριτική στον Ερντογάν από την αξιωματική αντιπολίτευση


“Κάθε εβδομάδα η Τουρκία περιέρχεται σε κατάσταση πολέμου με μία χώρα”, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρτογλου, κατηγορώντας την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Ερντογάν και τονίζοντας ότι “η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες έχει μετατραπεί σε πολιτική μηδέν εις το πηλίκο”.

Ικανοποίηση για την στάση αναμονής των Standard and Poor’s εξέφρασε ο Κίκης Καζαμίας

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Ικανοποίηση για την πρόθεση των Standard and Poor’s, να λάβουν την τελική τους απόφαση για την Κυπριακή οικονομία με την αξιολόγηση και του δεύτερου  πακέτου μέτρων που θα κατατεθούν Βουλή στις 15 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο Κίκης Καζαμίας.

Πολυβίου : ‘Διαχωρισμός του πορίσματος από το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


polis polubiou 300x194 Πολυβίου : Διαχωρισμός του πορίσματος από το ανακριτικό έργο της ΑστυνομίαςΤο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί είναι τελείως διαφορετικό από το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη, τόνισε σήμερα ο Επικεφαλής της Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου.
Ερωτηθείς, μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, αν η αρχική του τοποθέτηση συνιστά απάντηση σε χθεσινή δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου για την αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής του, ο κ. Πολυβίου είπε ότι η αναφορά του «ήταν μία γενική τοποθέτηση για την οποία ήλθα σε επαφή σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα – και συμφωνεί απολύτως μαζί μου και συμφωνώ και εγώ μαζί του φυσικά – είναι ότι οι δύο διαδικασίες είναι τελείως διαφορετικές».

Δεν αλλάζει ο προγραμματισμός, λέει η υπουργός Εμπορίου Αρχές Οκτωβρίου η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/78869

Λευκωσία: Αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Όπως δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα που κάνει η Κύπρος μετά την ένταξή της στην ΕΕ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ «Στη θέση σου θα διέτασσα κόκκινο συναγερμό»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211590&-V=articles


«Αν ήμουν στη θέση σου θα διέτασσα κόκκινο συναγερμό» φέρεται να δήλωσε στον Υπαρχηγό της ΕΦ, Αντιστράτηγο Σάββα Αργυρού λίγες μόλις μέρες πριν τη φονική έκρηξη στο Μαρί ο Συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σήμερα στην Ερευνητική Επιτροπή για τη φονική έκρηξη, ο Τμηματάρχης της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου (ΔΥΠ) του ΓΕΕΦ, Αντισυνταγματάρχης Νίκος Γεωργιάδης.

Κύπρος: Διώκονται πολίτες για εξύβριση του Δ. Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

xristofiasΤέσσερις ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών, οι οποίοι εξύβρισαν ή προέβησαν σε απρεπείς χειρονομίες εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, άσκησε η κυπριακή αστυνομία.

Οι διώξεις έγιναν μετά από αναφορά μελών της προεδρικής φρουράς προς τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η τελευταία δίωξη πολίτη ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν μία εκπαιδευτικός προέβη σε χειρονομία σε βάρος του Προέδρου, την ώρα που το όχημα το οποίο τον μετέφερε πέρασε από δίπλα της. Μέλη της φρουράς του την ανέκοψαν και ειδοποίησαν τον τοπικό σταθμό όπου και της απαγγέλθηκε κατηγορία για εξύβριση.
Σε άλλη περίπτωση, στην Έγκωμη, μία γυναίκα προέβη, επίσης, σε χειρονομία σε βάρος του κ. Χριστόφια.

Στο κόκκινο οι ΗΠΑ για την θλιβερή επέτειο

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307817

    Σε επίπεδο συναγερμού βρίσκονται από σήμερα οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ενόψει της 10ης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
 
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ δήλωσε σχετικά: "Αυτό δεν γίνεται σε ανταπόκριση σε κάποια ιδιαίτερη απειλή, αλλά είναι ένα συνετό και προληπτικό μέτρο", διευκρινίζοντας ότι η αύξηση του επιπέδου του συναγερμού ισχύει από σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 11/9.    

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΤΟ Ράσμουσεν: «Διμερές θέμα» η κρίση Ισραήλ - Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63365368
"Διμερές θέμα" χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στην Πράγα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, την τρέχουσα κρίση μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας.

