Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΛΙΒΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ/ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ/26-8-2011

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΤΩΠΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ. Η ΝΙΓΗΡΙΑ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ/ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ, ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ…

Καλωσόρισε τις δηλώσεις Bernanke, αποχαιρέτισε το πτωτικό σερί

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

  Dow11.284,54134,72 1,21%  
  Nasdaq2.479,8560,22 2,49%  
Η Wall Street σήμερα

Δόθηκε τέλος στο πτωτικό σερί των τεσσάρων τελευταίων εβδομάδων στην Wall Street, χάρη στην ισχυρή αντιστροφή κλίματος που ακολούθησε την Παρασκευή την πολυαναμενόμενη ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke.

Εβδομαδιαία άνοδο 4,3% κατέγραψε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ενώ στο 4,7% και 5,9% διαμορφώθηκαν τα κέρδη των S&P 500 και Nasdaq αντίστοιχα.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο τραπεζιτών στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ, ο Bernanke τόνισε πως η Fed είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω στήριξη στην επίμονα αδύναμη αμερικανική οικονομία. Απέφυγε να αναφερθεί διεξοδικά στα διαθέσιμα εργαλεία της Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας. Αντίθετα, μετέθεσε τις σχετικές συζητήσεις το Σεπτέμβριο, ενημερώνοντας πως η Fed θα πραγματοποιήσει διήμερη συνεδρίαση τον επόμενο μήνα, ούτως ώστε να θέσει επί τάπητος τις επιλογές πολιτικής.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί το οικονομικό outlook λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα οικονομικά στοιχεία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της με τον κατάλληλο τρόπο ούτως ώστε να προάγει την ισχυρότερη οικονομική ανάκαμψη εντός ενός πλαισίου σταθερότητας τιμών», δήλωσε ο Bernanke.

Το πρόβλημα της οικονομίας είναι το 0,5%; Συνάντηση συντεχνιών με πολιτικά κόμματα Ρευστή παραμένει η κατάσταση σε σχέση με το πακέτο για δημοσιονομική εξυγίανση

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Συνάντηση συντεχνιών με πολιτικά κόμματα


Ρευστή παραμένει η κατάσταση σε σχέση με το κυβερνητικό πακέτο για δημοσιονομική εξυγίανση, μετά και το πέρας της συνάντησης των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τους αρχηγούς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο Σαρκοζί καταδίκασε σθεναρά την επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Νιγηρία

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πόσο σθεναρά δηλαδή?? Όσο σθεναρά αντιμετωπίζει την Frau Merkel .....η 'οσο σθεναρά....... βατεύει την........... την Κάρλα(!)???
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ο Σαρκοζί καταδίκασε σθεναρά την επίθεση στα γραφεία του ΟΗΕ στην Νιγηρία
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδίκασε σήμερα με τον πιο σθεναρό τρόπο την επίθεση κατά της έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους.

Στους δρόμους και οι ένστολοι!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Δηλαδής .....αυτοί που θα έχουν υπηρεσία ....που θα φυλάνε τα καμάρια μας .....τι θα κάνουν???
Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Θα κάνουν πορεία στη ΔΕΘ

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ ΚΑΙ ΠΕΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ Αποκοπή 3% για τους δημοσίους υπαλλήλους

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211235&-V=articles


Με σημαντικές ανατροπές, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε επτά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την μόνιμη συνεισφορά των υπαλλήλων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα σε ποσοστό 3% των ακαθάριστων απολαβών τους, ενώ εγκρίθηκε τροπολογία του Δημοκρατικού Κόμματος, βάσει της οποίας, η έκτακτη κλιμακωτή συνεισφορά των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα μειώθηκε στα δύο χρόνια.
Αναμένεται τώρα η αντίδραση των συντεχνιών ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Οι συντεχνίες, πριν την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής είχαν ενημερώσει των Πρόεδρο του Σώματος, Γιαννάκη Ομήρου, για την πρόθεσή τους, στην περίπτωση που η Βουλή τροποποιήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για αποκοπή 2,5% από τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων για τα συνταξιοδοτικά ταμεία, αυξάνοντας το ποσοστό της αποκοπής σε 3%, να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα.

Yuksekova Eπίθεση στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Είπαμε .....Σύνδρομο του Κουρδιστάν.....ανίατη ασθένεια......
Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Επίθεση με ρουκέτες δέχτηκε το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην πόλη Yüksekova της Επαρχίας Χακάρι χωρίς να υπάρξουν  τραυματισμοί αλλά με σημαντικές υλικές ζημίες στο κίριο.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι αστυνομικοί φρουροί του κτιρίου κινήθηκαν να συλλάβουν τους "τρομοκράτες" αλλά δέχτηκαν την επίθεση κατοίκων στην πλειοψηφία τους άτομα νεαρής ηλικίας.Οι αστυνομικές δυνάμεις  αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να  διαλύσουν το πλήθος.

ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η τελευταία δόση του πακέτου των $2,25 δισ. της Ισλανδίας

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Την τελευταία δόση ύψους 450 εκατ. δολαρίων χρηματοδότησης προς την Ισλανδία ενέκρινε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σε σχετική ανακοίνωση ο διεθνής Οργανισμός ανέφερε πως το διοικητικό συμβούλιο ολοκλήρωσε την έκτη και τελευταία αξιολόγηση της οικονομικής απόδοσης της Ισλανδίας. Η ολοκλήρωση του ελέγχου επιτρέπει στο ΔΝΤ να απελευθερώση την τελευταία δόση, που φέρνει το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της Ισλανδίας στα 2,25 δισ. δολάρια.



Πηγή:www.capital.gr

Πτώση 3% για το χρυσό στην εβδομάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Κατοχύρωσε τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου η τιμή του χρυσού, κλείνοντας ωστόσο την εβδομάδα με απώλειες 3%. Ειδικότερα, το συμβόλαιο, παραδόσεως Δεκεμβρίου
Πτώση 3% για το χρυσό στην εβδομάδα
ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Παρασκευής με άνοδο 34,10 δολαρίων ή 1,9% στα 1,797,30 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Κ. Λαγκάρντ: :«Η επίσκεψη του Στρος Καν στο Δ.Ν.Τ. θα είναι παράγοντας συμφιλίωσης»

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άντε πάγαινε παραπέρα μωρή ....Κριστίν ....δεν είναι για τα μούτρα σου ...ε'ιπαμε ο Ντομινίκ η για πρόεδρος της Γαλλίας θα πάει .....η για .....μαντέψτε ....!!!!!!
Ξεκινάει από S και τελειώνει σε oors...........
Από το ιστολόγιο

Η επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, θα είναι "ένας παράγοντας συμφιλίωσης", δήλωσε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Bloomberg: Έλληνες επιχειρηματίες «πρόσφυγες» στη Βουλγαρία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στη Βουλγαρία προσανατολίστηκαν αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες, που αναζήτησαν στη χώρα καταφύγιο απέναντι στην κρίση, αναφέρει το Bloomberg.

Μιλάνο - ΧΑ = 1 - 0

Σχόλιο ιστολογίου μας : Όπα ...εσείς κάτι υπονοείτε τώρα , δηλαδής η οι δικοί μας είναι άχρηστοι η είναι.............. δοσίλογοι και προδότες .....διαλέχτε και βγάλτε το ΑΜΕΣΩΣ στην φόρα.......
Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/
Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μίας οξύμωρης και άκρως διαφορετικής κατάστασης μεταξύ των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και της ελληνικής.

Η Ιταλία εσχάτως βρέθηκε στο στόχαστρο των αγορών, με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς κυριολεκτικά να βρίσκεται με το δάχτυλο στο «κουμπί», προχωρώντας σε δεκάδες αναστολές διαπραγμάτευσης των τραπεζικών μετοχών όταν αυτές παρουσίαζαν έντονη μεταβλητότητα ή μεγάλες απώλειες. Αποσοβήθηκε έτσι η προοπτική να χτυπήσει το ιταλικό χρηματιστήριο το κύμα των ρευστοποιήσεων.
Στην Ελλάδα ωστόσο, και ενώ οδεύουμε προς την όγδοη μέρα ενός μαζικού ξεφορτώματος τραπεζικών μετοχών ουδείς έχει εμφανιστεί από τις αρχές, ώστε να αποκλιμακώσει την ένταση. Αντ’ αυτού, η αυστηρότητα και η διάθεση των εργαλείων εξαντλήθηκε ως φαίνεται στην απαγόρευση του short selling.                                                

Γερμανία: Οι επιχειρηματίες πιέζουν όλο και περισσότερο τη Μέρκελ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς την αγαπάμε την Frau Merkel........τι να κάνουμε , πρέπει και κάποιοι να θυσιαστούν.......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

«Στηρίζω το ευρώ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», λέει ο Βόλφγκανγκ Ρίτσλε, επικεφαλής της εταιρίας φυσικού αερίου Linde. Την άποψή του μοιράζονται πολλοί επιχειρηματίες στη Γερμανία, που αναρωτιούνται για την αξία των φαινομενικά ατελείωτων προγραμμάτων διάσωσης στην ευρωζώνη. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς, δεν εμπιστεύονται πια την Άνγκελα Μέρκελ.

Λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων Μπορεί να χρειαστεί «να πουλήσετε περισσότερα» λέει ο Όλι Ρεν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Θα σας δείξουμε σύντομα τι θα σας ......ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ!!!
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231125393

Τήρηση των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, ανεξαρτήτως κόστους ζητά ο Επίτροπος Όλι Ρέν
Τήρηση των τριμηνιαίων στόχων των ιδιωτικοποιήσεων, ανεξαρτήτως κόστους ζητά ο Επίτροπος Όλι Ρέν   (Φωτογραφία:  Reuters )         


Αθήνα
«Πουλήστε περισσότερη κρατική περιουσία και σε συντομότερο χρονικό διάστημα» εάν συνεχιστεί η πτώση στα χρηματιστήρια και κατ' επέκταση η μείωση της αξίας των προς ιδιωτικοποίηση εταιρειών είναι η -αφοπλιστική για τον κυνισμό της- συμβουλή του Επιτρόπου Ολι Ρεν.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΙΦΤΑΡ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σχόλιο http://tourkikanea.gr/: Αυτοί οι ευλογημένοι στο ΥΠΕΞ για ποιό λόγο δίνουν βίζα σε όλους αυτούς ; Δεν βλέπουν ότι τείνουν να δημουργήσουν θέμα ; Ή απλά δεν τους νοιάζει ;
Απάντηση ιστολογίου μας: Το απαντήσατε .......μόνοι σας!!
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sondakika.com  26-8-2011

Τουρκικό ιφτάρ σε Ελληνικό νησί 26-8-2011

Η Άγκυρα θέλει να «ασφαλίσει» τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας συνιστά η παροχή ασφάλισης και υγειονομικής κάλυψης για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης, όπως τουλάχιστον αυτή προαναγγέλθηκε από τον βουλευτή Ανδριανούπολης του κυβερνώντος τη γείτονα ισλαμικού κόμματος ΑΚP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου (στη φωτογραφία με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του). Η προαναγγελία έγινε σε γεύμα «ιφτάρ» που παραχώρησε σε Δυτικοθρακιώτες στην καταγωγή μουσουλμάνους που διαμένουν στην Τουρκία.129478649894515000
Στην ανθελληνική εκδήλωση έγιναν φυσικά πολλές αναφορές για τα «προβλήματα» που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι στην Δυτική Θράκη, ενώ προτάθηκε για άλλη μια φορά η δυνατότητα δημιουργίας εκ μέρους της Τουρκίας «παράλληλων» υποδομών, που όμως θα έχουν ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων και την απομάκρυνσή τους από τον ελληνικό εθνικό κορμό, κάτι που φυσικά αποτελεί πάγια επιδίωξη της Τουρκίας. Ο Τούρκος βουλευτής δεν έκρυψε τις προθέσεις της γείτονος: αυτά όλα (όπως η κατάθεση ασφαλιστικών εισφορών!) θα γίνουν μέσω της τουρκικής τράπεζας Ziraat, που ήδη δραστηριοποιείται, με την ανοχή των ελληνικών αρχών, στην περιοχή.

Πάλι ...πιστεύουν ότι βρήκαν το Καντάφι!

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/

 Ένας υπουργός του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, βασικού πολιτικού οργάνου των εξεγερμένων στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις τους περικυκλώνουν μια περιοχή της Τρίπολης όπου εκτιμάται ότι ενδέχεται να κρύβονται ο Μουάμαρ Καντάφι και άνθρωποι του περιβάλλοντός του, προσθέτοντας πως θα προσπαθήσουν να τους συλλάβουν. 

   

Εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ σταματήστε να σφραγίζετε τα παιδιά μας!


Γράφει ο Τρύφωνας
"Ωραία κόλπα" κάνετε εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ, στον παιδότοπο...
Προσπαθείτε να γίνει βίωμα στους πολίτες το σφράγισμα;
Είστε και εσείς εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων; ή σας χρησιμοποιούν για πείραμα;
Για να δούν αν θα αρχίσει να γίνεται καθημερινότητα στη ζωή μας;
Για να δούν αν θα αντιδράσουμε ή όχι;

Ε λοιπόν ότι και να συμβαίνει (είτε είναι εις γνώσιν σας, είτε όχι) εμείς αντιδρούμε.
Και φωνάζουμε κύριοι... Βρείτε άλλο τρόπο να εξασφαλίσετε (ντε και καλά) την ασφάλεια των παιδιών στον παιδότοπό σας. Όχι σφραγίσματα... Όχι τσιπάκια... Δεν είμαστε σκυλιά! Σιγά να μην...


μας περάσετε και κολάρο......

Θεατρική Πράξη νο 123456789123445!!!



Γράφει η Σόφη
Εισαγωγή στο Έργο: Η Λιβύη κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου με τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Αφρική αφού παράγει περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ εξάγει περισσότερο από το 85% της παραγωγής της. Είναι μέλος του ΟΠΕΚ με αποθέματα 47 δισεκατομμυρίων που την φέρνουν στην 9η θέση πετρελαϊκών αποθεμάτων… Κι εδώ κάπου μπαίνουν οι πετρελαϊκές εταιρίες και τα συμφέροντά τους.

«Κλινικά νεκρή» η Ελλάδα σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρόεδρο της Βουλής

Σχόλιο ιστολογίου μας : Και λίγα λέει .....
Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=416609
Σε συνέντευξή του σημείωσε ότι θα εμποδίσει τις ρυθμίσεις του EFSF

«Κλινικά νεκρή» η Ελλάδα σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρόεδρο της Βουλής
Η Σλοβακία πρέπει να εμποδίσει τις ρυθμίσεις που αφορούν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, δήλωσε Σλοβάκος αρχηγός κόμματος και εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ υπογράμμισε ότι η «κλινικά νεκρή» Ελλάδα δεν πρέπει να πάρει και άλλα χρήματα.

Η Νέα Ζηλανδία βράβευσε ελληνικό χωριό για τα σουβλάκια του!

Σχόλιο ιστολογίου μας : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΡΩΝΙΑ?
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/

Όχι μην πάει ο νους σας στη Λιβαδειά αλλά σε ένα χωριό της Χαλκιδικής το οποίο διάσημο για τα σουβλάκια του και μάλιστα βραβεύτηκε από τη Νέα Ζηλανδία!

«ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ Νέος, δύσκολος γύρος με την τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63333344

  Δύσκολη αναμένεται να είναι η διαπραγμάτευση που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με την τρόικα για την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής και την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Νέος, δύσκολος γύρος με την τρόικα

Κίνδυνο μη επίτευξης των στόχων του 2011 «βλέπει» η τρόικα

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2043320

H Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα.

«Υπάρχει κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, με τους Ελληνες να τον αποδίδουν στην μεγάλη ύφεση.

 Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

Πλουσιότεροι οι γερμανοί εν μέσω κρίσης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Quiz : Με ποιανών την μιζέρια και φτώχια ....γίναν πλουσιότεροι οι γερμανοί???
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=304587

    Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των γερμανικών νοικοκυριών (μετρητά, τραπεζικοί λογαριασμοί, μετοχές, ομόλογα, ασφάλειες κ.λπ.) έφθασαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 στο υψηλότερο επίπεδο από την καθιέρωση του σχετικού δείκτη, το 1991, ανακοίνωσε σήμερα η Bundesbank.
 

Σε πύρινο κλοιό η Πάτρα-"Μαύρισε" ο ουρανός της Πάτρας από τον καπνό

    Από το thebest

20.40 Από θαύμα σώθηκαν δύο πυροσβέστες όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες και αυτοί εγκλωβίστηκαν. Για λίγα λεπτά επικράτησε πανικός αλλά οι πυροσβέστες σώθηκαν με τη βοήθεια συναδέλφων τους και είναι καλά στην υγεία τους.
Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεων. Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές πολλών σπιτιών και οι κάτοικοι μετρούν τις ζημιές.
19.45 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά που ξέσπασε στις 5 το απόγευμα στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται πλέον τα χωριά Χαϊκάλι και Περιστέρα, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στη ΒΙΠΕ.
Απο τις φλόγες απειλήθηκαν η χαρτοβιομηχανία ΕΛΠΑΚ, ένα εργοστάσιο ελαστικών και ένα εργοστάσιο μπετόν. Οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να απομακρυνθεί, διότι στην περιοχή υπάρχουν φιάλες προπανίου.
Οι φλόγες στο Χαϊκάλι έγλειψαν τις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ζητά δημοσιονομικά μέτρα στις ΗΠΑ Ψήφος εμπιστοσύνης της Fed στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=141805
Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε σήμερα ότι η Fed θα κάνει "ό,τι μπορεί" για να εγγυηθεί την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών, αλλά κάλεσε παράλληλα τους βουλευτές να λάβουν μέτρα για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, σημειώνοντας ότι έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερα περιθώρια. Ο Μπερνάνκι υπογράμμισε εξάλλου ότι η Ευρώπη θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξέλθει από την κρίση χρέους.

Κίνα: Yπέρ της ένταξης του Παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Όπως ενημέρωσε η Κίνα την παλαιστινιακή Αρχή, πρόκειται να ψηφίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπέρ της ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Είκοσι αφρικανικές χώρες αναγνώρισαν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Είκοσι αφρικανικές χώρες αναγνώρισαν επισήμως το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Αφρικανικής Ένωσης, αφού διαφάνηκε ότι η 54μελής Ένωση δεν θα το αναγνωρίσει ως σύνολο.

Θεών κατάβαση

Από το ιστολόγιο http://ta-anilia.blogspot.com/2011/08/blog-post_8606.html#more



Η ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΜΕΤΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ


Της Ν. ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ

Γλιτώνει την ποινική έρευνα ο Χριστόφιας για την τραγωδία στο Μαρί, λόγω ασυλίας!

Σχόλιο από Faceof : Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ .......ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΊΣΧΥΝΤΑ.......αγαπητέ  Πρόεδρε.....ουδείς γλυτώνει.....από το δίκαιο....

Εσένα τη Νέμεση καλώ,
τη βασίλισσα την πανίσχυρη,
μέσω της οποίας αποκαλύπτονται οι πράξεις των θνητών ανθρώπων,
την αιώνια, την αξιοσέβαστη, με την απεριόριστη όραση,
εκείνη που αγαλιάζει με το ορθό και το δίκαιο
[...]σε κάθε θνητό είναι γνωστή η επιρροή σου,
και οι άνθρωποι βογγούν πίσω από τα δίκαια δεσμά σου,
γιατί κάθε σκέψη καλά κρυμμένη στο μυαλό,
ξεκάθαρα αποκαλύπτεται στη θέα σου.
[...] Έλα ευλογημένη και ιερή Θεά, εισάκουσε την προσευχή μου,
και βάλε στη φροντίδα σου τη ζωή του πιστού σου,
την αγαθοεργή σου βοήθεια δώσε στην ώρα της ανάγκης,
και άφθονη ισχύ στη δύναμη της λογικής,
τις σκέψεις τις ασεβείς, τις αλαζονικές και τις χαμερπείς διώξε μακριά.

–Ορφικός Ύμνος 61 στην Νέμεσι

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

ΦΠΑ: Ό,τι ψωνίζουμε και μαγειρεύουμε στο 23% - Τυποποιημένα 13% - 'Ολη η εγκύκλιος

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92949&catid=13

Διευκρινήσεις για το τι υπάγεται και τι όχι στον ΦΠΑ 23% έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Νέο τραπεζικό «Βατερλό» στο ΧΑ - Βουτιά 5,22% του τραπεζικού δείκτη

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Στο "κόκκινο" έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 880,08 μονάδες με πτώση 1,02%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 58,08 εκατ. ευρώ.

Κρύο, καιρός για δύο Η διασταύρωση με τους Νεάντερνταλ «ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό μας σύστημα»

Σχόλιο από Faceof : Δεν θα ασχοληθώ με συνεχιζόμενη παπαρολογία (Μελέτη στο περιοδικό Science υποστηρίζει ότι, καθώς ο Homo sapiens αναχωρούσε από την Αφρική για να κατακτήσει τον κόσμο,) που τελικά καταλήγει να είναι το αποτέλεσμα χωρίς αιδώ ανηλεούς αυνανισμού που συνεχίζει να καταστρέφει εκατομμύρια νεανικά και μη μυαλά .....αλλά έχω μια ερώτηση στους κατά τα άλλα εξαίρετους επιστήμονες ....ο   Κρο-Μανιόν που αποτελεί σύγχρονο είδος ανθρώπου και έχει αποδειχτεί όχι μόνο ότι ήταν σύγχρονος και του Χομο Σάπιενς αλλά και του Νεάρτενταλ αλλά και κάπως πιο "σύγχρονος άνθρωπος" τι έπαθε(?)......τελικά αυτό που έκαναν όλοι μαζί ήταν ένα τεράστιο όργιο μέσα στην Ευρώπη !!!
Ρε άντε μου στον διάτανο αυνανάδες (γιοι του Αυνάν)........
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4652331
Μπορεί να μην είμαστε απόλυτα καθαρόαιμοι, τουλάχιστον όμως έχουμε καλό ανοσοποιητικό: Μελέτη στο περιοδικό Science υποστηρίζει ότι, καθώς ο Homo sapiens αναχωρούσε από την Αφρική για να κατακτήσει τον κόσμο, διασταυρώθηκε με τους Νεάντερταλ, που είχαν ήδη αποικήσει την Ευρώπη, και απέκτησε έτσι τα γονίδια που χρειαζόταν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρρώστιες στη νέα, κρύα ήπειρο.

Οι παλαιοανθρωπολόγοι τσακώνονται εδώ και δεκαετίες για το κατά πόσο υπήρξε αυτή η επιμειξία ανάμεσα στον σύγχρονος άνθρωπο (Homo sapiens sapiens) με τον ξάδελφό του τον Νεάντερταλ (Homo neanderthalensis ή Homo sapiens neanderthalensis).

Μαίνονται οι μάχες στη μεθόριο Λιβύης-Τυνησίας

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Ογδόντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ιατρικής φροντίδας

Ο υπουργός Άμυνας Μπαράκ δηλώνει ότι συναινεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αιγύπτου στο Σινά

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Ο υπουργός Άμυνας Μπαράκ δηλώνει ότι συναινεί να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Αιγύπτου στο Σινά
Εχούντ Μπαράκ


Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ πρόκειται να συναινέσει η Αίγυπτος να αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στο Σινά για να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας μετά το αιματηρό επεισόδιο στα σύνορα που ακολούθησε επίθεση ενόπλων στην πόλη Εϊλάτ και προκάλεσε ένταση στις διμερείς σχέσεις, αναφέρει το περιοδικό The Economist σήμερα.

ΝΕΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ EROĞLU-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Από όπου και να προσπαθήσετε να αντλήσετε πληροφορίες δεν πρόκειται να μάθετε τίποτα παραπάνω ,γιατί απλά ...."Τα κεφάλαια τα οποία θα απασχολήσουν την ατζέντα των ηγετών δεν ανακοινώθηκαν βάση της συμφωνίας που είχε επιτεύχθηκε μεταξύ των πλευρών και των Ηνωμένων Εθνών. "....
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Αυτή είναι η πέμπτη συνάντηση των ηγετών στο πλαίσιο των εντατικών συνομιλιών

 

Ο αδιαφανής ρόλος του ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15345815,00.html
Η αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη αφορά μόνον στην προστασία του άμαχου πληθυσμού. Αυτό λέει και το ψήφισμα 1973 του ΣΑ των ΗΕ. Αυτό επιβεβαιώνει σε κάθε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ  Άντερς Φογκ Ράσμουσεν
 

Ο γ.γ. της ατλαντικής συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δηλώνει με σαφήνεια ότι «δεν υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ. Ο Καντάφι ή άλλα πρόσωπα δεν είναι στόχος του ΝΑΤΟ.»

Λιβύη: Βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο της Τρίπολης από καθεστωτικούς

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=416544&h1=true
Υπήρξαν ανταλλαγές πυρών μεταξύ εξεγερμένων και πιστών στον Καντάφι

Λιβύη: Βομβαρδίστηκε το αεροδρόμιο της Τρίπολης από καθεστωτικούς

Δυνάμεις πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβάρδισαν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να καταστρέψουν ένα αεροσκάφος.

Νιγηρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη σε κτήριο του ΟΗΕ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο κτήριο του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, Αμπούτζα.

Ταινία με λεσβίες προκαλεί σάλο στο Ιράν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Είναι παγκόσμιο κοινό μυστικό ότι ακόμα και το συντηρητικό Ισλάμ , δεν μιλάμε βέβαια για την Σαρία ....με τον τρόπο του που δεσμεύει τις δημόσιες εμφανίσεις γυναικών χωρίς συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος , η ανάγκη της άμεσης επαφής των γυναικών και μόνο σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους εννοείται ότι είναι αναπόφευκτο να συμβεί.....
Εδώ επιτρέπουν ακόμα λόγω του κορανίου , που λέει ότι δεν πρέπει το σπέρμα να πέσει στην γη , να το βάζει οπουδήποτε όπερ σημαίνει ακόμα και παιδιά.......ας βγει οποιοσδήποτε να μας ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Σάλο έχει προκαλέσει στη συντηρητική κοινωνία του Ιράν η νέα ταινία της Ιρανής σκηνοθέτη Μαριάμ Κεσαβάρζ , «Circumstance», η οποία πραγματεύεται ένα θέμα-ταμπού, αυτό των λεσβιών γυναικών.Η ταινία περιγράφει τη ζωή δύο 16χρονων κοριτσιών στο Ιράν, τα οποία διατηρούν ερωτικό δεσμό. «Πρόκειται για το σύγχρονο Ιράν και τη ζωή των νέων
Ταινία με λεσβίες προκαλεί σάλο στο Ιράν

Κρουαζιέρα στη...Σομαλία!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πρόκειται βεβαίως για φάρσα που αντικατοπτρίζει πλήρως τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στην Μέση Ανατολή........ 
Από το ιστολόγιο http://mogadishu.capitalblogs.gr/

Welcome to Somali Cruises
Fun For The Whole Family...
 Real Pirates!

Most cruises offer a mini-bar
We offer a mounted Mini-Gun

It's like a safari, only better
"Safari" is the Swahili word for adventure and that's just what we have in store for you.

"Χάνει" τη δεύτερη θέση στις κεφαλαιοποιήσεις του ΧΑ η Εθνική Τράπεζα

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Στην τρίτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. υποχωρεί η Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή, με τη μετοχή της να υποχωρεί έως και 9,63% στα 2,72 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, με τον τίτλο της ΕΤΕ να διαπραγματεύεται στα 2,79 ευρώ, η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώνεται σε 2,667 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι κεφαλαιοποιήσεις των ΟΠΑΠ και Coca-Cola 3E βρίσκονται στα 2,692 και 5,281 δισ. ευρώ αντίστοιχα.
Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας
και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών.


Πηγή:www.capital.gr

Εκπέμπουν «SOS» οι τραπεζικές μετοχές Στα όρια του «κραχ» το Χρηματιστήριο

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=141732

Στα όρια του «κραχ» βρίσκεται πλέον η αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει 1,97%, φθάνοντας τις 870 μονάδες, ενώ το χαμηλό έφθασε τις 866 μονάδες. 

Hurriyet: Νεκρός μετανάστης στον Έβρο από πυρά της Frontex

Σχόλιο ιστολογίου μας : Καλά θα κάνει η Hurriyet να ασχοληθεί με το πως όλοι αυτοί περνάνε τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα της Ανατολίας  και διαμέσω της Τουρκίας να φτάνουν στον Έβρο η στα νησιά μας ........και όχι εάν σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της Frontex που φυλάσουν τις προσβάσεις ....
Είμαστε σίγουροι ότι εάν το τολμήσει ........αυτά που θα βγούν στην φόρα για την "Δημοκρατία" της γειτόνου Τουρκίας ...θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα και του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.......
Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Ένας μετανάστης έπεσε νεκρός από πυρά της Frontex στον Έβρο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα επισημαίνει ότι προχθές το πρωί ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει παράνομα από τον Εβρο στην Ελλάδα στην περιοχή Ουζούνκιοπρου της Αδριανούπολης, όταν οι δυνάμεις της Frontex άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Συρία: Τρεις νεκροί- συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας σκότωσαν δύο διαδηλωτές στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ και άλλον έναν στη Νάουα, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εναντίον του καθεστώτος στη Συρία παρά το ότι ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά για να τις διαλύσουν, είπαν ακτιβιστές.

Στη Σύρτη κατευθύνονται οι εξεγερμένοι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Λογικό αφού τα τελευταία 24ωρα την ισοπέδωσαν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ / ΟΤΑΝ ........πάντως πρέπει σιγά σιγά να αναρωτιόμαστε για τον νέο ρόλο του ΝΑΤΟ στην Νέα εποχή που έρχεται ταχέως....
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=88455&catID=14


Μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της Τρίπολης, οι εξεγερμένοι προελαύνουν σήμερα προς την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι που εξακολουθεί να παραμένει άφαντος.

Εχθές την νύχτα, βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Καντάφι στην Σύρτη, προκειμένου να κόψουν τον εφοδιασμό βαρύ οπλισμού των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη , που μάχονται λυσσαλέα για την γενέτειρα του.

Anonymous: επίθεση hacking στη γερμανική υπηρεσία GEMA

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/20257#more-20257

gema 300x263 Anonymous: επίθεση hacking στη γερμανική υπηρεσία GEMAΕπιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση δέχθηκε η ιστοσελίδα GEMA από την ομάδα hacking των Anonymous η οποία βρίσκεται αρκετά στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες.

Παρακολουθώντας τις επιθέσεις hacking

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/hacking.html

Ο αυξημένος αριθμός των επιθέσεων hacking δεν προκαλεί μόνο πονοκέφαλους στα θύματα, αλλά και σε εκείνους που παρακολουθούν τα δρώμενα στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων.

Το τελευταίο διάστημα οι παραβιάσεις δικτύων και οι ηλεκτρονικές επιθέσεις συμβαίνουν η μια μετά την άλλη και πολλές φορές χάνουμε τον λογαριασμό. Μια ωραία πρωτοβουλία πήρε το site CNET και δημιούργησε για τους αναγνώστες του μια λίστα στην οποία <…>
κατηγοριοποιούνται οι επιθέσεις hacking σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Έτσι ο αναγνώστης θα μπορεί να έχει οργανωμένα σε μια βάση όλα τα νέα που αφορούν επιθέσεις hacking.
Η λίστα αυτή θα ενημερώνεται συνεχώς και επίσης θα εμφανίζει αναλυτικά στοιχεία για την κάθε επίθεση (ποιος, τι, γιατί, κίνητρα κλπ.). Επιπλέον οι αναγνώστες μπορούν να προτείνουν βελτιώσεις για την ήδη υπάρχουσα λίστα. Δείτε εδώ το αρχείο.

http://www.secnews.gr/archives/20223

Συρία: "Προειδοποίησαν" πολιτικό σκιτσογράφο σπάζοντάς του τα χέρια!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Χμμμμ, σαν να μας θυμίζει το εγχώριο περίφημο ν/σ για την φίμωση των blogs.......
Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Ένοπλοι μασκοφόροι έσπασαν τα χέρια του Άλι Φερζάτ, ενός από τους διασημότερους πολιτικούς σκιτσογράφους της Συρίας, ο οποίος αποτύπωνε με τα σκίτσα του τις ελπίδες των συμπατριωτών του για αλλαγή.

Η κυβέρνηση ψάχνει δεκανίκι σωτηρίας στις τράπεζες - Αναζητούν deal….ότι να’ ναι…. ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση της αγοράς – Πιέσεις σε Alpha και Eurobank για συγχώνευση....αλλά και στην Εθνική

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Αποκλειστικό.....Σε μια περίοδο όπου τα deals θεωρούνται και είναι αυτοκτονία καθώς δεν θα προσφέρουν προοπτική αλλά θα γιγαντώσουν τα προβλήματα, κυβερνητικοί κύκλοι ψάχνουν απεγνωσμένα δεκανίκι για να αποφευχθεί η κατάρρευση στα τραπεζικά deals.

Ήδη από χθες ασκούνται πιέσεις στις τράπεζες.
Φήμες φέρουν οι μεγαλύτερες πιέσεις να έχουν ασκηθεί σε Alpha και Eurobank ώστε να προχωρήσουν σε deal αλλά και στην Εθνική τράπεζα. 

Rollover: Χωρίς συμμετοχή 90% δεν θα προχωρήσει το σχέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=99191

Επίσημη επιστολή με την οποία ζητά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων, έστειλε η Αθήνα.

Στην επιστολή, η κυβέρνηση αναφέρει ότι ζήτησε από υπουργούς Οικονομικών από όλο τον κόσμο βοήθεια για να εκτιμηθούν οι θέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Όπως επισημαίνεται, τουλάχιστον το 90% των ομολόγων που λήγουν έως το 2014 ή έως το 2020 θα πρέπει να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή, προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο.

Ζητούν λύτρα για να επιστρέψουν τη σορό του!

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Θρίλερ υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με έλληνα κτηνοτρόφο στην ΠΓΔΜ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Σχόλιο ιστολογίου μας : Γιωργάκι πες αλεύρι ...ο τούρκος σε γυρεύει.......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Ιστοσελίδα της ABTTF 25-8-2011

 Επερώτηση του βουλευτή Τσετίν Μάντατζη σχετικά με το θέμα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.
 ΕΡΩΤΗΜΑ

Κυβέρνηση σχηματίζουν οι αντικαθεστωτικοί

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Κυβέρνηση σχηματίζουν οι αντικαθεστωτικοί
Με επίσημη ανακοίνωση της, η ηγεσία των Λίβυων επαναστατών δηλώνει ότι μεταφέρεται στην Τρίπολη, απ΄ όπου θα κυβερνήσει τη χώρα.

DAVUTOĞLU-H NEA LIBYH

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Λιβυκού λαού…

  O υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu φιλοξένησε στην İstanbul τον εκπρόσωπο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μαχμούτ Τζιμπριλ .

Ποιός ελέγχει την Τρίπολη;

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/

Photo: RIA Novosti




Μέχρι τώρα δεν είναι γνωστό σε ποιόν ανήκει η μία είτε η άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Λιβύης και πού συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στους οπαδούς του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς.