Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.503,30-110,23 -0,95%  
  Nasdaq2.546,04-33,42 -1,30%  
Η Wall Street σήμερα

Δεν κατάφερε να διευρύνει το ανοδικό της σερί για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση η Wall Street με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν στα χαμηλά της ημέρας μετά την καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων για την αμερικανική οικονομία από τον Λευκό Οίκο.

Οι επενδυτές επέλεξαν παράλληλα να διατηρήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει της κρίσιμης έκθεσης για τις νέες θέσεις εργασίας στην οικονομία και τον δείκτη ανεργίας που θα δει αύριο το φως της δημοσιότητας.

Νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που κατέθεσαν αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε αυξημένα επίπεδα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 12.000 στις 409.000 για την εβδομάδα έως τις 27 Αυγούστου. Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκαν στις 421.000 από το αρχικό μέγεθος των 417.000. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για μικρότερη πτώση και συγκεκριμένα ανέμεναν μείωση κατά 7 χιλ..

Τούρκος αντιπρόεδρος: "Δεν καταργείται η Στρατιά του Αιγαίου"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Διαψεύδει εγγράφως ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ραντικάλ ότι η τουρκική κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την Στρατιά του Αιγαίου. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος τόνισε στην ανακοίνωση του ότι στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν ανέφερε κάτι περί "κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου".

Reuters: Στον αέρα οι στόχοι για έλλειμμα και αποκρατικοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το έλλειμμα θα υπερβεί το στόχο για το 2011 τουλάχιστον κατά μία ποσοστιαία εβδομάδα αναφέρει αξιωματούχος της τρόικας, στο Reuters. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες η επίτευξη των στόχων αποτελεί βασική προϋπόθεση για το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Η πολιτική επιστράτευση των ανθρωπίνων οργάνων


Του Σπύρου Παπαγιάννη(*)

“Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων.”


Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε και το υπουργικό συμβούλιο απεδέχθη, να γίνουν τα μέλη του δωρητές οργάνων. Μετά την πολιτική επιστράτευση των μισθών και συντάξεων και την πολιτική αποστράτευση του συντάγματος, των νόμων και των θεσμών, έχουμε την πολιτική επιστράτευση των οργάνων του σώματός μας, τα οποία μόνο αν τα θωρακίσουμε, υποτίθεται νομικά, θα ακολουθήσουν την μοίρα μας στον τάφο, άλλως αποδεσμεύονται από μας και μεταβάλλονται σε πλουτοπαραγωγικό αγαθό της αγοραίας πατρίδας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες διαγράφεται ελπιδοφόρο μέλλον για εταιρίες ευθανασίας τύπου Παπαδόπουλου και πρόωρος αποδημία πολλών, από τον μάταιο κόσμο μας, για την καλύτερη …σταδιοδρομία των οργάνων τους.

Ευρωπαϊκό όχι στις υποδείξεις ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αύξηση κεφαλαίων ζητάει η Λαγκάρντ, δεν χρειάζεται απαντάει η Ε.Ε

WikiLeaks: Δολοφονία παιδιών από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Πυροβολώντας τους στο κεφάλι, Αμερικανοί στρατιώτες εκτέλεσαν το 2006, στη διάρκεια εισβολής τους σε σπίτι στην πόλη Ισάκι, 4 γυναίκες και 5 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος πέντε μηνών, σύμφωνα με τα νέα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα WikiLeaks την περασμένη εβδομάδα.