Ράσμουσεν: «Διμερές θέμα» η κρίση Ισραήλ - Τουρκίας

The Washington Institute: Οι ΗΠΑ και τα τουρκικά κόμματα CHP & AKP

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Στις 28 Μαρτίου του 2010 το «The Washington Institute» δημοσίευσε ορισμένα αποσπάσματα από τις ομιλίες καθώς και λεπτομέρειες όσον αφορά το Συνέδριο που οργανώθηκε τότε και αφορούσε την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας γενικότερα.

Τακτοποίηση των οικονομικών τους ζητά η Σουηδία από Ιταλία και Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/09/2011_405295

Ο υπουργός Οικονομικών Α. Μποργκ ζητεί Ρώμη και Αθήνα να τακτοποιήσουν άμεσα τα δημοσιονομικά τους.

Ιταλός συνταξιούχος με καταθέσεις-μαμούθ στην Ελβετία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ιταλός συνταξιούχος με καταθέσεις-μαμούθ στην Ελβετία
H ρήση «Una faccia una razza» που λέγεται για Έλληνες και Ιταλούς ταιριάζει γάντι σε πολλές περιπτώσεις. Σε μια από αυτές, οι φορολογικές υπηρεσίες της Πάρμα, στη βορειοανατολική Ιταλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν έναν φορολογούμενο που είχε στείλει σε ελβετικές τράπεζες περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Οι αρχές εισέπραξαν, ως φόρο καταθέσεων και ως φορολογικό πρόστιμο, συνολικώς το ποσό των περίπου 800 χιλιάδων ευρώ (420 χιλιάδες ευρώ και 360 χιλιάδες ευρώ, αντίστοιχα).

Νέα δέσμη μέτρων στην Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90934&catID=14


Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει απόψε το βράδυ (στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδος) την νέα δέσμη έκτακτων οικονομικών μέτρων για την επόμενη διετία, το ύψος της οποίας, με τις τελευταίες διορθωτικές παρεμβάσεις, από τα 45,5 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονταν αρχικά εκτιμάται πως τελικά ανέρχεται στα 52,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κάνοντας μια ακόμη αλλαγή της τελευταίας στιγμής, η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε την επιβολή έκτακτης οικονομικής εισφοράς για την επόμενη τριετία, σε όσους φορολογούμενους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 300.000 ευρώ.

Οριστικές αποφάσεις λόγω έκτης δόσης Στη μέγγενη της τρόικας, επειδή δεν τιμωρήθηκε κανείς

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/227/ent.13227.asp

Υπό την απειλή της μη καταβολής της έκτης δόσης και με την τρόικα να τηρεί στάση αναμονής μετά την (κατά τα λοιπά προγραμματισμένη σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών) αναχώρηση της τρόικας – που πλέον ηχεί εκβιαστική – το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες με συγκεκριμένη, υπαγορευμένη ατζέντα, που δεν άφηνε περιθώρια για ευχολόγια και συζητήσεις περί… ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναθεωρεί ξανά τις προβλέψεις του το ΔΝΤ – Στο 4% ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=94774&catid=13



Το ΔΝΤ πρόκειται να αναθεωρήσει ξανά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε πυρετώδεις ρυθμούς η task force για τα κονδύλια προς την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σε πυρετώδεις ρυθμούς εισέρχεται η λεγόμενη task force για την Ελλάδα, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κ.κ. Μπαρόζο και Παπανδρέου και στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία ανάπτυξης, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας από την Κομισιόν και τα κράτη - μέλη προς την Αθήνα.

"Βαβέλ" η Ευρώπη...

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

        Δεν είναι δεδομένη η έκτη δόση,λέει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.Δε δουλεύει η στρατηγική της Ευρωζώνης για την Ελλάδα,σημειώνει ο επικεφαλής του EFSF.Επιμένει το Ελσίνκι.Να φύγουν από το ευρώ όσες χώρες παραβαίνουν τους κανόνες προτείνει η Ολλανδία.
Παρότι η Κομισιόν δήλωσε ικανοποιημένη με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προωθήσει την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να γνωρίζουν πλέον ότι στην ελληνική περίπτωση τα λόγια πολλές φορές δε μετουσιώνονται σε έργα...

Δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων επανέφεραν τα σύννεφα πάνω από την εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις απέδειξαν ότι «υπήρχε συμπληρωματική δουλειά να γίνει».

Bloomberg: Οι συμφοιτητές που κρατούν στα χέρια τους τη τύχη της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στην εστία Πρατ του κολεγίου του Αμχερστ μία ολιγομελής ομάδα Ελλήνων φοιτητών περνούσε τη διετία 1970-1971 ατελείωτες ώρες συζητώντας τα τεκταινόμενα στην πατρίδα, που βρισκόταν υπό στρατιωτική χούντα, ξεκινά το κείμενο που δημοσιεύει το αμερικανικό πρακτορείο.

Δυναμικό rebound στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Ανακάμπτουν από το χαμηλό 2 ετών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρίσκοντας, μεταξύ άλλων, στήριξη στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας με την οποία απορρίφτηκαν οι προσφυγές ομάδας ακαδημαϊκών και πολιτικών κατά της συνταγματικότητας της συμμετοχής της χώρας σε πακέτα διάσωσης μελών της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα. Η αντίδραση χαρακτηρίστηκε από αναλυτές "τεχνική" εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών.

Στο επίκεντρο παρέμεινε η χθεσινή απόφαση της SNB για τον περιορισμό της ανόδου του ελβετικού φράγκου, καθώς και η σημερινή απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης αναφορικά με τη συνταγματικότητα της συμμετοχής της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παρά τα ισχυρά κέρδη, traders προειδοποιούν ότι η εικόνα των θεμελιωδών συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες. «Η οικονομία της Ευρωζώνης εξασθενεί ταχύτερα από τις εκτιμήσεις», σημειώνει η ING. «Κρίνοντας από τις πρόσφατες ανακοινώσεις των στοιχείων για τους δείκτες εμπιστοσύνης, η οικονομία της Ευρωζώνης δείχνει να βρίσκεται προ των πυλών μίας νέας ύφεσης. Ανησυχητικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι και στις χώρες του πυρήνα της Ευρωζώνης, η εμπιστοσύνη υποχωρεί».

Έρευνα του World Economic Forum Κάτω από... Μποτσουάνα η ελληνική οικονομία!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=144142

Επτά θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας έχασε φέτος η Ελλάδα που σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum βρίσκεται στην 90η θέση ανάμεσα σε 142 χώρες από όλο τον κόσμο.

Τηλεφωνική επικοινωνία Όλι Ρεν - Βενιζέλου

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο ευρωπαίος Επίτροπος

Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι συνταγματική

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15369662,00.html

Η γερμανική βοήθεια προς την Ελλάδα και η συμμετοχή της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) συνάδουν με το γερμανικό Σύνταγμα. Την απόφαση ανακοίνωσε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο.

Τουρκικές παραβιάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης

Του Ν. Λυγερού

Η διαχρονική μελέτη των τουρκικών δεδομένων, μετά την υπογραφή και την επίσημη εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, αποδεικνύει ότι υπάρχουν συστηματικές παραβιάσεις των άρθρων: 2, 14, 27, 37, 38, 39, 40, 41,42 και 43. Το ερώτημα είναι το εξής: τι σημαίνει ότι είναι σε ισχύ η Συνθήκη της Λωζάννης; Μήπως εννοούμε απλώς ότι έγινε η ανταλλαγή πληθυσμών; Διότι αυτό ήταν αναμενόμενο να το τηρήσει η Τουρκία. Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι εξαιρέσεις. Με άλλα λόγια, τι έγινε με την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Θεωρούμε πράγματι ότι η Τουρκία τήρησε τη Συνθήκη της Λωζάννης; Είναι δυνατόν, με όλα τα γεγονότα που γνωρίζουμε από το 1923, να το πιστεύουμε; Kατά συνέπεια, το σωστό ερώτημα είναι: υπάρχει πραγματικά η Συνθήκη της Λωζάννης; Έχει νόημα να την τηρούμε μονόπλευρα; Και μάλιστα να βασιζόμαστε σε αυτή, όταν ξέρουμε πόσο μας αδίκησε; Όταν ξέρουμε ότι απέρριψε την ύπαρξη των Αρμενίων και των Ασσυρίων; Επιπλέον, τι σημαίνουν οι διαπραγματεύσεις που θεωρούν ότι η Συνθήκη της Λωζάννης είναι δεδομένη;

Εφαρμογή των αποφάσεων ζητούν με μια φωνή Ρεν, Γιούνκερ • Δεν είναι δεδομένη η εκταμίευση, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Σκοτσέζικο ντους από τις Βρυξέλλες για την 6η δόση Σε εξέλιξη το... καθιερωμένο θρίλερ για την καταβολή της

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307812

    Την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης είναι σίγουρη, κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα, διαμηνύοντας ξεκάθαρα πως η εκταμίευση της 6ης δόσης, μόνο δεδομένη δεν είναι. Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητούν επιτακτικά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες Βενιζέλου, για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
 

Σήμερα τραπεζικό άλμα στο ΧΑ έως 22,66%...αύριο; - Εσωτερικά υποκινούμενη άνοδος λόγω ΔΕΘ ...απείχαν οι ξένοι, οριακές κινήσεις από Cheuvreux, Citigroup, Deutcshe bank - CDS 2850 μ.β. spreads 1620 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr
(upd9) Εντυπωσιακό άλμα σημειώθηκε στο ΧΑ με επίκεντρο τις τράπεζες οι οποίες κατέγραψαν  κέρδη έως 22,66% στην περίπτωση της Εθνικής. Το ΧΑ στις 929,45 μονάδες υπεραποδίδοντας με άνοδο 7,98% τζίρο 62,6 εκατ και όγκο 33,7 εκατ μετοχές. Ωστόσο η βίαιη άνοδος προβληματίζει αφενός γιατί πραγματοποιείται με πολύ μικρή συμμετοχή των ξένων αφατέρου γιατί κανένα από τα βασικά προβλήματα της οικονομίας δεν έχουν επιλυθεί.
Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι μετά από ένα μεγάλο ράλι ακολουθούν μεγάλες πτώσεις....ωστόσο η κίνηση της αγοράς πάνω από τις 920 μονάδες βραχυπρόθεσμα είναι ενθαρρυντική για τους long. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σημερινή άνοδος της αγοράς αποδίδεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια τραπεζιτών και κρατικών εταιριών να δημιουργήσουν μια αίσθηση ευφορίας στην χρηματιστηριακή αγορά ενόψει της ΔΕΘ, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί....

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ΕΛΕΝΙΝ ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/08/o-elenin_18.html
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/09/27.html



Στο μέρος που φημολογείται πως βρίσκονται τα μεγαλύτερα καταφύγια και ο έλεγχος διαχείρησης κρίσεων σε περίπτωση συμβάντων..  Σε υψόμετρο πολλών χιλιάδων μέτρων μακρυά από θάλασσες και άλλους κινδύνους βρίσκεται το απόλυτο φυσικό καταφύγιο. 

Εκεί που βρίσκεται το διάσημο αεροδρόμιο  και έχει σχήμα σβάστικας και πολλά άλλα περίεργα.. Εκεί που μεταφέρθηκαν τα κεντρικά γραφεία των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής CIA και FBI.  Εκεί που βρίσκεται το Northern Command και το US Space Command που βρίσκεται μέσα στην αεροπορική βάση Peterson .  Εκεί που φημολογείται πως είναι η καρδιά των υπογείων σιδηροδρομικών τούνελD.U.M.BS που εκτείνονται σε όλη την χώρα. 

Eρντογάν "Έχουμε κι άλλες κυρώσεις για το Ισραήλ",αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   Ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί το Ισραήλ καθώς όπως δηλώνει « αυτές ήταν οι πρώτες κυρώσεις , αν δεν αλλάξει κάτι θα υπάρχει και η συνέχεια».

Λιβύη: Σφαγές στο όνομα του Ισλάμ και με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/

  • Οι ρατσιστές Ισλαμιστές της Αλ Κάιντα στην Λιβύη σφαγιάζουν όσους έχουν μαύρο χρώμα!
  • Φυσικά με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και με την υπογραφή του Γιωργάκη (εάν το ξεχάσατε κιόλας)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην πόλη Χομς Την επίσκεψη του γγ του Αραβικού Συνδέσμου ματαιώνει η Συρία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231127177

Στόχος της επίσκεψης του γγ του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία ήταν να ασκηθούν πιέσεις να σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις
Στόχος της επίσκεψης του γγ του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία ήταν να ασκηθούν πιέσεις να σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Δαμασκός, Συρία

Συρία: Τέσσερις νεκροί από την εισβολή του στρατού στη Χάμα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Ευρεία επιχείρηση πραγματοποίησαν δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας στην πόλη Χομς, όπου εδρεύει ο κύριος όγκος των αντικαθεστωτικών κατά του προέδρου Άσαντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Θέμα χρόνου η ιρανική επανάσταση λένε οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307651

    Τη βεβαιότητά του ότι «Αραβική Άνοιξη» θα φτάσει και στο Ιράν, εξέφρασε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και πρώην διευθυντής της CIA, Λίο Πανέτα.
 

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ, 45 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Εκρηξη έξω από Ανώτατο Δικαστήριο στο Νέο Δελχί

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63365212
Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκεται το Νέο Δελχί μετά την έκρηξη που σημειώηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από Ανώτατο Δικαστήριο, στοιχίζοντας την ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τραυματίζοντας 45.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αποκλείσει τον τόπο της επίθεσης, που βρίσκεται κοντά στο κτήριο του Κοινοβουλίου και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αξιολόγηση των εκατέρωθεν θέσεων στην παρουσία ειδικών του ΟΗΕ Έγγραφα για το περιουσιακό στη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/78590

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη το πρωί.
Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη το πρωί.
Λευκωσία: Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου κατέθεσαν χθες εγγράφως θέσεις για το περιουσιακό και έχει αρχίσει η συζήτηση με την εμπλοκή των ειδικών των Ηνωμένων Εθνών. Παρά το γεγονός ότι στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί δεν διαφαίνονται διαφοροποιήσεις με προηγούμενες θέσεις που υποβλήθηκαν, ωστόσο οι διαπραγματευτές δεσμεύθηκαν να αξιολογήσουν τα έγγραφα και να αναζητήσουν συγκλίσεις.

Στον υπουργό Άμυνας αντιπροσωπεία των κατοίκων Καθησυχάζει τους κατοίκους της Ασγάτας ο Ηλιάδης Δεν είναι επικίνδυνο το στρατιωτικό υλικό

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Καθησυχάζει τους κατοίκους της Ασγάτας ο Ηλιάδης


Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν είναι επικίνδυνο το στρατιωτικό υλικό το οποίο μεταφέρεται από το στρατόπεδο της Παλώδιας σε περιοχή της Ασγάτας για ασφαλή φύλαξη έως ότου καταστραφεί.

Συνεχίζονται οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
ereunitiki epitropi Συνεχίζονται οι ακροάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής

Με τις καταθέσεις και την εξέταση των Νίκου Γεωργιάδη και Λάμπρου Λάμπρου, συνεχίζεται και σήμερα, από τις 09:30 το πρωί, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Εκρηξη στη Ναυτική Βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης”.

Ισχυρή ανοδική αναλαμπή σε ΧΑ και τράπεζες μετά την εξαναγκαστική επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αλλά με ερωτηματικά για την συνέχεια…. - Στις 2850 μ.β. τα CDS και στις 1750 μ.β. το εικονικό spread

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd2)Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν από την Τρόικα στην Ελλάδα να προχωρήσει με ταχύτητες διαδικασίες τις αποκρατικοποιήσεις έπιασαν τόπο καθώς υποχρέωσαν χθες το Ε. Βενιζέλο να εξαγγείλει εκτάκτως μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις.
Η επιτάχυνση αυτή επιδρά θετικά στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο ξεκίνησε με αξιόλογα κέρδη. Στο επίκεντρο οι τράπεζες που καταγράφουν σημαντική άνοδο όπως και οι μετοχές επιλεγμένων εταιριών του εικοσάρη.

Κεμάλ Ντερβίς: «Κανείς δεν συνειδητοποίησε εξαρχής τις διαστάσεις της ελληνικής κρίσης»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ο Κεμάλ Ντερβίς (Kemal Dervis, KD) ως υπουργός οικονομίας της Τουρκίας, ήταν ο αρχιτέκτονας της εξόδου της χώρας από το τραπεζικό κραχ του 2001 και της μετέπειτα δυναμικής πορείας ανάπτυξης. Επιπλέον έχει πολύχρονη θητεία στην «παγκόσμια τράπεζα» και, πιο πρόσφατα, ως επικεφαλής στο «πρόγραμμα ανάπτυξης του ΟΗΕ» (UNDP). Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Free Sunday» και τον Γιάννη Παλαιολόγο, μιλά για την Ελλάδα και τον κ. Παπανδρέου, του οποίου έχει διατελέσει άτυπος σύμβουλος, αλλά και για την τουρκική οικονομία, την κρίση στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη, τις διεθνείς μακροοικονομικές ισορροπίες και την κλιματική αλλαγή.