Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63309350

  Το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη δυνατότητα της αστυνομίας να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση, σε απάντηση στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις.

Εξετάζεται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η Ολλανδία δεν αποκλείει ευρωομόλογο

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Στο τραπέζι όλες οι πιθανές λύσεις

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εκδοθούν ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους των χωρών της ζώνης του ευρώ.

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκε τις δηλώσεις Μέρκελ ο γερμανικός Τύπος

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Με σκεπτικισμό υποδέχθηκε τις δηλώσεις Μέρκελ ο γερμανικός Τύπος
Με σκεπτικισμό αντέδρασε ο γερμανικός Τύπος απόψε στις ανακοινώσεις περί της μη έκδοσης ευρωομολόγων που έκαναν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο Παρίσι.

Εἶσαι διαδηλωτής; Τὰ στοιχεῖα σου!

Από τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου


Κάπως ἔτσι θὰ εἶναι μᾶλλον ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα τὰ πράγματα! Θέλεις νὰ διαδηλώσῃς; Ἐὰν δὲν δηλώσῃς ἔως τρίτης γενεᾶς τὰ προσωπικά σου δεδομένα, ἀπαγορεύεται ἡ ἐξοδος ἐκ τῆς οἰκίας σου!
Αποκάλυψη: Το δρακόντειο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις! 
Οι διαδηλωτές εγγράφως θα αναφέρουν: σκοπό της συγκέντρωσης και τόπο κατοικίας τους!
Με «στρατιωτικό νόμο» ετοιμάζεται η κυβέρνηση  να ανακόψει  το ογκούμενο κύμα κοινωνικής οργής και αγανάκτησης που εκδηλώνεται για τα πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά μέτρα λιτότητας.

Τα κρατικά ΜΜΕ θα εποπτεύει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Οι αρμοδιότητες για την εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ μεταφέρονται, στο σύνολό τους, στην υπαγόμενη στον πρωθυπουργό γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.)

Νέο ρεκόρ ο χρυσός

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1262132
Σε νέο ιστορικό υψηλό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός κερδίζοντας 27 δολ. καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη οδήγησαν στο "κόκκινο" τις χρηματιστηριακές αγορές στρέφοντας τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 27 δολ. ή 1,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.785 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το προηγούμενο ρεκόρ του χρυσού σημειώθηκε στις 10 Αυγούστου με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει στα 1.784,30 δολ. ανά ουγγιά.

Στα υψηλά της ημέρας ο χρυσός αναρριχήθηκε στα 1.789,80 δολ. ανά ουγγιά. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Αυγούστου το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στα 1.801 δολ. ανά ουγγιά.

"Χωρίς επιστροφή της Μόρφου,λύση δεν υπάρχει στη Κύπρο".

Από το ιστολόγιο

 Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης κατέστησε σαφές ότι, χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό.

  

Για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος είχε πει ότι δεν πρόκειται να επιστραφεί οποιοδήποτε από τα κατεχόμενα εδάφη σε Μόρφου, Καρπασία και Κερύνεια, ο Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι προκάλεσαν απογοήτευση.

  

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΑ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Καθώς χιλιάδες ''Αλβανοί'' συρρέουν για να αλλάξουν την εθνικότητά τους σε ελληνική, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Αλβανικού Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρεσνίκ Σπαχίου (γνωστός σε εμάς από την πρόσφατη υπόθεση του δικαστή Skender Damini και της οικογένειας του, που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από το φυλάκιο της Κακαβιάς με τον πατέρα του να διαθέτει διαβατήριο στο οποίο αναγραφόταν ότι γεννήθηκε στο χωριό Μαζρέκ της "Τσαμουριάς"), λέει ότι η τάση αυτή θα μπορούσε να είναι καταστρεπτική στην επόμενη απογραφή στην Αλβανία.


Παραθέτουμε συνέντευξη του Σπαχίου με την Λίντα Καραντάκου των SETimes (πηγή: ''ΜacedoniaHellenicLand''):

SETimes: Έχετε αντιταχθεί έντονα στην αλλαγή της εθνικότητας των Αλβανών πολιτών στα εγχώρια δικαστήρια εξαιτίας των ελληνικών οικονομικών οφελών. Έχετε ακριβείς αριθμούς για τον αριθμό των Αλβανών που έχουν αλλάξει την υπηκοότητά τους;

Φλώρινα: Συνελήφθησαν Σκοπιανοί δημοσιογράφοι

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_2543.html#more


Αύγουστος 16, 2011.

Συνελήφθησαν στη Φλώρινα δύο Σκοπιανοί δημοσιογράφοι. Πρόκειται για τον Γκόραν Μομιρόφσκι από το «Κανάλ 5» και την Μιλένα Γκιοργίεφσκα από την ‘Βεστ’ που πήγαν στο Δήμο Φλώρινας να ζητήσουν, ψευδώς και παράνομα, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, Ελλήνων πολιτών σλαβικής καταγωγής.

O Μαντατζή του ΠΑΣΟΚ ανακινεί μειονοτικό ζήτημα στην ... Ρόδο!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
rodosΤην Ρόδο επισκέφθηκε πριν από έναν περίπου μήνα, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή. Δυστυχώς όμως δεν πήγε εκεί για να ... θαυμάσει τα ελληνική μνημεία του νησιού, ούτε και για τις πολύ όμορφες παραλίες. Από ό,τι φαίνεται πήγε μάλλον για να "οργανώσει" την τουρκική προσπάθεια δημιουργίας μειονοτικού ζητήματος στα Δωδεκάνησα, κάτι που ανακινείται ιδιαίτερα τελευταία όπως αναφέρει και η τοπική εφημερίδα "Ροδιακή"
Αυτό συμπεραίνουμε από χθεσινό άρθρο της Hurriyet, με τίτλο: "Άσχημη η κατάσταση των Τούρκων στην Ρόδο" το οποίο υπογράφει ο Γιαλτσίν Μπεγιέρ. Και κάνει αναφορά σε 5.000 "Τούρκους" οι οποίοι ζουν στα Δωδεκάνησα, τα οποία δόθηκαν στην Ελλάδα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προσβολή του κέντρου βάρους της Τουρκίας μέσω της θεωρίας Clausewitz

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/defence/index.php

Το Κέντρο Βάρους (Center of Gravity), μια από τις πλέον δημοφιλείς στρατιωτικές αρχές, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μεταφορικά από τον μεγάλο Πρώσο θεωρητικό και φιλόσοφο του πολέμου Καρλ φον Κλαούζεβιτς (Carl von Clausewitz), στο έργο του «Περί Πολέμου» («On War»). Όμως, η έννοια του Κέντρου Βάρους προϋπήρχε της εποχής του Κλαούζεβιτς, ενώ σήμερα η μελέτη του αποκτά κρίσιμη σημασία, ειδικά σε περιπτώσεις διενέξεων όπως η ελληνοτουρκική.

Τουρκία: Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία Λένε πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ, διαψεύδοντας πληροφορία του CNN Turk

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22899

Τουρκία: Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία


Δεν υπάρχει σχέδιο για την εγκαθίδρυση ουδέτερης ζώνης στη μεθόριο με τη Συρία, δήλωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, διαψεύδοντας την πληροφορία αυτή που είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΣΑΡΝΙΤΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/16/sarnic-5/#more-8709

Κείμενο του ιστολόγιου 16-8-2011

Δημοσιεύουμε σήμερα μετάφραση επιστολής διαμαρτυρίας που έστειλαν κάποιοι μουσουλμάνοι της Θράκης σχετικά με τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Την επιστολή την έστειλαν και σε μειονοτικές εφημερίδες αλλά ποιος τολμά να την δημοσιεύσει…. Πάντως αξίζει να πούμε ότι αν λάβουμε υπόψιν ότι σχετικά πρόσφατα παρατάθηκε η θητεία του κ. Σάρνιτς στην Κομοτηνή , προφανώς και η προϊσταμένη του αρχή δεν θεώρησε μεμπτά ή αληθινά αυτά που του καταλογίζουν.

Στέλνει δορυφόρο γεωσκόπησης στο διάστημα η Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/international/410521


Τον πρώτο δικό της δορυφόρο γεωσκόπησης πρόκειται να στείλει αύριο στο διάστημα η Τουρκία.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ''Ανατολή'', ο RASAT – που σημαίνει «παρατήρηση»- χρηματοδοτήθηκε από το κρατικό Γραφείο Προγραμματισμού και είναι ο πρώτος δορυφόρος τηλεπισκόπησης που κατασκευάστηκε στην Τουρκία, από Τούρκους μηχανικούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ Ασ' την (Τουρκία) να λέει…

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210963&-V=articles

Η Κυβέρνηση, διά του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρίστου Χριστοφίδη, επέκρινε τις πρόσφατες τοποθετήσεις και ενέργειες από πλευράς Άγκυρας στο θέμα της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,  η Άγκυρα ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υιοθετήσουν  ότι η  έναρξη ερευνών για φυσικό  αέριο θα πρέπει  να ανασταλεί μέχρι την επανένωση της  Κύπρου.

Η Αγκυρα δείχνει την κακοπιστία της Ομήρου: Η Τουρκία συνεχίζει τη γνωστή τακτική των απειλών και των εκβιασμών

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22895

Η Αγκυρα δείχνει την κακοπιστία της


Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κατήγγειλε σήμερα την «προκλητική, κυνική και εγκληματική» συμπεριφορά της Τουρκίας για τη διατύπωση απειλών εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφορικά με την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην ΑΟΖ της Κύπρου.

L' Express : «Δείχνει» βιασμό η ιατροδικαστική εξέταση της καμαριέρας

Σχόλιο ιστολογίο μας : Αγαπητέ Ντομινίκ .....εκ βαθέων καρδίας σε συμπονούμε .....αλλά ηθελέστα και παθέστα ......
Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/
L' Express : «Δείχνει» βιασμό η ιατροδικαστική εξέταση της καμαριέρας
Η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στη Ναφισατού Ντιαλό λίγες ώρες αφότου κατηγόρησε τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη κατέληξε ότι η καμαριέρα έπεσε θύμα βιασμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού L' Express, το οποίο επικαλείται την έκθεση νοσοκομείου της πόλης.

Έρευνα της Δικαιοσύνης για την Κριστίν Λαγκάρντ Κατηγορείται για απιστία και κατάχρηση δημοσίου χρήματος

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4650045

Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε και επίσημα έρευνα σε βάρος της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για τις κατηγορίες της συνέργειας σε απιστία και κατάχρησης δημοσίου χρήματος στην υπόθεση του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Αστάθεια στα χρηματιστήρια Απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139860

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφει απώλειες την Τρίτη, μετά τις τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις κατά τις οποίες ανέκαμπτε, εν μέσω των ενδείξεων ότι η οικονομική ανάπτυξη εκμηδενίζεται στην Ευρώπη, ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται στις ΗΠΑ: ο δείκτης Dow Jones έχανε 1,14%, ενώ ο Nasdaq 1,82%.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor's 500 υποχωρούσε επίσης, σε ποσοστό 1,50%.

Πτωτική εικόνα στην Ευρώπη λόγω... Γερμανίας

Τι λένε κύκλοι ΥΠΟΙΚ για Μέρκελ - Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1262098
"Μπορεί η συζήτηση για το ευρωομόλογο να μην έχει ωριμάσει, αλλά ο νέος ρόλος του EFSF είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρακτικό και συγκεκριμένο" αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι.

Όπως αναφέρουν η θετική όψη του  μηνύματος που  έστειλαν η Γερμανίδα  Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σήμερα είναι "η εμμονή στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και άρα στον διευρυμένο ρόλο του EFSF, που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά συνολικά την Ευρωζώνη αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ενίσχυση των θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης, που δεν αρκεί να υπάρχει σε ευρωπαϊκό, αλλά απαιτείται να υπάρξει και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί που αναφέρονται σε λαούς και πραγματικούς ανθρώπους πρέπει αναμφίβολα να έχουν την ευθύνη των εξελίξεων".

Επισημαίνουν εξάλλου ότι "η συνταγματική κατοχύρωση του δημοσιονομικού κανόνα, ούτως ή άλλως, κατ’ αποτέλεσμα, υφίσταται ήδη, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 28 του ελληνικού Συντάγματος, οι σχετικοί κανόνες του πρωτογενούς Ευρωπαϊκού Δικαίου υπερισχύουν της εθνικής νομοθεσίας".

UBS: Η Αθήνα στον πάτο...της αγοραστικής δύναμης

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου είναι το Όσλο, η Ζυρίχη και η Γενεύη, σύμφωνα με μελέτη που διεξάγει κάθε τρία χρόνια η ελβετική τράπεζα UBS για τις τιμές, τους μισθούς και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Οι φθηνότερες πόλεις του κόσμου είναι το Μουμπάι, η Μανίλα και το Νέο Δελχί.

Στα χέρια Γάλλων και Γερμανών οι οικονομίες όλης της ευρωζώνης - Πρότειναν κοινή οικονομική κυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91538&catid=13

- Αληθινή οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης και κοινό βηματισμό θέλουν Μέρκελ-Σαρκοζί
- Ζητούν από τους 17 της ευρωζώνης συνταγματική δέσμευση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
- Πρότειναν οικονομικό Συμβούλιο μέσα στην ευρωζώνη με πρόεδρο τον Χέρμαν βαν Ρομπάι
- Μέρκελ: «Το ευρωομόλογο είναι μια λύση. Αλλά όχι η μοναδική και όχι τώρα»
- Δεν απορρίπτουν κατηγορηματικά το ευρωομόλογο, «το προσεγγίζουμε βήμα-βήμα» είπαν

Δανία: Ξεκινά έρευνα στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Η Αρχή Εποπτείας Χρηματοοικονομικών Αγορών (FSA) της Δανίας ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν τράπεζες της χώρας υποτίμησαν τα μεγέθη για τα επισφαλή δάνεια στα χαρτοφυλάκια τους, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Β' ΠΑΚΕΤΟ Δέχτηκε τις εγγυήσεις η Φινλανδία

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63309345

  Σε συμφωνία κατέληξαν η Ελλάδα και η Φινλανδία για το ζήτημα των χρηματικών εγγυήσεων που είχε ζητήσει από την Αθήνα προκειμένουνα συμμετάσχει στο νέο πακέτο βοήθειας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου

Η Φινλανδη υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ούρπιλαϊνεν με τον Ιρλανδό ομόλογό της, Μάικλ Νόουναν

Κέρδη 2,16% στο Χ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2036876


Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το τζίρο ωστόσο να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.012,52, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 2,16%. Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 47,77 εκατ. ευρώ.

Επαναφέρουν το ζήτημα... συνταγματικής κατοχύρωσης των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών • Λένε «όχι» στο ευρωομόλογο Υπερ-κυβέρνηση Ρομπάι εισηγούνται Μέρκελ και Σαρκοζί Θα καταθέσουν πρόταση για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=301984
    Τη δημιουργία μίας «πραγματικής κυβέρνησης» της ευρωζώνης, υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρότειναν ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι. Ξαναέβαλαν στο τραπέζι την πρόταση για συνταγματική υποχρέωση κατάρτισης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
Στον ίδιο ρυθμό, Μέρκελ και Σαρκοζί Στον ίδιο ρυθμό, Μέρκελ και Σαρκοζί Το γαλλογερμανικό σχέδιο προβλέπει συνόδους κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, δύο φορές το χρόνο, υπό την προεδρία του Ρομπάι.

Master Class Τοποστρατηγικής – Καστελλόριζο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ένα μεγάλο ΕΎΓΕ για την πρωτοβουλία ....ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί.....ΑΛΛΑ και από άλλους Έλληνες ....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/




ΑΑΑ για την Fitch και επισήμως η οικονομία των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91513&catid=13



Καλά νέα για την αμερικανική οικονομία. Σε αντίθεση με την Standard & Poors η οποία υποβάθμισε το αμερικανικό χρέος, η Fitch ήρθε να δώσει ανάσα στις αγορές ανακοινώνοντας οτι δεν την υποβαθμίζει.

Βρέθηκαν ίχνη DNA σε μετεωρίτες που έπεσαν στη ΓΗ

Σχόλιο από Faceof : Αφιερωμένο εξαιρετικά προς τους θρησκόληπτους Ιουδαιοχριστιανούς (αλλά και σε όλους τους θρησκόληπτους ανεξαρτήτως θρηκεύματος) , επειδή .. ....ξέρετε πόσο σας αγαπάω......
Από το ιστολόγιο http://www.mikres-ekdoseis.gr/2011/08/dna.html#more


Αύγουστος, 14, 2011.
Ουάσιγκτον.
Ομάδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, ΝΑΣΑ, έχει εντοπίσει σε μετεωρίτες που έχουν πέσει στην Αυστραλία και στην Ανταρκτική  στοιχεία αδενίνης και γουανίνης – δύο από τέσσερα συστατικά στοιχεία του DNA,  όπως έγραψε η  εφημερίδα «Κρίστιαν Σάινς Μόνιτορ».

Εκτιμήσεις ενόψει της συνάντησης Μέρκελ- Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/economy/ektimiseis-enopsei-tis-sunantisis-merkel--sarkozi

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Σαρκοζί και Μέρκελ στο Παρίσι, το γαλλικό Χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση, που έφθασε το 2% μέσα στο πρωινό, εξ αιτίας της αμφιβολίας που κυριαρχεί για τα αποτελέσματα της συνάντησης των δύο ηγετών, αλλά και της ανησυχίας για τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Μέτρα κατά της ανατίμησης του φράγκου εξετάζει η Ελβετία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Σύνολο μέτρων προκειμένου να εμποδιστεί η ανατίμηση του φράγκου εξετάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Τόμας Γιόρνταν.

Οι Bελγικές τράπεζες στηρίζουν την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Τη συμμετοχή τους επιβεβαίωσαν οι κύριες βελγικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Η συνολική τους έκθεση στα κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

H EEEK ανεβάζει το ΧΑ με τις τράπεζες να υποχωρούν λόγω της κρίσης χρέους – Παραμένει ο στόχος των 880 μονάδων – Νέες παρεμβάσεις της ΕΚΤ στα ομόλογα που προσεγγίζουν συνολικά τα 100 δισ ευρώ…

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

(upd7)H EEEK και ο ΟΤΕ ανεβάζουν το ΧΑ ενώ στον αντίποδα όλες οι τράπεζες καταγράφουν απώλειες από 0,5% έως 3,5%. Η σημερινή εικόνα της αγοράς είναι τεχνική και ωραιοποιημένη από την αντίδραση της ΕΕΕΚ ενώ οι τράπεζες συνεχίζουν να διολισθαίνουν.
Η κρίση χρέους είναι η μόνιμη επωδός της αποσταθεροποίησης των αγορών.
Η κρίση χρέους δεν έχει επιλυθεί και η Ευρώπη επηρεάζεται καθώς ο φόβος επέκτασης του διαβρωτικού ιού της κρίσης χρέους εντείνει την επενδυτική αβεβαιότητα.


Οι αγορές σήμερα αν δεν υπήρχε η απογοήτευση του Γερμανικού ΑΕΠ που αυξήθηκε μόλις 0,1% στο β΄ τρίμηνο θα ήταν ανοδικές αλλά κάθε στοιχείο που δεν αρέσει στους επενδυτές προκαλεί…ρευστοποιήσεις….
Η σημερινή μέρα προφανώς και επηρεάστηκε από το Γερμανικό ΑΕΠ αλλά το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στην κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ της Καγκελαρίου της Γερμανίας και του Σαρκοζί του προέδρου της Γαλλίας. 

Σύγκρουση δικαστών για το βιβλίο του Γ. Σανιδά

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

g-sanidas_15-8-2011
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Φωτιές εξακολουθεί να ανάβει στο νομικό κόσμο ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, ακόμα και δύο χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του .
Το βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα ο πρώην ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τίτλο «Αγωνία και αγώνας για τη Δικαιοσύνη» (εκδόσεις Ι. Σάκκουλα), έχει δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Έτσι, στις 10 Αυγούστου, 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου- με το υπ’ αρ. 346 έγγραφό τους- διαμαρτύρονται, γιατί η εφημερίδα “Δικαστικά Νέα”, που εκδίδει η ΕΔΕ, καταχώρησε «διαφημιστική προβολή του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά».

Στα 2.000 δολάρια βλέπει το χρυσό η Barclays, όπως και η Deutsche Bank - Τι εκτιμούν εννέα αναλυτές

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στα 2.000 δολάρια την ουγγιά του χρυσού βλέπει το 2012 η Barclays, στην τελευταία ανάλυση της για την πορεία του "κίτρινου μετάλλου", το οποίο και έχει μετατραπεί στο πρωτεύον "επενδυτικό καταφύγιο" εν μέσω κρίσης στις δύο όχθες του Ατλαντικού.
Από την αρχή του έτους το πολύτιμο μέταλλο έχει κερδίσει 24% συνεχίζοντας το ράλι που έχει ξεκινήσει εδώ και μία δεκαετία περίπου, ενώ τα μέχρι τώρα σημάδια δεν δείχνουν ότι επίκειται άμεσα κάποιας μορφής διόρθωση, έστω και προσωρινή. Άλλωστε η άνοδος αυτή που καταγράφεται από την αρχή του τρίτου τριμήνου οδηγεί το χρυσό να κλείσει με τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο των τελευταίων 25 ετών, με τους αναλυτές να αναθωρούν συνεχώς προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για το μέταλλο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Bank of America Μerill Lynch, η τιμή του χρυσού αναμένεται να αγγίξει σε ορίζοντα 12μηνου τα 2.000 δολάρια ανά ουγγιά με αιχμή την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η JP Morgan βλέπει το χρυσό στα 1.800 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, αλλά δεν αποκλείεται και η εκτίμηση αυτή να είναι λανθασμένη (όπως οι ίδιοι παραδέχονται) και να δούμε την τιμή spot στα 2.500 δολάρια.

Με υπηρεσιακή κυβέρνηση 429 ημερών Επανεκκίνηση των συνομιλιών για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βέλγιο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό που συμβαίνει με το Βέλγιο , δεν νομίζουμε πως υπάρχει άλλα προηγούμενο ......πάνω από 1 χρόνο χωρίς Κυβέρνηση και όλα δουλεύουν ρολόι.....τι να πει κανείς...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B9%CE%BF
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4650021
Έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο πολιτικού αδιεξόδου, οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο άρχισαν εκ νέου με στόχο την έξοδο από τη πολιτική κρίση.

Ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής ηγέτης Έλιο ντι Ρούπο, στον οποίο έχει ανατεθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης, ξεκίνησε την Τρίτη συναντώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιβ Λετέρμ, ο οποίος διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2010, για να συζητήσουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Το Βέλγιο είναι βυθισμένο σε μια πολιτική κρίση που διαρκεί εδώ και 429 ημέρες, εξαιτίας της αδυναμίας φλαμανδικών και γαλλόφωνων κομμάτων να συνεννοηθούν σε θέματα που συνδέονται με το μέλλον της συγκατοίκησης των δύο κοινοτήτων, κυρίως γύρω από τις Βρυξέλλες.

Σε χαμηλό τριετίας η ανάπτυξη Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=139889

Η ανάπτυξη στη Γερμανία, στην Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιβραδύνθηκε ακόμα περισσότερο πλησιάζοντας σχεδόν στο μηδέν, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από το 2009, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα εθνικές στατιστικές υπηρεσίες, εντείνοντας τις ανησυχίες για την πορεία των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης.

Τα εποχικά προσαρμοσμένα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη μειώθηκε σε 0,1% του ΑΕΠ στη Γερμανία, ποσοστό χαμηλότερο κι από εκείνο της Ισπανίας (0,2%) το δεύτερο τρίμηνο, καθώς βάρυναν η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη επενδύσεων στον τομέα των κατασκευών.

Roesler: Δεν είμαστε οι Σαμαρείτες της Ελλάδας

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1261782
Η Γερμανία δεν αποκλείει μια ακόμη βοήθεια προς την Ελλάδα, ωστόσο εκείνη πρέπει να διαχειριστεί την κρίση χρέους και να γίνει πιο ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Philipp Roesler.

Σε προδημοσίευση άρθρου του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Capital, το οποίο θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα, ο Roesler φέρεται να είπε «δεν είμαστε οι φιλεύσπλαχνοι Σαμαρείτες».

Τα σχόλιά του αντανακλούν τις διαφωνίες σχετικά με το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η Γερμανία για να σώσει την Ευρωζώνη.



Πηγή:www.capital.gr

Ελλάδα η χώρα των μύθων;

Σχόλιο ιστολογίου μας : Πολύ καλή η προσπάθεια , δείτε το βίντεο.....
Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/68198/ellada-e-hora-ton-muthon

Ένα βίντεο του Ελληνοβρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου προσπαθεί να δείξει την πραγματική εικόνα πίσω από τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να κατηγορήσουν την χώρα μας.
Ελλάδα η χώρα των μύθων;
Η προσπάθεια του, φαίνεται να έχει επιτυχία καθώς το συγκεκριμένο βίντεο έχουν δει περίπου 280.000 άνθρωποι.

Ετοιμάζεται σκηνικό χάους στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Του Κώστα Τζεβελέκου
Πολλές κοινωνικές ομάδες και φορείς ετοιμάζονται για έντονες διαμαρτυρίες ενόψει της ΔΕΘ, στην οποία θα παρευρεθεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Έρχονται «εργόσημο» και «κάρτα εργασίας»

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Από την ερχόμενη εβδομάδα και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ενεργοποιούνται μέτρα όπως το εργόσημο, η «κάρτα εργασίας» και το νέο σύστημα εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας, που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Όλοι κρέμονται από τον... γαλλογερμανικό άξονα

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=91444&catid=13



Πολλά ή λίγα, σημαντικά ή ασήμαντα, η συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί σήμερα στα Ηλύσια Πεδία, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

"Χωρίς ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση το ευρωομόλογο δεν είναι λύση"

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΚορυφώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για τα ευρωομόλογα. Ο Γερμανός οικονομολόγος Ράινχαρντ Ζέλτεν εκτιμά ότι το ευρωομόλογο δεν είναι η σωστή λύση, γιατί δεν υπάρχει κεντρική οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ.
Τα θεσμικά κενά της ΕΕ αλλά και οι δυσκολίες στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνιστούν τη μεγάλη ‘παγίδα’ για το ευρώ. Αυτό υπογραμμίζουν συχνά ειδικοί αναλυτές, οικονομολόγοι και αρκετοί πολιτικοί από τότε που ξέσπασε η ευρωκρίση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι και την έκδοση ή όχι ευρωομολόγου.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Ράινχαρντ Ζέλτεν σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF), τονίζει, ότι «ευρωομόλογα που θα εκδοθούν από τις χρεωμένες χώρες-μέλη της ένωσης και μετά θα πρέπει να πληρώσει η ΕΕ, δεν είναι ο σωστός δρόμος».

Κυβέρνηση: Σύσκεψη την Πέμπτη για ρήξεις και ανατροπές

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=415273
Θα συζητηθούν οι οικονομικές εξελίξεις, ο έλεγχος της τρόικας που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, η προετοιμασία για τη ΔΕΘ και την Εθνική Συνδιάσκεψη της 3ης Σεπτεμβρίου

Κυβέρνηση: Σύσκεψη την Πέμπτη για ρήξεις και ανατροπές
Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ ( Πηγή: EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ)   

Ο Βασιλικός Οίκος των Μακεδόνων

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εις το πανελλήνιον συνέδριον εις Κόρινθον 334 Π.Χ. Δημάρατος προς Αλέξανδρον «Χαίρε ούν ή τε Ελλάς απάσα καί ή Μακεδονία»
«Αλλ’ ώ μάκαρε εστίν ούν Ελλάς καί ή Μακεδονία»
απάντησε οργισμένος ο Μέγας Αλέξανδρος εις τον Δημάρατον.

Ο Βασιλικός Οίκος των Μακεδόνων πηγάζει από την αρχαία Ελληνική μυθολογία τεκμηριώνεται από μαρτυρίες Ελλήνων και Ρωμαίων αρχαίων ιστορικών και από ανασκαφικά ευρήματα. Άπασαι αι αναφοραί αυταί   αποδεικνύουν την Ελληνική καταγωγή των Μακεδόνων Βασιλέων από του πρώτου προγόνου αυτών Αργείου Βασιλέως
«Περσεύς ο ΙΗ’» περίπου 1400 Π.Χ. μέχρι του τελευταίου κατά περίεργον σύμπτωσιν «Περσεύς ο Μακεδών» 179-168 Π.Χ. 20 χρόνια πριν η Ρώμη προσαρτήσει την Μακεδονία.

Άγαλμα Αλεξάνδρου: Εθνικιστικό Κιτς ή ‘μακεδονική’ Απάντηση;

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_6886.html#more


Αύγουστος 16, 2011.

Το γλυπτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου το οποίο αποτελεί μέρος ενός γενικότερου έργου, χαρακτηρίζεται ως έργο εθνικής υπερηφάνειας.

Συζήτηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος στη Μόσχα

Από το ιστολόγιο http://greek.ruvr.ru/2011/08/16/54705530.html

© Flickr.com/skender/cc-by




Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί έρχεται για επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα.
 Ο Ιρανός Υπουργός θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ  την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, καθώς επίσης και την επίκαιρη περιφερειακή και τη διεθνή ημερήσια διάταξη. Τα μέρη θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

''Ιθαγένεια'' με τη σέσουλα δίνει το ψευδοκράτος Καταγγελίες από Τουρκοκύπριους

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22873

''Ιθαγένεια'' με τη σέσουλα δίνει το ψευδοκράτος


Την κατηγορία ότι η ψευδοκυβέρνηση παραχώρησε τον Ιούλιο τη λεγόμενη ιθαγένεια σε 125 άτομα, διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας των ''δημοσίων υπαλλήλων» ΚΤΑΜΣ, Ιμπραχίμ Γκεντζάλ.

Η Αλβανία ενεργειακός κόμβος των Βαλκανίων – Διασύνδεση με Ιταλία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_3520.html

Σε ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων φιλοδοξεί να αναχθεί η Αλβανία. Την προηγούμενη Τετάρτη το υπουργικό Συμβούλιο της γείτονος ενέκρινε την κατασκευή γραμμών ενεργειακής διασύνδεσης με την γειτονική Ιταλία.

Μαρκουλή: Προχωρούμε με τον σχεδιασμό μας για το Φ.Α.

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/410352


Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα κάνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα ούτως ώστε η Κύπρος να προχωρήσει κανονικά στην εκμετάλλευση της ΑΟΖ παρόλες τις τουρκικές απειλές.
Η ΥΠΕΞ είπε πως θα εγείρει το θέμα στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών, ενώ ταυτόχρονα έχουν απευθύνει επιστολές και στα 5 μόνιμα μέλη του Σ.Α. αναμένοντας εντός των ημερών τις απαντητικές τους αντιδράσεις.


Καμία ανταπόκριση από τις Ην.Πολιτείες στο αίτημά της Τουρκικά τερτίπια στη διεθνή κοινότητα για ματαίωση της εξόρυξης φυσικού αερίου

Από το ιστολόγιο http://www.philenews.com/el-gr/New-Homepage-With-Slider/4995/76871

Λευκωσία: Σε διεθνή διπλωματική εκστρατεία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποδυθεί η Τουρκία, επιχειρώντας να υποσκάψει και να ματαιώσει τα σχέδια για εξόρυξη υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

''Η λύση πρέπει να έρθει πριν τον Ιούλιο του 2012'' Έρογλου: δεχθείτε την γεωγραφία που επέβαλε η εισβολή Ανησυχεί για ''την πολιτική αστάθεια στην ε/κ πλευρά''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/22870
16 Αυγούστου 2011 11:40

Έρογλου: δεχθείτε την γεωγραφία που επέβαλε η εισβολή


Την 20η Ιουλίου, ημέρα που ξεκίνησε η «επιχείρηση απελευθέρωσης'' - όπως αναφέρεται - της Αμμοχώστου γιόρτασαν χθες στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι με την εισβολή επιτεύχθηκε η ελευθερία των Τ/κ και πως αισθάνεται περηφάνια και ευτυχία όταν σκέφτεται το αποτέλεσμα που αυτή δημιούργησε σε επίπεδο γεωγραφίας. Για την ύπαρξη και ελευθερία της, πρόσθεσε, η Αμμόχωστος έκανε μεγάλο αγώνα και εμπόδισε την αιχμαλωσία των Τ/κ.

ΘΗΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Σημαντικός ο ρόλος της Τουρκίας σύμφωνα με τον ξένο τύπο

Παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας η βία που ασκεί ο συριακός στρατός κατά του λαού δεν λέει να σταματήσει.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανήγγειλαν ότι από τον Μάρτιο που άρχισαν οι λαϊκές εξεγέρσεις στη χώρα σκοτώθηκαν 2 χιλιάδες άνθρωποι.

H ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/16/petrol-2/#more-8702
Εφ. Ραντικάλ 15-8-2011


Η Μεσόγειος θερμαίνεται
Η Τουρκία μετά την συμφωνία που συνήψε η Ελληνοκυπριακή διοίκηση με μια αμερικανική εταιρία για διερευνητικές γεωτρήσεις, προειδοποίησε σχετικά μέσω της διπλωματικής οδού την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον. Οι Ρωμιοί αναζητούνε στήριξη από ΗΠΑ και Ισραήλ.

Έλληνες τεχνικοί "τύφλωσαν" F-16 στα 35 μίλια!Τι αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Τέτοιες υποθέσεις …χαλάνε τη σούπα πολλών. Οι Έλληνες δεν πρέπει να δημιουργούν,αλλά μόνο να αγοράζουν. Γιατί όπως αποδεικνύεται αν τους αφήσουν να δημιουργούν …θα κόψουν τα ψώνια. και εννοείται ....τις μίζες!!!
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7591


Η αποκάλυψη για ερευνητικό πρόγραμμα πέντε επιστημόνων σχετικά με τη σχεδίαση ενός πρωτοποριακού συμπλέγματος ραντάρ-υπερόπλου,που ανεξήγητα μένει στα συρτάρια,δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση. Όπως αποκαλύπτει το Onalert,δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που από ελληνικά μυαλά και χέρια έχουν προκύψει σημαντικές ιδέες και ανακαλύψεις οι οποίες πάντα δεν προχωρούν στην υλοποίηση με φθηνές δικαιολογίες.