Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Η Ευρώπη νίκησε (και) τον Σόρος

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Το όνομα του Τζορτζ Σόρος αποτελούσε διαχρονικά… αναφορά τρόμου για τις διεθνείς αγορές και τις οικονομίες όλου του κόσμου, μιας και ο Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας, που συνέδεσε την επαγγελματική διαδρομή του με το «σπάσιμο» της Τράπεζας της Αγγλίας, το 1992, εξελίχτηκε στον «γκουρού» της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Αναβάλλονται οι συναντήσεις Παπανδρέου-πολιτικών αρχηγών

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Αναβάλλονται οι αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους επρόκειτο να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή των αυριανών συναντήσεων, οφείλεται στο γεγονός πως δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες της Συμφωνίας.
Άγνωστος είναι ο χρόνος διεξαγωγής των συναντήσεων του κ. Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

«Χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την απόσυρση της τροπολογίας για τη δημιουργία τζαμιού στον Βοτανικό, από το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές.
Αποσύρθηκε η τροπολογία για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό
Το νομοσχέδιο ξεκίνησε να συζητείται απόψε στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κάλεσαν την κυβέρνηση να την αποσύρει. Η τροπολογία περιλαμβάνει όμως και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων έως 31.12.2011.

Οι Γερμανοί έκαναν ήδη το “κούρεμα”! H πρώτη τράπεζα που κάνει πράξη το roll over

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136477

Η Deutsche Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα στον ... πλανήτη (!) που κάνει πράξη τη συμμετοχή της στην εθελοντική διαδικασία της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με νέους τίτλους μακροπρόθεσμης διάρκειας.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η κορυφαία γερμανική εμπορική τράπεζα έχει ήδη εγγράψει στον ισολογισμό τις προβλεπόμενες ζημίες (!), ύψους περί τα 155 εκατομμύρια ευρώ, από την διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών κρατικών ομολόγων που διακατέχει – συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ – με βάση το αποκαλούμενο “ελαστικό σενάριο” των προτάσεων του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), που προβλέπει την μετακύλιση της λήξης των ομολόγων ωρίμανσης έως το 2014 με νέα, 30ετούς διάρκειας.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 6ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-4.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-5.html
O "ΜΕΤΑΠΑΙΚΤΗΣ"

Τι είναι τα HFTs :

In electronic financial markets, algorithmic trading or automated trading, also known as algo trading, black-box trading or robo trading, is the use of computer programs for entering trading orders with the computer algorithm deciding on aspects of the order such as the timing, price, or quantity of the order, or in many cases initiating the order without human intervention.

Λάθος (!!!) ημερομηνία σύνταξης του μανιφέστου του Νορβηγού δολοφόνου ...

Σχόλιο ιστολογίου μας : Η ημερομηνία που βλέπουμε είναι η ημερομηνία μετατροπής σε αρχείο pdf, και όχι η ημερομηνία της δημιουργίας του αρχικού κειμένου, για να δεις την ημερομηνία δημιουργίας θα πρέπει να βρεις το αρχικό κείμενο που μάλλον ήταν word , που αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι υπήρχε κάποιος που είχε πρόσβαση (συνεργός) στο συγκεκριμένο αρχείο , έκανε την μετατροπή και το προώθησε στο διαδίκτυο...... 
Το ότι το έκανε μια ημέρα μετά μπορεί να έχει και άλλες εξηγήσεις , όπως εάν πέτυχε το σχέδιο όπως θα περίμεναν μέχρι και η προβληματική πρόσβαση στο αρχείο και εδώ θα πρέπει να σταθούν οι αστυνομικές αρχές και να αναζητήσουν τα ίχνη του αρχείου .....στο διαδίκτυο .... 
Από το ιστολόγιο http://citypress-gr.blogspot.com/2011/07/blog-post_7582.html
Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση



Οι επιθέσεις στη Νορβηγία έγιναν την Παρασκευή 22/7/2011 και προκάλεσαν την αντίδραση της κοινής γνώμης για τον άδικο χαμό και τραυματισμό τόσων ανθρώπων.

Δημοσιεύματα στον τύπο που αποδεικνύουν τα λεγόμενα μας για την ημερομηνία του συμβάντος
Το Βήμα
Καθημερινή
Πρώτο Θέμα
Ελευθεροτυπία

Όμως στην φωτογραφία φαίνεται πότε δημιουργήθηκε το μανιφέστο του δράστη σε αρχείο (PDF), στις 23/07/2011,   μία ημέρα μετά το μακελειό δηλαδή !!!

Τι μπορεί να σημαίνει; 
Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει, ας μας δώσει τα φώτα του.

Προειδοποίηση του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τα αντιβαλλιστικά συστήματα!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16126
Τα «νεοθωμανικά τσαλίμια» της ισλαμιστικής κυβέρνησης του AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσουν την αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα «Χουριέτ», το ΝΑΤΟ απηύθυνε προειδοποίηση προς την Άγκυρα ότι θα αποφύγει, ενδεχομένως, να παρέχει πληροφορίες αναφορικά με τη βαλλιστική απειλή που προέρχεται από χώρες-παρίες (rogue states) του διεθνούς συστήματος, όπως για παράδειγμα το Ιράν, με τις οποίες βέβαια η Άγκυρα αναπτύσσει τις σχέσεις της, όταν εκτιμά ότι τη συμφέρει.
Η απειλή του ΝΑΤΟ θα υλοποιηθεί σε περίπτωση που οι Τούρποι προχωρήσουν στην προμήθεια ρωσικών ή κινεζικών αντιβαλλιστικών συστημάτων στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την τελική απόφαση να αναμένεται προς τα τέλη του παρόντος έτους, ή το αργότερο στις αρχές του επομένου.


Μεγάλη νίκη Μ.Καντάφι προδιαγράφεται στην Λιβύη

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/


Mεγάλη πολιτική νίκη προδιαγράφεται για τον Μουαμαρ Καντάφι, καθώς, όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Γαλλία αποδέχθηκε την παραμονή του Κνατάφι στην Λιβύη και εν συνεχεία έπεισε και την Βρετανία να στηρίξει την ιδέα του να παραμείνει ο Καντάφι στην Λιβύη με την προϋπόθεση να αφήσει την εξουσία σε μία συμφωνία ευρύτερης εκεχειρίας.

Σε συνάντησή τους στο Λονδίνο οι υπουργοί εξωτερικών Αγγλίας και Γαλλίας, Γουίλιαμ Χέιγκ και Αλέν Ζουπέ αντιστοίχως, συμφώνησαν σ’ αυτό το ενδεχόμενο με την πλευρά της Αγγλίας να αλλάζει την αρνητική της στάση χάρη στις επιτυχείς προσπάθειες της γείτονος.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 5ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-4.html
O "ΜΕΤΑΠΑΙΚΤΗΣ"
1890: Oι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συγκέντρωναν πάρα πολλούς ανθρώπους που πήγαιναν εκεί για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Στα τέλη του 19ου αιώνα η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. αποφάσισε να κάνει μια απογραφή του πληθυσμού της χώρας. Οι υπεύθυνοι ήθελαν να μάθουν πόσους κατοίκους έχει η χώρα τους. Όμως, επειδή η χώρα ήταν πολύ μεγάλη, η διαδικασία απογραφής ήταν τεράστια και ιδιαίτερα χρονοβόρα. Γι’αυτό έκαναν ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία μιας μηχανής που θα διευκόλυνε την επεξεργασία και καταγραφή των στοιχείων που θα συγκεντρώνονταν από την απογραφή.

‘‘ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ’’ από το δήμο Αρριανών!!!Κύριε Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, θα αντιδράσετε; Ποια η στάση των Γ. Πεταλωτή και του Ε. Στυλιανίδη;

                                                                                                           Aπό το zagalisa.gr
   
ΣΕΡΗΦ Ιμπραχήμ, δήμαρχος ΑρριανώνΚατάπληξη και οργή προκαλούν οι πρωτάκουστες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του τουρκόφωνου Καλλικρατικού Δήμου Αρριανών για τις μη συγχωνεύσεις και συγκροτήσεις των διοικητικών συμβουλίων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μια κίνηση η οποία μόνο ως ωμός εκβιασμός μπορεί να θεωρηθεί απέναντι στην ευάλωτη σημερινή πολιτική ηγεσία που έχει ανάγκη από ψήφους. Στόχος είναι να εκπαραθυρωθούν τα Ελληνικά και να θεσπιστεί με το έτσι θέλω η δίγλωσση εκπαίδευση στη μειονότητα (Ελληνικά – Τουρκικά) σε ΟΛΕΣ τις εκπαιδευτικές βαθμίδες! Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε ότι με τις υπ’ αρ. 115/2011, 116/2011, 117/2011 και 118/2011 αποφάσεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρριανών αποφάσισε στη συνεδρίασή του της 1ης Ιουνίου 2011 ΟΜΟΦΩΝΑ τη μη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών του ενιαίου πλέον τουρκόφωνου Δήμου Αρριανών (που θυμίζουμε περιλαμβάνει τον πρώην Δήμο Φιλύρας, τον πρώην Δήμο Αρριανών, την πρώην Πομακική Κοινότητα Οργάνης και την πρώην Πομακική Κοινότητα Κέχρου) και συνακόλουθα τη μη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των καινούριων σχολικών επιτροπών, τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, παρά τα όσα επιβάλλονται από το ν. 3582/2010.