Ανέβηκε η θερμοκρασία στο τετ-α-τετ Βενιζέλου-τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             (upd 5) Κλειστά τα χαρτιά της τρόικας για την "αιμοδότηση" των ασφαλιστικών ταμείων και την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Διαψεύδει ο κ. Βενιζέλος ότι γίνεται λόγος για νέα μέτρα.
Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 5 ώρες, στο υπουργείο Οικονομικών, η δεύτερη συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι ελέγχουν την οικονομία εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

Τουλάχιστον στο 8,6% του ΑΕΠ εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας το 2011 η τρόικα, σημαντικά υψηλότερο έναντι του στόχου για έλλειμμα 7,6%, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν.Η υπέρβαση του στόχου για το έλλειμμα ανάγεται όχι μόνο στην ύφεση, αλλά στις σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και στη συνεχιζόμενη αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Μήπως η έξοδος από την ONE -έστω και προσωρινά- είναι η μόνη ρεαλιστική λύση;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο μάτι του κυκλώνα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και διατάχθηκε να βγάλει τα σπασμένα –για όλους. Με αφορμή το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος επιλέχθηκε από την κυβέρνηση η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/ΠΕΜΠΤΗ. 1-9-2011

Από ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ-ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ/ΙΑΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ.

UNFICYP : Δεν δίνει άδεια για διοργάνωση δικοινοτικής εκδήλωσης σε χώρο της νεκρής ζώνης

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/

Την άρνηση της UNFICYP να παραχωρήσει άδεια για πραγματοποίηση δικοινοτικής εκδήλωσης  σε χώρο της νεκρής ζώνης καταγγέλλουν με κοινή δήλωση τους Ελληνοκυπριακές και  Τουρκοκυπριακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Πολυβίου: Ενα έγγραφο το οποίο παραποιήθηκε βάναυσα Μαληκίδης: Στρεβλώσεις και σκοπιμότητατο στο έγγραφο του ΥΠΑΜ στις 5/7/2011

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας Χρίστος Μαληκίδης διατύπωσε την άποψη ότι στο έγγραφο που ετοιμάστηκε στις 5/7/2011 και αφορούσε σύσκεψη στο Υπουργείο Αμυνας μία μέρα μετά την εκδήλωση μικρών εκρήξεων στα εμπορευματοκιβώτια στο Μαρί, «υπάρχουν διάφορες στρεβλώσεις και κάποιοι το σύνταξαν με κάποια σκοπιμότητα».

Την συριακή αντιπολίτευση την σπρώχνουν σε αναμέτρηση

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/09/01/55500130.html

Photo: EPA




Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αντιτάχθηκε στα διπλά μέτρα και στάθμα κατά την προσέγγιση στις συγκρούσεις σε διάφορες χώρες.

ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ «Δεν φταίω!»

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211412&-V=articles

Ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και το Υπουργείο Εξωτερικών, ευθύνονται για την τραγωδία στο Μαρί, δήλωσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα γεγονότα της 11ης Ιουλίου, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού. Οι ευθύνες, συμπλήρωσε, βαραίνουν εκείνους οι οποίοι δεν φύλαξαν το φορτίο, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα. «Αν δεν μπορούσαν να το φυλάξουν με ασφάλεια, έπρεπε να το έλεγαν από την αρχή», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

Πιθανώς υπουργοί, αξιωματικοί και αξιωματούχοι στη λίστα ποινικής δίωξης για το Μαρί(video)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/415135

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρεί η ποινική έρευνα της αστυνομίας και οι ανακριτές παρουσιάζονται έτοιμοι να προτείνουν ποινική δίωξη δεκαπέντε ατόμων.

Νταβούτογλου: Απειλεί με «Σχέδιο Β» τον ΟΗΕ και το Ισραήλ!

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Ξιφούλκησε εναντίον «δικαίων και αδίκων» για μια ακόμη φορά ο Νταβούτογλου απειλώντας και πάλι το Ισραήλ, αλλά και τον ΟΗΕ. Η Τουρκία δεν θα δεχτεί καμία παράταση όσον αφορά την έκδοση του πορίσματος του διεθνούς οργανισμού, σχετικά με το επεισόδιο του Μαβί- Μαρμαρά, δήλωσε ο «πολύς» Τούρκος ΥΠΕΞ, καταλήγοντας, ότι η ημερομηνία κατάθεσης του πορίσματος, θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία που η Τουρκία θα περιμένει για να λάβει την επίσημη συγνώμη του Ισραήλ!

