Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

H Τουρκία απειλεί ανοικτά την Κύπρο για το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/407954


  • H Τουρκία απειλεί ανοικτά την Κύπρο για το φυσικό αέριο.
  • Απαιτεί τον τερματισμό των δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στο νησί.
  • Είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου η εκμετάλλευση του θαλάσσιου τομέα, υπογράμμίζει ο Στέφανος Στεφάνου.
  • "Οι  διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου, θα συνεχιστούν κανονικά"
  • Υπ. Εμπορίου:" Ό,τι και να λέει η Τουρκία, ο προγραμματισμός από πλευράς Κυπριακής Δημοκατίας υπάρχει, και θα προχωρήσει"

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ….

Από το ιστολόγιο


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ ΚΛΠ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:
*ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟ ΟΣΛΟ, Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ FSB ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΡΒΗΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΚΑΙ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ!
*ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΟΣΛΟ, ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.
*ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟ ΟΣΛΟ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ! Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΕ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ Η Άγκυρα απειλεί για τις γεωτρήσεις

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=210691&-V=articles



Απαράδεκτες και καταδικαστέες είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμεντ Νταβούτογλου σχετικά με την Κυπριακή Δημοκρατία και την εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζει, έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο και αυτό κάνει στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας.

Έκρηξη βόμβας στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/212179/ekrixi-vomvas-sto-voreiodutiko-pakistan/

Καταστράφηκαν ολοσχερώς 16 βυτιοφόρα του ΝΑΤΟ

Ολοσχερώς καταστράφηκαν τουλάχιστον 16 βυτιοφόρα του ΝΑΤΟ με καύσιμα για τις δυνάμεις του στο Αφγανιστάν, όταν εξερράγη βόμβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, τα φορτηγά οχήματα ήταν σταθμευμένα στα περίχωρα της Πεσαβάρ.

Δεν αναφέρονται θύματα απ την έκρηξη της βόμβας, που παραμένει ασαφές προς το παρόν, εάν ήταν τοποθετημένη στο γειτονικό με το χώρο στάθμευσης κτίριο, ή σε ένα από τα βυτιοφόρα

Διεθνής συντονισμός για την κρίση χρέους Έκτακτες τηλεδιασκέψεις σε G7, G20 και EKT μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231123045


Παρίσι, Γαλλία
Έκτακτες τηλεδιασκέψεις στους κόλπους της G7, της G20 και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να πραγματοποιηθούν υπό το βάρος της πρωτοφανούς υποβάθμισης των Ηνωμένων Πολιτειών από τον οίκο Standard & Poor's, των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

"Σημαντικό ζήτημα" χαρακτηρίζει την υποβάθμιση των ΗΠΑ ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256454
"Σημαντικό ζήτημα" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας των άλλων χωρών, αναφερόμενος στην υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor΄s.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ο Ρέσλερ σημειώνει: "Δεν σχολιάζουμε τις εκτιμήσεις των διαφόρων οίκων αξιολόγησης. Είναι όμως σαφές ότι η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας των άλλων χωρών είναι και για εμάς σημαντικό θέμα".

Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας η οποία, στην προαναγγελία που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν δίνει καμία άλλη πληροφορία για τις δηλώσεις του Ρέσλερ.

Πηγή: www.athina984.gr

Στον «αέρα» η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, περιπλέκοντας την εφαρμογή των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ μέλη του οργάνου υποστήριξαν πως το ελληνικό χρέος συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο.
Μάλιστα πρότειναν την «κλασική συνταγή» παρέμβασης του Ταμείου: αναδιάρθρωση, υποτίμηση και λιτότητα. Ζητούν να συμφωνηθεί μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους, προτού ο διεθνής οικονομικός οργανισμός ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η συμφωνία των Βρυξελλών.
Εξάλλου πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισημαίνει πως εγείρονται εμπόδια ως προς την ομαλή υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος.

Κι όμως... η προσωρινή στάση πληρωμών συντάξεων άρχισε στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

της Ρούλας Κοτσέτα
Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με  στάση πληρωμών.
Αν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είχε διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται πλέον να συμβεί κάτι τέτοιο, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, Αμερικανοί  από την πολιτεία του Μίσιγκαν του Ντιτρόιτ, αποκάλυψαν στο Newscode.gr πως αυτό τον μήνα δεν έγινε κανονικά η καταβολή της σύνταξής τους.

"Οχι" σε πρόωρες λέει ο Μπερλουσκόνι

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές προκειμένου να κατευναστεί ο πανικός στις αγορές που ανάγκασε την κυβέρνησή του να επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Υποχρεωτικά θα δηλώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην εφορία

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90277&catid=13



Μετά τα ακίνητα και οι τραπεζικές καταθέσεις θα δηλώνονται υποχρεωτικά στις φορολογικές μας δηλώσεις, εάν το υπουργείο Οικονομικών υιοθετήσει σχετικές προτάσεις.

Goldman Sachs: Τώρα υπάρχει 1/3 πιθανότητα για διπλή ύφεση στις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Μετά τηXRIMANEWS.GRν υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την S&P έρχεται αυτή των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας της από την Goldman Sachs, η οποία μάλιστα τώρα βλέπει πιθανότητα της τάξης του 33% η χώρα να περάσει σε νέα ύφεση εντός των επόμενων 6-9 μηνών.
Σύμφωνα με την Goldman, η ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 2% μέχρι το 2012 με τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης να μειώνονται στο 1,7% στο 2011. Η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί στο 9¼% μέχρι το τέλος του 2012 και αυτό είναι το καλό σενάριο. Σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο, η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ρίσκο επιδείνωσης και θα μπορούσε να κυλήσει σε νέα ύφεση μέσα στο διάστημα των επόμενων 6-9 μηνών.
Στο απαισιόδοξο σενάριο η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης και η αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε αυτήν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ρευστότητας στο σύστημα και επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας. 

Ιταλία: Εξερράγη ξανά η Αίτνα

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/italia-ekserragi-ksana-i-aitna

Κλειστό έμεινε για αρκετές ώρες το διεθνές αεροδρόμιο Φονταναρόσα, της Κατάνια, έπειτα από την έκρηξη του ηφαιστείου Αίτνα.

Στην περιοχή γύρω απ το ηφαίστειο επικράτησε πολύ χαμηλή ορατότητα. Η λάβα ανάβλυζε απ τον κρατήρα του ηφαιστείου, ενώ πίδακες ηφαιστειακής τέφρας εκσφενδονίζονταν σε μεγάλη απόσταση, φτάνοντας πολλές φορές ακόμα και στα γειτονικά χωριά.

Η Αίτνα αποτελεί το πλέον ενεργό ηφαίστειο σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ-ΒΙΝΤΕΟ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/08/06/ozel/#more-8422

Εφ. Ραντικάλ 6-8-2011

Γερμανοί βουλευτές ισχυρίστηκαν πως ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ είναι εγκληματίας πολέμου, διότι το 1999 είχε χρησιμοποιήσει ενάντια στο ΠΚΚ χημικά όπλα.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Πέντε βουλευτές του Αριστερού κόμματος της Ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής απευθυνόμενοι στον Ερντογάν αναφέρουν πως ¨με έναν στρατηγό που φέρεται να έχει τελέσει έγκλημα πολέμου, το κουρδικό δεν επιλύεται¨.

Γιαιτί κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=26735&categories_id=69
Ο συναγερμός που έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες μετά τις επιθέσεις των κερδοσκόπων...  
Γιαιτί κινδυνεύει η επόμενη δόση του δανείου
στα χρηματιστήρια κα ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα για το ευρώ βάζουν σε περιπέτειες και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες συμμετέχουν στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα, βρίσκονται ήδη σε δεινή θέση λόγω της κρίσης χρέους που έχει ξεσπάσει.
Από τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στο εσωτερικό τους (ο Ισπανός προωθυπουργός έχει προκηρύξει πρόωρε εκλογές), κυβερνητικές πηγές θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της ευρωπαϊκής βοήθειεας προς την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της ύφεσης, πιθανότατα θα βάλει σε νέες περιπέτειες και την ελληνική οικονομία, καθώς όλο το πρόγραμμα σταθερότητας είναι βασισμένο στα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα. Πιθανή μείωση του ποσού που θα έπρεπε να εκταμιεύσει η Ελλάδα, ή ακόμη και μετάθεση εκταμίσευσης, βγάζει αυτόματα εκτός στόχου και τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ωε εκ τούτου, τα επόμενα 24ωρα είναι ιδαίτερα κρίσιμα όχι μόνο για το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά σε συνάρτηση με το πως θα κινηθούν τη Δευτέρα τα χρηματιστήρια, μπορεί να τινάξει στον αέρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Νέο παγκόσμιο νόμισμα προτείνει η Κίνα μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67688.html

image


Διαμήνυσε στις ΗΠΑ ότι οι καλές μέρες του δανεισμού ανήκουν στο παρελθόν

«Η Κίνα έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s.

Ρομπότ «μαθαίνει» τον κόσμο όπως ένα μικρό παιδί

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18880

A329E430629445AF06B234D55D0F8338 Ρομπότ «μαθαίνει» τον κόσμο όπως ένα μικρό παιδίΤο σενάριο του «Εξολοθρευτή» αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα
Ιάπωνες ερευνητές κατάφεραν και ανέπτυξαν ένα ρομπότ που μπορεί να εκτελέσει λειτουργίες που δεν ήταν εξ’ αρχής προγραμματισμένο να κάνει.
Η μηχανή βασιζόμενη στις εμπειρίες της και στις «γνώσεις» της είναι σε θέση να κρίνει ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει σε ένα δεδομένο σενάριο.
Στα μέχρι τώρα πειράματα<…>
έχει καταφέρει να επιτελέσει απλές εργασίες όπως να μαζεύει ποτήρια με νερό και να τους προσθέτει πάγο.

Financial Times: Έχουμε ηγέτες με... νεροπίστολα

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/financial-times.html

Σκληρή επίθεση στους ηγέτες της ΕΕ εξαπολύουν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times, με τον τίτλο «η αβάστακτη ελαφρότητα των ηγετών».
Στο δημοσίευμα, η εφημερίδα καταγγέλλει τόσο τις ηγεσίες της Ευρώπης όσο και αυτή των ΗΠΑ για αναποφασιστικότητα, και τις καλεί να ορθώσουν το ανάστημά τους στις αγορές
Το τελευταίο διάστημα, η φωτιά που έχει προκαλέσει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους απειλεί ευθέως τον πυρήνα της ευρωζώνης. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αναφέρει το άρθρο, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης.

Τηλεδιάσκεψη των Υπ. Οικονομικών των G7 – Από το 1946 είχαν να υποβαθμιστούν οι ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=84755&catID=14


Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7, της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, θα συσκεφθούν τηλεφωνικά.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's για πρώτη φορά από το 1946 είχε προκαλέσει πανικό στις χρηματαγορές και έντονη ανησυχία στους ηγέτες της Ε.Ε. που βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή.

Συναίνεση ζητάει ο Μπάρακ Ομπάμα για την κρίση

Ο Λευκός Οίκος προσκάλεσε σήμερα τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να στρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε «να αποκατασταθούν η οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ιταλία: Στη Χάγη για τα ναζιστικά εγκλήματα με την Ελλάδα παρούσα

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16906

Από τις 12 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν Γερμανία και Ιταλία τα επιχειρήματά τους στην υπόθεση που εξετάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετά την προσφυγή του Βερολίνου με αφορμή τις αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, που δικαίωσαν θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων.
«Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει δημοσίως από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Χάγη. Στις συνεδριάσεις αυτές οι δύο χώρες θα παρουσιάσουν και προφορικά τις θέσεις που είχαν διατυπώσεις γραπτώς.

Βαχαμπιστές Μουσουλμάνοι: Aνησυχία στο Μαυροβούνιο

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/08/blog-post_6458.html#more


Αύγουστος 6, 2011.

Στην πόλη Πλάβ αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση των οπαδών της αίρεσης των Βαχαμπιστών Μουσουλμάνων και η ανησυχία αυτή έχει ενεργοποιήσει τα θεσμικά όργανα του Μαυροβουνίου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ELENIN.. Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!!!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/elenin.html


Αντιγράφουμε απευθείας από την ιστοσελίδα του Leonid Elenin spaceobs.org του αστρονόμου που ανακάλυψε τον "κομήτη" (C2010 X1):  
"Πριν από λίγες ώρες πήρα το πρώτο πρωτότυπο με τις εικόνες του κομήτη σε μορφή FITS, η οποία ελήφθη την 1η Αυγούστου (πολλές ευχαριστίες προς τον Karl Battams, μέλος της ομάδας STEREO).










Αρκετά πλαίσια έχουν υποστεί ζημίες αλλά η ομάδα πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο με περισσότερες λεπτομέρειες.  
Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κομήτης έχει μεγαλώσει.  Η διάμετρος της εξωτερικής κώμης του  ξεπερνάει τα 200.000 χιλιόμετρα!!! Φυσικά αυτή τη στιγμή έχουμε εικόνες χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορούμε να υπολογίσουμε το τρέχον μέγεθος του.  Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η εξωτερική κώμη του είναι αποφορτισμένα αέρια και όχι ο πυρήνας ο ίδιος που δεν έχει αλλάξει. 

Εξοντώθηκε «a la Ίμια» η ομάδα Seals που σκότωσε τον Bin Laden

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Το ισχυρότερο πλήγμα από το 2001 που οι ΗΠΑ εισέβαλλαν στο Αφγανιστάν υπέστησαν σήμερα οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις με την συντριβή μεταφορικού ελικοπτέρου CH-47 Chinοok το οποίοι μετέφερε άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων με Αφγανούς συναδέλφους τους. Η συντριβή έγινε ύστερα από εκτόξευση αντιαρματικής –όπως ισχυρίζονται οι Αφγανοί ένοπλοι- ρουκέτας από αντάρτες Ταλιμπαν κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιδρομής σε σπίτι όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν συγκεντρωμένοι αντάρτες στην επαρχία Wardak.

Κύπρος: Aπαράδεκτες οι απειλές της Τουρκίας

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2031892

Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτηρίζει η Κυπριακή κυβέρνηση τις απειλές της Τουρκίας για το φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται το φυσικό της πλούτο, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας. Η Τουρκία, σημειώνει, συνεχίζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της και να απειλεί.
Το Κυπριακό όμως, επισημαίνει, δεν μπορεί να επιλυθεί με απειλές, αλλά με σεβασμό και εφαρμογή των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Είναι στο χέρι της Τουρκίας, αναφέρει ο κύριος Στεφάνου, το Κυπριακό σύντομα να επιλυθεί, να τερματιστεί η κατοχή και να επανενωθεί η Κύπρος και ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να μπορούν να εκμεταλλεύονται το φυσικό πλούτο του νησιού.
«Η Τουρκία πρέπει να υιοθετήσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας»
"Η Τουρκία των «μηδενικών προβλημάτων», συνεχίζει να κατέχει μεγάλο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με το στρατό κατοχής υπονομεύει την επίτευξη λύσης. Περιθωριοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τους εμποδίζει να απολαύσουν τα οφέλη της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης" ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη διαδικασία αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

Έκτακτη σύσκεψη της ΕΚΤ την Κυριακή υπό το φόβο των αγορών

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299963

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πραγματοποιήσει μια ασυνήθιστη τηλεδιάσκεψη αύριο προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, το χρέος στις χώρες της ευρωζώνης καθώς και την πιθανότητα να αγοράσουν κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
Οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, δηλώνουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι διαιρεμένο για το εάν πρέπει η ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ιταλίας και ακόμη και αυτοί που είναι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης δηλώνουν ότι η Ιταλία θα πρέπει πρώτα να λάβει περισσότερα μέτρα λιτότητας πριν από οποιαδήποτε κίνηση.

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Σε συστράτευση καλεί ο Λευκός Οίκος

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63283343

  Ο Λευκός Οίκος προσκάλεσε σήμερα τα κόμματα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ώστε "να αποκατασταθούν η οικονομία και τα δημοσιονομικά μεγέθη στις Ηνωμένες Πολιτείες".

Σε συστράτευση καλεί ο Λευκός Οίκος
"Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να δείξουμε τη βούλησή μας, την ικανότητά μας, τη δέσμευσή μας να συνεργαστούμε, ανταποκρινόμενοι στις οικονομικές-δημοσιονομικές προκλήσεις", τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Nomura, JP Morgan και Brown Brothers Harriman βλέπουν αδιέξοδο στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους - Αν δεν παρθούν μέτρα η κρίση θα μετατραπεί σε συστημική - Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει βραχυπρόθεσμα

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το Τρισέ την Πέμπτη κόβοντας την κλωστή που κρατούσε τις αγορές στο “πράσινο” από την αρχή του έτους. Η ομιλία του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έγινε η αφορμή να ξεκινήσει ένα μαζικό sell off το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς ουδείς να γνωρίζει αν ολοκληρώθηκε ή όχι η βίαιη διόρθωση.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες, σύμφωνα με τους αναλυτές, μπήκαν σε μία νέα δοκιμασία καθώς θα γίνουν το πεδίο της μάχης μεταξύ αξιωματούχων και αγορών για το αν τελικά η ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να ανακοπεί σ' αυτό το στάδιο ή θα συμπαρασύρει ολόκληρο το δυτικό κόσμο.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Peter Westaway της Nomura, η ΕΚΤ έχει αποδείξει ότι έχει τα εργαλεία για να καταπολεμήσει την κρίση του δημόσιου χρέους και είναι έτοιμη με τις πολιτικές της ρευστότητας και με επιλεκτικές αγορές ομολόγων, να επέμβει όταν η χρηματοπιστωτική σταθερότητα βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Αφρική λυπάται την Ελλάδα...

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/politiki-gegonota/11437-h-afrikh-lypatai-thn-ellada

XRIMANEWS.GRΤα δημοσιονομικά μεγέθη είναι σχετικά: Το δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν την εμποδίζει να είναι μια ζάπλουτη χώρα σε σύγκριση με τα αφρικανικά δεδομένα - Και όμως πολλοί Αφρικανοί τη συμπονούν.. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι καιροί που ο πάσα ένας ήξερε πολλά για την ελληνική αρχαιότητα και ελάχιστα για τη σύγχρονη Ελλάδα. Η δημοσιονομική κρίση της Αθήνας έφερε στο προσκήνιο, τερατωδώς μεγεθυμένες όλες τις νεοελληνικές αρετές και κακίες, όλα τα χούγια και τα κουσούρια μας, κυρίως τις κακίες και τα κουσούρια. Ο πάσα ένας ξέρει τώρα για την ουσία και τις παραμέτρους του νεοελληνικού προβλήματος. Και όταν λέμε ο πάσα ένας το εννοούμε. Ακόμα και στη μαύρη Αφρική. Μας το υπενθυμίζει με μια ξεκαρδιστική ρουμπρίκα της στη Süddeutsche Zeitung του Μονάχου η Έλενα Βέη, Ελληνίδα γεννημένη στη Γερμανία που μετά από σπουδές θεάτρου στράφηκε στη δημοσιογραφία και εδώ και μερικά χρόνια έχει εγκατασταθεί στο Κεϊπτάουν της Νότιας Αφρικής. Το καταλληλότερο πρόσωπο με άλλα λόγια για να μας μεταφέρει την ελληνομάθεια των Αφρικανών.
 

Συμφωνούν οι Τούρκοι για τον φράχτη

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/66858/sumphonoun-oi-tourkoi-gia-ton-phrahte

Από χθες είναι και επίσημη πλέον η συγκατάθεση της Τουρκίας στην κατασκευή του φράκτη στη βορειοανατολική πλευρά του Έβρου.
Συμφωνούν οι Τούρκοι για τον φράχτη
Μια επιτροπή που αποτελούνταν από ανώτερα στελέχη των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί της Τουρκικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκαν με έλληνες ομολόγους τους από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και ενημερώθηκαν για τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η ελληνική πλευρά για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Baroin: Η Γαλλία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256424
Η Γαλλία έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στη σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας, όπως ανέφερε στο AFP ο Francois Baroin, στην πρώτη ευρωπαϊκή «αντίδραση» μετά την υποβάθμιση της S&P.

Η Γαλλία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.



Πηγή:www.capital.gr

Ένα νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα προτείνει η Κίνα

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Ένα νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα προτείνει η Κίνα
Διασφαλίσεις ζητά το Πεκίνο, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Η Κίνα -που έχει στην κατοχή της 1 τρισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα- ζήτησε από την Ουάσινγκτον να δώσει λύση στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει, ενώ πρότεινε την υιοθέτηση ενός «νέου σταθερού και ασφαλούς αποθεματικού νομίσματος, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταστροφής, εξαιτίας μιας και μόνο χώρας».

Θερινός συναγερμός τραπεζών Προετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και συγχωνεύσεις

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4647678
Ντόμινο αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, εκδόσεις ομολογιακών δανείων, πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων αλλά και αναγκαστικές συγχωνεύσεις φέρνουν τα νέα δεδομένα στις τράπεζες προκαλώντας «πονοκέφαλο» στα επιτελεία τους, τα οποία καλούνται να πάρουν μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις.
Από τη μία η υποχρέωση των τραπεζών να αυξήσουν τον δείκτη της κεφαλαιακής τους επάρκειας στο 10% - από 8% στο παρελθόν - και, από την άλλη, το κόστος που θα προκύψει από το roll-over (επιμήκυνση) των ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, αναγκάζoυν τους τραπεζίτες να κάνουν μια σειρά από κινήσεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περιλαμβάνονταν στα σχέδιά τους. Ουσιαστικά, τα επιτελεία των τραπεζών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα παρακολουθώντας με αγωνία τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος. Βασικό τους μέλημα είναι να ξεκαθαρίσουν οι όροι του roll-over προκειμένου να υπολογίσουν τη ζημιά τους από τη συμμετοχή στη διαδικασία, ανάλογα με το ύψος των ομολόγων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ο Καστανίδης και το...πλυντήριο πιάτων

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/ellada/politiki/o_kastanidhs_kai_to_plynthrio_piatwn.1320114.html
Κι όμως όσο απίστευτο και εάν ακούγεται ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης αγόρασε με έξοδα του κράτους ...πλυντήριο πιάτων για το υπουργικό του γραφείο (Pic)

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", η οποία αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο, η παραγγελία αφορούσε τον εξοπλισμό του γραφείου του υπουργού και το κόστος του πλυντηρίου ανερχόταν στα 313,34 ευρώ.

Standard & Poor's "Καθήκον μας η υποβάθμιση των ΗΠΑ"

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=138316

Κορυφαίος αξιωματούχος του οίκου Standard & Poor's ανέφερε ότι ήταν καθήκον της εταιρείας του να πάρει τη δύσκολη και αμφιλεγόμενη απόφαση της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ.

"Παίρνουμε τις ευθύνες μας πολύ σοβαρά και αν στο τέλος της ανάλυσής μας η επιτροπή καταλήξει ότι μία αξιολόγηση δεν βρίσκεται εκεί που πιστεύουμε ότι πρέπει να βρίσκεται, είναι καθήκον μας να πάρουμε αυτήν την απόφαση" δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ντέιβιντ Μπιρς, επικεφαλής του τομέα αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P.

Έκτακτη σύγκληση του G7 πρότεινε ο Berlusconi

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/News.asp?id=1256414
Τη σύγκληση έκτακτης συνόδου του G7 πρότεινε ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία προανήγγειλε την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού της Ιταλίας έως το 2013.

Σημειώνεται πως η ημερομηνία και ο τόπος της συνόδου δεν διευκρινίστηκε, αν και επισημάνθηκε ότι μπορεί να είναι τις επόμενες ημέρες». Η τακτική συνάντηση των υπουργών προγραμματιζόταν για τις 9-10 Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία.

Επίσης, το ιαπωνικό Jiji press αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα πως οι ηγέτες της G7 ενδέχεται να διεξάγουν τηλεδιάσκεψη, με θέμα τη σταθεροποίηση της παγκόσμίας αγοράς.

Το conference call, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα πρότεινε η Γαλλία, αναμένεται να συζητήσει και για τις επιπτώσεις της υποβάθμισης του αμερικανικού χρέους από την S&P στις αγορές. 

Πενταετές ξεζούμισμα!

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/article/66817/pedaetes-xezoumisma

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενέκρινε το 5ετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την αλλαγή της φορολογικής διοίκησης. Στόχος του σχεδίου είναι να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και παράλληλα να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στις ΔΟΥ με την αποσύνδεση των εφοριακών από τους πολίτες.
Πενταετές ξεζούμισμα!
Παραλλήλως, ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2011 αναμένεται να παρουσιαστεί το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «ΒΗΜΑ».

Επίθεση Αμερικής στην S&P για την «λάθος υποβάθμιση»

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατηγόρησε τον οίκο αξιολόγησης Standard&Poor’s ότι έκανε ένα «χονδροειδές και ερασιτεχνικό» λάθος υπολογισμό, κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, στις προβλέψεις του για τον προϋπολογισμό της χώρας στην...ανάλυσή του με την οποία αιτιολόγησε την υποβάθμιση του αξιόχρεου της.
«Ένας λάθος υπολογισμός 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μιλάει από μόνος του», δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του S&P ότι υποβαθμίζει την εκτίμησή του για το αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα, από το AAA στο AA+.

Οικονομίες για "γερά νεύρα"

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες μετά την μεγάλη κρίση που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια με την πτώχευση της Lehman Brothers συμπλήρωσαν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω της κρίσης χρέους στην Ισπανία και την Ιταλία αλλά και της αναιμικής διεθνούς ανάπτυξης. O οίκος Standard and Poor's ανακοίνωσε την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ ενώ, την ίδια ώρα, η "βουτιά" των αγορών έφερε διαδοχικές επικοινωνίες των Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι και Κάμερον. Η Ιταλία προανήγγειλε έκτακτη σύνοδο υπουργών Οικονομικών της G7, ενώ ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ζητά ενίσχυση του EFSF.

Τι σημαίνει η υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο S&P: Οι επιπτώσεις στην παγκόσμια Οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90167&catid=13



- Οργισμένη αντίδραση στις ΗΠΑ για την πρώτη υποβάθμιση εδώ και 70 χρόνια
- Οι επιπτώσεις στα αμερικανικά ομόλογα
- H Κίνα ως μεγαλύτερος πιστωτής τους, ΑΠΑΙΤΕΙ από τις ΗΠΑ να διαχειριστούν το χρέος τους
- Επιστρέφει ο εφιάλτης της παγκόσμιας ύφεσης.

Υποβάθμισε τις ΗΠΑ η Standard & Poor's

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/oikonomia/11429-ypobathmise-tis-hpa-h-standard--poors

Εν μέσω των κλυδωXRIMANEWS.GRνισμών στις διεθνείς αγορές για την κρίση χρέους που πλήττει και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, από τη βαθμίδα AAA στην βαθμίδα AA+.

Πρόκειται για την πρώτη υποβάθμιση στην ιστορία των ΗΠΑ και η εξέλιξη χαρακτηρίζεται δραματική για την μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.

Τα αμερικανικά ομόλογα, τα οποία άλλοτε αποτελούσαν την αδιαμφισβήτητα ασφαλέστερη επένδυση σε διεθνές επίπεδο, αξιολογούνται πλέον χαμηλότερα από τα ομόλογα που εκδίδονται από χώρες όπως η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς.

Η προοπτική για την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους είναι αρνητική, ανέφερε ο S&P σε ανακοινωθέν του, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή και νέα υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 ως 18 μήνες.

Ξεκίνησαν οι απαιτήσεις των δανειστών προς τους δανειζόμενους

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Η Κίνα έχει "τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το πρόβλημα του χρέους τους", μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, μετά από την ανακοίνωση της υποβάθμισης από τον οίκο Standard&Poor’s.

"Η Κίνα, ο μεγαλύτερος πιστωτής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου, έχει τώρα κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα του χρέους τους" ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο.

"Πρέπει να εισηγηθεί η διεθνής επιτήρηση σχετικά με το ζήτημα των αμερικανικών δολαρίων και ένα νέο σταθερό και ασφαλές παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μία επιλογή προκειμένου να αποτραπεί η πρόκληση μιας καταστροφής από μία μοναδική χώρα" πρόσθεσε. 

Οι μοτοσυκλετιστές δεν ξεχνούν

 

Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πορεία μνήμης για τους δολοφονημένους από το Τούρκο κατακτητή Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Δείτε το βίντεο...

ΠΗΓΗ trelokouneli

Νέο Android malware καταγράφει τις συνομιλίες σας

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18824

android malware 150x150 Νέο Android malware καταγράφει τις συνομιλίες σας Την εμφάνισή του έχει κάνει ένα νέο malware σε android το οποίο καταγράφει τις συνομιλίες που πραγματοποιεί ο χρήστης από την συσκευή του.
Δεν πρόκειται για ευπάθεια στο δίκτυο VoIP, καθώς φαίνεται ότι το trojan καταγράφει τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται μέσω κανονικής σύνδεσης. Είναι ένα θέμα που αφορά γενικά ζητήματα ασφάλειας επικοινωνιών, κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε όλοι μας.
Αυτό που επισημαίνουν οι ειδικοί στην ασφάλεια είναι ότι θα πρέπει <…>όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τις πηγές των εφαρμογών που εγκαθιστούμε στην συσκευή Android.

Ο Μανδραβέλης στην επιτροπή για τα μπλογκς !!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Έρχεται ο Χόρστ και τα υποκείμενα που απαρτίζουν την κατοχική Κυβέρνηση αλλά και όλοι οι υπόλοιποι προδότες της Ελλάδος ,θα πρέπει να κάνουν την δουλειά τους.......δηλαδή να καταδίδουν !!!!Που σας φαίνεται το περίεργο??
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/08/06/116681/


Το όνομα του Πάσχου Μανδραβέλη, αρθρογράφου της “Καθημερινής”, είναι ανάμεσα  στα μέλη της  νομοπαρασκευαστικής επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Χορστ Ράϊχενμπαχ

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_1213.html


Διοικητής των δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα

Έρχεται στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντά του Ανωτάτου Διοικητή της (κατακτημένης) χώρας, ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ, του 4ου Ράϊχ.

Τα ανδρείκελα που παίζουν το ρόλο της Ελληνικής κυβέρνησης θα αποκτήσουν, επί τέλους, τον φυσικό τους προϊστάμενο.

Ευθεία απειλή Νταβούτογλου προς Κύπρο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16883

Απειλητικός για άλλη μια φορά, ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο ζήτημα της Κύπρου. Φαντάζει αστείο το γεγονός ότι ενώ ο προϊστάμενός του, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, ο ίδιος την απείλησε, κατανοώντας ότι προφανώς δε μπορεί να αγνοήσει την ύπαρξη ενός διεθνούς αναγνωρισμένου κράτους. Το δεύτερο γελοίο των δηλώσεών του είναι ότι ξεχνάει την υποδοχή που επιφύλαξαν στον Τ. Ερντογάν οι Τουρκοκύπριοι.

Ο ΕΟΦ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΟΖΟΝ!!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αρχίζει η εφαρμογή και στην Ελλάδα πλέον η Agenda 21 και Codex Alimentarius......
Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/08/blog-post_7976.html

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος και κάθε σχετικού εντύπου που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά.
Η απόφαση του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, βασίζεται στο σκεπτικό ότι... οι διαφημίσεις των συσκευών παραγωγής όζοντος περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. «Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεσή των σχετικών προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ». 

Το ροκ απαντά …..στην φούντα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
γράφει ο Γ. Πισσαλίδηςpisalidis_sketch
Δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες από τον θάνατο της υπερταλαντούχας, πλην παρακμιακής, Έημυ Γουάινχάους από ναρκωτικά, και η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ θεώρησε φρόνιμο και «προοδευτικό» να προτείνει αποποινικοποίηση των ναρκωτικών με ένα καινούργιο νομοσχέδιο.
Ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούμε τελείως, μιας και όπου εφαρμόσθηκε η αποποινικοποίηση (Άμστερνταμ κλπ) τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Οι δε κυβερνήσεις αναγκάσθηκαν να παραδεχθούν ότι απέτυχαν και να επιβάλουν αυστηρότερη νομοθεσία. Επειδή όμως όλη η φιλελεύθερη (libertarian) επιχειρηματολογία του ΠΑ.ΣΟ.Κ έλκει την καταγωγή τους από τα ελευθεριακά νεανικά κινήματα του '60 και του '70, θεωρήσαμε ότι για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της επιχειρηματολογίας μας, έπρεπε να έλξουμε τα δικά μας αντίθετα επιχειρήματα από αυτό που θεωρήθηκε ως η κορωνίδα του προοδευτισμού: το ροκ.

Έρχεται καταιγίδα στην Αν.Μεσόγειο με "πειρατεία" της Άγκυρας

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Τελικά, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι την περίμεναν (;) οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες που από το 2005 έχουν κηρύξει αυτοεμπάργκο στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων (όταν δεν αερολογούν με συνεχή λαϊκίστικα τσιτάτα περί «μείωσης των εξοπλισμών» και «μερίσματος ειρήνης»).
Στα τέλη Σεπτεμβρίου (την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Κύπρος ως ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων) όταν ο τουρκικός Στόλος θα έχει βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσει την εξέδρα της Noble Energy που για λογαριασμό της Κύπρου θα διεξάγει τις γεωτρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να στείλει μαζί με τα κουρασμένα σκαριά των “S” και των ΜΕΚΟ-200HN και λίγο «μέρισμα ειρήνης»!
Αντί π.χ. για FREMM με SCALP Naval (τώρα θα αποκτούσε επιχειρησιακή ετοιμότητα το πρώτο σκάφος αν είχε παραγγελθεί το 2005) ή μαχητικά αεροσκάφη ανώτερα των τουρκικών, ενός διαγωνισμού που αν είχε γίνει στην ώρα του το 2008 και είχε γίνει επιλογή του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους, τώρα η Ελλάδα θα μιλούσε διαφορετικά. Και δεν θα δικαιούντο να πεί το φυγόμαχο «Δεν είμασταν έτοιμοι» των Ιμίων, όπως έχουν αρχίσει να το ψιθυρίζουν στους διαδρόμους τους υπουργείο Άμυνας.

Κατά των πυρηνικών η Ιαπωνία, 66 χρόνια μετά τη Χιροσίμα

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299776
    Με την ευχή του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας να αλλάξει η ενεργειακή πολιτική της χώρας, ολοκληρώθηκε η 66η επέτειος του ατομικού βομβαρδισμού της πόλης της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ.
Ήταν 6 Αυγούστου του 1945, όταν οι ΗΠΑ βομβάρδισαν για πρώτη φορά με πυρηνικά την Ιαπωνία. Ο τραγικός απολογισμός, που εξακολουθεί να συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ήταν 140.000 νεκροί, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης.

Συστάθηκε η Επιτροπή που θα εξετάσει την άρση της ανωνυμίας των blog

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου συστήνεται ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών ιστολογίων (blog) και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Η επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Αθανάσιο Ράντο, προβλεέπεται να ολοκληρώσει το έργο της έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα μέλη της δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση.