Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Μιλώντας με μια… αυταρχική αφέντρα

Από το ιστολόγιο http://alldaynews4you.gr/?p=6465#more-6465

Στην εξωτερική πολιτική, η πάγια θέση του Παπανδρέου είναι γνωστή από την αρχή της καριέρας του: Οι καλές σχέσεις με την υπερδύναμη. Ελληνοαμερικανός ο ίδιος (και με ολίγη από Σουηδία και Πολωνία), έκλινε πάντα προς τον Αμερικανικό άξονα. Επιπλέον, αναπτύσσει εξαιρετικές σχέσεις και με το Ισραηλινό καθεστώς, στην προσπάθειά του να βρει έναν ισχυρό συμπαίκτη στο μεσογειακό πεδίο μάχης. Που θα τον βγάλει όλο αυτό; Θα δείξει η νεκροψία ιστορία.

Μπάνια τον Αύγουστο ...κανόνια το Σεπτέμβρη.

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_7678.html


«Ο Θεός είναι με τα μεγάλα Συντάγματα» έλεγε ο Ναπολέων και η Ιταλία είναι μεγάλο Σύνταγμα.
Σε ό,τι αφορά, όμως, τους «λοιπούς οπλίτες», όπως η Ελλάς, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, η μεταχείριση είναι διαφορετική. Γιατί είναι διαφορετική; Γιατί απλώς ..μπορεί να είναι.

Είναι αξιοθαύμαστη και πρωτόγνωρη στην Ευρώπη η ταχύτητα με την οποία η ΕΚΤ επενέβη στην ιταλική κρίση αγοράζοντας ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά και ταυτόχρονα στηρίζοντας τη δημοπρασία νέων ιταλικών...
ομολόγων της περασμένης εβδομάδας , γιατί ήταν σε όλους αποδεκτό ότι χωρίς την παρέμβαση της ΕΚΤ η δημοπρασία δεν θα μπορούσε να καλυφθεί, δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Ιταλία θα είχε εισέλθει σε προ-πτωχευτική διαδικασία.

Η κυβέρνηση ζητά επειγόντως σύμβουλους αποκρατικοποιήσεων

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66566.html

image


Η κυβέρνηση επιταχύνει τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων. Παράλληλα με τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύσε τις προσκλήσεις για εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διαδικασία επιλογής χρηματοοικονομικών συμβούλων.

Αν την Πέμπτη δεχθούν την χρεοκοπία, να μην επιστρέψουν την Παρασκευή

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/596/ent.11596.asp

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν την Πέμπτη αποφασιστεί η χρεοκοπία της χώρας (επιλεκτική, ήπια, ελεγχόμενη, selective ή όπως διάολο θέλουν να την λένε) να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Αν την Πέμπτη η Γερμανία επιμείνει στο σχέδιό της, αν η Ελλάδα υποκύψει ξανά, χωρίς να ζητήσει πίσω το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέψει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων, να μην διανοηθούν να επιστρέψουν με την χρεοκοπία στις αποσκευές τους.

Σκίστε τα ρούχα σας για τον «εκπληκτικό» Πούτιν

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι Έλληνες για χάρη του GAP!!!!Μεγάλη η χάρη του!!!
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=81106&catID=14


Μία ομάδα των καλλίγραμμων Ρωσίδων που αποκαλείται «στρατός του Πούτιν» έχει ξεκινήσει μία σχετικά απροσδόκητη εκστρατεία στήριξης στον Ρώσο πρωθυπουργό. Καλούν τις συμπατριώτισσες τους να σκίσουν τα ρούχα τους σε ένδειξη στήριξης στον Βλαντιμίρ Πούτιν και ανέβασαν ένα σχετικό βίντεο.

«Είμαι απλά ξετρελαμένη με έναν άνδρα που άλλαξε τη χώρα μας» ακούγεται στο βίντεο την ώρα που η «Νταϊάνα» περπατάει στους δρόμους της Μόσχας. «Είναι ένας εξαιρετικός πολιτικός και ένας καταπληκτικός άνδρας. Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν» λέει η Νταϊάνα που φυσικά δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε όσους «χτυπούν τον Ρώσο πρόεδρο. «Του ρίχνουν λάσπη ίσως γιατί τον φοβούνται ή γιατί οι ίδιοι είναι αδύναμοι» λέει η πανέμορφη Ρωσίδα.

Μπεγλίτης: «Υπαρκτή η τουρκική απειλή»

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


«Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπελγίτης από την Κύπρο όπου βρίσκεται.

Αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς...

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_1245.html


Αποφασίζουν για την τύχη μας
Την Πέμπτη θα γίνει λοιπόν η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει τι ακριβώς λύση θα επιλέξει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και επομένως δια του τρόπου αυτού θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια, πιθανότατα για δεκαετίες. Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου κορυφής, σε αντίθεση με το απαγορευτικό σήμα που είχε εκπέμψει στην αρχική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη σύγκλησή της για την Παρασκευή που πέρασε διαπράττοντας ταυτόχρονα το μοιραίο λάθος να την εξαγγείλει χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την άδεια του Βερολίνου, οπότε φυσικά η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε!

Υπό διωγμό Μέρκελ και οι ελληνικές πολιτικές… φαμίλιες!

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15458

Τα μεγάλα μαχαίρια έχουν βγει στην υπόθεση της αντιμετώπισης της φοβερής οικονομικής κρίσης που έχει θέσει σε σοβαρή δοκιμασία την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, πέρα από την Ευρωζώνη και την επιβίωση του κοινού νομίσματος.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει τα μαζικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προσωπικοτήτων όπως ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ενώ δεν λείπουν και τα πυρά εκ των έσω του κυβερνητικού συνασπισμού.
Κοινός τόπος είναι το ότι η Μέρκελ ακολουθεί λαϊκιστική πολιτική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως θα άρμοζε στον ηγέτη μιας χώρας που αποτελεί την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της ευρωπαϊκής ιδέας.

Αλβανική συμμορία θανάτου- Σκότωναν και βασάνιζαν ηλικιωμένους!..Μαζί τους και μια ελεϊνίδα που είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_8736.html


Στα χέρια της αστυνομίας οι βασανιστές των ηλικιωμένων της πόλης - Τρεις Αλβανοί και μία ελλεϊνίδα (φήμες λένε ότι είναι του αντιεξουσιαστικού χώρου), λήστευαν, βασάνιζαν και είχαν φτάσει στο σημείο να σκοτώσουν μια άτυχη γριούλα...

X.Κλίντον: "Αδιαμφισβήτητος περιφερειακός ηγέτης η Τουρκία"..

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/
Εν μέσω των θερμών σχολίων υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας από την αμερικανίδα ΥΠΕΞ κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αθήνα, οι περισσότεροι αναλυτές παρέλειψαν να μελετήσουν την άλλη ομιλία της Χίλαρι Κλίντον, αυτή που έκανε στην Τουρκία λίγο νωρίτερα.
Σύμφωνα με την αμερικανίδα υπουργό η Αμερική θεωρεί την οικονομική άνοδο της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια ως σημαντική και ευπρόσδεκτη εξέλιξη «United States welcomes Turkey’s rise as an economic power», κάνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα με τις δηλώσεις της οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Τουρκία ως τον ηγέτη της περιοχής και όχι μόνο «as a leader in the region and beyond», αποδίδοντας της ουσιαστικά μία νέα σημαντική αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κ. Ασίας.

«Όποιος μιλάει για βουλευτηλίκια σήμερα, να φύγει από μπροστά μας»: Ομιλία-εισήγηση για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας του Συντονιστή του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626                                       
www.pamet.grpametopo@gmail.com                                                        
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Όποιος μιλάει για βουλευτηλίκια σήμερα, να φύγει από μπροστά μας»: Ομιλία-εισήγηση για το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας του Συντονιστή του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρου Βιτάλη.
Στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των Πατριωτικών-Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, με στόχο «να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Σύνταγμα, με τις εξουσίες όλες περασμένες στον Λαό», αναφέρθηκε στην ομιλία-εισήγησή του στην Συμμαχία για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Πατριωτικού Μετώπου, κ. Σταύρος Βιτάλης.
Ο Συντονιστής του ΠΑΜ, κατήγγειλε τους επίδοξους σωτήρες διαφόρων τύπων, από σταλινικούς έως νεοναζιστές, οι οποίοι επιχειρούν για μια ακόμη φορά να εξαπατήσουν τον ελληνικό Λαό, παίζοντας με τον πόνο και τα προβλήματά του.

Η χρεοκοπία σαν πόρνη

Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_95.html

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Σε λίγα 24ωρα η αποκαλούμενη ήπια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους θα είναι γεγονός. Οι κρίσιμες λεπτομέρειας αυτής της συμφωνίας ΗΠΑ-Γερμανίας, είναι ακόμη άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως άγνωστες είναι και οι συνέπειες για την Ελλάδα, την ΕΕ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το μάρμαρο της τυπικής πλέον κατάληξης της χρεοκοπίας της χώρας μας θα πληρώσει σημαντικά ακριβότερα από όλους ο Ελληνικός λαός. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να ισχυριστούμε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αιφνίδια.



Η τροχιά της εθνικής μας (οικονομικής) χρεοκοπίας ακολούθησε την νοητή γραμμή που προβλέψαμε, όσοι είχαμε τα εφόδια να το κάνουμε και κανένα λόγο να παραπληροφορήσουμε. Το πολιτικό ζήτημα ήταν και είναι όμως άλλο. Από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε πού το πάει ο κ. Παπανδρέου, γιατί δεν αντιδράσαμε, όπως θα έπρεπε κοινωνία και «αντιμνημονιακό» πολιτικό σύστημα;

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τα τέλη κυκλοφορίας που κατέστρεψαν τον κλάδο και τα νοικοκυριά

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66539.html

image

Την επανεξέταση των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα βάζει στο τραπέζι το υπουργείο Οικονομικών, με την προσθήκη των κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης και παλαιότητας, σε μια προσπάθεια να γίνουν δικαιότερα.

Πολιτική κρίση στην Κύπρο μετά την τραγωδία στη ναυτική βάση

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GRΠολιτική κρίση έχει προκαλέσει η τραγωδία στη ναυτική βάση στο Ζύγι. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μαυροφορεμένοι πολίτες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Αμυνας, ζητώντας την παραίτηση του Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

Την παραίτησή του υπέβαλε στον κ. Χριστόφια ο υπουργός Εξωτερικών . Η παραίτηση του κ. Κυπριανού υπεβλήθη για λόγους πολιτικής ευθυξίας, κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό έαν ο Κύπριος Πρόεδρος έχει αποδεχθεί την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών.

Με αμερικανική στήριξη... στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=25231&categories_id=69
Εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, το απόγευμα της...  
Με αμερικανική στήριξη... στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη
Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και αξιωματούχων, που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις της Ρώμης, με αντικείμενο τη στρατηγική της Αθήνας.




Την ίδια ώρα, η ΝΔ την κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται με την ΕΕ - ειδικά για το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. «Η χώρα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο προς το εξωτερικό», απαντά η κυβέρνηση.

Έρχονται η «εθελοντική υποχρέωση» και το selective default στο ελληνικό χρέος – Φιάσκο τα stress tests προβληματισμός στις τράπεζες – Νέα ιστορικά υψηλά στα CDS 6 χωρών, Ελλάδα 2650 μ.β. !!!

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd4)Τα μαύρα σύννεφα που σκιάζουν τον ελληνικό ουρανό παρ΄ ότι καλοκαίρι δεν έχουν απομακρυνθεί τουναντίον αρχίζουν να αυξάνονται εκ νέου  αποδεικνύοντας ότι τα stress tests των τραπεζών δεν βοήθησαν να εξαχθούν συμπεράσματα, αντιθέτως αποδείχθηκαν φιάσκο και δεν είναι τυχαίο ότι οι αγορές αντιδρούν αρνητικά.

"Νίπτει τας χείρας" του ο Τρισε για πιθανή ελληνική χρεοκοπία

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Europe/333013.html

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ κλιμάκωσε την αντιπαράθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας μεταθέτοντας την ευθύνη αποκλειστικά στις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης.

Σε περίπτωση που η απόφαση των κυβερνήσεων οδηγήσει σε μερική, ή, ολική στάση πληρωμών «πρέπει οι κυβερνήσεις να φροντίσουν ώστε να τεθούν στη διάθεση του συστήματος του ευρώ διασφαλίσεις τις οποίες θα μπορεί να αποδεχτεί» λέει ο κ. Τρισέ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland ‚ (FTD), που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

[Αποκλειστικό http://www.secnews.gr/ ] Μαζική επίθεση σε ελληνικές ιστοσελίδες μέσω αδυναμίας στο INCOM CMS

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/17401

hack [Αποκλειστικό] Μαζική επίθεση σε ελληνικές ιστοσελίδες μέσω αδυναμίας στο INCOM CMSΜαζική διαδικτυακή επίθεση δέχτηκε σημαντικός αριθμός ιστοσελίδων απο τον Έλληνα hacker DeLiRiUm.
Σύμφωνα με ανώνυμη πληροφορία που δημοσιεύουμε, αφού πρώτα ελέγξαμε την ορθότητα της, ο Έλληνας hacker προέβει σε αλλοίωση των παρακάτω ιστοσελίδων και ανάρτηση του μηνύματος που δημοσιεύουμε:

Ένταση και προπηλακισμοί υπουργών έξω από τη Βουλή (συνεχής ενημέρωση)

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/local/402584

Έξω από τη Βουλή, όπου διεξάγεται από τις 9  η πολυαναμενόμενη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εξετάζοντας την τραγωδία στο Μαρί, βρίσκεται από το πρωί μερίδα αγανακτισμένων πολιτών..  Οι 200 – 250  πολίτες διαδηλώνουν  υπέρ της ανεξάρτητης διερεύνησης της υπόθεσης και της παραίτησης όλων των υπευθύνων, ενώ δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και οι προπηλακισμοί βουλευτών και υπουργών.
Οι μαυροφορεμένοι, στην πλειοψηφία τους,  διαδηλωτές  φωνάζουν συνθήματα και κρατούν πανό, στα οποία αναγράφονται μεταξύ άλλων «Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες», «S300, Χρηματιστήριο, Ηλιος Κυπριακές Αερογραμμές, Παπασάββας, Μολέσκης, Ζύγι 11/7/2011: Πότε επιτέλους θα πληρώσει κάποιος;» και «Θα τα καλύψουν όλα ως συνήθως όπως τη δολοφονία του υπολοχαγού Χαραλάμπους Χαράλαμπου στις 5/11 2009 από ελαττωματικές χειροβομβίδες».
Μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονται και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

"Είναι κατάντημα να παίρνουμε ρεύμα από τους Τούρκους".Βολές κατά Χριστόφια.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=7055


Αντιδράσεις στην Κύπρο προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να στραφεί για ρεύμα στην Τουρκία για να καλύψει τις ελλείψεις που προκάλεσε η πολύνεκρή έκρηξη στη ναυτική βάση, η οποία κατέστρεψε τον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του νησιού.

“Μπηχτές” άφησε η Χίλαρι στη Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Οι δηλώσεις Κλίντον και η συνέντευξη του Dr. Walid Phares στο GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα κατά την επίσκεψή της στη Τουρκία η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ενώ μίλησε κολαλευτικά για το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή επισήμανε πως κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της. Το γεγονός πως ο τύπος, το διαδίκτυο αλλά και γενικότερα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας φιμώνονται και κάποιες φορές διώκονται είναι κάτι που πρέπει να λυθεί άμεσα.

Τι φοβάται το ισραηλινό στράτευμα από την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=15424

Αυξάνονται στις τάξεις των ισραηλινών οι υποστηρικτές της άποψης ότι θα πρέπει με κάποιον τρόπο να βρεθεί ένα modus vivendi με την Τουρκία που θα εξομαλύνει τις διμερείς σχέσεις, έστω κι αν αυτό προϋποθέτει κάποιο είδος απολογίας για όσα έγιναν στο επεισόδιο με το Μαβί Μαρμαρά.
Ο λόγος που οδηγεί σε αυτή το συμπέρασμα – πεποίθηση του υπεύθυνους δεν είναι ούτε η στρατηγική σημασία της Τουρκίας ούτε κάποια επιθυμία επανέναρξης των συναλλαγών στο εξοπλιστικό πεδίο. Αυτό που φοβούνται οι Ισραηλινοί στρατηγοί είναι το ενδεχόμενο να κληθούν να αντιμετωπίσουν δικαστικές διώξεις τις οποίες θα επιδιώξουν τουρκικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα ασφαλών μετακινήσεων, υπό τον φόβο κάποιας σύλληψης η οποία θα οδηγήσει σε σοβαρή διπλωματική κρίση. Στην επιδρομή συμμετείχαν και κληρωτοί οι οποίοι κάποια στιγμή θα απολυθούν από το στράτευμα και ενδεχομένως να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι φωτογραφίες που έχουν ισλαμιστικές οργανώσεις στη διάθεσή τους μπορούν να τους μπλέξουν σε σοβαρές περιπέτειες…

Σκόπια: ‘Συζήτησαν για το όνομα Χίλαρι Κλίντον – Στ. Λαμπρινίδης’

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/


Ιούλιος 18, 2011.

«Όπως μάθαμε ανεπίσημα, η θέση των ΗΠΑ σχετικά με τη διαφορά (Αθήνας –Σκοπίων) δεν έχει αλλάξει και από όσα έχουμε ακούσει και δει η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να είπε ότι και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες και κοντά σε μια λύση, αλλά είναι απαραίτητο η απόσταση από το «κοντά σε λύση» να γίνει «τελική λύση».

H γκάφα της ημέρας από το …τμήμα αναδημοσιεύσεων

Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=12896#more-12896
Το copy paste και οι απανωτές γκάφες έχουν γίνει τελικά η δεύτερη φύση της “έγκυρης” ιστοσελίδας, η οποία θεωρεί ότι βρίσκεται λόγω επισκεψιμότητας στη “κορυφή του κόσμου της Άμυνας”, ξεπερνώντας φυσικά ακόμα και το κορυφαίο (συνδρομητικό) Jane’s των ΗΠΑ. Μαζί με αυτούς, και δεκάδες blogs που αναδημοσιεύουν συστηματικά οτιδήποτε ευφάνταστο ή εσφαλμένο, ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού. Όπως για παράδειγμα, η διπλανή φωτογραφία που σύμφωνα με τη λεζάντα της, υποτίθεται ότι δείχνει εκπαιδευτικό αεροσκάφος “MB-339 με Έλληνα πιλότο στα χειριστήρια λίγο πριν την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Lecce” και όχι στην αεροπορική βάση Ελευσίνας, όπως θα συμπέρανε κανείς αντικρίζοντας τις ελληνικές Σημαίες πάνω από τις χαρακτηριστικά πολύχρωμες εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής.

Πράκτορας CIA: Πιθανή επίθεση από Ισραήλ σε Ιράν

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/07/cia.html#more



 Ιούλιος 18, 2011.
Τον Σεπτέμβριο το Ισραήλ ενδέχεται να επιτεθεί στο Ιράν, δηλώνει ο επί πολλά χρόνια πράκτορας  της αμερικανικής κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA), Robert Bayer, ο οποίος πάνω από δύο δεκαετίες έζησε στη Μέση Ανατολή.
 
Μια τέτοια ισραηλινή ενέργεια θα μπορούσε να παρασύρει σε ακόμη έναν πόλεμο τις ΗΠΑ και θα έθετε σε κίνδυνο τον αμερικανικό στρατό αλλά και το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή αλλά και γύρω από αυτήν, τόνισε ο Ρόμπερτ Μπάγερ σε ραδιοφωνική συνέντευξη  από το Λος Άντζελες.

Επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1241155

Αξιότιμοι κύριοι του υπουργείου Οικονομικών.
Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου, να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου.
Οι λόγοι είναι απλοί:
Εσείς οι πολιτικοί αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε, η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι, κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Βρέθηκε φόρμουλα ώστε να ξεπεραστεί το σοκ από το selective default – Θα αγοράσει η Ελλάδα τα 48-50 δισ ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ - Κρίσιμη η σύνοδος κορυφής της 21ης Ιουλίου

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


Η 21η Ιουλίου πλησιάζει και όπως διαφαίνεται η κρίσιμη σύνοδος κορυφής περιλαμβάνει μια λύση πακέτο για την Ελλάδα.
Όμως η σημαντικότερη λύση που φαίνεται να έχει επιτευχθεί είναι η συμμετοχή των ιδιωτών στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους.

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/


Το γεωπολιτικό πλαίσιο του πολέμου, η στάση πληρωμών, η επιλεκτική χρεοκοπία, το πρόβλημα των δίδυμων ελλειμμάτων, τα συγκοινωνούντα Ευρωδοχεία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και η ανάγκη άμεσων, ριζικών λύσεων

Χάος και ασυμφωνία στο παρά πέντε για Ελλάδα και ευρώ! - Σοκ από Τρισέ: "Δεν θα δεχόμαστε χρεοκοπημένα ομόλογα"

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=87451&catid=13


- Κατώτεροι των περιστάσεων ακόμη μία φορά οι ιθύνοντες της ΕΕ
- Απίστευτη ασυμφωνία μεταξύ των βασικών παικτών λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής
- Η Μέρκελ επιμένει μέχρι τέλους στη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο δάνειο παρά τους κινδύνους
- Βόμβα από Τρισέ: "Δεν θα δεχτούμε χρεοκοπημένα ομόλογα"

Τι σημαίνει για την αγορά το selective default

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/


H επιλεκτική χρεοκοπία μπορεί να ακούγεται ή να διαβάζεται ως μία ανώδυνη έκφραση, δεν παύει όμως, η δεύτερη λέξη να είναι η λέξη χρεοκοπία.
Τόσο απλά και ξεκάθαρα Έλληνες διαχειριστές θεωρούν και εκλαμβάνουν την επιλεκτική χρεοκοπία, λέγοντας ότι το ανώδυνο σενάριο το οποίο έτυχε εφαρμογής στην Παραγουάη κράτησε μόλις μία ημέρα. Στην Ελλάδα με όλη αυτή την πίεση πιστωτών και διεθνών μέσων ενημέρωσης πόσο θα κρατήσει;

BBC: Φόβος πως η κρίση στην Ελλάδα θα έχει επιπτώσεις στη Μ. Βρετανία

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Επιμέλεια: Ρούλα Κοτσέτα
Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Ελλάδα όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του BBC με τίτλο IMF says that huge Greek debt 'on knife edge που αναφέρεται στα τεράστια χρέη της και στην δύσκολη αποστολή διάσωσης που έχει αναλάβει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στο υπέρογκο ποσό του πακέτου διάσωσης και τονίζει για άλλη μια φορά τους φόβους των επενδυτών.
Μεταφέρει μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του P. Thomsen πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα αλλά και την ανησυχία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας  Nick Clegg  για την ελληνική κρίση του χρέους.

Ευρωπαϊκό αλαλούμ πριν τη σύνοδο κορυφής

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/
Τώρα που οι τολμηρές αποφάσεις είναι αναγκαίες τα «μεγάλα κεφάλια» της Ευρώπης βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμφωνία είναι εξαιρετικά απίθανη.
Την ώρα που η Χ. Κλίντον όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στηρίζει, με τα λόγια, την χώρα μας, οι Ευρωπαίοι λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής για ευρωζώνη και Ελλάδα,
παρουσιάζονται σε απόλυτη σύγχυση. Η Μέρκελ είναι κάθετη στη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης, ενώ ο Τρισέ φαίνεται αντίθετος και ρίχνει «βόμβες» για μη αποδοχή ομολόγων από την ΕΚΤ, χωρών που έχουν χαρακτηριστεί ως χρεωκοπημένες.

Ποιοι κινδυνεύουν από την επιλεκτική και ποιοι από τη "σοβιετική" χρεοκοπία;

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

1) Ποιοι κινδυνεύουν από την επιλεκτική και ποιοι από τη «σοβιετική» χρεοκοπία;
 
Χρεοκοπία ονομάζεται η κατάσταση όπου μια χώρα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.  Μια χρεοκοπία διακρίνεται σε συμπτωματική, αν κάποια απρόβλεπτη εξωτερική συγκυρία την επιβάλει, από αμέλεια αν αυτός που δανείζεται και αυτός που δανείζει αμελούν τις προϋποθέσεις που επιβάλει μια αξιόχρεη συναλλαγή και δόλια, αν αυτός που χρεοκοπεί το έχει προσχεδιάσει ή ενώ διαθέτει εναλλακτική λύση επιλέγει το φαλιμέντο.

Σε κάθε περίπτωση μια χρεοκοπία έχει επιπτώσεις και ποινές...

Η μικρότερη επίπτωση είναι πως κάποιον που χρεοκόπησε για πολύ καιρό δεν το δανείζει κανένας. Όταν μάλιστα πρόκειται για κράτος, όπου ο τρόπος δανειοδότησης είναι θεσμοθετημένος μέσω οργανωμένων αγορών και οίκων αξιολόγησης, οι αγορές, για λόγους παραδειγματισμού, ενδέχεται να παρατείνουν το εμπάργκο για πολλά χρόνια.

Η μεγαλύτερη επίπτωση μιας χρεοκοπίας για έναν ιδιώτη είναι η κατάσχεση της κινητής ή ακίνητης περιουσίας του από τους δανειστές.

Μια ενδιάμεση κατάσταση είναι ο δανειστής να αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών του χρεοκοπημένου και να διευθετήσει τα έσοδα και τις υποχρεώσεις του έτσι που να περισσεύει κάποιο ποσόν για να εισπράττει έναντι των χρεών. Για ένα κράτος τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Γιατί οι μετανάστες γεννούν τρομοκρατία

Από το ιστολόγιο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_6233.html#more

>Ο πολυ-πολιτισμός είναι ένα θλιβερό, ευρωπαϊκό ζήτημα, αφού ολοένα και περισσότεροι αντιδρούν σ' αυτόν
ΤΟΥΚΕΝΑΝ ΜΑLΙΚ, ΝΕW ΥΟRΚΤΙΜΕS
Φωτογραφία
Πριν από έξι χρόνια, στις 7 Ιουλίου 2005, ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Λονδίνου. Ανατίναξαν τρία υπόγεια τρένα και ένα λεωφορείο, σκοτώνοντας 52 ανθρώπους και αφήνοντας ένα έθνος να ψάχνει για απαντήσεις. Κατά μία έννοια, το νόημα της 7ης Ιουλίου είναι τόσο ξεκάθαρο για τους Βρετανούς όσο είναι αυτό της 9ης Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς. Επρόκειτο για μια άγρια, βάναυση επίθεση, η οποία αποσκοπούσε στο να προκαλέσει πανδαιμόνιο και τρόμο. Η ερώτηση που στοιχειώνει το Λονδίνο, είναι η εξής: γιατί τέσσερις άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν στη Βρετανία, υποστήριξαν με τόσο φανατισμό ένα δολοφονικό, μεσαιωνικό δόγμα; Οι βρετανικές Αρχές κατέβαλαν πολύ κόπο για να καταλάβουν πώς απέκτησαν οι τρομοκράτες αυτά τα διεστραμμένα ιδεώδη, πώς «ριζοσπαστικοποιήθηκαν». Αμέσως μετά το συμβάν, χύθηκε πολύ μελάνι για το ρόλο των εξτρεμιστών ιμάμηδων και των «ακραίων» τζαμιών. Στη συνέχεια, η προσοχή στράφηκε στα πανεπιστήμια, που φαίνεται πως λειτουργούν και ως κέντρα στρατολόγησης τρομοκρατών.
 

Ενοικίαση γεννητριών: Αξίζει τον κόπο;

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/inbusiness/news/services/402110

Την περασμένη Παρασκευή, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, εξήγγειλε διαγωνισμό για εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση γεννητριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος για περίοδο έξι μηνών με επιλογή ανανέωσης για ακόμα τρεις μήνες.

Παραδέχεται το αυθαίρετο στο δάσος, αλλά δεν παραιτείται!

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=134773
Ο Παπακωνσταντίνου συκοφαντεί πάλι, βρίζει και απειλεί

Την ώρα που εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις  νέες αποκαλύψεις σχετικά με την ύπαρξη οικογενειακού αυθαίρετου του κ.Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας αυτήν την Κυριακή το Πρώτο Θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος καταφεύγει άλλη μια φορά στη συνήθη μέθοδο της συκοφάντησης- και, βεβαίως, στις απειλές και στις ύβρεις κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος.