Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΕΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΧΡΕΩΣΗ • ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΚΤΩ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΑΝΕΛΕΓΚΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Εδώ και τώρα η πληρωμή έκτακτης εισφοράς - τέλους επιτηδεύματος

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=302966

Ταχυδρομούνται μέσα στο μήνα τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα με τη διπλή χρέωση του κεφαλικού φόρου 1-4%, της έκτακτης εισφοράς τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος 300 ευρώ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα εκδώσει κοινό εκκαθαριστικό σημείωμα με το ύψος της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες, καθώς και του τέλους επιτηδεύματος.

Ελλάς & Αλβανία: “Ο χορός του Σατανά”! (πρώτο μέρος)

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς 
Το πρώην κομμουνιστικό γειτονικό κράτος, Αλβανία, για πολλά χρόνια βρισκόταν υπό το καθεστώς καταπίεσης αλλά και παράλληλα βρισκόταν σε καθεστώς “εμπόλεμης κατάστασης” με τη χώρα μας.

Το «Εθνικό Δόγμα» της Αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και η επιθυμία διαμελισμού της Ελλάδας.

Απόπειρα εμπρησμού της ελληνικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_9655.html#more

Αύγουστος 20, 2011.

Πέντε νεαροί θεωρήθηκαν ύποπτοι  για τρομοκρατικό  χτύπημα στην Κοπεγχάγη. Προσπάθησαν να βάλουν φωτιά  στην ελληνική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Δανίας.

ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ/ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από το ιστολόγιο http://www.drougos.gr/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΑΠΟ ΔΥΣΜΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΑΣ-ΝΟΤΙΑ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΤΟ 2001.
*Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
*Η ΜΠΡΕΓΚΑ ΚΑΙ Η ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ.
*ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΡΩΜΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΣΑΜΠΡΑΘΑ ΚΑΙ Η ΛΕΠΤΙΣ ΜΑΓΚΝΑ ΥΠΟ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.
*ΑΝΗΛΕΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ. ΜΟΥΣΑ ΙΜΠΡΑΗΜ.
*ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

ΤΥΝΗΣΙΑ: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΛΙΒΥΟΥΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ομάδα ένοπλων Λίβυων συγκρούστηκε με δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Ντουζ στα νοτιοδυτικά της Τυνησίας

Σύγκρουση σημειώθηκε στη νότια Τυνησία μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μιας ομάδας ένοπλων Λίβυων.

Είναι ο τομέας των ΜΚΟ της πΓΔΜ σπιλωμένος;

Από το ιστολόγιο http://www.setimes.com/
Με ορισμένες οργανώσεις να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραπλάνηση του κοινού ή ότι εξυπηρετούν επιχειρήσεις και πολιτικά συμφέροντα, οι επικριτές απαιτούν μεγαλύτερη εξονυχιστική έρευνα.

photoΟ διεθνής οργανισμός διαλύθηκε το 2007. [IHC]

Μια διαμάχη για μια τοπική οργάνωση η οποία αυτοαποκαλέστηκε παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει προκαλέσει αντίλογο στην πΓΔΜ για τον τομέα των ΜΚΟ, κάνοντας έκκληση για αυστηρότερα πρότυπα και υπευθυνότητα.
Ο διεθνής οργανισμός ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν υπάρχει πλέον, έχοντας διαλυθεί το 2007 στον απόηχο οικονομικής απάτης και πτώχευσης. Αλλά η οργάνωση στην πΓΔΜ συνέχισε σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες να χρησιμοποιεί το όνομα για τέσσερα χρόνια μετά τη διάλυση του οργανισμού, εγείροντας ερωτήματα για το σκοπό της καθώς επίσης και για τη θέση της.

Τα παράπονα του μουφτή Δεν του δόθηκε άδεια να περάσει στις ελεύθερες περιοχές επειδή είναι τουρκικής καταγωγής

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Τα παράπονα του μουφτή


Δεν του δόθηκε άδεια να περάσει στις ελεύθερες περιοχές επειδή είναι τουρκικής καταγωγής, αναφέρει σε δηλώσεις του στην ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στα κατεχόμενα, ο ''υπουργός'' θρησκευτικών υποθέσεων Ταλίπ Αταλάι.

Ισπανία: Ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης !

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/
ydreysh_20-8-2011Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή για τη φυλάκιση ενός Μαροκινού ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της Ισπανίας και ο οποίος είναι ύποπτος ότι ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Κείμενα που είχε δημοσιεύσει ο Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα σε ιστοτόπους που προάγουν τον τζιχάντ (ιερός πόλεμος) "εκφράζουν με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη βούλησή του να διαπράξει μια επίθεση με στόχο 'τους απίστους', δηλητηριάζοντας τα αποθέματα νερού που προορίζονται για κατανάλωση από τους ανθρώπους", διευκρινίζεται στο κείμενο της δικαστικής απόφασης.

Το Μαξίμου «καταργεί» τα εγκαίνια της ΔΕΘ (;)

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εάν για να πάει να κάνει μια βουτιά σε μια παραλία χρειάζεται 4 διμοιρίες αστυνομικών , φανταστείτε στην ΔΕΘ !!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η διαρροή ότι δε θα απευθύνει φέτος την καθιερωμένη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τους παραγωγικούς φορείς.

«Οι ώρες είναι δύσκολες» Θα μείνουμε όσο χρειαστεί, λέει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την ανάπτυξη

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4651036

«Οι ώρες για την Ελλάδα είναι δύσκολες και η ταχύτητα έχει μεγάλη σημασία» δηλώνει ο Γερμανός επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που όρισε η Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και το Μνημόνιο.
Λίγο προτού φτάσει στην Αθήνα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ μίλησε στο Βήμα της Κυριακής, διευκρινίζοντας  ότι στόχος της «ομάδας» είναι η παροχή βοήθειας για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Θα λειτουργήσουν τα ελληνικά σχολεία σε Κορυτσά και Χειμάρρα

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/

* Δεν αναγνωρίζονται από την Αλβανία ως Μειονοτικές Ζώνες
Τη διαβεβαίωση ότι έχει διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση για τη λειτουργία των ελληνικών εκπαιδευτηρίων στην Κορυτσά και στην Χειμάρρα, δίνει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή του Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Κανείς δεν θα απαγορεύσει στους Β/Ηπειρώτες να είναι Έλληνες!

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ Θ. ΥΦΑΝΤΗΣ
Έχει αναζωπυρωθεί τελευταία και αυτό εξαιτίας της επικείμενης πληθυσμιακής απογραφής στην Αλβανία, το θέμα του αυτοπροσδιορισμού, της εθνικότητας δηλαδή για τους κατοίκους των περιοχών της Βορείου Ηπείρου (Χειμάρας, Πρεμετής, Κορυτσάς) και άλλων περιοχών.
Είναι γνωστό ότι η εθνότητα είναι το σύνολο των κατοίκων μιας χώρας που ανήκουν στην ίδια φυλή και αποτελούν το ίδιο έθνος και εθνικότητα είναι η ιδιότητα του να ανήκει κάποιος σε ένα έθνος, η καταγωγή από κάποιο έθνος και το σύνολο των ανθρώπων που διαβιούν σε ξένη χώρα και ανήκουν σε ένα έθνος, αποτελούντες μειονότητα, όπως συμβαίνει με τους κατοίκους της Βορ. Ηπείρου.
Το κύριο συστατικό της εθνικότητας δεν είναι μόνο η γλώσσα, αλλά η εθνική συνείδηση, η ελληνική εθνική συνείδηση. Η ελληνικότητα είναι θέμα συνείδησης, που δημιουργείται από ελληνικά βιώματα, από αισθήματα και συναισθήματα. Είναι ένα γονίδιο που κληροδοτείται από γενιά σε γενιά. Αυτό συμβαίνει και με μας τους Βορειοηπειρώτες. Κληρονομούμε το ελληνικό γονίδιο και το κληροδοτούμε στα παιδιά και εγγόνια μας.

Γερμανία: Το ευρωομόλογο θα κοστίσει δισεκατομμύρια

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως η έκδοση ευρωομολόγων θα κοστίσουν στη χώρα δισεκατομμύρια, σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου του Der Spiegel που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Το υπουργείο υπολογίζει πως η έκδοση μπορεί να κοστίσει στη Γερμανία έως και 2,5 δισ. ευρώ τον πρώτο χρόνο και το διπλάσιο ποσό το δεύτερο, όπως αναφέρει το Der Spiegel χωρίς να επικαλείται πηγές.

Το δέκατο έτος, τα ευρωομόλογα ενδέχεται να κοστίσουν στη Γερμανία περίπου 20 με 25 δισ. ευρώ σε επιπλέον καταβολές τόκων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς το επιτόκιο των ευρωομολόγων θα είναι κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο των γερμανικών κρατικών ομολόγων.



Πηγή:www.capital.gr

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Κύπρου

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/68818/oi-epa-sto-pleuro-tes-kuprou

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών, κατά συνέπεια και της Κύπρου, να εξασφαλίζουν την προμήθεια ενέργειας, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παίρνοντας θέση στην υπόθεση της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) για την οποία διατυπώνονται πλέον ανοικτά απειλές της Άγκυρας κατά της Λευκωσίας.

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Κύπρου

«Μεταναστεύουν» στην Κύπρο οι Ελληνικές επιχειρήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Μπορεί και η οικονομία της Κύπρου να δοκιμάζεται, με αποτέλεσμα η Μεγαλόνησος να κάνει αγώνα δρόμου για να αποφύγει την προσφυγή στον EFSF και την υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά εξακολουθεί να τραβάει τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Τέλος στην εκεχειρία με το Ισραήλ βάζει η Χαμάς

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν δεσμεύεται πλέον από την εκεχειρία με το Ισραήλ που εφάρμοζε de facto δύο χρόνια, μετά το τέλος του πολέμου στις αρχές του 2009.

Αίγυπτος προς Ισραήλ: Σταματήστε τις επιδρομές εναντίον των Παλαιστινίων

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92124&catid=7

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ζητεί σε ανακοίνωσή του από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις επιδρομές που πραγματοποιεί στη Γάζα.

Ισραήλ: Έρευνα για το θάνατο αιγυπτίων στις επιθέσεις ζήτησε ο Μπαράκ

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Τη λύπη του για το θάνατο αιγύπτιων αστυνομικών στη διάρκεια των αντι-ισραηλινών επιθέσεων κοντά στο Εϊλάτ εξέφρασε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ καλώντας τον αιγυπτιακό στρατό να εξετάσουν από κοινού τις συνθήκες του επεισοδίου.

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27633&categories_id=69
Σειρήνες πολέμου ακούγονται για ακόμα μία φορά στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ να...  
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή

ρίχνει καθημερινά ρουκέτες εναντίον της Παλαιστίνης και την Χαμάς να αποφασίζει άρση της διετούς εκεχειρίας που ίσχυε μέχρι σήμερα. Την ίδια ώρα η Παλαιστίνη μετρά ήδη αρκετούς νεκρούς ενώ η Αίγυπτος φαίνεται έτοιμη να «εμπλακεί» στη «μάχη» στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Από τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 14 Παλαιστίνιοι. Παράλληλα, το Κάιρο ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή του στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενο για το θάνατο πέντε Αιγυπτίων στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα σύνορα των δύο κρατών. Ζήτησε ακόμα από τον υπουργό Εξωτερικών να καλέσει στο υπουργείο τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για το αιματηρό περιστατικό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

της Ειρήνης Λοιζίδου Νικολαίδου*
Για πολλοστή φορά το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου και Αξιολόγησης του Σώματος στη Σμύρνη τον προηγούμενο μήνα, εισηγήθηκε στην Επιτροπή των Υπουργών όπως συστήσει στις τουρκικές Αρχές να άρουν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον εγκλεισμό στη φυλακή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων με την κατηγορία της τρομοκρατίας και να επιτρέψουν σε εκπροσώπους του Σώματος να επισκεφθούν μέλος του Κογκρέσου που βρίσκεται σε περιορισμό.

Arben Xhaferi*: “η Τουρκία καταβάλει προσπάθειες για να αλλάξει την ιστορική αλήθεια”

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/arben-xhaferi.html#more



 Αύγουστος 20, 2011.

Ο  πολιτικός και ιδεολόγος, Arben Xhaferi/ Άρμπεν Τζαφέρι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Express’ εκφράζει την αντίθεσή του στην αλλαγή της ύλης των ιστορικών βιβλίων τις οποίες απαιτούν οι τουρκικοί θεσμοί επεμβαίνοντας στις εξελίξεις του Κοσσυφοπεδίου.

Την λύπη του εξέφρασε το Ισραήλ για τον θάατο των τριών Αιγύπτιων από τα ΑΗ-64 Apache

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το θάνατο τριων αιγύπτιων συνοριοφυλάκων στη διάρκεια των αντι-ισραηλινών επιθέσεων της Πέμπτης κοντά στο Εϊλάτ, στα σύνορα με την Αίγυπτο, και πρότεινε να «εξεταστούν» οι συνθήκες του επεισοδίου μαζί με τον αιγυπτιακό στρατό.

ΛΙΒΥΟΙ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ «Το τέλος του Καντάφι είναι πολύ κοντά»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63317283

  Επιβεβαιώνοντας την διεξαγωγή επαφών με τον σκληρό πυρήνα του καθεστώτος Καντάφι, ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, δήλωσε πως το τέλος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι "είναι πολύ κοντά" και θα είναι αναμφίβολα "καταστροφικό".

«Το τέλος του Καντάφι είναι πολύ κοντά»

ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://newspressagrinio.blogspot.com/

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΒΛΑΚΑΣ  (ΟΕΔΒ)
Γυρνάω πίσω στα μαθητικά μου χρόνια που τα παιδιά μεταξύ μας ερμηνεύαμε το σηματάκι του ΟΕΔΒ που βρισκόταν στο πίσω μέρος του κάθε σχολικού βιβλίου, όπως παραπάνω. 

Μετά από τόσα χρόνια, και ενώ υποτίθεται ο πολιτισμός μας πάει μπροστά, βλέπουμε και δεν πιστεύουμε ότι αυτός ο φορέας παύει να υφίσταται. Τον έχουν καταργήσει αλλά είναι τόσο ασύλληπτο αυτό που δεν θέλει κανείς να το πιστέψει. Και ενώ σε λίγες μέρες τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα σχολικά βιβλία που αφορούν τον καθένα από αυτούς. Ήταν που ήταν δύσκολο το έργο των εκπαιδευτικών, τώρα για να δούμε πως θα ανταπεξέλθουν και στη νέα δυσκολία που προκύπτει. 

Salgado: Η Ισπανία δεν θα ζητήσει εγγυήσεις από την Ελλάδα - Δεν πρέπει να σταθεί κανείς εμπόδιο στο δεύτερο πακέτο διάσωσης

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Δεν πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αφήσουν τις φινλανδικές απαιτήσεις να επηρεάσουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, τόνισε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Elena Salgado, εκτιμώντας ότι τον Σεπτέμβριο θα εγκριθεί τελικά το νέο πακέτο.
Η Ισπανία δεν θεωρεί «απαραίτητες τις εγγυήσεις», και δεν θα τις επιδιώξει, υπογράμμισε η κ. Salgado, εξηγώντας ότι δεν είναι λογικό ότι μία συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων να προσφέρεται σε μία μόνο χώρα της Ευρωζώνης. Κάποιος άλλος διακανονισμός, όχι απαραίτητα βάσει του φινλανδικού προτύπου, είναι θεμιτός για τις χώρες που επιθυμούν επιπλέον ασφάλεια, σημείωσε η ίδια.
«Το ζήτημα είναι ακόμα ανοιχτό», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου ότι δεν πρέπει να σταθούμε εμπόδιο σε μία λύση για το χρέος της Ελλάδας, αν όλοι στοχεύουμε σε αυτή».

www.bankingnews.gr   

Οι έκτακτες εισφορές του φθινοπώρου θα γεμίσουν αγανακτισμένους τις πλατείες

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

Με απώλεια ενός ακόμη μισθού αποχαιρετούν το καλοκαίρι οι φορολογούμενοι. Με ένα εκκαθαριστικό θα λάβουν την τριπλή έκτακτη εισφορά. Η Εφορία αρχίζει να στέλνει τα ραβασάκια που θα πληρωθούν σε έξι δόσεις.

Έκθεση για το ευρωομόλογο προετοιμάζει η Κομισιόν

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΣτο επίκεντρο βρίσκεται και πάλι το θέμα του ευρωομολόγου ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ο επίτροπος της ΕΕ, Όλι Ρεν, ανακοίνωσε πως η ΕΕ ίσως συντάξει προσχέδιο νόμου για την έκδοση ευρωομολόγων, το οποίο θα παρουσιάσει μαζί με έκθεση που θα αναλύει τη βιωσιμότητα των κοινών ομολόγων.
Υπέρ του ευρωομολόγου τάσσεται και ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος ζήτησε επίσης την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Θρίλερ με την ύφεση και το έλλειμμα για το 2011

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Του Τάσου Ζάχου
Που θα κάτσει τελικά το μπαλάκι της ύφεσης για το 2011; Θα παραμείνει υφεσιακή η οικονομία και το 2012;

Τους «σκελετούς» των τραπεζών ψάχνουν «Ράμπο» της BlackRock

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Σε μακρά περίοδο σημαντικών ζημιών που μόνο για το 2011 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 6 δισ. ευρώ, (ιστορικό ρεκόρ)εισέρχονται πλέον οι ελληνικές τράπεζες.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το ζημιογόνο περιβάλλον θα διατηρηθεί και το 2012, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδοχές των πρόσφατων stress tests που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις ελληνικές τράπεζες, με τις συνολικές ζημιές να ανέρχονται στα 12 δισ. ευρώ.

Τρία σε ένα τα εκκαθαριστικά

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Με απώλεια ενός ακόμη μισθού αποχαιρετούν το καλοκαίρι οι φορολογούμενοι. Με ένα εκκαθαριστικό θα λάβουν την τριπλή έκτακτη εισφορά. Η Εφορία αρχίζει να στέλνει τα ραβασάκια που θα πληρωθούν σε έξι δόσεις.
Τρία σε ένα τα εκκαθαριστικά
Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό με βάση τη "λυπητερή" για τις εισφορές σε εισοδήματα, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις καθώς και σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής, η οποία καταφτάνει τις επόμενες μέρες.

Nowotny: Η Ευρωζώνη απαιτεί περισσότερη συνεργασία σε δημοσιονομικό επίπεδο

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνεργαστούν σε δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο πολύ στενά στο μέλλον, ωστόσο προτεραιότητα πρέπει να παραμείνει η εφαρμογή των αλλαγών που συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο για τα πακέτα διάσωσης της Ευρώπης, όπως ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ewald Nowotny.

“Ένα από τα μαθήματα της κρίσης είναι ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη συνεργασία των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο διάστημα”, δήλωσε ο Nowotny στην αυστριακή εφημερίδα Oberoesterreichische Nachrichten.

Ωστόσο υπάρχει ακόμη μεγάλη ασαφήνεια σχετικά με το πώς θα είναι οποιαδήποτε μελλοντική οικονομικη διακυβέρνηση, πρόσθεσε ο Nowotny, που είναι και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας.

Οξύ πρόβλημα εμπιστοσύνης και ρευστότητας στις αγορές

Από το ιστολόγιο http://www.express.gr/news/agores2/508886oz_20110820508886.php3

ΜIA κυριολεκτικά «μαύρη εβδομάδα» συμπλήρωσαν χθες τα διεθνή χρηματιστήρια, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά και τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα να δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα και να «βλέπουν» την κεφαλαιοποίησή τους να υποχωρεί κατά αρκετά δισ. δολάρια.

Κύριες αιτίες της πτώσης η ανησυχία για την κρίση χρέους σε ευρωζώνη και ΗΠΑ αλλά και ο φόβος για διολίσθηση της παγκόσμιας οικονομίας σε νέα ύφεση. Πτώση 2,19% σημείωσε χθες ο DAX 30 και απώλειες 8,63% για την εβδομάδα, με τον βρετανικό FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 1,01% στη χθεσινή συνεδρίαση και να «κλείνει» την εβδομάδα με πτώση 5,25%.

Λιβύη: Πόλεις-κλειδιά υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν οι αντάρτες

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/world/article/?aid=415738

Εγκατέλειψε τον Καντάφι το άλλοτε «δεξί χέρι» του, ο πρώην πρωθυπουργός Αμπντέλ Σαλάμ Τζαλούντ
Λιβύη: Πόλεις-κλειδιά υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν οι αντάρτες
Libyan leader Muammar Gaddafi's former right-hand man Abdel Salam Jalloud (in white) at the rebel headquarters in Zintan in this still image taken from video made available to Reuters August 19, 2011. Jalloud has defected to rebel-held territory in Libya's Western Mountains, a rebel spokesman said on Friday. Jalloud was a member of the junta that staged a 1969 coup bringing Gaddafi to power, and was seen as the North African oil producer state's second in command before falling out of Gaddafi's favor in the 1990s. Rebels gave Reuters the video of a person they identified as Jalloud standing among them earlier in the day. REUTERS/Handout (LIBYA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS (File: SIN50_LIBYA-DEFECTION-JALLOUD_0820_11.JPG )
Τρίπολη


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ AHMET DAVUTOĞLU ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μήπως βρει...... και υποσαχάρια Τουρκία???
Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Δημοκρατίας Καλέμα Μοτλάντε



  Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το άνοιγμα της Τουρκίας προς την αφρικανική ήπειρο.

Ετοιμάζουν αεροναυτική άσκηση στην Αν.Μεσόγειο Σκηνικό έντασης στήνει η Άγκυρα για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/77181

Η φρεγάτα TCG Giresun (F-491) κλάσης Oliver Hazard Perry του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (φωτ. αρχείου).
Η φρεγάτα TCG Giresun (F-491) κλάσης Oliver Hazard Perry του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Σκηνικό έντασης στήνει με πρόφαση την έναρξη των γεωτρήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία χρονικά τοποθετείται μεταξύ της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και της πρώτης εβδομάδας Οκτωβρίου.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ Κατηγορίες για παρεμπόδιση ερευνών

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211062&-V=articles

Στο εδώλιο θα βρεθούν τρία στελέχη της Εθνικής Φρουράς, κατηγορούμενα για αδικήματα που προέκυψαν από τις έρευνες της αστυνομίας για την τραγωδία στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, κατηγορούμενοι είναι ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του επιτελικού γραφείου του αρχηγού του ΓΕΕΦ και ένας αρχικελευστής ο οποίος υπηρετεί στη ναυτική βάση. Στα κατηγορητήρια, τα οποία καταχωρίστηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπάρχουν κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν παρεμπόδιση αστυνομικής έρευνας, παροχή ψευδών πληροφοριών σε αστυνομικούς, αμέλεια καθήκοντος και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως εκφράστηκε από τον Εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).


Η Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση αρχών η οποία στηρίζεται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να σέβονται και να εφαρμόζουν αυστηρά.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ιδιαίτερα στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία επικύρωσε στις 12/3/1997 και η Κυπριακή Δημοκρατία από τις 12/12/1988.

Καταχωρήθηκαν οι 3 πρώτες υποθέσεις για την τραγωδία στο Μαρί

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/411629


Σοβαρές εξελίξεις εκτυλίσσονται στο πεδίο των ανακρίσεων για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Η αστυνομία καταχώρησε χθές στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, τις τρεις πρώτες υποθέσεις σε βάρος τριών στρατιωτικών για αδικήματα που διαπράχθηκαν μετά την φονική έκρηξη.

Χωρίς τέλος τα αντίποινα των Τούρκων

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Δυο σειρές επιδρομών πραγματοποίησε χθες στο βόρειο Ιράκ η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζοντας 85 στόχους των Κούρδων ανταρτών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τουρκικός στρατός, χωρίς να προσδιορίσει αριθμό θυμάτων.

Η Τουρκία επανέλαβε μετά από ένα χρόνο τους βομβαρδισμούς θέσεων των Κούρδων ανταρτών στις ορεινές περιοχές του Ιράκ, ως αντίποινα για την επίθεση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη Κούρδοι αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, στα σύνορα με το Ιράκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 μέλη των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ετοιμάζονται δύο πακέτα μέτρων «Τρέχει» η Κύπρος για να... ξεφύγει από τον Μηχανισμό Στήριξης

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=140665

"Αγώνα δρόμου" δίνει η κυπριακή κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, για να αποφευχθεί πάση θυσία η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ Λιμνάζοντα χωρικά ύδατα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=302908
Τα ψιχία των στοιχείων από το βιβλίο του έμπειρου στα αεροναυτιλιακά ζητήματα, Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που ήρθαν προσφάτως στη δημοσιότητα, φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες συνέπειες των ελληνοτουρκικών διερευνητικών συζητήσεων-διαπραγματεύσεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1978 με πρωτοβουλία-πίεση της Τουρκίας και βρίσκονται στην 50ή συνάντηση.
Με κυμαινόμενα χωρικά ύδατα θα άρχιζαν νέες ατέρμονες αναζητήσεις των μέσων γραμμών Με κυμαινόμενα χωρικά ύδατα θα άρχιζαν νέες ατέρμονες αναζητήσεις των μέσων γραμμών Εκ του μέχρι στιγμής αποτελέσματος προκύπτει ότι αυτή η πρωτοβουλία της Τουρκίας είχε διπλό στόχο σε βάρος της Ελλάδας.

Δεκάδες νεκροί στο στο Νότιο Σουδάν

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί από συγκρούσεις μεταξύ φυλών στο Νότιο Σουδάν, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Τζόνγκλεϊ, Κιόλ Μανγιάνγκ Τζούουκ. Μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων υπάρχουν και πολλά παιδιά.

¨ΟΙ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ¨

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/
Τουρκοκυπριακή εφ. Αφρίκα  19-8-2011

To συνδικάτο Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (ΚΤΟS) με αφορμή τις δηλώσεις των αρμοδίων της Τουρκίας και της KΚTC για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τους κατηγόρησε για πολεμοκαπηλία. 

Διαβουλεύσεις στο Ισραήλ μετά την απόφαση της Αιγύπτου να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Συνομιλίες διεξάγουν σήμερα ισραηλινοί αξιωματούχοι μετά την απόφαση της Αιγύπτου να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Nέα συνέντευξη Νταλάρα " Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Οτζαλάν"!- "Ισως στο μέλλον τραγουδήσω στα τούρκικα"

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ρε συ νταλάρα , μιας που είσαι ΕΚΕΙ , δεν κάθεσαι κιόλα????
Να τους δώσεις και τα φώτα σου???
Άντε άδειασέ μας την γωνιά......!!!
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=7&art_id=7719
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε  αυτό;»  δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Τίτλοι τέλους για ΕΤ1




Σχόλιο ιστολογίου:Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να μειώσει τα έξοδα της η ΕΡΤ

αλλά η κυβέρνηση προτιμά να μην θίξει την κομματική της πελατεία.

Με το κλείσιμο και μόνο της ΕΤ1 δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος αφού και η συχνότητα δική της είναι και από τα ίδια στούντιο εκπέμπουν ΕΤ1 και  ΝΕΤ.
Γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί το παράδειγμα της Γερμανίας με χιλιάδες ελεύθερα κανάλια στους ευρωπαϊκούς και όχι μόνο δορυφόρους αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση…..


Τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος η ΕΤ1 κλείνει ενώ η ΝΕΤ αναβαθμίζεται σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κανάλι και η ΕΤ3 αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι.

" Οι μειονότητες στην Αλβανία θα μποϊκοτάρουν την απογραφή "

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_3909.html#more

Αύγουστος 19, 2011.

«Έλληνες, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Βόσνιοι, Βλάχοι και Ρομά, ενώθηκαν όλοι για τα δικαιώματά τους στην Αλβανία. Υπέγραψαν όλοι δήλωση για απογραφή με ελευθερία έκφρασης των πολιτών».

Από τους 100 χιλ. μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που θα προσευχηθούν στο ΟΑΚΑ περίπου οι 2 χιλ. είναι νόμιμοι! - Τζαμί λαθρομεταναστών το Μαρούσι...

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ευκαιρία είναι ....καλό θα ήταν να μην χαθεί......προς τις σκούπες τις ΕΛ.ΑΣ το σχόλιο......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/100-2.html

Η μεγαλύτερη θρησκευτική σύναξη μουσουλμάνων της Ευρώπης - πρακτικά η μετατροπή μιας ολόκληρης ιστορικής περιοχής του λεκανοπεδίου της Αττικής, του Αμαρουσίου, σε ένα τεράστιο τζαμί - αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες ημέρες με αφορμή την τέλεση της εορτής της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την παραχώρηση του … ΟΑΚΑ (!) για να προσευχηθούν οι χιλιάδες λαθρομετανάστες και μερικοί λίγοι) νόμιμοι μετανάστες.

Η Χαμάς τερματίζει την εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι δεν δεσμεύεται πλέον από την εκεχειρία με το Ισραήλ, που εφάρμοζε de facto δύο χρόνια, μετά το τέλος του πολέμου στις αρχές του 2009.

H Αίγυπτος ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2039253

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, μετά το θάνατο τριών αστυνομικών της στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος, μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση.
Ζητήθηκε επίσης από τον υπουργό Εξωτερικών να καλέσει στο υπουργείο τον ισραηλινό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό.
Οι αστυνομικοί περιπολούσαν στο Σινά όταν δέχθηκαν πυρά από ισραηλινό ελικόπτερο στην περιοχή των συνόρων.
Οπως μεταδίδεται, η ανάκληση του πρεσβευτή θα ισχύσει μέχρις ούτου η Αίγυπτος «λάβει τα αποτελέσματα επίσημης έρευνας για το συμβάν και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη».

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης «να λάβει μέτρα και θα ενισχύσει την ασφάλεια στα σύνορα, αναπτύσσοντας τις απαραίτητες δυνάμεις, ικανές να αποτρέψουν οποιαδήποτε διείσδυση στο έδαφός της και να δώσουν απάντηση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του ισραηλινού στρατού».
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Νέα εβδομάδα απωλειών στη Wall



  Dow10.817,65-172,93 -1,57%  



  Nasdaq2.341,84-38,59 -1,62%  

H Wall Street χθες

Από το capital
Οι ανησυχίες για τις προοπτικές ανάκαμψης της αμερικανικής και της παγκόσμιας οικονομίας κυριάρχησαν και σήμερα στη Wall Street οδηγώντας σε νέες απώλειες τους δείκτες και σε νέα ιστορικά υψηλά τον χρυσό.


Οι αμερικανικοί δείκτες προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον βιομηχανικό Dow Jones να ανακάμπτει από απώλειες άνω των 100 μονάδων στις αρχικές συναλλαγές για να επιστρέψει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 11.000. Η ανοδική αντίδραση δεν είχε συνέχεια με τις πιέσεις να κλιμακώνονται την τελευταία ώρα των συναλλαγών και τους βασικούς δείκτες να κλείνουν κοντά στα χαμηλά της ημέρας.