Έτσι καταστρέφουν την Παιδεία και την έρευνα εν Ελλάδι…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16088

Το άρθρο – ανάλυση ενός νέου Έλληνα επιστήμονα αποτελεί στην κυριολεξία ΚΟΛΑΦΟ για όλους όσοι πέρασαν από το υπουργείο Παιδείας και όχι μόνο, υποστηρίζοντας ότι δρουν προς το συμφέρον της ελληνικής Παδείας. Το ερώτημα δεν μπορεί παρά να απευθυνθεί προς την… πολιτικώς ιδιαίτερα δραστήρια κυρία Διαμαντοπούλου: Διαβάζοντας κανείς το άρθρο που ακολουθεί, διαπιστώνει έναν ξεκάθαρο και μεθοδικό συλλογισμό, ο οποίος αν μη τι άλλο αξίζει να γίνει αντικείμενο μελέτης και προβληματισμού. Πως στην ευχή κατόρθωσαν πάλι να προκαλέσουν τόση αναταραχή στην Παιδεία και ΟΛΟΙ να είναι πάλι δυσαρεστημένοι;
Το άρθρο προέρχεται από έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα διαδικτυακό κόμβο, το bookpress.gr, ο οποίος συντηρείται από το μεράκι των συνεργατών του και από την αγάπη τους για το βιβλίο. Προφανώς, ούτε τέτοιες πρωτοβουλίες προκαλούν το ενδιαφέρον ή ερεθίζουν τα αντανακλαστικά της υπουργού μας, τα οποία φαίνεται πως είναι προσανατολισμένα και ρυθμισμένα να ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που αδυνατεί βέβαια και η ίδια -και πολλοί συνάδελφοί της από διάφορα κόμματα- να αντιληφθεί, είναι ότι η κοινωνία αδιαφορεί για τις πολιτικές τους φιλοδοξίες και τους καταλογίζει σοβαρότατες ευθύνες για την ανεπάρκειά τους, η οποία εν πολλοίς οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Εάν μάλιστα δε… συνέλθουν, θα αποτελέσουν τμήμα της επόμενης ημέρας… στα σπίτια τους.

JP Morgan: Συστάσεις προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων για το πώς θα κινηθούν με βάση το σχέδιο εμπλοκής των ιδιωτών στο χρέος – Να προσέξουν οι κατέχοντες βραχυπρόθεσμων ομολόγων

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Στη λήξη τους και όχι στη διάρκεια των ομολόγων είναι ελκυστική η μετακύληση που αποφασίστηκε για τα ελληνικά ομόλογα, μέσω των προτάσεων του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με τη νέα 6σέλιδη ανάλυση της JP Morgan υπό τον τίτλο «Estimating the intrinsic value of Greek bonds based on the IIF debt exchange/rollover proposal» (αποτιμώντας την πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων με βάση τις προτάσεις μετακύλησης του IIF), η οποία αποτιμά κατά πόσο συμφέρει τους ιδιώτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την JP Morgan οι τράπεζες που μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα κατέχουν περί τα 64 δις. ευρώ ομόλογα, από τα 150 δις. ευρώ που λήγουν έως το 2020. Δεδομένου του ότι το IIF λαβαίνει ως βασική παραδοχή ότι με απόδοση των ελληνικών ομολόγων στο 9% το προτεινόμενο haircut στην ονομαστική αξία είναι 21%, η JP Morgan εκτιμά ότι στα 30ετή ομόλογα, η απόδοση των οποίων φτάνει στο 12%, το haircut που επιβάλλεται είναι 34%. Βάση αυτού, η πρόταση ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων δεν συμφέρει τους επενδυτές, ιδιαίτερα μάλιστα εκείνους που κατέχουν μεγαλύτερης διάρκειας ομόλογα και ακόμη έχουν αρκετά χρόνια μέχρι τη λήξη. 

Άμεση συμφωνία «βλέπει» ο Νταλάρα «Εξασφαλισμένη» η στήριξη του ΔΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=136384

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καθοριστούν οι ακριβείς όροι της ελληνικής συμφωνίας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Tσαρλς Νταλάρα, όπως μετέδωσε τηλεγράφημα του Reuters από την Ουάσινγκτον.

Ο κ. Νταλάρα υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος δίνει στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες, προκειμένου να οικοδομήσει μια ισχυρή βάση όσον αφορά στην πιστοληπτική της φερεγγυότητα, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου εντός της επόμενης διετίας.

Τράπεζες: Η κλήση σας προωθείται για το rollover!


Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


Τράπεζες: Η κλήση σας προωθείται για το rollover!
Υπάρχουν ελληνικές τράπεζες που δεν σηκώνουν το τηλέφωνο στις κλήσεις του IIF!
Μία ελληνική και μία κυπριακή τράπεζα δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο IIF και συγκεκριμένα αρνούνται να απαντήσουν, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι η στήριξη των τραπεζών μπορεί κα να μην αγγίξει τελικά τον στόχο του 90%, θέτοντας το όλο σχέδιο σε κίνδυνο.

Ένταση στο Κόσσοβο

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7203

 Ένταση επικρατεί στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, όπου οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους δύο συνοριακές διαβάσεις στα διοικητικά σύνορα με τη Σερβία. 

  

Ο σερβικός πληθυσμός στο βορρά έχει αποκλείσει με οδοφράγματα τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις διαβάσεις Μπίρνιακ και Γιάρινα και απειλούνται επεισόδια. 

   

Οι δύο αυτοί συνοριακοί σταθμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης ( EULEX) και η Πρίστινα ποτέ δεν κατάφερε να επιβάλει την κυριαρχία της. 

   

PRAVDA: Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ δολοφονούν τους Ιρανούς επιστήμονες!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Την άποψη των Ιρανών αξιωματούχων και του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων FARS υποστηρίζει η Ρωσική PRAVDA σχετικά με τις δολοφονίες των Ιρανών πυρηνικών φυσικών. Πιο συγκεκριμένα σε σημερινό της δημοσίευμα αφήνει υπονοούμενα για έργο των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Mossad) σε συνεργασία με τις ΗΠΑ που έχει σαν σκοπό να εμποδίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι προχειράντζες της δημοσιογραφίας και οι ... λίστες του Νορβηγού!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
systemΜας έχουν πρήξει εδώ και κάποιες ώρες σχετικά με την ... λίστα των Ελλήνων προδοτών του Νορβηγού Andreas Behring και τον αριθμο των 11.312. Και αναρωτιούνται για τον ελληνικό σύνδεσμο, για το πώς τους βρήκε και λοιπά. Προφανώς κανείς από τους δημοσιογράφους δεν κάθησε να ... διαβάσει το κείμενο και απλά αντιγράφουν για εντυπωσιασμό από τα διεθνή ΜΜΕ. Ας τους πληροφορήσουμε λοιπόν, ότι ο Behring χρησιμοποιεί την στατιστική των 1010 "προδοτών" ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, υπολογίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις "πολυπολιτισμικές ελίτ".
Όσο για τους περίφημους συνδέσμους του - και τους ελληνικούς - είναι αντιγραφή από λίστες με ανά την Ευρώπη εθνικιστικά κινήματα-κόμματα-οργανώσεις, που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο.

Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο. Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή υλοποιούμενου εξοπλιστικού προγράμματος.
Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δικαιολογίες διπλωματικές-πολιτικές δεν υπάρχουν για την κίνηση αυτή και είναι επιβεβλημένο να τεθεί σε ανώτατο επίπεδο στην τουρκική πολιτική ηγεσία. Η επικείμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης δίνει μια καλή ευκαιρία στον πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή να θέσει το θέμα άμεσα στον Τούρκο ομόλογό του.

SINGULARITY : Μήπως πραγματικά συμβαίνει ??? 4ο Μέρος

Από Faceof
Συνέχεια από : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-1.html
http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-2.html

http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/faceof-httpalexander-hellas.html

Στα προηγούμενα 3 μέρη του άρθρου αυτού , είδαμε και καταλάβαμε τους συνεκτικούς κρίκους και πως συνδέονται με το σημερινό πρότυπο του φιλελεύθερου νεοκαπιταλιστικού συστήματος, το οποίο όχι μόνο εμπλέκεται πλέον ενεργά και ανοικτά σε θέματα γεωστρατηγικής αλλά και γεωπολιτικής , όμως το βασικότερο στην όλη υπόθεσή μας είναι ότι ο αυτοσκοπός αυτού του "νέου" καπιταλιστικού συστήματος είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση  και η εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων (NWO)  ......

Το ότι θέλουν να το πετύχουν (υπερεθνικοί μεταπαίκτες , πάμπλουτοι Επικυρίαρχοι...) και άμεσα είναι ο σκοπός τους ....δυστυχώς αρχίζει και ξεφεύγει από τον έλεγχό τους......

Φθείρεται η αγορά – Νέα άνοδος στα CDS απόρροια των ανησυχιών για την Ελλάδα – Βυθίζονται οι τράπεζες, καθοδικό πλέον το momentum, πουλάνε τράπεζες Citi, Goldman, Barclays, CS

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

(upd3)Αντί να φυσήξει ούριος άνεμος φυσάει φθοροποιός άνεμος στην ελληνική αγορά.
Μπορεί οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν γύρω από την ελληνική κρίση χρέους στην σύνοδο κορυφής να ήταν μεγάλες και στιγμιαία να υπήρξε ευφορία στις αγορές αλλά όλοι κατανοούν ότι κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε.

Αντιθέτως ένα πρόβλημα καθίσταται ακόμη οξύτερο η μη ανάπτυξη της οικονομίας.
Είναι προφανές ότι η ελληνική αγορά χρειάζεται ισχυρούς καταλύτες ώστε να αλλάξει ρότα και να ανακόψει την πολύμηνη πτωτική της πορεία. 

Τι θα πουλήσει η κυβέρνηση για 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011

Από το ιστολόγιο http://makedonia-is-greece.blogspot.com/2011/07/5-2011.html

Χθες δημοσιοποιήθηκε η μετάφραση του Αγγλικού Μνημονίου, που είχε δημοσιοποιηθεί από την Κομισιόν, μετά την έγκρισή του από το Eurogroup.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει ως στόχο να συλλέξει συνολικά 5 δις. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του 2011.
Από αυτά τα 1,7 δισ. θα έχουν εισπραχθεί έως το Σεπτέμβριο και άλλα 3,3 δισ. στο δ’ τρίμηνο. Συνολικά όπως αναφέρει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο η κυβέρνηση ψάχνει 15 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και συνολικά 50 δις. ευρώ μέχρι και το 2015, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων τίτλους χρέους.

Σύμφωνα με την λίστα που είχε διαρρεύσει από το πρακτορείο Reuters τον Ιούνιο μέχρι και το 2012 η κυβέρνηση προχωράει στην πώληση των :Β'3ΜΗΝΟ 2011

Στόχος εσόδων: 400 εκατ. ευρώ

Πώληση: OTE, πώληση ποσοστού 10% (έχει δρομολογηθεί)

Θέλει να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή

Από το ιστολόγιο http://www.statesmen.gr/

Το σχέδιο νόμου το οποίο προετοίμασε ο Χάρης Καστανίδης για τα δημοψηφίσματα, και θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είναι ενδεικτικό των πολιτικών προθέσεων και της στρατηγικής στόχευσης του Γιώργου Παπανδρέου, να εντάξει σε θεσμικό περίβλημα τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησής του.

Συνεδριάζει στις δύο το υπουργικό συμβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα αλλά και η βία στα γήπεδα θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι υπό τον Γ. Παπανδρέου. Στη μία ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Υπουργικό Συμβούλιο με έξι νομοσχέδια και παραινέσεις Παπανδρέου σε υπουργούς

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88603&catid=9



Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδριάζει στις 14:00 το μεσημέρι, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού θα συζητηθούν τα εξής θέματα:

Δύο κινήσεις και μια έκπληξη σχεδιάζουν οι Γερμανοί για την Ελλάδα

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/
Για τους Γερμανούς εξελίσσεται τελικώς σε ένα είδος "στοιχήματος". Ο λόγος αφορά στις πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται να αναλάβουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, για έναν και μοναδικό σκοπό: Να πάρουν κάποια στιγμή πίσω, τα λεφτά τα οποία μας έχουν δανείσει το τελευταίο διάστημα. Τα οποία, κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 45 με 50 δισ ευρώ, άμεσα ή έμμεσα. Για το σκοπό αυτό, από τώρα έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο, θα αφιερώσουν αρκετές ώρες στο ελληνικό δημοσιονομικό ζήτημα.

Θα μας ενημερώνουν για την Σύνοδο μέχρι να πούμε “ήμαρτον”

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/26/114784/


Μέχρι να πούμε «ήμαρτον» ο ΓΑΠ θα μας «ενημερώνει» για την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε… Θα «ενημερώνει» όπου μπορεί και όσους βρει να «ενημερώσει»- και στο δρόμο θα βγει να μοιράζει φέιγ-βολάν. Ζούμε πια στην εποχή της επικοινωνιακής διαχείρισης των αποτελεσμάτων και ο ΓΑΠ επείγεται να καταγράψει μία νίκη ώστε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα γι’ αυτόν. Και όταν λέμε “επείγεται” εννοούμε ότι πρέπει να συμβεί πριν από τα μέσα Σεπτέμβρη, όταν θα έρθουν τα νέα μέτρα.
Στην Ιπποκράτους «τρέχουν» δημοσκοπήσεις για να δουν την επίδραση που έχει στην κοινή γνώμη η Σύνοδος Κορυφής και το νέο δάνειο. Εξ ου και η τρομακτική πίεση που ασκούν μέσα από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Η νέα απάτη του Facebook: Ο βομβιστής του Όσλο

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18119

breivik Η νέα απάτη του Facebook: Ο βομβιστής του Όσλο Αδίστακτοι απατεώνες επωφελούνται από τα τραγικά γεγονότα στο Όσλο της Νορβηγίας για να προωθήσουν απάτες στο Facebook.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Sophos, οι απατεώνες δημοσιεύουν ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τις εκρήξεις που πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο και ζητούν από τους χρήστες<…>
να το δουν.
fboslo4 Η νέα απάτη του Facebook: Ο βομβιστής του Όσλο

Οικονομία με το… εκρού του νεκρού!Πέφτουν τα spread; Σκασίλα μας! Μας υποβαθμίζουν; Ξανά σκασίλα μας!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/909/ent.11909.asp

Βυθισμένος σε κώμα, ο «Μεγάλος Ασθενής» της Ευρώπης, με το εκρού του νεκρού στο πρόσωπο, δεν ενδιαφέρεται πλέον για τίποτε.

Πέφτουν τα spread, όπως συνέβη και χθες; Εντελώς αδιάφορο. Είτε πέσουν είτε ανέβουν δεν μας κάνει ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Μας υποβαθμίζουν οι οίκοι σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας, όπως επίσης συνέβη χθες; Επίσης εντελώς αδιάφορο. Ας μας υποβαθμίσουν όσο θέλουν, όπως ακούσαμε από αρμόδια κυβερνητικά χείλη.

Τον Αύγουστο η ανταλλαγή Ελληνικών ομολόγων από τους ιδιώτες

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/67194.html

image

Οι διαδικασίες για την εκούσια ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας από ιδιώτες επενδυτές θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, δήλωσε την Τρίτη ο Έλληνας υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στην τηλεόραση του Mega.
Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα εγγράψουν ζημιά 21% στα ομόλογα που κατέχουν ως μέρος της κατά 37 δισ. ευρώ συμβολής τους στο πακέτο διάσωσης της υπερχρεωμένης Ελλάδας που συμφωνήθηκε στη πρόσφατη σύνοδο της Ευρωζώνης.

Societe Generale: Μία ελληνική πτώχευση θα την καταστρέψει

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/
Η Societe Generale, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, είναι εκτεθειμένη στην Ελλάδα μέσω της Γενικής Τράπεζας της οποίας κατέχει το 88% και μέσω της κατοχής της ελληνικού χρέους ύψους 2,5 δις ευρώ. Με τη μετοχή της Γενικής να έχει χάσει το 51% της αξίας της μέσα σε λίγους μήνες και με τη Societe Generale να μετρά επιπλέον 29 δις ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου αλλά και με τη συμμετοχή της σε χώρες της Μέσης Ανατολής όπου έχει, επίσης, δεχτεί μεγάλο πλήγμα το τελευταίο διάστημα, η τράπεζα αντιμετωπίζει μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και ένα νέο ατύχημα θα μπορούσε να της προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ένα βήμα πριν την επιλεκτική χρεοκοπία : Moody’s , M.Stanley και Nomura σβήνουν τα φώτα της γιορτής

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

greece-debt222Λίγο πριν την επιλεκτική χρεοκοπία και επισήμως φαίνεται πως βρίσκεται η Ελλάδα όπως έχει πρώτο γράψει το S10. Καθώς η σκόνη των κυβερνητικών πανηγυρισμών κατακάθεται η ομοβροντία αρνητικών εκθέσεων αλλά και της υποβάθμισης της Moodys έρχεται να ξεθωριάσει σιγά σιγά την ευφορία για την πρόσφατη συμφωνία της ευρωζώνης για την χώρα μας.
Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ιστορική συμφωνία της Ευρώπης για την Ελλάδα η Moodys υποβάθμισε την χώρα μόλις μια βαθμίδα πάνω από την επιλεκτική χρεοκοπία ενώ η Morgan Stanley τονίζει ότι και μετά από αυτήν η τροχιά του χρέους παραμένει μη διατηρήσιμη στα επόμενα επτά χρόνια ενώ η Nomura τονίζει ότι το νέο πακέτο δεν ελαφραίνει σημαντικά το χρέος που βαραίνει την Ελλάδα!

Η κρίση της Ευρωζώνης δεν καταπολεμήθηκε, βρίσκεται σε παύση

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25921&categories_id=69
Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του Βόλφγκανγκ Μούντσαου στους FinancialTimes...  
Η κρίση της Ευρωζώνης δεν καταπολεμήθηκε, βρίσκεται σε παύση
H«Οικονομική Καθημερινή» με άρθρο της  παρουσιάζει τις θέσεις αναλυτών μέσων ενημέρωσης που όπως λέει και τίτλος θεωρούν ότι «η συμφωνία δεν λύνει το πρόβλημα στην Ευρωζώνη.

Μετά τα χαμόγελα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες μάλλον σε βαθιά περισυλλογή θα πρέπει να έπεσαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης. Όπως γράφει και ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πρετεντέρης σήμερα στα «Νέα», «το θαύμα κρατά μόνο τρεις μέρες». Την τέταρτη έρχεται μια υποβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης και τα spreads ανεβαίνουν.

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια στην Κύπρο για τη φονική έκρηξη

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση της Κύπρου για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Βενιζέλος», κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 13 άνθρωποι. Χθες το βράδυ περίπου 2.500 πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια. Την παραίτηση του κ. Χριστόφια ζήτησε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία στο εκλογικό Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ.

Εκκληση Ομπάμα για συμβιβασμό «O πρόεδρος θέλει λευκή επιταγή», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2024357

Εκκληση σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για ένα «δίκαιο συμβιβασμό» στο ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί μία «ριψοκίνδυνη και ανεύθυνη εθνική χρεοκοπία», απηύθυνε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Εκκληση σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς για ένα «δίκαιο συμβιβασμό» στο ζήτημα του χρέους των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί μία «ριψοκίνδυνη και ανεύθυνη εθνική χρεοκοπία», απηύθυνε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Είπα στους επικεφαλής αμφότερων των παρατάξεων ότι πρέπει να καταλήξουν σε ένα δίκαιο συμβιβασμό τις επόμενες μέρες, που να μπορεί να περάσει και στα δύο Σώματα του Κογκρέσου, ένα συμβιβασμό τον οποίο θα μπορώ να προσυπογράψω», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να διαμηνύσει στη συνέχεια: «Ο αμερικανικός λαός μπορεί να ψήφισε για μία διαιρεμένη κυβέρνηση, όμως δεν ψήφισε για μία δυσλειτουργική κυβέρνηση».

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θέλουν να δικάσουν το δράστη της διπλής αιματηρής επίθεσης

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Η νορβηγική αστυνομία σκοπεύει να επικαλεστεί μια νέα διάταξη του ποινικού κώδικα ώστε να δικαστεί για "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" ο 'Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της διπλής επίθεσης στη Νορβηγία που στοίχισε τη ζωή σε 76 ανθρώπους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας Aftenposten, επικαλούμενο εισαγγελέα.

Εκτελέστηκαν με την κατηγορία συνεργασίας με το Ισραήλ

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Δύο Παλαιστίνιοι που κρίθηκαν ένοχοι για "συνεργασία" με το Ισραήλ, εκτελέστηκαν από την οργάνωση Χαμάς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης στη Γάζα.
Εκτελέστηκαν με την κατηγορία συνεργασίας με το Ισραήλ
Είναι η δεύτερη φορά εφέτος που η Χαμάς πραγματοποιεί τέτοιου είδους εκτελέσεις. Τον Μάιο, ένας άνδρας, ο οποίος ένα μήνα πριν είχε κριθεί ένοχος για συνεργασία με το Ισραήλ, οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Παραμονή Καντάφι στη Λιβύη αλλά με όρους, ζητούν οι εξεγερμένοι

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_4853.html

     Ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι ο Καντάφι και η οικογένειά του μπορούν να παραμείνουν στη χώρα για όσο διάστημα επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι οι ηγέτες των εξεγερμένων θα αποφασίσουν το πού και με ποιους όρους θα παραμείνουν. Εν τω μεταξύ, ανεπιθύμητο πρόσωπο κήρυξε η Βουλγαρία αξιωματούχο της λιβυκής πρεσβείας στη Σόφια.
Σπασμένα πορτρέτα του Καντάφι στην πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια
Σπασμένα πορτρέτα του Καντάφι στην πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια  
"Ο Καντάφι μπορεί να παραμείνει στη Λιβύη, αλλά θα υπάρχουν όροι", δήλωσε ο Αμπντελτζαλίλ. "Εμείς θα αποφασίσουμε πού θα μείνει και ποιός θα τον φυλάει. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για την οικογένειά του", πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal.

"Πραξικόπημα" στη Σόφια για τον Καντάφι.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7199

 Ομάδα του διπλωματικού και τεχνικού προσωπικού κατέλαβε την πρεσβεία της Λιβύης στη Σόφια, πέταξε έξω τα πορτρέτα του συνταγματάρχη Καντάφι και άλλα σύμβολα του καθεστώτος του και κήρυξε την ένταξη της στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ενώ, σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα, ο επιτετραμμένος και ένας ακόμη πιστός στο καθεστώς υπάλληλος της πρεσβείας, τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης.

  

ASIA TIMES: Το Ιράν χαράζει “γραμμές” απέναντι στη Τουρκία!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σύμφωνα με δημοσίευμα των ASIA TIMES, η Τεχεράνη αμφιβάλλοντας για το ποιος είναι τελικά ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο θέμα της Συρίας.

Θανάσιμος κίνδυνος ανάφλεξης στο Κοσσυφοπέδιο

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=16080

Η προσπάθεια της αλβανικής κυβέρνησης να σπάσει τα τετελεσμένα στο έδαφος (την de facto σερβική κυριαρχία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου) βάζει σε κίνδυνο την περιοχή να ζήσει στιγμές όπως αυτές του παρελθόντος με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη βία και τις συγκρούσεις.
Η «κυβέρνηση» του Κοσσυφοπεδίου έστειλε αστυνομικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα δύο συνοριακά περάσματα ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία (Brnjak και Jarinje). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κοσοβάρικη αστυνομία κατόρθωσε να ελέγξει το ένα συνοριακό πέρασμα, ενώ το δεύτερο παραμένει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Οι Σέρβοι πρόλαβαν να φτιάξουν αυτοσχέδια φράγματα και κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να σταματήσουν τους Κοσοβάρους Αλβανούς.


ΟΛΟΚΛΗΡΟ TO MΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ..

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/to-m.html#more


Ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σελίδες 1254 έως 1256

Ο ελληνικός σύνδεσμος του μακελάρη

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Συνεργασία ελληνικών αρχών με την Ιντερπόλ για το μακελειό στο Όσλο. Αναφορά του 32χρονου σε Έλληνα που ήταν ιδρυτικό στέλεχος της αντισλαμικής οργάνωσης Nαΐτες Ιππότες (Vids)
Έρευνες για τον εντοπισμό συνδέσμων που εικάζεται ότι συναντήθηκαν το 2002 με τον Νορβηγό εκτελεστή, που διατηρούσε επαφή με ακροδεξιές οργανώσεις, διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Associated Press, επιβεβαιώνουν ότι ήταν ενήμεροι για την αυξημένη δραστηριότητα στις συνομιλίες μέσω ίντερνετ (chat) φερόμενων μελών της νέας οργάνωσης, η οποία, όπως όλα δείχνουν, συνδέεται με τις επιθέσεις του Νορβηγού.