Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Ισλανδία απεμπλέκεται από το ΔΝΤ λόγω... ιδεολογικών διαφορών

Σχόλιο από Faceof : Σήμερα είχαμε άκρως ενδιαφέρουσες ειδήσεις αλλά τις καλύτερες τις άφησα για το τέλος της ημέρας.....ειδικά αυτή με τους, όπως αποδεικνύεται στημένους /ψεύτικους πανηγυρισμούς στην Πράσινη  πλατεία της Τρίπολης  , αλλά και αυτή εδώ ....που ουρλιάζει πλέον για τα χειραγωγημένα ΜΜΕ της NWO.........
Είναι απίστευτο......η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Johanna Siguroardottir, ανακοίνωσε τη διακοπή της «συνεργασίας» και την αποχώρηση του αρμόδιου κλιμακίου από τη χώρα.
Τι λέτε τώρα .....πως το κατάφερε αυτό η μικρή Ισλανδία , αλλά πρώτα από όλα .....είχατε νέα της τους τελευταίους 2 μήνες που μας πρήζουν με μεσοπρόθεσμο και εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και άλλα φαιδρά .......έως και εκβιαστικά , τρομοκρατία στο έπακρο και φίμωση των πραγματικών ειδήσεων που να μας αφορούν .....και να μας δίνουν πραγματικές λύσεις και ανακούφιση των Ελλήνων.....
Δεν περιμένω από πολλούς να το καταλάβουν , να σας πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί εν μέρει αλλά ίσως και είναι καλύτερα από την άλλη ....όταν και όπως ξεκινήσει η επανάσταση στην Ελλάδα ...τουλάχιστον θα ξέρουμε ποιοι αξίζουν να σωθούν!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Κέρδη στη Wall Street με "φόντο" την Fed

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.579,1739,92 0,35%  
  Nasdaq2.576,1114,00 0,55%  
Η Wall Street σήμερα

Σε ανοδικό έδαφος αν και μακριά από τα υψηλά της ημέρας ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street ξεπερνώντας το αδύναμο ξεκίνημα καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed αναζωπύρωσαν τις εικασίες για νέες παρεμβάσεις από την κεντρική τράπεζα με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Η αμερικανική αγορά συμπλήρωσε ταυτόχρονα τρεις διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις, με τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει από την Παρασκευή συνολικά 408 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συζήτησαν τα μέτρα που έχουν στη διάθεση τους για να τονώσουν την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην τελευταία συνάντηση νομισματικής πολιτικής όπως έδειξαν τα πρακτικά της συνάντησης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Το πιο ισχυρό εργαλείο, ένας τρίτος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης (QE3), αναφέρθηκε ως ένα ενδεχόμενο από ορισμένους αξιωματούχους της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Να πως ελέγχει τους απανταχού γκοήμ η Παγκόσμια (κρυπτο)Σιωνιστική Αυτοκρατορία



 
Η φωτογραφία έχει ληφθεί από το βίντεο του BBC που ακολουθεί στο οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζονται Λίβυοι αντάρτες στην Πράσινη Πλατεία να πανηγυρίζουν κραδένοντας σημαίες! Η μόνη διαφορά είναι ότι ο θεατής παρατηρεί επί 50 δευτερόλεπτα ότι οι τρίχρωμες σημαίες είναι σημαίες της Ινδίας και οι “αντάρτες” φυσιογνωμικά ομοιάζουν με Ινδούς παρά σε πολίτες της Λιβύης… Ο νοών νοήτω! ΑΡΗΣ ΑΡΙΩΝ

[Αποκλειστικό http://www.secnews.gr/ ] Επίθεση στην ιστοσελίδα [stifora.gr] από τον hacker DeLiRiUm

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/
stifora.gr  [Αποκλειστικό] Επίθεση στην ιστοσελίδα [stifora.gr] από τον hacker DeLiRiUmΣε μια ακόμα διαδικτυακή επίθεση εναντίον ιστοσελίδας με σημαντική επισκεψιμότητα, προχώρησε ο hacker DeLiRiUm. Σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε ο hacker στο e-mail επικοινωνίας του SecNews, στόχος του αυτή την φορά ήταν το αποκαλυπτικό portal stifora.gr.  Ο Έλληνας hacker κατόρθωσε να εισχωρήσει στον εξυπηρετητή (server) που φιλοξενεί την συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο εξωτερικό και <…>
να αντλήσει κωδικούς χρηστών, επιτυγχάνοντας τελικά πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή (administrator). O  γνωστός hacker DeLiRiUm δημοσίευσε τους κωδικούς που ανέκτησε από την ιστοσελίδα στο pastie.org και συγκεκριμένα [εδώ]. Οι δημοσιευμένοι κρυπτογραφημένοι κωδικοί καθώς και e-mail διαχειριστών φαίνονται παρακάτω:

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/30-8-2011.

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΙΡΑΝΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΒΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΠΟ ΑΝΤΕΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟ ΣΑΓΓΑΡΙ.
*2 ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΛΑΤ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
* ΜΕ 6 ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΠΑΝΙ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΝΤΑΦΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΙΝΚΑΡΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ.
*ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΗΣΑΝ 32 ΑΤΟΜΑ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤ/ΝΑ ΑΛΓΕΡΙΑ.
*Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΕΓΙΝΕ ΕΝΩ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΡΤΗΣ.

Χριστόφιας Ερογλου θα 'κλειστούν' σε έπαυλη στις ΗΠΑ Για να βρουν λύση στο Κυπριακό γράφει η τουρκική εφημερίδα ''Μιλιέτ''

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τα μεγάλα μέσα ....σε εφαρμογή.....
Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Χριστόφιας Ερογλου θα 'κλειστούν' σε έπαυλη στις ΗΠΑ


Η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι – μουν, αποφάσισε όπως, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, «κλειστούν» σε έπαυλη στις ΗΠΑ για να βρουν λύση στο Κυπριακό.

Εμπάργκο πετρελαίου κατά της Συρίας

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

© Фото: en.wikipedia.org




Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν για την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου κατά της Συρίας. Αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα στο τέλος της εβδομάδας.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαϊκών προϊόντων σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της καταστολής από την εξουσία της Συρίας των αντικυβερνητικών εκδηλώσεων. Προηγούμενα τέτοιο εμπάργκο επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ. Στην ΕΕ  αναλογεί  σχςεδόν το 95% των πετρελαϊκών εξαγωγών της Συρίας.

ZAFER BAYRAMI -ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όσο ο Ερντογάν ελέγχει τον GAP με καρπαζιές ....καρπαζοεισπράκτορες θα παραμείνουμε ......εώς ότου μας διαμελίσουν οι σύμμαχοί μας και οι πιστωτές μας ....θα έρθουν οι καλοί γείτονες να τα πάρουν χωρίς να φοβούνται....
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Χουριέτ 30-8-2011

Έτσι γιορτάστηκε στην Άγκυρα η γιορτή της Νίκης
Mε ενθουσιασμό γιορτάστηκε στην Άγκυρα η 89η επέτειος από την νίκη της 30ης Αυγούστου.

Σχόλιο : Στο βίντεο φαίνεται ότι παρελαύνουν εκτός από ειδικές δυνάμεις και στρατιώτες με ρούχα της εποχής του 1922, ακόμη και γενίτσαροι με τις παραδοσιακές τους στολές. Θα τολμούσε ποτέ κανείς στην Ελλάδα να προτείνει παρέλαση π.χ. με στολές εποχής Βασιλείου του Β΄ ;
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/21226/0/1/ankara-da-zafer-bayrami-boyle-kutlandi.aspx

Στον Εχίνο,ο τούρκος αντιπρόεδρος,που είναι διακοπές στη Καβάλα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

  Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα έφθασε το μεσημέρι στην Καβάλα, τρίτο σταθμό της ιδιωτικής επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Επικρατείας Αλί Μπαμπατζάν.

   

Stratfor: Κάποιοι βιάζονται να πανηγυρίσουν στη Λιβύη!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με άρθρο του George Friedman στο αμερικανικό STRATFOR οι πανηγυρισμοί στη Λιβύη, κρίνονται ως πρόωροι.

«Νέα συνάντηση Παπανδρέου- Γκρούεφσκι το Σεπτέμβριο για το όνομα»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Αύγουστος 30, 2011.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται μια νέα πρωτοβουλία διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ των πρωθυπουργών της FYROM, Νίκολα Γκρούεφσκι και της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου.

Αντιδράσεις κατά Μπουτάρη για το τέμενος στη Θεσσαλονίκη

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Η πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (φωτογραφία) να δοθεί για λατρευτικούς σκοπούς στους μουσουλμάνους το τέμενος Λεμπέτ (μετακινήθηκε 25 μέτρα το 2005, λόγω των εργασιών για την επέκταση της οδού Λαγκαδά) που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, προκάλεσε την οργή του δημάρχου Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλου: «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά κανένας κύριος Μπουτάρης δε θα αποφασίσει για το πρώην στρατόπεδο. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων, και του κεντρικού δήμου και της περιφέρειας, αλλά θα αποφασίσουμε μέσω διαβούλευσης».
Η παρεμβατικότητα του κ. Μπουτάρη σε θέματα που δεν τον αφορούν, έχουν εκνευρίσει πολλούς στη Θεσσαλονίκη, που θεωρούν ότι ο δήμαρχος φιλοδοξεί να μεταβληθεί σε τοπάρχη. Η δήλωσή του περί κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και του ΚΕΔΑΚ, εξόργισε τους εργαζόμενους στις προαναφερόμενες υπηρεσίες, που εξέδωσαν μάλιστα και σχετικές ανακοινώσεις. boutarisΣημειώνουμε ότι για την ανέγερση τεμένους και στη Θεσσαλονίκη, όπως και την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου, πιέζει και η Τουρκία, μέσω του προξένου της στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ στη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, τον περασμένο Μάρτιο. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου το είχε μάλιστα συζητήσει και με τον Γιάννη Μπουτάρη, αν και το θέμα δεν είναι της αρμοδιότητας του τελευταίου. Οι Τούρκοι, αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (!), το έθεσαν ξανά το θέμα στον κ. Μπουτάρη, όταν αυτός επισκέφθηκε την Ίμβρο.

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στη Μικρασιατική καταστροφή

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο

Προειδοποιητικά μηνύματα στέλνουν οι οίκοι αξιολόγησης – Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η περιορισμένη χρεοκοπία και η εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα….

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Νέα σαφή προειδοποιητικά μηνύματα στέλνουν οι οίκοι αξιολόγησης ειδικά προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι πλησιάζει ο καιρός για την περιορισμένη χρεοκοπία αλλά και προς την ΕΕ ότι ο κίνδυνος ύφεσης είναι πλέον μεγάλος.

Τελευταίες πληροφορίες του www.bankingnews.gr αναφέρουν ότι οι  διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα αποφασίσουν άμεσα για το αν θα βαθμολογήσουν την Ελλάδα σε καθεστώς  επιλεκτικής ή περιορισμένης χρεοκοπίας. Το πιθανότερο σενάριο η Ελλάδα να βρεθεί σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας δηλαδή σε καθεστώς C για όλους τους οίκους αξιολόγησης (βλέπε και τον πίνακα βαθμολογιών στο τέλος του κειμένου)

Η Αυστρία "ανέλαβε τα βάρη" των χρεωμένων της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την αύξηση της συμμετοχής της Αυστρίας, υπό τη μορφή εγγυήσεων, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Στήριξης, σε 21,6 δισ. ευρώ, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη σχετική απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου.

Έξι νομοσχέδια στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/



Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, συναντάται ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, την Τετάρτη, στις 10.00 πμ, στο γραφείο του στην Βουλή .

Γερμανία: Μοιραίες ενδέχεται να αποβούν οι εγγυήσεις

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Το να ζητεί κανείς εγγυήσεις ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανειακής βοήθειας μπορεί να αποβεί μοιραίο. Η απαίτηση από μια κυβέρνηση για τη χορήγηση χρυσού δίκην εγγυήσεως συνιστά ευθεία επίθεση στην ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε στη γερμανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Μέρκελ για οικονομικά θέματα Μίκαελ Μάιστερ. Από την πλευρά της, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ επισήμανε ότι το θέμα των φινλανδικών απαιτήσεων για εγγυήσεις από την Ελλάδα θα τεθεί πιθανότατα επί τάπητος στο Ecofin που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επιτυχημένη διαπραγμάτευση ΔΕΠΑ – Gazprom για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Ο επικεφαλής παροχής αερίου της ΔΕΠΑ Λεωνίδας Δραγατάκης σε συνέντευξη του τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η ΔΕΠΑ κατάφερε να εξασφαλίσει φθηνότερη παροχή φυσικού αερίου από την ρωσική Gazprom ύστερα από την επιτυχημένη επαναδιαπραγμάτευση της μακροπρόθεσμης σύμβασής τους τον Ιούλιο.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, ξεχώρισε ο βρετανικός FTSE 100 με άλμα 2,7%

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές στο κλίμα που διαμόρφωσαν τα απογοητευτικά στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη ζώνη του ευρώ και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,03% κλείνοντας στις 230,64 μονάδες έπειτα από κέρδη 1,2% τη Δευτέρα. Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 σημείωσε οριακές απώλειες 0,01%.

Η αγορά του Λονδίνου πρωταγωνίστησε στην άνοδο μετά τη χθεσινή αργία. Ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άλμα 2,70% κλείνοντας στις 5.260,66 μονάδες. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,46% στις 5.643,92 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 σημείωσε μικρά κέρδη 0,18% φτάνοντας τις 3.159,74 μονάδες.

Σύσκεψη ΥΠΕΞ-επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Σύσκεψη ΥΠΕΞ-επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα της Λιβύης
Μία καταγραφή της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Λιβύη στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα, είναι το θέμα που θα εξεταστεί στη σύσκεψη που συγκαλεί αύριο το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης, ενώ λίγο αργότερα θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο ο κ.Λαμπρινίδης για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

ΣΟΥΔΑ Βάση... ανάπτυξης μετά το τέλος των επιχειρήσεων

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4652997

«Μετατροπή» της αεροπορικής βάσης της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα από ορμητήριο αεροπορικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά του καθεστώτος του Καντάφι, σε βάση της αναπτυξιακής, τεχνολογικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ανασυγκρότησης του συμμαχικού μπλοκ προς τη Λιβύη κατά την «επόμενη ημέρα», επιδιώκει από τώρα η Ελλάδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Μέρκελ: Αναγκαία η σύγκλιση στην ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63341413
Υπέρ μιας μεγαλύτερης σύγκλισης των οικονομικών πολιτικής των χωρών-μελών της ευρωζώνης τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ.

Χαμογελαστοί Μέρκελ και Παχόρ στο κέντρο της Λιουμπλιάνας
Χαμογελαστοί Μέρκελ και Παχόρ στο κέντρο της Λιουμπλιάνας

Ελληνική αποβατική άσκηση-"μήνυμα" με παγκόσμια πρωτιά! (βίντεο)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

«Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να κάνουν αποβάσεις»! Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην «άλλη πλευρά του λόφου» άσκηση των ειδικών δυνάμεων του Στρατού, ως απάντηση στις αποβατικές ασκήσεις και τον ψυχολογικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει οι τουρκικές δυνάμεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα θαύματα κρατούν τελικά μόνο μια μέρα - Το χρηματιστηριακό πάρτι τελειώνει – Ρευστοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση κερδών – Οι ξένοι με τακτικές trading – Στα ύψη CDS 2300 μ.β. spreads 1495 μ.β. αποδόσεις 58%

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd8) Μετά το χθεσινό ιστορικών διαστάσεων ράλι στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες η αγορά ακολούθησε τον γνώριμο δρόμο της κατακρήμνισης. Το ΧΑ έκλεισε στις 958 μονάδες με πτώση -4,82% τζίρο 126 εκατ και όγκο 66 εκατ μετοχές. 
Από την μια κύμα ρευστοποιήσεων κατέκλυσε  την αγορά, με τους ξένους επενδυτές να κάνουν την εμφάνιση τους αλλά χωρίς να αγοράζουν με μαζικότητα αλλά μόνο σε επιλεγμένους τίτλους εστιαζόμενοι στο trading ενώ οι μικροεπενδυτές  ρευστοποιούσαν επιθετικά, ώστε να αποκομίσουν το χθεσινό μεγάλο τους κέρδος.  Παράλληλα εκδηλώθηκαν  αγορές στην Alpha και σε άλλες τραπεζικές μετοχές προκαλώντας έντονες διακυμάνσεις.... Οι ξένοι ακολουθούν τακτικές trading δηλαδή προβαίνουν σε αγοραπωλησίες με έμφαση στις πωλήσεις. 

Λιβύη: Φήμες ότι ο Καντάφι βρίσκεται στην πόλη Σέμπχα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Λιβύη: Φήμες ότι ο Καντάφι βρίσκεται στην πόλη Σέμπχα
Ο ανατραπείς συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι φέρεται να εγκατέλειψε την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τις τελευταίες ημέρες, πιθανώς ακόμα και την Παρασκευή, και να πήγε στη νότια πόλη Σέμπχα, στην έρημο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News σήμερα, επικαλούμενο έναν 17χρονο σωματοφύλακα του γιου του, Χάμις. Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ο λίβυος συνταγματάρχης διατηρεί την ηγεσία δυνάμεων που παραμένουν πιστές σε αυτόν στη χώρα. «Πλησιάζει» η τελική μάχη λένε οι αντικαθεστωτικοί.

Η Τουρκία ζητεί ανταλλάγματα για την «επιστροφή ακινήτων»

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Και… ιδιωτική επίσκεψη Μπαμπατζάν σε Θράκη, Θεσσαλονίκη, Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία.

Ακόμα διαφεύγει... NATO: Ο Καντάφι ελέγχει ακόμα δυνάμεις στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=142487

Ο Μουάμαρ Καντάφι, που ακόμα διαφεύγει, διατηρεί την ηγεσία δυνάμεων που παραμένουν πιστές σε αυτόν στη χώρα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του NATO, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Άνοιξε πυρ κατά μεταναστών

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όλα παίζονται .......ακόμα και η προβοκάτσια....μέσω του τρόπου επίλυσης προσωπικών διαφορών.......
Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς άγνωστου άνδρα έξω από τέμενος στην Κοπεγχάγη.
Το θύμα είναι ένας άνδρας περίπου 20 ετών, που πιστεύεται ότι είναι μετανάστης από το Πακιστάν, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ritzau.
Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ δεκάδες άνθρωποι έβγαιναν από το τέμενος όπου είχαν εορτάσει το Έιντ αλ Φιτρ.
Από τους δύο τραυματίες ο ένας έφυγε από το σημείο με ένα όχημα, ενώ ο δεύτερος διακομίστηκε σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στον ώμο, ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.
Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνα, συγκεντρώνοντας στοιχεία και μαρτυρίες .

«Στο κόκκινο» το Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2045500

Πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α., μετά την «εκρηκτική» άνοδο της χθεσινής συνεδρίασης.

Αυτή την ώρα (16:41), ο Γ.Δ. [.ATG] Σχετικά άρθρα υποχωρεί κατά 4,15% στις 964,83 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 117,08 εκατομμύρια ευρώ.

«Στο κόκκινο» βρίσκονται όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με εξαίρεση τον δείκτη Εμπορίου ο οποίος ενισχύεται οριακά (+0,3%). Απώλειες 3,8% καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος.
Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 105 υποχωρούν, οι 49 ενισχύονται και 33 παραμένουν σταθερές.

«Ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΞ κάνει ρεπορτάζ στην Ελλάδα»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Πώς συνεχίζεται με θράσος η φοροδιαφυγή στα ελληνικά νησιά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Kronen-Zeitung, που φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, Thomas Schmied. Ο τελευταίος αναφέρει στην εφημερίδα μετά το ταξίδι του στη Νάξο πως δεν πήρε απόδειξη ούτε από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε, ούτε από εστιατόρια ούτε από οδηγούς ταξί.

Ισπανία: Προωθείται η δια νόμου δημοσιονομική σταθερότητα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=305488
    Το ισπανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα την εξέταση της συνταγματικής αναθεώρησης που θα εγγυάται την δημοσιονομική σταθερότητα, γνωστή ως “χρυσός κανόνας”.

Με 319 ψήφους υπέρ και και 17 κατά, οι βουλευτές ενέκριναν σε επείγουσα διαδικασία να προωθηθεί ο περίφημος “χρυσός κανόνας” που συζητά Παρίσι και Βερολίνο σε καμιά δεκαριά μέρες.

Θα κάνω τα πάντα για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=93491&catid=13



Καλύτερα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα πάρα να τις δώσει η ευρωζώνη νέα βοήθεια υποστηρίζει κυνικά ο Richard Sulik, ηγέτης του σλοβακικού κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

Η Ελβετία δεν είναι πια η ασφαλέστερη χώρα του κόσμου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η Ελβετία δεν είναι πια η πιο ασφαλής χώρα του κόσμου, η εγκληματικότητα αυξάνεται εκεί με σταθερό ρυθμό από το 2004 και ευθυγραμμίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό με εκείνη στο σύνολο της Ευρώπης, σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βέρνη.

Σε λίγο θα μας στείλουν σε off-shore! Εγγυήσεις μέσω Λουξεμβούργου ζητά τώρα η Φινλανδία

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/977/ent.12977.asp

«Βελτιώνει» τις προτάσεις της η Φινλανδία όσον αφορά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το αίτημά της για εγγυήσεις, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με μια εξαιρετικά παράδοξη «συμφωνία», που δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ, Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

uruguayΟι ιδιαιτερότητες του Ελληνικού χρέους, η Ουρουγουάη πριν από την κρίση, το ξέσπασμα της καταιγίδας, η διαχείριση της, η αναδιάρθρωση των τραπεζών με τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο αντίθετος δρόμος της Αργεντινής και συμπεράσματα για την Ελλάδα

Πρέπει να αγαπάμε την αρετή – καλό όμως είναι να γνωρίζουμε πως δεν είναι παρά ένα τέχνασμα, επινοημένο από τους ανθρώπους, για να κάνουν βολική τη συμβίωση τους. Αυτό που αποκαλούμε ηθική δεν είναι παρά ένα εγχείρημα απόγνωσης των ομοίων μας, ενάντια στην παγκόσμια τάξη – η οποία είναι η πάλη, η σφαγή και η τυφλή σύγκρουση των αντίθετων δυνάμεων” (Anatole France).

Συναγερμός για τους «Hackers Anonymous»

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/20506#more-20506

16 2  2 thumb medium Συναγερμός για τους «Hackers Anonymous» Τα επίπεδα συναγερμού των ελληνικών υπηρεσιών που εποπτεύουν την ψηφιακή ασφάλεια της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλά από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
 Μία από τις σελίδες του site της αμερικανικής εταιρείας συγκοινωνιών BART, σαν τη δική μας «Αττικό Μετρό», δέχτηκε στις 14 Αυγούστου επίθεση από τους «Anonymous» Εκείνες τις ημέρες η οργάνωση «Hackers Anony-mous», μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο youtube, απείλησαν ευθέως κυβερνητικούς και άλλους στόχους. Στα μέσα Αυγούστου η διεθνής των hacker -που έχει χαρακτηριστικά κυβερνοακτιβισμού- φέρεται να <…>

Άσκηση με σενάριο της αιχμαλωσία του ηγέτη της Βορείου Κορέας

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/


ΗΠΑ και Νότια Κορέα διεξήγαγαν το 2010 άσκηση που προέβλεπε τη σύλληψη του σκληροπυρηνικού ηγέτη της Β. Κορέας Kim Jong Il, στο πλαίσιο του κοινού επιχειρησιακού σχεδίου OPLAN 5027. Σύμφωνα με το περιοδικό Diplomat, η σύλληψη του Kim Jong Il από αμερικανικές και νοτιοκορεατικές μονάδες ειδικών δυνάμεων θα επέφερε το τερματισμό των εχθροπραξιών και την ελαχιστοποίηση των απωλειών σε ενδέχομενη σύρραξη στη κορεατική χερσόνησο.

Αλβανική εφημερίδα: « Η Ομόνοια ζητά από τους Βλάχους να γραφούν ως Έλληνες»

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_30.html#more

 Αύγουστος 30, 2011.

Κορυτσά.

«Όπως έχει ξαναειπωθεί,  η Ελλάδα παρεμβαίνει στον πληθυσμό, σχετικά με την εθνοτική και θρησκευτική  του ιδιότητα,  και αυτό αποδεικνύεται  με μια, ακόμη, δήλωση της οργάνωσης Ομόνοια», σημειώνει χαρακτηριστικά  η Gazeta Start.

Μαροκινός λαθρομετανάστης με εργαστήριο διαβατηρίων και ναρκωτικών στον Αγ.Παντελεήμονα

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_7795.html

Μεσημβρινές ώρες της 29-8-2011 στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Αγ. Παντελεήμονα και της Ο.Π.Κ.Ε. Κολωνού, συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός, Μαροκινής καταγωγής, για «Κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων», «Πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί Ναρκωτικών», «Περί Όπλων» και «Περί Αλλοδαπών».


Ειδικότερα, μετά από πληροφορία ότι ο ανωτέρω συλληφθείς κατάρτιζε, σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, που είχε μετατρέψει σε εργαστήριο και διακινούσε μεγάλες ποσότητες πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίσθηκε και συνελήφθη εντός του αυτοκίνητου του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/30/119646/

«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».


Σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ γιορτάζουν το ραμαζάνι

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών γιορτάζουν από σήμερα το ραμαζάνι οι μουσουλμάνοι της Αττικής (Vid)

Γιορτάζουν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ το ραμαζάνι οι... by fon1972

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποφασίσθηκε οι δύο στεγασμένοι χώροι στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ να παραχωρηθούν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσκεψη των γγ Κοινωνικής Συνοχής και Πληθυσμού, Ανδρέα Τάκη, γγ Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή, γγ Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρη Τασούλα και γγ Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής

Στο επίκεντρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής η Καβάλα;

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

kavala_tzamiΣτην Καβάλα ο Τούρκος αντιπρόεδρος του Ερντογάν
Αυτά συμβαίνουν όταν αναπαλαιώνεις τζαμιά. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Συντονισμού Αλί Μπαμπατζάν θα μεταβεί σήμερα το μεσημέρι στην Καβάλα για ολιγόωρη επίσκεψη, με αφορμή τον εορτασμό του Μπαϊραμιού.Ο Αλί Μπαμπατζάν θα κατευθυνθεί στη Χερσόνησο της Παναγίας, όπου θα επισκεφθεί το ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», το σπίτι του Μεχμέτ Αλί και άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής.
Η επίσκεψη πλασάρεται στα ΜΜΕ ως ... ιδιωτική και ως εκ τούτου δεν δίνεται ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτήν την εκδοχή και στην πραγματικότητα. Η επίσκεψη δεν είναι "ιδιωτική" αλλά θρησκευτική. Δεν επισκέπτεται ο δεύτερος σε δύναμη άντρας της Τουρκίας την Καβάλα, για να απολαύσει τα αξιοθέατά της και να αγοράσει τουριστικά ... σουβενίρ από τα μαγαζάκια της. Την επισκέπτεται για να επιτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα για το τέλος του ραμαζανίου.

Γιωργάλλας : ‘Οι πρώτες ακροάσεις επιβεβαιώνουν τις πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
GIORGALLAS MICHALIS Γιωργάλλας : Οι πρώτες ακροάσεις επιβεβαιώνουν τις πολιτικές ευθύνες της ΚυβέρνησηςΟι πρώτες καταθέσεις στην ερευνητική επιτροπή απεκάλυψαν ακόμη περισσότερο τις βαριές πολιτικές ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια και των συνεργατών του για την τραγωδία στο Μαρί, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας σχολιάζοντας την πρώτη ημέρα των δημοσίων ακροάσεων ενώπιον της Ανεξάρτητης Ανακριτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Πόλυ Πολυβίου.

Ομήρου: Νέο Μπούργκενστοκ μεθοδεύεται τον Οκτώβριο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ομήρου: Νέο Μπούργκενστοκ μεθοδεύεται τον Οκτώβριο


Τον ερχόμενο Οκτώβριο μεθοδεύεται από ξένους κύκλους ένα νέο Μπούργκενστοκ, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ζητώντας ενότητα για την αντιμετώπιση της επιβολής απαράδεκτων λύσεων.

Μάρκος Κυπριανού: «Την πολιτική απόφαση για κατάσχεση του φορτίου την έλαβε ο Πρόεδρος και ήταν σωστή»

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/414257
  • Σήμερα καταθέτουν Μάρκος Κυπριανού και Σάββας Αργουρού
  • 10σέλιδο έγγραφο με τη θέση του, ετοίμασε ο τέως ΥΠΕΞ
  • Στον πρώην και τον τέως Αρχηγό μεταθέτει τις ευθύνες ο Αργυρού
  • Μάρκος Κυπριανού:
    «Την πολιτική απόφαση για κατάσχεση του φορτίου την έλαβε ο Πρόεδρος και ήταν σωστή»
    «Δεν είχαμε ενημέρωση για την κατάσταση και το βαθμό επικινδυνότητας του φορτίου»
    «Δεν δόθηκε υπόσχεση για επιστροφή του φορτίου στη Συρία»
  • Μ.Κ:"Το ΥΠΑΜ δεν μας είπε ποτέ «δεν έχουμε τη δυνατότητα φύλαξης»
  • "Αγοράζαμε χρόνο μέχρι να δούμε τι θα γινόταν"
  • Πολυβίου: Είναι λογικό να θεωρούμε τη Συρία ως αντίβαρο και ως συνιστώσα πολιτική ισορροπία στα ΗΕ;
  • Κυπριανού: Το Ιράν είχε διασυνδέσεις με Τουρκία  και δεν μας υπερασπιζόταν σε ισλαμική διάσκεψη.  Άρα δεν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ Ιραν και ΕΕ

ΟΙ ΚΟΥΡΔΙΣΕΣ ΜΑΝΕΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝΕ ΜΠΑΪΡΑΙΜΙ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 29-8-2011

Oι Κούρδισες μάνες δεν γιορτάζουν μπαϊράμι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Οι Μητέρες της Ειρήνης λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου φέτος δεν θα γιορτάσουν το μπαϊράμι. Οι γυναίκες που θέλανε να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο λύκειο Γαλατάσεράι, μετά την επέμβαση της αστυνομίας άρχισαν την καθιστική τους διαμαρτυρία στο πάρκο Ομέρ Χαγιάμ. Δίπλα τους οι βουλευτές του BDP – Τουντζέλ και Οντέρ.

Αυτός που κατάγγελλε το Ισραήλ σφάζει τους Κούρδους! Θα του βγει όμως;

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
του Baran KANÎ

Μικρή επιστροφή στο παρελθόν: είμαστε στη διάσκεψη του Νταβός ενώπιον ενός ακροατηρίου αποσβολωμένων παρατηρητών όταν ξαφνικά ο Ερντογάν παίρνει άδεια από τον εαυτό του για να καταγγείλει τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, κατηγορώντας τον για επιθέσεις κατά της Γάζας, προκαλώντας το θάνατο αθώων Παλαιστινίων (ξεχνώντας, με την ευκαιρία, ότι η Τουρκία καταδιώκει συνεχώς τους Κούρδους για δύο αιώνες, πραγματοποιώντας μια πραγματική και πολιτιστική γενοκτονία και σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους, χωρίς διακρίσεις μεταξύ παιδιών, γυναικών η ανδρών!)

Τελευταίο επεισόδιο, στις 21 Αυγούστου 2011, η δολοφονία επτά μελών μιας οικογένειας, με πλειοψηφία γυναικών και παιδιών χωρίς καμιά έκφρασης λύπης, συγγνώμης ή οποιασδήποτε τοπικής έρευνας. Όσο για τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας, είναι εκκωφαντική.

Οι "αντιπαραγωγικοί" στη μάχη του Έβρου.Φωτογραφίες.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

Αυτό που δεν φείνεται να έχουν υπολογίσει σωστά στην κυβέρνηση, είναι ότι δεν έχουν προσμετρήσει τι ακριβώς προσφέρουν οι ΕΔ σ΄ αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνική αποστολή,αλλά που στην ουσία είναι η κάλυψη της τεράστιας μαύρης τρύπας που έχει το ελληνικό κράτος στην αντιμετώπιση κάθε μεγάλης καταστροφής.

Οι Παλαιστινίοι στη Γάζα ενισχύονται με όπλα από τη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους από τη Λιβύη κατάφεραν να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, μεγεθύνοντας το οπλοστάσιό τους, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Οι αξιωματούχοι παρατήρησαν μία εισροή αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου SA-7 και ρουκέτες τύπου RPG, περιγράφοντας την ύπαρξη μιας χερσαίας οδού για τη μεταφορά των όπλων, η οποία δημιουργήθηκε ανάμεσα στην ανατολική Λιβύη, αφότου πέρασε στον έλεγχο των εξεγερμένων, και στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Αιγύπτου.
Ένας άλλος Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι χιλιάδες όπλα έχουν φτάσει στη Γάζα τους τελευταίους μήνες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πόσα ακριβώς προέρχονται από τη Λιβύη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

«Διορία μέχρι το Σάββατο» Τελεσίγραφο από τους εξεγερμένους στις δυνάμεις του Καντάφι

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4653119

Διορία μέχρι το Σάββατο έδωσε η ηγεσία των εξεγερμένων στη Λιβύη στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να παραδοθούν, διαφορετικά, όπως ανέφερε, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη χρήση στρατιωτικής βίας.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC), Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι το τελεσίγραφο αφορά τις δυνάμεις του Καντάφι που βρίσκονται στη Σύρτη και σε άλλες πόλεις.