Η κουρδική «ηλεκτρική καρέκλα» του Erdogan

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/09/01/119875/

Πέρα από τις εντυπωσιακές εσωτερικές του επιτυχίες, ο Erdogan έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα και στη προσπάθεια της τουρκικής εμπλοκής στα της Μ. Ανατολής. Ο κάποτε καλός φίλος των Qaddafi, Bashir, Assad και  Ahmedinejad, προκύπτει πλέον ως γνήσιος «δημοκράτης» και υπερασπιστής των εξεγερμένων Αράβων. Δείχνει μάλιστα να έχει επιτυχώς θάψει το παρελθόν, ειδικά στη Τουρκία, όπου κυριαρχεί πολιτικά χωρίς σοβαρή δημόσια κριτική.

Ο Καντάφι καλεί σε αντίσταση.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, που διαφεύγει, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να "συνεχίσουν την αντίσταση", εκτιμώντας ότι υπάρχουν "διαφορές" μεταξύ των ανταρτών και του ΝΑΤΟ, σε αποσπάσματα από ένα ηχογραφημένο μήνυμα του τα οποία μεταδόθηκαν από τηλεοπτικό δίκτυο Arrai.

   

Οι Βρετανοί παρέδωσαν 40 τόνους λιβυκά δηνάρια στη Βεγγάζη

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/40.html#more


Σεπτέμβριος 1, 2011.

Βεγγάζη.

Σε μια μυστική επιχείρηση η βρετανική Πολεμική Αεροπορία παρέδωσε 40 τόνους λιβυκών δηνάριων στη Βεγγάζη, πρόσφατα, για να βοηθήσει τις νέες αρχές της χώρας να αντιμετωπίσουν την έλλειψη χρημάτων, ανέφερε, σήμερα, το πρακτορείο Reuters.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Εφ. Ραντικάλ 1-9-2011

Από τα δυτικά έως τα ανατολικά κινήσεις ¨πολιτικοποίησης¨
 Στο 15 άρθρων σχέδιο στρατιωτικής μεταρρύθμισης περιλαμβάνεται και η αλλαγή του ονόματος του στρατοπέδου Μούγλαλι. Ο Τσελίκ έδωσε το σήμα για την κατάργηση της στρατιάς του Αιγαίου

Διαψεύδει τα περί κατάργησης της «Στρατιάς Αιγαίου» η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Θέμα σχετικά με την υπόσταση της Α΄και της Δ' Στρατιάς («Στρατιά Αιγαίου»), φέρεται να έχει θέσει ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ραντικάλ".

Ωστόσο ο ίδιος ο Τσελίκ σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα διέψευσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα δεν ανέφερε κάτι περί "κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου" και ότι αυτό "ήταν σχόλιο της εφημερίδας επί ενός σημείου της δέσμης που έχει επεξεργαστεί ο ίδιος, σχετικά με τις αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις» και συγκεκριμένα το σημείο εκείνο το οποίο αναφέρει ότι «πρέπει να επανεξεταστεί το πόσες στρατιές θα έχουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το πού ακριβώς θα βρίσκονται αυτές».

Berliner Zeitung: Πρώτη φωτογραφία από την τάφρο στον Έβρο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Την πρώτη φωτογραφία από την τάφρο που κατασκευάζει η Ελλάδα στον Έβρο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.

Έσπασαν τους κωδικούς του Wikileaks

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Απόρρητα έγγραφα του Wikileaks διέρρευσαν στο διαδίκτυο χωρίς κανένα έλεγχο, καθώς έσπασε ο κωδικός πρόσβασης. Εκπρόσωποι της ιστοσελίδας κατηγορούν την Guardian

Χωρίς κανένα έλεγχο και με φανερά, τα στοιχεία πολλών εμπλεκομένων, κυκλοφορούν πλέον στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα πρεσβειών τα οποία είχε στην κατοχή του η διαδικτυακή πλατφόρμα του Wikileaks.

Ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση για τον λιγνίτη

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ζήτημα της πρόσβασης τρίτων στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.


Παράλληλα, προωθείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στις ενεργειακές ΔΕΚΟ που περιλαμβάνει ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΛΑΡΚΟ για το 2011 και ΕΛΠΕ, ΔΕΗ το 2012 καθώς και το σχέδιο για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας το οποίο σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στοχεύει σε επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ και δημιουργία 60.000 νέων θέσεων εργασίας.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την αποψινή συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους της "τρόικας".

Ανοδος 1,41% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2047283

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση του μήνα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 928,86 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,41%.
Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66,37 εκατ. ευρώ.

ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ Παραιτείται η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63345367
Την παραίτησή της υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Στέλλα Μπαλφούσια, μετά το σάλο που ξέσπασε λόγω της έκθεσης περί ανεξέλεγκτης δυναμικής του χρέους.


21% η… 51% το hair cut στα ελληνκά ομόλογα;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όπως και να προσπαθήσετε να το μεταφράσετε ......πάλι χρεωκοπία βγαζει...ειδικά μετά την σημερινή σύνοδο για τα χρυσά κουρέλια της Λιβύης.....προέχει η μοιρασιά!!
Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/


Κάποια ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες διαγραφές για τα ελληνικά ομόλογα τους, υπογράμμισε το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, (IASB), η αρχή που θέτει τους λογιστικούς κανόνες στην Ευρώπη.

Με επιστολή του προς την εποπτική αρχή των αγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Securities and Markets Authority), το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων άσκησε αυστηρή κριτική στις ‘ασυνέπειες’, όπως αναφέρει, των τρόπων με τους οποίους οι διάφορες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες ξεκίνησαν τις διαγραφές μέρους της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.

ΔΝΤ: Εκτιμήσεις - σοκ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Σχόλιο ιστολογίου μας : Να σας εξηγήσω τι θέλει να πει σε απλά ελληνικά .....ξεφορτωθείτε άμεσα τα τοξικά της Ελλάδος......τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους ειδικούς να τα επεξηγήσουν......με την δική τους γλώσσα .....
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο διέρρευσε στον διεθνή Τύπο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 200 δις. ευρώ, όπως αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.

Τί απαντά ο Ε. Βενιζέλος για την έκθεση της Βουλής περί χρέους

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μας έφτιαξες και πάλι Μπένυ με την νομικίστικη ευφράδεια σου......δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή σου από τους πραγματικούς κυβερνήτες αυτού του τύποις ακόμα κρατιδίου που λέγεται Ελλαδιστάν.......
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.

Στo Παρίσι σήμερα ο Παπανδρέου

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σαν τι θα πάει  εκεί ο Γιωργάκης???
α. Διεθνούς Σοσιαλιστικής
β. Έπαρχος Ελλάδος
γ. Επόμενος ΓΓ ΟΗΕ
δ. ζητιάνος
Λύση : Κάποιος του σφύριξε ότι με το ληστρικό πάρτυ του αιώνα στην Λιβύη ......έχει πιθανότητες να τσιμπήσει και κάποιο ψίχουλο.....όχι για την Ελλάδα ......αμέσως κορόιδα ....για τον εαυτούλη του...για την επόμενη δουλειά που τρέχει να την καπαρώσει από τώρα....
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Τρόικα: Ζήτησε έκτακτη σύσκεψη σήμερα για τα Ταμεία

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/society/article/?aid=417386
Στη συνεργασία των υπουργών Εργασίας με τους ενταταλμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ θα εξεταστεί ο φάκελος της Κοινωνικής Ασφάλισης.



Αθήνα

Ιδού γιατί το κράτος προστατεύει τις τράπεζες

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/69496.html

Οι Ελληνικές κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες είναι οι άμεσοι αγοραστές κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων ( αυτό που λέμε ένα μέρος των αγορών) και προσφέρουν στην εκάστοτε κυβέρνηση την ευκολία να βρίσκει τα κεφάλαια ( με κανονικό τόκο φυσικά) και να ασκεί αυτή την πολιτική που μας οδήγησε στην χρεοκοπία και στην ανεργία. Αυτή η σχέση καθιστά τις τράπεζες βασικούς συνέταιρους της εξουσίας και επομένως ( κάτι σαν την καρδιά ενός σώματος) και εάν δεν γιατρευτούν αυτές πρώτα, το σώμα που λέγεται Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να αναρρώσει ποτέ!
Ζημίες 4, 52 δις. ευρώ ( από 294 εκατ. ευρώ πέρυσι) σημείωσαν οι εγχώριες τράπεζες στο πρώτο εξάμηνο του 2011, καθώς ο αρνητικός αντίκτυπος από στην προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους (PSI), ξεπερνά ως στιγμής τα 4,5 δις. ευρώ. Εύλογα ο τραπεζικός δείκτης την Τετάρτη σημείωσε βουτιά 8,86% με την ευφορία που προκάλεσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών η ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης Alpha-Eurobank να εξανεμίζεται.

Επιταχύνουν την περιορισμένη χρεοκοπία για την Ελλάδα και το credit event η αναδιάταξη χρέους και οι εγγυήσεις - Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες - Στο σκοτάδι το ΧΑ – Αυξάνονται εκ νέου τα CDS στα ομόλογα

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/


(upd3) Τα πυκνά σύννεφα της αβεβαιότητας, τα πυκνά σύννεφα της κρίσης χρέους έχουν σκεπάσει τον ελληνικό θολό και όχι γαλανό ουρανό…
Η αναδιάταξη του χρέους και το αν και κατά πόσο οι ιδιώτες θα επιτύχουν τον στόχο του 90% στην συμμετοχή τους στα ελληνικά ομόλογα, καθώς και οι εγγυήσεις που θέτει η Φινλανδία για να συμμετάσχει στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα έχουν προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα και πλήξει καίρια την σταθερότητα της Ελλάδας που ήταν ή άλλως δεν ήταν σταθερή…

Η δραματική πτώση της αγοράς ακόμη και μετά το μεγάλο τραπεζικό deal της Alpha και της Eurobank αποδεικνύει ότι ένα deal δεν φέρνει την Άνοιξη πολλώ δε μάλλον την χρηματιστηριακή Άνοιξη.
Η οικονομία πλέον βρίσκεται σε οριακά επίπεδα και όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό φέρνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς πιο κοντά την περιορισμένη χρεοκοπία της Ελλάδος και το credit event. 

Έλλειμμα άνω του 8% βλέπει η τρόικα που ζητά νέα μέτρα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα η τρόικα εκτιμά ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 8,6% - 8,8% για το 2011.

Stuttgarter Zeitung: «Οι Έλληνες σιγοβράζουν στο καθαρτήριο»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ακόμη λιγότεροι Έλληνες πήγαν αυτό το καλοκαίρι διακοπές. Ο εσωτερικός τουρισμός παρουσίασε κάμψη σε σχέση με πέρυσι. Αλλά και όσοι πήγαν διακοπές τους περιμένει στην επιστροφή το ραβασάκι της εφορίας που τους καλεί και πάλι στο ταμείο. Εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε επιτηδευματίες. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ιδιοκτήτες πισίνων, θα κληθούν να πληρώσουν.

Άκερμαν: Έμφαση στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/

«Όχι» στο ευρωομόλογο στην παρούσα φάση λέει ο Γ. Άκερμαν – σε συνταγματική κατοχύρωση του χρεόφρενου προσανατολίζεται η Πορτογαλία – το χρεόφρενο δεν είναι απαραίτητο υποστηρίζει ο φαν Ρομπέι

Με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας η Ευρωζώνη σχεδιάζει εκτάκτως νέο πακέτο - λύση για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Τα νούμερα της Ελλάδας ακόμη και από την πλέον αισιόδοξη σκοπιά είναι πασιφανές ότι δεν βγαίνουν... Το φάντασμα της χρεοκοπίας πλανάται καθημερινά πάνω από τη χώρα μας και το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 109 δισ. ευρώ, κρίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαίο. Ωστόσο προσκρούει σε έναν βασικό σκόπελο, αυτό των εγγυήσεων, το χορό των οποίων άνοιξε η Φινλανδία, απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Απέναντι στη Φινλανδία στέκονται τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, πρωτοστατούντων των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων και των ασφυκτικών πιέσεων των αγορών για άμεση επίλυση της κρίσης, η Ευρωζώνη σχεδιάζει εκτάκτως νέο πακέτο - λύση για την Ελλάδα, κάτι που αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. M. Barroso, γνωστοποιώντας ότι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ επεξεργάζονται την αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας.
Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο αυτό δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί, ωστόσο διεθνή μέσα ενημέρωσης φροντίζουν σε καθημερινή βάση να μας ενημερώνουν για τις εναλλακτικές λύσεις που "ρίχνουν στο τραπέζι" οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Δέκα στοιχεία – σοκ για την ελληνική οικονομία

Από το ιστολόγιο  http://www.reporter.gr/                                  
Δέκα στοιχεία – σοκ για την ελληνική οικονομία
Η ακτινογραφία της κατάστασης της οικονομίας δείχνει μακριά την έξοδο από την κρίση.
Σε κατάσταση που μπορεί να θυμίζει ακόμη και “πολεμική” βρίσκεται από την αρχή του έτους η ελληνική οικονομία, καθώς η ύφεση μοιάζει διαρκώς να διογκώνεται, από τις αρχικές προβλέψεις, απειλώντας πλέον να ανατρέψει τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους, καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 5,3% έναντι 3%, που προέβλεπε ο προϋπολογισμός και 3,5% που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.

Παπανδρέου: «Σε λίγο θα είμαστε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου»!

Σχόλιο Faceof : Καλά κάνει το αμερικανάκι .......αφού μας βρίσκει χειρότερα και από αμερικανάκια!!!
http://wp.me/pWOiz-gof
«Βάλτε πλάτη και σε λίγο καιρό θα είμαστε στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου» είπε χθες ο πρωθυπουργός στους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς…
Διαβάζοντας κάτι τέτοια είναι λογικό να απορεί κανείς: Μα τί πίνει και δεν μας δίνει το άτομο;
Δεν ξέρω αν πίνει κάτι και τα λέει αυτά, αλλά αν διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις μπορεί και να χει και δίκιο!

Απώλειες 4,4% για τον Dow Jones τον Αύγουστο

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.613,5353,58 0,46%  
  Nasdaq2.579,463,35 0,13%  
Η Wall Street χθες

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου οι βασικοί δείκτες της Wall Street συμπληρώνοντας ταυτόχρονα τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις αν και ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού αποδείχθηκε ο χειρότερος από το Μάιο του 2010.

Οι επενδυτές αποχαιρετούν επίσης έναν μήνα στον οποίο κυριάρχησε η ακραία μεταβλητότητα με τον βιομηχανικό Dow Jones να σημειώνει συνολικά 16 φορές τριψήφιες κινήσεις.

Ο Αύγουστος έκλεισε με απώλειες 4,4% για τον Dow Jones, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε σε ποσοστό 5,7%. Μεγάλες απώλειες 6,4% γνώρισε σε μηνιαία βάση ο τεχνολογικός Nasdaq. Η αγορά συμπλήρωσε την ίδια στιγμή τέσσερις διαδοχικούς μήνες απωλειών.

Οι δείκτες κινήθηκαν και σήμερα με νευρικότητα για να επιστρέψουν σε ανοδικό έδαφος στο κλείσιμο των συναλλαγών. Το κλίμα σήμερα στην αγορά διαμόρφωσαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τον δείκτη Chicago PMI καθώς και η είδηση ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κινηθεί για να εμποδίσει τη συμφωνία-μαμούθ για την εξαγορά της T-Mobile από την AT&T.