Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Στα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου η γαλλική Figaro, με ειδικό ένθετο 115 σελίδων!!!

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 115 ολόκληρες σελίδες θα αφιερώσει το γαλλικό περιοδικό «Figaro Hors-s?rie» στην παρουσίαση της ιστορικής και γεωγραφικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το περιοδικό, ένθετο στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης για τον Έλληνα στρατηλάτη και την αρχαία Μακεδονία, στο Μουσείο του Λούβρου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

«Μου την κάρφωσε…» λέει ο εμπρηστής της Γαβρολίμνης!!! Άφωνοι οι πυροσβέστες από τη στάση του 38χρονου


«Μου την κάρφωσε…» λέει ο εμπρηστής της Γαβρολίμνης Άφωνοι οι πυροσβέστες από τη στάση του 38χρονου

Άφωνοι έχουν μείνει οι άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Πυροσβεστικής, από την στάση του 38χρονου Αλβανού, που έχει ήδη ομολογήσει τέσσερεις εμπρησμούς σε περιοχές των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας. Να θυμίσουμε πως ο δράστης μετά από έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας του Μεσολογγίου και ανακρινόμενος ομολόγησε τέσσερεις συνολικά εμπρησμούς και συγκεκριμένα:
1.Ότι στις 22 Αυγούστου, στις 3 το μεσημέρι  χρησιμοποιώντας αναπτήρα και χαρτί, έβαλε φωτιά στην περιοχή Αηδόνι Τρικόρφου
2.Στις 24 Αυγούστου, έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ρερέσι Ναυπακτίας, στα όρια με την Φωκίδα, χρησιμοποιώντας αναπτήρα αυτοκινήτου και χαρτί.

REUTERS: Συνομιλία Ομπάμα – Μέρκελ για Ευρωζώνη και Μέση Ανατολή

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Σύμφωνα με το REUTERS συζήτηση είχαν Ομπάμα και Μέρκελ σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, για τα προβλήματα των χρηματαγορών αλλά και για όσα τελευταία διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Η ανακοίνωση μετά τη συνομιλία αναφέρει:

ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Εφ. Αντιφωνητής 16-8-2011

Τούς ἀπείλησε γιατί μίλησαν ἑλληνικά!!!
Μέσα στήν πλημμυρίδα τῶν προξενοστημένων ἐκδηλώσεων τῆς Θράκης, μπορεῖ κανείς νά δεῖ τήν πραγματικότητα, ἔτσι ὅπως διαμορφώνεται ἀπό τή λυσσώδη προσπάθεια τῶν Τούρκων. Ἐκεῖ μπορεῖς νά διαπιστώσεις τό ποῦ βρισκόμαστε καί τό ποιοί ἡγοῦνται τοῦ ἐκτουρκισμοῦ τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητας. Χωρίς, ὑπενθυμίζω, νά ὑφίστανται ΚΑΜΜΙΑ συνέπεια γιά τόν ρουφιάνικο ρόλο τους σέ βάρος τῆς χώρας μας πού τούς ἀνέχεται.
Πρόσφατο συμβάν στίς 30/7/2011, στό 7ο φεστιβάλ νεολαίας τοῦ Κενταύρου: Μετεῖχαν τοπικά μουσικά συγκροτήματα καί κάποιος Σονέρ Άριτζά ἀπό τήν Τουρκία (φυσικά, σιγά μήν ἄφηναν χωρίς τούρκικο φέσι ἐκδήλωση στά πομακοχώρια!). Παρέστησαν ὅλοι οἱ ἐπαγγελματίες Τοῦρκοι τῆς περιοχῆς (Μάντατζη, Οὐζούν, Τσουκάλ, Καπζά, Τσαβούς, Καρά, Μετέ), μαζί μέ …ἐνισχύσεις ἀπό τά ἀλυτρωτικά σωματεῖα τῆς Μητέρας Πατρίδας καί φυσικά τόν Πρόξενο Κομοτηνῆς, Μουσταφά Σάρνιτς. Δέν θά σᾶς κουράσω μέ τίς παπαριές πού ἀμολήθηκαν ἀπό βήματος, ἔχουμε σοβαρότερα πράγματα νά γράψουμε στόν «Ἀντιφωνητή». Σημειώνουμε μόνο δυό ἀθλιότητες, μιά τοῦ Μάντατζη καί μιά τοῦ Μετέ.

Άφαντος ο Μουαμάρ Καντάφι Πηγή:www.capital.gr

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/
Άφαντος παραμένει ο Μουαμάρ Καντάφι και οι γιοί του. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λίβυος ηγέτης βρίσκεται ήδη στη Ζιμπάμπουε, την ώρα που το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει ότι πέρασε τα σύνορα Αλγερίας-Λιβύης.

Η Αλγερία διέψευσε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τις πληροφορίες σχετικά με το πέρασμα στην Αλγερία μιας αυτοκινητοπομπής θωρακισμένων Μερσεντές προερχόμενης από τη Λιβύη, τις οποίες μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

«Η πληροφορία αυτή στερείται κάθε βάσης και τη διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αμάρ Μπελάνι, στο πρακτορείο ειδήσεων APS.

Το MENA μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ότι αυτοκινητοπομπή θωρακισμένων Μερσεντές πέρασε χθες από τη Λιβύη στην Αλγερία έχοντας ίσως μεταξύ των επιβατών της τον Μουάμαρ Καντάφι.

Επιστρέφουν σε ελληνικά χέρια ακίνητα της Κωνσταντινούπολης

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

«Ιστορική απόφαση για τις μειονότητες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να επιστρέψει και να τα καταγράψει στο κτηματολόγιο στο όνομα των ιδρυμάτων , τα ακίνητα όλων των μειονοτικών ιδρυμάτων τα οποία τα είχαν δηλώσει το 1936.
Με την απόφαση αυτή τα ακίνητα ελληνικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη που είχαν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος θα επιστρέψουν σε ελληνικά χέρια.
Με διάταγμα του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διευθετείτε πλέον οριστικά το θέμα των περιουσιών των μειονοτήτων στην Τουρκία.
Οι μειονοτικές περιουσίες που υπάρχουν μόνο στην Κωνσταντινούπολη και Πριγκιποννήσια έχουν καθαρές αξίες πάνω από 11 δις ευρώ ενώ οι ελληνικές ακίνητες (και μόνο) περιουσίες που βρίσκονταν στα χέρια των απελαθέντων του 1964 ( περίπου 12.500 Κωνσταντινοπολίτες που είχαν Ελληνική υπηκοότητα) ξεπερνούσαν σε τιμές το 1965 τα 350.000.000 δολάρια (σημερινά πάνω από 2 δις ευρώ σε πραγματική αξία).

Νέες προβλέψεις χρεοκοπίας, απειλές από την τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

Οργισμένη εμφανίζουν ξανά την τρόικα φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, καλλιεργώντας το έδαφος για νέα μέτρα καθώς και για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Την ιδια στιγμή στον διεθνή τύπο επανέρχονται τα σενάρια χρεοκοπίας με τον προεδρο της βουλής της Σλοβακίας να δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στο δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, καθώς "η υπόθεση είναι χαμένη.
Νέα ακόμη επαχθέστερα μέτρα παρουσιάζονται να φέρνουν μαζί τους οι ιθύνοντες της τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή τους στην Αθήνα για τον επίσημο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας που θα καθορίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης ύψους 8 δις €. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν φέρονται οργισμένοι λόγω της παρέκλισης από τους στόχους από την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα, εκφράζεται δυσαρέσκεια για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα και για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και των συγχωνεύσεων δημοσίων φορέων που δεν επιτρέπουν την εισροή των απαραίτητων εσόδων. Παράλληλα, ανύπαρκτη κρίνεται η πρόοδος στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των αγορών

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

«Οι απαιτήσεις της Φιλανδίας για εγγυήσεις μπορεί να καταστρέψουν τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του βρετανικού Guardian, στο οποίο διαπιστώνονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύει ακόμη για την Ευρώπη μια ελληνική χρεοκοπία.