Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον σε Τουρκία και Ελλάδα... Τί συμβαίνει; Τί ετοιμάζεται;

Από το ιστολόγιο http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/blog-post_4952.html





Μία ξαφνική εξέλιξη σε πολιτικό - διπλωματικό επίπεδο έρχεται να προσταθεί στην έτσι κι αλλιώς τρικυμιώδη Ελληνική πολιτική σκηνή. Η κυρία Κλίντον, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέπτεται την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Άγκυρα και την Αθήνα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με αξιωματούχους (προέδρους και πρωθυπουργούς) Ελλάδας και Τουρκίας...

Τί συμβαίνει; Προς τι η...

Τύμπανα πολέμου μεταξύ Λιβάνου-Ισραήλ για το Λεβιάθαν – Στο “κόλπο” και η Κύπρος!

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Το φυσικό αέριο των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου αναδεικνύεται πλέον και επισήμως ως ακόμα μία αφορμή περαιτέρω διαταραχής των έτσι κι αλλιώς εύφλεκτων, εμπόλεμων σχέσεων Λιβάνου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ εδώ και μήνες παρεμβαίνουσες για να αποτρέψουν την έκρηξη μιας νέας πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η γραμμή των χωρικών υδάτων του Λιβάνου προχωρά νοτιότερα και ότι η χώρα έχει οικειοποιηθεί ισραηλινή θαλάσσια περιοχή. «Οι καθορισμένες από το Λίβανο θαλάσσιες οριογραμμές αντιβαίνουν και προς την υπογραφείσα συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και προς εκείνη μεταξύ του Λιβάνου και της Κύπρου», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου.

To Ισραήλ καλωσόρισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στο στρατόπεδο κατά της τρομοκρατίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Ας συνθέσουμε ένα ΠΑΖΛ.........
Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/11/111985/


Ευχαριστίες για την απόφαση της Ελλάδας να «εκπληρώσει τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επιτραπεί σε άτομα που επιθυμούν να παρεκτραπούν, να έρθουν χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Ο κ. Πέρες υπογράμμισε τη «σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο στρατόπεδο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ειρήνης», ενώ σημείωσε ότι «το παρόν καθεστώς στη Γάζα είναι καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάνει λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν και δεν επιθυμεί την ειρήνη».

AΠΟΚΑΛΥΨΗ-Απειλές από Χίλαρυ σε Χριστόφια πριν από το μακελειό

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_4523.html

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου, ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Εδώ και εβδομάδες διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς... της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία.
Τα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν σκιαγραφούν χαρακτηριστικά το διπλωματικό παρασκήνιο, τις αφόρητες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς τη Λευκωσία, καθώς και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η υπόθεση με δεδομένη την αποσταθεροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία.

Τραγωδία στην Κύπρο: Δυστύχημα ή δολιοφθορά;

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24635&categories_id=69
Η πυρκαγιά και οι φονικές εκρήξεις τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ναυτική βάση στη Λεμεσό...  
Τραγωδία στην Κύπρο: Δυστύχημα ή δολιοφθορά;

όπου φυλάσσονταν δύο κοντέινερ με πυρίτιδα, τα οποία είχαν κατασχεθεί πριν από τρία χρόνια από πλοίο, το οποίο κατευθυνόταν στη Συρία από το Ιράν, εγείρουν ερωτήματα για το αν πρόκειται για δυστύχημα ή δολιοφθορά.


Ωστόσο ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «εκ πρώτης όψεως αποκλείεται το ενδεχόμενο διολοφθοράς».

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας όταν αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι, έξω από τη Λεμεσό, αφότου είχε προκληθεί πυρκαγιά γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Οι εκρήξεις προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων.

Ένα ασύλληπτο έγκλημα στην Κύπρο που ζητά τιμωρία - 12 νεκροί και βιβλικές καταστροφές αποτέλεσμα της ανευθυνότητας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=86552&catid=7


- Παραιτήθηκαν υπουργός Άμυνας και Αρχηγός ΓΕΕΦ. Κανείς όμως δεν ανέλαβε την ευθύνη
- Δίδυμοι αξιωματικοί ανάμεσα στους νεκρούς - Χαροπαλεύουν δυο από τους 62 τραυματίες
- Βιβλική καταστροφή στην γύρω περιοχή - Μιλά στο NewsIt ο υπουργός Υγείας της Κύπρου
- Έμεινε χωρίς νερό και ρεύμα σχεδόν όλο το νησί - Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Μόνο έγκλημα μπορεί να χαρακτηρίσει όλα όσα διαδραματίστηκαν στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Ζύγι της Κύπρου καθώς αυτό το φρικτό γεγονός δείχνει τεράστια ανευθυνότητα και αφήνει πίσω του εκτός από δώδεκα νεκρούς, αθώους, αφήνει και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές αλλά και ένα ισχυρότατο πλήγμα στον τουρισμό του νησιού.

Απειλές από Χίλαρυ σε Χριστόφια πριν από το μακελειό

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/


Επιμέλεια: Χ.Κ. Λαζαρόπουλος

Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου, ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Εδώ και εβδομάδες διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία.

Κύπρος: Η λίστα με τους νεκρούς από την έκρηξη στη βάση

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14898


Δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των 12 απωλειών από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης»… Ανάμεσα στα ονόματα των αδικοχαμένων, τραγική είναι η απώλεια διδύμων αδελφών, οι οποίοι είχαν επιστρέψει από το Λονδίνο για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία…
Σε τέτοιες τραγωδίες δεν υπάρχει χώρος για πολλά λόγια. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια τρομακτική τραγωδία για τον Ελληνισμό συνολικά. Ας ελπίσουμε ότι η ημέρα που θα σοβαρευτούμε δεν είναι τόσο μακριά…

Ανίερα παιχνίδια από την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ!

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Λίγες μόλις ώρες μετά την φονική και καταστροφική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο, την ώρα που όλα δείχνουν δολιοφθορά, την ώρα που κλιμάκιο της ΕΥΠ έχει κατεβεί για να ερευνήσει το συμβάν σε συνεργασία με τις οικείες αρχές, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του προδοτικού ΑΚΕΛ, δια του εκπροσώπου της, κατέστησε «σαφές» ότι... δεν πρόκειται για δολιοφθορά! Κι ας ψάχνουν ακόμα να βρουν ποιος έριξε τη φωτοβολίδα και ποιοι κινούνταν με τα αυτοκίνητα με τις πινακίδες από τα κατεχόμενα που προσέγγισαν το χώρο φύλαξης των κατασχεμένων containers. Ήδη, είναι παραπάνω από φανερό ότι κύκλοι της κυπριακής κυβέρνησης, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στην Εθνική Φρουρά, στην οποία είχε ανατεθεί η φύλαξη του υλικού, όπως είπε εμφατικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ισοπεδώθηκε η περιοχή του τερματικού σταθμού LNG !

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της φονικής έκρηξης που ισοπέδωσε την περιοχή Ζύγι -Βασιλικά με ισχύ έκρηξης άνω του 1ΚΤ! Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου ακριβώς στην ίδια περιοχή σχεδιάζεται να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG) που θα τροφοδοτείται με υποθαλάσσιο αγωγό από το ισραηλινό κοίτασμα Leviathan 3 και κυπριακό πεδίο 12.
Η τοποθεσία που πρόκειται να κατασκευαστούν οι τερματικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ακτίνα λιγότερο των 2 χλμ από το σημείο που έγινε η έκρηξη, η οποία έχει ισοπεδώσει τα πάντα σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρείς εβδομάδες η κυπριακή Δημοκρατία εξουσιοδότησε τον υπουργό Εμπορίου  Αντώνη Πασχαλίδη να ξεκινήσει συζητήσεις με την αμερικάνικη εταιρεία Noble Energy για την παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών όσον αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση στο τμήμα 12 της κυπριακής ΑΟΖ να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι αργότερα όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Μετακύλιση, επαναγορά χρέους στο τραπέζι του Eurogroup. Ευ. Βενιζέλος: Χρειάζεται να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2013257



Την πιθανότητα επαναγοράς του ελληνικού χρέους ή την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες με χρεόγραφα μεγαλύτερης διάρκειας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Την πιθανότητα επαναγοράς του ελληνικού χρέους ή την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες με χρεόγραφα μεγαλύτερης διάρκειας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ άφησε να εννοηθεί ότι δεν συζητείται πια το γαλλικό σχέδιο, που προέβλεπε τη μετακύλιση περίπου του 70% ελληνικού χρέους από ιδιώτες ομολογιούχους σε 30ετείς τίτλους καθώς και σε άλλα ομόλογα με πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ».
«Το Eurogroup δεν θα καταλήξει σήμερα σε συμπεράσματα - το σχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων, όπως έχει προς το παρόν, επιμένει ότι θα ζητηθεί από τις ομάδες εργασίας να εξετάσουν δύο λύσεις - την επαναγορά ομολόγων και τη μετακύλιση, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση έως τα τέλη Ιουλίου», είπε η πηγή.
«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκληθεί νέα συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη Ιουλίου προκειμένου να επικυρωθούν οι λύσεις», πρόσθεσε.

Rompuy: "Η Ελλάδα στο επίκεντρο της μίνι-σύσκεψης πριν το Eurogroup"

Από το ιστολόγιο http://www.reporter.gr/

             (upd 7) Δεν θα λάβει καμία απόφαση η Ευρωζώνη για την Ελλάδα πριν το τέλος Ιουλίου.
Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η λήψη αποφάσεων στην ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ελλάδα. Οι αγορές ανησχυούν για φαινόμενα ντόμινο. Μετά την  Ελλάδα, την Ιρλανδίαα και την Πορτογαλία, υπάρχει ανησυχία μήπως υπογράψει μνημόνιο η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ ακολουθεί και το Βέλγιο!

Οι αγορές λειτουργούν με μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων, κατρακύλισμα του ευρώ στα επίπεδα του 1,41 και αύξηση των spreads σε πρωτόγνωρα επίπεδα, για χώρες, όπως η Ιταλία (κοντά στις 300 μ.β.).

Η Ευρωζώνη εξετάζει δύο λύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας. Πρώτον εμμένει στην πρόταση του rollover και δεύτερον επαναγορά του ελληνικού χρέους, αναφέρει πηγή της ΕΕ στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, καμία απόφαση για την Ελλάδα δεν θα ληφθεί πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα.

"Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα λάβουν κάποια συγκεριμένη και οριστική απόφαση για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης. Μέχρι στιγμής οι τεχνικές ομάδες καλούνται να δουλέψουν σκληρά πάνω σε δύο προτάσεις, στο rollover και στην επαναγορά του ελληνικού χρέους, προκειμένου να επέλθουν σε συμφωνία για τη διάσωση της χώρας έως τα τέλη του Ιουλίου", τόνισε η πηγή.

Ημέρα χρηματιστηριακής Αποκαλύψεως στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/

«Έκπληξη» είναι η τελευταία και πιο ατυχής λέξη που θα μπορούσε να επιλέξει κανείς για να περιγράψει τη χρηματωπιστωτική πανωλεθρία που βιώνει η Ευρώπη τη Δευτέρα καθώς οι διεθνείς επενδυτές ξεπουλούν ιταλικά ομόλογα σπρώχνοντας το επιτόκιο τους κοντά στο 6% ενώ πετούν στην πυρά που άναψε η ευρωπαϊκή κρίση τα ισπανικά ομόλογα με το επιτόκιο τους να ξεπερνά το 6% κάνοντας την «ισπανική κρίση» επίσημη.

Το ευρώ βουλιάζει σε χαμηλό 7 εβδομάδων ενώ οι αγορές μετοχών καταρρέουν με το ελληνικό χρηματιστήριο να σφηροκοπείται και το ιταλικό να υπόκειται μίνι κραχ.

Τα κέφια του Γιούνκερ μόλις είδε τον Βενιζέλο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μας έχουν πάρει χαμπάρι ........και κάνουν την πλάκα τους .....συνδέστε το και με το επόμενο άρθρο και ελπίζουμε πως θα καταλάβετε!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79795&catID=14
Άρχισε τα πειράγματα ο προέδρος του Εurogroup μόλις είδε τον Έλληνα υπουργό οικονομικών.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν αρχίσει η σύνοδος των χωρών της ευρωζώνης και όπως μπορείτε να δείτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πολλά κέφια με το που είδε τον Ευ. Βενιζέλο...

Τέτοιες χαρές από τον πρόεδρο του Eurogroup δεν είδαμε όταν υπουργός οικονομικών ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου...

Κανείς δεν ακούει τον Βενιζέλο στο Eurogroup

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/66070.html


Την ανάγκη να στείλει το Εurogroup ένα «πολύ δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα σταθερότητας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρωζώνη και ακόμη παραπέρα» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των χωρών-μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. 

Ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ακόμη ότι αναμένει μία ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα ευρωπαϊκή αρωγή προς την Ελλάδα.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπέγραψε σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη νέα συνθήκη για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). 

Η νέα συνθήκη υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών - μελών της Ευρωζώνης σε διακυβερνητικό επίπεδο, πριν από την συνεδρίαση του Εurogroup.

[Αποκλειστικό] Επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/16806#more-16806


Οι επιθέσεις σε Ελληνικούς δικτυακούς τόπους καλά κρατούν, ενώ η χώρα μας φαίνεται ανήμπορη, στην δίνη της οικονομικής κρίσης να λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα κρούσματα  !!!
Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής και της έκθεσης εσωτερικών κωδικών πρόσβασης, νέος στόχος κακόβουλων εισβολέων έγινε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σύμφωνα με δημοσίευση σε ιστοσελίδα καταγραφής επιθέσεων του εξωτερικού, χτες<…>
το απόγευμα (19:24 σύμφωνα με την ιστοσελίδα), διαπιστώθηκε αλλοίωση του περιεχομένου της κεντρικής ιστοσελίδας του Υπουργείου http://www.mod.mil.gr.
Η αλλοίωση αφορούσε μήνυμα που αναρτήθηκε στο menu “Τελευταίες Ενημερώσεις”, όπου οι επιτιθέμενοι τοποθέτησαν το μήνυμα “PWNZ BY LATINHACKTEAM” συνήθης έκφραση που σημαίνει  “Ελεγχόμενο site-Ιδιοκτησία των LATINHACKTEAM”.
Η επίθεση δεν κρίνεται ιδιαίτερης σημαντικότητας, μιας και πρόκειται ουσιαστικά για μερική αλλοίωση της ιστοσελίδας που είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό. Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την συγκεκριμένη επίθεση, ενώ πιθανολογείται ότι πρόκειται για αδυναμία SQL Injection ή αδυναμία του συστήματος διαχείρισης της ιστοσελίδας [CMS] που εντόπισαν οι επιτιθέμενοι με αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Κύπρος: Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου.

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/
ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ

Παγκόσμια πρωτοτυπία! Κυβέρνηση με δύο πρωθυπουργούς!!!

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_873.html


  • Πρωθυπουργός διακοπών και μη ευθυνών ο Γιώργος Παπανδρέου και πρωθυπουργός δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος...
Κάθε ημέρα που περνάει, όλο και περισσότεροι στην κυβέρνηση ανακαλύπτουν το «πολυμηχάνημα» Βενιζέλος! Σκέτη ατμομηχανή που στο διάβα της συμπαρασύρει τα πάντα. Τρεις συνεντεύξεις σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, με κακά αγγλικά όμως, όχι σαν του προκατόχου του που ήταν άριστα, πέντε ανακοινώσεις για το υπουργείο του και τα θέματα που χειρίζεται ο ίδιος, τρεις συσκέψεις με υπουργούς και υφυπουργούς, πολλαπλές συναντήσεις με στελέχη και υπηρεσιακούς του υπουργείου του, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο και μετά βουρ στο Βερολίνο για γεύμα με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Και μέσα σ' όλα αυτά μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεταχτεί στο γραφείο του πρωθυπουργού για άλλες δυο τρεις έκτακτες συσκέψεις, να συνομιλήσει τηλεφωνικά με καμιά εκατοπενηνταριά άτομα μέσα στην ημέρα, να μιλήσει με τον Παπανδρέου για κάποια θέματα, να γράψει στο twitter και να σερφάρει στο διαδίκτυο με ομάδες πολιτών, ενώ δεν ξεχνά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που οπότε τον καλούν είναι πάντα παρών!

CDS και Αντρίκος Παπανδρέου

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/718-cds-.html

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Μια άγνωστη, αλλά παλαιά επενδυτική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1971), που διαχειρίζεται πάνω από 8 δισ. ευρώ και πελάτες της έχει θεσμικούς αλλά και πλούσιες οικογένειες, εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τον αδελφό του πρωθυπουργού, τον Αντρίκο Παπανδρέου.


Σελίδα από -δυσεύρετη πλέον- παρουσίαση της εταιρείας, όπου φαίνονται οι δύο της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Αλβανοί σαρώνουν τον Γράμμο...Μάστιγα για την περιοχή

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_2460.html


Εξι άτομα, που μπήκαν παράνομα από τη γειτονική χώρα, εντοπίστηκαν να κόβουν ξύλα στη δασική περιοχή Τριλόφου. Συνελήφθη 64χρονος. Διέφυγαν οι συνεργοί του...
Οκτώ μουλάρια, έξι σαμάρια, τέσσερα αλυσοπρίονα και δέκα τσεκούρια, μαζί με μερικές στοίβες από κομμένα ξύλα, άφησαν πίσω τους Αλβανοί που εντοπίστηκαν να κόβουν δέντρα στον Γράμμο.
Η "παρέα" των έξι αλλοδαπών έφτασε πλήρως εξοπλισμένη.....
στη δασική περιοχή Τριλόφου στον δήμο Νεστορίου Καστοριάς, είχαν ωστόσο γίνει αντιληπτοί από τις αρχές της εβδομάδας από κτηνοτρόφους, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των παράνομων υλοτόμων δεν ήταν εύκολη.

Εκρήξεις πριν την κύρια έκρηξη - Νεκρός ο διοικητής (ανανέωση)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Kαταγγελίες σοκ από το γιο του νεκρού – και επίσημα – διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου Νικόλας Ιωαννίδης ο οποίος μιλώντας στο ΡΙΚ αποκάλυψε ότι οι πάντες στην κυβέρνηση Χριστόφια γνώριζαν ότι τα κοντέϊνερ ήταν παρατημένα στη τύχη τους χωρίς φύλαξη αλλά αδιαφορούσαν:
 
''Αυτό που συνέβη σήμερα στο Μαρί ήταν μια έκρηξη στα θεμέλια του κράτους μας. Ο πατέρας μου έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες είχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα κιβώτια, τα οποία για 1,5 χρόνο βρίσκονταν κάτω από τον ήλιο.
Ο πατέρας μου κλήθηκε να πάει όταν ξεκίνησαν οι μικρο-εκρήξεις και πήγε πρώτος εκεί. Είναι μεγάλη ντροπή για αυτό το κράτος που ακόμα δεν έχουν παραιτηθεί όλοι τους. Τις ίδιες καταγγελίες με έγγραφα φαίνεται να έκανε και ο διοικητής του στρατοπέδου ο οποίος και αυτός δεν είναι πλέον στη ζωή. Κανείς όμως δεν τους άκουσε.
Αρχειοθέτησαν μάλλον για τα καλά τις καταγγελίες τους στα συρτάρια τους και τώρα κρύβονται για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παρά μόνο παραιτούνται και νομίζουν πως την έχουν γλιτώσει. Ή απλά πάνε στον τόπο της τραγωδίας και δηλώνουν συγκλονισμένοι και πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους. Γιατί όμως το κράτος δεν στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που με τις καταγγελίες τους προειδοποιούσαν για τα χειρότερα;»

Στους Γερμανούς το 10% του ΟΤΕ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/


Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 10% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στην Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να καταβάλουν 392 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", βάσει της συμφωνίας του 2008 η Deutsche Telekom ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένη να αποκτήσει το 10% του ΟΤΕ εφόσον το Δημόσιο ασκούσε το σχετικό δικαίωμα πώλησης. Το τίμημα για το συγκεκριμένο ποσοστό καθορίστηκε με βάση την τρέχουσα -χαμηλότατη- τιμή της μετοχής του οργανισμού συν ένα «καπέλο»που προβλέπονταν από τη συμφωνία μετόχων.
Μετά τη σημερινή συναλλαγή η Deutsche Telekom ανεβάζει στο 40% τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ, ενώ η απευθείας συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στο 10%. Η διοίκηση του ΟΤΕ αναμένεται να προχωρήσει στη μείωση του κόστους λειτουργίας στον οργανισμό μέσω περικοπών παροχών προς το προσωπικό, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και μείωση των θέσεων εργασίας.

Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Αυτοσυντήρησης και όχι Τιμωρίας για να σωθεί το ευρώ

Από το ιστολόγιο http://www.xrimanews.gr/


Είναι ενδιαφέρον που περισσότερο από 2,5 χρόνια μετά την πρώτη μεγάλη επίθεση στο ευρώ, η οποία πέρασε μέσα από τις χρηματοπιστωτικές επιθέσεις στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, πολλοί Έλληνες πολιτικοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να παραβλέπουν πως η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση είναι, πρωτίστως, νομισματική. Μόνο όταν το ευρώ είχε πάρει την κάτω βόλτα και οδηγήθηκε σε πολυετές χαμηλό, το 2010, έγινε αντιληπτή η πραγματική ταυτότητα της κρίσης αλλά και αυτό προσωρινά, καθώς στη συνέχεια η Ελλάδα επέστρεψε στην επιλογή του ‘αυτομαστιγώματος’ αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το προφανές.


Ορατή η χρεοκοπία της Ελλάδος, κλονίζεται ο ευρωπαικός νότος λόγο domino effect - Πολύ κοντά το selective default - Πανικός στα CDS στην Ελλάδα 2400 μ.β. – Σε ομηρία το ΧΑ και οι τράπεζες, σε έξαρση το short selling

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


(upd6) Ο κίνδυνος κατάρρευσης της Ελλάδος έχει αυξηθεί δραματικά ενώ ταυτόχρονα το ντόμινο των παρενεργειών επεκτείνεται καθώς ο ευρωπαικός νότος κλονίζεται με τα CDS να εκτοξεύονται σε ιστορικά υψηλά.   Η πληθώρα δημοσιευμάτων που θέλουν  την ΕΚΤ να εξετάζει την διαχείριση μιας χρεοκοπίας χώρας μέλους της ευρωζώνης υπονοώντας την Ελλάδα, το γεγονός ότι θα υπάρξει selective default και μάλιστα φαίνεται να πλησιάζει πολύ απειλητικά ενώ χρονικά μπορεί να συμβεί ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει μεγάλη σύγχυση στην αγορά. Στο τραπέζι του eurogroup βρίσκεται η Ελλάδα και το γερμανικό σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων ενώ για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό διατυπώνονται σοβαρές ανησυχίες για την Ιταλία αλλά και την Ισπανία.
Τα CDS τα παράγωγα των ομολόγων που αποτελούν και το πεδίο κερδοσκοπίας εκτινάχτηκαν στις 2400 μονάδες βάσης που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών. Νωρίτερα είχε φθάσει το ελληνικό CDS στις 2500 μονάδες βάσης.
Η Πορτογαλία στις 1140 μονάδες βάσης νέο ιστορικό υψηλό, Ιρλανδία 1000 μονάδες βάσης που επίσης αποτελεί ιστορικό υψηλό. 

Τρεις εβδομάδες για να κηρύξουν στάση πληρωμών...οι ΗΠΑ!!!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Λέτε να μην προλάβουν να κόψουν κάνα τόνο από πληθωριστικά δολάρια??
Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=12&art_id=6891


Για να μην λένε μόνο για εμάς! Ξημερώματα της 2ας Αυγούστου ,ξέρετε ποια χώρα μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών; Οι ΗΠΑ!!!

Οι Ρεπουμπλικάνοι, απορρίπτουν το σχέδιο του προέδρου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα να συρρικνωθεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ.δολάρια το ομοσπονδιακό έλλειμμα, υπό 10ετή προθεσμίαν, την ώρα που επίκειται στον Λευκό Οίκο μια σύσκεψη (από την 01.00 ώρα Ελλάδας της Δευτέρας) γι’ αυτό το ζήτημα, κάτι παραπάνω από τρείς εβδομάδες πριν απο μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.

    Παρόμοια δυσοίωνη προοπτική, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου, απεύχεται ο υπουργός των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, που ζητά "μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας τη διακομματική συναίνεση", για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού.

    "Εάν ξεδιπλώσουμε το σενάριο της αμερικανικής χρεοκοπίας, τότε ναί, έχουμε κατά σειράν αυξήσεις των επιτοκίων, συντριπτικά πλήγματα στα διεθνή χρηματιστήρια, αληθώς θλιβερές επιπτώσεις όχι μόνον στις ΗΠΑ, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία συνολικώς", προϊδέασε σήμερα με δηλώσεις της η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ(Γαλλία). 

   

Έλουσαν με περιττώματα το αυτοκίνητο βουλευτή!

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/11/111863/

Ακραία η ενέργεια των Αγανακτισμένων στη Βέροια εις βάρος του Θανάση Γικόνογλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.
Έπληξαν την εικόνα του βουλευτή και όχι τον ίδιο. “Χτύπησαν” το ΙΧ του και δεν άγγιξαν τον ίδιο, που προφανώς κοιμόταν, την ώρα που γινόταν η ενέργεια.
Άγνωστοι, προφανώς Αγανακτισμένοι, έλουσαν κυριολεκτικά με περιττώματα το αυτοκίνητό του και η εικόνα που προέκυψε ήταν αποκρουστική.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=133486

Την ανηφόρα τραβούν είδη πρώτης ανάγκης και δάνεια

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=79567&catID=14


Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στον οικογενειακό προϋπολογισμό θα επιφέρει το νέο κύμα ακρίβειας που θα ξεσπάσει τις επόμενες μέρες στην αγορά, με ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Παράλληλα, νέες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις καθώς και ακριβότερα δάνεια φέρνει η δεύτερη αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 0,25%.

Το εκρηκτικό μείγμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργείται αναμένεται να μειώσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περιορίσει τις αγορές τους στα απολύτως απαραίτητα, με την συνολική κατανάλωση να εμφανίζει ραγδαία πτώση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το real.gr, τον περασμένο μήνα δεκάδες βιομηχανίες τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις απέστειλαν στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τους νέους ανατιμημένους τιμοκαταλόγους τους με αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις, ξεπερνούν ακόμη και το 10%.
 

Μόνο πολιτική η λύση για το χρέος

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_6805.html


Δεν περνάει εβδομάδα που να μη βρεθεί στο στόχαστρο των κερδοσκόπων κάποια χώρα - μέλος της Ευρωζώνης. "Οι ανησυχίες για την Ιταλία ρίχνουν λάδι στη φωτιά της κρίσης της Ευρωζώνης" ήταν π.χ. ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου. "Οι αποδόσεις των ομολόγων στο ανώτερο σημείο 9 ετών εν μέσω φόβων μετάδοσης της κρίσης" πρόσθετε ο υπότιτλος. Η προβολή του θέματος από τη βρετανική εφημερίδα δεν ήταν αβάσιμη.

Αγωνία για τους MM-40 Exocet - 17 νεκροί - Φόβοι για σαμποτάζ (ανανέωση)

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

(Ανανέωση 12.15) Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 17, όπως πρώτο μετέδωσε το defencenet.gr. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται και ο διοικητής της διοίκησης ναυτικού του ΓΕΕΦ, πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται δύο ναύτες, δύο στρατιώτες της ΕΦ και πέντε πυροσβέστες και οι υπόλοιπι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί. Οι τραυματίες φτάνουν τους 30. 
Να σημειωθεί πως σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκονται οι συστοιχίες των πυραύλων εδάφους-επιφανείας Exocet MM-40 ένα πραγματικό στρατηγικό αποτρεπτικό όπλο της Κύπρου. Tα βλήματα είναι αποθηκευμένα σε σημείο προφυλαγμένο, αλλά μετά την τεράστια έκρηξη που έγινε από μία μακριά ορατή στη θάλασσα (το μανιτάρι σηκώθηκε εκατοντάδες μέτρα και ένα γκρίζο σύνεφο έχει καλύψει την πόλη και την περιοχή) κανείς δεν ξέρει τι έχει επιβιώσει και τι όχι.

Τι περιλαμβάνει το ελληνικό σχέδιο για rollover στο χρέος – Οι 5 βασικές προϋποθέσεις που θέτουν η ΕΕΤ και οι τράπεζες με κυριότερη την αποδοχή των collaterals από την ΕΚΤ

Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/
Η ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή των ελληνικών τραπεζών ώστε να υπάρξει και ελληνική πρόταση στο rollover του ελληνικού χρέους είναι γεγονός.
Το www.bankingnews.gr ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλυψε το σχέδιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών η οποία σε συνεργασία με τις τράπεζες και ξένο οίκο σχεδιάζουν να καταθέσουν άμεσα την ελληνική πρόταση για το rollover του ελληνικού χρέους.

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και ρόλο στο rollover του ελληνικού χρέους.
Συνολικά τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν έως το 2014 και κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες ανέρχονται  στα 12 -13 δις ευρώ.
Ενδεικτικό είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα του συνόλου των Γερμανικών τραπεζών που λήγουν έως το 2014 είναι 3,2 δις ευρώ.

Πανικός στην Ευρώπη

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/11/111782/

O πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, συγκάλεσε για  τις 9 σήμερα το πρωί σύσκεψη (πριν από την συνεδρίαση των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης), στην οποία έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν.

Σύμφωνα με το Reuters οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στην προσπάθεια που γίνεται για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν επίσης το sell-off των τραπεζικών τίτλων στις συναλλαγές της Παρασκευής και την εκτίναξη του ιταλικού spread καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης. Στόχος της συνάντησης είναι να διαμορφωθεί σαφέστερη συναίνεση μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων πριν τη συνάντηση του Eurogroup αργότερα τη Δευτέρα και ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής στις ευρωπαϊκές τράπεζες στις 15 Ιουλίου.
Είναι προφανές πλέον ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε κατάσταση πανικού καθώς φαίνεται ότι το εφιαλτικό σενάριο της “μόλυνσης” κι άλλων οικονομικών της Ευρωζώνης, από την κρίση χρέους, γίνεται πραγματικότητα. Και φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για τους Ευρωπαίους να αντιδράσουν σωστά, όταν αδυνατούν να βρουν λύσεις για την Ελλάδα.

Τρέμει η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14854
Σε κατάσταση πανικού φαίνεται ότι βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και μαζί της όλη η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης και του γεγονότος ότι η Ιταλία, μέλος του G8, βρέθηκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων.
Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν βαν Ρομπάι, συγκάλεσε σε σύσκεψη στις 9πμ σήμερα τους αξιωματούχους που διαχειρίζονται την οικονομική κρίση της Ένωσης, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών.
Κατά τη διάρκειά τους θα συζητηθεί το πιθανό δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και φυσικά της ιταλικής αλλά και άλλων κρατών της Ένωσης. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Χ. Βαν Ρομπάι δήλωσε ότι η Ιταλία δε θα είναι στην ατζέντα της συζήτησης και αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια θα είναι τα θέματά της.

Οι κομιτατζήδες επιστρέφουν στη Μακεδονία μας!

 Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι Ελφιάλτες άνοιξαν τις κερκόπορτες, αυτό που δεν μπορεί μπορεί να καταλάβει ο απλός πολίτης είναι ότι μέσω πλέον αυτής της καθόλα ύποπτης συνεργασίας , η διακίνηση των πρακτόρων /τυχοδιωκτών /παραστρατιωτικών θα γίνεται τώρα καθαρά και χωρίς κανένα έλεγχο..........
Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
Το «κείμενο κανόνων» που θα υπογράψουν σήμερα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος ομόλογός του Γκαλίν Γκεοργκίεφ, υποκρύπτει παγίδες και φυσικά εθνομηδενισμό, από ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με το κείμενο, Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί θα κάνουν κοινές περιπολίες στη... Βόρεια Ελλάδα (!) και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα, όπου συχνάζουν πολλοί Βούλγαροι τουρίστες, στη διάρκεια του θέρους. Οι Βούλγαροι θα έχουν αρμοδιότητα επί των ομοεθνών τους. Σημειώνουμε εδώ ότι οι κοινές περιπολίες, αποτελούν συνέχεια ανάλογου συστήματος που εφαρμόστηκε με την παρουσία Ελλήνων αστυνομικών, στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
Τα ζητήματα που προκύπτουν

Τσάμης πυροβόλησε Έλληνα στην Αλβανία για το ύψος μιας πολυκατοικίας!!!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_7890.html
Ο Τσάμης Artan Myrtaj επιτέθηκε στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας εναντίον του Έλληνα κ. Θανάση με καλάνσικοφ, απαιτώντας η πολυκατοικία του δεύτερου να μη γίνει ψηλότερη από την δική του, γιατί του κόβει τη θέα!!! Μάλιστα του είπε ότι αυτός είναι Τσάμης και δεν θα επέτρεπε.....
σ' έναν Έλληνα να κάνει ό,τι θέλει. Η αντιδικία τους για το συγκεκριμένο θέμα ήταν εδώ και καιρό. Ενώ οι εργασίες στην οικοδομή του κ. Θανάση βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο κ. Myrtaj έστησε καλάσνικοφ
στη δική του πολυκατοικία. Πυροβόλησε προς την οικοδομή του κ. Θανάση. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφρά δύο άσχετα άτομα σε μεγάλη απόσταση από το σημείο. Δυστυχώς η κατάσταση στην Αλβανία είναι ανεξέλεγκτη μερικές φορές και επικρατεί ένας περίεργος πρωτογονισμός στη συμπεριφορά των ανθρώπων..
WWW.KATOCI.COM

"Μια γενιά Ελλήνων θα χαθεί για να επιστραφούν τα δάνεια"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/ 
Μια ολόκληρη ελληνική γενιά θα καταστραφεί από την πιστωτική κρίση που μας έριξε τον χειμώνα του 2010 η τότε κυβέρνηση! Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ πρόβλεψε ότι "Η Ελλάδα θα χρειαστεί 15 χρόνια για να βγει από την κρίση στην καλύτερη περίπτωση. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να επιλύσει τα προβλήματα χρέους απ’ ό, τι ορισμένοι στην Ευρώπη παραδέχονται. Δεν είναι κάτι που θα επιλυθεί σε περίοδο τριών μηνών αλλά μέσα στα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια" δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ, σε συνέντευξη του.
Να σημειώσουμε ότι η Αργεντινή που βάρεσε ολοκληρωτικό "κανόνι" με ανεξέλεγκτη πτώχευση, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να σταθεί στα πόδια της και να γυρίσει σε θετική ρυθμό ανάπτυξης μετά από καταστροφή ελέω ΔΝΤ της οικονομίας της. Απλώς δεν πλήρωσε άμεσα όλα τα δάνειά της στο ΔΝΤ και στους πιστωτές τους.